Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η ανθρώπινη αχαριστία και πως πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Η συμπάθεια προς τον άνθρωπο. (Αρχ. Σωφρόνιος Σαχάρωφ του Έσσεξ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNztA7e4vhSSU8RYFOCePI-DWW-2z0YfAZnkppItYNywQBPkl9VM-xq2ja9hOcf4LuqOdN3YsFR_St_a4eS7uF4VLbfQoQoEbGRHS23KeFJUQeQFUNMMNGvPINj99mY0-LqoBOAElzchKd/s1600/90987.jpg
«Το Βρέφος Χριστός είχε έναν κήπο. Και πολλά ρόδα καλλιεργούσε σε αυτόν… Όταν όμως τα ρόδα άνθισαν Αυτός προσκάλεσε τα παιδιά των Εβραίων, Αλλά αυτά ξερίζωσαν τα άνθη, Και ερημώθηκε ολόκληρος ο κήπος… Τα παιδιά τότε από τα αγκάθια Έπλεξαν γι’ Αυτόν ακάνθινο στεφάνι» (παλιό ρωσικό παιδικό τραγούδι).


Τέτοια είναι η οδός που προσφέρεται σε όλους μας, για να μείνουμε έπειτα αιώνια μαζί Του: Να μην περιμένουμε ευγνωμοσύνη από κανέναν για όλα όσα κάναμε γι’ αυτούς· να τους ευεργετούμε όλους, αν είναι δυνατό να συμπάσχουμε με αυτούς, γιατί δεν γνωρίζουν ακόμη την Αλήθεια της Αιώνιας Αγάπης του Ουρανίου Πατρός.
Όταν κάποιος από τους κοντινούς μας υπομένει οποιαδήποτε συμφορά ή καταστροφή ή ηθική πτώση, τότε συμπάσχουμε έντονα. Με τον ίδιο όμως τρόπο πρέπει να συμπάσχουμε και όταν η συμφορά βρει τον γείτονα ή ακόμη και τον μακρινό άνθρωπο. Η δύναμη του βιώματος εκείνου, που έπεσε στον κλήρο μας, αναμφίβολα την ίδια αυτή στιγμή επισκέπτεται πλήθος άλλων ανθρώπων, ίσως πολλά εκατομμύρια από αυτούς. Για να μάθουμε λοιπόν να συμπάσχουμε με όλη την ανθρωπότητα, πρέπει να αποδεχόμαστε το καθένα από τα βιώματά μας ως αποκάλυψη για τα παθήματα όλου του κόσμου. Έτσι μόνο μπορεί ο άνθρωπος να γίνει αληθινά παγκόσμιος, υπερνικώντας την «ατομικότητά» του, αποβαίνοντας «υπόσταση» κατ’ εικόνα της Υποστάσεως του Χριστού Θεού.
Αν όλοι οι άνθρωποι δεν φθάσουν στο καθ’ ομοίωσιν, δεν πρέπει να αναμένουμε ριζική διόρθωση της ζωής πάνω στη γη. Αν οι άνθρωποι παραμένουν πάντοτε εγωιστές, τότε πώς είναι δυνατή η παγκόσμια αδελφοσύνη των ανθρώπων; Πώς είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να γνωρίσει τον Πατέρα όλων μας; Αν είμαστε προικισμένοι περισσότερο από τον ένα ή τον άλλον αδελφό μας, τότε ας τον βοηθήσουμε να ανυψωθεί, μη ζητώντας από αυτόν ούτε και την ευγνωμοσύνη. Αν φέρουμε μέσα μας τη συνείδηση ότι μετά την έξοδο μας από εδώ θα εισέλθουμε σε άλλη μορφή του Είναι, του Θείου, τότε κάθε καλό έργο, όποιος κι αν το έκανε, κάθε επίτευγμα ανθρώπου που έκανε το καλό στους πλησίον του, και όλα τα παρόμοια θα είναι αιώνια κληρονομιά μας. Στην αιωνιότητα τίποτε δεν θα αποκρυβεί από εμάς. Εδώ εμείς δεν ζηλεύουμε κανένα· εδώ εμείς δεν επιζητούμε τη δόξα μας· εδώ εμείς χαιρόμαστε με κάθε αγαθή πρόοδο κάθε ανθρώπου, συνεργώντας με όλους κατά το δυνατό· βοηθούμε κάποιον κατά τις δυνάμεις μας, και γι’ αυτό το λίγο κληρονομούμε απείρως μεγάλη αιώνια ύπαρξη. Βέβαια και εδώ καλύτερα να πάσχουμε για το αγαθό και να ειρηνεύουμε στο πνεύμα μας, παρά να θριαμβεύουμε πρόσκαιρα εκβιάζοντας τον πλησίον μας σαν τα θηρία που απομυζούν το αίμα των αδελφών. Ίσως από τα μακρά και παράλογα παθήματα που έζησε ο κόσμος στη ροή έστω και του εικοστού αυτού αιώνα, οι άνθρωποι να γίνουν περισσότερο δεκτικοί του λόγου του Χριστού και να μάθουν να ζουν όλη την ανθρωπότητα ως μία οικογένεια, εργαζόμενοι δωρεάν για το αγαθό της οικογένειας αυτής. Και μέχρι να γίνει αυτό, ως τότε δεν θα παύσουν οι αδελφοκτόνοι πόλεμοι· ως τότε δεν θα αλλάξει η μορφή του κόσμου αυτού· ο εκβιασμός και η εκμετάλλευση με τη μία ή την άλλη μορφή δεν θα υπερνικηθούν.
Συνεπώς, είναι τόσο απαραίτητο για όλους τους ανθρώπους να γίνουν με τη χριστιανική έννοια παγκόσμιοι. Τότε θα βασιλεύσει η ειρήνη στη γη, και όλη η γη θα γίνει όμοια με τον Παράδεισο. Ας αφήσουμε όμως τους άλλους να ενεργούν κατά το μέτρο της συνειδήσεώς τους. Αν σε μας δόθηκε να το εννοήσουμε και να το κατανοήσουμε, ας ευλογήσουμε τον Θεό για το Άνωθεν αυτό δώρο, και ας προσπαθούμε να ζήσουμε σύμφωνα με τη συνείδηση αυτή.
Στην ιστορία υπήρξε τέτοια στιγμή, κατά την οποία μια ομάδα ανθρώπων δοκίμασε να ζήσει με αυτόν ακριβώς τον τρόπο: «Του δε πλήθους των πιστευσάντων ην η καρ­δία και η ψυχή μία, και ουδέ εις των υπαρχόντων αυτώ έλεγεν ίδιον είναι, αλλ’ ην αυτοίς άπαντα κοινά». Όταν οι άνθρωποι ζουν με την αίσθηση αυτή, δηλαδή, ότι όλη η ανθρωπότητα και στο παρελθόν και στο παρόν και στο μέλλον είναι η δική μου ζωή, τότε θα γίνει δυνατή η πρόσληψη της παρουσίας του Θεού στον κόσμο. Και τα τέσσερα Ευαγγέλια αρχίζουν με την προφητεία του Ησαΐα: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ετοιμάσατε την οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους αυτού· πάσα φάραγξ πληρωθήσεται και παν όρος και βουνός ταπεινωθήσεται, και έσται τα σκολιά εις ευθείαν και αι τραχείαι εις οδούς λείας, και όψεται πάσα σαρξ το Σωτήριον του Θεού».
Για ποιά όρη και βουνά ομιλεί ο Προφήτης; Για την ανισότητα των ανθρώπων πάνω στη γη, για την αδικία της κατανομής του πλούτου, και το σπουδαιότερο, για την άνιση κατανομή των παθημάτων από τον απροσμέτρητο κόπο μερικών μέχρι την «απροσμέτρητη» άνεση των άλλων για την υποδούλωση μερικών και για την κατακυρίευση και τον εκβιασμό εκ μέρους των άλλων. Δυστυχώς ως τη σημερινή ημέρα στον κόσμο μόλις και μετά βίας κάπου συναντούμε τέτοια χριστιανική στάση σε όλα τα δρώμενα. Και εμείς οφείλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας εκλεκτούς όχι κατ’ αξίαν, έχοντας δεχθεί την κλήση αυτή, ώστε να προσπαθούμε να υπηρετούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, χωρίς να αναζητούμε από αυτούς ευγνωμοσύνη. Έρχεται ώρα κατά την οποία, όλα όσα κάναμε «εν τω κρυπτώ», όπως μας παρήγγειλε ο Χριστός, θα γίνουν φανερά, και τότε θα ανατείλει για μας ο ήλιος. Μην πλήττεις, μην θλίβεσαι για τις υλικές απώλειες. Εσύ δεν θα πεθάνεις τώρα από την πείνα. Σε σένα και σε μένα έμεινε πολύ λίγο να ζήσουμε. Να, στις τέσσερις Οκτωβρίου θα κλείσεις τα εβδομήντα δύο και εγώ ήδη είμαι εβδομήντα εννέα. Εμείς δεν θα έπρεπε να θλιβόμαστε με οτιδήποτε, παρά μόνο με τον ίδιο τον εαυτό μας, διότι δεν κατορθώσαμε τη ζωή της αληθινής ομοιώσεως με τον Χριστό.
(Αρχ. Σωφρονίου Σαχάρωφ, «Γράμματα στη Ρωσία» – επιστολή 55, αποσπάσματα. Εκδ. Ι.Μ.Τιμίου Προδρόμου –Έσσεξ, σ. 240-246)
πηγή: http://www.alopsis.gr/

