Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjn4DoxlZcojAY5TqdDLH4XfUTd5bjH8mez2L6nVTuz2JMKBVnmCi49eAiZFG907Wo86HxfbjUHoMnpmwOJK4Qn3WjgBmFOSqhlN_xrkk-euo6mCtpmva-9S3zck2r3LwsHh_qgFV8f2spw/s640/FB_IMG_1440043733063.jpg

Εκείνος που αγάπησε πραγματικά τον Κύριον και επεζήτησε αληθινά να κερδήση την μέλλουσα βασιλεία, εκείνος πού απέκτησε πραγματικό πόνο για τα αμαρτήματά του και ζωντανή ενθύμησι της κολάσεως και της αιωνίου κρίσεως, εκείνος που ξύπνησε αληθινά μέσα του τον φόβο του θανάτου του, δεν θα αγαπήση πλέον ούτε θα ενδιαφερθή ούτε θα μεριμνήση καθόλου για χρήματα ή για κτήματα ή για επίγειο δόξα ή για φίλους ή για αδελφούς ή για τίποτε το γήϊνο. Αλλά αφού αποτινάξη από επάνω του και μισήση κάθε επαφή και κάθε φροντίδα για όλα αυτά, επί πλέον δε και πρίν απ΄όλα αφού μισήση και την ίδια την σάρκα του, ακολουθεί τον Χριστόν γυμνός και αμέριμνος και ακούραστος, ατενίζοντας πάντοτε στον ουρανό και αναμένοντας την έξ ύψους βοήθεια, καθώς το είπε ένας Άγιος: «Εκολλήθη η ψυχή μου οπίσω σου» (Ψαλμ. ξβ΄9).



ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Δυστυχώς επαληθεύονται τα χειρότερα…




Ένα χρόνο  περίπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο των Οικονομικών και έξι μήνες μετά την παραίτηση - αποπομπή του, ο κ. Βαρουφάκης έδωσε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη...

Μια πρώτη παρατήρηση είναι πως έχει εγκαταλείψει το αλαζονικό ύφος του παντογνώστη ποπ-σταρ της οικονομίας. Μια δεύτερη παρατήρηση είναι πως η συνέντευξη έμοιαζε με προσεκτικά προετοιμασμένο από ομάδα νομικών απολογητικό σημείωμα σε εξεταστική επιτροπή.

Η κεντρική ιδέα της συνέντευξης - απολογίας ήταν πως στις κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν στο επίμαχο διάστημα, το τελευταίο λόγο είχε πάντα ο πρωθυπουργός. Όπερ, η πολύ μεγάλη ζημιά που έπαθε η χώρα το 2015 με το κλείσιμο των τραπεζών έχει ονοματεπώνυμο.

Δεν είναι ασυνήθιστο όταν ένα ατυχές και επώδυνο εγχείρημα φτάνει στο τέλος του, ένας-ένας οι πρωταγωνιστές να εγκαταλείπουν τη βάρκα προσπαθώντας να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.  Είναι βέβαιο πως σύντομα θα υπάρξουν αντιδράσεις και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον όπως είναι βέβαιο πως μετά τον κ. Βαρουφάκη θα ακολουθήσουν και άλλοι με παρόμοιες τακτικές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης πως οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα την περίοδο που διανύουμε. Μια περίοδο που η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, οι δημοσκοπήσεις δίνουν διευρυνόμενο προβάδισμα στην αντιπολίτευση (σπάνια έχει συμβεί κάτι τέτοιο 4 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές...) το χρηματιστήριο βυθίζεται, προμηνύοντας τι θα ακολουθήσει στην οικονομία.

Αν κάτι αποκαλύπτει ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από την "παλαβή" αριστερά, που ηγήθηκε του μετώπου του δημαγωγικού εθνολαϊκισμού, είναι πως τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Όπως έλεγε ένα παλιός Αμερικάνος πρόεδρος μπορείς να "δουλέψεις" λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να δουλεύεις όλους για πάντα.

Αυτά τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που υποσχόταν στην αντιπολίτευση με πειστικό θεατρικά τρόπο και ανήλθε στην εξουσία.  Αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά. Συνήθως οι πολιτικοί, πολύ περισσότερο στις περισσότερο υπανάπτυκτες κοινωνίες, άλλα λένε για να κερδίσουν την εξουσία και άλλα κάνουν.

