Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ανεπάρκεια ή δολιότης;


 zervos25-07-15

Του Αντώνη Χ. Λαμπίδη 
Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας δεν αφήνουν πλέον περιθώρια ατελέσφορων αναλύσεων και παρερμηνειών. Όσοι αποπειρώνται να αποτιμήσουν την κατάσταση με οικονομικούς όρους και πολιτική θεώρηση εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες και προκαταλήψεις δεν επιτυγχάνουν τίποτε άλλο παρά να ανακυκλώνουν μια στείρα, αδιέξοδη επιχειρηματολογία.
Δυστυχώς, βιώνουμε ως θεατές αλλά και ως πρωταγωνιστές την δίχως τέλος ελληνική τραγωδία -μια φρενήρη καθοδική πορεία με άγνωστη κατάληξη. Πρέπει να αντικρίσουμε την σκληρή πραγματικότητα.  Να εμβαθύνουμε στη μελέτη της ελληνικής ιστορίας και με νηφάλια κριτική σκέψη να αποτιμήσουμε τα γεγονότα. «Τ τς πόλεως λης θος μοιοται τος ρχουσιν», διαπιστώνει ο Ισοκράτης στον προς Νικοκλέα λόγο.  Αλλά και ο Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες εκφράζει την πικρία του για την κατάντια της Αθήνας. «χθομαι δ κα φέρω τ τς πόλεως σαπέντα βαρέως πράγματα. ρ γρ ατν προστάταισι χρωμένην ε πονηρος».
Έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε, και στην διαδρομή της ελληνικής ιστορίας αλλά και της παγκόσμιας φαίνεται να μην έχει αλλάξει τίποτε!  «Έχεις δει μαντρόσκυλο να γαυγίζει ζητιάνο; Ναι, αφέντη. Και να τρέχει ο φουκαράς κι ο σκύλος να τον κυνηγάει; Έ, τότε είδες την επίσημη εικόνα της εξουσίας… Ντύσε το έγκλημα με χρυσό θώρακα κι έσπασε η σκληρή του νόμου λόγχη χωρίς να τον πειράξει. Ντύσε το με κουρέλια, κι ένας τζουτζές μ΄ ένα άχερο τον τρύπησε». Έτσι δραματικά περιγράφει ο Σαίξπηρ την εξουσία στον «Βασιλιά Λήρ».
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τίθεται το αγωνιώδες ερώτημα: «‘Υπάρχει έντιμη εξουσία, υπάρχουν αδιάφθοροι πολιτικοί στην Ελλάδα;».
Ας μη τρέφουμε αυταπἀτες. Την απάντηση πρέπει να αναζητήσουμε στον χαρακτήρα των Ελλήνων, όπως αυτός διαμορφώθηκε στην περίοδο της οθωμανοκρατίας και μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά, χωρίς να μπορεί να απαλλαγεί από τις μειονεξίες και τις ανεπάρκειες του. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από την Επανάσταση του ΄21 μέχρι και σήμερα επηρέασαν καταλυτικά την ψυχοσύνθεσή του Έλληνα. Το κοινοτικό πνεύμα, η αλληλεγγύη, η δημιουργικότητα, η εφευρετικότητα, το «ρωμέικο φιλότιμο» αντικαταστάθηκαν από την φιλαυτία, τον εγωισμό, την απάθεια και το φθόνο, στοιχεία που οδηγούν σε διάλυση των κοινωνικών δεσμών.  Η παραγωγική κοινωνία έδωσε τη θέση της στην παρασιτική. Πατριδοκάπηλοι «δεξιοί» πολιτευτές και εθνομηδενιστές «αριστεροί» τρέφονται και αναπαράγονται σε ένα φαυλοκρατικό καθεστώς που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν. «Γενόμαστε ποταποί και πουλημένοι εις την δική μας βασιλείαν, χωρίς πατριωτισμό και χαραχτήρα…».  Έτσι, στηλιτεύει ο Μακρυγιάννης τη φαυλότητα των αρχομανών κομματαρχών. Η εξαχρείωση γενικεύεται και παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας που παρασύρει στο διάβα της κάθε πνευματική και ηθική αναλαμπή.
Η ασυδοσία των κυβερνώντων και το αχαλίνωτο πάθος για την εξουσία τροφοδοτείται από την απαιδευσία των πολιτών-ατόμων και οδηγεί στην πλήρη σύγχυση, την έλλειψη προσανατολισμού και τελικά στην παθητικότητα. Αυτές οι διαπιστώσεις επαληθεύονται εάν κάποιος ανατρέχει καθημερινά στα εκατοντάδες δημοσιεύματα απίθανων τύπων με διαταραγμένη προσωπικότητα που κατακλύζουν το διαδίκτυο, αλλά και των δηλώσεων όσο και των πεπραγμένων ανερμάτιστων ατόμων που ασκούν την εξουσία.
Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα που όμοιο του δεν έχει απαντηθεί έως τώρα. Η ψευδεπίγραφη «αριστερά» ανήλθε στην εξουσία αντικαθιστώντας μια υποτελή «δεξιά». Η αστραπιαία -μέσα σε έξι μήνες- κατακρήμνιση των όποιων οραμάτων και καταρράκωση των αξιών που ευαγγελιζόταν η Αριστερά  προκαλεί ένα ολέθριο κενό στις συνειδήσεις. Οι πολίτες αυτής της χώρας -όσοι διεσώθησαν από τη λαίλαπα- μάταια αναζητούν φως και ελπίδα. Η οικονομική καταστροφή που ραγδαία συντελείται δεν αφήνει περιθώρια ορατής ανάκαμψης. Δυστυχώς, γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω. Ο μύθος της Ευρώπης των λαών και οι αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού τέθηκαν «εκτός κάδρου». Βιώνουμε το απόλυτο μηδέν.
Το διαζευκτικό ερώτημα του τίτλου αυτού του άρθρου «Ανεπάρκεια ή δολιότης;» αναφέρεται στους εκάστοτε κατέχοντες την εξουσία. Η απάντηση είναι μια και καταφατική. Και ανεπάρκεια και δολιότης. Αυτό διδάσκει η Ιστορία και κάθε άλλη ερμηνεία συσκοτίζει την ζοφερή πραγματικότητα.

