Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ἄχ, ποῦ σαι νιότη ποὺ δειχνες πὼς θὰ γινόμουν ἄλλος!

Κώστας Βάρναλης

Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!



perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
O Γάλλος καλλιτέχνης Patrick Commecy και η ομάδα του μετέτρεψαν άχρωμες και «βαρετές» προσόψεις σε διάφορα σημεία της Γαλλίας σε σκηνές γεμάτες ζωή! Βαμμένοι τοίχοι με τρόπο υπερρεαλιστικό και ακολουθώντας τη δύσκολη τεχνική του trompe l’oeil, ο καλλιτέχνης μεταμορφώνει τα κτήρια και δημιουργεί πανέμορφα σκηνικά.

Η τεχνική που χρησιμοποιεί σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «οφθαλμαπάτη» και είναι μια εφαρμογή στο χώρο των Τεχνών που αφορά στην αποτύπωση μιας εξαιρετικά ρεαλιστικής εικόνας με σκοπό τη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι τα αντικείμενα που απεικονίζονται έχουν τρισδιάστατη μορφή. Έτσι βλέπουμε παράθυρα και ανθισμένα μπαλκόνια γεμάτα ανθρώπους και βιώνουν καθημερινές σκηνές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο καλλιτέχνης αναπαριστά διάσημες προσωπικότητες ή χαρακτήρες γνωστών μυθιστορημάτων. Τα έργα του είναι μοναδικής ομορφιάς και εξαιρετικής λεπτομέρειας ενώ έχουν λάβει τα πλέον θετικά σχόλια.
perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
perierga.gr - Ζωγραφισμένες προσόψεις σπιτιών που εκπλήσσουν!
πηγή:http://perierga.gr

Καταργούνται οι αργίες των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Ιωάννη για τα σχολεία.

                    Καταργούνται οι αργίες των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Ιωάννη για τα σχολεία

 Τι προβλέπει το σχέδιο της υπουργικής απόφασης.Της Ισμήνης Χαραλαμποπούλου
 
Άδοξο τέλος φαίνεται ότι έχει προσώρας ο θεσμός της «λευκής εβδομάδας» που είχαν προτείνει οι ξενοδόχοι και είχαν κάνει δεκτά τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας.
Η πρόταση προέβλεπε τη διακοπή των μαθημάτων μετά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας προκειμένου να στηριχθεί και ο χειμερινός τουρισμός. Τον Ιανουάριο, μάλιστα, είχε γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και την Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρώτο να θέτει ως προϋπόθεση «να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα».
Στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης για την έναρξη και τη λήξη του επόμενου σχολικού έτους, τις αργίες και τις διακοπές δεν περιλαμβάνεται καμία αναφορά στη «λευκή εβδομάδα». Αντίθετα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την επιμήκυνση του σχολικού έτους, όπως έχει ήδη γράψει το «Πρώτο Θέμα».
Συγκεκριμένα η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 8 Σεπτεμβρίου ενώ καταργείται η αργία του Αγίου Ιωάννη μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς οι μαθητές θα επιστρέφουν στις 7 Ιανουαρίου στα σχολεία τους, όπως έχει αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα». Επίσης, η γιορτή των τριών Ιεραρχών παύει να είναι αργία.
Το Σχέδιο της υπουργικής απόφασης, σχετικά με την έναρξη-λήξη του σχολικού έτους, αργίες και διακοπές, προβλέπει τα εξής:
1. Το σχολικό έτος 2014-15 για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 31η Αυγούστου 2015.
2. Για το σχολικό έτος 2014-15, το διδακτικό έτος για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 30η Ιουνίου 2015. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δύναται να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικά σεμινάρια.
3. Για το σχολικό έτος 2014-15 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια,δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014. Δίνεται η δυνατότητα να παραταθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
4. Για το σχολικό έτος 2013-2014, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα Νηπιαγωγεία και η διδασκαλία των μαθημάτων στα Δημοτικά λήγουν στις 13 Ιουνίου 2014 ενώ για το σχολικό έτος 2014-15 θα λήξουν στις 15 Ιουνίου 2015.
5. Οι διακοπές των Χριστουγέννων για τα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015.
6. Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για ολες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
7. Για τα όσα δεν αναφέρονται στην απόφαση περί σχολικού έτους, διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν όσα αναφέρονται στα Προεδρικά Διατάγματα 200/98 και 201/98 και για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύουν τα Προεδρικά Διατάγματα 104/79 και η υπουργική απόφαση 80033/Γ2/2006. 
 
