Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η αμαρτία δεν είναι παράβαση των ηθικών μέτρων της ανθρωπίνης κοινωνίας ή οποιασδήποτε άλλης νομικής διατάξεως. Η αμαρτία μας αποκόπτει από το Θεό της αγάπης.


Γέρων Σωφρόνιος Σαχάρωφ

Να σκεπάζετε, να σας σκεπάζει ο Θεός.


Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα

Μπα,εμεις δεν έχουμε εικόνες και τέτοια παλιομοδίτικα στο καινούριο μας σπίτι...


Και ομως υπαρχουν σπιτια σημερα χωρις εικονες, χωρις καντηλακι, χωρις θυμιατηρι.
Πολλα ζευγαρια που αγοραζουν νεο σπιτι κοιταζουν να διακοσμησουν το σπιτι τους με επωνυμα πλακακια, με ακριβα επιπλα κτλ κτλ
Εικονες ομως δεν εχουν πουθενα...
Και σε περιπτωση που καποιος τους χαρισει καποια εικονα, θα φροντισουν
να την αποθηκευσουν σε καποιο χαρτοκουτο να μην τους ''χαλασει''.

''Δεν ταιριαζουν τετοια παλιομοδιτικα σε νεα σπιτια'' - μαλιστα, καποιοι ετσι σκεφτονται.
Δεν χωραει ο Χριστος σε νεα σπιτια, δεν χωραει η Παναγια μας σε νεα σπιτια...
Αντιθετως στα φτωχα σπιτια θα βρεις πολλες εικονες, σε ανθρωπους με στερησεις θα βρεις πολυ πιστη, αυτοι ελπιζουν μονο στον Θεο, ενω οι πλουσιοι πιστευουν μονο στα χρηματα τους.

Λεμε πιστευουμε, αλλα αληθεια σε τι πιστευουμε?
Πιστευουμε στην καλοπεραση μας... πιστευουμε εμεις να ειμαστε και να περναμε καλα και δεν μας νοιαζει για τους αλλους... πιστευουμε να τρωμε να πινουμε σημερα και να γεμιζουμε την γαστερα μας... πιστευουμε οτι εμεις ειμαστε σωστοι και ολοι οι αλλοι λαθος.... πιστευουμε οτι παντα οι αλλοι μας αδικουν και τοσα αλλα που πιστευουμε εμεις οι Χριστιανοι...

Παλι λειπει ο Χριστος, δεν χωραει πουθενα... και μυαλο δεν βαζουμε.

Αχρηστος εγώ;

http://www.enallaktikos.gr/img17713_9b318d36b58ad2fe8c2e4c61ddebae27.jpg

 

Ξημέρωσε. Νυστάζω. Δεν χόρτασα ύπνο. Ακούω τη φωνή της μαμάς. Τι θα κάνω τώρα;


Θέλει να με βάλει να ξαναγράψω αυτή τη ρημάδα την ορθογραφία. Αφού όσες φορές και να τη γράψω, πάλι λάθη θα κάνω. Είμαι ένας μπουμπούνας. Το 'πε κι ο μπαμπάς. Τίποτα δεν θα καταφέρω. Πάλι μαλώσανε χθες. Η μαμά τού είπε να είναι πιο προσεκτικός κι εκείνος είπε πως αυτή φταίει για όλα. Ολο μαλώνουν τελευταία. Δεν θέλω να μαλώνουν και για μένα.

Αμάν κι αυτή η μαμά! Πού τη βρίσκει τέτοια όρεξη πρωί πρωί; Κάθε μέρα με βασανίζει. Χθες της είπα ότι δεν την αγαπάω. Δεν είναι αλήθεια. Την αγαπάω, αλλά ήθελα να την πονέσω. Ξέρω ότι αυτό τη θυμώνει.

Και όταν το ακούει βάζει τα κλάματα και αρχίζει να λέει πως για το καλό μου τα κάνει, όλο τρέχει για μένα και τίποτα δεν κάνει για τον εαυτό της και πάλι μαλώνουν με τον μπαμπά γιατί της λέει ότι κάνει τόση πολλή προσπάθεια και μια τρύπα στο νερό κάνει.

