Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Σε αγαπώ παιδί μου…

  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhej9aFGGAh6SvpgWhv1ycWloHhdT1qGtxrkAud2tfK9BFH_9-_6gFQaqa2MvvWRqYANZxltfteEKXxywESzn0LzKVMV51uMQgCzJqo-Nz2HrNHL3H3ML4EPdtPdFSEUdCIC2SopCrWCEUW/s1600/tromaktiko.jpg
«Εάν μια μέρα με δεις “γέρο”… εάν λερώνομαι όταν τρώω και δεν μπορώ να ντυθώ… έχε υπομονή. Θυμήσου πόσο καιρό μου πήρε για να σου τα μάθω…

Εάν όταν μιλάω μαζί σου επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα, μην με διακόπτεις, άκουσε με. Oταν ήσουν μικρός κάθε μέρα σου διάβαζα το ίδιο παραμύθι μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. 
Όταν δεν θέλω να πλυθώ μην με μαλώνεις και μην με κάνεις να αισθάνομαι ντροπή…Θυμήσου όταν έτρεχα από πίσω σου και έβρισκες δικαιολογίες όταν δεν ήθελες να πλυθείς. Όταν βλέπεις την άγνοιά μου στις νέες τεχνολογίες, δώσε μου χρόνο και μη με κοιτάς ειρωνικά, εγώ είχα όλη την υπομονή να σου μάθω το αλφάβητο. 

Όταν κάποιες φόρες δεν μπορώ να θυμηθώ ή χάνω τον συνειρμό των λέξεων, δώσε μου χρόνο για να θυμηθώ και εάν δεν τα καταφέρνω μην θυμώνεις…Το πιο σπουδαίο πράγμα δεν είναι εκείνο που λέω αλλά η ανάγκη που έχω να είμαι μαζί σου και κοντά σου και να με ακούς. 
Όταν τα πόδια μου είναι κουρασμένα και δεν μου επιτρέπουν να βαδίσω μην μου συμπεριφέρεσαι σαν να ήμουν ένα “βάρος”, έλα κοντά μου με τα δυνατά σου μπράτσα, όπως έκανα εγώ όταν ήσουν μικρός και έκανες τα πρώτα σου βήματα.Όταν λέω πως θα ήθελα να “πεθάνω”… μη θυμώνεις, μια μέρα θα καταλάβεις τι είναι αυτό που με σπρώχνει να το πω. Προσπάθησε να καταλάβεις πως στην ηλικία μου δεν ζεις, επιβιώνεις. 
Μια μέρα θα ανακαλύψεις ότι παρόλα τα λάθη μου πάντοτε ήθελα το καλύτερο για σένα, για να σου ανοίξω τον δρόμο. Βοήθησέ με να περπατήσω, βοήθησέ με να τελειώσω τις ημέρες μου με αγάπη και υπομονή. Σε αγαπώ παιδί μου…»

Η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο

 http://images.medicaldaily.com/sites/medicaldaily.com/files/styles/large/public/2014/01/09/ted.JPG


 Η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο (ομιλία της στο TED)
Σε μια εποχή όπου η ομορφιά ορίζεται από τα υπερμοντέλα, η επιτυχία ορίζεται από τον πλούτο και η φήμη θεοποιείται στη βάση τού πόσοι σε "ακολουθούν" στα κοινωνικά μίντια, η Λίζι Βελάσκες θέτει το ερώτημα: "Τι μας ορίζει;" Έχοντας χαρακτηριστεί "η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο" η Λίζι αποφάσισε να αντιστρέψει τα πράγματα και να δημιουργήσει τους δικούς της ορισμούς της ομορφιάς και της ευτυχίας.






πηγή 

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ: «Όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, είναι το προοίμιο εκείνων που οι Ευρωπαίοι θα πάθουν στο εγγύς μέλλον»!



20140819_53f3b19517657

«Τα δεινά που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα είναι το προοίμιο εκείνων που, οι Ευρωπαίοι και οι Δυτικοί Χριστιανοί, θα υποφέρουν επίσης στο εγγύς μέλλον»


Τον κώδωνα του κινδύνου για την επέλαση των ισλαμιστών κρούει ο επίσκοπος της Χαλδαϊκής Εκκλησίας στη Μοσούλη, Amel Shimoun Nona, ο οποίος πλέον ζει εξόριστος στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ: «Όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, είναι το προοίμιο εκείνων που οι Ευρωπαίοι θα πάθουν στο εγγύς μέλλον»!
Ο Επίσκοπος εξήγησε ότι η επισκοπή του τώρα διοικείται από τους φανατικούς μουσουλμάνους, τονίζοντας ότι «οι φιλελεύθερες και δημοκρατικές αρχές δεν αξίζουν τίποτα για αυτούς» και ότι «δεν είναι όλοι ίσοι για το Ισλάμ», ενώ προειδοποίησε ότι αν οι Δυτικοί «δεν τα αντιληφθούν αυτά αρκετά σύντομα, θα γίνουν τα θύματα του εχθρού που καλωσορίζουν στις χώρες τους».
ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ: «Όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, είναι το προοίμιο εκείνων που οι Ευρωπαίοι θα πάθουν στο εγγύς μέλλον»!

