Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ξεχνώντας την ιστορία και..... γλύφοντας τον Σόϊμπλε (επαναδημοσίευση)

Στις 15 Ιουλίου του 1943, οι Γερμανοί κατακτητές έκαψαν -χωρίς δισταγμό- χωριά ολόκληρα στο Ζαγόρι.
Ογδόντα χρόνια μετά... η ελληνική πολιτική ηγεσία υποδέχεται τον Σόιμπλε και «γλύφει» τις ρόδες του αναπηρικού καροτσιού του ανθρώπου που είναι ένας από τους ηθικούς αυτουργούς για τις 1245 ψυχές που αυτοκτόνησαν και για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων Ελλήνων, που υποφέρουν αυτή την στιγμή.  
Ο κ. Βόλφγκανγκ ο οποίος έχει δείξει τις ανθελληνικές του διαθέσεις έγινε δεκτός με δόξα και τιμές - ακόμη και μπαίνοντας από την πίσω πόρτα του Χίλτον-.
Η μαρτυρία του Φρίξου Τζιόβα στο ΑΜΠΕ δείχνει ότι τίποτα δεν διδαχθήκαμε από την αιματηρή ιστορία μας.
Μια πολιτική σκηνή που προσκυνά τους απογόνους των εμπρηστών ψυχών και συνυπογράφει στις απαιτήσεις τους, που δεν είναι παρά αφορμές για νέο αιματοκύλισμα.
Διαβάστε τις μνήμες του κ. Τζιόβα γιατί -πολύ απλά- τόσα χρόνια αδιαφορήσαμε για την ιστορία μας και τώρα την ζούμε με άλλον τρόπο...


«Ήταν μία δυστυχία. Μας έκαιγαν. Βλέπαμε από το βουνό, όπου είχαμε κρυφτεί, το χωριό μας, τους Ασπράγγελους, μέσα στον καπνό και τις φλόγες. Χαλασμός». 
Με αυτά τα λόγια, ο 94χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φρίξος Τζιόβας, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον εφιάλτη που ό ίδιος, μαζί με τους συγχωριανούς του, έζησε στους Ασπράγγελους Ζαγορίου. 
Τον κ. Τζιόβα, συναντήσαμε κατά τις διήμερες εκδηλώσεις «Μνήμης στα Μαρτυρικά χωριά» του Ζαγορίου, για την επέτειο των 70 χρόνων από το ολοκαύτωμα .
Οι Ασπράγγελοι, είναι χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου. 
Στις 15 Ιουλίου του 1943 οι Γερμανοί κατακτητές, μπήκαν στο χωριό και πυρπόλησαν τα σπίτια. Όπως αφηγείται, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είχε φτάσει στην κατοχική διοίκηση, η πληροφορία ότι, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, οι νέοι του χωριού είχαν μυστική μάζωξη στο σχολείο, μαζί με αντάρτες του ΕΛΑΣ, τον έφεδρο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, που είχε έρθει από την Μέση Ανατολή, Αγαθοκλή Κωνσταντινίδη και έναν Άγγλο με το όνομα Τζον. Την επόμενη ημέρα, στις 12 είχε Ιουλίου, έφτασε στους Ασπράγγελους και το πρότυπο τμήμα της ΕΠΟΝ, από την Αθήνα.
Η μεραρχία Εντελβάις
Ήδη, στην περιοχή της Ηπείρου, κινούνταν μία μεγάλη μηχανοκίνητη γερμανική φάλαγγα της Μεραρχίας Εντελβάις, που απέσπασαν από το ανατολικό μέτωπο προς το Νότο. Στις 13 Ιουλίου, οι νέοι του χωριού μαζί με του Επονίτες, έδωσαν μάχη με γερμανικές περιπόλους έξω από το χωριό, όπου τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εικοσάχρονοι. 
Την επομένη το βράδυ, ήρθε το μήνυμα ότι το χωριό κινδυνεύει και πρέπει να εγκαταλειφθεί. «Κρύψαμε το πράγματα ,πιστέψαμε ότι θα γίνει αρπαγή, όχι κάψιμο. Τη νύχτα φύγαμε. Το πρωί είδαμε στις φλόγες στα σπίτια μας ,αλλά και στην Ελάτη όπου έκαψαν το μισό χωριό. Μας έκαψαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Μοναστήρι. Τα 122, από τα 140 πέτρινα καστρόσπιτα του χωριού κατέρρευσαν».
Τα ντοκουμέντα που παραθέτει ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, είναι αποκαλυπτικά του μεγέθους της καταστροφής. «Το 1943 άρχισαν οι καταστροφές των Ναζί στο Ζαγόρι. Είχαμε 171 θύματα, 1678 καμένα σπίτια,7 εκκλησίες, ένα παρεκκλήσι, ένα μοναστήρι και 16 σχολεία. Πρόκειται για μια θηριωδία στο μεγαλείο της. Οι παλαιότεροι θυμούνται, ενώ οι νεότεροι μαθαίνουν ώστε να μην ξεχαστούν αυτές οι θηριωδίες».
Κάποια χωριά στο Ζαγόρι, ήδη έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται να αναγνωριστούν όλα, ενώ με υπογραφές των κατοίκων διεκδικούνται αποζημιώσεις. 
Ενδεικτικά, στο Γρεβενίτι, έγιναν στάχτη και τα 295 σπίτια του χωριού, ενώ εκτελέστηκαν 23 πολίτες .Το Ελατοχώρι, το Μακρίνο και η Λεπτοκαρυά κάηκαν ολοσχερώς όλα τα σπίτια, στη Βοβούσα καταστράφηκαν τα 83 από τα 84, στην Δόλιανη τα 132 από τα 135, στην Ελάτη τα 56 από τα 70, στο Τρίστενο τα 138 από τα 154 και στο Φλαμπουράρι τα 85 από τα 92 σπίτια.
 

