Είναι ένα κέικ παιχνίδι, πολύ εύκολο να γίνει. Δεν έχει πολύ αλεύρι και μένει στο στόμα η γεύση του αγνού λεμονιού.
Υλικά
Εκτέλεση
Και σε μικρά φορμάκια, αυτό το πολύ μαλακό κέικ λεμονιού είναι υπέροχο. Βάλτε ξύσμα λεμονιού και από πάνω.
Υλικά
- 700 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- Ξύσμα 2 λεμονιών
- 1 μίνι κύλινδρο βανίλια
- Ελάχιστο αλάτι
- 1,2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 190 γραμμάρια αλεύρι
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη
- Χτυπήστε καλά ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
- Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε με τον αυγοδάρτη
- Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια
- Χτυπήστε και πάλι
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι
- Προσθέστε το υγρό μείγμα σε αυτό το μπολ με τη φαρίνα
- Προσθέστε αργά αργά την κρέμα γάλακτος
- Ρίξτε και τον χυμό λεμονιού
- Ανακατέψτε απαλά
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή φόρμα κέηκ
- Αν θέλετε μπαίνει και σε μικρά χάρτινα φορμάκια
- Ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά
- Αν βάλετε πιο μικρές φόρμες θέλει 25 λεπτά στο φούρνο
Και σε μικρά φορμάκια, αυτό το πολύ μαλακό κέικ λεμονιού είναι υπέροχο. Βάλτε ξύσμα λεμονιού και από πάνω.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
...έκανες κου πε πε;