«Έχασα την επισκοπή μου. Όλα καταλήφθηκαν από ισλαμιστές ριζοσπάστες που θέλουν είτε να μας εξισλαμίσουν, είτε να μας σκοτώσουν. Ωστόσο, το ποίμνιό μου είναι ακόμα ζωντανό…Σας παρακαλώ, προσπαθήστε να με καταλάβετε.  Οι φιλελεύθερες και δημοκρατικές αρχές δεν αξίζουν τίποτα για τους τζιχαντιστές. Θα πρέπει να αντιληφθείτε την πραγματικότητα μας στη Μέση Ανατολή, επειδή οι χώρες σας καλωσορίζουν έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό Μουσουλμάνων», ανέφερε ο Επίσκοπος Nona, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
«Βρίσκεστε εξίσου σε κίνδυνο», πρόσθεσε.  «Θα πρέπει να λάβετε ισχυρές και θαρραλέες αποφάσεις, ακόμα και αν έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές σας».
«Θεωρείτε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια: Το Ισλάμ δεν λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι», δήλωσε ο Επίσκοπος Nona. «Οι αξίες σας δεν είναι αξίες τους. Αν δεν το καταλάβετε αυτό αρκετά σύντομα, θα γίνετε τα θύματα του εχθρού που έχετε καλωσορίσει στο σπίτι σας». 


πηγή 

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


ΙΕΡΑΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ
 Αριθ. Πρωτ. 63
             Εν Δελβινακίω τη 21η Αυγούστου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :
«Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορήθηκα ότι αύριο κατατίθεται κατεπειγόντως, στο θερινό τμήμα της Βουλής, το περιβόητο “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο” για να ψηφισθή αυθημερόν και να γίνη, έτσι, νόμος του Κράτους.
Εάν κάποιος συνέλληνας αρνηθή, ας πούμε, το εβραϊκό ολοκαύτωμα, ο αριθμός του οποίου αμφιλέγεται, διατρέχει τον κίνδυνο να του υποβληθούν μηνύσεις από ενδιαφερόμενους Εβραίους! Όμως, με το ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, τι γίνεται;
Μπορεί ο οποιοσδήποτε να το αρνήται; Και δεν σκέπτεται κάποιος από τους αρμοδίους την θύελλα των αντιδράσεων, που θα ξεσηκωθή από μέρους των μικρασιατικών και ποντιακών σωματείων; Αλλ’ επειδή υπάρχει σοβαρή αντίδραση και εκ μέρους ικανού αριθμού βουλευτών της συμπολιτεύσεως, πρέπει το “πονηρό” αυτό νομοσχέδιο να αποσυρθή άνευ ετέρου, και δια τον επί πλέον λόγο ότι θέλει να καλύψη και την διαστροφή της ομοφυλοφιλίας.
            Προσωπικώς δηλώνω, ότι και αν - ο μη γένοιτο - ψηφισθή το εν λόγω νομοσχέδιο, θα συνεχίσω να ομιλώ και να στηλιτεύω την γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων, όπως επίσης να αρνούμαι οιανδήποτε σεξουαλική διαστροφή, ακολουθώντας το ιερό Ευαγγέλιο και το ιερό Πηδάλιο, για την προάσπιση των οποίων η Εκκλησία με κατέστησε Επίσκοπο. Συμβιβασμούς με την αρχιερατική μου συνείδηση δεν έκανα μέχρι τώρα και, συν Θεώ, δεν θα κάνω και στο μέλλον».
                                                                                                         (Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Σ. Λυμπερόπουλος: Άφησε την πολυεθνική και τα μεταπτυχιακά για να κάνει business τα άγρια χόρτα

