Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο αλβανικός εθνικισμός εναντίον του αγίου Κοσμά

 

Μπορεί η Εκκλησία της Ελλάδος και οι κατά τόπους ιερές μητροπόλεις να τιμούν φέτος τα τριακόσια χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όμως στην Αλβανία εθνικιστές πανεπιστημιακοί προσβάλλουν τη μνήμη του με τρόπο αήθη και ατεκμηρίωτο. Συγκεκριμένα, ο ιστορικός Πελούμπ Τζούφι, καθηγητής πανεπιστημίου, όπως δηλώνει, και εκφραστής του εθνικισμού των διαδοχικών αλβανικών κυβερνήσεων, προσπαθεί να αποδομήσει τον Πατροκοσμά με άρθρα στην εφημερίδα «ΝΤΙΤΑ».

Οπως πληροφορούμαστε από τη στιβαρή απάντηση που έδωσε ο Μιχάλης Παντούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέσω της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος Ιωαννίνων» (5/7/2014), ο Τζούφι θεωρεί ότι ήλθε η ώρα να... απομυθοποιήσουμε τον άγιο Κοσμά και να δούμε τον πραγματικό του ρόλο, που ήταν η επιβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού εθνικισμού! Προχωρεί δε ο Αλβανός δήθεν ιστορικός και σε άλλο χαρακτηρισμό. Γράφει ότι τον άγιο Κοσμά έστειλαν στην Ηπειρο ο σουλτάνος και ο Πατριάρχης για να αποκοιμίσει και όχι για να αφυπνίσει τους υποδούλους. Αστεία επιχειρήματα, τα οποία καταρρίπτονται από τη μελέτη των διδαχών και των Προφητειών του αγίου, ο οποίος πάντα κήρυττε το «ποθούμενον», ότι δηλαδή θα ελευθερωθεί το ελληνορθόδοξο Γένος. Αλλά και ο μαρτυρικός θάνατος του αγίου αποστομώνει τους επικριτές του. Πώς μπορεί να ήταν όργανο του σουλτάνου, όταν ξέρουμε ότι απαγχονίσθηκε με εντολή του Κουρτ Πασά του Βερατίου στις 24 Αυγούστου 1779;

Δεν αξίζει να ασχοληθούμε με την αναίρεση των ανακριβειών του αλβανικού εθνικισμού, αλλά περισσότερο ενδιαφέρουν τα κίνητρα του Τζούφι. Ας μην ξεχνάμε ότι η ανθελληνική και εθνικιστική υστερία διατρέχει τα περισσότερα μεγάλα και μικρά κόμματα της Αλβανίας. Ας θυμόμαστε ότι ο νυν πρωθυπουργός Εντι Ράμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει θέσει υπό την προστασία του τους Τσάμηδες απογόνους των εγκληματιών Πολέμου, οι οποίοι διεκδικούν τη Θεσπρωτία. Ας έχουμε δε στον νου μας ότι κάθε επίθεση εναντίον της Ορθοδοξίας και των αγίων της αμέσως ή εμμέσως βάλλει κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος είναι Ελληνας, αλλά σέβεται με θαυμαστό τρόπο τις ισορροπίες της αλβανικής κοινωνίας. Προσωπική μου άποψη, την οποία κατανοώ ότι συμμερίζονται και άλλοι γνώστες της καταστάσεως, είναι ότι η επίθεση εναντίον της ιεράς μνήμης του αγίου Κοσμά έχει τελικό στόχο τον Αναστάσιο.

