Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ Η… ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdCd3zLzbRR4by_AtxZJfm6sZFWrYg2bHr-Ov0w-mFih7SKKon_mYlVpx228Tg4o-FiH_6hYMSseyncOT2yBIjhNuiGhBfs3EdMsuqT38gc8ug3o1uEftfiu81DHQQXPbM8-DOVMRswpk/s1600/Predrag+Pajdic.jpg

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως οι Νεοέλληνες είναι οι πιο «ευτυχισμένοι» πολίτες όλου του κόσμου! Και γιατί να μην είναι ; Πίνουν αμέριμνοι το πρωί τα φρέντο τους, απολαμβάνουν το αυγουστιάτικο φεγγάρι με γιορτές και πανηγύρια, τρώνε τα σουβλάκια τους και τις πίτσες τους σε περίοδο νηστείας έστω και υπερτιμημένα, τσαλαβουτούν στα ρηχά γιατί οι πιο πολλοί δεν ξέρουν να κολυμπούν και στήνονται σε μεγάλες ουρές στις εισόδους των πλοίων που θα τους μεταφέρουν ομαδικά στα πανέμορφα νησιά αυτού του ευλογημένου τόπου, για να κάνουν τις διακοπές τους, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω στις έρημες πολιτείες όπου το καυσαέριο και το τράφικ τους ταλαιπωρούσαν τους προηγούμενους μήνες. Αυτή η έξοδος είναι, όπως την έχουν χαρακτηρίσει με μεγάλο στόμφο οι «μέντορες» που πληροφορούν τους Νεοέλληνες για το τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, (χα, χα), η… μεγάλη «Έξοδος των Διακοπών»!!
Θλιβερή αντίθεση σε όλο αυτό το πανέμορφο τοπίο, μια μικρή μειοψηφία που κάπως ανησυχεί γιατί τα γεγονότα τρέχουν και δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει. Στην γειτονική χώρα ανατέλλει το άστρο του νέου σουλτάνου που αγναντεύει λαίμαργα προς τα δυτικά, γιατί από την άλλη μεριά καίνε φωτιές που δεν μπορεί να τις σβήσει. Πιο νότια μαίνονται φρικτές πολεμικές συγκρούσεις. Φανατικοί μουσουλμάνοι τζιχαντιστές υπερηφανεύονται για το «θεάρεστο» έργο τους και αρέσκονται να φωτογραφίζονται με τα αποκεφαλισμένα χριστιανικά θύματα τους. Ακόμα νοτιότερα το αίμα έρεε στην λωρίδα της Γάζας από τους «ευσπλαχνικούς» βομβαρδισμούς των Ισραηλινών. Πιο βόρεια εκτυλίσσεται το μεγάλο δράμια της Ουκρανίας, αλλά και το μεγάλο θέατρο μιας γκροτέσκο Ευρώπης. Μια Ευρώπη, που το μεγαλύτερο κατόρθωμα της των τελευταίων ετών ήταν να εγκαταστήσει στην Αθήνα κυβερνήσεις ανδρείκελων που τις προβάλει και τις διαφημίζει σαν το μοντέλο της επιτυχίας της. Αυτές οι κυβερνήσεις, που τα «κατάφεραν» όλα τόσο «καλά», τώρα εκτελούν με μεγάλη επιτυχία το νέο τους «κατόρθωμα»! Να σπρώξουν την Τουρκία στις αγκαλιές της Ρωσίας και αφού «κάψουν» τα προϊόντα των δικών τους ανθρώπων, να προωθήσουν με μεγάλο ζήλο τις τουρκικές εξαγωγές γιατί η… «σύμμαχος» μας Τουρκία είχε πληγεί ανεπανόρθωτα από τους πολέμους στην Μέση Ανατολή και είχε αρχίσει να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Έτσι, σαν από μηχανής θεός για τους Τούρκους και τον νέο τους σουλτάνο, ήρθε η Αθήνα να τους αφήσει ελεύθερο το πεδίο να γεμίσουν το ρωσικό τραπέζι με αγροτικά προϊόντα, made by Turkey, όπως πολύ χαρακτηριστικά το έγραψε και η τουρκική εφημερίδα, Sabah. Πραγματικά είμαστε οι «υπερήφανοι ευεργέτες» των Τούρκων!!!
Αλήθεια τι φοβερή κυβέρνηση έχουμε σε αυτή την χώρα όπου οι κάτοικοι της ευτυχισμένοι κάνουν τις διακοπές τους στα καταγάλανα νερά της υπό την «υψηλή εποπτεία» των τουρκικών φρεγατών που κάνουν κρουαζιέρες στο Σούνιο! Υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Γερμανών, διαλύοντας ότι ακόμα έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία. Διώχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τους Ρώσους, τους μόνους που είχαν ενδιαφερθεί σοβαρά να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία. Πραγματικά είμαστε μια πολύ «τυχερή» χώρα που τώρα προσβλέπει στην μεγάλη «σωτηρία» της από κάποιους πάμπτωχους βαλκάνιους τουρίστες που έχουν κατακλύσει τις ακτές μας γεμίζοντας τες με τα σκουπίδια τους.
Πέρα όμως από όλα αυτά τα «ανούσια» κάντε… ησυχία γιατί οι Νεοέλληνες κάνουν διακοπές και συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου του 2014. Έχουμε όμως μεγάλη προϊστορία στις μεγάλες εξόδους. Μια από αυτές ήταν και η μεγάλη έξοδος του Μεσολογγίου. Τότε οι Έλληνες με μια ηρωική έξοδο έπεσαν ηρωϊκά γιατί δεν ήθελαν να παραδοθούν στους Τούρκους. Σήμερα, οι ημίγυμνοι Νεοέλληνες, με μια νέα μεγάλη έξοδο «πέφτουν ηρωϊκά», (αλήθεια κανείς δεν μας πληροφορεί πόσες αυτοκτονίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την έναρξη των μνημονίων), σαν λαός γιατί δεν θέλουν να χάσουν την… καλοπέραση τους! «Αυτοκτονούν», γιατί έχουν την «καλλίτερη» κυβέρνηση εδώ και πολλές δεκαετίες! «Αυτοκτονούν», γιατί ξεπουλούν όσο όσο τα εθνικά τους θέματα και χαμογελούν ευτυχισμένοι για τις νέες «επιτυχίες» της φοβερής εξωτερικής πολιτικής τους που διώχνει τους Ρώσους, ανεβάζει τους Τούρκους και υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους «συμμάχους» και «ευεργέτες» μας Ευρωπαίους, που «έσωσαν» αυτή την χώρα! Από την μια η ιστορική Έξοδος του Μεσολογγίου και από την άλλη η Έξοδος των χρυσών διακοπών μας! Τι φοβερή, ίσως για κάποιους αιθεροβάμονες άστοχη σύγκριση!
Αλήθεια τις ευτυχία να ζει κανείς σήμερα στην Ελλάδα του 2014! Αλήθεια τι ευτυχία να είσαι αγρότης, ελεύθερος επαγγελματίας, νέος επιστήμονας ακόμα και ένστολος στην Ελλάδα του σήμερα και να κάνεις αμέριμνος τις διακοπές σου στα κάτασπρα πανέμορφα νησιά της! Μόνο, που τι να κάνουμε, κάποτε οι διακοπές τελειώνουν και κάπου θα πρέπει να προσγειωθούμε, αλλά που ;; Το Μεσολόγγι μετά την έξοδο ήταν ένα θλιβερό αιματοβαμμένο ερείπιο αλλά έγραψε με χρυσά γράμματα την δική του ένδοξη ιστορία. Η Ελλάδα μετά την έξοδο θα είναι το ερείπιο της νέας εθνικής μας τραγωδίας. Εμείς ποια ιστορία θα γράψουμε και τι θα παραδώσουμε για το μέλλον αυτού του τόπου ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ο ορισμός της εξαθλίωσης: Και ο Πάγκαλος νοικιάζει τη βίλα του στην Τζιά!