Της Μαριάννας Τζάννε
Ζει με 500 ευρώ τον μήνα και δηλώνει ευτυχισμένος! Πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ μία φορά τον μήνα, τρέφεται με νωπά προϊόντα και κρεατικά που παράγει ο ίδιος και έχει το προνόμιο να επιβιώνει με βάση τις πραγματικές του ανάγκες. Εγκατέλειψε μια στρωμένη δουλειά στη βιοτεχνία με πιτζάμες και νυχτικά του πατέρα του, άφησε την πολυεθνική στην οποία εργαζόταν αμέσως μετά τo μεταπτυχιακό του στην Αγγλία και αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στις Ράχες Μεσσηνίας συλλέγοντας άγρια χόρτα από τα βουνά, που σήμερα τροφοδοτούν μερικά από τα πιο ακριβά εστιατόρια της αθηναϊκής και παριζιάνικης κοινωνίας. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος δεν είναι ένας συνηθισμένος 35άρης. Εχει φιλοσοφήσει τη ζωή, έχει μάθει να ζει χωρίς περιττές πολυτέλειες και δείχνει υπερβολικά αυθεντικός και ισορροπημένος. «Εχω το βασικότερο πλεονέκτημα, που είναι ότι είμαι υγιής, ζω σε μια από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο και μπορεί να έχω προβλήματα, αλλά έχω μάθει να είμαι χαρούμενος με αυτά που μου έχει χαρίσει η ζωή», δηλώνει στο «business stories» και περιγράφει με ενθουσιασμό αλλά και απλότητα τη νέα του ζωή.
«Δεν έχω τηλεόραση και αν θέλω να ενημερωθώ, χρησιμοποιώ το Ιντερνετ. Τρώω το μεσημέρι με την οικογένειά μου, κοιμάμαι, πηγαίνω για κολύμπι στη θάλασσα και όταν πρέπει να κάνω τις συναλλαγές με τράπεζες, Εφορία, ΤΕΒΕ έχω όλες τις υπηρεσίες γύρω μου. Μπορώ να ζήσω με πολύ λίγα χρήματα, αφού στο χωριό έχω στο πιάτο μου ό,τι θελήσω και φρέσκο. Για τα μόνα πράγματα που πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ είναι για τις πάνες του παιδιού, για σκόνες απορρυπαντικών όπου δεν χρησιμοποιούμε ξύδι, άντε και για καμία σοκολάτα», λέει με αποστομωτική ειλικρίνεια αφού το πατρικό του στη Μεσσηνία έχει τα πάντα: από κοκόρια μέχρι ζαρζαβατικά, ενώ για τυριά -την αγαπημένη του γραβιέρα Νάξου- πηγαίνει στο μπακάλικο της γειτονιάς. «Με 20 ευρώ τρώμε στην ταβέρνα, με 12 ευρώ αγοράζω φρέσκο ψάρι από τον ψαρά. Τι άλλο να θελήσω!».
Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος είναι ξεχωριστή περίπτωση, αφού σε νεαρή ηλικία έβαλε τη ζωή του σε εντελώς διαφορετική ρότα από τους γιάπηδες της γενιάς του και το καταναλωτικό πρότυπο που έχουμε συνηθίσει όλοι. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, έκανε master στην Αγγλία στην Εφοδιαστική Διαχείριση, δούλεψε για τρία χρόνια στη βιοτεχνία του πατέρα του, αλλά κάτι δεν τον ικανοποιούσε. Πριν από τέσσερα χρόνια τα βρόντηξε όλα και πήγε να μείνει στο χωριό κοντά στην Κυπαρισσία, άρχισε να καλλιεργεί σπόρους στο κτήμα του, έγινε ένα με την τοπική κοινωνία, ρουφώντας από τους ντόπιους πληροφορίες για τα μυστικά της γης και των άγριων χόρτων. Σήμερα η ενασχόλησή του με τη φύση έχει εμπλουτιστεί, αφού οι συνεργασίες με επώνυμα εστιατόρια της Αθήνας και του Παρισιού γέννησαν την ανάγκη για καλλιέργεια νωπών προϊόντων, όπως ντοματάκια, μπάμιες, πιπεριές, μελιτζάνες, αλλά και άλλα είδη, όπως τραχανάς και αποξηραμένα φρούτα. Στο πελατολόγιο της εταιρείας συγκαταλέγονται επτά γαλλικά εστιατόρια και αρκετά ελληνικά, όπως το «Eleon» στο «Costa Navarino», το «Aλάτσι», το «Βase Grill», το «Hytra», το «Μπακάλικο» κ.ά.
Συνεργασίες μόνο με μάγειρες και ιδιώτες
«Στο Ραδίκι (σ.σ.: το όνομα της επιχείρησης που δημιούργησε) πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει στις πρωταρχικές μορφές της τροφής και να αφήσει πίσω του τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα που έχουν επικρατήσει στην καθημερινή του διατροφή. Το Ραδίκι ξαναθυμίζει στους ανθρώπους τις αγνές και ωφέλιμες τροφές της ελληνικής γης που έχουν ξεχαστεί», αναφέρει στο μανιφέστο της η νεοφυής επιχείρηση, τονίζοντας πως ό,τι γεννιέται από τη γη πρέπει να καταναλώνεται ζωντανό και την κατάλληλη εποχή, αφήνοντας το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία δεν προμηθεύει χονδρέμπορους, σούπερ μάρκετ ή μανάβικα, αλλά συνεργάζεται μόνο με μάγειρες και ιδιώτες που μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία της φυσικής τροφής. Δεν συλλέγει χόρτα από καλλιεργήσιμα χωράφια συμβατικής καλλιέργειας τα οποία ενδέχεται να έχουν επιβαρυνθεί με φυτοφάρμακα ή βρίσκονται κοντά σε δρόμους. Η συλλογή γίνεται με παραδοσιακά ψάθινα καλάθια και υφασμάτινες τσάντες και όχι με πλαστικές σακούλες που δεν επιτρέπουν τη ροή του αέρα. Κάθε χόρτο συλλέγεται την ιδανική ώρα της ημέρας έτσι ώστε να έχει τη μέγιστη θρεπτική αξία. Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, τα χόρτα παραδίδονται στους συνεργάτες της το πολύ σε 20 ώρες από τη στιγμή της κοπής τους έτσι ώστε να καταναλώνονται όσο το δυνατόν φρεσκότερα.
«Δεν είμαι κροίσος ραδικιών, είμαστε μια επιχείρηση με κομμουνιστικές βάσεις»
«Είμαστε μια κομμουνιστική επιχείρηση όπου ο οδηγός παίρνει τα ίδια λεφτά με εμένα. Πεντακόσια ευρώ μου είναι αρκετά για να ζήσω», λέει χωρίς περιστροφές και θεωρεί ότι το χειρότερο πράγμα που έχει διαβάσει για τον εαυτό του είναι όταν τον χαρακτήρισαν «κροίσο ραδικιών»! Οπως αναφέρει, η εικόνα αυτή απέχει πολύ από την πραγματικότητα και εκείνο που τον ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα είναι να περνά στον κόσμο το μήνυμα ότι μπορεί στη ζωή να πλουτίσεις πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. «Στην πραγματικότητα απαιτείται πολύ σκληρή και επίμονη δουλειά, είναι λάθος να περνάς στον κόσμο το μήνυμα ότι πλούτισες με τέσσερα χρόνια δουλειάς».
Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος είναι γνωστός στους κύκλους των τραπεζών και των επιχειρηματιών, αφού πέρυσι τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσαν οι Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) με τη συνεργασία της διεθνούς εταιρείας τροφίμων GAEA, της Τράπεζας Πειραιώς, της RSM International και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Τη διαφορετικότητα του νεαρού επιχειρηματία είχαν καταλάβει από νωρίς οι άνθρωποι των οποίων την πόρτα έτυχε να χτυπήσει. Μεταξύ εκείνων ο κ. Περικλής Κοσκινάς, πρώην σεφ του εστιατορίου «Milos» στο «Hilton», ο οποίος τον μύησε στα μυστικά της ποιοτικής κουζίνας, ενθαρρύνοντάς τον να ξεκινήσει νόμιμα και σωστά την ιδέα της συλλογής άγριων χόρτων, αλλά και ο αρχιμάγειρας του «Four Seasons», όταν ταξίδεψε ως το Παρίσι για να τον συναντήσει χωρίς ραντεβού. Το μόνο πράγμα που χρησιμοποίησε για να τον δελεάσει ήταν ένα βαζάκι από φύκια που είχε πάρει μαζί του από τη Μεσσηνία! Ο πολυάσχολος και απαιτητικός Ερίκ Μπριφάρντ, γνωστός για το πάθος του για τα φρέσκα προϊόντα και τα καλύτερα ντόπια υλικά, τον κοίταξε κάπως διερευνητικά, αλλά τελικά αποφάσισε να ενδώσει στον επίμονο Ελληνα κλείνοντας το ραντεβού την επόμενη μέρα.
Αλλωστε με την επιμονή και το θράσος του ο Μεσσήνιος νέος έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής, το οποίο ήταν να ζήσει κοντά στη φύση παίρνοντας κυριολεκτικά τα όρη και τα βουνά. Σε αυτόν τον τόπο έμαθε να είναι αυτάρκης και τόσο σίγουρος γι’ αυτό που έχει επιλέξει, που μοιάζει να έχει βγει από άλλον πλανήτη. «Δεν μετανιώνω για τίποτα απ’ όσα έχω κάνει, γιατί είναι πράγματα που ήθελα. Ακόμη και τη βλακεία είναι ωραίο να την κάνεις εσύ», σημειώνει. Παράλληλα, πάντως, με την επαγγελματική αναγνώριση που χτίζει χρόνο με τον χρόνο με τη δέουσα προσοχή, φρόντισε και την προσωπική του ζωή δημιουργώντας τη δική του οικογένεια. Με τη γυναίκα του γνωρίστηκαν σε ένα σεμινάριο στον Κίσσαβο σχετικά με το πώς πήζει το τυρί! Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Εκείνη δικηγορίνα από τη Θεσσαλονίκη και σήμερα νομική σύμβουλος της εταιρείας, εγκατέλειψε σε έναν μήνα τη ζωή της στη συμπρωτεύουσα και τον ακολούθησε δίχως δεύτερη σκέψη στη Μεσσηνία. Σήμερα απολαμβάνει τη ζωή της δίπλα στη φύση , έχοντας ένα κοριτσάκι, ενώ στα σχέδια της οικογένειας είναι σύντομα να αυξηθεί ο αριθμός των μελών της.
 πηγή