Πώς θα βγάλετε μια σχολή από το Μηχανογραφικό σας

Πώς θα βγάλετε μια σχολή από το Μηχανογραφικό σας
Δικαίωμα μερικής ή ολικής ανάκλησης των προτιμήσεων τους στο μηχανογραφικό δελτίο έχουν οι υποψήφιοι μέχρι και την Τετάρτη 16 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι εφόσον το επιθυμούν και μετά από αίτηση-υπεύθυνη δήλωσή τους μπορούν να ζητήσουν ΜΟΝΟ να διαγραφεί κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους και όχι βέβαια να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ή να προσθέσουν νέες προτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, μπορούν οι υποψήφιοι να αιτηθούν την ολική διαγραφή των προτιμήσεών τους, άρα ανάκληση της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν τη μερική διαγραφή προτιμήσεων που δήλωσαν στο ήδη οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο. Στην υπεύθυνη δήλωση θα γράψουν τις σχολές που επιθυμούν να αφαιρέσουν. Οι υπόλοιπες προτιμήσεις θα αναριθμηθούν και το τελικό μηχανογραφικό δελτίο θα φέρει καινούριο αριθμό πρωτοκόλλου.
Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να υποβάλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

Η μορφή της υπεύθυνης δήλωσης δίνεται με το συνημμένο υπόδειγμα και θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη 16/7/2014 (ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) να αποσταλεί α) και με ΦΑΞ στον αριθμό 2103442098 και β) με ταχυμεταφορά (courier),στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ΤΚ 15180, γραφείο 0082. Για το συνημμένο υπόδειγμα, πατήστε εδώ.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία.
Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου
Για το υπόδειγμα της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης πατήστε εδώ.
Καλόγηρος Βασίλειος

πηγή 

Βάσεις 2014: Οι τελικές εκτιμήσεις και έκπληξη με εκτόξευση 700 μόρια


Βάσεις 2014: Οι τελικές εκτιμήσεις και έκπληξη με εκτόξευση 700 μόρια
Εκτόξευση των βάσεων έως και 700 μόρια σε ορισμένα περιζήτητα και υψηλόβαθμα Πολυτεχνικά Τμήματα και έως 300 στις Ιατρικές και Νομικές Σχολές δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων.
Την ίδια στιγμή συγκρατούνται οι βάσεις σε υψηλά επίπεδα για τα δημοφιλή Οικονομικά τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου, ενώ υποχώρηση θα υπάρχει σε ορισμένα τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων, αλλά και σε παιδαγωγικά, με οποία χρόνο με το χρόνο επιλέγονται από λιγότερους υποψηφίους.
Ένας απρόβλεπτος παράγοντας είναι οι χιλιάδες τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και υποψήφιοι που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, οι οποίοι αναμένονται να μετεγγραφούν ελεύθερα σε τμήματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος".