 https://olympiada.files.wordpress.com/2014/08/image14.jpg

Μετά τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον κ. Γιάννη Ραγκούση και τρίτος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ νοικιάζει την εξοχική του κατοικία αναζητώντας μια επιπρόσθετη πηγή εσόδων, Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος



Πάγκαλος έκανε αίτηση στο γραφείο του ΕΟΤ Κυκλάδων και τη προηγούμενη εβδομάδα έλαβε το ειδικό σήμα λειτουργίας για να νοικιάσει το σπίτι που διαθέτει στην Τζια. Βέβαια ο κυριος μαζί τα φάγαμε δεν έχει πρόβλημα διακοπών μια και φιλοξενείται πολυτελώς στην Ελούντα.
Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος που όπως ο ίδιος έχει τονίσει πως «…υποφέρει, με τα 1.800 ευρώ που λαμβάνει ως σύνταξη, καθώς άλλα είχε υπολογίσει και αλλιώς του τα έφερε η ζωή», ζήτησε και έλαβε την περασμένη Δευτέρα το ειδικό σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ ώστε να μπορεί να νοικιάζει την εξοχική του κατοικία στην Τζια με τα «τέσσερα δωμάτια και τις οκτώ κλίνες» όπως περιγράφεται στο σχετικό έγγραφο που είναι αναρτημένο στη Διαύγεια. Ωστόσο το σπίτι του κ. Πάγκαλου στην Τζια δεν διαθέτει την πολυτέλεια και τις ανέσεις των δυο άλλων πρώην συναδέλφων του …

Υποκριτές: Ο κομμουνισμός σας έφτεξε!

 http://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2012/09/cuba.jpg

 

Φοροεπιδρομή… κατ’ οίκον

 Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν «εφόδους» στην κατοικία ή την επαγγελματική στέγη των οφειλετών για φοροδιαφυγή και χρέη προς το Δημόσιο θα μπορούν να κάνουν πλέον οι ελεγκτές των κατά τόπους Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με γνωμοδότηση-σοκ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), κατ’ εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ).
Οι φορολογικοί έλεγχοι θα γίνονται με σκοπό τον εντοπισμό και την είσπραξη τυχόν… κρυφών καταθέσεων σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή του χώρου εργασίας, καθώς και την κατάσχεση κινητών πραγμάτων για την είσπραξη των οφειλομένων. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός μέτρου, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιών των ΗΠΑ (IRS), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να προχωρούν σε έρευνες ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού. Το «πράσινο φως» γι’ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία αναμένεται να βιώσουν αρκετά φυσικά πρόσωπα που έχουν ανοιχτές… παρτίδες με την Εφορία το επόμενο χρονικό διάστημα, άναψε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφοι) η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ). Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του συγκεκριμένου θεσμού, η είσοδος στην κατοικία «για φορολογικούς ελέγχους και έρευνες που αποσκοπούν ευθέως ή εμμέσως στην είσπραξη φόρων και λοιπών εσόδων» είναι συνταγματική.
Ειδικά, μάλιστα, για την είσπραξη φόρων και εσόδων, το ΝΣΚ δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε διάταξη του ΚΦΔ η οποία αναφέρει ρητά τη δυνατότητα «εισόδου και έρευνας στην κατοικία του οφειλέτη» η οποία «προφανώς αποσκοπεί στην αναζήτηση χρημάτων ή άλλων κινητών πραγμάτων ή και στοιχείων σχετικών με την περιουσιακή του κατάσταση για την εν συνεχεία επιβολή συντηρητικής κατασχέσεως, λήψη ασφαλιστικών και διασφαλιστικών μέτρων και επίσπευση αναγκαστικής εκτελέσεως».

Έφοδος άνευ δικαστικού λειτουργού
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», για μια τέτοια ενέργεια αρκεί μόνο η εισαγγελική εντολή που προβλέπει για την είσοδο ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας (Ν. 4174/13) «χωρίς να απαιτείται και η παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας».

Πριν τη γνωμοδότηση-σοκ προηγήθηκαν έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών για το αν υπάρχει περίπτωση -και υπό ποιες προϋποθέσεις- να εισέρχονται φορολογικά όργανα στην κατοικία ενός οφειλέτη για ελέγχους και έρευνες. Με τις πιέσεις της τρόικας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής να παραμένουν έντονες, ο βασικός προβληματισμός είχε να κάνει με τη συνταγματικότητα ενός τέτοιου μέτρου λόγω της ύπαρξης του άρθρου 9 του Συντάγματος. Το εν λόγω άρθρο του καταστατικού χάρτη της χώρας θεσπίζει «το άσυλο της κατοικίας και δεν επιτρέπει την έρευνα σε αυτήν, παρά μόνο όταν υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής».

Σύμφωνα με το ΝΣΚ, ως κατοικία «θεωρείται κάθε κατάλυμα που χρησιμοποιείται για διαβίωση, διαμονή ή εργασία και μπορεί να χρησιμοποιείται και για διαμονή και ως επαγγελματική έδρα». H παρουσία του δικαστικού λειτουργού κατά τη διάρκεια έρευνας σε αυτήν κρίνεται απαραίτητη, μόνο όταν πρόκειται να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαπίστωση εγκληματών, την ανακάλυψη ή σύλληψη δράστη και την πρόληψη ή καταστολή ποινικών αδικημάτων. Επομένως, για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς αναζήτηση χρημάτων και κατάσχεση κινητών πραγμάτων, η παρουσία του δικαστικού λειτουργού δεν είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τη διενέργεια ελέγχων σχετικά με την τήρηση της υγειονομικής, εργατικής, οικονομικής-επαγγελματικής, φορολογικής νομοθεσίας, οι οποίοι χαρακτηρίζονται στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ ως «διοικητικές έρευνες».