Πηγή: protothema.gr

Προσεύχονται για να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί (Φωτορεπορτάζ)

 
Προσεύχονται για να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί
(Φωτορεπορτάζ)
Τελετή μπροστά στην Αγία Σοφιά διοργάνωσε στις τέσσερις το πρωί, την ώρα της πρωινής προσευχής, ο «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να επαναλειτουργήσει ο ναός ως τζαμί. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη . Οι διοργανωτές αναφέρουν για 100.000 πιστούς. Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι για άλλη μια φορά υπό συζήτηση στην Τουρκία. Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε η πρόταση νόμου που κατέθεσε στην εθνοσυνέλευση ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαμί Γιλντιρίμ (πρώην βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί καθώς και η 561η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.Ο Σύνδεσμος που διοργανώνει την τελετή πρόσκειται στο ρεύμα εκείνο του πολιτικού Ισλάμ που ακολουθεί την παράδοση του ιστορικού ηγέτη του χώρου Νετζμετίν Ερμπακάν. Ο κομματικός χώρος του τουρκικού πολιτικού Ισλάμ διασπάστηκε το 2000, με την ιστορική τάση να εκπροσωπείται σήμερα από το Κόμμα Ευτυχίας και τη λεγόμενη -το 2000- Ανανεωτική Τάση, από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ο βουλευτής Χαμί Γιλντιρίμ που κατέθεσε την πρόταση, φέρεται να είναι προσκείμενος στο τάγμα του Χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν. Τόσο ο Σύνδεσμος όσο και ο βουλευτής κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για ατολμία στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής, Σαλίχ Τουράν, σε δηλώσεις που κάνει τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζει ότι «η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορώνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση». Προβάλει, επιπλέον, το αίτημα για μετατροπή σε τζαμί, σημειώνοντας ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο το 1934, «ήταν παράνομη»
















                                                
        seleo.gr

ΝΕΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ «ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ» ΑΙΓΑΙΟ

ΝΕΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ «ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ» ΑΙΓΑΙΟ
Ενώ όλο το Αιγαίο τις τελευταίες μέρες φλέγεται κυριολεκτικά με τις αλλεπάλληλες τουρκικές ασκήσεις και τις τουρκικές προκλήσεις με αποκορύφωμα την κρουαζιέρα πέντε τουρκικών φρεγατών έξω από το Σούνιο, την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία, είχαμε νέο θερμό επεισόδιο στα ανοιχτά των Δωδεκανήσων και της τουρκικής ακτής της Μούγλας.
Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων, Hürriyet και Star, την περασμένη Πέμπτη ένα τουρκικό αλιευτικό καΐκι φαίνεται πως είχε μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της νήσου Κω παραβιάζοντας προκλητικά την ελληνική κυριαρχία. Σύμφωνα βέβαια με τους Τούρκους το καΐκι ψάρευε στα τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Çatal Ada ανοιχτά του τουρκικού λιμένα του Turgutreis. Το τουρκικό αλιευτικό έγινε αντιληπτό από την ελληνική πλευρά και αμέσως απέπλευσε από την νήσο Κω πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής που πλησίασε το τουρκικό αλιευτικό κα το κάλεσε να παραδοθεί καθώς είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι Τούρκοι ψαράδες όμως αρνήθηκαν να υπακούσουν με αποτέλεσμα το ελληνικό πλοίο να τους κυνηγήσει και να ανοίξει πυρ κατά του τουρκικού αλιευτικού. Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα. το τουρκικό πλοίο έγινε κυριολεκτικά… σουρωτήρι από τα ελληνικά πυρά, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι ψαράδες να αναγκαστούν να παραδοθούν στο πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής. Οι Τούρκοι ψαράδες που συνελήφθηκαν ήταν οι, Kaan Camuzcuoğlu, Murat Bıçak, Doğan Çoşkun και μια γυναίκα σύζυγος ενός από του ψαράδες. Οι Τούρκοι ψαράδες οδηγηθήκαν στην Κω όπου κατέφτασε αμέσως και Τούρκος δικηγόρος για να αναλάβει την υπόθεση τους. Η τουρκικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι ψαράδες ψάρευαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και όπως ήταν επόμενο ρίχνουν το φταίξιμο για το επεισόδιο με αληθινά πυρά σε βάρος της ελληνικής πλευράς.
Το επεισόδιο αυτό έρχεται σε ένα περιβάλλον κυριολεκτικά φλεγόμενο καθώς οι Τούρκοι έχουν αυξήσει στο κόκκινο τις προκλήσεις τους σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου σε μια προφανή προσπάθεια να οδηγήσουν σε τετελεσμένα και σε ντεφάκτο αναγνώριση τη τουρκικής κυριαρχίας στο μισό σχεδόν πέλαγος. Να θυμίσουμε ότι στις 25 Οκτωβρίου 2013 είχαμε παρόμοιο θερμό μεταξύ των πλοίων της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Ίμια και της Λέρου.  Στη συνέχεια την μεγάλη Πέμπτη, στις 17 Απρίλιου, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα είχαμε ανοιχτή «θερμή» ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, (sıcak karşılama), νότια της Κρήτης όταν το γερμανικό  ερευνητικό πλοίο, R/V Poseidon, που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με ελληνική δικαιοδοσία, παρενοχλήθηκαν από μια τουρκική φρεγάτα με παράλληλη αεροπορική υποστήριξη. Λίγες μέρες μετά, στις 28 Απρίλιου είχαμε το δεύτερο πιο θερμό επεισόδιο πάλι σε θαλάσσιο χώρο. Το μήκους 133 μέτρα τουρκικό τάνκερ με την  ονομασία, «Faik Bey», την Δευτέρα 28 Απριλίου και περί την 13,30 μ.μ. και ενώ βρίσκονταν κοντά στην νήσο Κω, το πλησίασε ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής με το νούμερο, AZ 616 και ζήτησε να σταματήσει την πορεία του για να του γίνει έλεγχος. Το τουρκικό τάνκερ έστειλε σήμα στην τουρκική ναυτική βάση του Turgutreis και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής τα οποία αφού αντιπραχθήκαν με το ελληνικό το ανάγκασαν, (;;;),  σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, να αποχωρήσει και να απεγκλωβίσουν το τουρκικό τάνκερ το οποίο στην συνέχεια το συνόδεψαν στην πορεία του προς τα ανατολικά. Μάλιστα, όπως ανέφερε το τουρκικό δημοσίευμα, τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής απομάκρυναν πιέζοντας το ελληνικό πλοίο στα διεθνή χωρικά ύδατα.
Όπως φαίνεται το «θερμόμετρο» στο Αιγαίο ανεβαίνει συνεχώς με ανυπολόγιστες συνέπειες. «Κάποιοι» στην Άγκυρα ποντάρουν στην τουρκική προκλητικότητα προσπαθώντας να δημιουργούσουν τετελεσμένα σε ένα Αιγαίο που ένεκα των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή έχει αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά. Δηλαδή με λίγα λόγια η Τουρκία θέλει να δείξει πως δεν θα επιτρέψει την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί αυτά που της ανήκουν δικαιωματικά και με διεθνείς συνθήκες. Δηλαδή… φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης! Δυστυχώς όμως κάποιοι «άλλοι» στην Αθηνά δεν δείχνουν πως έχουν αντιλήφθη την πραγματικότητα της όλης κατάστασης σύμφωνα με το δόγμα, «όταν μας φτύνουν θα… λέμε πως βρέχει», σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Έδωσαν 1 δις στους δανειστές από το πρωτογενές πλεόνασμα και ..ξέχασαν τα εφάπαξ!!



