Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

https://passionfruitwordpresscom.files.wordpress.com/2011/04/25ce25b72b25ce25bc25cf258525cf258325cf258425ce25b925ce25ba25ce25ae2b25cf258025ce25b125cf258125ce25ac25ce25ba25ce25bb25ce25b725cf258325ce25b7.jpg



Μόνον η αισιοδοξία μας σώζει. Αν δεν έχουμε αισιοδοξία, δεν έχουμε πίστη. Χωρίς πίστη είμαστε σαν τα ζώα που σήμερα το πρωί σφαγιάστηκαν στο σφαγείο. Χωρίς την αισιοδοξία, όλοι μας είμαστε ανάπηροι. Μεγαλύτερη αναπηρία έχει ο άνθρωπος χωρίς αισιοδοξία παρά ο άνθρωπος χωρίς πόδια. Ο Θεός εν σοφία τα πάντα έκτισε. Στο πρόσωπο του αισιόδοξου καθημερινά πέφτουν οι ακτίνες του ηλίου, του ζεσταίνουν και του φωτίζουν την ψυχή, ενώ το πρόσωπο του απαισιόδοξου μένει χωρίς τον ήλιο, με αποτέλεσμα η ψυχή του να είναι κρύα και σκοτεινή. Ο πρώτος καθημερινά βλέπει τα λουλούδια, ενώ ο δεύτερος τον σκουπιδότοπο. Δεν μπορεί να υπάρξει καμμιά δημιουργία χωρίς αισιοδοξία.
Αδελφοί μου, ας είμαστε αισιόδοξοι. Ας ατενίσουμε τον κόσμο μας την ημέρα, ας δούμε ψηλά στον ουρανό τη νύχτα και ας έχουμε πίστη στον Θεό. Υπάρχει ο Δημιουργός, ο Πλάστης του κόσμου και Πατέρας μας. Η σκέψη αυτή, ας είναι η βάση της αισιοδοξίας μας.
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς.

Όταν βρέχει να τ΄ ακούς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV3Lfa72OVt5H6GYB4ZG0yYIx9uGZOLg4klOmg0I0CqN_gndH4gPQEPgIwQJIWR6w1Y-QSn65jFDDi5MLeTQNehHff942YrgerILojr0d1hyWwDwhH_ZRBBI21EV5bQWSURMD18RNDcv0/s1600/rain-wallpaper-3.jpg

Φίλε μου θρονιάστηκες πλάι στο δέντρο
το αρρίζωτο
με λόγια καλοπλασμένα
Κέρδισες,
κατάφερες το απίστευτο
έσβησες χρόνια πυροθρεμένα

Καλό ταξίδι στα όνειρα σου
τα αφύτευτα
Και στης ψυχής σου τα χιλιοζήλευτα
Χίλιες κρυψώνες να `χεις...
να ξεχνάς...

Μην λιγώνεσαι
Θα γίνεις ότι θες
Μην αγχώνεσαι

Είδες τα ασύγκριτα

Σε καιρούς φοβισμένους...
μόνο την αλήθεια να καρπώνεσαι
γεννήθηκες
να είσαι στους κερδισμένους

Εκείνους με τα ανάλαφρα χνάρια
Που λοιδορούν τα σφαχτάρια

Χίλιες αγάπες να `χεις...
να ξεχνάς....

Φίλε μου πάνω στο χαμό μου
Δε σου είπα χαιρετίσματα
Από το δέντρο
το λατρεμένο
Από τον μάγο
και από της βροχής τα ξεχειλίσματα

Στο φράγμα
Το ξωτικό το λαβωμένο

Τους είδα μεσ’ τα όνειροπαλέματα
Τους είπα ψέματα
Για σένα τα ίδια ψέματα
Αλλά εσύ χίλιες αλήθειες να λες...
...για να ξεχνάς

Φίλε μου εγώ,
ακόμα τραγούδια φτιάχνω
Τραγούδια λεω...
Κι επειδή γουστάρεις την βροχή...