24 χρόνων νεκρός και η Γη ακομα σκλάβα…

11 Αυγούστου 1996 Ειρηνικές διαδηλώσεις Κυπρίων στην Πράσινη Γραμμή βάφονται με αίμα. Τουρκοκύπριοι φασιστες, ψευτομπατσοι, και Τούρκοι Υπάνθρωποι ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον Κύπριο διαδηλωτή Τάσο Ισαάκ.

 

 http://olympiada.files.wordpress.com/2014/08/wpid-20140811090919.jpg

Πόσο ξεφτιλισμένος μπορεί να είσαι;



Όταν η υποκρισία (για λίγη δημοσιότητα) χτυπάει κόκκινο
Στο κείμενο που ακολουθεί ο δημοκράτης επιστολογράφος παρέλειψε (από ταπείνωση;) να αναφερθεί στους σκληρούς αγώνες που έδωσε ο ίδιος και η παράταξή του, για την θέση της γυναίκας στο Ισλάμ.



Τη διαγραφή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, ζητά ο συμπολίτης μας κ. Μάριος Βερέττας.

Στην αίτηση διαγραφής του, που κοινοποίησε ο ίδιος, αναφέρει τα εξής:


«Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο αυτοαποκαλούμενο «Άγιο Όρος», δηλαδή του άντρου δύο χιλιάδων ρασοφόρων, οι οποίοι χάρη στη στήριξη των πλέον αντιδραστικών καθεστώτων του παρελθόντος, απολαμβάνουν σκανδαλώδη πολιτικά και οικονομικά προνόμια και νέμονται μια μυθώδη περιουσία, ενώ εις το όνομα της ιδεοληψίας τους αρνούνται απάνθρωπα την πρόσβαση των γυναικών στην χερσόνησο του Άθωνα, αποτελεί κατά τη γνώμη μου κεφαλαιώδη εκτροπή από τις αρχές ενός αριστερού κόμματος, όπως θέλει να αυτοπαρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρη περιφρόνηση προς τους διανοούμενους γυναίκες και άνδρες που αγωνίστηκαν με τα έργα τους να διαφωτίσουν τον ελληνικό λαό και να τον απαλλάξουν από παραπλανητικούς ατμούς της θρησκευτικής μέθης, αλλά και χλευασμό προς τις γυναίκες που αγωνίζονται χρόνια τώρα για την χειραφέτησή τους από τα δεσμά της ανδροκρατούμενης κοινωνίας, δεσμά τα οποία χάλκευσε και συνεχίζει να χαλκεύει ακόμη και σήμερα η θρησκεία.

Επειδή λοιπόν συμβαίνει να έχω καταναλώσει τη ζωή μου στην υπηρεσία του διαφωτισμού, επειδή – σε αντίθεση με τον «Πρόεδρο» - αρνούμαι να ανταποκριθώ σε «προσκλήσεις» που απαγορεύουν την ταυτόχρονη παρουσία της γυναίκας μου κι επειδή αρνούμαι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογώ στους φίλους του κόμματος την αδικαιολόγητη ψηφοθηρική συμπεριφορά του προέδρου, των παρατρεχάμενων της κομματικής καμαρίλας αλλά και αρκετών διακεκριμένων στελεχών που εμφανίζουν κατά καιρούς παρόμοια συμπεριφορά, ζητώ με την παρούσα τη διαγραφή μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι δυνατόν από τη μια να αγωνιζόμαστε για την επαναπρόσληψη των άδικα απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και την άλλη στιγμή να ανταλλάσσουμε χειραψίες, χαμόγελα και… φιλιά με εκείνους που αρνούνται την πρόσβαση των ίδιων γυναικών σε μια ολόκληρη χερσόνησο της ελληνικής επικράτειας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Μάριος Βερέττας
 

ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Γράφει ο  Ιωάννης Αυξεντίου

«… δεν διαβάσατε ότι ο δημιουργός ευθύς εξ αρχής έπλασε άνδρα και γυναίκα, ως ένα ανδρόγυνο και είπε• Ένεκα τούτου θα εγκαταλείψει ο άνθρωπος τον πατέρα και την μητέρα του και θα προσκολληθεί εις την γυναίκα αυτού και θα είναι οι δύο μία σαρξ, ένα σώμα; Το ανδρόγυνο λοιπόν, το οποίον ο Θεός τόσο στενά συνένωσε, ο άνθρωπος ας μη το χωρίσει» Ματθαίος ΙΘ’,4-6… 

«Όταν ο σύζυγος και η σύζυγος ενώνονται με το μυστήριο του γάμου, αυτοί δεν σχηματίζουν την εικόνα ενός επίγειου πράγματος, αλλά του ίδιου του Θεού.»
          
                                                                                                       Άγιος Ιωάννης ο  Χρυσόστομος .                                                              

Σε ολοένα και περισσότερες χώρες αρχίζουν να εφαρμόζονται προγράμματα που απευθύνονται σε μικρά παιδιά, τα οποία έχουν ως στόχο να αποτυπώσουν μέσα στην παιδική ψυχονοητική σφαίρα την ιδέα ότι δεν υπάρχουν μόνον δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, τα οποία είναι γενετικά προκαθορισμένα, αλλά ότι το φύλο αποτελεί απλώς μία προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου. Μπορεί δηλαδή κάποιος που γεννιέται άνδρας, να επιλέξει μία θηλυκή σεξουαλική συμπεριφορά και αντιστρόφως, μία γυναίκα να επιλέξει μία ανδρική σεξουαλική συμπεριφορά.

Αυτά τα προγράμματα βρίσκουν εφαρμογές με διαφόρους τρόπους: Στα κείμενα και την εικονογραφία των σχολικών βιβλίων στα οποία παρουσιάζονται άνθρωποι να έχουν συμπεριφορές του αντίθετου γένους, σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ακόμη και σε ρόλους παιχνιδιών. Αυτά τα προγράμματα βασίζονται στην λεγόμενη «θεωρία του φύλου» (gender theory), μια ψευδοεπιστημονική θεωρία η οποία υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές διαφορές μεταξύ αρσενικού και θηλυκού δεν είναι μία βιολογική πραγματικότητα, αλλά προϊόν «πολιτισμικών επιλογών» που κάποτε επιβλήθηκαν με τη βία, και ότι μεταξύ του αρσενικού και θηλυκού γένους υπάρχουν αναρίθμητες ενδιάμεσες καταστάσεις. 

Θα διερωτηθείτε ίσως, πως είναι δυνατόν να διαδίδονται τέτοιες θεωρίες; Στην εποχή μας όλα είναι δυνατά, ιδιαίτερα όταν το αποφασίζει η καπιταλιστική ελίτ.