Η παρουσία του λειψάνου του αγίου Κοσμά, ο οποίος «αγχόνη ετελειώθη» στο Κολικόντασι της Βορείου Ηπείρου, ενοχλούσε ανέκαθεν τον αλβανικό εθνικισμό. Μάλιστα, επί κομμουνιστικού καθεστώτος είχε γίνει προσπάθεια απομακρύνσεως του λειψάνου. Το 1984, όταν απαγορευόταν κάθε θρησκευτική εκδήλωση και οι ναοί είχαν μετατραπεί σε στάβλους, το καθεστώς των κομμουνιστών δικτατόρων κάλεσε δύο Ελληνες επιστήμονες για να πιστοποιήσουν ότι όντως το λείψανο που γράφει στα αλβανικά SENT KOZMA ανήκει στον εθνοϊερομάρτυρα και προστάτη της ελληνικής παιδείας επί Τουρκοκρατίας. Οι ειδικοί πιστοποίησαν τη γνησιότητα του ιερού λειψάνου και η τότε αλβανική κυβέρνηση πρότεινε τη μεταφορά του στην Ελλάδα. Ευτυχώς, η τότε εκκλησιαστική ηγεσία τόνισε στην ελληνική κυβέρνηση ότι τον άγιο τον χρειάζονται περισσότερο οι καταπιεζόμενοι Ορθόδοξοι Ελληνες της Αλβανίας, ως μοναδικό πνευματικό στήριγμα σε εποχές διωγμού και αθεϊστικής προπαγάνδας. Ετσι ο άγιος παρέμεινε στα χώματα στα οποία δίδαξε, αγωνίστηκε κατά των εξισλαμισμών και τελικά μαρτύρησε. Σύμπασα η Οικουμενική Ορθοδοξία και ακόμη περισσότερο ο Ελληνισμός τιμούμε τον άγιο Κοσμά, αλλά με τη Βόρειο Ηπειρο τον  συνδέουν δεσμοί πνεύματος και αίματος. Η Εκκλησία της Αλβανίας, τώρα που έχει ορθοποδήσει, φυλάσσει το λείψανο, αλλά έχει δωρίσει μικρά τμήματα για προσκύνηση σε μητροπόλεις και μονές της Ελλάδας.

Επίθεση στη μνήμη του Πατροκοσμά επιχειρούν κατά καιρούς και ορισμένοι Ελληνες ψευδοπροοδευτικοί. Ειλικρινά δεν με εκπλήσσει η συμπόρευσή τους με τον εθνικισμό των γειτονικών κρατών!

Κωνσταντίνος Χολέβας - πολιτικός επιστήμων

πηγή 

Ιερός πόλεμος: Πήγαν στα δικαστήρια τον ήχο της καμπάνας!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgutbS2eposvzcn54kyXZqKs_yzZCXRbhp3oHHg9wHE5xeXvDIBsV57yoiocOg0rkTo7cAOnxUS9IjfJr5DfIcAb0hKltvQyBuynXcFpM4gsPBTAtb3O6DISBf8mzMZXkjj_vdf5b6sfQQ/s320/Kampanario_1.jpg

Σχόλιο ΛΦ: Βάζω στοίχημα πως οι φωνές των ιμάμηδων απο τους μιναρέδες δεν θα τους ενοχλούσαν
 Ιερός πόλεμος μεταξύ υπερμάχων και πολέμιων ενός... καμπαναριού έχει ξεσπάσει στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους!
Αφορμή για την έντονη διαμάχη μεταξύ των κατοίκων της περιοχής δεν είναι άλλη από την ένταση του ήχου της καμπάνας που έχει οδηγήσει τα δύο «στρατόπεδα» στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να παρθεί επίσημη απόφαση για το αν θα συνεχίσουν να χτυπούν ή θα σιγήσουν.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταξε την «προσωρινή αποσύνδεση του ήχου του ρολογιού του επίδικου κωδωνοστασίου καθ' όλο το 24ωρο, την προσωρινή παράλειψη της χρήσης των εσωτερικών μεγαφωνικών εγκαταστάσεων του Ιερού Ναού αλλά και την προσωρινή μείωση της έντασης των εσωτερικών ηχείων και των κωδώνων στο επιτρεπόμενο από νόμο όριο των 50 db» μέχρι και τις 22 Ιουλίου, οπότε αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση.
 