Le Flâneur

Η αμαρτία διαπράττεται προπαντός στο μυστικό βάθος του ανθρωπίνου πνεύματος, αλλά το αντίτιμο αυτής πλήττει τον όλον άνθρωπον. Όταν αυτή συντελεσθή, αντανακλάται στη ψυχική και φυσική κατάσταση του ανθρώπου, στην εξωτερική του εμφάνιση, στα πεπρωμένα του αμαρτήσαντος, εξέρχεται αναπόφευκτα πέραν των ορίων της ατομικής του ζωής και βαρύνει διά του κακού, την ζωή ολοκλήρου της ανθρωπότητος, και συνεπώς αντανακλάται και στα πεπρωμένα του σύμπαντος κόσμου. - Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR2yzNLrlSkb4rWj2TnpjhwTVjnnKnqAv_wOAQ69CX3Vq8InomHbX2CHi8WuZWqgY0pszMmnTL2Ec4rGjIiNHLXIAdTjmTDzIXQPlR09VJEYLl4xGeqBRrlA3aO6t8u5TaUhWBl1av_yZq/s1600/Agios+Silouanos+o+Athonitis6b.jpg

Ρωμαίϊκος λόγος ανεξάρτητων βουλευτών στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό: Μνημείο υπόδουλης αποικίας -Αντεθνική υπαγόρευση

 http://www.indymedia.org.uk/images/2006/06/341919.jpg

«Μνημείο υπόδουλης αποικίας» χαρακτηρίζουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές σε ανακοίνωσή τους στην οποία χρησιμοποιούν πολύ σκληρή γλώσσα.
«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς. Η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας. Η χώρα έχει Ταυτότητα, οι Έλληνες αείποτε έχουμε χαράξει τις διαδρομές της παγκόσμιας Ιστορίας», αναφέρουν οι βουλευτές και συνεχίζουν «Δεν μπορεί κανένα θερινό τμήμα μιας αποχωρούσας μειοψηφίας να παραχαράσσει τα ποτισμένα με αίμα αυτονόητα» προσθέτουν.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι βουλευτές:


  • Γιαταγάνα Χρυσούλα
  • Γιοβανόπουλος Κων/νος
  • Καπερνάρος Βασίλειος
  • Κασαπίδης Γεώργιος
  • Μουτσινάς Πάρις
  • Μπόλαρης Μάρκος
  • Νικολόπουλος Νικόλαος
  • Νταβρής Γεώργιος

Σεραφείμ:«Πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες Πρωθυπουργίας!»

 http://www.xryshaygh.com/assets/images/preview/18833/!samaras466863221_(1)__article.jpg