Αυτά τα προγράμματα λοιπόν έχουν μία ξεκάθαρη στόχευση: την δημιουργία του ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΥ. Ένα  ανθρώπινο ον που ανεξαρτήτως των βιολογικών χαρακτηριστικών με τα οποία γεννήθηκε θα μπορεί, όταν το θέλει,  να αλλάζει σεξουαλική συμπεριφορά είτε προς την μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Πριν εξετάσουμε τον βαθύτερο πυρήνα αυτής της στόχευσης ,να δούμε πρώτα από ποια κέντρα κατευθύνεται. Η Γερμανίδα κοινωνιολόγος  Gabriele  Kuby σε μία συνέντευξη της αναφέρει τα εξής: «Η παγκόσμια σεξουαλική επανάσταση προωθείται από τις ελίτ που βρίσκονται στην εξουσία. Μίλησα ήδη για τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση , καθώς και ένα ολόκληρο δίκτυο διαφόρων οργανώσεων: σε αυτές ανήκουν βιομηχανικοί όμιλοι, μεγάλα ιδρύματα όπως το Rockefeller και το Guggenheim, εκατομμυριούχοι όπως ο Bill και η Melinda Gates, ο Ted Turner, ο Warren Buffett, αλλά και ''Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις'' όπως η International Planned Parenthood Federation  κλπ».

Πολλοί ερευνητές έχουν επισημάνει τις τρομακτικές ανθρωπολογικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει αυτή η σεξουαλική επανάσταση. Εμείς δεν θα σταθούμε σε αυτές, αλλά θα προχωρήσουμε ακόμη πιο βαθιά, για να ανακαλύψουμε τον μυστικό πυρήνα αυτής της επανάστασης, και να καταδείξουμε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια Μεταφυσικής και Οντολογικής Ανατροπής, μία αντιστροφή της δημιουργίας.

Ο μεγάλος Ρουμάνος θρησκειολόγος Mircea Eliade στο βιβλίο του "Mephistopheles et l’Androgyne" γράφει: «Ο Seraphitus είναι χωρίς αμφιβολία το πιο συναρπαστικό από τα μεγάλα μυθιστορήματα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ (1799 – 1850). Ασφαλώς όχι εξαιτίας των θεωριών του Swedenborg από τις οποίες είναι εμποτισμένο, αλλά επειδή ο Μπαλζάκ ήταν σε θέση να ρίξει φως με την τέχνη του σε ένα θεμελιώδες ζήτημα της αρχαϊκής ανθρωπολογίας: το ανδρόγυνο θεωρούμενο ως η παραδειγματική εικόνα του τέλειου ανθρώπου. Παρατηρείστε το πλαίσιο και το θέμα του μυθιστορήματος. Σε ένα κάστρο στην άκρη του χωριού Jarvis,κοντά στο Stromfjord, ζούσε ένα παράξενο πλάσμα. Όπως ορισμένοι χαρακτήρες του Μπαλζάκ, αυτό φαινόταν ότι κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό, ένα αδιαπέραστο μυστήριο. Όμως αυτή την φορά δεν πρόκειται για ένα μυστικό όμοιο με εκείνο του Vautrin. Ο “Séraphitus” δεν είναι ένας άνθρωπος που καταναλώθηκε από το πεπρωμένο του και σε σύγκρουση με την κοινωνία. Είναι μία ύπαρξη ποιοτικά διαφορετική από τους υπόλοιπους θνητούς, και το μυστήριο του συνδέεται  όχι με σκοτεινά επεισόδια του παρελθόντος του, αλλά με την ίδια την δομή της ύπαρξης του.»

Πράγματι, αυτό το μυστηριώδες πρόσωπο αγαπά την Minna η οποία και αυτή τον αγαπάει: αυτή τον βλέπει σαν άνδρα, Séraphitus• όμως αυτός αγαπιέται και από τον Wilfred, που τον βλέπει σαν γυναίκα, Séraphita. Αυτό το τέλειο ανδρόγυνο ήταν γεννημένο από γονείς που υπήρξαν μαθητές του Swedenborg.» Για να γίνει κατανοητό ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνον με ζητήματα σεξουαλικής φύσης, αλλά με διαδικασίες  μεταφυσικής-πνευματικής διάστασης, πρέπει να επισημάνουμε ότι  ο  Seraphitus  δεν έχει δικό του φύλο, οι άλλοι τον βλέπουν ως άνδρα ή ως γυναίκα.
Η αναφορά στον Emanuel Swedenborg (1688-1772) δεν είναι βέβαια τυχαία. Αυτός ο Σουηδός αιρετικός θεολόγος, αποκρυφιστής και μέντιουμ, ήταν μαθητής του Ιουδαίου Johan Kemper ο οποίος ήταν οπαδός του γνωστού ψευδομεσία Sabbatai Zevi (ο ιδρυτής ενος μεγάλου εξτρεμιστικού γνωστικού κινήματος μέσα στην Οθωμανική αυτοκρατορία). Φθάνουμε λοιπόν σιγά-  σιγά στον πυρήνα του όλου θέματος: Η γνωστική επιδίωξη της δημιουργίας του ανδρόγυνου  όντος, ως μία διαδικασία  πνευματικής  μεταστοιχείωσης.                                                                                                
Τώρα να κάνουμε ένα άλμα στο χρόνο και από το 1800μχ να βρεθούμε στο 100μχ: Ήταν η εποχή που εμφανιζόταν η  γνωστική σέκτα των Ναασήνων (από την λέξη naḥash: φίδι). Αυτοί  θεωρούσαν τον Ουράνιο άνθρωπο, τον Αδάμ ως ένα ''αρσενοθήλυ''. Ο γήινος Αδάμ δεν ήταν παρά η εικόνα του ουράνιου αρχέτυπου: επίσης και αυτός ήταν ανδρόγυνο. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι κατάγονται από τον Αδάμ, το ''αρσενοθήλυ'' υπάρχει (κατ’αυτούς) εν δυνάμει σε κάθε άνθρωπο, και η πνευματική τελείωση συνίσταται ακριβώς στην  επανεύρεση αυτής της ανδρογυνίας. Το ανώτερο  πνεύμα, ο Λόγος ,ήταν και αυτό ανδρόγυνο. Για τους Ναασήνους η ανδρογυνία ήταν μία μεγαλειώδης διαδικασία κοσμικής ολοκληρωτικοποίησης. Στην επιστολή  του  Ευγνώστου που ανακαλύφθηκε στην περιοχή που ονομαζόταν Χηνοβόσκιον, αναγράφεται ότι  ο Πατήρ γεννά μόνος του ένα ανθρώπινο ον ανδρόγυνο. Οι Ναασήνοι εφάρμοζαν την ομοφυλοφιλία;  Όπως λέει ο Ιππόλυτος Ρώμης: «...αν και δεν ήταν ευνουχισμένοι συμπεριφέρονταν σαν να ήταν…»

Η πορεία προς την ανδρογυνία είναι η τελική φάση του γνωστικού σχεδίου για την απεξάρτηση του ανθρώπου από τον Δημιουργό του κόσμου • είναι  το εωσφορικό  Εγώ που δεν θέλει να συναντηθεί με το Εσύ, αλλά χωρίζεται σε δύο, σε άρρεν και θήλυ, για να  αυτοερωτευθεί  μέσα σε έναν, μεταφυσικά ,ναρκισσιστικό παροξυσμό.