Υπογραφές
Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Espresso» ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Ακινδύνων, πατήρ Αντώνιος Μαλούφ, η διαμάχη που αφορά την ένταση του χτύπου της καμπάνας ξεκίνησε από μόλις οκτώ πολίτες της περιοχής που ζητούν την παύση των κωδωνοκρουσιών, επικαλούμενοι τη διατάραξη της οικιακής και ψυχικής τους ειρήνης. Από την άλλη μεριά, ο εφημέριος του ναού, που χρονολογείται από το 1700, έχει ήδη αρχίσει συλλογή υπογραφών των πιστών που θέλουν να ακούνε τις καμπάνες και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περίπου 1.700 υπογραφές σε σύνολο 2.500 ενοριτών.
«Η μόνη περίοδος που δεν ηχούσαν καμπάνες ήταν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και για να μην ταράζεται ο ύπνος των νεκρών μουσουλμάνων» αναφέρει ο 42χρονος κληρικός και τονίζει: «Η καμπάνα είναι θρησκευτικό σύμβολο και έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Το μικρό σήμαντρο που χρησιμοποιείται στον όρθρο συμβολίζει όσα διδάσκει η Παλαιά Διαθήκη, ενώ το μεγάλο τονίζει το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που να αναφέρεται στην ένταση του ήχου της καμπάνας. Εχουμε αποταθεί πολλές φορές σε ειδικούς ηχητικών συστημάτων και έχουμε ρυθμίσει την ένταση στα 50 db προκειμένου να είμαστε στα όρια του νόμου περί ηχορύπανσης. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας χτυπάει μόνο η ώρα από το ρολόι και όχι οι καμπάνες προκειμένου να μη διαταράσσεται η ψυχική υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ωστόσο εξακολουθούμε να δεχόμαστε παράπονα από οκτώ πολίτες που δεν θέλουν να ακούνε καθόλου τον ήχο της καμπάνας και που κινήθηκαν νομικά εναντίον μας».
Οπως αναφέρει ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίων Ακινδύνων, πατέρας Αντώνιος, οι «πολέμιοι» της καμπάνας έχουν ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και αξιώνουν το ποσό των 5.000 ευρώ, επικαλούμενοι ψυχολογική βλάβη λόγω ήχου καμπάνας, αλλά και την τρίμηνη κράτησή του.
 
Δεν... γουστάρω
«Προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν, αλλά αυτοί τα θέλουν όλα δικά τους. Μια Κυριακή, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και ενώ ο ναός ήταν γεμάτος με πιστούς, ήρθε ένας από αυτούς και έκλεισε την πόρτα με το έτσι θέλω λέγοντας "Να μπείτε όλοι μέσα! Δεν γουστάρω να ακούω τη λειτουργία στο σπίτι μου, ούτε το ρολόι που βαράει σαν το Big Ben". Ο τρόπος του ήταν ανάρμοστος, ενώ πολλές φορές δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από αγνώστους που μας έβριζαν με χυδαίες εκφράσεις. Καλέσαμε ειδικό, μέτρησε τον ήχο και μας είπε πως η ένταση είναι στο όριο των 50 db και ότι δεν γίνεται να χαμηλώσει περισσότερο. Επίσης κάθε Κυριακή η καμπάνα χτυπάει πάντα μετά τις 8.30 το πρωί και ποτέ σε ώρες κοινής ησυχίας. Μπορεί κάποιοι κάτοικοι να αγαπάνε την ησυχία, αλλά δεν γίνεται να τα ισοπεδώσουμε όλα.
Οσοι διαμαρτύρονται θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο ναός βρίσκεται εκεί από το 1700. Ηρθαν να ζήσουν δίπλα στην εκκλησία και επομένως θα έπρεπε να γνωρίζουν πως θα ακούνε την καμπάνα. Αλλωστε οι ενορίες δεν είναι στα βουνά αλλά δίπλα στα σπίτια. Με τις καμπάνες η εκκλησία εκφράζει διάτρανα το πανηγύρι της και ομολογεί την πίστη της. Αν σιγήσουν οι καμπάνες, θα κράξουν οι λίθοι!»
 
 

Σταλινισμός-φασισμός ζουν και βασιλεύουν στα σάπια μυαλά



Σταλινισμός-φασισμός ζουν και βασιλεύουν στα σάπια μυαλά ...

Πολύς λόγος έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται για τη Χρυσή Αυγή, για την οποία τις απόψεις μας και τις διαθέσεις μας απέναντί της τις έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ-πολύ καιρό. Δεν τους γουστάρουμε «αισθητικά» και τους θεωρούμε τραγική περίπτωση αναχρονισμού και σάπιας υποκουλτούρας, αφού εκπροσωπούν ιδέες και πρακτικές που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα και κάθε ενίσχυσή της από ανεγκέφαλους συμπατριώτες μας (πάντα κατά την υποκειμενική μας άποψη) είτε εκπροσωπούν «ψήφο διαμαρτυρίας» είτε διότι τέρπονται από την κουλτούρα της βίας και του μίσους για καθετί το διαφορετικό.Του Μιχαήλ Βασιλείου

Όσο δεν γουστάρουμε όμως τη Χρυσή Αυγή, άλλο τόσο και ίσως περισσότερο δεν γουστάρουμε τους αυτό-προσδιοριζόμενους ως «προοδευτικούς» και «αριστερούς», οι οποίοι είναι φορείς ολόιδιας με τη Χρυσή Αυγή νοοτροπίας και ιδεολογίας μίσους, ενώ μετέρχονται και βίαιων μεθόδων για τις… πεφωτισμένες τους ιδέες.



