Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Υπάρχουν πολλοί φίλοι, στον καιρό της ευημερίας και ανέσεως. Στον καιρό του πειρασμού, ζήτημα αν βρείς έναν.

http://zyrinis.gr/sites/default/files/000.JPG?1426086725


Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός

Άρχισε η συγκομιδή των σταφυλιών στο Χιλιανδάρι

Άγαλμα παπικού Ιεραπόστολου θέλουν στη θέση της κατεδαφισμένης εκκλησίας στη Χειμάρρα


Με την ενέργεια αυτή ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού -Την προκλητική ενέργεια κατήγγειλε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας 
  Ανδριάντα του παπικού    ιεραποστόλου  Νίλο Καταλάνο, έζησε τον 7ο αιώνα- που προσπάθησε αποτυχημένα να στρέψει τους ελληνορθόδοξους κατοίκους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία, θέλει να στήσει η κυβέρνηση Ράμα στο χώρο της κατεδαφισμένης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμμάδες.

Ο Καταλάνο έζησε το 7ο αιώνα και προσπάθησε μεθοδικά να προσηλυτίσει στον παπισμό ελληνορθόδοξους πληθυσμούς της Βορείου Ηπείρου, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ως  παπικός επίσκοπος Δυρραχίου, επισκέφθηκε τις Δρυμάδες  και επιχείρησε να πείσει τους κατοίκους να αποκηρύξουν την ορθόδοξη πίστη τους.  Σύμφωνα με τις πηγές η αντίδραση των πιστών ήταν έντονη, με αποτέλεσμα ο  παπικος αξιωματούχος να επιστρέψει άπρακτος στην έδρα του. Ο Καταλάνο τιμάται από τους Αλβανούς, επειδή φέρεται να προώθησε τη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας, που για την ιστορία απέκτησε αλφάβητο μόλις το 1908.





Σύμφωνα με πληροφορίες ο στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα ,  βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος,   επιχειρηματίας και εκδότης  Κότσιο Κοκεδήμα –λέγεται πως είναι ελληνικής καταγωγής- θα είναι βασικός σπόνσορας σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πανεπιστήμιο Αυλώνας, στη μνήμη του  παπικού  ιεραποστόλου Καταλάνο. Στο πλαίσιο αυτό Ράμα και Κοκεδήμα, επιδιώκουν να στήσουν στο χώρο της κατεδαφισμένης εκκλησίας τον ανδριάντα του  παπικού επισκόπου – ιεραποστόλου, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων των Δρυμμάδων.  

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η κυβέρνηση Ράμα,  με την ενέργεια αυτή ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού, αλλά και τη … ψήφο των καθολικών συμπατριωτών του που αγγίζουν το 17% του πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  ο Ράμα φέρεται να είχε αποκαλύψει στον Πάπα Φραγκίσκο, κατά την επίσημη επίσκεψή του Ποντίφικα στην Αλβανία το 2014,  τις προθέσεις του να τιμήσει επίσημα τον καθολικό επίσκοπο- ιεραπόστολο Καταλάνο.  Να σημειωθεί πως στην περιοχή της Χειμάρρας, δεν υπάρχουν γηγενείς καθολικοί, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Έλληνες Ορθόδοξοι αν και για Τίρανα επισήμως θεωρούνται «ελληνόφωνοι Αλβανοί».

Ορθόδοξη Εκκλησία Αλβανίας :  «Όπως το 2013 στην Πρεμετή»

Με γραπτή ανακοίνωση η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας κατήγγειλε την προκλητική ενέργεια κατεδάφισης του ναού, σημειώνοντας με νόημα πως αποτελεί συνέχεια των όσων συνέβησαν το 2013 στην Πρεμετή. «Αποτελεί θλίψη και προσβολή να βλέπει κανείς στις ημέρες μας να θάβονται κάτω από τα ερείπια της καταστροφής το Ιερό Ευαγγέλιο, εικόνες κι άλλα ιερά σκεύη. Πρόκειται για σκηνές που θυμίζουν την ιεροσυλία του Ναού της Παναγίας στην Πρεμετή, όπου τα έριχναν πάνω σε φορτηγό σκουπιδιών» αναφέρει η ανακοίνωση.
Το καλοκαίρι του 2013  υπάλληλοι του δήμου Πρεμετής, συνοδεία ανδρών εταιρίας security, και με πρόσχημα κάποια ανείσπρακτα –όπως υποστήριξαν- χρέη,  εισέβαλλαν στον ιερό ναό της Παναγίας, απομάκρυναν τους ιερείς και τους πιστούς και στην κυριολεξία άδειασαν την εκκλησία.