Προχθές με πήγαν σε ένα μέρος που έγραφε: παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Καλά ήταν. Μου έδωσαν και καραμέλες και με έβαλαν να γράψω κάτι πράγματα. Μετά η μαμά και ο μπαμπάς μίλησαν με μια κυρία. Οταν φύγαμε, ο μπαμπάς ξεφύσαγε και δεν μιλούσε. Πρέπει να έχω κάτι πολύ σοβαρό.

Ομως εγώ νιώθω καλά. Ούτε πυρετό έχω, ούτε η κοιλιά μου πονάει. Μόνο που κάνω πολλά λάθη στην ορθογραφία. Και τα γράμματά μου είναι... στραβούτσικα. Βαρέθηκα να μου γράφει η κυρία «καλύτερα γράμματα». Και δεν μου αρέσει καθόλου να με λένε μπουμπούνα και άχρηστο. Μήπως έχουν δίκιο; Αλλά πάλι, μπορεί ένας άχρηστος να ζωγραφίζει ωραία όπως εγώ; Μου φαίνεται, οι μεγάλοι είναι πιο άχρηστοι.

Β.Κ.
Μαθητής ΣΤ' Δημοτικού

Οι Άγιοι Ανδρόνικος και Αθανασία:ανδρόγυνο πίστεως…

 Οι Άγιοι Ανδρόνικος και Αθανασία (εορτάζουν στις 9 Οκτωβρίου): ένα χριστιανικό ζεύγος που δοκιμάστηκε σκληρά με τον θάνατο των παιδιών του, αλλά δόθηκε έπειτα  στην αγάπη του Χριστού…ας δούμε το βίο τους,που μοιάζει με αληθινή περιπέτεια, για χάρη του Θεού :