Σπανίως όμως εξωθούν μια κοινωνία στα άκρα στοχοποιώντας όσους έχουν διαφορετική αντίληψη ή έστω ανταγωνιστικά συμφέροντα σαν δοσίλογους, προδότες και δολιοφθορείς φανταστικών εξωτερικών εχθρών. Όταν το κάνουν και απογοητεύσουν όσους κορόιδεψαν κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν οι ίδιοι από αυτούς που έχουν εθίσει σε αυτό το είδος αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση της αριστεράς, ένα χρόνο μετά δεν κινδυνεύει από την πάλαι ποτέ μνημονιακή αντιπολίτευση, κινδυνεύει από το τέρας του λαϊκισμού, της νομιμοποίησης, της παραβατικότητας και του λυντσαρίσματος που η ίδια εξέθρεψε με επιμέλεια και ιδιοτέλεια.

Το πελατειακό κράτος του αθροίσματος των επιμέρους αντιφατικών κρατικοδίαιτων παρασιτικών συμφερόντων, με σκληρό πυρήνα τα συνδικάτα του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου κατέστησε τη χώρα μη κυβερνήσιμη τις τελευταίες δεκαετίες. Το ιδεολογικό μανδύα αυτής της αποσάρθρωσης του δημοσίου, της κοινωνίας και της οικονομίας τον δάνεισε η αριστερά και με χαρά τον αποδέχτηκε η δεξιά.

Τώρα τίποτα και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ανακόψει τη διάλυση και κατάρρευση.

Η ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι βαθιά άρρωστες και κανείς από το πολιτικό προσωπικό δεν τολμά να κάνει τη διάγνωση και να πει την αλήθεια φωναχτά.

Κανείς δεν τολμά να πει στους Έλληνες πως η εκδίωξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των Ελλήνων που έχουν τα προσόντα να φέρουν σε πέρας υψηλής προστιθέμενης αξίας εργασίες, οδηγεί τους μισθούς που θα μπορεί να πληρώνει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα των 300-500 ευρώ το μήνα. Η κυβέρνηση της αριστεράς με την υψηλή φορολογία και τις υψηλές εισφορές ολοκληρώνει αυτήν την καταστροφή.

Κανείς δεν τολμά να πει στους Έλληνες πως 2,5 ή έστω 4 εκατ. εργαζόμενοι (αν ως εκ θαύματος βρεθούν εργασίες για όλους) δεν μπορούν να εξασφαλίζουν τις συντάξεις για 3 εκατ. Έλληνες. Η ιστορική αλητεία της πολιτικής τάξης που κυβέρνησε τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες είναι πως δεν δίστασε να ληστέψει τις επόμενες γενιές για να διατηρήσει μερικά χρόνια την ευημερία με δανεικά. (...Των παιδιών τους θύτες οι αλήτες, λέει κάπου ένας στίχος του Διονύση Σαββόπουλου, αποτυπώνοντας την ουσία όπως οι ποιητές μπορούν να το κάνουν).

Κανείς δεν τολμά να πει στους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους πως δεν υπάρχει τέλος στις μειώσεις συντάξεων.

Κανείς δεν τολμά να πει στους αγρότες πως με τόσο μικρή ιδιοκτησία κατά μέσο όρο ελάχιστες αγροτικές δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας είναι βιώσιμες και πως εκπρολεταριοποίηση σε μια οικονομία χαμηλών μισθών είναι το μόνο βέβαιο για την πλειοψηφία. Πόσο μάλλον αν οι εξελίξεις στην ΕΕ περικόψουν δραστικά τις επιδοτήσεις που έχουν καταστήσει την αγροτική δραστηριότητα δημοσιοϋπαλληλία. Η κυβέρνηση της αριστεράς π.χ. με τη φορολογία του κρασιού προσπαθεί να εξοντώσει και τους ελάχιστους πυρήνες βιώσιμης αγροτικής δραστηριότητας.