πηγη

Έχω facebook, άρα υπάρχω…


Έχω facebook, άρα υπάρχω. Με ένα κλικ, ανεβάζω σε μία οθόνη την ανασφάλειά μου, τη μοναξιά μου, την ανάγκη για αναγνώριση, την αδυναμία μου στο «σχετίζεσθαι», τις ιδεολογικές μου εμμονές, το θεολογικό μου παραλήρημα… Γι’ αυτό θα ποστάρω ότι «έχω νεύρα», ότι «το διάβασμα δεν βγαίνει», ότι 

 
«το φαΐ κάηκε», ότι «καλά έκαναν και τους απέλυσαν τους χαραμοφάηδες», ότι «όποιος δεν έχει τι να κάνει ας στείλει», ότι «οι παπάδες φταίνε», ότι «πίνω καφέ στο μαγαζί τάδε». Γι’ αυτό θα ανεβάσω τις φωτογραφίες που έβγαλα για το προφίλ. Γιατί με νοιάζει πάνω απ’ όλα το προφίλ. Άλλωστε μπορώ να μπαίνω και να βγαίνω, φανερά ή κρυφά, ρίχνοντας μια ματιά πρώτα «ποιος είναι μέσα». Γιατί στον τοίχο μου κάνω πολιτικές αναλύσεις, οικονομικές προβλέψεις, κοινωνικά μανιφέστα. Γιατί, μ’ ένα μόνο κλικ και το προφίλ μου μαρτυρά την ενεργό πολιτική μου συνείδηση, την πίστη και την θεολογική μου κατάρτιση και τις απόψεις μου για την κοινωνική επικαιρότητα. Φυσικά πάντα με τρόπο απόλυτο και αφοριστικό. Απλά και ανέξοδα. Εξάλλου, αν κάποιος θέλει κάτι παραπάνω, του ποστάρω κι ένα λινκ «να μη λέει»… Εξάλλου η εταιρία μού το λέει καθαρά κι εγώ το φχαριστιέμαι: είμαι χρήστης!
Έχω facebook, άρα υπάρχω. Και είμαι παντοδύναμος! Γιατί δεν έχω απέναντί μου να κοιτάξω ανθρώπινα μάτια, αλλά μια λευκή οθόνη. Παρόλ’ αυτά μπορώ να βυθομετρώ στις ψυχές και τα μυαλά των άλλων και να δίνω πάντα τις κατάλληλες απαντήσεις. Ένα τσιτάτο κάποιου φιλοσόφου που βρήκα στο διαδίκτυο, πάντα αποστομώνει και μου προσφέρει ικανοποιητικά like! Συχνά νιώθω την αυτοπεποίθησή μου να υφίσταται πλήγμα, αισθάνομαι ότι δεν αξίζω πια. Είναι όταν δεν έχω πολλά like… Τότε πραγματικά ταπεινώνομαι και ψάχνω κάτι καλύτερο για να επανέλθω δριμύτερος. Όσα πιο πολλά like, τόσο το κύρος μου ανεβαίνει. Κι αν μου κάνουν και κοινοποίηση το σχόλιο, τότε γίνομαι σοφός. Μέσα στον κόσμο του fb, το δικό μου εικονικό κόσμο, αυτοπραγματώνομαι. Ικανοποιώ εικονικά τις πραγματικές ανάγκες μου ή πραγματικά τις εικονικές μου επιθυμίες; Ποιος νοιάζεται! Εξάλλου ο αριθμός των φίλων μου (και των ακολούθων μου!) αυξάνεται συνεχώς στο προφίλ μου. Κι αν με τους περισσότερους δε γνωρίζομαι, δεν έχει σημασία αφού δε με νοιάζει το πρόσωπο, αλλά το νούμερο. Είπαμε, όλα είναι θέμα προφίλ!
Μ’ αρέσει αυτός ο κόσμος! Βλέπω από αυτόν, αναπνέω από τα like που θα πάρω και μιλάω πλέον όχι από το στόμα αλλά από το πληκτρολόγιο. Ο κόσμος αυτός είναι πολύ βολικός! Γιατί δεν έχει τις απαιτήσεις της προσωπικής συνύπαρξης. Δεν έχει ευθύνες, έγνοιες, ρίσκα. Είναι ασφαλής! Γράφω και διαγράφω τα λεγόμενα, κάνω ή μπλοκάρω φίλους, μεταφέρομαι από το ένα μέρος στο άλλο με μία επισήμανση, στέλνω ένα σκούντημα ή μια ηλεκτρονική αγκαλιά (hug), γελάω με lol, κερνάω ηλεκτρονικό καφέ, συμφιλιώνομαι με ένα emoticon με όποιον είχα μαλώσει, χωρίς τον κόπο της συγχώρεσης, κερδίζω την αναγνώριση που δε βρήκα στο σπίτι, στη σχολή ή στο γραφείο και μία ασφαλή τρύπα για να χώσω το κεφάλι μου και να κρυφτώ από τον έξω κόσμο.

ΥΓ: Ζητείται Θεός να με κάνει add.

πηγή 

Άλλη είναι η αιτία...


 
Δεν είναι αιτία των ηθικών πτώσεων
 η φύση των πειρασμών, 
αλλά η αμέλεια αυτών που πειράζονται.

 Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

ΡΑΠΙΣΜΑ από το ΙΝΚΑ στον Κουρουμπλή και το ηλεκτρονικό φακέλωμα



alt

πηγή


Θα το επαναλάβουμε κουραστικά:
δημιούργησαν το "πρόβλημα" για να μας επιβάλλουν την "λύση"...
Θα πάνε από εκεί που ήρθανε όμως!
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ...
...κι ας είμαστε εξουθενωμένοι και ολιγόπιστοι για να το πιστέψουμε...
ΡΑΠΙΣΜΑ από το ΙΝΚΑ στον Κουρουμπλή και το ηλεκτρονικό φακέλωμα που θέλει να επιβάλλει στον ελληνικό λαό

Προσκύνημα στην Οσία Παρασκευή την Επιβατινή.Ένα σχολείο πίστης και υπομονής


Λίγες σκέψεις για το προσκύνημα της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής που εορτάζει στις 14 Οκτωβρίου.500.000 προσκυνητές απ'όλες τις γωνίες της Ρουμανίας θα φτάσουν στο Ιάσιο για προσκυνήσουν και να τιμήσουν την μεγάλη Αγία.
 Στέκοντας στην σειρά στο προσκύνημα της Οσίας Παρασκευής είναι σαν ένα σχολείο της πίστης και της υπομονής.
Συχνά αναρωτήθηκα:Πώς κυλάει η ώρα περιμένοντας δέκα ίσως και είκοσι ώρες για να προσκυνήσεις το ιερό λείψανο της Οσίας Παρασκευής;Είναι μία δοκιμή πίστης και υπομονής,που δεν βλέπεις συχνά.
Γύρω σου άνθρωποι όλων των ηλικιών: Ασπρισμένα γεροντάκια,μεσήλικοι,έφηβοι και παιδιά

 Όλοι υπομένουν το ψιλόβροχο.Πέφτοντας το σκοτάδι το κρύο γίνεται αισθητό.
Κάποιες πιστές κρατούν στα χέρια κεράκια,όχι μόνο για να ζεσταθούν,αλλά για να διακρίνουν καλύτερα τις λέξεις στα μικρά προσευχητάρια που με ευλάβεια κρατούν.Ο χρόνος κυλά και σαν η Αγία να στέκεται εκεί δίπλα τους... Στο τέλος του προσκυνηματος φεύγουν χαρουμενοι,τρέφοντας την ελπίδα ότι του χρόνου θα είναι πάλι παροντες στη γιορτή.Κάθε Οκτωβριο νοσταλγώ εκείνες τις υπέροχες μέρες.Και τότε αλλά και πάντα προσεύχομαι στην Οσία Παρασκευη να μεσιτεύει στον Κυριο.