agioi_andronikos_kai_athanasia_008
Ανδρόγυνο πίστεως
Το ευλογημένο χριστιανικό ζεύγος Ανδρόνικος και Αθανασία έζησε περί τα τέλη του 6ου μ.Χ. αιώνος στην Αντιόχεια.
Ο Ανδρόνικος, αργυροπράτης, δηλ. αργυραμοιβός το επάγγελμα., ήτανε εύπορος με αρκετή περιουσία πού έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν σ’ αυτήν προστέθηκε και η προίκα της γυναίκας του Αθανασίας. Η σύζυγος του, ενάρετη χριστιανή νέα, ήταν κληρονόμος μεγάλης περιουσίας των γονέων της. Ο πιο πολύτιμος πλούτος, όμως, ήτανε οι χριστιανικές αρετές της, η βαθειά χριστιανική της πίστη. Ανάλογο ψυχικό πλούτο αρετών και πίστεως είχε και ο Ανδρόνικος. Έτσι ο γάμος τους ήτανε ταιριαστός. Ήταν ευλογία, Θεού.
Επιδόθηκαν σε έργα αγάπης
Η συνένωση του πλούτου του Ανδρόνικου με τον πλούτο της γυναίκας του Αθανασίας, δεν αύξησε την αγάπη στα υλικά πράγματα, αλλά οι δυο τους βάλανε σ’ ενέργεια τρόπους να ευεργετηθούν συνάνθρωποι. Μετά από συζήτηση και σκέψη κάμανε μια θεάρεστη, ευλογημένη και φιλάνθρωπο συμφωνία. Η συμφωνία τους ήτανε να μοιράζουν τα κέρδη, πού αποκομίζανε από την περιουσία και την εργασία τους, σε τρία μέρη.
Το πρώτο μέρος να το διαθέτουν για τους φτωχούς. Να διανέμεται σε ελεημοσύνη στους αρρώστους, στους γέροντες, στους αναπήρους, στα ορφανά, στους αδυνάτους πού για διαφόρους λόγους εστερούντο και πεινούσαν.
Το Δεύτερο μέρος των εσόδων τους αποφασίσανε να διαθέτουν για κοινωνικούς σκοπούς. Για δάνεια χωρίς τόκους προκείμενου να μπορέσουν να βοηθηθούν οικογένειες, οικονομικά αδύνατες να στεριώσουν τη ζωή τους.
Το Τρίτο μέρος των εισπράξεων το προγραμμάτισαν να το διαχειρίζονται για τις ανάγκες κινήσεως και λειτουργίας του αργυροπρατηρίου, για τις ανάγκες του προσωπικού και την συντήρησή τους.
Και όταν το σχέδιο τους το θεάρεστο μπήκε σ’ εφαρμογή, νοιώθανε καθημερινά χαρούμενος ευτυχισμένοι. Την ευτυχία τους κορύφωσε η τεκνογονία. Αποκτήσανε δυο παιδιά, μια θυγατέρα και ένα αγόρι. Έγιναν ευτυχισμένοι, εκτός από σύζυγοι, και ως γονείς. Και δοξάζανε το Θεό για τις πλούσιες δωρεές Του.
Τα δυο παιδιά τους πεθαίνουν
Την ειρηνική Χριστιανική ζωή τους συντάραξε ξαφνικά ο αιφνίδιος θάνατος των δύο αγαπημένων παιδιών τους. Δραματικό το γεγονός για την άγια εκείνη οικογένεια. Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε το ανεπάντεχο. Ο πόνος ήτανε μεγάλος, η συντριβή των ευσεβών γονέων μεγάλη.
Ο Ανδρόνικος στην αρχή κλονίστηκε αλλά μετά από προσευχή στον Θεό, η ταραγμένη καρδιά του πατέρα, άρχισε να συνέρχεται.
Όμως η Αθανασία μετά την ταφή ων παιδιών της, καθώς ήταν συντετριμμένη και με θολωμένο νου δεν ήθελε να φύγει από τους τάφους των παιδιών της. Ο Θεός οικονόμησε τα πράγματα στην κρίσιμη εκείνη ώρα της ζωής της και άνοιξε μπροστά της οδό ανακούφισης και σωτηρίας.
Η θεία οπτασία
Όταν οι συγγενείς και φίλοι, απέτυχαν ν’ απομακρύνουν την μακαρία Αθανασία από το Κοιμητήριο, αποφάσισαν να την αφήσουν εκεί κάτω από την διακριτική συντροφιά φύλαξη του νεωκόρου, πού ήτανε και φύλακας του ναού.
Η Αθανασία ύστερα από παρότρυνση του νεωκόρου μπήκε στο ναό να προσευχηθεί και να θρηνήσει. Εκεί της εμφανίστηκες ένας Μοναχός και την ρώτησε γιατί θρηνεί. Η
Αθανασία του εξήγησε για τον θάνατο των πολυαγαπημένων της παιδιών. Τότε ο Μοναχός της είπε:
– Μη κλαις γι’ αυτά. Μη κλαις για τα ευτυχισμένα παιδιά σου. Δεν τους ταιριάζουν δάκρυα. Φύγανε από αυτόν τον αμαρτωλό κόσμο, άμωμα, άδολα, καθαρά, λουλούδια. Και έτσι, λουλούδια ευωδιαστά τα πήρε ο Θεός κοντά Του, στην ατέλειωτη χαρά των ουρανών. Είναι τώρα εκεί ευτυχισμένα. Εκεί πού δεν υπάρχει θλίψη και στεναγμός. Άδικα κλαις. Τα παιδιά σου δεν πήγανε στη φθορά και στο θάνατο, αλλά στην αδιατάρακτη αιώνια ζωή. Μακάρι, ευλογημένη, να είχανε τέτοια ευτυχία όλοι όσοι νομίζουν ότι χαίρονται στον προσωρινό τούτο κόσμο την νεότητά τους. Πολλές από τις χαρές αυτές γίνονται καταδίκη για τις ψυχές…
Με αυτά τα λόγια ο Μοναχός συνέφερε την μητέρα. Όταν η Αθανασία σήκωσε τα μάτια για να τον ευχαριστήσει για το λόγια, δεν τον βρήκε εκεί. Έψαξε στο Ναό, τίποτα. Πήγε ρώτησε τον νεωκόρο εάν είδε τον Μοναχό και αυτός της είπε ότι κανένας δεν μπήκε στο ναό γιατί αυτός τον φυλάει και όλα είναι κλειδωμένα. Τότε κατάλαβε η μακαρία Αθανασία πώς πριν λίγο ήτανε αυτόπτης μάρτυρας θείας οπτασίας.