Βαλ’ το όταν βρέχει να τ’ ακούς

Φτιάχνει τα χρώματα
Βαλ’ το όταν βρέχει να τ’ ακούς
Φέρνει κι αρώματα

Βαλ’ το όταν βρέχει να τ’ ακούς
Γυρίζει θύμισες

Βαλ’ το όταν βρέχει να τ’ ακούς
Βαλ’ το όταν βρέχει να τ’ ακούς
Και κοίτα γύρω σου

Βαλ’ το όταν βρέχει να τ’ ακούς
Γείρε στον μύθο σου

Βαλ’ το όταν βρέχει να τ’ ακούς
Και χαμογέλα μου

Βαλ’ το όταν βρέχει να τ’ ακούς

Active Member

 

Η νεα γενιά... ερχεται!


και ύστερα, μπήκε η Άνοιξη








Γυρίζω σελίδες και καταπίνω λέξεις και μετά σου τις ψυθιρίζω απαλά και συνοπτικά για να μην σε κουράζουν τα περιττά και να χαρείς την ουσία σαν παιδί που ακούει τον κόσμο πρώτη του φορά.  Αν είμασταν για μήνες σε ένα ήσυχο νησί,  θα σκαρφιζόμουν ιστορίες μόνο για να σου μιλάω και μόνο για να μ'ακούς.  Θα ανακαλύπταμε πέτρινα τείχη,  και πόρτες γεμάτες χρώματα και φτωχικούς γέρικους ανθρώπους σε σπίτια σαν γλυπτά.  Θα πίναμε καφέδες με πολύ γάλα κι ακόμη περισσότερη ζάχαρη σε ξύλινες καρέκλες με ψάθινα καβάλα σε χωμάτινες αυλές.  Θα χαιδεύαμε σιδερένιες καγκελόπορτες στολισμένες με λουλουδένιες ροζέτες.  Θα αράζαμε σε φαρδιά υγρά σκαλοπάτια σμιλεμένα από το χρόνο.  Και μετά,  21 του Μάρτη ένα χαμόγελο στο στόμα σου θα φώναζε την Άνοιξη.  Κι  άνοιξη θα σου έλεγε Χρόνια σου Πολλά..
με το φεγγαρι αγκαλια

Μπράβο στον Τσίπρα. Με το αεροπλάνο της γραμμής στις Βρυξέλλες για να να σωθεί ένα κοριτσάκι!



Ξάφνιασε προσωπικό και επιβάτες η παρουσία του πρωθυπουργού και των συνεργατών του στο αεροπλάνο της γραμμής από Αθήνα για Βρυξέλλες για τις κρίσιμες χθεσινές συναντήσεις στην οικονομική θέση.

Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο είχε αναλάβει μια άλλη, ιερή αποστολή.

Όπως ενημερώνει το “Χαμόγελο του Παιδιού” χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η επείγουσα διακομιδή ενός παιδιού από την Αθήνα στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Ε.Κ.Α.Β και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να γίνει η επείγουσα διακομιδή της μικρής Δέσποινας από την Αθήνα στο Ανόβερο της Γερμανίας.


Η 12χρονη Δέσποινα έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και έχει προγραμματισμένο χειρουργείο σε νοσοκομείο του Ανόβερο. Η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων ήταν άμεση, συνεχής και συντονισμένη με κύριο μέλημα να βρεθεί η ασφαλέστερη λύση για να ταξιδέψει η μικρή. Κάτω από την πίεση του χρόνου και των έντονων συναισθημάτων, τη λύση έδωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού παραχωρώντας το αεροσκάφος της Προεδρίας για να φτάσει η Δέσποινα στη Γερμανία.


Σήμερα είναι το χειρουργείο της. Ζητάμε τις ευχές όλων σας ώστε να έχει επιτυχία και να γυρίσει σύντομα στο σπίτι της!


«Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» είχε πει ο μικρός Ανδρέας και αυτό ακριβώς έγινε πράξη!

