Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Μη θυμώνετε. Θα σας ειρωνευθούν, θα υποφέρετε. Εσείς μη φοβάσθε. Σας προσφέρουν δηλαδή πιπέρι, να δίδετε ζάχαρη. Εγὼ πιπέρι δεν έχω να σκέπτεσθε, ζάχαρη έχω, ζάχαρη δίδω.




Γέρων Ιερώνυμος της Αίγινας

και δεν θυμάμαι πριν πόσα χθες μου είπες αύριο

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Θα σας βάλουν δυσβάσταχτο φόρο, θα φορολογήσουν τα παράθυρα…»

http://vatopaidi.files.wordpress.com/2009/08/ceb1ceb3ceb9cebfcf82-cebacebfcf83cebcceb1cf82-cebf-ceb1ceb9cf84cf89cebbcebfcf821.jpg
Ακολουθεί μήνυμα που έλαβα από αναγνώστρια της ιστοσελίδος:

Γεια σας, απλά ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει πλέον επίσημα η φορολόγηση των παραθύρων. Στην ΠΟΛ 1237 με οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ε9, στην τρίτη σελίδα που εξηγείται η συμπλήρωση της στήλης 6 με τις προσόψεις ενός ακινήτου, αναφέρεται ότι προσόψεις ενός ακινήτου είναι οι πλευρές αυτές που έχουν πόρτες και παράθυρα που βλέπουν πρός το δρόμο, και ας είναι μακριά από το δρόμο, αρκεί να μην παρεμβάλλεται άλλο κτίριο.

” Προσόψεις ακινήτου θεωρούνται οι πλευρές, οι οποίες έχουν άνοιγμα (παράθυρο, πόρτα ή προθήκη) σε δρόμο ή πλάτεία. Εφόσον το ακίνητο έχει άνοιγμα σε ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και μετά από αυτόν υπάρχει δρόμος ή πλατεία, χωρίς να μεσολαβούν άλλα κτίσματα, θεωρείται ότι έχει πρόσοψη στο δρόμο αυτόν ή στην πλατεία.”

Όσο πιο πολλές προσόψεις μεγαλύτερος ο ΕΝΦΙΑ. Άρα σε γενικές γραμμές τα παράθυρα αυξάνουν τις προσόψεις και τον ΕΝΦΙΑ. Ευχαριστώ.

πηγή 

SODOM”. Ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ για την εξάπλωση της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας

Πρόκειται για ένα πολύ καλό και αποκαλυπτικό ρώσικο ντοκιμαντέρ για την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας και όλα τα παρεμφερή θέματα (“gay γάμοι”, υιοθεσία παιδιών, gay κληρικοί, τιμωρία αντιφρονούντων κ.α.) το οποίο θα σας καθηλώσει. Πίσω από το “SODOM” κρύβεται ο Ρώσος δημοσιογράφος Arkadiy Mamontov. Το ντοκιμαντέρ είναι πολύ καλό καθώς παρουσιάζει τις γνώμες όλων των «πλευρών», προβάλει αληθινές ιστορίες, έχει ρεπορτάζ δρόμου και παρουσιάζει στοιχεία και ντοκουμέντα από όλον τον κόσμο, (πολλές από τις ιστορίες έχουν παρουσιασθεί στον ΚΟ). Ορισμένες εικόνες του ίσως ενοχλήσουν κάποιους, αλλά τα πράγματα όχι μόνο είναι έτσι αλλά είναι πολύ χειρότερα. Είναι στα αγγλικά και θα ήταν ευχής έργο να μεταφραζόταν στα ελληνικά. Έχω την εντύπωση ότι η Ρωσία είναι ο τελευταίος προμαχώνας κατά αυτής της νεοταξικής λαίλαπας που έχει σαρώσει τόσες χώρες και τόσους λαούς. Και δεν αναφέρομαι στους ομοφυλόφιλους ως πρόσωπα, αλλά στην σκληρή αντι-ανθρώπινη ατζέντα που προωθείται «από πάνω» και που μέσω της «κοινωνικής μηχανικής» και της μαζικής προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου θέλει να αλλάξει την δομή της κοινωνίας και της ίδιας της οντολογίας της ανθρωπότητας.