Νταβούτογλου: Οι επιδρομές εναντίον ΙΚ και PKK μπορεί να αλλάξουν την ισορροπία στην περιοχή

  http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2015/07/pkk-walking.jpg
 
Τουρκικά άρματα μάχης βομβάρδισαν ένα χωριό της βόρειας Συρίας το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις αντάρτες συμμάχους των Κούρδων, ανέφεραν σήμερα οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και μία συριακή μη κυβερνητική οργάνωση
Σε ανακοίνωσή τους οι YPG ανέφεραν πως τουρκικά άρματα μάχης έπληξαν τις θέσεις τους όπως και εκείνες των αράβων μαχητών συμμάχων τους στο συριακό χωριό Ζουρ Μάγκαρ στην επαρχία του Χαλεπιού.
Τα "πυρά που εκτοξεύτηκαν από άρματα μάχης" τραυμάτισαν τέσσερα μέλη της δύναμης των ανταρτών συμμάχων και πολλούς κατοίκους, σύμφωνα με τις YPG.

Η κουρδική οργάνωση έκανε επίσης λόγο για έναν δεύτερο βομβαρδισμό εναντίον του χωριού και μίας άλλης κοινότητας στην ίδια περιοχή.

"Αντί να επιτεθούν στις θέσεις που κατέχουν οι τρομοκράτες του ΙΚ, οι τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται στις αμυντικές μας θέσεις", ανέφεραν οι YPG σε ανακοίνωσή τους.

"Καλούμε τους τούρκους ηγέτες να θέσουν τέρμα σε αυτή την επίθεση και να τηρήσουν τους διεθνείς κανόνες. Λέμε στον τουρκικό στρατό να σταματήσει να πυροβολεί τους μαχητές μας και τις θέσεις τους".

Τους βομβαρδισμούς κατέγραψαν επίσης ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

"Βλήματα που ερρίφθησαν από τουρκικά άρματα μάχης έπεσαν στο χωριό Ζου Μάγκαρ, το οποίο ελέγχεται από τις YPG", ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Ζου Μάγκαρ βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, ανατολικά της κοινότητας Τζαράμπουλους, στην επαρχία του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του OSDH, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, πρόκειται προφανώς για την πιο σοβαρή επέμβαση της Τουρκίας στις ζώνες που τελούν υπό κουρδικό έλεγχο στη συριακή σύγκρουση.

Διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν όμως ο βομβαρδισμός της χθεσινής νύχτας είναι ιδιαίτερα σημαντικός λόγω των περιστάσεων, υπογραμμίζουν μαχητές.

Τις τελευταίες μέρες η Τουρκία πέρασε στην επίθεση εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πλήττοντας επανειλημμένα τις θέσεις της στο συριακό έδαφος. Όμως η τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε επίσης πλήγματα εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, έπειτα από μία σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών που αποδόθηκαν σε μαχητές που πρόσκεινται στο PKK.

"Η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο στον Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) και στο PKK", δήλωσε ο μαχητής Μουσταφά Εμπάντι. "Τώρα οι YPG υφίστανται τις επιθέσεις του ΙΚ και της Τουρκίας".

Οι YPG είναι η πιο οργανωμένη και η πιο αποτελεσματική εναντίον του ΙΚ δύναμη στη Συρία, όμως η Τουρκία βλέπει την προώθησή της με κακό μάτι λόγω των δεσμών της κουρδικής αυτής οργάνωσης της Συρίας με το PKK.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στον τουρκικό Τύπο, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η Τουρκία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και των ανταρτών του PKK μπορεί να "αλλάξουν την ισορροπία" στη Συρία και στο Ιράκ.

"Η παρουσία μιας Τουρκίας ικανής να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τη δύναμη μπορεί να επιτρέψει να αλλάξει η ισορροπία στη Συρία, στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή. Όλος ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει", δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Σε μια μακρά συζήτηση με αρθρογράφους και διευθυντές σύνταξης τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο επικεφαλής της ισλαμο-συντηρητικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης πως η χώρα του δεν θα στείλει χερσαία στρατεύματα στη Συρία.

"Δεν θα στείλουμε χερσαία στρατεύματα" στο συριακό έδαφος, δήλωσε ο Νταβούτογλου, αλλά "δεν θέλουμε να δούμε τον Ντάες κοντά στα τουρκικά σύνορα".

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ έγινε μετά τη φονική επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς (νότια Τουρκία) πριν από μία εβδομάδα, η οποία αποδόθηκε στο ΙΚ και τον θάνατο ενός τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε στις 24 Ιουλίου από τους τζιχαντιστές.

"Θέλαμε να είμαστε βέβαιοι πως η οργάνωση θα πληρώσει ακριβά τον θάνατο 32 ανθρώπων ώστε να μην επαναλάβει ποτέ μία τέτοια επίθεση. Ο θάνατος του στρατιώτη μας επιτάχυνε απλώς την αντίδρασή μας", είπε.

Ο κ. Νταβούτογλου αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ (νότια Τουρκία) για τις επιδρομές τους εναντίον των ιζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.

Είπε πως οι πιέσεις στην Τουρκία για μία "αεροπορική ζώνη απαγόρευσης" πτήσεων στη βόρεια Συρία έχουν "σε κάποιο βαθμό" ληφθεί υπόψη.

"Αν δεν στείλουμε στρατεύματα στο έδαφος, και δεν θα το κάνουμε, τότε ορισμένα στοιχεία (της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στο καθεστώς της Δαμασκού) που συνεργάζονται μαζί μας στο έδαφος θα πρέπει να προστατευθούν", υπογράμμισε.

Οι επιχειρήσεις που έχουν εξαπολυθεί εναντίον του PKK έχουν στόχο να "αποκαταστήσουν την τάξη" στην Τουρκία, εξήγησε επίσης.
 