Η είδηση κυκλοφόρησε πριν από λίγη ώρα και αφορά την επίθεση που δέχτηκε χθες το απόγευμα ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας και στέλεχος πλέον του κόμματος «Το ΠΟΤΑΜΙ», Νίκος Μαραντζίδης, ενώ συναντούσε φοιτητή του υποψήφιο διδάκτορα. Τρεις νεαροί του επιτέθηκαν, φραστικά στην αρχή, λέγοντας «εσύ είσαι που γράφεις για την Αριστερά; Η Αριστερά φταίει για όλα;».

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Κάθε δικαίωμα έχουν να διατυπώνουν την αντίδρασή τους στις απόψεις του καθηγητή, αν και θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ το να έχει να απολογηθεί ακόμα κι ένα δημόσιο πρόσωπο την ώρα που πίνει τον καφέ του στον οποιονδήποτε για τις απόψεις του. Εδώ γνωστοί χαχόλοι σε βομβαρδίζουν με το φοβερό και τρομερό επιχείρημα… τρομοκρατία δεν είναι να σου κόβουν τον μισθό; Γι’ αυτό ξεκινήσαμε κι εμείς να χρησιμοποιούμε γενικότερα τον όρο. Τι είδους ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι αυτός να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις διότι μπορεί να μη γουστάρεις είτε την Αριστερά είτε τη Δεξιά;

Στη συνέχεια οι τρεις νεαροί, ηλικίας περίπου 20 ετών, τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει για λίγο την επαφή με το περιβάλλον, όπως μεταδίδει το «voria.gr». Όταν συνήλθε, οι τρεις δράστες είχαν απομακρυνθεί ενώ ο ίδιος τελικά υπέστη μια μικρή διάσειση.

 

Τα ανόητα φασιστοειδή που δηλώνουν «αριστεροί», προφανώς δεν έχουν ιδέα ούτε από το τι σημαίνει «Αριστερά», εκτός κι αν ως πρότυπό τους έχουν έναν από τους μεγάλους εγκληματίες της ανθρωπότητας, τον Στάλιν. Και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποδεικνύουν την ορθότητα της «θεωρίας των δυο άκρων», την οποία… μετά βδελυγμίας αποτάσσονται υποκριτικά οι πάντες.


Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα φασιστοειδή… καλόπαιδα που χτυπάνε μετανάστες και τα εξίσου φασιστοειδή… καλόπαιδα που είτε χτυπάνε καθηγητές είτε συμπεριφερόμενοι ως κοινοί νταβατζήδες και παρότι αποτελούν θλιβερή μειοψηφία, κλείνουν με το «έτσι θέλω» τα πανεπιστήμια, εις το όνομα κάποιου «αγώνα»; Στα δικά μας μάτια, απολύτως καμία. Προβληματικοί και απροσάρμοστοι οι μεν, προβληματικοί και απροσάρμοστοι και οι δε. Τόσο απλό.

Τα κλείνουν εξαιτίας του ανύπαρκτου κράτους δικαίου της σάπιας μεταπολίτευσης, προπηλακίζοντας όσους έχουν ως προτεραιότητα να τελειώσουν στην ώρα τους, είτε για να φύγουν για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, είτε διότι απλά οι οικογένειές τους έχουν «γονατίσει» να πληρώνουν για τις σπουδές τους και περιμένουν πως και πως το πτυχίο για να πάρουν ανάσα, ίσως και κανένα ζευγάρι παπούτσια.