πηγή

ΓΑΛΛΙΑ: 206 περιπτώσεις βανδαλισμού χριστιανικών νεκροταφείων, 6 περιπτώσεις βανδαλισμού εβραϊκών νεκροταφείων και 4 μουσουλμανικών το 2014. (Ποιές λέτε να συγκίνησαν πολιτικούς και media;)



Εντυπωσιακή είναι η διαφορά στη στάση των πολιτικών και του Τύπου και των ανάλογων δηλώσεων, σχετικά με τους βανδαλισμούς κατά χριστιανικών τόπων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία. Στην περίπτωση που υπάρχουν επιθέσεις κατά εβραϊκών νεκροταφείων η γαλλική κυβέρνηση έντονα τις καταδικάζει (με πρώτον και καλύτερο τον πρωθυπουργό ManuelValls) ενώ τα media, φυσικά, δίδουν μεγάλη έκταση σε αυτό το θέμα. Αλλά στην περίπτωση που υπάρχουν βεβηλώσεις χριστιανικών τόπων, υπάρχει σιωπή.



Αλλά δεν είναι μόνο η σιωπή. Είναι και η υποκρισία. Τον Φεβρουάριο του 2015, το ειδησεογραφικό κανάλι BFMTVδημοσίευσε στοιχεία σχετικά με τη βεβήλωση νεκροταφείων το 2014. Στην πρώτη θέση βρέθηκαν λοιπόν χριστιανικά νεκροταφεία, με συνολικά 206 περιπτώσεις, στην δεύτερη θέση και σε τεράστια διαφορά, ήταν τα εβραϊκά νεκροταφεία με συνολικά 6 περιπτώσεις και στην τρίτη τα μουσουλμανικά με συνολικά 4 περιπτώσεις. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, οι πρώτες πληροφορίες δημοσιεύθηκαν το πρωί, αλλά το μεσημέρι έπεσε άγριο σύρμα ‘πολιτικής ορθότητας’ και το κανάλι άλλαξε και δεν ανέφερε πλέον "χριστιανικά" νεκροταφεία, αλλά... "δημοτικά"νεκροταφεία! Ένας blogger ειρωνικά σχολίασε, «Είναι αλήθεια ότι δεν είναι χριστιανικά, διότι αυτό που κοσμεί τις πύλες των κοιμητηρίων μας είναι οι… δημοκρατικοί σταυροί!"



Μια από τις πιο γνωστές βεβηλώσεις ήταν η περίπτωση του νεκροταφείου του Saint-Laurent-de-la-Cabrerisse, όπου βάνδαλοι έσπασαν και κατέστρεψαν δώδεκα σταυρούς. Για την υπόθεση αυτή μάλιστα, ο εισαγγελέας David Charmatz έτρεξε να επιβεβαιώσει τα κανάλια ότι «το περιστατικό αυτό δεν έχει καμία φυλετική ή θρησκευτική φύση»!!!



Ομοίως, στο περιστατικό στην Βασιλική του Αγίου Νικολάου στη Νάντη, όπου ένας άνθρωπος πήγε στο ναό έριξε κάτω το σταυρό και ούρησε πάνω σε αυτόν, κρίθηκε για τον δράστη ότι δεν υπήρχε"κανένα σημάδι βλασφημίας"!!!



Για να καταλάβετε το πόσο ανθρωπάκια είναι όλοι αυτοί που κόπτονται για «ανθρώπινα δικαιώματα» και φωνάζουν για «ισλαμοφοβίες» και «αντισημιτιμούς», θυμηθείτε ότι ο Ολάντστην δήλωσή του για τη δολοφονία των 21 κόπτων χριστιανών από τους σφαγείς της ISIS, σε όλο το κείμενο δεν ανέφερε τη λέξη«Χριστιανός», παρά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι σφάχτηκαν από τους ισλαμιστές για τη χριστιανική πίστη τους. Ο Ολάντ τους ανάφερε απλώς ως "Αιγύπτιοι πολίτες".



Ομοίως, ο γραμματέας των σοσιαλιστών, Jean-ChristopheCamadélis (Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ελληνικής καταγωγής)ανάφερε σε δήλωσή του στις 16 Φεβρουαρίου, ότι «ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία είναι οι πληγέςτου σημερινού κόσμου». Την στιγμή που 100.000 χριστιανοί το χρόνο σκοτώνονται μόνο και μόνο για την πίστη τους, όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες και οι μιντιάνθρωποι, φαίνεται δεν έχουν ακόμα καταφέρει να εφεύρουν την λέξη «χριστιανοφοβία», ούτε βρήκαν έστω να πουν μία λέξη για αυτούς τους ανθρώπους...
πηγή