Ορισμένα.. “highlights”:
Ο ομοφυλόφιλος Γερμανός ευαγγελικός πάστορας(δαίμονας), λέει ότι ο απ. Παύλος κάνει "λάθος σχετικά με όσα γράφει τους ομοφυλόφιλους και εάν τον είχε μπροστά του θα του το έλεγε!
Οι ομοφυλόφιλοι έφτιαξαν δική τους Βίβλο!
Ο Αμερικάνος Scott Lively νούμερο 1 εχθρός του ομοφυλοφιλικού λόμπι.
O Daniel Estulin, γνωστός για την μελέτη του και το βιβλίο του για την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μιλάει για τον ύποπτο ρόλο του Tavistock Institute στην "σεξουαλική επανάσταση" και την αποδόμηση της κοινωνίας.
Ο εβραϊκής καταγωγής Δρ. Jeffrey Steinberg που διευθύνει τα Fertility Institutes, στο Los Angeles, «χαρίζει» παιδιά μέσω (παρένθετης μητέρας) σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων και κυνικά δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν το παιδί δεν δει ποτέ την μητέρα του! Και κάνει μια αποκάλυψη: οι λεσβίες ζητούν κορίτσι για υιοθεσία και οι ομοφυλόφιλοι αγόρι!
Ζευγάρι Αμερικανίδων ομοφυλόφιλων γυναικών σε  “gay parade” που καταλαβαίνετε ποια υποδύεται τον ρόλο του άνδρα (το λένε και οι ίδιες εξάλλου). Η «γυναίκα» πάντως έχει αφήσει λίγο μουσάκι για καλό και για κακό.  Το ίδια και στο άλλο ζευγάρι.
Διάλογος με τον οδηγό λεωφορείου στο “gay parade” : «Τι σκέφτεται ο Θεός για όλα αυτά;» «Θεός; Τι είναι αυτό; Δεν γνωριζω».
Ανατριχιαστική εικόνα. Αντί για μαμά ένα trenty βιο-δοχείο παραδίδει τα δίδυμα στον ομοφυλόφιλο «πατέρα».
Η σοκαριστική ιστορία με το «υποδειγματικό» ζευγάρι ομοφυλόφιλων Newton και Truong, από την Αυστραλία, που μέσω παρένθετης μητέρας «απέκτησαν» παιδί, αγόρι φυσικά, το οποίο στη συνέχεια κακοποιούσαν σεξουαλικά και το πρόσφεραν σε δίκτυο παιδεραστών. Διάβασε εδώ.
Ο Ιταλός Luca Di Tolve, πρώην ομοφυλόφιλος. Η ιστορία του έγινε και τραγούδι. Διάβασε εδώ.
Μια πανέμορφη πολυμελής οικογένεια Ιταλών χριστιανών λαμβάνει ενεργά μέρος σε πορείες υπέρ της οικογένειας.
Η αμερικανίδα Barronelle Stutzman, που αρνήθηκε να φτιάξει «γαμήλια» τούρτα για ομοφυλόφιλους και κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Μια από τις πάμπολλες παρόμοιες περιπτώσεις όπου στοχοποιούνται από ομοφυλόφιλους χριστιανοί επιχειρηματίες προκειμένου να οδηγηθούν είτε στην υποταγή είτε στη επαγγελματική/οικονομική/κοινωνική εξόντωση.
Οικογένεια χριστιανών στη Γερμανία καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί αρνήθηκαν να αφήσουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα σεξ στο σχολείο.
 
Υπάρχουν καταγγελίες Μολδαβού πολιτικού για επέμβαση της Δύσης (ΗΠΑ) στην προώθηση της ομοφυλοφικής ατζέντας και των νόμων περί "μη διακρίσεων" και αρκετά ενοχλητικές εικόνες από βασανιστήρια στις φυλακές της Γεωργίας.
Γεωργιανός ορθόδοξος ιερέας αποκαλύπτει το πως μεθοδεύεται η κάμψη κάθε αντίστασης από την κοινωνία. Παρόλα αυτά αντίσταση ακόμα υπάρχει..!



πηγή

Πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!