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός και ο Άγιος Παντελεήμων μέσα στο ίδιο χειρουργείο

  http://diakonima.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/07/AgiosPanteleimon12.jpg

Μιά νέα κοπέλα πήγε νά χειρουργηθεί σέ νοσοκομείο τής Συμφερούπολης.
Ή κατάσταση της ήταν πολύ σοβαρή καί ή εγχείρηση δύσκο­λη κι επικίνδυνη. Ή γιατρός πού θά τη χειρουργούσε κάλεσε τή μητέρα τής ασθενούς καί τής είπε:
– Ή εγχείρηση είναι πολύ δύσκολη κι επικίνδυνη. Δέν μπορώ νά σάς εγγυηθώ τίποτα. Δέν ξέρω άν ή κόρη σας βγεί ζωντανή.
Δέν υπήρχε άλλη επιλογή. Ή νέα οδηγήθηκε στό χειρουργείο.
Σ’ όλη τή διάρκεια τής εγχείρησης ή μητέρα καθόταν στην αυλή του νοσοκο­μείου καί μέ δάκρυα στά μάτια προσευχόταν στον άγιο Λουκά τον Ιατρό καί στον άγιο Παντελεήμονα νά βοηθήσουν.
Σέ κάποια στιγμή μπροστά στά μάτια τής μητέρας εκτυλίχθηκε ένα καταπληκτικό γεγονός:ό τοίχος του νο­σοκομείου έγινε διάφανος, σάν τζάμι. Φάνηκε ή αίθουσα του χειρουργείου. Στό χειρουργικό κρεβάτι ήταν ή κόρη της καί γύρω ή γιατρός που τή χειρουργούσε μέ τους συναδέλφους της. Δίπλα της στεκόταν ή νοσοκόμα-έργαλειοδότρια πού κρατούσε τά χειρουργικά εργαλεία.
Καί τό ακόμα θαυμαστότερο: Δίπλα στή γιατρό είδε καί τους Αγίους γιατρούς στους οποίους η ίδια προσευχόταν. Αριστερά στεκόταν ο Άγιος Παντελεήμονας μέ μιά λαμπάδα αναμμένη. Δεξιά στεκόταν ο Άγιος Λουκάς, ό όποιος έπαιρνε κάθε τόσο τά εργαλεία από τη νοσοκό­μα καί τά έδινε στη γιατρό!
Ή μητέρα έπεφτε από έκπληξη σε έκπληξη. “Ενιωσε ότι ή προσευχή της εισακούστηκε. Όταν τελείωσε ή εγχείρηση, ή γιατρός βγήκε χαρού­μενη καί ενθουσιασμένη. Φώναξε τη μητέρα καί της είπε:
– Πήγαμε πολύ καλά, ανέλπιστα καλά!
Τότε ή μητέρα της διηγήθηκε τό θαυμαστό γεγονός πού έζησε. Ή γιατρός έμεινε αποσβολωμένη. Εκανε τό σταυρό της καί ομολόγησε:
– Τώρα κατάλαβα. Όση ώρα χειρουργούσα καί ήθελα κάποιο χει­ρουργικό εργαλείο, δέν προλάβαινα νά τό πω στη νοσοκόμα. Μέ τό πού σκεφτόμουν ποιο εργαλείο θέλω, τό είχα στά χέρια μου.

Από το βιβλίο: «Ταχύς εις βοήθειαν…» του Καθηγουμένου π.Νεκταρίου Αντωνοπούλου

Έτσι Μας «Σώζουν»… Ο Ρέντσι Επέβαλε με Νόμο το Μικροτσίπ στο Χέρι… Ακολουθεί ο Τσίπρας…


ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Το Μικροτσίπ υποχρεωτικά εντός δύο ετών στην Ιταλία.Επομένως σύντομα πραγματικότητα και στην Ελλάδα!!!
.Ο Matteo Renzi τόνισε οτι θα υπάρξουν κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί χωρίς τσιπ, το 2018
«Μέσα σε δύο χρόνια ο καθένας θα έχει ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα»….
… Αυτά τα λόγια δεν είναι ενός τρελού, αλλά τα είπε ο Matteo Renzi , χθες, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την εμφυτεύση μικροτσίπ κάτω από το δέρμα στην Ιταλία.
Κατ “αρχάς οι ΗΠΑ, η Σουηδία, και η Ιταλία τώρα είναι η τρίτη χώρα που εντάσει το μικροτσίπ , σύμφωνα με τον Renzi .Ηδη από το 2016, και μετά μικροτσίπ θα εμφυτεύεται σε όλα τα νεογέννητα σε ολες τα νοσοκομεία ΔΗΜΟΣΙΑ -ΙΔΙΩΤΙΚΑ,και στη συνέχεια, το 2017σε ολο το υπόλοιπο του πληθυσμού, σαν να επρόκειτο να εμβολιαστούν, ο καθένας.Ο Matteo Renzi τόνισε οτι οι κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί χωρίς τσιπ, το 2018 θα είναι πολύ βαριές, και θα κυμαίνονται από πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ έως 6 μήνες στη φυλακή….
Το μικροτσίπ θα βασίζεται στην RFID, οποία χρησιμοποιείται στα εκτρεφόμενα ζώα, και το καθένα θα έχει μια βάση δεδομένων που θα συνδέεται με το μικροτσίπ, το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με κάθε κίνησή μας καθημερινά. Στην περίπτωση των εγκληματιών θα γνωρίζουν ακριβώς τα στοιχεία του εγληματία , ζητώντας τα από κέντρου ελέγχου..
Επίσης, ανέφερε οτι θα είναι χρήσιμο και στον τομέα της υγείας, όπου η Microchip θα είναι σαν μια «κάρτα υγείας» που θα μεταφέρει πληροφορίες και στην οικογένεια αλλά και σε ενα κέντρο το οποίο θα βλέπει την κατάσταση του ασθενή και θα υπάρξει άμεση επικοινωνία σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων. Αλλά το ενδιαφέρον του μικροτσίπ εστιάζετε και για τους μοναχικούς, στην πραγματικότητα,ανθρώπους όπου θα υπάρχει δυνατότητα , μέσω μιας εντολής,να καλέσουν αμέσως ασθενοφόρο σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας. Αυτό τόνισε θα μπορούσε σίγουρα να σώσει κάποια ζωή… Αλλά αξίζει τον κόπο να ΧΑΣΟΥΜΕ την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας ;
Το Μικροτσίπ επομένως είναι σύντομα πραγματικότητα…
πηγή 

Λιτανεία της Αγίας Παρασκευής στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουλίου 2015, όπου στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Παλαίρου, τελέσθηκε Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής σε κεντρικούς δρόμους της Παλαίρου και στην συνέχεια στο λιμάνι της Παλαίρου σε ειδική εξέδρα τελέσθηκε Αρτοκλασία.
Αμέσως μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς κήρυξε τον θείο λόγο προς τους συγκεντρωμένους πιστούς και μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:
«Ο Ιερός υμνογράφος εξυμνεί  την Αγία Παρασκευή για την καθαρότητα, για την αγνότητα του σώματός της. Η σύγχρονη όμως αντίληψη, η γνώμη και η συμπεριφορά του κόσμου διαφωνεί, ειρωνεύεται, χλευάζει την αγνότητα του σώματος. Η Αγία Παρασκευή δίνει την απάντηση. Από βρέφους  μελετούσε την Αγία Γραφή και γνώρισε  πώς τιμάει το σώμα ο Πλάστης Του, ο Κύριος, πώς το ονομάζει, τι προορισμό τιμητικό του έχει ετοιμάσει στην αιωνία Πατρίδα.
Η Αγία Παρασκευή έκανε πράξη το λόγο του Θεού, τίμησε το σώμα της, το κράτησε καθαρό, το στόλισε με αρετές, το ένωσε με το Θεό δια των Αγίων Μυστηρίων.
Το αν κέρδισε ή όχι το αποδεικνύουν τα ευωδιάζοντα ιερά λείψανά της και τα θαύματά της. Σήμερα λοιπόν ας κλείσουμε τα αυτιά της ψυχής και του σώματος στα σαρκολατρικά μηνύματα του κόσμου, ας λυπηθούμε για το κατάντημα πολλών που φθάνουν και στην διαστροφή και ας κρατήσουμε το σώμα μας καθαρό από αμαρτία.
Για να μένει ξένο από την αμαρτία και την φθορά, να αγιάζεται και ενώνεται με τον Κύριο για να ζήσει μέσα στην χαρά της αιωνίου πατρίδος, ηνωμένο με την αγιασμένη ψυχή μας μετά την αναστάσή του….»
Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνόδευσαν την ι.εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της Παλαίρου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Βόνιτσας.