Η εικόνα ανά επιστημονικό επίπεδο έχει ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: Άνοδος των βάσεων η οποία δεν θα είναι μεγάλη και θα φτάσει για τις υψηλόβαθμες Νομικές Σχολές αλλά και τα φιλολογικά τμήματα έως και τα 250 μόρια. Τα ξενόγλωσσα τμήματα, εξαιτίας των κακών επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα, πιέζονται καθοδικά.
2ο-4ο επιστημονικό πεδίο: Εκτόξευση των βάσεων σε περιζήτητα πολυτεχνικά τμήματα, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 700 μόρια. Μικρότερη η άνοδος σε τμήματα Χημικών, Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών (έως και 400) και ακόμη μικρότερη στις Σχολές Αρχιτέκτων Μηχανικών. Στις Φυσικομαθηματικές Σχολές η άνοδος αναμένεται να φτάσει ως τα 350 μόρια.
3ο επιστημονικό πεδίο: Η άνοδος στις ιατρικές σχολές εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει από τα 150 μόρια και δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 300 σε ορισμένα τμήματα.
5ο επιστημονικό πεδίο: Στα περσινά επίπεδα με πιθανότητα μικρής υποχώρησης ανάλογα και με τις επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό.

πηγή

Εσύ που τους πίστεψες και τους ψήφισες,δες τι ετοιμάζουν για σένα,οι προστάτες σου!!

 https://olympiada.files.wordpress.com/2014/07/20140714-062600-23160523.jpg

Αγριεμένοι ήρθαν οι εκπρόσωποι των Διεθνών τοκογλύφων και θέλουν και άλλο αίμα!
Και αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, βρήκανε κορόιδα και τα αρμέγουν,και δεν θα σταματήσουν μέχρι ή να μας εξαφανίσουν ή να τους πετάξουμε με τις κλωτσιές.
Αλλά εσύ κορόιδο που στις πρόσφατες εκλογές έτρεξες και τους ψήφισες
αφού πρώτα σου έκαναν πλύση εγκεφάλου με το χαζοκούτι οι “ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ”, σου πέταξαν το παραμύθι με το κοινωνικό επίδομα και έτρεξες σαν το βόδι να κάνεις αίτηση μπας και συμπληρώσεις το γιαουρτάκι σου με ένα επιπλέον κουλούρι,τι έχεις να πεις τώρα;
Εσύ που πίστεψες στο τόσο ξεκάθαρο το μήνυμα του Πρωθυπουργού,(φυσικά πριν από τις εκλογές) ότι επιτέλους βγαίνουμε από την κρίση και έχει αρχίσει η ανάκαμψη.
Αλήθεια που είναι τα Ζάππεια;
Εσύ δεν είσαι που το έπαιζες δήθεν αντιστασιακός και αντιμνημονιακός και μόλις έφθασες στο παραβάν κατέβασες τα αυτιά και τους ψήφισες;
Ας πρόσεχες δεν σε λυπάμαι καθόλου ό,τι και να πάθεις από δω και μπρος.
Δες τώρα τι σου ετοιμάζουν και μάλιστα σου ζητούν για το 2015 άλλα δύο δις, μάλλον για τις διακοπές του Γερμανού συνταξιούχου. Γιατί αφού μείωσαν τα όρια ηλικίας στη συνταξιοδότησή τους και εννοείται ότι έχουν κάνει αυξήσεις στις συντάξεις τους ενώ εσένα σου την κόβουν συνεχώς και θα σου την κόβουν, μέχρι να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα,δες τι ετοιμάζουν για σένα.
Εκτός από τα δύο δις όπως είπαμε,ζητούν ακόμη:
- ξεκαθάρισμα» των «κόκκινων» δανείων και πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών, (δηλαδή να σου πάρουν το σπίτι και να σε πετάξουν στο δρόμο)
- κούρεμα στις δαπάνες για την υγεία (αρρώστησες, ας πρόσεχες να μην αρρώσταινες, ΑΡΡΩΣΤΕ).
- περικοπές στις συντάξεις και αναθεώρηση του ασφαλιστικού (κομμένο το καθημερινό σου γιαουρτάκι από ‘δώ και μπρος κάθε δύο μέρες και την σύνταξη θα σου τη δίνει πλέον ο Άγιος Πέτρος).
- είσοδο ιδιωτών στην αγορά ενέργειας (προφήτης ο Ταμήλος και όλοι εμείς των κοροϊδεύαμε. Φυσικά και το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό από ΄δω και μπρός θα μαγειρεύεις ή με γκάζι(το οποίο και αυτό προβλέπετε να βγεί από την λίστα των κοινωνικών αγαθών ή αφού έχεις τζάκι, Νεοέλληνα πάρε και μία πυροστιά να μαγειρεύεις.Ενοείτε βέβαια ότι το καλοκαίρι θα καίγεσαι, ενώ το χειμώνα θα ξεπαγιάζεις γιατί όπως είπαμε, το ρεύμα είναι για τους λίγους και το πετρέλαιο απλησίαστο)
- απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (έπαιρνες έναν κάπως,, καλό μισθό μη φανταστείς μέσο όρο Ευρώπης και τέτοιες μπούρδες, ένα μισθουλάκο, τέρμα,παίρνεις πόδι και έρχεται ο νέος με 480 μικτά)
- κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά και σαρωτικούς ελέγχους για τη φοροδιαφυγή (Τουρισμό ήθελες; το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
- άνοιγμα όσων επαγγελμάτων παραμένουν ακόμη κλειστά.(ουδέν σχόλιο)
- Εξυγίανση ή λουκέτα αλά ΕΡΤ σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ και Οργανισμούς (τίποτα όρθιο)