ΣΟΚ!!! Mας το κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες! Το γαιδουράγκαθο, είναι σωτήριο για το …

http://blog.focuswebtv.gr/wp-content/uploads/2014/05/7.gif
Το γαιδουράγκαθο, είναι σωτήριο για το συκώτι. Πολυτιμότερο και από φάρμακο!

Το γαϊδουράγκαθο, βρίσκεται παντού στον κόσμο. Είναι θα έλεγε κανείς ένα κοινό βότανο. Αγαπάει όμως ιδιαίτερα τα μεσογειακά εύκρατα κλίματα και το συναντάμε σε μορφή θάμνου.

Οι βοτανολόγοι από την αρχή της ιστορίας τους, το χρησιμοποιούσαν ως βότανο για τα προβλήματα του ήπατος. Οι ερευνητές που ακολούθησαν, βλέποντας την συμπεριφορά του συγκεκριμένου βοτάνου στον οργανισμό, αποφάσισαν να το ερευνήσουν διεξοδικότερα γιατί αναζητούσαν το ιδανικό σκεύασμα για το συκώτι.

Τελικά το έτος 1968 Γερμανοί γιατροί ερευνητές, αφού διέκριναν στους σπόρους του γαιδουράγκαθου τρία ισχυρά ηπατο-προστετυτικά συστατικά, τη σιλιβινίνη, τη σιλιδιανίνη και τη σιλικριστίνη, κατέληξαν πως στο συγκεκριμένο βότανο ενυπάρχει μια ισχυρή δράση σε συνέργεια. Έδωσαν μάλιστα σε αυτά τα τρία συστατικά ένα όνομα. Το γενικό όνομα σιλυμαρίνη. Η σιλυμαρίνη λοιπόν, αυτό το τρίπτυχο στοιχείων, αποτελεί την καθοριστική αιτία για την αποτοξινωτική δράση του βοτάνου.

Και για να το πάμε και πιο πέρα, ώστε να καταλάβουμε ακριβώς το νόημα και την ουσία της σιλυμαρίνης, πολλές ευρωπαϊκές μελέτες έχουν δείξει ότι η συγκεκριμένη ουσία επιταχύνει την ανάρρωση από ηπατίτιδα ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι θεραπεύει την κίρρωση. Στη προσπάθεια για ασφαλή ερευνητικά συμπεράσματα λοιπόν, έγινε μια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 170 άτομα. Οι 91 μάλιστα από αυτούς, εμφάνιζαν προχωρημένη κίρρωση λόγω κατάχρησης οινοπνευματωδών ποτών.

Στους μισούς από αυτούς, δόθηκε πλασέμπο: δηλαδή ψεύτικο χάπι και στους άλλους μισούς δόθηκαν από 200mg εκχυλίσματος γαϊδουράγκαθου τρεις φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν 4 χρόνια αργότερα. Οι θάνατοι στην ομάδα που έπαιρνε γαϊδουράγκαθο, είχαν μειωθεί στο 42% σε σύγκριση με τους θανάτους αυτών που έπαιρναν πλασέμπο.

Ένα άλλο θαυματουργό αποτέλεσμα της σιλυμαρίνης, είναι ότι έχει τη δύναμη να μας σώσει από δηλητηριασμένα μανιτάρια. Εμποδίζει την είσοδο του δηλητηρίου, μέσα στα ηπατικά κύτταρα. Αν δεν υπήρχε αυτό το αντίδοτο, υπολογίζεται ότι οι θάνατοι από μανιτάρια θα ήταν περισσότεροι, κατά 50% Σύμφωνα με τους ειδικούς η σιλυμαρίνη που περιέχεται στο βότανο του γαιδουράγκαθου, δίνει τις περισσότερες πιθανότητες πλήρους αποθεραπείας.

Σε σχετική έρευνα, 60 άνθρωποι που δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια, (αμανίτες) πήραν σιλυμαρίνη και δεν πέθανε ούτε ένας! Σε αντίστοιχη άλλη έρευνα 189 δηλητηριασμένα άτομα έλαβαν συμβατικό φάρμακο για δηλητηρίαση από μανιτάρια και μόνο 16 πήραν ως θεραπευτική αγωγή σιλυμαρίνη. Τα αποτελέσματα προέκυψαν ως εξής: Από τους 189 που πήραν συμβατικό φάρμακο, πέθαναν οι 46. Από τα 16 άτομα που πήραν αποκλειστικά σιλυμαρίνη, δεν πέθανε κανείς.

Ένα άλλο γνωστό λίγο- πολύ πλεονέκτημα του σίλυβου ή γαϊδουράγκαθου είναι η αποτοξίνωση που προσφέρει στον οργανισμό, μετά από τα φάρμακα και τη συστηματική χρήση τους. Το ήπαρ δεν καταστρέφεται μόνο από το αλκοόλ αλλά και από φάρμακα.

Σε μεγάλες συστηματικές και καθημερινές δόσεις, φάρμακα όπως η παρακεταμόλη, μπορούν να επιφέρουν βλάβες στο συκώτι. Αντιβιοτικά, αγχολυτικά και ψυχοφάρμακα, είναι στη πρώτη λίστα επικινδυνότητας. Όπως έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενο κείμενο του γλυκιά ζωή το γαϊδουράγκαθο είναι πολύ ευεργετικό και μετά τις χημειοθεραπείες. Υπάρχουν εργαστηριακές έρευνες που το αποδεικνύουν αυτό.

Το γαϊδουράγκαθο είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν προκαλεί παρενέργειες στους περισσότερους ανθρώπους. Παρ όλα αυτά, έχουν αναφερθεί ελάχιστες περιπτώσεις με ήπιους στομαχόπονους ή και αλλεργικές αντιδράσεις. Το κείμενο μας, δεν αποτελεί ιατρική σύσταση. Κάθε κείμενο στο γλυκιά ζωή, είναι μια αφορμή για περαιτέρω έρευνα και από τον αναγνώστη. Τα στοιχεία που παραθέτουμε είναι μετά από σοβαρή έρευνα μέσα από βιβλιογραφία. Θεωρούμε ότι η πληροφόρηση είναι δύναμη. Γι αυτό λοιπόν, ακόμη κι αν είστε πλήρως ενημερωμένοι για ένα βότανο, μην κάνετε κατάχρηση. Για παράδειγμα ο πρωινός καφές μας ξυπνάει, ο ενδιάμεσος μας «κρατάει» σε εγρήγορση, ο απογευματινός μας τονώνει, ο πολύς και ο αλόγιστος καφές όμως, μπορεί να μας «στείλει» στο νοσοκομείο. Το γαϊδουράγκαθο είναι σίγουρα μαγικό βότανο αλλά ακόμη μαγικότερο βότανο όλων, είναι το μυαλό μας. Δείτε τα πράγματα θετικά και πάρτε τη γνώση στα χέρια σας. Τέλος διαχειριστείτε αυτή τη γνώση προς όφελος σας.

Ονομασίες με τις οποίες μπορείτε να βρείτε το γαιδουράγκαθο:Κουφάγκαθο, Αγκάβατος, Σίλυβο.