Όλοι τους είναι διάσημοι φωτογράφοι που οπλισμένοι με μια φωτογραφική μηχανή οργώνουν τις χώρες του κόσμου προκειμένου να απαθανατίσουν τη μαγευτική ομορφιά μιας πλατείας, μιας γειτονιάς, της παλιάς πόλης, ενός πλακόστρωτου, μιας αυλής ή ενός παραθυρόφυλλου. Ψάχνουν για όλες εκείνες τις κρυφές πανέμορφες γωνιές που κρύβει μια μεγαλούπολη στο εσωτερικό της, άγνωστες στους περισσότερους αλλά καθόλου απαρατήρητες. Ο Massimo Vitali, ο Peter Luxem, η Diane Tuft, ο David Herreman είναι διάσημοι φωτογράφοι τοπίων που ξέρουν, όμως, καλά από… περπάτημα! Τι σημαίνει αυτό; «Οι πόλεις και τα χωριά δεν είναι μόνο αυτό που γνωρίζουν οι πολλοί. Τα κλασικά αξιοθέατα, και τίποτα άλλο. Πρέπει να μπεις στην ψυχή της, να βρεις την καρδιά και ν’ ακούσεις τους παλμούς της. Εκεί με έναν τρόπο μαγικό θα βρεις το καλύτερο για να φωτογραφίσεις… Με χρώμα, άποψη, στιλ και προπάντων ιστορία!», επεξηγούν τη διαδρομή τους σε 15 από τις ωραιότερες αστικές γωνιές του κόσμου, αν και η λίστα τους είναι ατελείωτη…
 Κρήτη, Χανιά
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Τοσκάνη, Ιταλία,
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Provense, Γαλλία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Mont St. Michel, Γαλλία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
Βερόνα, Ιταλία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Kinsale, Ιρλανδία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
Μπιλμπάο, Ισπανία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Ρώμη, Ιταλία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Cotswolds, Βρετανία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
Βενετία, Ιταλία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Lanke, Νορβηγία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Μαδρίτη, Ισπανία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Γκουαντάχο, Μεξικό
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Πράγα, Τσεχία
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!
 Σαντορίνη, Ελλάδα
perierga.gr - 15 πανέμορφες αστικές γωνιές κλέβουν τα βλέμματα!

17 Νοεμβρίου 1973

Διομήδης Κομνηνός 


Το πρωί της 17ης Νοεμβρίου του 2013, η μητέρα μου με πήγε στο 70ό δημοτικό σχολείο. Στου Μπούρα, όπως το ξέρουν οι παλαιότεροι. Στη σάκα μου, η μητέρα μου, όπως κάθε μέρα, είχε βάλει μερικά γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου, που είχε αγοράσει από την κυρία Αιμιλία και τον μπάρμπα-Γιάννη, οι οποίοι δεν ζουν πια.

Υπήρχε μια ένταση τις προηγούμενες ημέρες στη γειτονιά μας αλλά δεν ήταν εύκολο να γίνει κατανοητό τι ακριβώς συνέβαινε από παιδιά που πάνε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Είχα ακούσει τους γονείς μου να λένε πως ο πατέρας ενός μεγαλύτερου παιδιού, ο οποίος ήταν μανάβης και έμενε στον από πάνω δρόμο, είχε φορτώσει το φορτηγάκι του και πήγε φρούτα στους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Επίσης, είχα ακούσει τους γονείς μου να λένε με χαρά και περηφάνια πως ο Νίκος Ξυλούρης -τον οποίο γνώριζαν προσωπικά- πήγε στο Πολυτεχνείο και τραγούδησε στα κάγκελα.
Αυτές οι δυο πληροφορίες -μαζί με το ότι η χούντα ήταν κάτι πάρα πολύ κακό επειδή το έλεγαν οι γονείς μου- ήταν τα μόνα πράγματα που ήξερα για την κατάσταση, όταν πήγαινα το πρωί της 17ης Νοεμβρίου 1973 στο δημοτικό σχολείο.
Όταν στην διάρκεια των μαθημάτων άρχισαν να ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί, αναστατωμένοι γονείς έφταναν από παντού για να πάρουν τα παιδιά τους, ενώ οι δάσκαλοι τηλεφωνούσαν σε όσους γονείς δεν είχαν εμφανιστεί, για να πάρουν τα παιδιά τους στο σπίτι.
Η μητέρα της Αλίκης δεν είχε έρθει στο σχολείο γιατί ήταν κάπου μακριά εκείνη την ώρα, οπότε η μητέρα μου πήρε την Αλίκη στο σπίτι μας, μέχρι να επιστρέψει η μητέρα της.
Η επόμενη σκηνή που θυμάμαι είναι το βράδυ στην τηλεόραση.
Ο εκφωνητής της τηλεόρασης λέει πως δεν υπάρχουν νεκροί.
Η μητέρα μου πετάγεται όρθια και αρχίζει να ουρλιάζει, να τραβάει τα μαλλιά της και να κλαίει. Χτυπάει με τα χέρια της τον τοίχο, πέφτει στα γόνατα και φωνάζει «φασίστες», «δολοφόνοι» και άλλα που δεν θυμάμαι.
Εγώ και ο αδελφός μου έχουμε πάθει σοκ.
Κλαίει η μητέρα μου, κλαίμε κι εγώ με τον αδελφό μου, γιατί κλαίει η μητέρα μας. Δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ έτσι.
«Ο Διομήδης, ο Διομήδης, σκοτώσανε τον Διομήδη» λέει και ξαναλέει η μητέρα μου.
Η μητέρα μου ξέρει πως ο Διομήδης Κομνηνός είναι νεκρός. Το ξέρει γιατί ο πατέρας του Διομήδη, ο Γιάννης Κομνηνός, είχε ένα διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία με εμάς.
Ο 17χρονος μαθητής Διομήδης Κομνηνός ήταν στο Πολυτεχνείο και δολοφονήθηκε έξω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου 1973.
Η φωτογραφία του Διομήδη με τα γυαλιά και το λευκό μακό συνεχίζει να βρίσκεται σε μια κορνίζα στο σπίτι της μητέρας μου. Πάντα 17 ετών.
πηγή 