kapistrinews

Είμαστε “Λαός ανάδελφος”. Ο καθένας μας κατέχει την απόλυτη αλήθεια



Ο Σαρτζετάκης είχε πει πως είμαστε «Έθνος ανάδελφο». Ίσως είναι η μεγαλύτερη σύγχρονη αλήθεια που έχει ακουστεί. Τελικά είμαστε παράξενος, ασύντακτος, αλλά όμορφος και υπερήφανος λαός. Κανείς μας δεν θεωρεί κανέναν διπλανό του ανώτερο από τον ίδιο ή ικανότερό του, ούτε ακόμα και μέλη της οικογένειάς του. Έτσι στην ουσία δεν ακούμε κανέναν ούτε εμπιστευόμαστε κανέναν.
Για το λόγο αυτό, 11 εκατομμύρια άνθρωποι διαμορφώνουμε 11 εκατομμύρια διαφορετικές απόλυτες αλήθειες ο καθένας μας, ώστε να έχουμε ηθική κάλυψη και να μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την απόλυτη αλήθεια μας, για να απορρίπτουμε εύκολα και χωρίς συνειδησιακά προβλήματα τη γνώμη του διπλανού μας. Μας αρέσουν οι παράλληλοι μονόλογοι και μας ξαφνιάζει δυσάρεστα, ακόμα και μας θυμώνει, η αμφισβήτηση της δικής μας αλήθειας.
Όπως είναι επόμενο, σε έναν τέτοιο λαό διαμορφώθηκε εύκολα μια κλειστή οικογενειοκρατική και διαπλεκόμενη ολιγαρχία, την οποία όλοι μας αποδεχόμαστε, σαν ένα αναγκαίο κακό και την βρίζουμε, αλλά δεν θέλουμε να την ρίξουμε, γιατί απλά δεν θέλουμε να αποδεχτούμε ότι μπορεί να γίνει ηγήτορας και να ανέβει ο διπλανός μας. Προτιμούμε να μας εξουσιάζει ο απόμακρος, απλησίαστος και ανίκανος πολιτικός γόνος, σαν αναγκαίο κακό, αλλά όχι το παιδί του γείτονα, γιατί δεν το θεωρούμε καλύτερο από το δικό μας, ούτε θέλουμε να έχει καλύτερη εξέλιξη από το δικό μας. Τουλάχιστον όχι με τη δική μας βοήθεια.  
Μόνο κάποιος κοινός (κυρίως εθνικός) κίνδυνος μας ενώνει και δημιουργούμε για λίγο στιγμές εθνικού μεγαλείου. Όμως, αμέσως μετά επανερχόμαστε στην ίδια κατάσταση.
Αυτό το χαρακτηριστικό μειονέκτημα του λαού μας, θα πρέπει να το μετατρέψουμε στο μεγαλύτερο πλεονέκτημά του, όπως το έκαναν και στην αρχαία Αθήνα.
Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο, αν όλοι μας συμμετέχουμε στην άσκηση της εξουσίας ισάξια, μέσα από ένα νέο σύγχρονο δημοκρατικό πλαίσιο. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοκρατία γεννήθηκε εδώ και εδώ θα πρέπει να αναγεννηθεί.
ΥΓ. 1.Έχουμε τρομερές ατομικές ικανότητες που μας κατακλύζουν και μας δημιουργούν μια ανυπομονησία για δράση. Όμως αυτή η απόλυτη ατομικότητα είναι και το απόλυτο φρένο μας. Το μειονέκτημά μας αυτό, το καλλιεργεί έντεχνα η ολιγαρχία του τόπου για να δημιουργεί κοινωνικό αυτοματισμό και να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης, θάβοντας τα πλεονεκτήματά μας. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η ολιγαρχία της χώρας δεν θέλει να ακούει για πραγματική δημοκρατία, που είναι το απόλυτο όπλο για να βγουν στην επιφάνεια οι ικανότητες των Ελλήνων.
ΥΓ. 2. Θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες αναζητούν ένα στιβαρό ηγέτη, ή μια νέα χούντα και πολλοί σήμερα προσφεύγουν στην ΧΑ. Κάτι τέτοιο θα τους απάλλασσε από το άγχος του βάρους της ατομικής τους ευθύνης και θα λειτουργούσε εκδικητικά προς εκείνους που μπορεί να ξεχωρίσουν μέσα στην κρίση. Φυσικά τον ηγέτη περιμένουν να τον παρουσιάσουν προς το λαό τα τηλεοπτικά κανάλια και όχι να αναδειχθεί μέσα από το πλήθος.
Πέτρος Χασάπης