Εγκαταλείπουν τα εγκόσμια
agioi_andronikos_kai_athanasia_187Την ίδια νύχτα του πένθους και της οπτασίας η μακαρία Αθανασία προτείνει στον σύζυγο της να της επιτρέψει και να την βοηθήσει να μπει σε Μοναστήρι ν’ ακολουθήσει τον σκληρό δρόμο του Μοναχικού βίου. Την πρόταση αυτή την άκουσε με ευχαρίστηση ο Ανδρόνικος, γιατί και στο δικό του μυαλό κυριαρχούσε η ίδια σκέψη, να γίνει Μοναχός. Με ψυχική αγαλλίαση, λοιπόν, πήρανε απόφαση να ζήσουν ζωή Μοναχική. Αλλά πριν συμβεί αυτό, έπρεπε να τακτοποιήσουν τα εγκόσμια προβλήματά τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Έτσι, τις μέρες πού επακολούθησαν, μοίρασαν το περισσότερο μέρος της περιουσίας τους σε φτωχούς Χριστιανούς. Ελευθέρωσαν τους δούλους, πού τους είχαν εξαγοράσει και τους είχαν κάνει υπαλλήλους αμειβόμενους, δίνοντάς τους δυνατότητα και μέσα να ζήσουν με την εργασία τους.
Το υπόλοιπο μέρος της περιουσίας τους αφήσανε στον πατέρα της Αθανασίας με ρητή παραγγελία να χρησιμοποιηθεί από αυτόν για να χτισθούν νοσοκομεία και Μοναστήρια.

Προς την Μοναχική ζωή
Ο πρώτος στόχος του Ανδρόνικου και της Αθανασίας, αφού έφυγαν από την Αντιόχεια, ήτανε να πάνε προσκυνητές στους Άγιους Τόπους, στα Ιεροσόλυμα.
Και τους αξίωσε ο Θεός να φθάσουν εκεί προετοιμασμένοι ψυχικά. Με ρίγη συγκίνησης και με ιερή κατάνυξη είδανε και περπάτησαν στους Τόπους πού βάδισε ο Κύριος, πού σήκωσε τον Σταυρό του Μαρτυρίου, πού Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε.
Μετά τα Ιεροσόλυμα κατευθύνθηκα προς τη Αίγυπτο. Εκεί βρήκαν τον Αββά Δανιήλ και του ζήτησαν βοήθεια επειδή ήθελαν να μονάσουν. Ο Αββάς Δανιήλ φρόντισε να πάει η Αθανασία στο γυναικείο Μοναστήρι των Ταββεννησιωτών, τον δε Ανδρόνικο τον κράτησε κοντά του και τον έντυσε στο Αγγελικό Σχήμα του Μονάχου.
.
Προσκυνητές στους Αγίους Τόπου – Απόφαση να συνασκητέψουν
Μετά από δώδεκα χρόνια ο Ανδρόνικος ζήτησε την άδεια από τον Αββά Δανιήλ να πάει να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους για δεύτερη φορά σαν Μοναχός. Αφού πήρε την άδεια άρχισε να περπατάει μέσα στην έρημο. Εκεί συνάντησε την Αθανασία, που πήγαινε και αυτή στους Αγίους Τόπους, όμως δεν την κατάλαβε γιατί ήταν ντυμένη αντρικά λόγω ότι φοβούμενη την έρημο ήθελε να προστατευθεί. Του συστήθηκε σαν Αθανάσιος εάν και αναγνώρισε τον πρώην σύζυγο της γιατί δεν ήθελε να στρέψει το νου στο παρελθόν.
Μετά την γνωριμία αποφάσισαν να πορευθούν μαζί στους Αγίους Τόπους χωρίς να μιλούν. Καθώς μετά επέστρεφαν από τους Αγίους Τόπους στην Αλεξάνδρεια η Αθανασία πρότεινε στον Ανδρόνικο να μείνουν μαζί και να ασκητέψουν. Του είπε επίσης ότι θα πρέπει να υποφέρει την σιωπή και να μείνει αμίλητος άμα θέλει να συνασκητέψουν. Έπειτα ο Ανδρόνικος της είπε ότι θα πάει να πάρει την άδεια από τον Γέροντα του και του είπε η Αθανασία ότι θα τον περίμενε σε έναν τόπο που λεγόταν Οκτωκαιδέκατος. Ο Ανδρόνικος πήγε πήρε την άδεια από τον Γέροντα του και έπειτα πήγε συνάντησε τον Αθανάσιο στην περιοχή εκείνη. Εκεί έφτιαξαν και τα δικά τους κελιά και μόνασαν εκεί για 23 χρόνια παρακαλούντες, υμνολογούντες και δοξάζοντες τον Κύριο ημέρα και νύχτα. Ο δε Ανδρόνικος δεν αντιλήφθηκε ποτέ ότι ο Αθανάσιος ήταν η πρώην σύζυγος του. Στο διάβα του χρόνου πολλές φορές τους επισκέφτηκε τους μακαρίους αυτούς Μοναχούς ο πρώην Γέροντας του Ανδρόνικου, Αββάς Δανιήλ. Σε μια από τις τελευταίες του επισκέψεις, μίλησε αρκετά μαζί τους. Έπειτα αφού συμπροσευχήθηκαν, τους αποχαιρέτησε και ξεκίνησε να φύγει για το Μοναστήρι του.