Μπράβο Αντώνη! Σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια!

image

Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να είναι μια από τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο οικογενειακό δικαίο.
Το υπουργείο προτίθεται να αλλάξει ριζικά μετά από 31 χρόνια τις σχετικές διατάξεις προσθέτοντας 
επίσης τη δημιουργία αποκλειστικού Οικογενειακού Δικαστηρίου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, η ίδρυση Γραφείου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του γάμου και την καθιέρωση της κοινής επιμέλειας τέκνων ακόμη και μετά τη διάσταση ή το διαζύγιο γονέων.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, το υπουργείο δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης να καθιεώρισε και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια περιλαμβάνεται στην εισηγητική έκθεση προς την νομοπαρασκευαστική επιτροπή καθώς πρόκειται για ζήτημα για το οποίο η χώρα μας έχει επικριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
πηγή 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγράφει την ιστορία

Μπιλ Κλίντον
Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την περσινή ανακοίνωση του κόμματος αλλά μετά μετάνιωσε και εξέδωσε νέα ανακοίνωση από την οποία έλειπαν οι εξής φράσεις:
«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης». «41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων»
Δεν καταλαβαίνω γιατί αφαιρέθηκε από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η φράση για την «αμερικανοκίνητη χούντα»· εντάξει, για την φράση με την απελευθέρωση από τα μνημόνια κάτι έχω πάρει χαμπάρι.
Είναι γνωστό σε όλους πως η χούντα δεν θα υπήρχε χωρίς την στήριξη των Αμερικανών, όπως δεν θα υπήρχε και καμία άλλη κυβέρνηση στη χώρα μας -από το 1947 που οι Βρετανοί παρέδωσαν την Ελλάδα στους Αμερικανούς-, αν δεν είχε την στήριξη των Αμερικανών.
Επίσης, είναι γνωστό πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στην διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα το 1999, ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες για την στήριξη των αμερικανικών κυβερνήσεων στη χούντα του Παπαδόπουλου.
Αντιγράφω από την Καθημερινή της 7/10/07, ένα απόσπασμα άρθρου του Αθανασίου Έλλις:
«Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, το Νοέμβριο του ’99, ο Κλίντον φωτογραφήθηκε με την κόρη του Τσέλσι στον Παρθενώνα και δήλωσε ότι «είμαστε όλοι Ελληνες», ενώ ζήτησε συγγνώμη για τη στήριξη της χούντας από την κυβέρνηση Νίξον έπειτα από προτροπή του Ελληνοαμερικανού συνεργάτη του Πολ Γλάστρη, ο οποίος έγραψε το κείμενο της ομιλίας.»
Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τον Μπιλ Κλίντον;
Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, παραδέχεται στην ομιλία του τον Νοέμβριο του 1999 στην Αθήνα πως «Όταν η χούντα ανέλαβε τον έλεγχο, οι ΗΠΑ επέτρεψαν στα ψυχροπολεμικά τους συμφέροντα να υπερισχύσουν του συμφέροντος – ή μάλλον της υποχρέωσής τους – να υποστηρίξουν τη δημοκρατία», και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει πως η χούντα ήταν αμερικανοκίνητη, αν και το πίστευε μέχρι την περσινή του ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο;
Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος πληρωνόταν από τη CIA από το 1952 αλλά η χούντα δεν ήταν αμερικανοκίνητη;
Πέρσι, η χούντα ήταν αμερικανοκίνητη για τον ΣΥΡΙΖΑ και φέτος δεν είναι; Προέκυψαν νέα ιστορικά στοιχεία και δεν τα ξέρουμε εμείς αλλά τα ξέρει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ;
Μα γιατί πηγαίνει επί τέσσερις δεκαετίες η πορεία του Πολυτεχνείου στην πρεσβεία των ΗΠΑ αν η χούντα δεν ήταν αμερικανοκίνητη;
Γιατί περπατούσαν τόσα χρόνια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ, αν η χούντα δεν ήταν αμερικανοκίνητη;
Μάλλον η απάντηση είναι απλή:
Τόσα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε πως σε μερικούς μήνες θα είναι κυβέρνηση, και θα έχει δική του την κουτάλα.
«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», σας είχαμε παρεξηγήσει τόσα χρόνια.
Κατά τ” άλλα, «πρώτη φορά Αριστερά».
Το ωραίο είναι πως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναφέρει:
«Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.»
Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να σταθεί απέναντι «σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία», καλεί το λαό να σταθεί απέναντι και στον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, αφαιρώντας από την ανακοίνωσή του για το Πολυτεχνείο την φράση για την «αμερικανοκίνητη χούντα».
Well done guys!
You are the hope of the world!
πηγή 