Οι περίοδοι ευημερίας μιας κοινωνίας δεν προσδιορίζονται με ποσοτικά κριτήρια. Κυρίως προσδιορίζονται με το αν κάθε επόμενη μέρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Με αυτήν την έννοια η Βουλγαρία, η Ρουμανία και εσχάτως η Κούβα έχουν καλύτερες προοπτικές από την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να μηδενίσει το κοντέρ και μετά να κάνει ό,τι πρέπει για να αρχίσει κάθε αύριο να είναι καλύτερο από το χθες, και αυτή η αίσθηση να επαναφέρει την αισιοδοξία...

Δυστυχώς επαληθεύονται τα χειρότερα...

Ζητούνται καθηγητές με ψυχή!


Στις 5 Ιουλίου 2014, και ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στη Χαλκιδική, υπέστη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία. Διασωληνωμένος και υπό καταστολή, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και από εκεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε και για τον ίδιο αλλά και για την οικογένειά του ένας «Γολγοθάς».
Μόνο ένας βιολόγος βρέθηκε να κάνει διδασκαλία κατ' οίκον σε ανάπηρο αριστούχο μαθητή στη Θεσσαλονίκη! Αδυνατεί να μεταβεί στο σχολείο του έπειτα από ανεύρισμα! 

 Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Θύμα της αδιαφορίας των εκπαιδευτικών έχει πέσει ένας 16χρονος αριστούχος μαθητής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, έπειτα από ανεύρυσμα και έχοντας πλέον αναπηρία 80%, πρέπει να μετατρέψει το σπίτι του σε σχολείο!
Ο 16χρονος μαθητής Θεοδόσης Σαρμαδάκης, που αριστεύει έχοντας γενική βαθμολογία 19, είναι μαθητής της Β' Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού.
Ο 16χρονος Θεοδόσης τα κατάφερε και, έπειτα από επεμβάσεις και ειδικές φυσιοθεραπείες, συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της αποκατάστασης, αλλά και αυτόν της μόρφωσής του.
Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των ειδικών και του ΙΚΑ, ο 16χρονος έχει αναπηρία 80% και πρέπει να συνεχίσει τα μαθήματά του στο σπίτι. Πράγματι, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ενέκρινε το αίτημα για κατ' οίκον διδασκαλία, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015. «Πέρυσι ερχόταν μια καθηγήτρια από την Κατερίνη. Φέτος, μέχρι στιγμής, έρχεται μόνο ένας καθηγητής βιολογίας.
Ο Θεοδόσης είναι άριστος μαθητής και, επειδή δεν έρχονται καθηγητές, πληρώνουμε μόνοι μας έναν καθηγητή που του κάνει φυσική, χημεία και μαθηματικά, ενώ τώρα θα προσλάβουμε και έναν φιλόλογο» είπε στη «δημοκρατία» η μητέρα του, Ελένη Θεοδοσοπούλου.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κατ' οίκον διδασκαλία πραγματοποιείται με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον ο μαθητής αδυνατεί να μεταβεί στο σχολείο, όμως επαφίεται στη θέληση των εκπαιδευτικών εάν θα πάνε. «Εμείς ενημερώνουμε τους καθηγητές του σχολείου όπου ανήκει ο μαθητής, αλλά και όμορα σχολεία εάν έχουν κενό στο πρόγραμμά τους ή θέλουν να εργαστούν υπερωρίες τις οποίες και θα πληρωθούν.
Ομως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να πάνε.
Αυτό γίνεται μόνο με τη θέλησή τους» είπε η κυρία Μουρατίδου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
πηγή

Χωρις απολυτως καμια προειδοποίηση τα Αμερικανικής εδρα δικτυα κοινωνικης δικτυωσης εξορισαν εθνικες σελιδες πληροφόρησης που εκπεμπουν απο Συρια μεταξυ αυτων και των κρατικων τηλεοπτικων καναλιων......Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ



dimpenews

Βρείτε το σωστό νούμερο στα παπούτσια σας με την βοήθεια της τεχνολογίας !


Η Κάρολαιν Γουέλραντ θέλει να ξεχάσετε τι νούμερο παπούτσι φοράτε. Ούτως ή άλλως, σύμφωνα με την νεαρή επιχειρηματία από την Σουηδία, «οι μισές σχεδόν γυναίκες αγοράζουν παπούτσια που δεν τους ταιριάζουν στο πόδι».