Λάβρος κατά του πρωθυπουργού εμφανίζεται με επιστολή του ο Μητροπολίτης Πειραιά αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ο κ. Σεραφείμ στην επιστολή του είναι ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Αντώνη Σαμαρά τόσο για το θέμα των γενοκτονιών όσο και για το θέμα του γενετήσιου προσανατολισμού και των διώξεων που απορέουν για όσους εκφράζουν απόψεις επί του θέματος.
Με μια σκληρή επιστολή ο κ. Σεραφείμ κατακεραυνώνει τον Αντώνη Σαμαρά για το αντιρατσιστικό Ν/Σ - «Ποινικοποιείτε την ελευθερία της έκφρασης και ανιδρύετε νέο τύπο ανθρώπου» γράφει μεταξύ άλλων ο ιεράρχης. 
Ο Μητροπολίτης Πειραιά καθιστά σαφές πως δεν θα πάψει να λέει της απόψεις του και τονίζει ότι το νομοσχέδιο καταπατά το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.
Μάλιστα σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν αναλάβει και το ρόλο του «Δημιουργού» αφού – όπως ισχυρίζεται ο ιεράρχης – ο νομοθέτης του αντιρατσιστικού προβλέπει και την προστασία και άλλου φύλου εκτός της γυναίκας και του άντρα.
«Διαμαρτυρόμεθα διότι ἀναλάβατε Ἐσεῖς μετά τοῦ φίλου κ. Εὐάγγελου Βενιζέλου καί ρόλο «Δημιουργοῦ» ἀφοῦ μέ τό ὑπό κρίση Σχέδιο Νόμου καθιερώνεται στήν ἔννομη τάξη τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικῆς Ἑλλάδος ἀπό τήν δική Σας Κυβέρνηση καί ἕτερος γενετήσιος-σεξουαλικός προσανατολισμός καί ἑτέρα ταυτότητα φύλου ἐκτός τοῦ ἀνδρός καί τῆς γυναικός καί ἀνακηρύσσεται ἡ ψυχοπαθολογική ἐκτροπή καί ἡ ἀντιαισθητική μίμηση τοῦ ἑτέρου φύλου ὡς προστατευόμενο ἔννομο ἀγαθό ἀπό τήν Ἑλληνική ἔννομη τάξη» αναφέρει ο Μητροπολίτης.
Μάλιστα, στο τέλος της επιστολής ο κ. Σεραφείμ μιλάει για «άθλιο νομοθέτημα» και προβαίνει στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός πουλάει την ψυχή του για μερικούς μήνες πρωθυπουργίας.
Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά:
"Πρός
Τόν Ἐξοχώτατον Κύριον
Ἀντώνιον Σαμαρᾶν
Πρωθυπουργόν-Πρόεδρον Ν.Δ.
Μέγαρον Μαξίμου
ΑΘΗΝΑΙ
Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ἡ ἐντός τοῦ θέρους καί ἀπό τό τμῆμα διακοπῶν τῆς Βουλῆς ψήφιση τοῦ Σχεδίου Νόμου «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» μᾶς ἀναγκάζει ἐσπευσμένως νά Σᾶς ἀπευθύνομε τήν παρούσα, διαμαρτυρόμενοι ἐντόνως ἐκ προσώπου τοῦ εὐαγοῦς Κλήρου καί τοῦ φιλοχρίστου λαοῦ τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως, διά τήν μή πρόβλεψη στό ἄρθρο 3 τοῦ συγκεκριμένου Σχεδίου Νόμου τῆς κακόβουλης ἄρνησης ἤ ἐκμηδένισης ἱστορικῶν γεγονότων πού ἀναφέρονται στίς γενοκτονίες τοῦ Ποντιακοῦ καί Μικρασιατικοῦ Ἑλληνισμοῦ, τῶν Ἀρμενίων καί τῶν ἄλλων ἐθνοτήτων, πού κατακρεουργήθησαν ἀπό τήν Τουρκική θηριωδία.
Συγχαίρομε δημοσίᾳ τούς 38 Βουλευτάς τοῦ κομματός Σας διά τήν ἐθνική τους θέση καί ἀντίδραση ὅσον ἀφορᾶ στό συγκεκριμένο ἐθνικῆς σημασίας καί σοβαρότητος ζήτημα.
Διαμαρτυρόμεθα ἀκόμη ἐντονότατα, διότι εἰσάγεται γιά πρώτη φορά στήν ἔννομη τάξη καί τό δικαιϊκό σύστημα ἡ ποινική καταδίωξι ἑνός συναισθήματος πού δέν ἔχει λάβει ἀρχή ἐκτελέσεως, ὅπως ἡ ἔννοια τοῦ μίσους, ἡ ὁποία δέν προσδιορίζεται ἐπακριβῶς μέ μέγιστο κίνδυνο τήν καταδίωξη τῆς ἐλευθερίας τῆς συνειδήσεως καί τῆς ἐλευθερίας ἐκφράσεως πού προβλέπονται καί προστατεύονται ἀπό τά ἄρθρα 14-16 τοῦ Συντάγματος καί τό ἄρθρο 10 τῆς Ε.Σ.Δ.Α.
