Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πες μου, όταν κάποιος έχει στην κατοχή του πολλά χρή­ματα και δεν τα ξοδεύει, αλλά τα φυλάει, αυτός δεν δεσμεύεται με αδιάσπαστα δεσμά και δεν καταντά χειρότερος από κάθε δέσμιο; Εάν κάποιος άλλος πιστεύει στην μοίρα, δεν παραδίνει τον εαυτό του σε δεσμά; Εάν πάλι παραδίνει τον εαυτό του σε σαρκικές επιθυμίες και έρωτες; Και ποιος θα μπόρεσει να μας σπάσει αυτά τα δεσμά; Οπωσδήποτε, χρειαζόμαστε την βοήθεια του Θεού, για να μπορέσουμε να τα σπάσουμε.


Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Περί ενός...γάτου


Περιττό να πούμε ότι στον λαό μας αρέσει να επικρίνει και να κριτικάρει τους ιερείς. Γι' αυτό και μου προξένησε μεγάλη έκπληξη, όταν κάποια φορά (...), με πλησίασε ένας ενορίτης με το όνομα Νικολάι και μου είπε:
"Τώρα κατάλαβα: οι καλύτεροι, οι σπουδαιότεροι, οι καρτερικότεροι και οι πιο υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ιερείς!".
Έμεινα έκπληκτος και ρώτησα τι του προκάλεσε ξαφνικά αυτές τις σκέψεις.
Ο Νικολάι απάντησε:
"Στο σπίτι μου έχω ένα γάτο- τον λέμε Κότι. Είναι πολύ καλός, έξυπνος και όμορφος. Έχει όμως μια παραξενιά: όταν φεύγουμε με τη γυναίκα μου για δουλειά, ανεβαίνει στο κρεβάτι μας και -συμπαθάτε με- κάνει την ανάγκη του. Και τι δεν κάναμε για να του ξεμάθουμε τη συνήθεια αυτή: τον πήραμε με το καλό, τον τιμωρήσαμε, μα αποτέλεσμα μηδέν. Στο τέλος, στήσαμε ολόκληρη περίφραξη. Αλλά, όταν γύρισα σπίτι, είδα ότι η περίφραξη ήταν χαλασμένη και ο Κότι είχε συρθεί πάνω στο κρεβάτι και είχε κάνει τη βρωμιά του. Ήμουν τόσο θυμωμένος, που τον άρπαξα και τον έκανα τόπι στο ξύλο! Ο Κότι στεναχωρήθηκε τόσο που χώθηκε κάτω από μια καρέκλα και άρχισε να κλαίει! (...) Εκείνη τη στιγμή έφτασε και η γυναίκα μου και όρμησε να με φάει: "Καλά δεν ντρέπεσαι; Είσαι και χριστιανός! Δεν πρόκειται να σου μιλήσω, μέχρι να εξομολογηθείς στον ιερέα αυτή τη βάναυση, κακή και αντιχριστιανική σου πράξη!". Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο και το πρωί ήρθα στο μοναστήρι να εξομολογηθώ(...).
Ο π. Γκλέμπ είναι ένας καλός μεσήλικας ηγούμενος από τη Λαύρα του Αγίου Σεργίου, που λειτουργούσε προσωρινά στο μοναστήρι Ντονσκόι. (...) Ο Νικολάι του διηγήθηκε λεπτομερώς τη θλιβερή ιστορία με τη γάτα. Προσπάθησε να μην κρύψει τίποτα, γι' αυτό μιλούσε αρκετή ώρα. Και όταν τελείωσε ο π. Γκλέμπ παρέμεινε για λίγο σιωπηλός , πήρε μια ανάσα και είπε:
"Ναι, ναι...Ήταν βέβαια άσχημη εξέλιξη! Μόνο που δεν κατάλαβα: αυτός ο Κόπτης σπουδάζει στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν μένει σε εστία;"
"Ποιος Κόπτης;",αντιρώτησε ο Νικολάι.
"Αυτός που μένει μαζί σας και για τον οποίο μου διηγήθηκες μόλις τώρα".
"Και τότε κατάλαβα", ολοκλήρωσε την ιστορία του ο Νικολάι, "ότι ο π. Γκλέμπ που ήταν ελαφρώς κουφός, παρακολούθησε ταπεινά επί δέκα λεπτά το παραλήρημά μου για έναν Κόπτη, ο οποίος για κάποιο λόγο ζει μαζί μας στο διαμέρισμα και τα κάνει πάνω στο κρεβάτι μας, και τον οποίο ξυλοφόρτωσα και γι' αυτο χώθηκε κάτω απ'την καρέκλα και άρχισε να κλαίει...Τότε συνειδητοποίησα ότι οι πιο καλοί και υπέροχοι, υπομονετικοί και σπουδαίοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ιερείς μας".
π. Τύχων Σεβκούνωφ, Σχεδόν άγιοι: Πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα, εκδ. Εν πλώ, β΄ έκδοση, Αθήνα 2012, σελ. 389-391.ΠΗΓΗ