Η λύση που προτείνει, χάρη και στην υψηλή τεχνολογία, είναι ένας τρισδιάστατος σαρωτής (3D scanner), ο οποίος βοηθά την ενδιαφερόμενη να υπολογίσει ακριβώς τις διαστάσεις του ποδιού της και επομένως και το νούμερο που χρειάζεται να αγοράσει για να ταιριάζει «γάντι».


Η εταιρεία που δημιούργησε το 2012, η Volumental και η οποία εδρεύει στην Στοκχόλμη προσφέρει μια πλατφόρμα που μοιάζει με ζυγαριά και η οποία πραγματοποιεί ογκομετρική σάρωση στο κάθε πόδι για να υπολογίσει τις ακριβείς διαστάσεις που λόγω και της ανατομίας των ποδιών μας είναι ξεχωριστή για κάθε άνθρωπο.


Το ακριβές «αποτύπωμα» μεταδίδεται σε ένα tablet το οποίο και μετά μπορεί να σας βοηθήσει κάθε φορά που διαλέγετε ένα ζευγάρι παπουτσιών. Ή εναλλακτικά μπορεί η ίδια η Volumental να κατασκευάσει το παπούτσι της αρεσκείας σας.


Η πλατφόρμα που εξελίχθηκε με την βοήθεια και των άλλων τριών συνιδρυτών της εταιρείας, οι οποίοι και είναι ειδικοί στην εξέλιξη συστημάτων πληροφορικής, χρησιμοποιεί τεχνολογία της Intel και της Microsoft.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η συνεργασία της Volumental με έναν κολοσσό της αμερικάνικης αγοράς στον χώρο των υποδημάτων, την Nordstrom, ενώ η ίδια η Γουέλραντ συμπεριλήφθηκε από το γνωστό Forbes στους 30 πιο σημαντικούς επενδύτες κάτω των 30 ετών στην Ευρώπη.


Πηγή

ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ;