Που να τα καταλάβουν αυτά όταν οι όψιμοι «αριστεροί» συχνά προέρχονται από μεγαλοαστικές οικογένειες και τα κάνουν αυτά με τις «πλάτες» του μπαμπά που φροντίζει ώστε το καμάρι του να έχει ό,τι του χρειάζεται για να… «αγωνίζεται», βρίσκοντας χίλιες δικαιολογίες για να μην πάει στρατό και να μη δουλέψει.

Ασφαλώς και ΔΕΝ είναι όλοι τέτοιες περιπτώσεις, όποιος όμως θεωρεί ότι αυτά τα αρρωστημένα φαινόμενα δεν έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, ας έρθει να διαψεύσει τη δική μας εμπειρία…

Ηθικόν δίδαγμα: Δυστυχώς το μονοπώλιο και η αποκλειστικότητα εκπροσώπησης του φασισμού δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί. Και δηλώνουν προοδευτικοί, δημοκράτες και… αριστεροί. Γι’ αυτό και δεν τους γουστάρουμε ακόμα πιο πολύ από τη Χρυσή Αυγή. Διότι οι άλλοι δεν έκρυψαν την ιδεολογία τους – ασχέτως εάν εν όψει Κορυδαλλού ακούγονται διάφορα – εκθέτοντας εν τέλει τον εαυτό τους στην απαξία και τη χλεύη.


Αυτοί εδώ υποστηρίζουν ότι είναι η… φρεσκάδα και το μέλλον του τόπου. Αγράμματοι οι περισσότεροι σε βαθμό αηδίας, ενώ δηλώνουν γραμματιζούμενοι. Με αυτούς θα επιβιώσει η χώρα την εποχή της γνώσης και της ανταγωνιστικότητας; Μήπως κρύβουν την αχρηστία τους πίσω από ιδεολογικό μανδύα; Για να ρίξουν το φταίξιμο «στο σύστημα» όταν θα συνειδητοποιήσουν την αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα; Όταν θα καταλάβουν ότι δεν έχουν αξία στην αγορά εργασίας;

Ή πολλών οι καριέρες είναι ήδη στρωμένες; Και για να μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο, περιπτώσεις παιδιών του κομματικού σωλήνα, αγράμματων παρότι κατόχων πτυχίων, υπάρχουν και είναι στα πράγματα σήμερα, σε κόμματα εξουσίας… Που το σύστημα τους διόριζε στα διοικητικά συμβούλια εταιριών και τώρα από τις κομματικές τους θέσεις επιχειρούν να υπερασπίσουν αυτό το σύστημα που μας χρεοκόπησε.

Θα έρθει μεγάλη καταστροφή στη χώρα, η πιθανότητα είναι τεράστια, αλλιώς δεν συνερχόμαστε. Ένα σοκ μπας και ξυπνήσουν όλοι αυτοί που λένε «τι άλλο χειρότερο να πάθουμε;», καθότι θα συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει να μη βρίσκεις προϊόντα να αγοράσεις, ακόμα κι αν είχαν λεφτά στο «σεντούκι», διότι θα ψάχνουν για μισθό και μισθό δεν θα βλέπουν, θα ψάχνουν για τη σύνταξη της μάνας τους και του πατέρα τους που τους συμπλήρωνε το εισόδημα πόσα χρόνια και δεν θα τη βρίσκουνε.

 
Ας συνεχίσουμε την ίδια πορεία, κανένα πρόβλημα. Οι έξυπνοι ήδη παίρνουν μέτρα. Για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τους πολιτικούς που δεν έχουν τα κότσια να σακατέψουν το δημόσιο και να το στήσουν εντελώς από την αρχή, τέτοιο δημόσιο που να ανταποκρίνεται τόσο στα οικονομικά της χώρας όσο και στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών που το χρηματοδοτούν.

Να προστατεύσουν όμως τον εαυτό τους και από τους πολλούς πολιτικούς απατεώνες της αντιπολίτευσης, κάθε απόχρωσης, που προσβάλουν τη λογική κάθε στοιχειωδώς κατηρτισμένου πολίτη. Μπας και σωθούν, διότι η χώρα βαδίζει στον γκρεμό παρακμάζοντας κάθε μέρα που περνά. Κι όσο και να κακολογήθηκε, κατανοητό αφού δεν βολεύει κανέναν, η «θεωρία των δυο άκρων» εξηγεί πολλά.