πηγή 

Όχι δεν είναι προπαγάνδα!

https://olympiada.files.wordpress.com/2014/07/propaganda_avgerinosx.jpg

"Τίποτα δεν κάνει μεγαλύτερο κακό σ΄ ένα κράτος από ότι οι πονηροί περνούν για εξύπνοι" Francis Bacon

http://www.lay-out.gr/wp-content/uploads/2013/10/samaras-1.jpg

Λαοθάλασσα στὴν ὁλονύκτια ἀγρυπνία γιὰ τὸν Γέροντα Παΐσιο στὸ μοναστήρι τῆς Σουρωτῆς (φωτογραφίες)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....













Πρέπει να πανηγυρίσουμε κι εμείς;...


Τώρα που κέρδισε στο Μουντιάλ η Γερμανία, πρέπει να το γιορτάσουμε κι εμείς;
Δηλαδή στις πολυεθνικές, όταν έχει εθνική γιορτή η "μητρική" εταιρεία, είναι αργία και για τις "θυγατρικές";

Δυσεπίλυτο πρόβλημα το οποίο απασχολεί από προχθές το βράδυ τον "πρωθυπουργό",
...ο οποίος έχει εξαφανιστεί προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το αφεντικό-Μέρκελ, προκειμένου να πάρει σχετικές οδηγίες!
Η αφεντικίνα όμως δεν σηκώνει το τηλέφωνο, γιατί τα έχει ψιλοπάρει με τον Αντωνάκη, που φέρεται να σκίζει τα μνημόνια κάθε μέρα, μέρα τη μέρα, φύλλο το φύλλο,
...και που κοινοποίησε την πρόθεσή του να ζητήσει παράταση αποπληρωμής του χρέους για άλλα 50 με εκατό χρόνια, ώστε να είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να απελευθερωθεί για τις επόμενες τέσσερεις γενιές!

Μάταια προσπαθούν να την πείσουν οι διάφοροι "εξ απορρήτων" του λεβεντόπουλου, πως αυτά τα λέει για εσωτερική κατανάλωση, για τους χαχόλους και το πόπολο,
...μπας και βγάλουν κανα εξάμηνο ακόμα στην εξουσία, οπότε όλοι τους θα είναι κερδισμένοι!