Στην αρχή του άρθρου αναφέραμε την φράση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου:  «Όταν ο σύζυγος και η σύζυγος ενώνονται με το μυστήριο του γάμου, αυτοί  δεν σχηματίζουν την εικόνα ενός  επίγειου πράγματος, αλλά του ίδιου του Θεού.»                        

Αν είναι έτσι, τότε  το «αρσενοθήλυ ον»  ποίου την εικόνα σχηματίζει;
 

Στην χώρα της… «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας» φαίνεται ότι δεν χωράει η ανθρωπιά. Ο Σαμ είναι ένας άστεγος άντρας, που ζει εδώ και αρκετά χρόνια σε καταφύγιο που έχει στο δάσος. Ήταν η μοναδική του στέγη! Αφού όμως η αστυνομία έμαθε την παρουσία του έπρεπε να το απομακρύνει, καθώς καταπατούσε δημόσια περιουσία.

Στην χώρα της… «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας» φαίνεται ότι δεν χωράει η ανθρωπιά.  Ο Σαμ είναι ένας άστεγος άντρας, που ζει εδώ και αρκετά χρόνια σε καταφύγιο που έχει στο δάσος. Ήταν η μοναδική του στέγη! Αφού όμως η αστυνομία έμαθε την παρουσία του έπρεπε να το απομακρύνει, καθώς καταπατούσε δημόσια περιουσία. - See more at: http://www.pygmi.gr/%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%bf/#sthash.N4ZEqOod.dpuf



Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΝΕΙ ΚΛΥΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


Ανατροπή συσχετισμών στη ΝΑ Ευρώπη και αφόρητες δυσχέρειες στην ελληνική κυβέρνηση προκαλεί η πρωτοβουλία της καγκελαρίου Α. Μέρκελ για τη διοργάνωση ειδικής Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια.
Η σύνοδος συγκαλείται στις 28 Αυγούστου στη γερμανική πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, σε μια κίνηση ουσίας και συμβολισμού που καθιστά το Βερολίνο επίκεντρο των εξελίξεων.

Η πρωτοβουλία ήταν αμυδρά γνωστή από τον Μάρτιο, αλλά στο διπλωματικό παρασκήνιο υποβαθμιζόταν η σπουδαιότητά της: είχε εκτιμηθεί ότι η παρουσία της κυρίας Μέρκελ θα ήταν εθιμοτυπική και ότι ο διάλογος δεν θα ξεπερνούσε τα επίπεδα ρουτίνας, όπως στη σχετική διάσκεψη της ελληνικής προεδρίας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη.
Τώρα οι διαβουλεύσεις του Βερολίνου αποκτούν μείζονα σημασία, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη μέσα σε ελάχιστο διάστημα γερμανική πρωτοβουλία για τα Βαλκάνια. Μόλις στις 15 Ιουλίου η καγκελάριος είχε συμμετάσχει σε άλλη σύνοδο στο Ντουμπρόβνικ, χαρακτηρίζοντας «βάρος» τη διαφορά Ελλάδας - ΠΓΔΜ και προαναγγέλλοντας δραστήρια ανάμειξή της.

Η σύνοδος της 28ης Αυγούστου επιβαρύνει την ελληνική κυβέρνηση για τρεις λόγους:

Πρώτον, επιβεβαιώνει ότι η κρίση της Ουκρανίας χρησιμοποιείται για την επίλυση άλλων εκκρεμοτήτων. Το σκεπτικό του Βερολίνου είναι ότι σε συνθήκες Β’ Ψυχρού Πολέμου δεν υπάρχει η πολυτέλεια ανοικτών μετώπων, όπου μια σπίθα θα προκαλούσε αλυσιδωτές εκρήξεις. Το ίδιο σκεπτικό είχε αναπτυχθεί το 1995 από τον Ρ. Χόλμπρουκ, για την Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ, ώστε η Δύση να επικεντρωθεί στον τερματισμό του πολέμου στην υπόλοιπη πρώην Γιουγκοσλαβία. Η Αθήνα έχει μπλοκάρει έκτοτε την ένταξη των Σκοπίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αλλά θα είναι δύσκολο να συνεχίσει να το επιτυγχάνει ενώπιον του (ψευδο)επιχειρήματος ότι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. «χρειάζονται» την ΠΓΔΜ για να θωρακιστούν.

Δεύτερον, το Βερολίνο μετατοπίζει εν ψυχρώ τα βαλκανικά θέματα εκτός της Ε.Ε., ασκώντας εθνική και όχι συλλογική πολιτική. Ο κ. Α. Σαμαράς είχε υποστεί τα ίδια τον Δεκέμβριο του 1991, όταν ως υπουργός Εξωτερικών άκουσε τον ομόλογό του Χανς Ντ. Γκένσερ να δηλώνει «δεν με νοιάζει τι θα κάνετε οι υπόλοιποι (Ευρωπαίοι), αλλά εμείς θα αναγνωρίσουμε τη Σλοβενία και την Κροατία σε λίγες ημέρες». Η αιματοχυσία στα Βαλκάνια ολόκληρη τη δεκαετία του ’90 ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της πολιτικής Γκένσερ, αλλά το Βερολίνο δεν αλλάζει γραμμή! Αλλωστε δεν καλεί στη σύνοδο ούτε την Ελλάδα (το ισχυρότερο μέλος της Ε.Ε. στην περιοχή) ούτε και την Ιταλία (που ασκεί την προεδρία της Ε.Ε.).

Τρίτον, ενώπιον της διαπραγμάτευσης του χρέους το Βερολίνο επιβαρύνει την Αθήνα με ακόμα ένα θέμα κρίσιμο για την ασφάλεια και το μέλλον της Ελλάδας και την εσωτερική πολιτική σταθερότητα.


Το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ

Μεγάλη σημασία έχει (ειδικά ως προς τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την ΠΓΔΜ) η στάση των ΗΠΑ. Η υπηρεσιακή γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν βρίσκεται κοντά στις ελληνικές θέσεις, αλλά τουλάχιστον είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες ότι επίκειται κίνηση κάποιων ισχυρών μελών της Ε.Ε. για μεγαλύτερη πίεση προς την Αθήνα.
Aλέξανδρος Τάρκας

* Εκδότης του περιοδικού «Αμυνα & Διπλωματία» και σύμβουλος ξένων εταιριών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ Ευρώπη. 

