Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το θαύμα του Αγίου Παντελεήμονα και ο ασεβής γιατρός

http://www.xrspitha.gr/_/rsrc/1376665912136/archeio/2013/--ioulios-augoustos-2013/--to-thauma-tou-ag-panteleemona-kai-o-asebes-giatros/SP%20719%203a.jpg


π.Ευαγγέλου Χαλκίδη  

 Ή πρεσβυτέρα είχε όγκο στο στήθος καί εγχειρί­στηκε. Μόλις έβγαλαν τον όγκο, δίνουν ένα κομμάτι στον πατέρα Ευάγγελο να το πάει για βιοψία καί να φέρει αμέσως τ' αποτελέσματα. Μετά την απάντηση της εξετάσεως, οι γιατροί δεν δίνουν ούτε έξι μήνες ζωής στην άρρωστη.
Ή κόρη του παπα-Βαγγέλη λι­ποθυμά μόλις το ακούει, ό ίδιος τα χάνει. "Ακου, λέει, γιατροί να το πουν έτσι ξαφνικά στο παιδί! 
Στά χέρια του όμως σφίγγει το χέρι του Αγίου Παντελεήμονα, πού έχει φέρει μαζί του, καί προσεύχεται.
Βγάζουν την πρεσβυτέρα από το χειρουργείο. Με λαχτάρα ό πατήρ Ευάγγελος ακουμπά πάνω στις γά­ζες πού σκεπάζουν το εγχειρισμένο στήθος της πρε­σβυτέρας, το χέρι του 'Αγίου καί γονατιστός προσεύ­χεται.
Εκείνη την ώρα μπαίνει ό χειρουργός με τη μάσκα ακόμη. Βλέπει τη σκηνή καί βάζει τίς φωνές.
-Τί είναι αυτό το κόκκαλο παπά μου; Πάρτο από δω και τράβα σπίτι σου.

Ζαλισμένος ό καημένος, μα­ζεύει γρήγορα τ' αγία λείψανα καί προσπαθεί να βρει την πόρτα. Μέσ' τη ζάλη του, όμως, ακούει τη νοσο­κόμα να φωνάζει το γιατρό στο τηλέφωνο, πού τον ζή­τα επειγόντως ή γυναίκα του.

Το απόγευμα σταματά μια κούρσα έξω από το σπί­τι του ιερέα και με έκπληξη ό παπα-Βαγγέλης βλέπει να βγαίνει ό γιατρός. Πω! πω! σκέφτεται, ό γιατρός και στο σπίτι μου ακόμα με κυνηγάει! Με φρίκη, όμως, βλέπει να κατεβαίνει από τ' αυτοκίνητο και ένας νέος παραμορφωμένος. Το στόμα του είχε πάει στ' αυ­τί του. Αποσβολώθηκε ό παπάς.

-Πάτερ μου, του λέει ό γιατρός, εκείνο το κόκκαλο το έχεις; Με συγχωρείς, παραφέρθηκα, την ώρα πού σ' έδιωχνα μου τηλεφώνησε ή γυναίκα μου, ότι το παιδί μας, πού έδινε εκείνη την ώρα εξετάσεις, έπα­θε ξαφνικά αυτήν την πάρεση πού βλέπεις. Κατάλαβα ότι εγώ έφταιξα καί γι' αυτό σε παρακαλώ πολύ διά­βασε μας μια ευχή. Τη διεύθυνση σου στο χωριό την πήρα από την πρεσβυτέρα.
-Ευχαρίστως παιδιά μου, ελατέ στο εκκλησάκι. Κράτα αγόρι μου το χέρι του Αγίου καί γονάτισε.

'Απλώνω στο κεφάλι του νέου το πετραχήλι καί αρχίζω να διαβάζω την ευχή. Καθώς διαβάζω, ακούω θόρυβο κρακ, κρακ. Σκέφτομαι, τί συμβαίνει άραγε; Τελείωσα καί, όταν σηκώθηκε το παιδί, τί να δοϋμε, το στόμα του παιδιού είχε επανέλθει στην θέση του! Πατέρας καί γιος ρίχνονται πάνω μου.
-Παπούλη πώς να σ' ευχαριστήσουμε;
-Όχι εμένα, παιδιά μου, το Θεό καί τον "Αγιο.

