Αν κάποιος είχε ένα περίπτερο και το χρεοκόπησε δεν του αναθέτεις να διευθύνει ένα σούπερ μάρκετ. Πόσω μάλλον αν εκτός της χρεοκοπίας στη διαχείριση του περιπτέρου υπάρχουν και υποψίες για μαύρα χρήματα και άλλες απάτες.
Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Από κάποιους που έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν καθημερινά πως δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα οικονομικά των κομμάτων τους και των συνδεδεμένων με αυτά επιχειρήσεων, περιμένουμε να μας βγάλουν από τη χρεοκοπία και να βάλουν τις βάσεις για οικονομική ανάπτυξη.
 
Δεν είναι τυχαίο που τριάντα χρόνια τώρα περιμένουμε να πέσουν οι τιμές, παλιότερα με τα «καραγκιοζιλίκια» του Κίμωνα Κουλούρη, τώρα με τα ανάλογα του Γιακουμάτου και πιθανόν προσεχώς με τα διατάγματα κάποιου «κομαντάτε» Στρατούλη. Από το κακό στο χειρότερο...
Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας έχει από χρόνια προαναγγελθεί από τη χρεοκοπία των ίδιων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα.
Το τι μας περιμένει με το ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προαναγγελθεί με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά των συνδεδεμένων με αυτόν επιχειρήσεων.
 
Τα περισσότερα κόμματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν επιδείξει αναποτελεσματική και κλεπτοκρατική διαχείριση στα οικονομικά τους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Κατά καιρούς αφήνουν τους εργαζόμενους σε αυτά απλήρωτους για μήνες, χρωστάνε τόσα στις τράπεζες που έπρεπε να έχει παρέμβει ο εισαγγελέας και να αναζητήσει ευθύνες από τις ηγεσίες των κομμάτων αλλά και τις τράπεζες που δάνειζαν με κατά «φαντασίαν» εγγυήσεις.
 
Το να αναθέτει κάποιος σε κόμματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα μικρά οικονομικά τους, τη διακυβέρνηση της χώρας αποτελεί το σημείο παθογένειας και διαπλοκής της ελληνικής κοινωνίας και της αιχμαλωσίας της από το παρασιτικό παρακράτος της κομματοκρατίας.
 
Αν σήμερα π.χ. το υπό εξαφάνιση ΠΑΣΟΚ με χρέη πάνω από 250 εκατ. πετύχει μια ρύθμιση αποπληρωμής σε 20 χρόνια των χρεών με ευνοϊκούς όρους τότε τρία τινά συμβαίνουν: το ΠΑΣΟΚ  κοροϊδεύει τον εαυτό του, η τράπεζα τον εαυτό της και όλοι μαζί τον καταθέτη, τον φορολογούμενο και όποιον άλλον θα φορτωθεί το «κόκκινο» δάνειο.
Τα συνολικά χρέη της Νέας Δημοκρατίας το 2013 έφταναν τα 150 εκατ. ευρώ. Δεν μπορεί κάποιος να είναι βέβαιος για τα στοιχεία καθώς τα κόμματα τα αποκρύπτουν και η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο κόμμα και τι χρωστά στις τράπεζες, δεν έχει κοινοποιήσει ποτέ στοιχεία...
 
Τα έσοδα της ΝΔ το 2013 ήταν 14,8 εκατ. εκ των οποίων τα 10,6 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση. Την ίδια χρονιά οι τόκοι και τα έξοδα δανείων ανήλθαν στα 17 εκατ. ευρώ Μόνο οι τόκοι δηλαδή ξεπερνάνε τα συνολικά έσοδα κατά 2,2 εκατ. ευρώ.
Τα κόμματα δανείζονται με βάση τις εκτιμήσεις για μελλοντικές κρατικές επιδοτήσεις το μέγεθος των οποίων εξαρτάται για κάθε κόμμα από την εκλογική του δύναμη. Αν στις προσεχείς εκλογές π.χ. το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπεράσει τα τωρινά ποσοστά ή δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή η κρατική επιχορήγηση σχεδόν εκμηδενίζεται και η τράπεζα έχει λαμβάνειν...
Από το χορό της κακοδιαχείρισης δεν απουσιάζει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν έχει κυβερνήσει.
 
Το δείγμα γραφής της οικονομικής διαχείρισης που επαγγέλλεται για τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει στον τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά των κομματικών επιχειρήσεων.
Τις τελευταίες μέρες το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα καθώς το προσωπικό του κομματικού ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» προχώρησε σε απεργία λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.
 
Μια ματιά στον ισολογισμό της εν λόγω εταιρείας είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος τον τρόπο που σχεδιάζουν να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας και οι φερόμενοι ως τελευταίοι «σωτήρες» της μεταπολίτευσης.
Η εταιρεία δεν είναι απλά χρεοκοπημένη έχει εξωφρενικά αρνητική θέση...