Το τέλος της Αγίας Αθανασίας
agioi_andronikos_kai_athanasia_513Δεν πρόλαβε όμως να προχωρήσει πολύ και ακούει, πίσω του μια φωνή να τον καλεί. Ήταν ο Ανδρόνικος τον παρακαλούσε να γυρίσει πίσω γιατί ο Αθανάσιος ήταν άρρωστος και έφευγε προς τον Κύριο. Γύρισε τότε ο Αββάς Δανιήλ και είδε την Αθανασία. Αυτή του παρήγγειλε μετά τον θάνατο της να ψάξει στα μαλλιά της και να βρει ένα γράμμα και να το δώσει στον Ανδρόνικο. Έτσι και έγινε. Όταν διάβασαν το γράμμα κατάλαβαν ότι ο Αθανάσιος ήταν η Αθανασίας η πρώην σύζυγος του Ανδρόνικου. Όπου και το διασταύρωσαν και από το άγιο λείψανο της. Το γεγονός μαθεύτηκε σε όλη την περιοχή και πλήθος κόσμου πήγε για να ασπαστεί το άγιο λείψανο της Αγίας και να το ενταφιάσουν με ευλάβεια. Μετά από μερικές μέρες ο Αββάς Δανιήλ αφού είχαν τελέσει και τα μνημόσυνα θέλησε να πάρει μαζί του τον Ανδρόνικο. Όμως αυτός αποφάσισε να πεθάνει εκεί μαζί με την σύντροφο του Αθανασία.

Η κοίμηση του Αγίου Ανδρόνικου
Φαίνεται όμως ότι το έργα του Αββά Δανιήλ δεν είχε τελειώσει. Διότι και πάλι ένας Μονάχος τον προλαβαίνει στο δρόμο, καθώς πορευόταν για τα Μοναστήρι του και του λέγει:
-Γέροντα, σε χρειαζόμαστε. Ο Αββάς Ανδρόνικος έχει υψηλό πυρετό.
Ο Δανιήλ επιστρέφει και με το θείο χάρισμα πού ήταν προικισμένο, κατάλαβε ότι ο Ανδρόνικος τελειώνει τον επίγειο προορισμό του. Στέλνει λοιπόν το έξης μήνυμα προς όλες τις Σκήτες:
«Ο Αββάς Ανδρόνικος ακολουθεί τον Αββά Αθανάσιον . Έλθετε άπαντες».
Τρέξανε όλοι οι πατέρες και τον προλάβανε ζωντανό. Χαρήκαν πού μπόρεσαν να τον ιδούνε και να τον ακούσουνε. Ζητήσανε δε, με συγκίνηση και σεβασμό, και πήρανε όλοι την ευλογία του. Καθώς και πατέρες μιλάγανε με θαυμασμό για την αρετή και την πίστη του, εκείνος εξέπνευσε. Είχε ειρηνικό τέλος.
Ο Άγιος Ανδρόνικος ενταφιάστηκε μαζί με τον συναθλητή του στην άσκηση την Αγία Αθανασία.