Στην ανακοίνωση επίσης, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας αποκάλυψε τη γύμνια των επιχειρημάτων του δήμου Χειμάρρας αλλα και της κυβέρνησης Ράμα.  «Από την πρώτη στιγμή εκείνοι που σχεδίασαν την ισοπέδωση του εν λόγω ιερού χώρου ήταν αντιθετικοί, μεγαλομανείς και ασαφείς στις δηλώσεις, στις αξιώσεις και στις ενέργειές τους: Δήλωσαν πώς πρόκειται για παράνομη κατασκευή που έγινε πρόσφατα και προέκυψε ότι κτίστηκε από τους ίδιους τους πιστούς στα πρώτη χρόνια της Δημοκρατίας στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ήταν ο ναός που είχε ισοπεδώσει ο κομμουνισμός. Δήλωσαν ότι η εκκλησία ήταν πολιτιστικό μνημείο και αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Δήλωσαν ότι η Εκκλησία δεν ήταν ιδιοκτήτης και αποδείχτηκε με έγγραφα το αντίθετο. Δήλωσαν ότι η ταράτσα ήταν πάνω στους παλιούς ιστορικούς τοίχους και στη συνέχεια τα ισοπέδωσαν όλα» αναφέρει συγκεκριμένα.

Έλληνες έκτισαν το ναό το 1671

Όσο και εάν οι Αλβανοί επιχειρούν να σβήσουν την ιστορία της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, από το κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα έως την δημοκρατική κυβέρνηση Ράμα- οι πέτρες και τα χαρτιά μαρτυρούν την αλήθεια.

Σε μαρμάρινη επιγραφή που υπήρχε εντειχισμένη στον παλαιό ναό που  κατεδάφισε το 1972 το καθεστώς Χότζα την περίοδο της αθεΐας, ήταν χαραγμένα  τα ονόματα των κτητόρων  που χρηματοδότησαν την ανέγερση το έτος 1671, «Ττετε Νικολο Λέκκας, δημο/θοδορα Νικολο, Ττετε κ(αι) των τέκνων αυτών γγηνι, κοκαλι /αχοαι (=1671)» έγραφε συγκεκριμένα η επιγραφή, που η τύχη της αγνοείται, αλλά φωτογραφία της δημοσιεύτηκε το 1998 σε έκδοση της αλβανικής Ακαδημίας, για τους ορθόδοξους ναούς της χώρας. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκδοση, η εκκλησία αφιερώθηκε στον Άγιο Αθανάσιο, ως τάμα των κατοίκων για την προστασία του από επιδημία χολέρας που είχε πλήξει την περιοχή.




Επίσης, οι προκλητικοί ισχυρισμοί Ράμα καταρρίπτονται και από επίσημα αλβανικά έγγραφα, τα οποία φυλάσσονται στο Κεντρικό Αρχείο της χώρας. Συγκεκριμένα, σε απογραφή του 1921 η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, είναι καταχωρημένη ως περιουσιακό στοιχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και μόνο.


πηγή

Σιγή! είσαι το πιο ωραίο απ΄αυτά που είχα ακούσει





Μπ. Πάστερνακ

Τα δέντρα γίνονται τέχνη όταν …γεράσουν


Πολλά δέντρα στην περιοχή Craig του Κολοράντο, έπτεπε να κοπούν καθώς ήταν πλέον …γερασμένα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε μια έξυπνη ιδέα, διοργανώνοντας ένα διαγωνισμό ξυλογλυπτικής στο πάρκο, προσφέροντας μάλιστα και βραβείο.
Έτσι οι κορμοί των γέρικων δέντρων μετατράπηκαν σε έργα τέχνης.
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
Perierga.gr - Γλυπτά σε κορμούς δέντρων
πηγή

ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο ρόλος του αμερικανοαναθρεμμένου Έντι Ράμα και οι μυστικές υπηρεσίες – Πόσο μας απειλεί το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας»
XIMARA-RAMA
Τα ταραγμένα, από ψυχής λόγια του πάτερ Ευθύμιου και τα παράπονα για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης του Προέδρου του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, του Διονύση Μπελέρη μετά το γκρέμισμα του ορθόδοξου ναού του Αγ. Αθανασίου είναι το τελευταίο επεισόδιο στην αυξανόμενη αλβανική επιθετικότητα που δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για τους γνώστες των αδελφών Ράμα και του ρόλου τους.

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, το CRASH αφιέρωσε αρκετές από τις σελίδες του στο προφίλ και τα προκλητικά σχέδια του σημερινού Αλβανού πρωθυπουργού αλλά και γενικότερα στον αλβανικό εθνικισμό που πάντα διατηρεί ζωντανές τις βλέψεις για αλλαγές συνόρων όχι μόνο προς Ελλάδα αλλά και προς Σερβία, Κοσσυφοπέδιο κλπ Τότε ήταν τα εκτεταμένα επεισόδια μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας και οι επιθέσεις εκφοβισμού σε Δερβιτσάνη και Αργυρόκαστρο που έφεραν μεγάλες αναταράξεις και ανησυχίες στην ελληνική παροικία.