Προσπαθεί επίσης να επικοινωνήσει μαζί της ο "πρωθυπουργός" για να της υπενθυμίσει να στείλει 7-8 εκατομμύρια τουρίστες, από τα 20 που ο ίδιος είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό πως θα πλημμυρίσουν την χώρα.
Κι επίσης να την ρωτήσει τί πρέπει να κάνει με το θέμα των φόρων, των κατασχέσεων και των φυλακίσεων:
Να μας πάρουν τα σπίτια, και μετά να μας βάλουν φυλακή; Ή να μας πάρουν τα σπίτια και να μας αφήσουν ελεύθερους (τρόπος του λέγειν) να δουλεύουμε για 280 ευρώ τον μήνα (δηλαδή για 11 ευρώ την μέρα, ή 1,5 ευρώ την ώρα) στις πολυεθνικές τους;

Εν τω μεταξύ οι 51 βουλευτές της κυβέρνησης του αίσχους του Α' θερινού τμήματος της Βουλής, αποφάσισαν να απαγορεύσουν στα 11 εκατομμύρια των πολιτών της χώρας να αποφασίσουν αν θα εκποιήσουν "μπιρ-παρά" την μέγιστη εταιρεία κοινωνικής ωφέλειας, αλλά και στρατηγικής σημασίας, που λέγεται ΔΕΗ!
Τόση και τέτοιας ποιότητας δημοκρατία!

Εμείς όμως γιατί να χολοσκάμε;
Έχουμε στην τσέπη ένα δίφραγκο για φραπέ, έχουμε κι ένα εικοσάρι για ένα μπάνιο το Σαββατοκύριακο, έχουμε τώρα με την ψηφιακή και εικόνα-καμπάνα στην τηλεόραση,
...σε λίγο δεν θάχουμε και σπίτια να αγχωνόμαστε για φόρους και χαράτσια, όλα καλά!

Η Ελλάδα στον δρόμο προς την κόλαση!..

πηγή 

“Οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει” είπε ο Πρωθυπουργός…

alt
“Οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει” ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο του economist και φυσικα το κανει πράξη στους Ελληνες…

Πρόσβαση μετ’ εμποδίων δείχνει έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ενας στους πέντε ασθενείς δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του

Σημαντικά εμπόδια συναντούν οι ασθενείς στην πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη. Ο ένας στους πέντε δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του, ενώ σημαντικό είναι το ποσοστό των πασχόντων που αναφέρει ότι αναγκάστηκε να διακόψει τη θεραπεία του ή να παραλείψει δόση, διότι δεν είχε χρήματα για να καταβάλει τη συμμετοχή του.

Σύμφωνα, με έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Πατούλης, οι ασθενείς προτάσσουν ως σημαντικότερο πρόβλημά τους ότι δεν βρήκαν συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό, ενώ ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τα χρήματα για την φαρμακευτική τους αγωγή.

Ειδικότερα:

• Το 18% δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του.
• Το 11% δεν μπορεί να βρει εύκολα την αγωγή του.
• Ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών δήλωσε ότι εξαναγκάστηκε να διακόψει τη θεραπεία του ή να παραλείψει δόση γιατί δεν είχε χρήματα για να καταβάλλει τη συμμετοχή.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ασθενών αναφέρουν ως μεγαλύτερο πρόβλημα των ασθενών το γεγονός ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους, σε φάρμακα και φυσικοθεραπείες, δεν έχουν ασφάλεια και δεν έχουν πρόσβαση στις νέες θεραπείες. Ανέφεραν δε ότι οι ασθενείς παίρνουν γενόσημα, με προτροπή των φαρμακοποιών, με αποτέλεσμα οι γιατροί να έχουν λανθασμένη εικόνα για τη θεραπεία.

Επίσης, δύο στους δέκα γιατρούς έχουν σκεφτεί τον τελευταίο χρόνο να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.

• Το 11% δεν μπορεί να βρει εύκολα την αγωγή του.
• Ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών δήλωσε ότι εξαναγκάστηκε να διακόψει τη θεραπεία του ή να παραλείψει δόση γιατί δεν είχε χρήματα για να καταβάλλει τη συμμετοχή.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ασθενών αναφέρουν ως μεγαλύτερο πρόβλημα των ασθενών το γεγονός ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους, σε φάρμακα και φυσικοθεραπείες, δεν έχουν ασφάλεια και δεν έχουν πρόσβαση στις νέες θεραπείες. Ανέφεραν δε ότι οι ασθενείς παίρνουν γενόσημα, με προτροπή των φαρμακοποιών, με αποτέλεσμα οι γιατροί να έχουν λανθασμένη εικόνα για τη θεραπεία.

Επίσης, δύο στους δέκα γιατρούς έχουν σκεφτεί τον τελευταίο χρόνο να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.

πηγή