Ο Πούτιν έφυγε χωρίς να κάτσει για το καθιερωμένο γεύμα των G20.

Ο Πούτιν έφυγε χωρίς να κάτσει για το καθιερωμένο γεύμα των G20.Παράλληλα,δήλωσε πως το γεύμα δεν είναι τίποτα σημαντικό και πως είναι απλώς ”μπλα μπλα”.

geuma

  Ένα κουβέρ λιγότερο γύρω από το μεγάλο τραπέζι των G20.Ο Πούτιν αποφάσισε να μην παραστεί στο γεύμα της συνόδου κορυφής των 20 πιο ισχυρών ηγετών του κόσμου που πραγματοποιήθηκε στο ”Brisbane” της Αυστραλίας, της διοργανώτριας πόλης.

  Ο Ρώσος Πρόεδρος απέφυγε τελικά το τελευταίο «γεύμα εργασίας» για τις «μελλοντικές προκλήσεις», συμπεριλαμβανομένου και του κλίματος του πλανήτη.««Το γεύμα δεν είναι σημαντικό,είναι απλώς μπλα μπλα»»εξήγησε ξεκάθαρα ο Πούτιν στη ρωσική αντιπροσωπεία.

πηγή 

Η πίστη & το κουράγιο της Βέφας Αλεξιάδου

 image

Από εδώ


Η τηλεοπτική σεφ Βέφα Αλεξιάδου, η οποία έχασε αναπάντεχα την κόρη της Αλεξία, αισθάνθηκε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους φίλους της στο Facebook και να τους ευχαριστήσει για την συμπαράσταση που έδειξαν στον μεγάλο της πόνο. 
Η κ. Αλεξιάδου έγραψε:

«... Φίλες και φίλοι μου Καλημέρα. Τρίτη σήμερα. Ξημέρωσε μια όμορφη μέρα, όπως μια εβδομάδα πριν που δεν ήξερα τι θα μου έφερνε. Μου φύλαγε ανείπωτο πόνο! Ένα δυνατό χτύπημα το πιο δυνατό που ένιωσα στη ζωή μου και που μπορεί να νιώσει άνθρωπος. Άνοιξα και σήμερα την πόρτα μου, όπως τότε, καλημέρισα τη ζωή και παρακάλεσα το Θεό, όπως κάθε μέρα, να μου δώσει τη δύναμη αντιμετωπίσω, ότι θα φέρει στο διάβα της. Παρακάλεσα να μου δώσει επί πλέον δύναμη όση χρειάζομαι για να σταθώ στα πόδια μου και να συνεχίσω με θάρρος τη ζωή. Παρόλο το βαθύ, το μεγάλο πόνο μου.