Μέρος που χρησιμοποιείται: Οι σπόροι.

Συστατικά: Φλαβόνες (σιλυβίνη, σιλυδιανίνη και σιλυκριστίνη) αιθέριο έλαιο, πικρό στοιχείο, γλίσχρασμα.

Δράσεις: Χολαγωγό, γαλακταγωγό, μαλακτικό.

Ενδείξεις: Το Γαϊδουράγκαθο είναι ένα εξαιρετικό προαγωγό της έκκρισης γάλακτος και είναι απόλυτα ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί από τις μητέρες που θηλάζουν. Χρησιμοποιείται επίσης για να αυξήσει την έκκριση και τη ροή της χολής από το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη.

Παρασκευή και δοσολογία: Έγχυμα: ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1 κουταλιά του τσαγιού ξηρούς σπόρους και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Το ρόφημα αυτό, πρέπει να πίνεται τρεις φορές την ημέρα.

Βάμμα: 1-2 ml βάμματος τρείς φορές την ημέρα.

Προσοχή: Πριν τη λήψη του βοτάνου ρωτήστε το γιατρό σας. Αποφύγετε το βότανο εάν είστε έγκυες και μην το δίνεται σε παιδιά. Σε περίπτωση που ο γιατρός σας δεν γνωρίζει από βότανα προτρέψτε τον να ερευνήσει σχετικά και να σας κατατοπίσει.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12109025_1488350361466203_8554144968267196300_n.jpg?oh=73cf74ead7e6778f2dd1f413eca4ce0a&oe=5687369D

Πήγαινε, κάθισε στο κελί σου, και το κελί σου θα σου τα διδάξει όλα.


 


Αββάς Μωϋσής

«Είναι προτιμότερη η λύπη σ’ αυτόν που υποφέρει αδίκως, παρά η χαρά σε αυτόν που εργάζεται με αδικία»


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLko0IyMMZyUCrF8ec33fkeROBb_amdXAwLIoqE56netJsy0HaIrMHSw-z3lWxLvVwQeOGDIkOqq5Wv3Fys43Qh6pvQ43AefIgFI5tmHSCRzoirtECuirCMfykfzFH7TOrKKJAlmUiyWR9/s1600/5451caa6c90e8c2e5d000053.jpg

Ἡ καλύτερη ἀπόδειξη φιλίας εἶναι ἡ σχέση μέ ἕνα πιστό χριστιανό. Ἕνας καλός καί εἰλικρινής φίλος εἶναι πλησιέστερα ἀπό τόν ὁποιονδήποτε συγγενῆ.
Μή κάνεις γνωριμία μέ πονηρό ἄνθρωπο. Ἡ φιλία μέ τέτοιο ἄνθρωπο εἶναι φιλία μέ τόν διάβολο.
Μ᾿ αὐτούς οἱ ὁποῖοι σέ ἐπισκέπτονται γιά νά μή σκοτώνεις τόν χρόνο σου καί τόν ἑαυτό σου, μίλησε μαζί τους γιά τόν Χριστό, γιά τόν θάνατο, γιά τήν μέλλουσα ζωή καί τήν Κρίση, γιά τόν παράδεισο καί τήν κόλαση καί τότε, εἴτε θά φύγουν ἀπό τό σπίτι ὠφελημένοι, εἴτε δέν θά ἔλθουν πάλι νά σοῦ κλέψουν τόν πολύτιμο χρόνο σου.
Νά στέκεσαι ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ καί ἐνώπιον τῆς συνειδήσεώς σου διαυγής, σάν ἕνας ποταμός μέ γάργαρο νερό, ἀλλά μήν ἀφήνης τούς διεφθαρμένους καί κακούς νά κοιτάζουν μέσα στήν ψυχή σου, διότι ἡ ματιά τοῦ φαύλου ἀνθρώπου σκοτίζει τήν ψυχή.
Μέ τούς ἀνθρώπους νά εἰρηνεύεις, ἀλλά μέ τίς ἁμαρτίες σου νά εὑρίσκεσαι σέ διαρκῆ μάχη. Ὁ χριστιανός, ὁ ὁποῖος πληρώνει μέ κακό τό κακό, αὐτός εἶναι χειρότερος κι ἀπό τόν εἰδωλολάτρη. Τί θά εἶναι ἄραγε ἐκεῖνος, ὁ ὁποῖος πληρώνει μέ τό κακό τήν καλωσύνη τοῦ συνανθρώπου του;
Ἐάν κάποια λοιδορία εἰσέλθει μέσα στήν καρδιά σου γιά κάποιον, ἐνθυμήσου τόν Χριστό καί τίς πληγές Του, σκέψου ὅτι αὐτά πού ἐσύ ὑπομένεις εἶναι ἀπείρως μικρότερα ἀπ᾿ αὐτά, τά ὁποῖα ὑπέφερε ὁ Χριστός, καί τότε σβήνει σάν μέ νερό ἡ σιχαμερή κακία πού μπῆκε μέσα σου.
Ὁ ἐχθρός σου δέν ἀξίζει συγχωρήσεως; Ἀλλά, ἄραγε, ὁ Ἰησοῦς Χριστός δέν ἀξίζει, ἀπό ἀγάπη γι᾿ Αὐτόν, νά συγχωρήσης καί ἐσύ τόν πλησίον σου, τόν ὁποῖον προσέβαλλες;
Εἶναι προτιμώτερο νά ὑποφέρης τό κακό, παρά νά γίνης αἰτία τοῦ κακοῦ. Εἶναι προτιμώτερη ἡ λύπη σ᾿ αὐτόν πού ὑποφέρει ἀδίκως, παρά ἡ χαρά σ᾿ αὐτόν πού ἐργάζεται μέ ἀδικία.
Αὐτός πού ἐκδικεῖται τόν ἄλλον, σίγουρα θά λάβει τήν ἐκδίκησι ἀπό τόν Θεό. Γι᾿ αὐτό συγχώρεσε αὐτόν πού σέ ὑβρίζει, διότι καί ἐσύ ἔχεις ἀνάγκη συγχωρήσεως ἀπό τόν Θεό. Ἐάν ἐμεῖς συγχωροῦμε, θά συγχωρηθοῦμε. Ὁ Κύριος εἶπε καί δέν ἀρνεῖται τόν λόγο Του. Ὅπως ἐμεῖς συμπεριφερώμεθα πρός τούς συναθρώπους μας, ἔτσι θά συμπεριφερθῆ καί σ᾿ ἐμᾶς ὁ Θεός. Ὁ Θεός μᾶς ἔδωσε τήν κρίσι μας στά χέρια μας. Ἐάν ἐμεῖς εἴμεθα κρεμασμένοι ἀπό ἐδῶ, ἀπ᾿ αὐτή τήν γῆ, νά ἀποφασίσουμε ἀπό πρωτύτερα τήν καταδίκη μας καί τήν ἐναντίον μας δικαστική ἀπόφασι.
Μακάριος εἶναι ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος ἠμπορεῖ νά λέγη μαζί μέ τόν ἅγιο Γρηγόριο Νύσσης: «Κύριε, κάνε σέ μένα αὐτό πού ἐγώ κάνω στούς ἄλλους».
Συμπαθῆστε οἱ μέν τούς δέ γιά νά σᾶς συμπαθήσει καί ἐσᾶς ὁ Θεός. Νά εἴμεθα ἀνεκτικοί μέ τούς ἐχθρούς μας, γιά νά κερδίσουμε τόν Θεό, ὁ Ὁποῖος εἶναι τόσο ἀνεκτικός ἀπέναντί μας.
Μή κρατᾶς κακία ἐναντίον κανενός ἀνθρώπου, ἔστω νά εἶναι κακός, διότι ἡ προσευχή σου δέν θά εἰσακουσθῆ ἀπό τόν Θεό. Πῶς θά εἰπῆς: «Κύριε ἐλέησόν με», ἐάν ἐσύ δέν ἐλεεῖς τόν φίλον ἤ τόν ἀδελφό σου;
Μάταιες εἶναι οἱ προσευχές καί οἱ ἀσκήσεις τοῦ ἀνθρώπου ἐκείνου, ὁ ὁποῖος διατηρεῖ στήν καρδιά του κακία ἐναντίον τοῦ πλησίον του. Ἡ προσευχή αὐτοῦ πού ἔχει μέσα του κακία γιά τόν ἄλλον ὁμοιάζει μέ τόν σπόρο πού ἔπεσε στήν πέτρα. Ὅπου δέν ὑπάρχει ἡ εἰρήνη, ἐκεῖ δέν ὑπάρχει ὁ Θεός!
Αὐτός πού διατηρεῖ τήν κακία μέσα στήν καρδιά του, ὁμοιάζει μ᾿ ἐκεῖνον πού διατηρεῖ φωτιά στά ἄχυρα. Ὅποιος κρύβει τήν κακία στήν καρδιά του, κρύβει τό φίδι στόν κόρφο του. Ἐάν στό σπίτι σας μπῆκε ἕνα φίδι, τί δέν κάνετε γιά νά γλυτώσετε ἀπ᾿αὐτό! Ἀλλά τό μῖσος καί ἡ ἐχθρότης εἶναι χειρότερα ἀπό τά ζῶα καί παρ᾿ ὅλα αὐτά δέν θέλετε νά καθαρίσετε τήν καρδιά σας ἀπ᾿ αὐτά, ἡ ὁποία καρδία εἶναι οἶκος τοῦ Θεοῦ.
Νίκησε τό κακό μέ τό καλό! Μεῖνε πρόβατο καί μέ τήν δύναμη τοῦ Χριστοῦ θά νικήσεις τούς λύκους!
Ὅταν ὑποφέρης κάποια ἀτιμία ἐκ μέρους τῶν ἄλλων, σκέψου τήν ὠφέλεια τήν ὁποία ἠμπορεῖς νά λάβης, ἐάν ὑπομείνης μέ μία πραεῖα καρδιά. Ὅταν δέχεσαι ἀτιμίες ἀπό τούς ἀνθρώπους, νά ξέρης ὅτι αὐτές σοῦ τίς στέλλει ὁ Θεός γιά νά σέ δοξάση.
Πρέπει νά προσευχώμεθα καί γιά τούς ἐχθρούς μας. Στό μεγαλύτερο μέρος τους αὐτοί εἶναι πτωχοί, μόνοι τους, δέν ἀντιλαμβάνονται τί κάνουν, μάλιστα, τό βασικώτερο, εἶναι καί εὐεργέτες μας, διότι μέ τίς ἐπισκέψεις τους, μᾶς ἐνισχύουν στίς ἀρετές, μᾶς ταπεινώνουν τό πνεῦμα μέχρις ἐδάφους, ἐνῶ στούς οὐρανούς μᾶς ἑτοιμάζουν τό στεφάνι τοῦ παραδείσου. Τούς ἐχθρούς, λοιπόν, πρέπει νά τούς θεωροῦμε σάν τούς καλύτερους εὐεργέτες μας. Πῶς νά μή τούς εὐχαριστήσουμε, πῶς νά μή προσευχηθοῦμε γι᾿ αὐτούς γιά νά τούς διαφυλάττει ὁ Κύριος καί νά τούς ὁδηγήση στήν σωτηρία. Ὅταν προσευχώμεθα, ἡ προσευχή μας νά εἶναι περισσότερη γι᾿ αὐτούς, παρά γιά τούς ἀληθινούς εὐεργέτες μας.
Ὅμως τό αἴσθημα τῆς τιμῆς θά ἔπρεπε καί πρέπει νά μᾶς προτρέπη πρός τήν ἐκπλήρωσιν τῶν ἐντολῶν τοῦ Χριστοῦ. Ἀγάπα τούς ἐχθρούς σου καί θά γίνης φίλος τοῦ Θεοῦ.
από το βιβλίο: «Πνευματικά μαργαριτάρια» – ΓΕΡΟΝΤΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΜΠΟΚΑ , ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ (1910-1989).