 
κατάλογος                                Tου Διονύση Χαριτόπουλου

Τι είναι η Πατρίδα;
Η Πατρίδα είναι σαν ένα μεγάλο δέντρο που απαρτίζεται από:
– Την Εθνικήν Ιστορία μας
– Την Εθνική Γλώσσα μας
– Τους τάφους και τη μνήμη των Προγόνων μας
– Το Έδαφος που πατούμε εμείς και τα παιδιά μας
– Την Θάλασσα που κολυμπάμε εμείς και τα παιδιά μας
– Τον Αέρα που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας
– Το Σπίτι που γεννηθήκαμε
– Την Οικογένειά μας και τους γειτόνους μας.
Ώστε, όλοι εμείς και η Πατρίδα μας είμαστε Ένα. Εμείς, τα παιδιά μας, ο Γεωγραφικός χώρος, η Γλώσσα μας και η Ιστορία μας είμαστε Ένα.
Μόνο με πολλά ξύλα μαζί ανάβει ένα τζάκι γιατί το ένα κομμάτι ζεσταίνει τ’ άλλο. Χωρίς την ομάδα που είναι η Πατρίδα δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.
Η Νέα Τάξη
– Απ’ ότι απαρτίζει την Πατρίδα, δεν είναι κάτι που η Νέα Τάξη δεν έχει με σχέδιο διαβρώσει. Για δεκαετίες τώρα, μέσα από ανθέλληνες ηγέτες υποσκάπτουν την Πατρίδα μας και με δόλο μάς την διαλύουν και μας την αποσπούν.
– Μάς θέλουν απάτριδες. Να μην έχουμε “πού την κεφαλήν κλείναι” …δηλαδή γίνεται μια Γενοκτονία.
Είμαστε σαν ένας δύτης σφουγγαράς που σταδιακά του στενεύουν τον σωλήνα του οξυγόνου… Και ακόμα συνεχίζουμε να απέχουμε από κάθε ενέργεια απόσπασης και αποσόβησης… Και συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι η σωτηρία θα βγει μέσα από το κουτί της Τηλεόρασης…
– Ας στρίψουμε το κεφάλι μακριά από το χαζοκούτι για να δούμε καθαρά:
Δεν μας θέλουν να υπάρχουμε… (τι είναι 10 εκατομμυριάκα μπροστά σ’ αυτά που αφάνισαν τις δεκαετίες του 1910 και1940;;;)
Η Πατρίδα είναι μια Ιστορία της οποίας αναλαμβάνουμε την ευθύνη και παίρνουμε μαθήματα προς μίμησιν η αποφυγήν.
Ενεργούμε ο καθένας μας και όλοι μαζί: Ό,τι καλό να βελτιώνουμε και ό,τι κακό να απορρίπτουμε.
Τώρα στη μεγάλη κρίση, για να επιζήσει η Πατρίδα, ο Έλληνας έχει χρέος να διοχετεύει προσοχή και αγάπη προς την Πατρίδα και όχι στο Εγώ (Φιλοπατρία). Δέκα εκατομμύρια Εγώ ξεχωριστά σαν μικρά κλαδιά τα παίρνει ο άνεμος, αλλά ένα μεγάλο Δέντρο στέκει σταθερά.
Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να βαδίσουν εμπρός, πλην των Ελλήνων που, λόγω του ανεξάντλητου Ιστορικού πλούτου των, πρέπει να στραφούν πίσω. Σωτήριες ιδέες για “λύση” υπάρχουν μόνο στην Ιστορία μας.
Πατρίδα δεν είναι το κράτος
Το κράτος δεν είναι πατρίδα. Το κράτος είναι απλώς ένα σύστημα διαχείρισης της κοινωνίας που αλλάζει ανάλογα με τα πρόσωπα τα οποία εντελώς πρόσκαιρα και συγκυριακά το στελεχώνουν.
Το κράτος πιθανόν να είναι δίκαιο ή άδικο, ικανό ή ανίκανο, αφερέγγυο, αυταρχικό και σπανίως στοργικό, να δέρνει τους συνταξιούχους, να μη σέβεται ζώντες και τεθνεώτες, να μεροληπτεί, να ψεύδεται, να εξαπατά, να χρηματίζεται, να τρομοκρατεί.
Η πατρίδα είναι κάτι ακλόνητο, βαθύ και καθοριστικό για τον άνθρωπο. Η πατρίδα είναι η πανάρχαιη γειτονιά μας στον κόσμο.
Η πορεία ενός έθνους δεν καθορίζεται από ευκαιριακά συμφέροντα και ανεπαρκείς ηγεσίες. Περιλαμβάνεται στις θυσίες των νεκρών μας, στο παρόν το δικό μας και στο μέλλον αυτών που έρχονται.
Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μπορεί να τα χάσουμε μόνο μετά από στρατιωτική ήττα, ουδείς από τους κρατούντες νομιμοποιείται να τα παραχωρήσει σε διαπραγματεύσεις.
Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών και συμφερόντων.
Όποιος μιλάει για ελευθερία και ανεξαρτησία χωρίς να είναι έτοιμος να ματώσει είναι απατεώνας. Ούτε το δικαστήριο της Χάγης ούτε οποιοσδήποτε άλλος διεθνής οργανισμός μπορεί να αποφανθεί αν επιτρέπεται να αναπνέουμε ακόμη τον αέρα της πατρίδας μας ή αν η Θράκη, η Κύπρος και τα νησιά είναι δικά μας.
Η αλήθεια είναι μία και πανάρχαιη: Δικό σου είναι μόνο αυτό που μπορείς να προστατεύσεις.


Tου Διονύση Χαριτόπουλου.
Δημοσιεύεται στο βιβλίο του «Ημών των Ιδίων».
πηγή 

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας της Φοβεράς Προστασίας Αγίου Όρους στην Κατούνα.

 Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η κωμόπολη της Κατούνας υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τη Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγία μας της Φοβεράς Προστασίας εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
 
Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της περιοχής με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Επιφάνειο Καραγεώργο. Σχηματίσθηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό, όπου τελέσθηκε Δοξολογία επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος και Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντα Χριστόδουλο, οι οποίοι έδωσαν την άδεια και την ευλογία για την έξοδο της Ιεράς Εικόνος από το Άγιο Όρος. 
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας, στις αρετές που πηγάζουν από αυτή και πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας και ο κάθε πιστός ξεχωριστά την μεσιτεία και προστασία της. Ακολούθησε αντιφώνηση του π. Φιλοθέου, ο οποίος, με δύο αδερφούς της Μονής, μετέφεραν την Ιερά Εικόνα στην Ενορία μας.
   
Η Εικόνα της Παναγίας μας θα παραμείνει στην Ενορία μας μέχρι και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, όπου και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.