Μαθητές στην καρότσα για να πάνε στο σχολείο. Τους έκοψαν το κονδύλι των 26 ευρώ την ημέρα

Δεκατέσσερις μαθητές που κατοικούν στο Ελαιοχώρι της Καλαμάτας δεν μπορούν να μεταφέρονται στο σχολείο όπου ανήκουν, επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι. Τι αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής

Εποχές από το παρελθόν της φτώχιας και της μιζέριας ζουν αρκετά παιδιά στο Ελαιοχώρι, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, καθώς πηγαίνουν στο σχολείο... καβάλα στην καρότσα ενός μικρού φορτηγού, ακόμα κι όταν βρέχει. Η Πολιτεία δεν έχει δώσει ακόμα λύση για τη μεταφορά των μαθητών - κι έτσι οι γονείς τους, που δεν αντέχουν άλλο, ετοιμάζονται να σταματήσουν τα παιδιά από το σχολείο.

Όπως κατήγγειλε στο Μέγκα ο κάτοικος της περιοχής Σωτήρης Καπετανέας οι 14 μαθητές που κατοικούν στο Ελαιοχώρι της Καλαμάτας δεν μπορούν να μεταφέρονται στο σχολείο όπου ανήκουν, επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι, που αντιστοιχεί στο ιλιγγιώδες ποσό των... 26 ευρώ την ημέρα. Έτσι, έχει επιστρατευθεί ένα φορτηγάκι ως σχολικό, ενώ σε άλλη περίπτωση χρησιμοποιούνται ταξί, όπως ανέφερε ο ίδιος.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Ελένη Αλειφέρη παραδέχθηκε ότι "Με τα παιδιά του Ελαιοχωρίου πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά" και μάλιστα αποκάλυψε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς υπάρχουν "περίπου 40 ακόμα δρομολόγια για τα οποία δεν έχουν υπάρξει ενδιαφερόμενοι μεταφορείς. Δεν είναι θέμα οικονομικό", όπως υποστήριξε.
Την εν λόγω απαράδεκτη αυτή κατάσταση, μαζί με την έντονη διαμαρτυρία τους και την αγανάκτησή τους, εξέφρασαν  και χθες το πρωί τρεις γονείς από το Ελαιοχώρι στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Μαζί με τον Σωτήρης Καπετανέα, η Μαρία Γκούζου και η Σταμάτα Κουκούτση ζήτησαν από την κ. Αλειφέρη να δοθεί άμεσα λύση, καθώς 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν αντέχουν άλλο, οικονομικά και ψυχικά, να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους από το Ελαιοχώρι στην Καλαμάτα. Απαίτησαν η Πολιτεία, το κράτος, η Περιφέρεια, να κάνουν το καθήκον τους. Σημείωσαν πως αρκετές φορές αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στην καρότσα, με κίνδυνο ατυχήματος - ενώ κάποια αρρώστησαν.
Αρχικά, όπως μας είπαν οι γονείς, η αντιπεριφερειάρχης δεν τους υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο και τους απείλησε ότι θα φέρει την Αστυνομία. "Κι εμείς της είπαμε ότι θα φέρουμε τον εισαγγελέα", μας ενημέρωσε η μία μητέρα.

Από ένα σημείο και μετά ήμασταν παρόντες στη συνάντηση, στο γραφείο της κ. Αλειφέρη, κι ακούσαμε τους γονείς να λένε με αγανάκτηση: "Δύο μήνες και δεν έχουμε μεταφορά. Πείτε μας, πώς θα πάνε τα παιδιά μας σχολείο; Αν δε βρεθεί λύση τα παιδιά μας σταματάνε το σχολείο. Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στα σχολεία να δικαιολογήσουμε τις απουσίες; Γιατί δεν κάνετε κάτι παραπάνω, αφού υπάρχει πρόβλημα με το Ελαιοχώρι; Ελεος, να βρεθεί μια λύση, να πάνε σχολείο τα παιδιά μας. Πάρτε τηλέφωνο τους διευθυντές, να τους πείτε ότι από αύριο τα παιδιά σταματάνε,γιατί δεν έχουμε μεταφορά".
Μια μητέρα δεν άντεξε κι έβαλε τα κλάματα λέγοντας: "Δεν έχω άλλα λεφτά να πληρώσω αύριο ταξί για να πάει το παιδί μου σχολείο". Κάποιες φορές που τα παιδιά μετακινήθηκαν με ταξί, πλήρωσαν 13 και 15 ευρώ από την τσέπη τους για να πάνε, κι άλλα τόσα για να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Η αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων, απάντησε: "Αύριο θα κάνουμε μία ακόμα διαπραγμάτευση, την τρίτη. Οι ταξιτζήδες δε δίνουν προσφορά. Από το να παρακαλάμε τους ταξιτζήδες, τι άλλο να κάνουμε; Ο,τι μπορώ το κάνω".
Η κ. Αλειφέρη ενημέρωσε τους γονείς ότι αν δεν υπάρξει προσφορά από ταξί και στην 3η διαπραγμάτευση, προβλέπεται να εξεταστεί η δυνατότητα της μεταφοράς από γονείς που μπορούν, παίρνοντας επιδότηση 35 λεπτά το χιλιόμετρο. Τελευταία λύση είναι να αναλάβουν ιδιώτες, που θα πληρώνονται με την τιμή που προβλέπεται για ταξί.

Οι γονείς απάντησαν ότι κανείς από αυτούς δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα παιδιά.
Το μεσημέρι, στο δρόμο της επιστροφής προς το Ελαιοχώρι, 6 παιδιά (που φοιτούν στο 22ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και στο 5ο Λύκειο Καλαμάτας) μεταφέρονταν στην καρότσα του μικρού φορτηγού του γονιού Σωτήρη Καπετανέα. "Ετσι πηγαίνουμε και γυρίζουμε από το σχολείο μας, ακόμα κι όταν βρέχει. Το πρωί κάνει κρύο. Θέλουμε μεταφορά με ταξί, όπως γινόταν πέρσι", μας είπαν τα παιδιά. Δύο από αυτά, το ένα με μόνιμα προβλήματα υγείας, απουσίαζαν γιατί είχαν αρρωστήσει από τη μεταφορά στην καρότσα. 
πηγή

Ὅσο μεγαλώνω, τόσο λιγότερο προσέχω τὶ λένε οἱ ἄνθρωποι. Κοιτάζω μόνον τὶ κάνουν......

.Ἄντριου Κάρνεγκυ

ΟΧΙ στη διχοτόμηση της Κύπρου


Είναι γνωστό ότι ο Αναστασιάδης στην Κύπρο προωθεί ένα νέο Σχέδιο Ανάν.
Στην Ελλάδα έχει συγκροτηθεί ένα ΚΟΙΝΟ «Μέτωπο» νέων ανανιστών:
Από σημιτανθρώπους και «αριστερούς» (παλιούς και νέους ανανιστές).


Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9065&highlight=%CA%FD%F0%F1%EF%F2

Στο «Μέτωπο» των νέων ανανιστών προσετέθη και ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός με το βιβλίο του: «Κυπριακό: η αιρετική λύση».




Η «Αδούλωτη Κερύνεια» χαρακτηρίζει τις προτάσεις Λυγερού «Πισώπλατη μαχαιριά στον αντικατοχικό αγώνα του Κυπριακού Λαού»!!!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:


Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ καταδικάζει κάθε συζήτηση περί Διχοτομικής “Λύσης”



Με πολύ θλίψη, λένε οι Κερυνιώτες, ακούστηκαν οι προτάσεις για “διχοτόμηση της Κύπρου” και είναι υποχρεωμένοι να πούνε ένα βροντερό ΟΧΙ!

Πισώπλατη μαχαιριά στον αντικατοχικό αγώνα του Κυπριακού Λαού αποτελούν οι προτάσεις του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού δια του βιβλίου του "Κυπριακό: η αιρετική λύση".

Η πρόταση (και ιδιαίτερα απο εκεί που προέρχεται) για διχοτόμηση της Κύπρου και τηn δημιουργία δύο Κρατών και ένταξη τους ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά η οποία φθάνει μέχρι το κόκκαλο.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και καταγγέλλουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και απαντούμε ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα ακολουθήσει τοn δρόμο της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που εισηγείται ο Σταύρος Λυγερός.

Αγανακτούμε και οργιζόμαστε επίσης να ακούμε αδελφούς Έλληνες που θεωρούσαμε (και θέλουμε να συνεχίσουμε να θεωρούμε) συναγωνιστές στον αντικατοχικό μας αγώνα, να αγκαλιάζουν το βιβλίο και να του προσφέρουν «προστασία».

Η ξαφνική εμφάνιση και προβολή τέτοιων προτάσεων, που υπονομεύουν τον αντικατοχικό μας αγώνα, σε μια στιγμή που η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι που την ενδιαφέρουν αλλά η Κύπρος, μας δίδει το δικαίωμα να θεωρούμε ότι η πέμπτη φάλαγγα διευρύνεται και οργιάζει και παίρνει όλων των ειδών τις μορφές.

Καλούμε τους Έλληνες αδελφούς να συνειδητοποιήσουν ακριβώς αυτό και να φράξουν το δρόμο σε τέτοιες πονηρές προτάσεις, διότι Θράκη και Αιγαίο θα ακολουθήσουν. Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη πρέπει να είναι ενιαίο μέτωπο θωράκισης του Ελληνισμού ενάντια στον Τουρκικό επεχτατισμό και οχι μέτωπο διείσδυσης της Τουρκίας.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

Η διχοτόμηση δεν θα απομακρύνει την Τουρκία απο την Κύπρο, όπως διατείνεται ο κ. Λυγερός. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Διχοτόμηση, τα δύο Κράτη αποτελούν επιλογές νομιμοποίησης της Τουρκίας στην Κύπρο.

Οποιαδήποτε απο τις πιο πάνω επιλογές
θα αποτελέσει εφαλτήριο για την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες, οχι μόνο για την Κύπρο αλλά για τον Ελληνισμό ολόκληρο.

Αποτελούν επιλογές πλήρους Τουρκοποίησης και Ισλαμοποίησης των κατεχομένων. Και οι τρείς επιλογές καταδικάζουν εμάς τους πρόσφυγες σε μόνιμη προσφυγιά και κανένας μας δεν έδωσε το δικαίωμα στο Σταύρο Λυγερό, ούτε στους εδώ πεμπτοφαλαγγιτες, να πραγματεύονται την απεμπόληση των Δικαιωμάτων μας με ιδέες, προτάσεις, ούτε καν σκέψεις.

Λύση άλλη απο την απελευθέρωση και εκκένωση της κατεχόμενης γης μας απο τους κατακτητές και τους Τούρκους και ξένους σφετεριστές δεν θα επιτρέπει την επιστροφή των προσφύγων. Η επιστροφή όλων των Ελληνοκυπρίων προσφύγων είναι το μόνο εχέγγυο για απομάκρυνση της Τουρκίας απο την Κύπρο.

Θυμίζουμε ότι στα κατεχόμενα ο πληθυσμός ήταν 85% Ελληνικός και η ιδιοκτησία γης ήταν 85% Ελληνική και μόνο η αποκατάσταση αυτής της Δημογραφίας θα διώξει την Τουρκία απο την Κύπρο.

Η Κύπρος χρειάζεται πατριώτες συνοδοιπόρους στον αντικατοχικό αγώνα και οχι υπηρέτες της κατοχής.

Οχι μόνο αναθεώρηση στρατηγικής χρειάζεται στο Κυπριακό αλλά χρειάζεται και αναθεώρηση στόχου ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος απο την απελευθέρωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ δια μέσω των αιώνων Κύπρου, την οποία δεν έχει κανένας μας το δικαίωμα τόσο ελαφρόμυαλα να την παραδίδει στον κατακτητή.

Κατακτητές ήλθαν και έφυγαν όπως θα φύγει και ο σημερινός. Απαντούμε δε με την ευκαιρία, στην Πέμπτη φάλαγγα που προωθεί το δίλημμα για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας τώρα, ώστε τάχα να αποφύγουμε τη διχοτόμηση (μήπως η πρόταση Λυγερού να έρχεται σκόπιμα για να ενισχύσει το εκβιαστικό αυτό δίλημμαWink: Η κατοχή εδραιώνεται, μόνο με σχοινοβασίες όπως αυτές που κάνουν οι Ηγέτες μας 40 χρόνια και όπως αυτές που προτείνονται απο τον κ. Λυγερό. Όταν η κατοχή αντιμετωπίζεται καθαρά αντικατοχικά δεν εδραιώνεται, όσα χρόνια και να περνούν. Η μόνη συνέπεια είναι να συνεχίζεται αλλά πάντοτε με ημερομηνία λήξης.

Θέλουμε τέλος να θυμίσουμε σε όλους όσοι βιάζονται να παραδώσουν την κατεχόμενη Κύπρο επίσημα στην Τουρκία τί διδάσκει η ιστορία: την προδοσία την αγάπησαν πολλοί απο τους κατά καιρούς δυνατούς, αλλά τους προδότες κανένας.

Για το Σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια”
Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Γραμματέας

Ελληνικό ελαιόλαδο σε συσκευασία κολώνιας –Μια ιδέα που ξεπουλάει στο εξωτερικό


Μετά τους Ιταλούς και Ισπανούς που σάρωσαν τη διεθνή αγορά, ήρθε η ώρα των Ελλήνων να μοσχοπουλήσουν το λάδι της ελληνικής γης, γιατί απλά είναι καλύτερο.

Ωστόσο, για να μπει το ελληνικό λάδι στα ράφια των ξένων delicatessen αλλά και των άλλων εξειδικευμένων εμπορικών αλυσίδων στο εξωτερικό πρέπει να περάσει από έμπειρο designer και να το δημουργήσουν ειδικοί στο branding και στο packaging. Τελείωσε η εποχή του αγνού προϊόντος που πωλούνται χύμα, χέρι-χέρι.
Ετσι, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εξαγωγείς και καλλιεργητές λαδιού στοχεύουν στους ξένους πελάτες με ισχυρά όπλα την εμφάνιση του προϊόντος και τα δυνατά ελληνικά σύμβολα.
Ο Καποδίστριας σε λάδι -Governor



Το λάδι από το νησί των Φαιάκων έχει εγχάρακτη μορφή του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια σαν ένα είδος σφραγίδας πάνω στο μπουκάλι αλλά και το brand name – The Governor.
Πωλείται σε διάφανη γυάλινη συσκευασία των 500 γραμμαρίων στη τιμή των 35 ευρώ αλλά και σε μια συλλεκτική με άσπρο μπουκάλι στα 40 ευρώ. Η μονάδα παραγωγής και διάθεσης του ελαιολάδου βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο της Κέρκυρας και έχει γενικό διευθυντή τον Σπύρο Δαφνή. Η ανταπόκριση που έχει συναντήσει στο εξωτερικό φαίνεται από τα βραβεία αλλά και τις δημοσιεύσεις όπου οι συντάκτες των εξειδικευμένων μέσων «στέκονται» στο γεγονός ότι ο καρπός προέρχεται από υπεραιωνόβιες ελιές.
G.E.T -To λάδι με αρχικά

Ένα μονοποικιλιακό ελαιόλαδο από βιολογικές Κορωνέικες ελιές Λακωνίας. Οι παραγωγοί του, Βασίλης Αϊβάζογλου και Μαίρη Καροπούλου έχουν μια μακρόχρονη σχέση με το ελαιόλαδο, καθώς από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα η οικογένειά τους διατηρεί ελαιόδενδρα σε σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι δύο τους το 2012 αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα brand name, το G.E.T.|Greek Exquisite Tastes, που θα περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο ελληνικός ελαιώνας. Το packaging μοιάζει σαν κολώνια και η συσκευασία των 200ml στοιχίζει 11 ευρώ.
Ladolea -Με αυτόματο λαδίκι

Μονοποικιλιακό ελαιόλαδο από τους ορεινούς ελαιώνες της Κορινθίας. Ο Πάνος Κλουτσινιώτης, χημικός μηχανικός, και ο αδερφός του Θάνος, οικονομολόγος, είναι δύο νέοι άνθρωποι, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ελαιόλαδο. Το ιδιαίτερο της συσκευασίας του, είναι πως κάτω από τον φελό κρύβεται ένα πώμα σερβιρίσματος. Η ιδιαίτερη πήλινη συσκευασία των 600ml στοιχίζει 21 ευρώ.
Poqa -Γραμμική Β'

Ένα θαυμάσιο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μία κομψή, πολυτελή συσκευασία που παραπέμπει σε ακριβά αρώματα. Δημιουργός του, ο Δημήτρης Μητράκος με πρώτη ύλη από τον αγροτικό συνεταιρισμό Γαργαλιάνων «Ελαιώνας»- ένας σύγχρονος συνεταιρισμός που δημιουργήθηκε το 2004 από ντόπιους ελαιοπαραγωγούς που θέλησαν να αξιοποιήσουν κάθε επιστημονικό στοιχείο που θα μπορούσε να αναβαθμίσει ποιοτικά και να εξασφαλίζει την σταθερή ποιότητα των ετήσιων σοδειών.
Το όνομα «po-qa» προέρχεται από πινακίδες γραμμένες στη Γραμμική Β που βρέθηκαν στο αρχαίο ανάκτορο της Πύλου και αποδεικνύουν την ευρύτατη χρήση του ελαιολάδου στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ο καινοτόμος σχεδιασμός της συσκευασίας συμπληρώνει την μοναδική ποιότητα του ελαιολάδου. Το ιδιαίτερο σκεύος ισοθερμικού γυαλιού σχεδιάστηκε, για να προστατεύσει το προϊόν από τη θερμότητα και το ηλιακό φως και να διατηρήσει στο ακέραιο τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μέχρι την κατανάλωσή του. Το poqa στη συσκευασία των 250 ml διατίθεται στη βασική τιμή των 65 ευρώ.
K/kappa Ακριβό σαν κολώνια


Μια από τις πιο ιδιαίτερες συσκευασίες της ελληνικής αγοράς με ...τσουχτερή τιμή ή μάλλον με τιμή ακριβού αρώματος. Κατ΄ ουσία πρόκειται για μια δύο μέρη που ενώνονται στη μέση και αποτελούν μια καινοτομία που μας έρχεται από τον Ωροπό και την οικογένεια Κριαρά. Η απλή συσκευασία των 500ml κοστίζει 85 ευρώ, ενώ η χειροποίητη κατασκευή που συνοδεύει την συσκευασία δώρου ξεπερνά ελαφρώς τα 500 ευρώ.
Moria Elea 


To Moria Elea στα 500 ml κοστίζει 29 ευρώ, ενώ στην ιδιαίτερη ξύλινη συσκευασία δώρου – μια συλλεκτική έκδοση -κοστίζει 39 ευρώ.
Η Moria Elea είναι ένα από τα προϊόντα της Olive Vision που ιδρύθηκε το 2011 από τον Κώστα Μπαλάφα και τον Γιώργο Δημαράκη -δύο έμπειρους επαγγελματίες. Η έδρα της εταιρείας είναι στο Μαρούσι αλλά οι ελαιώνες, η αποθήκη και το τυποποιητήριο βρίσκονται στην Ερμιόνη Αργολίδας.