Από το «κατενάτσιο» των «μη άκρων» και την απροθυμία να εισαχθούν μεταρρυθμίσεις που ξεβολεύουν, έως το δηλητήριο με το οποίο ποτίζουν κάθε μέρα τη νέα γενιά, που γίνεται ολοένα και πιο μαζικά, φορέας στρεβλών αντιλήψεων για το τι ισχύει και τι όχι, συμπεριφερόμενη αυτοκαταστροφικά, αφού αυτή θα υποφέρει περισσότερο από όλους.

 πηγή

Η απάντηση μιας μητέρας παιδιού με σύνδρομο down σε κάποιον που αποκάλεσε το παιδί της άσχημο

Σχολίασε μια φωτογραφία στο instagram γράφοντας τη λέξη "ugly" και πήρε την παρακάτω απάντηση από την οργισμένη μητέρα.


Mother hailed for her inspirational open letter to internet troll who branded her son with Down Syndrome 'ugly'

Αγαπητέ @JusesCrustHD,

Από τότε που ξεκίνησα το blog για τον γιο μου Quinn και την αναπηρία του, ήξερα πως αυτή η μέρα θα έρθει.

Είναι αρκετοί οι άνθρωποι που ενοχλούν στο διαδίκτυο γράφοντας κακόβουλα σχόλια με σκοπό τη διασκέδαση μέσα από την προσβολή (trolling). Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία μιας οθόνης και την επιλογή ενός ψευδώνυμου η πρόθεσή τους είναι ξεκάθαρη, να γίνουν σκληροί και απάνθρωποι.
Έχω γίνει μάρτυρας της επιθετικότητάς τους πολλές φορές στο παρελθόν. Για να είμαι ακριβής μετά από την πρόσφατη ληστεία που έγινε στον Οργανισμό του Συνδρόμου Down στο Houston όπου εκλάπη τεχνολογία αξίας $10,000 δεν υπήρχε έλλειψη κακόβουλων και αδαών σχολίων εκεί που αναφερόταν το περιστατικό.
Ένας χρήστης αφήνοντας ένα κακόβουλο σχόλιο στο οποίο ουσιαστικά αναφέρθηκε στις ανεπαρκείς ικανότητες των ατόμων με σύνδρομο Down.
Ένας άλλος ισχυρίστηκε πως το να σκορπάμε λεφτά για υπολογιστές σε ‘καθυστερημένους’ ανθρώπους ήταν χαζό ούτως ή άλλως και πως ο Οργανισμός άξιζε να τον ληστέψουν.
Αυτά τα σχόλια, μολονότι είναι προσβλητικά, εξυπηρετούν απλά στο να προβάλλουν την άγνοια των ανθρώπων που είναι γεμάτοι από μίσος και που προφανώς δεν αξίζουν καθόλου από το χρόνο μου. Όταν τα διαβάζω παίρνω διάφορες γκριμάτσες, μετά όμως συνειδητοποιώ πως είναι λίγα αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να πολεμήσουμε τη βλακεία τους.
Όμως το προηγούμενο Σάββατο ο ίδιος μου ο γιος έγινε στόχος και αντί να είμαι εξαγριωμένη, θα δώσω μια συμβουλή στον άνθρωπο που μίλησε για το παιδί μου: Μην γίνεσαι αχρείος, θα γυρίσω για να σε κυνηγήσω.
Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις για σένα, αλλά θεωρώ πως δεν έχεις ιδέα το πόσο ανήμποροι αισθάνονται οι γονείς όταν φροντίζουν ένα άρρωστο βρέφος με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Quinn ήταν άρρωστος όλη την προηγούμενη εβδομάδα αλλά την Παρασκευή αισθάνθηκε πολύ καλύτερα. Αποφασίσαμε να κάτσουμε στην αυλή και να ‘ρουφήξουμε’ λίγο ήλιο μετά το σχολείο. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που να συγκρίνονται με το να βλέπεις τον πρόσφατα άρρωστο γιο σου να λάμπει με ένα χαμόγελο! Και έτσι τον απαθανάτισα σε μερικές φωτογραφίες για να γιορτάσουμε την ανάρρωση. Έπειτα τις ανάρτησα στο Instagram με την ετικέτα #downsyndrome. Μ΄αρέσει να τις ξανακοιτάζω στον ελεύθερό μου χρόνο, γιατί αυτά τα παιδιά είναι αξιαγάπητα. Εσύ λοιπόν, JusesCrustHD σκέφτεσαι διαφορετικά, καθώς βλέποντας τη φωτογραφία του μωρού μου θεώρησες καλό να αφήσεις σαν σχόλιο μια απλή λέξη:
«Άσχημος.»
Το ότι βρίσκεις το παιδί μου άσχημο ίσως είναι ένα θέμα. Έχεις όμως το δικαίωμα να έχεις την άποψή σου. Το γεγονός όμως οτι σκόπιμα έψαξες την ετικέτα #downsyndrome για να βρεις φωτογραφίες και να προσβάλλεις (δυστυχώς ο γιος μου δεν είναι το μόνο θύμα της συμπεριφοράς σου, βρήκα κι άλλα δηλητηριώδη σχόλια σου) είναι παιδαριώδες και συνάμα στενάχωρο. Το προφίλ σου είναι γεμάτο από προσβλητικές αναρτήσεις και χοντροκομμένες δηλώσεις.