Σταύρωση για τους χριστιανούς της Ανατολής

 
Σάββας Καλεντερίδης
Τη δεκαετία 1910-1920 εξυφάνθηκε η γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής. Οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί της εποχής άλλοτε υποστήριξαν ενεργά και άλλοτε διευκόλυναν τα σχέδια των Τούρκων για τη δημιουργία της «καθαρής» Τουρκίας, με θύματα περισσότερους από 3.500.000 χριστιανούς, Ελληνες, Αρμενίους και Ασσυρίους.
Τότε είχαν γλιτώσει από τις σφαγές οι χριστιανοί του Ιράκ και της Συρίας, ο πληθυσμός των οποίων ως την εισβολή των ΗΠΑ και την ανατροπή του Σαντάμ, το 2003, ανερχόταν σε 1.500.000 στο Ιράκ και σε 1.800.000 στη Συρία, ως το 2011, που ξεκίνησαν τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις της λεγόμενης αντιπολίτευσης εναντίον του καθεστώτος Aσαντ.


Μια θλιβερή διαπίστωση, που δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τον οποιονδήποτε καλόβουλο παρατηρητή, είναι η εξής: Παρότι τα δύο καθεστώτα, εκείνο του Σαντάμ Χουσεΐν και αυτό του Μπασάρ Ασαντ, μπορεί κανείς να τα κατατάξει στα αυταρχικά και τα απολυταρχικά, επί δεκαετίες προστάτεψαν τους χριστιανούς, οι οποίοι απολάμβαναν καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας και σίγουρα ήταν προστατευμένοι από πράξεις βίας που ήταν δυνατό να προέλθουν από σουνίτες και σιίτες οι οποίοι κατοικούν στις προαναφερθείσες χώρες.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά την επιχείρηση «απελευθέρωσης» του Ιράκ από το όντως αυταρχικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν οι χριστιανοί του Ιράκ άρχισαν να πέφτουν θύματα επιθέσεων κυρίως από τους σουνίτες ισλαμιστές, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους από το 2003 ως τον Ιούνιο του 2014 να πέσει από το 1.500.000 στις 400.000, οι περισσότεροι από τους οποίους κατοικούν στο Νότιο (ιρακινό) Κουρδιστάν, όπου επικρατεί καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, ενώ και η ίδια η κουρδική κοινωνία είναι απολύτως ανεκτική απέναντι σε εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες.
Ως πριν από μερικές εβδομάδες αρκετές δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί Ασσύριοι, που δεν ξεπερνούσαν τους 100.000, κατοικούσαν στην περιφέρεια της Νινευί, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη, και βίωσαν τον δικό τους γολγοθά με την εμφάνιση των ορδών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που εφάρμοσαν πογκρόμ εναντίον τους καταστρέφοντας ταυτόχρονα κοινότητες και χριστιανικά μνημεία, τα οποία πραγματικά αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς της περιφέρειας Νινευί κατέφυγαν στην επικράτεια του Κουρδιστάν, όπου φιλοξενούνται από τις εκεί χριστιανικές κοινότητες, ενώ μερικοί βρίσκουν καταφύγιο στη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε ότι τους παρέχει άσυλο.
Την ίδια και χειρότερη τύχη έχουν τους τελευταίους μήνες οι χριστιανοί της Συρίας, σε περιοχές όπου δρουν οι δολοφόνοι του ΙΚΙΛ, οι οποίοι με τα εγκλήματα που διαπράττουν φέρνουν την ανθρωπότητα πολλές χιλιετίες πίσω. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι… άνθρωποι αυτοί, έπειτα από 2.000 χρόνια, έχουν επαναφέρει τη σταύρωση ως μέσο τιμωρίας για όσους δεν είναι σαν κι αυτούς, ενώ το ισλαμικό κράτος που θέλουν να ιδρύσουν έχει κερδίσει επαξίως τον τίτλο «Αποκεφαλιστάν», αφού για κάτι πιο πρόχειρο επιλέγουν τον αποκεφαλισμό ως μέσον τιμωρίας εκείνων που είχαν την «ατυχία» να μη γεννηθούν σουνίτες μουσουλμάνοι.
Η κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, ιδιαίτερα στις περιοχές που ελέγχουν οι δολοφόνοι του ΙΚΙΛ, χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της περιπέτειας. Το σίγουρο είναι ότι στο χαλιφάτο του ΙΚΙΛ δεν πρόκειται να παραμείνει κανείς χριστιανός, από αυτούς οι οποίοι ξεριζώνονται από τις προαιώνιες πατρίδες τους, στη λογική «ήρθαν τα πολύ άγρια να διώξουν τα ήμερα».
Εμείς να σημειώσουμε ότι το ζήτημα της παρουσίας των χριστιανών στο Ιράκ και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκαν στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας στη Συρία, πέραν της ανθρωπιστικής και της θρησκευτικής, έχει και μια διάσταση εθνικής ασφάλειας για την Κύπρο και την Ελλάδα. Γιατί αυτοί οι 3.500.000 άνθρωποι ήταν στην ουσία και ένας ανασχετικός παράγοντας σε απειλές που είναι δυνατόν να προέλθουν εξ Ανατολών. Να θυμίσουμε απλώς ότι ο χάρτης που έχει υιοθετήσει το χαλιφάτο έχει μέσα, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδος.
Τέλος, για όσους έχουν αμφιβολίες για το τι τεκταίνεται στην επικράτεια του Αποκεφαλιστάν-Χαλιφάτου, να υπενθυμίσουμε ότι η αυτού «ιερότης» χαλίφης Abu Bakr al Baghdadi υπήρξε για ένα διάστημα κρατούμενος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως επίσης ότι ο Brett McGurk, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας για το Ιράκ και το Ιράν, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στις 23 Ιουλίου παραδέχθηκε ότι το ΙΚΙΛ δεν είναι πλέον τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένας ισχυρός στρατός!
 Εφημερίδα "Δημοκρατία"

Ν. Ζηλανδία: Τσιπάρουν τα παιδιά με πρόσχημα την "καλή συμπεριφορά"


Ο «Μεγάλος Αδελφός» στον καρπό μαθητών σύμφωνα με εφαρμογή σχολείου στη Νέα Ζηλανδία!
Σε μια κίνηση που παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας αποφάσισε να προβεί σχολείο στη Νέα Ζηλανδία, αποφασίζοντας να «τσιπάρει» τους μαθητές με απώτερο σκοπό την προώθηση καλής συμπεριφοράς.  
Το σχολείο που βρίσκεται στο Canterbury της Νέας Ζηλανδίας σκοπεύει να εφαρμόσει το μέτρο που ζητά από τους μαθητές να φορούν βραχιόλι με μικροτσίπ, ώστε το συμβούλιο του σχολείου να μπορεί να επιτηρεί την συμπεριφορά τους και να αποτρέπεται με αυτό τον τρόπο η εκδήλωση ακραίων συμπεριφορών.  