Από τότε για πάρα πολύ καιρό ερχόταν τακτικά να προσκυνήσουν καί να φέρουν καί το λάδι για το καντήλι του 'Αγίου.
Όσο για την πρεσβυτέρα, είναι τώρα περισσότερα από εϊκοσι χρόνια πού είναι τελείως καλά χωρίς να κάνει απολύτως καμμία θεραπεία. Μεγάλωσε τα παι­διά της καί ζει στο χωριό προσέχοντας το εκκλησάκι με τα τόσα άγια λείψανα, μια πού δεν υπάρχει πια ό πατήρ Ευάγγελος. Ό γιατρός πολλές φορές έλεγε στον παπα-Βαγγέλη:''Εμείς παπά μου πρέπει να τα κά­ψουμε τα βιβλία μας''.


Από το βιβλίο-΄''Σταχυολογήματα από την θαυμαστή ζωή του π.Ευαγγέλου Χαλκίδη εφημέριου Αγ.Βασιλείου Λαγκαδά΄΄εκδόσεις«Ορθόδοξος Κυψέλη»

Οταν ο εθισμός στο smartphone γίνεται σκίτσo


smartphone-addiction
Μέσα από 15 εικόνες, σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο εντοπίζουν τον σύγχρονο εθισμό στην τεχνολογία. Με τα «έξυπνα κινητά» είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι από ποτέ. Μήπως, όμως, μέσα από αυτόν τον ιδιαίτερο δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα σε άνθρωπο και μηχανή,  η εικονική πραγματικότητα αρχίζει να αντικαθιστά τις πραγματικές στιγμές; Η δημιουργικότητα των σκιτσογράφων ζωντανεύει καυτηριάζοντας μια πραγματικότητα που βρίσκεται γύρω μας, επηρεάζει, εμπνέει και προβληματίζει.
πηγή

Η εμπιστοσύνη, και η φιλία κτίζονται με το χρόνο και με τις δυσκολίες και αυτό το νιώθουμε συνήθως με ένα άτομο στη ζωή μας. Όπως και την ανιδιοτελή αγάπη. Όλοι οι υπόλοιποι ως διάττοντες έρχονται και παρέρχονται. Οι σχέσεις χαλούν τόσο εύκολα όσο και φτιάχνονται.


Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015





Θυμήθηκε ότι έχει να πάει Γενεύη!

O ελληνορθόδοξος επίσκοπος Σεβάστειας Αttalah Hanna κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου στον ποιητή της παλαιστινιακής αντίστασης


11009158_825500244192220_134304007724980381_n
O ελληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος της Σεβάστειας Αttalah Hanna πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια μνημείου σε προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στη Ράμα του φημισμένου ποιητή της παλαιστιανιακής αντίστασης .Το σχολείο φέρει την επωνυμία του.22130_825500667525511_823161677053620852_n
Το έργο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Hatem Oweida ειδικά για την περίσταση.Παρόντες συγγραφείς, πολιτικοί ,τοπικοί φορείς,παράγοντες του εκπαιδευτικού κόσμου  και στελέχη της ορθόδοξης κοινότητας.(alwatanvoice 13/5/15)

Το καταπληκτικό ποίημα του Samih al-Qasim.