20140602-015319-6799953.jpgΤην ώρα που οι ψηφοφόροι της ΝΔ επιστρέφουν στην βάση τους από τις ολιγοήμερες διακοπές απολαμβάνοντας το κοινωνικο μέρισμα, η κυβέρνηση ένα μέσω ονομάτων και μοιράσματος των φύλλων της τράπουλας, “ανακάλυψε” ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα “ξέχασε” τα χιλιάδες εφάπαξ σε συρτάρια..

Από αυτά που έδωσαν στους δανειστές θα μπορούσαν να πληρώσουν πρώτα τους σχεδόν 40.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, ενώ εκκρεμούν περίπου 15.000 αιτήσεις σε ταμεία πρόνοιας που καταβάλλουν εφάπαξ σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
Και γιατί μπορούσε; Γιατί για το 2013 όπως μας λένε συνεχώς από την κυβέρνηση, δεν είχε υπολογιστεί ότι θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι αρμόδιες υπηρεσίες στου υπουργείο Εργασίας δε μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση εφάπαξ καθώς δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψή τους.
Οι τελευταίες αιτήσεις που διευθετήθηκαν ήταν αυτές που υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο το 2013. Σε ό,τι αφορά στο χρόνο αναμονής παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των ταμείων πρόνοιας και μπορεί να κυμαίνεται από 2, 5 έως και 16 μήνες.

olympia.gr

Δρομολόγηση λεωφορείου από Αθήνα για Κωνωπίνα για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών στο χωρίο, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   -   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


    Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προτίθεται, (εάν υπάρξει ικανή συμμετοχή ατόμων)  να δρομολογήσει λεωφορείο από Αθήνα για Κωνωπίνα με σκοπό να παραβρεθούμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογός μας, για την αναβίωση του πανηγυριού του χωριού  μας,  το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014.
    Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 27 Ιουνίου και ώρα 16.00 από Αθήνα και η επιστροφή την Κυριακή το απόγευμα 29 Ιουνίου.
    
    Το  χρηματικό ποσό που αναλογεί κατ’ άτομο είναι 25 ευρώ
    Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα μέλη του    Δ.Σ του Συλλόγου μας το αργότερο μέχρι της 26 Ιουνίου.
    Οι κρατήσεις θέσεων θα γίνονται κατά σειρά προτεραιότητας.
Τηλ. για κρατήσεις θέσεων:
Βασίλης Σκούρτας            697 47 26 076 – 210  9402990

Νικόλαος   Κορομηλάς         6976333165

Εκοιμήθη ο Λόγιος γέροντας Μωϋσής

Στις τέσσερις τα ξημερώματα της Κυριακής 01-06-2014 εκοιμήθη ο Λόγιος γέροντας Μωϋσής μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία που αντιμετώπισε από επώδυνη ασθένεια.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στο Αγιο Ορος, σύμφωνα με πληροφορίες του ''Αγιορείτικου Βήματος''. .Η είδηση της κοιμήσεως του μακαριστού γέροντα έχει σκορπίσει θλίψη και οδύνη στην Αγιορείτικη Πολιτεία αλλά και στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο.
Ποιός ήταν ο γέροντας Μωυσής
Ο μοναχός Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μόναζε στο Άγιον Όρος από τριακονταπενταετίας. Ασχολείται με την αγιογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή.Έχει εκδώσει 52 βιβλία κι έχει γράψει περισσότερα από χίλια άρθρα. Έργα του έχουν μεταφρασθεί σε άλλες γλώσσες κι έχουν βραβευθεί. Έχει σειρά ομιλιών, κατόπιν προσκλήσεων μητροπόλεων, Πανεπιστημιών και συλλόγων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε 80 συνέδρια. Έχει διατελέσει αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους. Είναι από εικοσαετίας αρχισυντάκτης του αγιορειτικού περιοδικού «Πρωτάτον» και μέλος επιφανών συλλόγων. Είναι Γέροντας από 25ετίας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος - Κουτλουμουσίου,της οποίας διετέλεσε Δικαίος. Θεωρείται ο πολυγραφότερος σύγχρονος Αγιορείτης.