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου αντέδρασε στην εφαρμογή του μέτρου, ενώ πολλοί γονείς δήλωσαν ότι δεν είχαν καν ενημερωθεί από την διοίκηση για την εφαρμογή του, κάτι που έγινε αρκετά αργότερα όταν το θέμα έλαβε διαστάσεις στα τοπικά μέσα. Το μέτρο προβλέπει μεταξύ άλλων την χρησιμοποίηση του μικροτσίπ για την επιβράβευση των μαθητών με ένα απλό σκανάρισμα από μέρους των καθηγητών τους, το οποίο θα προσθέτει αυτόματα πόντους καλής διαγωγής στον ηλεκτρονικό φάκελο των μαθητών.  
Οι αντιδράσεις των γονέων όμως δεν σταματούν, κάνοντας λόγο για τακτικές που εφαρμόζονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ ο Υπουργός Παιδείας της χώρας ανέφερε ότι είναι δικαίωμα του κάθε σχολείου ο τρόπος με τον οποίο θα ενθαρρύνει την καλή διαγωγή!  
Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι ότι είναι όλοι συνενοημένοι στο να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα. Μοιάζει σαν όλες οι κυβερνήσεις να προέρχονται από την ίδια νεοταξίτικη Στοά.

Oἱ Χριστιανοὶ τοῦ Ἰρὰκ σὲ διωγμό

 
Τὴν εἴδηση τὴ δημοσίευσε τὸ γνωστὸ εἰ­δησεογραφικὸ περιοδικὸ Spiegel καὶ μᾶς με­ταφέρει στὸν χῶρο τῆς τραγωδίας ποὺ ὑ­­­φίστανται τὰ τελευταῖα χρόνια οἱ Χριστιανοὶ τοῦ Ἰράκ. Ἰδού τί ἔγραψε:
«Ζοῦν ἐλεύθεροι-πολιορκημένοι ἀπὸ τοὺς ἀνελέητους τζιχαντιστὲς τοῦ Ἰσλαμικοῦ Κράτους ποὺ ἀπειλοῦν νὰ “καταπιοῦν” τὸ Ἰρὰκ καὶ τὴ Συρία στήνοντας τὸ δικό τους Χαλιφάτο. Εἶναι οἱ κάτοικοι τοῦ Καρακός, μιᾶς πόλης στὸ Ἰρακινὸ Κουρδιστάν, ἀνάμεσα στὴ Μοσούλη καὶ τὴν Ἐρμπίλ.
Ἀπὸ τοὺς περίπου 40.000 κατοίκους του μόλις 100 εἶναι μουσουλμάνοι. Τὸ Καρακὸς μὲ τὶς 12 ἐκκλησίες, ὀρθόδοξες καὶ καθολικές, καὶ τὸ μόλις ἕνα τζαμί, ἐπισκέφτηκε ἡ δημοσιογράφος τοῦ Spiegel Katrin Kuntz καὶ ὁ φωτογράφος Christian Werner.
Ἡ πόλη λίγο ἔλειψε νὰ πέσει στὰ χέρια τῶν Τζιχαντιστῶν ἀμέσως μετὰ τὴν ­ἅλωση τῆς γειτονικῆς Μοσούλης. Βλέποντας τὶς δυ­νάμεις τους νὰ πλησιάζουν, οἱ ἰρακινὲς δυ­νάμεις ἐγκατέλειψαν τὶς θέσεις τους ἀφή­νο­ντας στὸ ἔλεος τῶν φανατικῶν τοὺς χιλιά­δες φιλήσυχους χριστιανούς. Τὴν πόλη ὑπερασπίστηκαν οἱ κοῦρδοι μαχητὲς Πεσμεργκά, οἱ ὁποῖοι ἀφοῦ ἀπέκρουσαν τοὺς ἰσλαμιστές, ἔχουν διατηρήσει μία φρουρὰ μέσα στὴν πόλη, ἡ ὁποία καθημερινὰ δίνει μάχες μὲ τοὺς φανατικούς. Τὴν περασμένη ἑβδομάδα ὁ μισὸς πληθυσμὸς ἔφυγε γιὰ τὴν πό­λη Ἐρμπίλ, ποὺ ὑπερασπίζεται ἐπίσης ἀπὸ τοὺς Κούρδους. Οἱ ­ἐναπομείναντες χριστιανοὶ ἀγωνιοῦν γιὰ τὸ μέλλον τους.

Οἱ πόλεμοι καὶ ἡ προσφυγιὰ ἔχουν διαλύσει τὴν μεγάλη χριστιανικὴ κοι­νότητα τοῦ Ἰράκ. Μέσα σὲ 20 χρόνια περισσότεροι ἀπὸ 800.000 χριστιανοὶ ἀναγ­κά­στηκαν νὰ ἐγκαταλείψουν τὴν πατρίδα τους. Πίσω ἔχουν μείνει μόλις μισὸ ἑκατομμύριο» («Ρομφαία» 6-7-2014).

Αὐτὸ εἶναι μόνο ἕνα ἐλάχιστο δεῖγμα τοῦ διωγμοῦ καὶ τῶν κινδύνων ποὺ ὑφίστανται οἱ Χριστιανοὶ στοὺς χώρους τοῦ τζιχαντικοῦ Μουσουλμανισμοῦ. Τὴν ἴδια ὥρα ὁ ἄλλοτε χριστιανικὸς κόσμος τῆς Δύσεως παρακολουθεῖ ἀπαθὴς τὴν τραγωδία τῶν Χριστιανῶν. Τὸ μόνο ἐνδιαφέρον ποὺ ἔδειξαν οἱ ἡγέτες του τὶς τελευταῖες δεκαετίες εἶναι γιὰ τὰ κοιτάσματα τοῦ πετρελαίου αὐτῶν τῶν περιοχῶν, γιὰ τὸν ἔλεγχο τῶν ὁποίων ἐνήργησαν δύο τρομεροὺς πολέμους μὲ φριχτὰ ἀποτελέσματα. Δὲν ἀντιλαμβάνεται ἡ Δύση ὅτι ἡ ὥρα τῆς κρίσεως καὶ γι᾿ αὐτὴν δὲν εἶναι μακριά. Σὲ λίγο τὰ γιαταγάνια τῶν φανατικῶν τζιχαντιστῶν θὰ ἀρχίσουν νὰ τροχίζονται πάνω στοὺς ἁπαλοὺς λαιμοὺς τῶν καλοαναθρεμένων παιδιῶν της. Ἀλλὰ τότε θὰ εἶναι πολὺ ἀργά.

Η διαπλοκή είναι το μωρό τους!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyvdllGTAL-qPAqcwbQFRjYn_RANdbKBVQZVuGSlg6M5NhMeb9N5NdrU60pgONGuIHa3JIKl3acCo_BqHM8NBapnU0sMTBREq89dld2Z8TzVdBqGvqfLD1qJcoQFNPImY0jHHal7cVEwHR/s320/3.jpg

Ο τρόπος με τον οποίο σκέπτονται κάποιοι Ευρωπαίοι για το ελληνικό ζήτημα είναι πολλές φορές αφοπλιστικά απλός, σε βαθμό που να διακρίνουμε σε αυτούς στοιχεία εμμονής. Για παράδειγμα, το έκτρωμα του ΕΝΦΙΑ δεν θα υπήρχε αν οι Γερμανοί δεν "έκριναν" ότι οι Έλληνες έχουν "περισσότερα" από τους ίδιους. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις κι άντε να καταλάβουν. Αντίθετα, σε θέματα που θα έπρεπε να επιμένουν, όπως η διαπλοκή, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Λένε συχνά για τους φοροφυγάδες και για τη διαφθορά που διέπει τις συναλλαγές του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Ο λόγος τους είναι κενός περιεχομένου όσο οι Γερμανοί παρέχουν άσυλο στον Χριστοφοράκο! Είναι εξωφρενικό πέρα για πέρα! Οργανωμένα δίκτυα "μεσαζόντων" μοίρασαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε δημόσιους λειτουργούς για να μας "φορτώσουν" γερμανικά προϊόντα και έπειτα κατηγορούν εμάς ως διεφθαρμένους! Την ίδια ώρα οι Γερμανοί παρέχουν ασυλία στον άνθρωπο που οργάνωσε αυτό το δίκτυο.

Ας αντιστρέψουμε τους ρόλους και ας υποθέσουμε ότι ζούσε στην Ελλάδα ένας κακοποιός που είχε ζημιώσει με δισεκατομμύρια ευρώ το γερμανικό δημόσιο. Τι θα γινότανε; Οι Γερμανοί θα είχαν χαλάσει τον κόσμο και θα είχαν απαιτήσει να στείλουμε τον "διαβόητο" σιδηροδέσμιο στο Βερολίνο. Έπειτα θα ζητούσαν με κάθε τρόπο να επιστραφούν τα κλοπιμαία.

Στην περίπτωση Χριστοφοράκου η Ελλάδα δεν χάλασε τον κόσμο. Σαν να φοβήθηκε ότι θα στεναχωρούσε τους Γερμανούς φίλους μας. Επίσης δεν έκανε κάτι για να επιστρέψουν τα κλοπιμαία στην θέση τους. Το αντίθετο, έσπευσε να κουκουλώσει την υπόθεση και με την βούλα της Βουλής.

Υποψιαζόμαστε ότι η ανεπίσημη αιτιολογία τους είναι ότι στην εποχή του ψυχρού πολέμου η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας όφειλε να αντιδράσει με έναν τρόπο για να αποτρέψει την επιρροή των αντίστοιχων ομάδων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα. Ότι εκείνα τα χρόνια η Αθήνα είχε γίνει Βυρηττός του μεσοπολέμου με τα πρακτόρια να κάνουν πάρτι είναι γνωστό. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι έτσι ή αλλιώς θα είχαμε από πάνω μας Γερμανούς! Ανατολικούς σε περίπτωση νίκης του σοσιαλισμού και Δυτικούς σε περίπτωση νίκης της Ελεύθερης Αγοράς. Αυτό που δεν καταλάβαμε έγκαιρα είναι πόσο βαθιά ήταν η διείσδυση των πρακτόρων στην ελληνική πολιτική σκηνή, πόσο βαθιά μπλεγμένα ήσαν σε αυτή την ιστορία τα δικά μας φυντάνια. Αλλιώς δεν εξηγείται το πόσο εύκολα έχουν συμφωνήσει να ξεχάσουμε τους μιζαδόρους...

Κι αφού έχουν συμβεί όλα αυτά, βγαίνουν κατά καιρούς Γερμανοί επίσημοι και μας κουνούν το δάκτυλο, κάνοντας τα νεύρα μας τσατάλι. Ας το "φάμε" κι αυτό! Νομίζετε ότι εκεί σταματάει το θέμα, στην συγκάλυψη των δικών τους ασχημιών στην Ελλάδα; Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι συνεχίζουν να κάνουν πλάτες στην διαπλοκή. Τα ίδια πρόσωπα εξακολουθούν και κρατούν όλες τις σημαντικές θέσεις στην Οικονομία, σαν να πρόκειται για οπλαρχηγούς που έχουν κατοχυρώσει περάσματα σε όλη την χώρα και μάλιστα σε ένα καθεστώς πλήρους αναρχίας. Τα πρόσωπα αυτά δεν θα μπορούσαν να σταθούν αν δεν είχαν την πλήρη στήριξη των Ευρωπαίων!

Όταν μία εταιρεία οφείλει μεγάλα ποσά στο τραπεζικό σύστημα, για παράδειγμα, και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η επιβίωσής της μέσω νέων δανείων είναι απόδειξη διαπλοκής! Κι αυτό έχει συμβεί κατ΄ επανάληψη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουν αποκλείσει υγιείς επιχειρήσεις από την χρηματοδότηση για να ενισχύσουν οικονομικά εταιρείες οι οποίες δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα δανεικά στον αιώνα τον άπαντα! Η πρακτική της εποχής Χριστοφοράκου συνεχίζεται! Με λεφτά του ελληνικού λαού κάνουν πολιτική. Συντηρούν μηχανισμούς που τους είναι χρήσιμοι για την επικυριαρχία τους στην Ελλάδα, αγνοώντας κάθε έννοια δικαίου.

Θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα λειτουργεί με "ελληνικό τρόπο". Είναι μία βολική εξήγηση, η οποία όμως δεν ισχύει για έναν πολύ απλό λόγο: Στις τράπεζες οι τροϊκανοί, δηλαδή οι Γερμανοί, έχουν επιτρόπους και δεν περνάει κουνούπι αν δεν δώσουν αυτοί την σύμφωνη γνώμη τους.

Στην αρχή φωνάξανε για την διαπλοκή. Σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησαν την αίσθηση ότι κάτι επιτέλους θα άλλαζε. Στην πραγματικότητα έκαναν μία επίδειξη δύναμης για να κληθούν οι οπλαρχηγοί να δηλώσουν υποταγή. Κάτι σαν άσκηση επαναστατικής γυμναστικής ένα πράγμα.

Αυτό που δεν καταλάβαμε οι αφελείς είναι ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι τόσο σημαντική που οι ισχυροί δεν θα μας διευκολύνουν να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό κράτος. Το αντίθετο! Θα ευνοούν την λειτουργία των κομιτάτων και των οπλαρχηγών. Η διαπλοκή δεν είναι αποτέλεσμα μιας δήθεν αβλεψίας τους, ούτε το αναγκαίο κακό. Είναι συνειδητή επιλογή. Είναι το δικό τους μωρό από την εποχή ακόμη της σύγκρουσης των ιδεολογιών. Δεν θα γίνουν πατροκτόνοι...

Θανάσης Μαυρίδης

πηγή