πηγή 

Τα κτήνη του Ισλαμικού Κράτους δολοφόνησαν 1.700 μαθητές (ΒΙΝΤΕΟ)

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ0YKDUqiGvFr8wcx2c0_d2R-mUgTtgF-98BAT8AhbnBb5cyckKHQKACo5uVSn5uofJ1mzsDflBDIiVKi5n5ctdLaKB0qOlpnswDOmbjF8XSIHY3wBvTB76HbXikbRgHe5W8smUoNTPhub/s1600/allah.PNG

Ανδρέας Λοβέρδος, "Εντάθηκε η μέριμνα για τους συμπολίτες μας που ασπάζονται τη μουσουλμανική θρησκεία"

Σχόλιο: Μπράβο σου λεβέντη!
 http://www.star.gr/publishingimages/2014/09/190914145825_5517.jpg

Στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε αναφορά στις αποφάσεις του στον τομέα ευθύνης του. 
Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ψηφίστηκε ο νόμος για την οργάνωση των θρησκευτικών Κοινοτήτων, συνεχίστηκε και εντάθηκε η μέριμνα για τους συμπολίτες μας που ασπάζονται τη μουσουλμανική θρησκεία ενώ συνεργαζόμαστε άψογα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδας και το Άγιον Όρος, όπως από τις ανακοινώσεις των ιδίων προκύπτει πεντακάθαρα".

Γενικά οι Έλληνες είναι αγράμματοι και αγνοούν τους θυσαυρούς της πατρίδας τους.Θα γίνουν θρήσκοι όσο μορφώνονται ,αντίθετα με άλλους που όσο μορφώνονται παύουν να είναι θρήσκοι.

http://christinapoliti.files.wordpress.com/2012/08/img_2703.jpg

Γ. Τσαρούχης

ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

_260191247438137_6337573034143976028_n
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Στην Ουκρανία συνεχίζονται οι διώξεις και οι επιθέσεις στις ορθόδοξες ενορίες που υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας. Την 1η Οκτωβρίου, μια ομάδα περίπου 50 ατόμων με την ανοχή της τοπικής αστυνομίας επιτέθηκαν στο ναό της Παναγίας στην περιοχή Turka της επαρχίας του Lviv στη δυτική Ουκρανία. Χτύπησαν τους ιερείς , έβαλαν λουκέτο στην εκκλησία και απείλησαν όλους τους ενορίτες που βρίσκονταν εκεί. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες οι δράστες των βίαιων επεισοδίων ήταν Ουνίτες ή οι λεγόμενοι ελληνοκαθολικοί.
Πριν από αυτό το περιστατικό που οδήγησε στη βεβήλωση της εκκλησίας και στο κλείσιμό της, ήδη από τον Μάρτιο οι πρώτες κρούσεις στον πάτερ Αλέξιο Σλόμποντα είχαν γίνει από έναν επιχειρηματία τουρκικής καταγωγής:
Πάτερ Αλέξιε με όλην την αγάπη και το σεβασμό που τρέφουμε για το πρόσωπό σας, οφείλετε να ακολουθήσετε το Πατριαρχείο του Κιέβου.
Ο π. Αλέξιος είχε τότε απαντήσει ότι δεν μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες της Εκκλησίας και τότε ο επιχειρηματίας τον απείλησε ευθέως:
Αν δεν το κάνετε, τότε θα δείτε τι θα πάθετε.
Στις 29 Ιουνίου, μια ομάδα 10 ανδρών απεσταλμένοι από το Πατριαρχείο του Κιέβου, εισέβαλαν στην εκκλησία και χτύπησαν άσχημα το κεφάλι του αρχιμανδρίτη στο δάπεδο, προκαλώντας του αιματώματα.
Την Κυριακή  28 Σεπτεμβρίου, ένα γκρουπ 50 ατόμων μεταξύ των οποίων και γνωστοί οικονομικοί και αθλητικοί παράγοντες της περιοχής,  έκαναν κατάληψη στο κτιριακό συγκρότημα του ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Nostav της επισκοπής του Τσερνομπίλ. Προκλήθηκε πανικός και ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία αντί να προστατέψει τους πιστούς και τον κλήρο, κοίταζε αμμέτοχη τις βιαιοπραγίες. Οι περίπου 300 πιστοί ήταν στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και γυναίκες, προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν την πόρτα αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω της αντίστασης που προέβαλαν  οι φανατικοί ουκρανοί.
Οι εισβολείς που είχαν μαζί τους και κροτίδες, πέταξαν μια γυάλινη μπουκάλα στον ιερομόναχο Βλαδίμηρο  και τον τραυμάτισαν  στο κεφάλι.
Οι αρχές έκαναν κατάσχεση στην εκκλησία παρά τους τίτλους ιδιοκτησίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας. Συνολικά σύμφωνα με τον επίσκοπο Κλήμη έχουν κατασχεθεί και σφραγισθεί 10 ορθόδοξοι ναοί.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ 14 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Σε ηλικία 14 ετών η  Rabi έφυγε από το σπίτι της στο Νίγηρα όταν έμαθε ότι η γιαγιά της θα την εξανάγκαζε να παντρευτεί.(φωτό)Mariages précoces et forcés au Niger 