Η βαθειά πίστη μου στο Θεό είναι το στήριγμά μου, όπως και σε κάθε πονεμένο άνθρωπο που πιστεύει σ' Αυτόν. Δεν θα πω, όπως λένε κάποιοι, ότι τα μεγάλα δέντρα χτυπούν οι κεραυνοί. Χιλιάδες, εκατομμύρια μανούλες ένιωσαν τον ίδιο πόνο που νιώθω εγώ, και πρώτη απ' όλες η Παναγιά μας, που ο δικός της πόνος ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερος από όλους τους δικούς μας, γιατί είδε το παιδί της να πεθαίνει άδικα με το μαρτυρικότερο θάνατο κρεμασμένο επάνω στο Σταυρό. Η δύναμη της, ο δικός της πόνος δίνει κουράγιο στο δικό μας πόνο. 

Δεν μας τα παίρνει τα παιδιά μας ο Θεός, που στην ουσία είναι δικά του παιδιά. Ο Θεός δεν είναι κακός, δεν είναι τιμωρός. Αυτή είναι η ζωή μας! Και το ξέρουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε, ότι συγκρινόμενη με την αιωνιότητα είναι ένα απειροελάχιστο ταξίδι.

Γι αυτό πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για τη στιγμή που θα φτάσουμε στο τέρμα και θα περάσουμε στην αιώνια ζωή. Στο σύντομο αυτό ταξίδι εδώ κάτω στη γη, η ζωή μας είναι ένα μεγάλο σχολειό! Όλοι είμαστε μαθητές, δίνουμε εξετάσεις, κι εκεί επάνω ψηλά απονέμονται τα βραβεία. Όσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις και οι αντοχές μας, τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή μας.

Ένα Μ Ε Γ Α Λ Ο ευχαριστώ μέσα από την πονεμένη κάρδια μου για την τόση αγάπη και τη συμπαράσταση σας στη θλίψη μου. Με στηρίζετε! Να 'στε όλοι και όλες καλά. Να έχουμε μια όμορφη, χαρούμενη μέρα με ευχάριστες ειδήσεις.
Και μέσα από τα φυλλώματα των δέντρων τρυπώνει ο ήλιος και ζεσταίνει τις καρδιές μας. Έχετε σκεφθεί ότι το φως του τρέχει με τέτοια ταχύτητα στο άπειρο και ότι όχι μόνον εμείς αλλά και γενιές που δεν γεννηθήκαν ακόμη είμαστε ξεπερασμένοι;...»
Αλεξία και Βέφα Αλεξιάδου (από εδώ)

Εκφράζουμε τη συγκίνησή μας στην κυρία Αλεξιάδου και ευχόμαστε ο άγιος Θεός, που τοσο αγαπά, να στηρίζει κι εκείνη και κάθε πονεμένο γονιό, κάθε πονεμένο άνθρωπο. Ας είναι αναπαυμένες οι ψυχές των δικών μας στον τόπο των αγίων.