Στις στάχτες που άφησαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι σιγοκαίει ακόμη ο εθνικισμός και οι καινούργιοι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί βρίσκουν σε αυτούς έναν «πολύτιμο» παράγοντα αποσταθεροποίησης. Η ιδέα της ενοποίησης όλων των διάσπαρτων Αλβανών σε ένα μεγάλο κράτος προέκυψε από τις αποφάσεις της «Λίγκας του Πρίζρεν», το έτος 1878, παρέμεινε ζωντανή και σήμερα εμφανίζεται εκ νέου, περισσότερο έντονη και ενισχυμένη, σε αντίθεση με αντίστοιχες ιδέες άλλων γειτονικών εθνών για «Μεγάλη Ελλάδα», «Μεγάλη Σερβία», «Μεγάλη Βουλγαρία», που παρήκμασαν και τελικά μάλλον ξεχάστηκαν. Διαχρονικά, αυτή η εκδοχή υποστηρίχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την Αυστροουγγαρία, τη φασιστική Ιταλία και το Γ’ Ράιχ.

Γενικά, το όλο περιφερειακό σχέδιο για «Μεγάλη Αλβανία» φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν αντιδρούν, ενώ η σημερινή Αλβανία έχει τη σαφή υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών.

Ο ρόλος των αδελφών Ράμα αποκρυπτογραφείται από μερικές λεπτομέρειες του βιογραφικού τους, και είναι γνωστό σε όλους ότι είναι δυτικοτραφείς, αφού ο ‘Εντι έζησε πολλά χρόνια στο Παρίσι και ο Όλσι στις ΗΠΑ. Οι Σέρβοι ισχυρίζονται ότι ο 45χρονος ‘Ολσι υποστηρίζονται και κατευθύνονται από Αμερικανούς και αυτοί τους οι ισχυρισμοί δεν είναι αβάσιμοι.
Παρόλο που η οικογένειά του ήταν συνδεδεμένη με το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και το ΚΚ Αλβανίας, ο Όλσι από το 1992 και με την κατάρρευση του καθεστώτος ανέλαβε επικεφαλής στο ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία», με χρηματοδότη τον Τζορτζ Σόρος. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 1997 για να μεταβεί στη συνέχεια στις ΗΠΑ και σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για την Αλβανία και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
 Παρέμεινε στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ για περίπου 14 χρόνια, Το έτος 2011, επέστρεψε στην Αλβανία και ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας του αδελφού του, Έντι, ο οποίος απέβλεπε στην πρωθυπουργία, την οποία τελικά κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές του 2013.  

Επιστρέφοντας στα Τίρανα και έχοντας αμερικανική υπηκοότητα και διαβατήριο, φέρεται να εργάσθηκε στην εταιρεία Delphinus Medical Technologies, ενώ κατά τους τελευταίους μήνες διευθύνει την εταιρεία Pegasus Communications, συγχρόνως και παράλληλα πάντοτε με τις επικοινωνιακές του υπηρεσίες στον αδελφό του Αλβανό πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τη χώρα μας, από τη μεριά των Αλβανών και των εκάστοτε κυβερνήσεών τους, συντηρείται μεθοδικά και προκλητικά το θέμα των Τσάμηδων, εκπρόσωποι κομμάτων υπαινίσσονται ύπαρξη αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, ενώ συγχρόνως και με κάθε τρόπο καταπιέζουν και εκφοβίζουν τους αριθμητικά φθίνοντες και εναπομείναντες στα εδάφη τους Βορειοηπειρώτες.

Ένα στοιχείο που δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορη την Ελλάδα είναι η συστηματική διείσδυση της Τουρκίας στους τομείς της οικονομίας και της εκπαίδευσης στην Αλβανία, ενώ πολλοί διπλωμάτες διαβλέπουν υπαγωγή της Αλβανίας, του Κοσόβου και της Βοσνίας στην τουρκική ζώνη επιρροής, προοπτικές που παραπέμπουν στη δημιουργία ισλαμικού τόξου Τουρκίας-Αλβανίας-Βοσνίας και στην επιστροφή των Τούρκων στα Βαλκάνια, σύμφωνα με το νεο-οθωμανικό δόγμα Νταβούτογλου.

Τα τελευταία επεισόδια λοιπόν εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο και είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι τα τελευταία.
Διαβάστε αναλυτικά για όλα αυτά, εδώ και εδώ, στα δύο άρθρα του περιοδικού CRASH που περιέχουν όλες τις συγκλονιστικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

crashonline

Ιδού ο νέος ΣΥΡΙΖΑ


Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Νέο Κοιμητήριο Κατούνας




Θυρανοίξια  Νέου  Κοιμητηριακού  Ιερού  Ναού Αγίου  Ιωάννου  Προδρόμου  (Νέο  Κοιμητήριο)

    Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούναςσας προσκαλεί στα Θυρανοίξια του Νέου Κοιμητηριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Νέο Κοιμητήριο).

Πρόγραμμα  Θυρανοιξίων:

Παρασκευή 28 Αυγούστου και ώρα 7:00 το απόγευμα Τελετή Θυρανοιξίων και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.

Σάββατο 29 Αυγούστου: Η πρώτη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Νέο Κοιμητήριο).

Διά το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον. 

Ο Πρόεδρος 
Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης