Σάββατο 31 Μαΐου 2014

χωρίς σχόλια

Γέροντα, πώς τα βλέπετε τα πράγματα;
- Εσείς πώς τα βλέπετε;
- Εμείς τι να πούμε, Γέροντα;  Εσείς να μας λέγατε.
- Ή ησυχία πού επικρατεί με ανησυχεί. Κάτι ετοιμάζεται. Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τι χρόνια ζούμε ούτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει· πολύ δύσκολη κατάσταση! Ή τύχη τού κόσμου κρέμεται από τα χέρια μερικών, άλλα ακόμη ό Θεός κρατά φρένο. Χρειάζεται να κάνουμε πολλή προσευχή με πόνο, για να βάλει ό Θεός το χέρι Του. Να το πάρουμε στα ζεστά και να ζήσουμε πνευματικά. Είναι πολύ δύσκολα τα χρόνια. Έχει πέσει πολλή στάχτη, σαβούρα, αδιαφορία. Θέλει πολύ φύσημα, για να φύγει. Οι παλιοί έλεγαν ότι θα έρθει ώρα πού θα κλωτσήσουν οι άνθρωποι. Πετάνε τους φρά κτες, δεν υπολογίζουν τίποτε. Είναι φοβερό! Έγινε μία βαβυλώνια. Να κάνουμε προσευχή να βγουν οι άνθρω ποι από αυτήν την βαβυλώνια. Διαβάστε την προσευχή των Τριών Παίδων, να δείτε με πόση ταπείνωση προ σεύχονταν και τον 82° Ψαλμό: « Ό Θεός, τις όμοιωθήσεταί σοι, μή σιγήσης ...;». Αυτό πρέπει να γίνει, αλλιώς δεν γίνεται χωριό. Θέλει θεϊκή επέμβαση.
Μπαίνουν μερικές αρρώστιες ευρωπαϊκές και προχωρούν όλο προς το χειρότερο. Μου είπε ένας Κύπριος οικογενειάρχης πού μένει στην Αγγλία: «Κινδυνεύουμε πνευματικά. Πρέπει να φύγω από την Αγγλία οικογενειακώς». Βλέπεις εκεί ό πατέρας να παίρνει την κόρη, ή μάνα τον γιό. Όλους τους στεφανώνουν, όλους τους ευλογούν. Κάτι πράγματα ...;, ντρέπομαι να τα πω. Και εμείς κοιμόμαστε με τα τσαρούχια. 


Δεν λέω να πάρουμε πλακάτ, αλλά να στρέψουμε την προσοχή μας στον μεγάλο κίνδυνο πού περιμένουμε και να υψώνουμε τα χέρια στον Θεό. Να κοιτάξουμε πώς να αμυνθούμε κατά τού κακού. Χρειάζεται να κρατάμε λίγο φρένο, γιατί όλα πάνε να τα ισοπεδώσουν. Τώρα είναι να λέει κανείς το ψαλμικό: «Θοϋ τους άρχοντας αυτών ως τον Ώρήβ και Ζήβ καί Ζεβεέ καί Σαλμανά ...;, οίτινες είπαν κληρονομήσωμεν έαυτοϊς τό άγιαστήρων τού Θεού».
Σύγχυση μεγάλη υπάρχει. Μύλος γίνεται· είναι ζαλισμένοι οι άνθρωποι. Ό κόσμος είναι όπως οι μέλισσες. Αν χτυπήσεις την κυψέλη, οι μέλισσες βγαίνουν έξω και αρχίζουν «βούου ...;» και γυρίζουν γύρω από την κυψέλη αναστατωμένες. Ύστερα ή κατεύθυνση τους θα εξαρτηθεί από τον άνεμο πού θα φυσήξει. Αν φυσήξει βοριάς, θα πάνε μέσα. Αν φυσήξει νοτιάς, θα φύγουν. Έτσι και τον κόσμο τον φυσάει ...; «Εθνικός Βοριάς», «Εθνικός Νοτιάς», και είναι ό καημένος ζαλισμένος.
Όμως, αν και γί νεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μία παρηγοριά, μία σιγουριά. Μπορεί να ξεράθηκε ή ελιά, άλλα θα πετάξει νέα βλαστάρια. Υπάρχει μία μερίδα Χριστιανών, στους οποί ους αναπαύεται ό Θεός. Υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι τού Θεού, οι άνθρωποι της προσευχής, και ό Καλός Θεός μας ανέχεται, και πάλι θα οικονομήσει τα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι της προσευχής μάς δίνουν ελπίδα. Μή φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα πού πάει να ξεσπάσει; Ούτε τώρα θα χαθούμε. Ό Θεός μας αγαπά. Ό άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μία μπόρα θα είναι.
Δεν σάς τα λέω αυτά, για να φοβηθείτε, άλλα για να ξέρετε πού βρισκόμαστε. Για μάς είναι μία μεγάλη ευκαιρία, είναι πανηγύρι οι δυσκολίες, το μαρτύριο. Να είστε με τον Χριστό, να ζείτε σύμφωνα με τις εντολές Του και να προσεύχεσθε, για να έχετε θείες δυνάμεις και να μπο ρέσετε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες. Να αφήσετε τα πάθη, για να έρθει ή θεία Χάρις. Αυτό πού θα βοηθήσει πολύ είναι να μπει μέσα μας ή καλή ανησυχία: πού βρι σκόμαστε, τι θα συναντήσουμε, για να λάβουμε τα μέτρα μας και να ετοιμασθούμε. Ή ζωή μας να είναι πιο με τρημένη. Να ζούμε πιο πνευματικά. Να είμαστε πιο αγαπημένοι. Να βοηθούμε τους πονεμένους, τους φτωχούς με  αγάπη, με πόνο, με καλωσύνη. Να προσευχώμαστε να βγουν καλοί άνθρωποι.
πηγή:(ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ - ΛΟΓΟΙ B΄ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ)

Ειδική φοβία στα παιδιά και τρόποι αντιμετώπισης



Το παιδί σας παρουσιάζει υπερβολικό φόβο όταν βλέπει μύγες. Φωνάζει, παθαίνει πανικό, βάζει τα κλάματα. Από μικρή τις φοβότανε ωστόσο το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει...
επιδεινωθεί.

Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε;

Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας κ. Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει:

Ειδική φοβία είναι η παράλογη ανησυχία ή το άγχος για ένα ειδικό αντικείμενο ή κατάσταση, όπως τα ύψη, τα ζώα, το αίμα κ.α.

Τρόποι αντιμετώπισης:
 Οι ειδικές φοβίες αντιμετωπίζονται με διάφορους τρόπους αλλά συνήθως με συνδυασμό θεραπειών. Είναι σημαντικό ο έφηβος να μην αποφεύγει αυτό που φοβάται. Όπως αποδεικνύεται από έρευνες, οι φοβίες αντιμετωπίζονται με πολύ καλά αποτελέσματα με τη γνωσιακή θεραπεία. Ο έφηβος εκτίθεται σε αυτό που φοβάται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες και έτσι, νιώθοντας ασφαλής, μαθαίνει σταδιακά να βρίσκει άλλους τρόπους αντίδρασης σε ό,τι τον φοβίζει ή τον αγχώνει. Σιγά σιγά ο φόβος του μειώνεται και μπορεί να ελέγχει το άγχος ακόμα και όταν είναι μόνος. Μαθαίνει να ξεχωρίζει τις ρεαλιστικές σκέψεις από τις μη ρεαλιστικές και αποκτά έναν έλεγχο στις σκέψεις που τον βασανίζουν. Καμιά φορά χρειάζεται και φαρμακευτική αγωγή.

Τι πρέπει να κάνετε:
Αν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας παρουσιάζει κάποιες ειδικές φοβίες, ενημερωθείτε για αυτές όσο πληρέστερα μπορείτε.

Μιλήστε του και διαβεβαιώστε το ότι θα του περάσει.
Ζητήστε αμέσως βοήθεια από ειδικό, ψυχολόγο ή παιδοψυχολόγο.
Ίσως πρέπει να εκπαιδευτείτε κι εσείς όχι μόνο για να αντιδράτε σωστά στις ανησυχίες του παιδιού αλλά πιθανόν και στις δικές σας. Πολλές φορές πίσω από ένα παιδί που παρουσιάζει φοβίες κρύβεται ένας γονιός με παρόμοιες δυσκολίες.

Ζητήστε του, σε συνεργασία με τον ειδικό που το παρακολουθεί, να "εξασκηθεί" σαν να κάνει πρόβα σε συνθήκες που το αγχώνουν.
Προτρέψετε το να έχει φίλους και μάλιστα να τους μιλήσει για τις δυσκολίες του, αν τους εμπιστεύεται. Θα βοηθούσε στις δύσκολες στιγμές να το στηρίξουν ψυχολογικά.
Οι αθλητικές δραστηριότητες βοηθούν αρκετά.

hamomilaki.blogspot.gr

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε9

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ...
Χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο θα μπορούν, μέχρι να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, να υποβάλουν και να διορθώνουν δηλώσεις Ε9 οι φορολογούμενοι...
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα είναι ανοικτό και θα δέχεται δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμα μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η έκδοση των σχετικών εκκαθαριστικών.....

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα.

Και μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών πάντως, με ειδική νομοθετική ρύθμιση, θα προβλεφθεί εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.
 

protothema.gr

... χωρίς λόγια


Δευτέρα 2/6/2014, σημαντική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο

Ἐκδήλωση μὲ σπουδαίους ὁμιλητὲς γιὰ τὸ νέο βιβλίο τοῦ Νικόπουλου (Προέδρου Ἀρείου Πάγου ε.τ) ἀφιερωμένο στοὺς ἀντισυνταγματικοὺς παραλογισμοὺς τῆς ἐποχῆς μας


Ἕλληνες γιὰ πρώτη φορὰ μαζὶ ἑνώνουν τὶς δυνάμεις τοὺς μεγάλοι ἄνδρες τοῦ πνεύματος τῆς χώρας σὲ μιὰ ἑσπερίδα πού διοργανώνει "Ἡ κιβωτὸς  τῆς Δόμνας Βιζβίζη" καὶ οἱ ἐκδόσεις ἁρμὸς στὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο στὶς 2 Ἰουνίου, Σαράντος Καργακος, ἱστορικός, Νικοπουλος Βασίλειος, ἐπ. πρόεδρος Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σανίδας ἐπ. εἰσαγγελέας Αρείου Πάγου, Ιωάννης Φριτζαλας, γεωπολιτικὸς ἀναλυτῆς καὶ ἡ δασκάλα Χαρὰ Νικοπουλου μιλοῦν γιὰ τὸ Σύνταγμα καὶ πώς αὐτὸ θὰ μᾶς ὁδηγήσει σὲ μιὰ νέα ἐπανάσταση ἀπὸ τὴν κρίση.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


ΔΕΥΤΕΡΑ 2 IOYNIOY 2014 ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ὥρα προσελεύσεως 18.15. • Ἀκριβὴς ὥρα ἐνάρξεως 18.30.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
Σύντομη ἐνημέρωσις ἀπὸ τὸν Πρόεδρον κ. Ἰωάννην Ἀναγνωστόπουλον
Λεπτομερέστερα ἀπὸ τοὺς σπουδαιοτάτους ὁμιλητές:
• Τὸν συγγραφέα τοῦ βιβλίου «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», ἐπ. πρόεδρο τοῦ Ἀρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Εὐτ. Νικόπουλο,
• Τὸν ἐπίτιμο Εἰσαγγελέα Ἀρείου Πάγου κ. Γεώργιο Σανιδά,
• Τὸν ἱστορικὸ κ. Σαράντο Καργάκο,
• Τὴν σύγχρονη Μπουμπουλίνα ἡρωίδα δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου.
• Ἵδρυμα «Ἡ Κιβωτὸς τῆς Δόμνας Βιζβίζη».
Συντονιστὴς ὁ Γεωπολιτικὸς ἀναλυτὴς κ. Ἰωάννης Φριτζαλάς.
Λεπτομερέστερον εἰς τὸ Πολεμικὸν Μουσεῖον Ἀθηνῶν τὴν 2.6.2014 καὶ ὥρα 18.30.
http://antiparakmi.blogspot.com

... και μη χειρότερα!


Καταργούνται οι λιμενικοί σταθμοί Αστακού και Αιτωλικού


Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το υπ” αριθμόν 81 Προεδρικό Διάταγμα  «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών»........


Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος είχε υπογραφεί από τον κ. Βαρβιτσιώτη στις 8 Ιανουαρίου. Τότε σε ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνονταν ότι σε «ό,τι αφορά τη νέα διάρθρωση των Λιμενικών Αρχών, βασικά κριτήρια των παρεμβάσεων του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου ήταν η ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεών στην Επικράτεια, ο καλύτερος σχεδιασμός της δράσης των μονάδων, μέσω της διοικητικής υπαγωγής μικρότερων σε μεγαλύτερες, καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 217 Λιμενικές Αρχές, δημιουργούνται 179».
Ειδικότερα για την 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που αφορά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, μεταξύ άλλων αλλαγών, καταργούνται οι λιμενικοί σταθμοί Ακράτας, Αιτωλικού, Αστακού, και στο Παλούκι Αμαλιάδας.
Πιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα Κεντρικά Λιμεναρχεία, αυξάνονται σε 45 τα Λιμεναρχεία από τα 34 υπάρχοντα, ενισχύονται σε 73 τα Λιμενικά Τμήματα από τα 34 που υφίστανται, ενώ περιορίζονται σε 43  οι Λιμενικοί Σταθμοί από τους 107 που είναι μέχρι σήμερα. Στη νέα διάρθρωση δεν περιλαμβάνονται Υπολιμεναρχεία, ενώ για τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται η ίδρυση Λιμενικών Φυλακίων.
Επιπλέον σημειώνεται από το υπουργείο Ναυτιλίας ότι από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση προκύπτει εξοικονόμηση πόρων πάνω από 500.000 ευρώ ετησίως, αλλά κυρίως εξοικονομούνται για επιχειρησιακές ανάγκες περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αποδεσμεύονται από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Δείτε αναλυτικά εδώ το ΠΔ με όλες τις αλλαγές

http://xiromeronews.blogspot.gr

Εξαιρετικής ποιότητας το νερό στο 93% των ελληνικών παραλιών (γράφημα)

Σύμφωνα με μετρήσεις του 2013, στο 93% (82,6% το μέσο όρο στην ΕΕ) των παραλιών της Ελλάδας, το νερό είναι άριστης ποιότητας ενώ το νερό στο 99,2% των παραλιών της χώρας μας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για να κάνεις μπάνιο (94,7% το μέσο όρο στην ΕΕ). Την Ελλάδα ξεπερνούν τέσσερις χώρες: 1η η Κύπρος, 2ο το Λουξεμβούργο, 3η η Μάλτα και 4η η Κροατία.
Μην βιαστείτε να πείτε ότι το Λουξεμβούργο δεν έχει θάλασσα (που δεν έχει), διότι εκεί οι άνθρωποι κάνουν μπάνιο σε λίμνες και ποτάμια και φυσικά περιλαμβάνονται και αυτά στις μετρήσεις. Η ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) επιτηρεί την ποιότητα των υδάτων σε 22.000 περιοχές κολύμβησης στη θάλασσα, τις λίμνες και τα ποτάμια, σε όλη την ΕΕ, την Ελβετία και, για πρώτη φορά, την Αλβανία.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη αναλογία των περιοχών «ανεπαρκούς ποιότητας» (δεν κάνεις μπάνιο γιατί θα «φωσφορίζεις») είναι η Εσθονία (6%), η Ολλανδία (5%), το Βέλγιο (4%), η Γαλλία (3%), η Ισπανία (3%) και η Ιρλανδία (3%).
Δείτε και το σχετικό γράφημα (στο κάτω μέρος υπόμνημα)
n
Υπόμνημα: με γαλάζιο «εξαιρετική ποιότητα», με πράσινο οι «ελάχιστων απαιτήσεων», με κόκκινο «κακή ποιότητα ή χωρίς μέτρηση», με γκρι «κλειστές παραλίες» και με σκούρο μπλε παραλίες που έχουν αλλάξει ή δεν έχουν μετρηθεί ή το δείγμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό.

Η αξιολόγηση γίνεται ως εξής: Οι τοπικές αρχές συλλέγουν δείγματα την άνοιξη και καθ' όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου. Οι αξιολογήσεις βασίζονται στα επίπεδα δύο ειδών βακτηριδίων που αποτελούν ένδειξη ρύπανσης λόγω της παρουσίας λυμάτων ή κτηνοτροφικών αποβλήτων. Τα εν λόγω βακτηρίδια μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες (εμετό και διάρροια) σε περίπτωση κατάποσης.
Ακολουθεί χάρτης με παραλίες της Ευρώπης που εντοπίστηκαν περιστατικά μόλυνσης μικρής έκτασης (με κόκκινο). Πατήστε και εδώ για ολόκληρη την έκθεση.
n
  www.athensvoice.gr

πατέρας και κόρη