Ευρώπη: Game Over – Μια «χρωματιστή επανάσταση» έρχεται.




Του Konrad Stachnio, ανεξάρτητου δημοσιογράφου από την Πολωνία (“New Eastern Outlook”)
Κάθε φορά που βλέπω τον γερο-George Soros να λέει κάτι για «δημοκρατία» και «ευρωπαϊκές αξίες», ξέρω ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. Τέτοια ήταν η περίπτωση της Ουκρανίας, όταν ο George ισχυρίστηκε ότι η δημοκρατία είναι πιο σημαντική και όταν λέει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο σημαντικές και γι’ αυτό πρέπει να δεχθούμε εκατομμύρια προσφύγων κάθε χρόνο. Πώς θα τελειώσει όλο αυτό; Μάλλον όπως συνήθως: με φωτιές, εξεγέρσεις, ανατροπή κυβερνήσεων και ολική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη - λίγο πολύ όπως τελείωσε πρόσφατα στην Ουκρανία. Εντούτοις, αυτή τη φορά η «δημοκρατία» και οι «ευρωπαϊκές αξίες» έχουν εγκατασταθεί σε μια πολύ ευρύτερη κλίμακα και από πιο αποφασισμένους οι οποίοι πρόκειται να φέρουν μια «χρωματιστή επανάσταση» από την Μέση Ανατολή μέσα στην καρδιά της θνήσκουσας Ευρώπης.
Μέχρι τώρα, σε όλες τις χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν «χρωματιστές επαναστάσεις», όλα αποσκοπούσαν την ανατροπή κυβερνήσεων υπό το πρόσχημα της εισαγωγής της «δημοκρατίας». Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά: Ακραίοι ισλαμιστές, που εισρέουν στη γηραιά ήπειρο θα ανατρέψουν την Ευρώπη στο όνομα του αγώνα εναντίον της «δημοκρατίας». Και κανείς δεν προσπαθεί καν να το κρύψει. Απλώς ακούστε τι απαιτούν ανοιχτά οι ισλαμιστές στις ομιλίες τους. Τελικά, ποια είναι η διαφορά; Όπως και να έχει, η παλαιά τάξη θα αντικατασταθεί από καινούργια. Μόνο το πρόσχημα θα αλλάξει: η «δημοκρατία» θα αντικατασταθεί από τον νόμο της Σαρία.
Αυτή τη φορά, η κοινωνική μηχανική α λα Soros και Σία πάει πιο μακριά. Δεν υπάρχουν πλέον τοπικά κράτη όπου ανατρέπονται οι κυβερνήσεις και τοποθετούνται ανδρείκελα όπως στην Ουκρανία. Τώρα το θέμα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, στην οποία οι μελλοντικές κοινωνικές αλλαγές επιβάλλονται χρησιμοποιώντας τα εισερχόμενα κύματα των προσφύγων. Το αν έχει λογική το να δέχεσαι πρόσφυγες σύμφωνα με τη βούληση του Soros μπορεί να μας εξηγηθεί σε αυτό το σύντομο video.
Τέτοια ροή γεγονότων, μιλώντας κατ’ ευφημισμό, θα οδηγήσει σε αυξανόμενες εντάσεις στην Ευρώπη με εθνικό, οικονομικό και θρησκευτικό υπόβαθρο. Εντούτοις, μπορούμε κάπως "να συνυπάρξουμε" μεταξύ μας παρά τις πολιτισμικές διαφορές;
Η δήλωση του ιμάμη Choudary από το Ηνωμένο Βασίλειο (φωτο) δεν επιτρέπει ψευδαισθήσεις ως προς αυτό το θέμα.
Η ερώτηση που έγινε από τον Maciej Woroch (του πολωνικού καναλιού tvn24) προς τον ιμάμη Anjem Choudary ήταν η εξής:
- «Το να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας και να βαθαίνουμε τη σύγκρουση είναι η μοναδική επιλογή για την συνύπαρξη;»
«Όχι, δεν τίθεται το ερώτημα αν θα σας ‘ενοχλήσουμε’. Μια μέρα ο νόμος της Σαρία θα εισαχθεί στην Πολωνία, διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να απομακρύνουμε όλα τα καταπιεστικά καθεστώτα. Αν διοικείσαι από κάποιον άλλον εκτός από τον Αλλάχ, είναι ένα είδος καταπίεσης. Χάρη στην πολιτική μας, το καθεστώς σας θα απομακρυνθεί».
Αν και οι Ευρωπαίοι ακόμη υποθέτουν ότι δύνανται να δεχθούν κάτι ή όχι, o Ιμάμης το αποσαφηνίζει εντελώς αυτό το θέμα «Δεν τίθεται το ερώτημα αν θα σας 'ενοχλήσουμε'».
Η Ευρώπη έχει πιαστεί σε μια παγίδα «ευρωπαϊκών αξιών» και φιλελεύθερης δημοκρατίας. Η απάντηση του Soros στο σχέδιο του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban ήταν ότι το σχέδιο αυτό «είναι απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της απόρριψης των αξιών επί των οποίων χτίστηκε και των δικαιωμάτων που θα έπρεπε να την κυβερνούν».
Εντούτοις, είναι πυλώνας της Ευρώπης και η άμυαλη αποδοχή του οποιουδήποτε και του οτιδήποτε χωρίς να  ληφθεί υπόψιν ο πραγματικός κίνδυνος από Ισλαμιστές φονταμενταλιστές που έρχονται στην Ευρώπη από το ISIS;
Η φιλελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη για την οποία μιλά ο Soros δεν μπορεί να πει «όχι» στους πρόσφυγες, διότι είναι «απόρριψη των αξιών στις οποίες χτίστηκε και των δικαιωμάτων που την κυβερνούν». Από την άλλη μεριά, κάθε οξυδερκής παρατηρητής βλέπει την τούρτα που προσφέρεται τόσο άφθονα στην Ευρώπη ότι είναι επιμελώς δηλητηριασμένη.
Αν και η αιτία θανάτου της Ευρώπης μπορεί να είναι ακόμη και η ίδια ποσότητα της τούρτας (ακόμη και χωρίς τους Ισλαμιστές φονταμενταλιστές) με τη μορφή των μεταναστών. ‘Νo gozones για την αστυνομία στη Σουηδία το αποδεικνύουν. Σ’ αυτό ας προστεθεί ότι νέα κύματα προσφύγων εκπαιδευμένων από τους πολεμιστές του ISIS, θέτουν τις βάσεις τους στην Ευρώπη και έχουμε μια εικόνα που έχει ήδη περιγράψει ο Jaques Attali, σύμβουλος στα Ηνωμένα Έθνη. Η Ευρώπη θα αποσταθεροποιηθεί τόσο που «ο τοπικός πληθυσμός θα παγιδευτεί ανάμεσα σε δύο πυρά. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, με αυτόν τον ρυθμό, δεν είναι η Αφρική του αύριο που θα μοιάζει με τη Δύση του σήμερα, αλλά η Δύση θα μοιάζει με τη σύγχρονη Αφρική».
Σύμπτωση; Δεν νομίζω.
Μια «χρωματιστή επανάσταση» από την Μέση Ανατολή σε λίγο στην καρδιά της Ευρώπης
Δεν είναι το θέμα αν θα βοηθήσουμε τους πρόσφυγες ή όχι. Κάθε σκεπτόμενο άτομο γνωρίζει ότι χρειάζεται να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη δεν αφορά τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες, αλλά την εγκαθίδρυση μιας «χρωματιστής επανάστασης» στην Ευρώπη από τους πρόσφυγες. Αυτό θα οδηγήσει σε διεύρυνση των συγκρούσεων, της τρομοκρατίας και της αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη.
Όταν εκπαιδευμένοι, οπλισμένοι και καλά οργανωμένοι ισλαμιστές τρομοκράτες έλθουν στην Ευρώπη, η Ευρώπη θα είναι εντελώς αβοήθητη. Θα υπάρξουν εξεγέρσεις, διαφωνίες, φόνοι και διαδηλώσεις, δηλαδή, η ονομαζόμενη «χρωματιστή επανάσταση» σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Με μια λέξη, επανάληψη της Ουκρανίας. Και ποιος θα κατηγορηθεί γι’ αυτό; Βέβαια ο Πούτιν. Στην Πολωνία ήδη ακούω φωνές στα ΜΜΕ ότι ο Πούτιν δημιούργησε το ISIS για να κατακτήσει την Ευρώπη.
Οι ίδιοι οι Ισλαμιστές γνωρίζουν τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας και τις ευρωπαϊκές αξίες και γνωρίζουν πολύ καλά πώς να τις χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς.