Σε μια τέτοια φωτογραφία δε, που απεικονίζονται δυο παιδιά με σύνδρομο Down εσύ κρίνεις πως πρέπει να βάλεις το σχόλιο «νευρόσπαστα», νευριάζεις γιατί πολλοί, μα ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι επικαλούνται την προκατάληψή σου. Ισχυρίζεσαι πως ήταν ένα αστείο και πως οι άνθρωποι θα έπρεπε να χαλαρώσουν περισσότερο. Αλλά για ποιον λόγο να ψάχνεις σκόπιμα φωτογραφίες των παιδιών μας; Τί έχεις να πεις στο ότι μια όμορφη φωτογραφία του παιδιού μου αμαυρώθηκε από το μίσος σου; Αυτό δεν είναι αστείο. Είναι ηλεκτρονικός εκφοβισμός. Περιττό να πω πως ανέφερα το προφίλ σου.

Το γεγονός πως κάποιος μειώνει τον γιο μου, γιατί είναι διαφορετικός δε θα είναι και το τελευταίο. Δε θα είναι είναι η τελευταία φορά που κάποιος κάνει πλάκα εις βάρος του, αλλά να ψάχνεις ενεργά ανθρώπους για να τους κοροϊδέψεις είναι κάτι παραπάνω από άσπλαχνο. Είναι απάνθρωπο.
 Κατανοώ πως η πρόθεσή σου είναι να με δεις νευριασμένη με το ‘αστείο’ σου. Θα είμαι ειλικρινής. Είναι δύσκολο να μην νευριάσει κανείς με αυτό, αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να κουβαλήσει τέτοιο βάρος στους ώμους μου. Δεν μπορώ να επιτρέψω γενικά στον εαυτό μου να νιώθει ο,τιδήποτε άλλο εκτός από λύπη για ένα άτομο που δεν έχει ίχνος ευγένειας. Γιατί στο τέλος, εσύ θα βρεθείς προ των ευθυνών σου για τις επιλογές σου μια μέρα. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που ανέχονται τέτοιου είδους βλακώδη νοοτροπία, και τελικά θα αντιμιλάς σε λάθος άνθρωπο. Υποθέτω πως ήδη ξέρεις πως δεν υπάρχει ανοχή σε αυτά που λες, γι’ αυτό και κρύβεσαι πίσω από ένα ψευδώνυμο.
Ένας Θεός ξέρει πόσοι σκληροί έφηβοι υπήρχαν στη δική μου εποχή: αγόρια που έβρισκαν ευχαρίστηση σε φάρσες και αστεία σε βάρος άλλων. Υπήρχαν μάλιστα μερικοί που στόχευσαν και εμένα, όμως εγώ έγινα πιο δυνατή και ώριμη μέσα από μια τέτοια κακομεταχείριση. Ίσως γι’ αυτό το προσπερνώ και είμαι πρόθυμη να το ξεχάσω.
Ξέρω πού κατέληξαν όλα αυτά τα παιδιά και πιστέψέ με δε θα ήθελα να είμαι εκεί. Σαν δασκάλα, έχω δει πολλά παιδιά σαν και εσένα να συγκρούονται και να καίγονται. Βγες έξω. Διάβασε ένα βιβλίο. Πες έναν καλό λόγο σε κάποιον. Και πιο σημαντικό: φώτισε τον εαυτό σου. Υπάρχει αρκετή σκληρότητα σε αυτόν τον κόσμο, και όποιος αξίζει τον σεβασμό μας πρέπει να μοχθεί για να κάνει αυτό το μέρος καλύτερο και όχι χειρότερο.
Εγώ απλά ελπίζω τα παιδιά μου να μάθουν να αφήνουν πίσω αδαή και κακόβουλα σχόλια και πράξεις και να συμπεριφέρονται στους άλλους με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Σε όλους μας αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά, ακόμα και σε σένα.
Μια περήφανη μαμά!