Oι πρόωροι και καταναγκαστικοί γάμοι πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως. Τα παιδία-νύφες.Παρά τις ενέργειες σε διεθνές πολιτικό επίπεδο για την πρόληψη και καταστολή του φαινομένου του γάμου για ανήλικα κορίτσια οι γάμοι παιδιών επεκτείνονται και το 2014.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών σε 41 υπό ανάπτυξη χώρες τουλάχιστον το 30 % των κοριτσιών παντρεύονται πριν τα 18. Πρόκειται για 14,2 εκατομύρια κοπέλες το χρόνο.Αναμένεται ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία 50.000.000 κορίτσια θα παντρευθούν πριν συμπληρώσουν το 15 έτος της ηλικίας τους. Ένας μεγάλος αριθμός τους δεν είναι ούτε 12 ετών όταν παντρεύονται ενώ δεν εξαιρούνται ως και κορίτσια 8 ετών.child bride
ΣεΝίγηρα,Μαλί,Μοζαμβίκη,Ουγκάντα,Κογκό,Τανζανία, Bénin πάνω από το 30 % των γυναικών ηλικίας 20 με24 ετών παντρεύθηκαν ενώ ήταν ανήλικες. Σε 3 χώρες στη Δυτική Αφρική οι αριθμοί υπερβαίνουν ως και το 70%.
Η ένδοια και οι πολιτισμικές παραδόσεις συμβάλουν στη διάδοση κι επέκταση του φαινομένου παρά την υιοθέτηση από τις περισσότερες χώρες ενός νομικού πλαισίου που ορίζει τη νόμιμη ελάχιστη ηλικία για τη σύναψη γάμου.
Η ένωση Plan Belgique πραγματοποιεί σχετική διάλεξη με τη συμμετοχή φορέων,πανεπιστημιακών,ειδικών, και θυμάτων στις 9 Οκτώβρη στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Βελγίου στις Βρυξέλλες.Η κίνηση επιχειρείται σε συνεργασία με HIVA, ICRW, Girls Not Brides και UNICEF Bελγίου. Θα παρουσιαστεί και μια νέα μελέτης του HIVA (Iνστιτούτο Έρευνας για την Εργασία και την Κοινωνία). (planbelgique.be) 

πηγή

Να μας αγαπάτε με τη... λέρα μας

 http://static.pblogs.gr/f/530151-prisoners.jpg

Μια γεμάτη ημέρα. Θεία Λειτουργία, κηδεία ενός νέου 17 ετών, επίσκεψη στη Σχολή πεζικού, Λιμενικό, Χωροφυλακή, Πυροσβεστική. Γεύμα στις φυλακές.

Οι φυλακισμένοι ήταν πολύ συγκινημένοι. Εν φυλακή ήμην …είπε εκείνος που μου προσέφερε έναν εσταυρωμένο. Χαιρέτισα όλους, τσίμπησα κάτι.
-Να μας αγαπάτε με τη λέρα μας. Εμείς αποτύχαμε στη ζωή. Συ είσαι νέος άνθρωπος και σου ευχόμαστε να επιτύχεις.
Πολύ μας συγκινεί η παρουσία σας. Δεν είναι το αρνί και τα άλλα που μας στείλατε, όσο που μας …ήρθατε.
Ο άνθρωπος όταν τον προσέχεις συγκινείται!

Προσωπικό ημερολόγιο
+ Μητροπολίτης Χαλκίδας Νικόλαος Σελέντης
πηγή