Ἀντιλαμβάνεσθε ἀσφαλῶς ὅτι τό ὑπό συζήτηση καί ψήφιση Σχέδιο Νόμου ὡς ἔχει συζητηθεῖ καί διατυπωθεῖ στήν ἁρμόδια Ἐπιτροπή τῆς Βουλῆς, προσβάλλει τό ἀτομικό δικαίωμα τῆς ἐλευθερίας τῆς ἐκφράσεως πού ὡς ἀνεφέρθη συνταγματικῶς προστατεύεται, γι' αὐτό καί τό περιεχόμενο τῶν σχετικῶν ποινικῶν τυποποιήσεων συναντᾶ τά ὅριά του στά ἄρθρα 10 παραγρ. 2, 14 καί 17 τῆς ΕΣΔΑ, στά ἄρθρα 19 παραγρ. 2 καί 3 καί 21 τοῦ Διεθνοῦς Συμφώνου τοῦ ΟΗΕ γιά τά ἀτομικά καί πολιτικά δικαιώματα καί στά ἄρθρα 5 παραγρ. 1 καί 2, 16 παραγρ. 1 ἐδ. 2, καί 25 παραγρ. 3 τοῦ Συντάγματος. Ἑπομένως ἡ ποινική ἐκτίμηση τοῦ συναισθήματος πού δέν ἐνέχει τήν ἀρχή ἐκτελέσεως ἐγκληματικῆς ἐνέργειας ἐπιβάλλει φασιστικῷ τῷ τρόπῳ τήν κατάργηση τῆς ἐλευθερίας τῆς ἐκφράσεως καί ἐπιδιώκει τήν ἀπαγόρευση τῆς σκέψεως, ἐφ' ὅσον ἡ γνωστοποίησή της θά καθιστᾶ τόν πολίτη ὑποκείμενο τοῦ ποινικοῦ δικαίου. Ἡ Ἀπόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ προβλέπει ὅτι προϋπόθεση ποινικῆς καταστολῆς ἐγκληματικῆς ρατσιστικῆς ἐνέργειας εἶναι ἡ προσφορότητα τῆς συγκεκριμένης ἐκδήλωσης νά παράγει ἄμεσο καί ἐπικείμενο κίνδυνο συνολικά γιά τήν εἰρηνική καί ὁμαλή κοινωνική συμβίωση, εἰδικώτερα δέ γιά τά δικαιώματα τῆς ὁμάδας ἤ τοῦ προσώπου κατά τῶν ὁποίων στρέφεται. Οἱ ἀνωτέρω προϋποθέσεις δέν περιλαμβάνονται στό Σχέδιο Νόμου μέ προφανές ἀποτέλεσμα τήν ποινικοποίηση τῆς ἐλευθερίας ἐκφράσεως καί κρίσεως.
Ἐξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ,
Ἀνοίγετε τό ἀσκό τοῦ Αἰόλου μέ αὐτό τό σχέδιο Νόμου διότι ποινικοποιεῖτε καί αὐτή τήν ἐπιστημονική ἄποψη ἀφοῦ μέ τό ὑπό κρίση Σχέδιο Νόμου θά ἔπρεπε νά εἶναι ὑποκείμενο ἐάν ζοῦσε τοῦ Ποινικοῦ Δικαίου ὁ μακαριστός Καθηγητής Γ. Ἀ. Μαγκάκης διότι στή Νομική Σχολή ἐδίδασκε εἰδικό ποινικό δίκαιο μέ τό σύγγραμά του «Τά ἐγκλήματα περί τό γενετήσιο ἔνστικτο» ὅπου ἀνεφέρετο καί ἡ παρά φύσι ἀσέλγεια τήν ὁποία κολάζει ὑπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ὁ ποινικός Νομοθέτης στό ἄρθρο 347 τοῦ Ποινικοῦ Κώδικα ἀφοῦ ἐνδεχομένως μποροῦσε νά θεωρηθεῖ ὅτι ἡ συμπερίληψη στίς ἐγκληματικές πράξεις τῆς βορβορώδους αὐτῆς χυδαιότητος ἐμποιεῖ μίσος σέ βάρος ἐχόντων τό συγκεκριμένο διαστροφικό «προσανατολισμό».
Θά πρέπει ὡσαύτως μέ τήν παραπάνω ἀπαράδεκτη πρόβλεψη τοῦ ὑπό κρίση σχεδίου Νόμου νά καθίστατο ὑποκείμενο τοῦ Ποινικοῦ Δικαίου καί ὁ οὐρανοβάμων Ἀπόστολος Παῦλος διότι στήν Α΄ πρός Κορινθίους ἐπιστολή του στό Κεφ. 6 στιχ. 9-11 διακηρύσσει εὐθαρσῶς «...ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι». Καί συνεπῶς καί Αὐτός ἀπαξιώνων διά τοῦ κηρύγματός του τούς ἑτέρους «προσανατολισμούς» περί τό γενετήσιο ἔνστικτο προκαλεῖ τό μίσος καί τήν ἀπέχθεια ἐναντίον τῶν ὑποκειμένων στά γεώδη αὐτά πάθη. Σέ αὐτή τήν παράνοια ὁδηγεῖτε τό δικαιϊκό σύστημα καί τήν ἔννομη τάξη κ. Πρωθυπουργέ!
