Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Οι τζιχαντιστές και η Τουρκία

 
Σάββας Καλεντερίδης
Επειδή η Ελλάδα βρίσκεται «κυριολεκτικά» στον κόσμο της, χωρίς καν να θέλει να αντιληφθεί τι πραγματικά γίνεται στον κόσμο, θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε μια αναφορά στα τεκταινόμενα περί το λεγόμενο πολιτικό Ισλάμ, το οποίο συνταράσσει και δοκιμάζει τις δομές της Δύσης αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Μετά τις άγριες σφαγές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Συρία και στο Ιράκ και την προχθεσινή σφαγή 2.000 αμάχων από την Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, που δεν απασχόλησαν όσο θα έπρεπε τον δυτικό κόσμο, γιατί ήταν... μακριά, ήλθε η πολύνεκρη επίθεση στην καρδιά της Δύσης, στο Παρίσι, υποχρεώνοντας πλέον το σύνολο της ανθρωπότητας να ασχοληθεί σοβαρά με ένα θέμα που όλα δείχνουν ότι είναι δυνατόν να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις τις επόμενες δεκαετίες. Κι αυτό γιατί η φύση της συγκεκριμένης θρησκείας είναι τέτοια, που μας επιτρέπει να κάνουμε τέτοιες εκτιμήσεις.

Αρκεί να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι εκείνοι που θεωρούν τους εαυτούς τους πραγματικούς μουσουλμάνους ενστερνίζονται τις εξής βασικές αρχές:
Το Ισλάμ είναι η πιο σύγχρονη και άρα καλύτερη θρησκεία, αφού στηρίζεται στο πιο πρόσφατο θεόσταλτο βιβλίο, που είναι το Κοράνι.
Κάθε άνθρωπος γεννιέται μουσουλμάνος, απλά η επικρατούσα κατάσταση σε κάθε τόπο δεν του επιτρέπει να γνωρίσει το Ισλάμ. Γι' αυτό κάθε μουσουλμάνος έχει ιερή υποχρέωση απέναντι στον Αλλάχ να διαδώσει το Ισλάμ, για να επικρατήσει σε ολόκληρη τη γη και να λυτρωθεί η ανθρωπότητα.

Αυτές οι δύο βασικές αρχές-παραδοχές είναι που κάνουν τον κάθε μουσουλμάνο έναν εν δυνάμει «στρατιώτη του Ισλάμ», για να συμμετέχει στον τζιχάντ, που δεν είναι άλλο από τον ιερό πόλεμο για τη λύτρωση της ανθρωπότητας.
Αυτές τις βασικές αρχές εκμεταλλεύονται ορισμένες ομάδες φανατικών ισλαμιστών και με αυτές πείθουν στρατιές ολόκληρες νέων, που πνίγουν στο αίμα Ανατολή και Δύση.
Αυτή η φύση της μουσουλμανικής θρησκείας έκανε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι να απευθυνθεί στον αιγυπτιακό λαό από το θρησκευτικό κέντρο Αλ Αζχάρ, από τα σημαντικότερα του σουνιτικού ισλαμικού κόσμου, και να τονίσει την ανάγκη μεταρρύθμισης της μουσουλμανικής πίστης. Συγκεκριμένα ο Σίσι, αναφερόμενος στα εγκλήματα που γίνονται εν ονόματι του Ισλάμ, είπε:

«Λανθασμένες ερμηνείες και σκέψεις παρουσιάζουν όλο τον κόσμο ως εχθρό της πίστης μας. Τι θα κάνουμε δηλαδή, εμείς, οι 1,6 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι, θα σκοτώσουμε τους υπόλοιπους 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη που δεν είναι μουσουλμάνοι;»
Το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει και την Ελλάδα, αφενός μεν γιατί πλέον η χώρα μας φιλοξενεί αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, αφετέρου γιατί στο παιχνίδι του πολιτικού Ισλάμ παίζει σοβαρό ρόλο η Τουρκία.

Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης ότι «όποιο στρατιωτικό, ακόμα και επιβατηγό αεροσκάφος της Τουρκίας προσεγγίσει στον εναέριο χώρο της Λιβύης θα καταρρίπτεται», δημοσιεύματα που φέρουν πιλότους των Τουρκικών Αερογραμμών να μιλούν για μεταφορά όπλων από την Τουρκία στην Μπόκο Χαράμ, στη Νιγηρία, ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την υποστήριξη της Τουρκίας στους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα αλλά και τη συνεργασία του ίδιου του Ερντογάν με τον βασικό χρηματοδότη της Αλ Καντί, η φανερή υποστήριξη της Τουρκίας στους ένοπλους ισλαμιστές τρομοκράτες που δολοφονούν στην Αίγυπτο είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τις ελληνικές Αρχές και το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα.

Αν δε ληφθεί υπ' όψιν ότι τα επιχειρησιακά σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προβλέπουν τη χρησιμοποίηση, εκτός από τους μουσουλμάνους της Θράκης, και των μεταναστών μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα μας, είναι προφανές ότι το θέμα θα πρέπει να μας απασχολήσει και από τη σκοπιά της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;