«Στην Πολωνία, έχετε κυβερνήσεις φιλελεύθερης δημοκρατίας και δεν υπάρχουν ισχυρά πρότυπα ή μοντέλα. Στη χώρα σας, όλα απορρέουν από τον διαχωρισμό μεταξύ του Αλλάχ και του κράτους. Όλοι αυτοί οι οικονομικοί πειρασμοί, όπως το αλκοόλ, η πορνογραφία, τα τυχερά παίγνια, ακόμη και η πορνεία, έχουν γίνει κερδοφόρες επιχειρήσεις και χρησιμοποιούν το ένστικτο της αναπαραγωγής. Το Ισλάμ αφαιρεί αυτά τα προβλήματα και μετά θα υπάρχουν αρκετά χρήματα για αναπαραγωγή, υγεία και τα λοιπά. Τώρα ζείτε σε ένα σύστημα που προσανατολίζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπου. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε στον πλανήτη θα είναι να γίνουν όλα αυτά παράνομα. Η εισαγωγή του Ισλάμ και της Σαρίας».
Συνεπώς, φαίνεται ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία πρόκειται να αυτοκαταστραφεί. Αφού εγκατασταθούν περισσότεροι ισλαμιστές στην Ευρώπη, η ίδια φιλελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη θα ρευστοποιηθεί από τους πιστούς του Αλλάχ ως ένα συνώνυμο του «καθεστώτος».
Η περίοδος της ευημερίας και του σχετικού εφησυχασμού τελείωσε. Η περίοδος της σχετικής ειρήνης και της παρακολούθησης του πολέμου από τις οθόνες των ευρωπαϊκών τηλεοράσεων. Τώρα η «δημοκρατία» από τη Μέση Ανατολή ήλθε στους ίδιους τους Ευρωπαίους: στους δρόμους, στα καταστήματα και στα σπίτια τους. Αυτή η «δημοκρατία» που μέχρι πρότινος παρακολουθούνταν από ασφαλή απόσταση.
Ίσως εισερχόμαστε σε καιρούς που οι εξοντώσεις στο όνομα της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» στη Μέση Ανατολή θα αντικατασταθούν από εξοντώσεις των απίστων στην Ευρώπη στο όνομα του Αλλάχ. Στο πλαίσιο αυτό, η τοποθέτηση από τα Ηνωμένα Έθνη της Σαουδικής Αραβίας ως επικεφαλής της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορεί εύγλωττα να σηματοδοτήσει την κατεύθυνση προς την οποία οδεύει η Ευρώπη. Στο τέλος, είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία προσέφερε τη βοήθειά της για να «επιλύσει» την κρίση της μετανάστευσης, με την οικοδόμηση 200 τζαμιών στη Γερμανία.
Η εγκατάσταση μιας «χρωματιστής επανάστασης» στην Ευρώπη ήδη λαμβάνει χώρα την στιγμή αυτή με τη βία. Αυτό αποδεικνύεται από την απαλλοτρίωση των σπιτιών των πολιτών στη Γερμανία, προκειμένου να στεγαστούν σ’ αυτά «πρόσφυγες». Αποδεικνύεται επίσης από τη σύλληψη εκείνων που είναι εναντίον της μετανάστευσης ή από την παρακολούθηση των αντιφρονούντων της μετανάστευσης μέσω διαφόρων «ιδρυμάτων» τα οποία δίνουν αναφορά κατόπιν στην αστυνομία.
Απόδειξη αυτής της λογοκρισίας είναι επίσης το γεγονός ότι άνθρωποι με αρνητική στάση προς το ούτως αποκαλούμενο θέμα της μετανάστευσης επικρίνονται από τον ιδιοκτήτη του Facebook, Mark Zuckerberg. Επιβεβαιώνεται επίσης από την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών να εισαχθεί ένας νέος φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ο οποίος θα πηγαίνει για τη βοήθεια των «προσφύγων».
Επιβεβαιώνεται επίσης από το κατευθυνόμενο από τον Soros ταμείο για τη μάχη εναντίον της επονομαζόμενης «ρητορικής μίσους». Τέλος, επιβεβαιώνεται επίσης από το γεγονός ότι στη Γερμανία οι αντιτιθέμενοι στη μετανάστευση απολύονται από τη δουλειά τους για σχόλια που κάνουν στο Facebook.
H Miriam Shaded, θεμελιωτής του ιδρύματος Esther που βοηθά Σύριους πρόσφυγες στην Πολωνία είπε: «Επί του παρόντος, υπάρχει η τελευταία «ειρηνική» αποίκηση της Ευρώπης από Μουσουλμάνους οι οποίοι θα την κατακτήσουν όποτε θεωρήσουν ότι είναι αρκετά ισχυροί». «Περισσότεροι από 60% των συριακών οικογενειών που φέρνουμε αποφασίζουν να μείνουν στην Πολωνία. Μερικοί από αυτούς που έχουν μεταναστεύσει στη δυτική Ευρώπη, ήδη θέλουν να πάνε πίσω. Είναι τρομοκρατημένοι από αυτά που βλέπουν εκεί. Φοβούνται για την υγεία τους και για τη ζωή τους, διότι η Δυτική Ευρώπη είναι γεμάτη από Μουσουλμάνους». Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας δεν είναι ικανές να ξεχωρίσουν ποιος είναι ποιος όταν πρόκειται για εισερχόμενους πρόσφυγες.
Ο Witold Gadowski, ερευνητής δημοσιογράφος είπε ότι: «Μαζί με τις περιοχές τις Συρίας που περιήλθαν στα χέρια του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, έπεσαν στα χέρια τους επίσης και μετοχές των βιομηχανικών εταιρειών της Συρίας. Σήμερα το χαλιφάτο είναι ικανό να φτιάξει οποιοδήποτε πλαστό νόμισμα, καθώς επίσης και κάθε διαβατήριο και έτσι αυτοί που έχουν χαρτιά δεν είναι απαραιτήτως αυτοί που εικονίζονται στα χαρτιά αυτά. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς τους επονομαζόμενους «πρόσφυγες» έχουν σβήσει τα δακτυλικά αποτυπώματα. Έτσι, πώς να προσδιορίσεις την πραγματική ταυτότητα ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη; Ακόμη, όλες οι βάσεις δεδομένων στο Ιράκ και τις περισσότερες επαρχίες και περιοχές της Συρίας έπεσαν στα χέρια του Ισλαμικού Kράτους. Έτσι, δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στη διεθνή ροή της πληροφόρησης. Δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στη Frontex, τη Γιουροπόλ, την Ιντερπόλ. Ακόμη και οι Αμερικανοί δεν έχουν τέτοιες βάσεις δεδομένων.
Πρέπει να προσθέσουμε σ’ αυτά, ότι φθάνουν στη Δύση πρόσφατα «φρούτα» αυτής της «χρωματιστής επανάστασης» στην Ουκρανία α λα George Soros και Σία, δηλαδή, επίσης νέο-Ναζί και Banderovites (εννοεί τους υμνητές του Stepan Bandera, του Ουκρανού αντικομμουνιστή πολιτικού ηγέτη και θεωρητικού του Ουκρανικού εθνικισμού), που χρησιμοποιούν την Κάρτα της Πολωνίας για να έλθουν στην Ευρώπη. Αν και αυτό δεν είναι το παν.
Ο Πολωνός ερευνητής δημοσιογράφος Witold Gadowski είπε ότι «στην Ουκρανία, πάνω από περίπου οκτώ χιλιάδες άτομα έχουν λάβει ουκρανικά διαβατήρια και περιμένουν για μια άδεια εργασίας στην Πολωνία. Έτσι, θα έχουμε Ουκρανούς που μιλούν Αραβικά. Η Μαφία μετέφερε λαθραία αυτούς τους ανθρώπου και τώρα τους κάνει «Χριστιανούς».
Φαίνεται ότι η Ευρώπη σύντομα θα αποσταθεροποιηθεί α λα Μέση Ανατολή. Η λογοκρισία των ΜΜΕ, η προληπτική δράση της αστυνομίας και η νομοθεσία στην Ευρώπη συνεχίζουν εντονότερα να απαγορεύουν την κριτική προς το ονομαζόμενο «προσφυγικό ζήτημα». Κάθε κριτική στο επιθετικό Ισλάμ στην Ευρώπη θα είναι πολύ δύσκολο καθώς θα απειλεί τη «δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες» στις οποίες η ΕΕ χτίστηκε – όπως λέει ο Soros.
Θα κάνει τους ευρωπαίους πιο ευάλωτους σε σχέση με το επιθετικό Ισλάμ και σε περισσότερες συγκρούσεις. Ως αποτέλεσμα, ένα καλά αποδεδειγμένο μοντέλο θα εγκαθιδρυθεί στην Ευρώπη: Πρόβλημα – Αντίδραση – Λύση. Στο τέλος, η Ευρώπη θα συμφωνήσει σε κάθε είδους δεσποτισμό εκ των άνω. Εντούτοις, ελπίζω η ανάλυσή μου στην περίπτωση αυτή να αποδειχτεί εντελώς λανθασμένη.