Διαμαρτυρόμεθα διότι ἀναλάβατε Ἐσεῖς μετά τοῦ φίλου κ. Εὐάγγελου Βενιζέλου καί ρόλο «Δημιουργοῦ» ἀφοῦ μέ τό ὑπό κρίση Σχέδιο Νόμου καθιερώνεται στήν ἔννομη τάξη τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικῆς Ἑλλάδος ἀπό τήν δική Σας Κυβέρνηση καί ἕτερος γενετήσιος-σεξουαλικός προσανατολισμός καί ἑτέρα ταυτότητα φύλου ἐκτός τοῦ ἀνδρός καί τῆς γυναικός καί ἀνακηρύσσεται ἡ ψυχοπαθολογική ἐκτροπή καί ἡ ἀντιαισθητική μίμηση τοῦ ἑτέρου φύλου ὡς προστατευόμενο ἔννομο ἀγαθό ἀπό τήν Ἑλληνική ἔννομη τάξη. Βεβαίως γνωρίζετε καλῶς ὅτι αὐτό εἶναι τό πρῶτο βῆμα γιά τήν ἐν συνεχείᾳ προώθηση τοῦ Συμφώνου συμβίωσης τῶν λεγομένων «ὁμοφύλων ζευγαριῶν». Ἀσφαλῶς στό ὑπό κρίση σχέδιο νόμου ὅπου καθιερώνετε ἕτερο γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους καί ἀσεβῶς ἀνατρέπετε τήν ἀνθρώπινη ὀντολογία καί φυσιολογία θά περιλαμβάνετε διότι δέν τό διευκρινίζετε καί τούς θεσμούς «δικαίου» τῶν προηγμένων χωρῶν τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Βορᾶ ὅπως εἶναι ἡ παιδοφιλία καί ἡ κτηνοβασία πού ἔχουν τύχει συνταγματικῆς καλύψεως στήν Ὀλλανδία μέ τό κόμμα PNVD καί στήν Γερμανία μέ τούς ἑκατόν πενήντα χιλιάδες ἐνεργούς κτηνοβάτες στούς θεσμοθετημένους οἴκους ἀνοχῆς κτηνοβατῶν.
Διερωτῶμαι κ. Πρωθυπουργέ ἐάν στό πρόγραμμα τοῦ Κόμματός Σας ἐξαγγέλονταν καί περιλαμβάνονταν αὐτές οἱ Νομοθετικές πρωτοβουλίες καί ἑπομένως ἐάν ἔχετε τήν νομιμοποίηση τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος πού Σᾶς ψήφισε γιά νά ποινικοποιήσετε τήν ἐλευθερία τῆς ἐκφράσεως καί νά «ἀνιδρύσετε» νέο τύπο ἀνθρώπου.
Νά εἶστε βέβαιος ὅτι ἡ Μία Ἁγία Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ πού πέρασε διά πυρός καί ὕδατος καί πού μόνο τούς τρεῖς πρώτους αἰῶνες ἐκοσμήθη μέ τό αἷμα ἕνδεκα ἑκατομμυρίων μαρτύρων δέν θά παύσει νά ὑπερασπίζεται τό ἀνθρώπινο πρόσωπο σέ ὅλες τίς ἐκφάνσεις του καί νά στηλιτεύει τά βύθια γεώδη πάθη μέ ὁποιοδήποτε τίμημα. Σκεφθεῖτε ὅμως καλῶς, καί τό λέγω μέ τήν ἐμπειρία τῶν πολλαπλῶν καταμηνύσεών μου ἀπό τά λεγόμενα «ὁμοερωτικά» σωματεῖα διότι ὑπερασπίστηκα τό ἀνθρώπινο ἦθος καί τόν θεϊκό Νόμο, χωρίς ποτέ νά στηλιτεύσω πρόσωπα, ὁποία θά εἶναι ἡ θέση Σας στό γήϊνο χωροχρόνο καί στό ἐπέκεινα ὅταν ὁδηγηθοῦν ὡς νέοι μάρτυρες τῆς ἀληθείας τοῦ αἰωνίου Θεοῦ στίς φυλακές, ἐκεῖνοι πού θά ὑπερασπίζονται ἀνύστακτα τό ἀνθρώπινο ἦθος καί τό τιμιώτατο ἀνθρώπινο πρόσωπο.
Τό παγανιστικό καί ναζιστικό Κόμμα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς πού προσέλαβε τό ὄνομά του καί τό ἰδεολόγημά του ἀπό τό καββαλιστικό καί ἀποκρυφιστικό Ἑρμητικό Τάγμα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς τοῦ 19ου αἰ. τῶν Γέϊτς καί Ἄλιστερ Κρόουλι καί ἀπό τόν Ρουνικό Παγανισμό τοῦ Ἐθνικοσοσιαλισμοῦ, δέν θά τό καταπολεμήσετε, ὡς ἀφελῶς πιστεύετε, μέ τέτοια νομοθετήματα άλλά μόνο μέ τήν ριζική ἀντιμετώπιση τῶν αἰτιῶν πού τό γιγάντωσαν καί πού εἶναι ἡ ἄκριτη καί ἀσύδοτη ἐπέλαση στή χώρα παρανόμων μεταναστῶν καί ἡ ἀνεξέλεγκτη καί τραγική ὕφεση πού συνεχίζονται καί ἔχουν μεταβάλλει τήν πατρίδα σέ «γκέτο χαμένων ψυχῶν».
Ἐλπίζω νά συνειδητοποιήσετε ὅτι ἐμμένοντας στό ἄθλιο αὐτό νομοθέτημα πωλεῖτε σέ τιμή εὐκαιρίας τήν ψυχή Σας γιά μερικούς ἀκόμη μῆνες Πρωθυπουργίας!
Μετά τιμῆς
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ "

Ρεπούση: «Δεν υπήρξε γενοκτονία των Ελλήνων»

http://i.ytimg.com/vi/5VVNnd1SRuM/hqdefault.jpg

Ξεπέρασε κάθε όριο η απίστευτη Ρεπούση

Αμετανόητη και προκλητική, η «αδιάβαστη» καθηγήτρια – βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, ξεπέρασε χθες κάθε όριο, αφού έπειτα από όλα τα υπόλοιπα, τώρα δεν βλέπει ούτε την Γενοκτονία των Ποντίων.

Συνεχίζοντας να προκαλεί σε κάθε ευκαιρία και με αφορμή την προχθεσινή επιστολή των 38 βουλευτών της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό, η γνωστή για τον… συνωστισμό της Σμύρνης βουλευτής έδρασε δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με ανάρτησή της στο twitter παρέπεμψε σε ένα άρθρο του Α. Λιάκου, σύμφωνα με το οποίο η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπορεί να αναγνωριστεί.
«Αντί σχολίου, για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ, παραπέμπω στο Α. ΛΙΑΚΟΣ: «Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ρεπούση, επιβεβαιώνοντας ότι πολεμά μετά μανίας καθετί ελληνικό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έχει χαρακτηρίσει «νεκρή γλώσσα» τα αρχαία ελληνικά, που έχει παραπέμψει «ό,ποιον επιθυμεί ορθόδοξη διδασκαλία όχι στα σχολεία αλλά στα κατηχητικά» και έχει αρνηθεί την ιστορικότητα του χορού του Ζαλόγγου.

Έχοντας βαθύτατες προκαταλήψεις, κατάφερε κατά το παρελθόν να στρέψει εναντίον της ακόμη και στελέχη του ίδιου του κόμματός της, της ΔΗΜΑΡ, τα οποία έχει καταφέρει να βγάλει εκτός εαυτού.

Πηγή «Δημοκρατία»