Θ΄ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ
Θα απωλέσω ίσως αν εσύ το επιθυμείς την ύπαρξή μου
Θα πουλήσω τα ρούχα μου και το στρώμα μου…
Θα αντισταθώ ίσως γυμνός και πεινασμένος
Αλλά δεν θα παζαρέψω
Ω εχθρέ του ήλιου
Θα πετάξεις ίσως τα νιάτα μου στη φυλακή
Θα λεηλατήσεις ίσως την κληρονομιά των προγόνων μου
Θα κάψεις ίσως τα ποιήματά μου και τα βιβλία μου
Θα πετάξεις ίσως το σώμα μου στα σκυλιά
Θα επιτεθείς ίσως στο χωριό μας με τη σκιά του τρόμου
Αλλά δεν θα παζαρέψω
Ω εχθρέ του ήλιου
Και μέχρι τον τελευταίο παλμό στις φλέβες μου
Θ΄αντισταθώ.
Θα σβήσεις ίσως κάθε φως μέσα στη ζωή μου
Θα μου στερήσεις ίσως την τρυφερότητα της μητέρας μου
Θα πλαστογραφήσεις ίσως την ιστορία μου
Θα βάλεις ίσως μάσκες για να ξεγελάσεις τους φίλους μου
Θα σηκώσεις ίσως γύρω μου τείχη και τείχη
Θα με σταυρώσεις ίσως μια μέρα μπροστά σε θεάματα ανάξια
Ω εχθρέ του ήλιου
Ορκίζομαι δεν θα παζαρέψω
Και μέχρι τον τελευταίο σφυγμό στις φλέβες μου θ΄αντισταθώ.
Samih al-Qassim
(Το ποίημα είχε αρχικό τίτλο Rubbama», «Ίσως» και στην γαλλική απόδοση φέρει το τίτλο θ΄Αντισταθώ.)
πηγή

Μουσουλμανική κοινότητα:«Εμείς, δε ζητήσαμε τίποτα,προχώρησαν από μόνοι τους το θέμα, τους ευχαριστούμε πολύ»

Την επιφύλαξή τους εξέφρασαν ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ, και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, για την εγκατάσταση και λειτουργία τεμένους στο Βοτανικό.
«Από το 2000 έχουν ψηφιστεί πολλές τέτοιες τροπολογίες γι' αυτό το ζήτημα. Εμείς, από τότε που ανέλαβε η καινούργια κυβέρνηση, δεν ζητήσαμε τίποτα, αφού καταλάβαμε την προτεραιότητα της για μια επιτυχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αφού, λοιπόν, προχώρησαν από μόνοι τους το θέμα, τους ευχαριστούμε πολύ» δηλώνει ο Ναΐμ Ελγαντούρ και συμπληρώνει: «Πάντως κρατάμε μικρό καλάθι, αφού και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτά μας έλεγαν και αποτέλεσμα δεν είδαμε».
Αυτό που προβληματίζει τη μουσουλμανική κοινότητα είναι η εξήγηση που έδωσαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ, στην καταψήφιση της εν λόγω τροπολογίας. «Σαφώς και έχουν δικαίωμα να πουν όχι, δημοκρατική χώρα είμαστε, αλλά μας στεναχωρεί το ότι αρνήθηκαν με το πρόσχημα της δυσχέρειας που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτό; Εμείς, είμαστε μουσουλμάνοι έλληνες πολίτες και θέλουμε ελληνικό τέμενος. Η καταγωγή μας είναι κυρίως από τη Μέση Ανατολή και όχι από την Τουρκία» τονίζει.
Όσον αφορά τα κατά τόπους άτυπα τζαμιά που υπάρχουν, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος υπογράμμισε πως «πρέπει να δοθούν άδειες σε αυτούς τους χώρους για να εξυπηρετηθούν οι πιστοί, καθώς δεν γίνεται ένας Μουσουλμάνος να ξεκινάει από τη Σαλαμίνα, τη Βούλα ή το Λαύριο για να προσκυνήσει στο Βοτανικό».
«Το ζήτημα έχει και πολιτική διάσταση»
«Το θέμα είναι εξαιρετικά περίπλοκο, σύνθετο και κρίσιμο, ειδικά σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι χριστιανοί μαρτυρούν και σφαγιάζονται στη Μέση Ανατολή» σημειώνει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, προσθέτοντας ότι «ο ισλαμικός εξτρεμισμός βρίσκεται προ των πυλών της Ευρώπης και δεν τηρούνται όροι αμοιβαιότητας σχετικά με το δικαίωμα άσκησης της λατρείας για τους ορθόδοξους χριστιανούς σε πλείστες μουσουλμανικές χώρες. Εκφράζουμε, λοιπόν, την έντονη επιφύλαξή μας».
Σχετικά με το αν η εγκατάσταση και λειτουργία τεμένους στο Βοτανικό αποτελεί ένα βήμα προόδου υπέρ της ανεξιθρησκίας στην Ελλάδα, ο κ. Κονιδάρης ανέφερε πως «η θρησκευτική ελευθερία στην πατρίδα μας, όπως αποτυπώνεται στο άρθρο 13 του Συντάγματος, είναι απόλυτα κατοχυρωμένη, καθώς συμπεριλαμβάνει την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας.
»Από εκεί και πέρα, το ζήτημα αυτό στη συγκεκριμένη συγκυρία έχει και πολιτική διάσταση, οπότε αρμόδια να το επιλύσει είναι η Πολιτεία και όχι εμείς. Απλώς, εμείς εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας» καταλήγει.