Μετάφραση: Έφη Λαγωνίκα
Πηγή μετάφρασης: www.diekdikw.gr

Την Παρασκευή ή Δευτέρα οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C109/67/540,1954/images/img5_3b.jpg

Οι Γενικές Μεταθέσεις (8701 αρχικές αιτήσεις), θα γίνει προσπάθεια να ανακοινωθούν την Παρασκευή 18 Ιούλη ή τη Δευτέρα 21 Ιούλη. Θα επιδιώξουμε να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού αιτήσεων.
Την ενημέρωση αυτή μας κάνει ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.
Ειδικότερα το ενημερωτικό σημείωμα του κ. Κορδή έχει ως εξής:
Σας ενημερώνουμε για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. 2014.

1. Αρχικά στην Ειδική Αγωγή είχαμε 191 ενεργές αιτήσεις και 41 που ακυρώθηκαν. Εξ αυτών μετατέθηκαν 90 εκπαιδευτικοί (ποσοστό 47,12%).
2. Στα Μουσικά σχολεία υποβλήθηκαν 473 αιτήσεις εκπαιδευτικών Γενικών ειδικοτήτων. Εξ αυτών 339 αιτήσεις πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις (υπηρέτηση οργανικής, διδακτική πενταετία σε σχολεία Δευτεροβάθμιας και ύπαρξη κενών). Επίσης είχαμε 85 αιτήσεις για μεταθέσεις σε Μουσικά σχολεία χωρίς αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις, 33 αιτήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει πενταετή διδακτική εμπειρία και 9 αιτήσεις χωρίς πενταετία και ύπαρξη οργανικών κενών. Τελικά ικανοποιήθηκαν 79 αιτήσεις επί συνόλου 98 οργανικών κενών. Συνεπώς παρέμειναν 19 κενά που δεν καλύφθηκαν γιατί δεν είχαν υποβληθεί αιτήσεις . Παράλληλα είχαμε 100 αιτήσεις εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας (ΠΕ16 & ΤΕ 16) . Από αυτές 63 πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις, 9 που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετή διδακτική εμπειρία, 26 αιτήσεις χωρίς ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων και 2 χωρίς κενά και πενταετή διδακτική εμπειρία. Τελικά μετατίθενται μετά και τη γνωμοδότηση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής 23 εκπαιδευτικοί μουσικής παιδείας.
3. Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία είχαμε 112 αιτήσεις εκπαιδευτικών Γενικών ειδικοτήτων. Εξ αυτών 75 πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις, 24 αιτήσεις χωρίς οργανικά κενά, 10 αιτήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει πενταετή διδακτική εμπειρία και 2 αιτήσεις χωρίς πενταετία και ύπαρξη οργανικών κενών. Παράλληλα είχαμε 17 αιτήσεις εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών ειδικοτήτων. Εξ αυτών 1 πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις. Τελικά ικανοποιήθηκαν 9 αιτήσεις επί συνόλου 22 κενών ( παρέμειναν 13 κενά γιατί δεν υπήρξαν αιτήσεις).
4. Στα Σχολεία διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης είχαμε 109 αιτήσεις. Εξ αυτών 57 πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις. Τελικά ικανοποιήθηκαν 11 αιτήσεις επί συνόλου 14 κενών ( παρέμειναν 3 κενά γιατί δεν υπήρξαν αιτήσεις).
5. Οι Γενικές Μεταθέσεις ( 8701 αρχικές αιτήσεις), θα γίνει προσπάθεια να ανακοινωθούν την Παρασκευή 18 Ιούλη ή τη Δευτέρα 21 Ιούλη. Θα επιδιώξουμε να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού αιτήσεων.