Μαθήματα ιστορίας για τους καταστροφείς του Έθνους


 του Γεωργίου Εμ.Δημητράκη
Είναι γνωστόν σε όλους ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν μια φτωχή χώρα, με έναν λαό όμως αξιοπρεπή, υπερήφανο και τίμιο, ο οποίος εμπλούτισε την ανθρωπότητα με την δύναμη του πνεύματος και του φωτός. Ο πιο φιλοσοφημένος άνθρωπος είναι ο απλός, ο προσγειωμένος. Η γνώση είναι μόνον ένα εργαλείο και τίποτε περισσότερο. Διότι όταν το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται για ιδιοτελείς και μόνον σκοπούς και ενάντια προς την φύση  του ανθρώπου και την κοινωνία, τότε γίνεται άκρως επικίνδυνο. Η Ιστορία είναι σημαντική, διότι καταγράφει  την πορεία ενός Έθνους. Ο απλός όμως άνθρωπος την βιώνει μέσα από τις παραδόσεις του, ο οποίος πιστεύει και είναι υπερήφανος για αυτές Εμείς οι Έλληνες ήμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας. Εν μέσω της μεγάλης κρίσης που διέρχεται ο λαός μας αντιλαμβανόμαστε και σήμερα ακόμη τις μεγάλες θυσίες και ανείπωτες στερήσεις που καταβάλουμε και υφιστάμεθα για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει κατά τις τελευταίες 4 δεκαετίες οι εσφαλμένες πολιτικές των ηγεσιών του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Χωρίς βέβαια να αποποιούμαστε ως λαός και τις δικές μας ευθύνες για τις εσφαλμένες επιλογές που κάναμε, να αναδεικνύουμε κάθε τόσο πολιτικές ηγεσίες και πολιτικά κόμματα ανάξια της Ιστορίας και της αξιοπρέπειας  του λαού μας, αυτού του Έθνους μας. Είναι όμως ασυγχώρητο,  ότι ενώ ο λαός μας υφίσταται όλες αυτές τις τεράστιες θυσίες, μέχρις βαθμού έσχατης εξαθλίωσης και ταπείνωσης, όχι μόνον ουδείς από όλους εκείνους του πολιτικού συστήματος εξουσίας ζήτησε μέχρις σήμερα έστω ένα συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, ως εκδήλωση μετάνοιας, αλλά τουναντίον συνεχίζουν να εξαπατούνε όλους μας με ψεύτικες υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση, από τα μνημόνια και την πολυπόθητο ανάπτυξη. Μα οι κύριοι αυτοί με τις πολλές περγαμηνές μεγάλων και διεθνών  Πανεπιστημίων του Harvard του Cambridge, του Stanford κ.λ.π. με τις κληρονομικές ταυτότητες εξουσίας δεν γνωρίζουν ούτε τα απλά διδάγματα της Ιστορίας και την εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους; Ότι με την ανακάλυψη της καλλιέργειας του σίτου εις την Μεσοποταμία κατά την 7η χιλιετηρίδα π.Χ. έχουμε την μεταμόρφωση του ανθρώπου από πλανόδιο, περιπλανώμενο συλλέκτη αγαθών διατροφής για την επιβίωση του, για πρώτη τώρα φορά σε παραγωγό της τροφής του. Με την καλλιέργεια σιτηρών και διαφόρων άλλων αγροτικών τώρα προϊόντων μέσω τώρα της εργασίας και δραστηριότητας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη επανάσταση εις την ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Η πρωτογενής παραγωγή με όλα τα άλλα παράγωγα αυτής οδήγησαν εις την ανάπτυξη των πρώτων κοινωνιών, ως επακόλουθο αυτής την έμπνευση και δημιουργία του ανθρωπίνου πνεύματος και των πρώτων πολιτισμών. Η πρωτογενής παραγωγή κατέστη έκτοτε ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομίας και της ύπαρξης ενός λαού π.χ. κρατικής οντότητας. Διότι όχι μόνον προστατεύει έναν λαό από εξαρτήσεις και υποτέλειες, αλλά παράλληλα προάγει την γνώση και την εφευρετικότητα για την τυποποίηση όλων των προϊόντων που προέρχονται από την πρωτογενή παράγωγή, και ως επακόλουθο αυτής εις την ραγδαία και γενική ανάπτυξη της οικονομίας με το πολλαπλασιαστικό όφελός της.   Ο λαός μας έως το 1981, έτος ένταξης εις την Ε.Ο.Κ. π.χ.  Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μία πρωτογενή παραγωγή, η οποία εξασφάλιζε την αυτάρκεια και αξιοπρέπεια σε κάθε ελληνική οικογένεια. Μία αυτάρκεια και εγκράτεια με την οποία οι Έλληνες αντιμετώπιζαν όλες τις κρίσεις που αντιμετώπιζε η Πατρίδα μας, χωρίς εθνική ταπείνωση και απώλεια της αξιοπρέπειάς τους. Αυτή η πρωτογενή παραγωγή και η αυτάρκεια των Ελλήνων αρκούσε ταυτόχρονα και για την εξυπηρέτηση και αποπληρωμή όλων εκείνων των δανείων που αναγκαζόταν να συνάπτει η Πατρίδα μας μόνον τους εθνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες. Όμως μετά το 1981 η εσφαλμένη πολιτική του πολιτικού συστήματος εξουσίας είχε ως μοιραία συνέπεια την κατά μέγιστο βαθμό καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας. Δηλαδή αυτού του βασικού πυλώνα της οικονομίας μας, ο οποίος προστάτευε  τον λαό μας  από την πτώχεια και την εξαθλίωση. Με τον αποπροσανατολισμό τώρα και επικέντρωση  του ενδιαφέροντος των συντελεστών αυτής σε έριδες ευδαιμονισμού, εφησυχασμού και διαφόρων μπλόκων και καταλήψεων. Μία μοιραία πολιτική που αποσκοπούσε μόνον  εις την αύξηση των κοινοτικών επιδοτήσεων και ευεργετημάτων, αλλά και εις τον ασυγχώρητο υπέρμετρο  δανεισμό, όχι βέβαια για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και ευρείας τυποποίησης αυτής, αλλά και της ελληνικής οικονομίας εις το σύνολό της, αλλά δυστυχώς για αγορά τώρα καταναλωτικών βιομηχανικών αλλά και αγροτικών προϊόντων  άλλων προηγμένων χωρών. Οι οποίες παρακολουθούσαν εκ του σύνεγγυς και σιωπηλώς  την μοιραία πορεία του πολιτικού συστήματος εξουσίας, η οποία αναπόφευκτα οδηγούσε την Ελλάδα εις την χρεοκοπία και τον λαό της σε έσχατη ένδεια και ταπείνωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημασίας της πρωτογενής παραγωγής είναι η ανεπανόρθωτη εξαθλίωση των χωρών του 3ου Κόσμου η οποία οφείλεται εις την καταστροφή αυτής από τους αποικιοκράτες του Δυτικού Κόσμου.  Ένα πολιτικό σύστημα εξουσίας υποβοηθούμενο από την διάβρωση  της Αρχής της Διακρίσεως των Εξουσιών, όλων των Θεσμικών Οργάνων, αλλά και από τα γνωστά δεκανίκια των ανεύθυνων, απληροφόρητων και αμαθών σε θέματα εθνικής πολιτικής και οικονομίας μεγάλα ΜΜΕ. Τα  οποία όχι μόνον συνέβαλλαν με τη αμάθειά των εις την διάλυση και την κατάρρευση της Δημοκρατίας εις την χώρα μας, αλλά με την προπαγάνδα τους και εις την εγκληματική παραπληροφόρηση και πτώχευση του λαού μας,  και την χρεοκοπία  της Πατρίδας μας. Για τον λόγο αυτόν, παρά τις απατηλές και ψευδείς υποσχέσεις των αρμοδίων, ουδεμία έξοδος από την κρίση, τα μνημόνια, αλλά και ουδεμία ανάπτυξη με παράλληλες επενδύσεις προερχόμενες από το εξωτερικό είναι εφικτή, εάν ο λαός μας δεν εξασφαλίσει την αυτάρκειά του, με την δραστηριοποίηση, αναγέννηση, την δραστική και εντυπωσιακή αύξηση της πρωτογενής παραγωγής.


Ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης σπούδασε Πολιτικές – Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

Τον Οκτώβρη τα κουδούνια, το Νοέμβρη παραμύθια

http://www.thinkfree.gr/wp-content/uploads/2012/09/baila.jpg
ελληνική παροιμία

«Όπως πλησιάζουν τα βλέφαρα το ένα το άλλο, έτσι και οι πειρασμοί είναι κοντά στους ανθρώπους. Και αυτό το οικονόμησε ο Θεός να είναι έ­τσι, με σοφία, για να έχουμε ωφέλεια. για να κρούεις δηλ. επίμονα, εξαιτίας των θλίψεων, τη θύρα του ελέους του Θεού και για να μπει μέσα στο νου σου, με το φόβο των θλιβερών πραγμάτων, ο σπόρος της μνήμης του Θεού, ώστε να πας κοντά του με τις δεήσεις, και να αγιασθεί η καρδιά σου με τη συνεχή ενθύμησή του. Και ενώ εσύ θα τον παρακαλείς, αυτός θα σε ακούσει...»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2ETDeOrBwZfvfLVlLOhLB-hv1wtily76gkzc5vysiNTrH6GdOpSRtQRi-bz9P6tiVyfYM0GlDUJfgBLxNF6Sxea7PudeccYtXgcbiWT7_XJgY9zC96R0x2f41_XBvWydrIfjVmxMOSIUt/s1600/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9+%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82.jpg
αγιος Ισαάκ ο Σύρος