Για να μην ξεχνιόμαστε εε ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ» ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Οι ισλαμοφασίστες  που έδιναν μάχες κατά της κυβέρνησης του Μπασαρ αλ Άσαντ στη Συρία και στο Ιράκ, σκοτώνοντας και σφάζοντας ανθρώπους, ως επί το πλείστον χριστιανούς, βλέπουν τώρα πώς με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που έχει εξαπολύσει εναντίον του ISIS η Ρωσία δεν τους «παίρνει», τα μαζεύουν και φεύγουν.
Μεταμορφώνονται σε… πρόσφυγες, παίρνουν τις οικογένειες τους και βάζουν στόχο να περάσουν τη Μεσόγειο και να βρεθούν μέσω της Ελλάδας ή της Ιταλίας στην Ευρώπη. Ξεχνούν ωστόσο να διαγράψουν από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook τις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει ποζάροντας με τα όπλα στα χέρια, στο πλευρό άλλων μελών του ISIS.
Αυτές οι φωτογραφίες τους προδίδουν σήμερα. Σε μία αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντοπίστηκαν άνθρωποι που μέχρι χθες έσφαζαν ή χειροκροτούσαν τέτοιες πράξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου να επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν στη Δύση.
Αρκετοί απ’ αυτούς έχουν περάσει τη Μεσόγειο Θάλασσα είτε μόνοι είτε με τις οικογένειες τους ως… πρόσφυγες της Συριακής κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν και αντιμετωπίζονται με… θαλπωρή από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραγνωρίζουν ωστόσο οι Ευρωπαίοι πώς βάζουν ένα… φίδι στον κόρφο τους.  
Υπάρχουν σαφώς πρόσφυγες τους οποίους η Τουρκία στέλνει από τα παράλια της στα ελληνικά νησιά (τους εκμεταλλεύονται ψυχρά οι Τούρκοι δουλέμποροι) αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Υπάρχουν όμως ανάμεσα τους και  ισλαμοφασίστες  τζιχαντιστές που αναζητούν μία ανάπαυλα μέχρι να ορκισθούν και πάλι τζιχάντ σε ένα άλλο κράτος. 
Αυτό το νέο πεδίο για τους ισλαμοφασίστες  μπορεί να είναι η Ελλάδα ή κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Το έχει παραδεχθεί άλλωστε και ο αρμόδιος υπουργός πως ανάμεσα στους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες «κρύβονται»  ισλαμοφασίστες   ή έχουν προωθηθεί  στην Ευρώπη. Σε άλλες μάλιστα χώρες, όπως η Ουγγαρία έχουν συλληφθεί κι όλας. 
Δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και έχουν μάθει στη Συρία και στο Ιράκ να σφάζουν και να σκοτώνουν εν ψυχρώ το θέμα των λαθρομεταναστών αποτελεί μείζον για την εθνική ασφάλεια. Ειδικά τώρα που ολοένα και περισσότεροι εγκαταλείπουν τη Συρία λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.
 έχουμε επισημάνει επανειλημμένα τον κίνδυνο. Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε το εννοούμε:
Προσποιείται ότι είναι πρόσφυγες αγωνιστές ξέχασε "να καθαρίσει» το Facebook
Προσποιείται ότι είναι πρόσφυγες αγωνιστές ξέχασε "να καθαρίσει» το Facebook
Προσποιείται ότι είναι πρόσφυγες αγωνιστές ξέχασε "να καθαρίσει» το Facebook
πηγή