Όταν ο Φασισμός είναι στην αριστερά!


Χωρίς την Κάρτα, τι;

 Αυτή η φωτογραφία από τους σημερινούς NYT είναι προφητική! Με την Κάρτα Πολίτη, την Κάρτα Συναλλαγών (Χρεωστική/ Πιστωτική), την Κάρτα Σίτισης, το Κράτος με τις Τράπεζες-συνεργάτες του, θα βρίσκεται σε δεσπόζουσα/ συντριπτική θέση ισχύος και απενεργοποιώντας κάποια ή κάποιες από αυτές τις Κάρτες θα μπορεί να θέτει όποιον πολίτη επιθυμεί, "εκτός κοινωνίας"...

Αυτή είναι η Δημοκρατία που ευαγγελίζεται η "αριστερή διακυβέρνηση;" Εάν ναι, σε τι διαφέρει από την δεξιά/κεντρώα διακυβέρνηση που γνώρισε έως σήμερα ο τόπος μας;;;

ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ..

Εντός 30 ημερών σχέδιο περιορισμού του φυσικού χρήματος στην Ελλάδα και επιβολή των ψηφιακών συναλλαγών με έξυπνη κάρτα.

«Τελεσίγραφο» στην Ελλάδα περιορισμού των συναλλαγών με ρευστό χρήμα! Με τους επικεφαλής τεσσάρων συστημικών τραπεζών συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, δημιουργώντας ομάδα με σκοπό εντός 30 ημερών να εκπονήσει σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών στη χώρα μας και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος.

Ενώ λοιπόν τα βλέμματα είναι στραμμένα στις… «διαπραγματεύσεις» και όλοι κοιτούν φοβισμένοι την πορεία της πραγματικής οικονομίας, δίνεται τελεσίγραφο στην Αθήνα να εφαρμόσει τις συναλλαγές με ψηφιακό χρήμα μέσω έξυπνης Κάρτας, η οποία μετά θα αντικατασταθεί γιατί όχι από βιοτσίπ. Πολιτικοί και οικονομολόγοι πιστεύουν εσφαλμένα ότι έτσι θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Έτσι με αφορμή την πολυδιαφημισμένη Ελλάδα της κρίσης οι παγκοσμιοποιητικές λύσεις θα δοθούν απλόχερα σε όλον τον κόσμο.

Οι εξελίξεις τρέχουν αλλά η πραγματική ενημέρωση είναι ελάχιστη και ελάχιστοι την εκτιμούν…

Mήπως είσαι... εμμονικός με την Ορθοδοξία; (ακου "εμμονικός"! οι διαόλοι πάντα βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις...)



Η γνωστή κατηγορία για όσους από εμάς έχουν κάνει "αλλαγή πλώρης", αφού συνειδητοποιήσαμε πως το να μην είσαι τελικά με Τον Χριστό είναι τρέλλα, & όχι το αντίθετο... Τιμή μας & έπαινος να είμαστε & να ζούμε ως "θεότρελλοι"! (δηλ. τρελλοί με Τον Θεό...) Δες τον Μεσογαίας Νικόλαο, που μας τα λέει με τον δικό του ανεπανάληπτο τρόπο!!! ("τρέλλανε" και τον Ταγματάρχη & τον Ιεροκλή... δες το όλο, αλλά αν δεν έχεις χρόνο οπωσδήποτε μετά το 57΄10''...)



Mήπως είσαι... εμμονικός με την Ορθοδοξία; (ακου "εμμονικός"! 
οι διαόλοι πάντα βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις...)
 - Σαλογραία.-
πηγή