Γιατί ο ίδιος ο Ερντογάν και το τουρκικό βαθύ κράτος βρίσκεται πίσω από τη σφαγή στην Άγκυρα


Του Σάββα Καλεντερίδη
Ήταν 24 Μαΐου 1993. Ένα λεωφορείο μετέφερε άοπλους στρατιώτες από τη Μαλάτεια στο Μπίνγκιολ. Δέκα χιλιόμετρα πριν τον προορισμό του, αντάρτες του ΡΚΚ, υπό την ηγεσία του Σεμντίν Σακίκ, σταμάτησαν το λεωφορείο και αιχμαλώτισαν τους στρατιώτες. Τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτέλεσαν 33 από αυτούς, βυθίζοντας στο πένθος την Τουρκία και εξάπτοντας τις εθνικιστικές και σοβινιστικές διαθέσεις της τουρκικής κοινωνίας εναντίον των Κούρδων και του ΡΚΚ.
Μια σειρά από γεγονότα έδειξαν ότι πίσω από εκείνο το αποτρόπαιο έγκλημα, κρυβόταν το  τουρκικό κράτος.
Το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν είχε συνοδεία, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά.
Ο Σεμντίν Σακίκ, που αργότερα παραδόθηκε στο τουρκικό κράτος και πρόδωσε σημαντικά και ζωτικής σημασίας μυστικά της οργάνωσης στις τουρκικές αρχές ασφαλείας, διατηρούσε σχέσεις με τον περιβόητο Γεσίλ (Mahmut Yıldırım), Κούρδο σουνίτη, πράκτορα και εκτελεστή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος τον ειδοποίησε για την πορεία του λεωφορείου και τον καθοδήγησε να εκτελέσει τους άοπλους στρατιώτες, κάτι που αντίκειται στον κώδικα αξιών του ΡΚΚ.
Σύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές, το έγκλημα της εκτέλεσης των 33 στρατιωτών σχεδιάστηκε από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας (JİTEM), που αποτελούσε το άντρο του βαθέος κράτους, για να δημιουργηθεί κύμα αντιδράσεων στην τουρκική κοινή γνώμη εναντίον του ΡΚΚ, να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και στις ένοπλες δυνάμεις, για να αρχίσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ και να τερματιστεί εκ των πραγμάτων η μονομερής εκεχειρία που είχε αναγγείλει ο Αμντουλλάχ Οτζαλάν, τις 20 Μαρτίου 1993, σε συνεννόηση και κατόπιν προτροπής του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Τουργκούτ Οζάλ.
Να σημειωθεί ότι την εκεχειρία της 20ής Μαρτίου, επεξέτεινε για άλλους δυο μήνες με νέα του δήλωση ο Οτζαλάν, την οποία έκανε στις 15 Απριλίου, πάντα σε συνεννόηση με τον Τουργκούτ Οζάλ και διπλωματικό μεσολαβητή τον Τζελάλ Ταλαμπανί.
Για όσους διατηρούν έστω και κάποια μικρή αμφιβολία για το ρόλο του βαθέος κράτους στην υπόθεση και για το πόσο ενοχλούσε η πορεία ειρήνευσης που είχε σκοπό την πολιτική λύση του Κουρδικού, αρκεί να πούμε ότι δυο μέρες μετά τη δεύτερη ανακοίνωση του Άπο για την επέκταση της εκεχειρίας, ο Τουργκούτ Οζάλ έπεφτε νεκρός, δηλητηριασμένος από το βαθύ κράτος (17 Απριλίου 1993).
Επειδή δε το ΡΚΚ συνέχισε την εκεχειρία, το βαθύ κράτος οργάνωσε την εκτέλεση των 33 αόπλων στρατιωτών στις 24 Μαΐου, την οποία φόρτωσε στο ΡΚΚ, για να ακολουθήσουν μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις εναντίον του, από τον τουρκικό στρατό, τερματίζοντας έτσι τη μονομερή εκεχειρία.

Τι οδήγησε στη σφαγή της 10ης Οκτωβρίου στην Άγκυρα
Στις 9 Οκτωβρίου 2015, ο εκ των ηγετών του ΡΚΚ, Τζεμίλ Μπαγίκ, ανακοίνωσε ότι το ΡΚΚ είναι έτοιμο να κηρύξει μονομερή εκεχειρία, για να μην υπάρχει πολεμικό κλίμα στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν την προεκλογική περίοδο και την ημέρα των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου.
Την επίσημη ανακοίνωση ήταν προγραμματισμένο να την κάνει ο Μουράτ Καραγιλάν, στρατιωτικός ηγέτης του ΡΚΚ, το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015.
Παράλληλα, το κουρδικό κίνημα συνεννοήθηκε με διάφορους φορείς για τη συνδιοργάνωση μεγάλης πορείας ειρήνης στην Άγκυρα.
Όμως το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου είχε «χτίσει» όλη την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στο πολεμικό κλίμα, που συσπείρωνε στο ΑΚΡ τους συντηρητικούς και εθνικιστές ψηφοφόρους και αποσυσπείρωνε τους φιλήσυχους Τούρκους ψηφοφόρους, που κατά εκατοντάδες χιλιάδες είχαν ψηφίσει το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015.
Άλλωστε, γι’ αυτό σταμάτησε την πολυετή εκεχειρία ο Ερντογάν και ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον του ΡΚΚ, στα μέσα Ιουλίου 2015. Αυτές τις ψήφους είχε ως στόχο, για να κερδίσει την αυτοδυναμία το ΑΚΡ και να καταστήσει εαυτόν νεοσουλτάνο, ένα κακέκτυπο του Σαντάμ Χουσεΐν και του Μουαμάρ Καντάφι.
Με κάποιον τρόπο το κίνημα ειρήνης και η κατάπαυση του πυρός έπρεπε να τορπιλιστούν και δεν έπρεπε να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους.
Ο πόλεμος που ξεκίνησε ο ίδιος, με δική του απόφαση, στα μέσα Ιουλίου και κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες Κούρδους και Τούρκους, έπρεπε να συνεχιστεί.
Έτσι, πράκτορες του τουρκικού βαθέος κράτους, Κούρδοι σουνίτες, που στρατολόγησαν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας το 2013 και το 2014, από την πόλη Αντιγιαμάν, για να καταταχτούν στο Ισλαμικό Κράτος και να στραφούν εναντίον των αδελφών τους Κούρδων του ΡΚΚ, εκτέλεσαν την αποστολή τους, ως βομβιστές αυτοκτονίας στην πολύνεκρη επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.
Και ποια είναι η τραγωδία της υπόθεσης;
Ο βομβιστής αυτοκτονίας στην Άγκυρα, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Yunus Emre Alagöz, μεγάλος αδελφός του  Şeyh Abdurrahman Alagöz, o οποίος ως βομβιστής αυτοκτονίας κι αυτός, σκότωσε 33 νέους Κούρδους στο Σούρουτς, τις 20 Ιουλίου 2015, μετά την οποία ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον του ΡΚΚ το τουρκικό κράτος.
Αυτή είναι η Τουρκία, αυτό είναι το τουρκικό κράτος.
Βαθύτατα βάρβαρο και ανηλεές προς τους «εχθρούς» του.
Ελπίζουμε να το καταλάβουν όσοι «χαϊδολογούνται» χρόνια τώρα με τους εκπροσώπους αυτού του κράτους, ενώ η Τουρκία συνεχίζει στο πρόσπωπο των Κούρδων τις πλιτικές της γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, ενώ η Τουρκία συνεχίζει την κατοχή στην Κύπρο και τις επεκτατικές της βλέψεις στο Αιγαίο.
Καληνύχτα σας.
πηγή