Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Stratfor: Η προσφυγική κρίση αναβιώνει το φόβο του Grexit

http://lh3.googleusercontent.com/-jkrPx8PLGn8/VYB-Q31IujI/AAAAAAAABKU/zYcctklO1cQ/s72-c/national-geographic-greek-beach%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800

Εκρηκτικός για την Ελλάδα ο συνδυασμός των μέτρων λιτότητας και του πιθανού εγκλωβισμού στη χώρα μεταναστών -καθώς οι βαλκανικές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους. Η «ευκαιρία» για τη Χρυσή Αυγή και γιατί έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο Grexit.

Στις 11 Νοεμβρίου το Stratfor παρουσίασε τους πιθανούς κινδύνους από το κλείσιμο των συνόρων της Σλοβενίας για τους μετανάστες, που δημιουργεί εμπόδιο στον βαλκανικό μεταναστευτικό διάδρομο. Δυο ημέρες αργότερα, η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι οδήγησε σε σκλήρυνση στάσεων σε όλη την Ευρώπη.
Ως απάντηση, η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακοίνωσε στις 19 Νοεμβρίου ότι δεν θα επιτρέπει πλέον στους οικονομικούς μετανάστες –δηλαδή αυτούς που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία και το Αφγανιστάν- να εισέρχονται στο έδαφός της. Η ανακοίνωση προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε χώρες που βρίσκονται στον μεταναστευτικό διάδρομο, καθώς Κροατία, Σερβία και ΠΓΔΜ, προβλέποντας ότι θα σχηματίζονταν ουρές στα δικά τους εδάφη, έκλεισαν γρήγορα και τα δικά τους σύνορα. Έτσι, πολλοί μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στον διάδρομο αυτό και δεν μπορούν ούτε να προχωρήσουν μπροστά, αλλά ούτε και να γυρίσουν πίσω.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Οι κινητές βιβλιοθήκες της Αιθιοπίας με αλογάκια!


Η Horse-Powered Literacy (σ.σ. Παιδεία με Ιπποδύναμη), βάζει τα βιβλία στα χέρια παιδιών που κυριολεκτικά δεν είχαν ποτέ τους τη δυνατότητα να διαβάσουν. Ένα αλογάκι, ο αναβάτης του και τα βιβλία που κουβαλούν μαζί τους φτάνουν εκεί όπου τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια δεν μπορούν, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους που το επιθυμούν σημαντική γνώση.
perierga.gr - Οι κινητές βιβλιοθήκες της Αιθιοπίας με αλογάκια!
Το άλογο προσεγγίζει δυσπρόσιτες περιοχές, κυρίως απομονωμένα χωριά, σταματά σε ένα δέντρο στο κέτρο και όλα τα παιδιά μαζεύονται ολόγυρα. Τότε ο αναβάτης, που είναι και δάσκαλος, διαβάζει ιστορίες στα παιδιά και τους διδάσκει γραφή και ανάγνωση. Το μεγάλο ποσοστό αναλφαβητισμού της Αιθιοπίας υπογραμμίζει από μόνο του το πόσο σημαντική είναι αυτή η δράση, που υλοποιείται από τη ΜΚΟ EthiopiaReads.
perierga.gr - Οι κινητές βιβλιοθήκες της Αιθιοπίας με αλογάκια!
perierga.gr - Οι κινητές βιβλιοθήκες της Αιθιοπίας με αλογάκια!
πηγή

"Κατοικούμε μια γλώσσα παρά μια χώρα!"


Οι  συνεργάτες του 24grammata.com, με την καθοδήγηση του Σωτ. Αθηναίου, εργάστηκαν μήνες για να σας παρουσιάσουν μια μοναδική συλλογή λεξικών της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Προσωπικά, τους ευχαριστώ από την καρδιά μου και σας παροτρύνω να κρατήσετε την παρακάτω σελίδα στα αρχεία σας. Προωθήστε την σε όλες τις επαφές σας.  Το κατέβασμα δεν προαπαιτεί καμία εγγραφή, εντελώς δωρεάν με ένα απλό κλικ
Γ. Δαμιανός

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨


Νέα ελληνική


  1. Ετυμολογικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας εδώ
  2. Λεξικό: συνώνυμα και συγγενικά (1931) εδώ
  3. Λεξικό της ελληνικής ως ξένης γλώσσας


αρχαία ελληνική

 Αποτέλεσμα εικόνας για ¨λεξικα pictures

  1. Λεξικό Αρχαίων Ελληνικών εδώ
  2. Κατάλογος ανωμάλων ρημάτων και ονομάτων της Αττικής Διαλέκτου (Λεξικό, 1902) εδώ
  3. Λεξικό Ρημάτων Αρχαίας Ελληνικής εδώ


λογοτεχνία


  1. Λεξικό λογοτεχνικών όρων εδώ
  2. Λεξικό Σολωμού εδώ


θέατρο


  1. Γαλλο-Ελληνικό Θεατρικό Λεξικό εδώ


οικονομία


  1. Αγγλοελληνικό Λεξικό Ευρωπαϊκών και Χρηματοοικονομικών Όρων (679 σελ.) εδώ
  2. Λεξιλόγιoν Τεχνικών Όρων εις τέσσαρας γλώσσας εδώ
  3. The GPS Dictionary εδώ
  4. Γαλλοελληνικόν λεξικόν των ναυτικών όρων, 1898 εδώ
  5. ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΟΡΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ εδώ


θρησκεία


  1. GREEK DICTIONARY OF THE NEW TESTAMENT εδώ
  2. A Dictionary of Christian Biography and Literature to the End of the Sixth Century A.D., with an Account of the Principal Sects and Heresies. εδώ
  3. Vocabolario greco-italiano del Nuovo Testamento. Eλληνο-Ιταλικό Λεξικό της Καινής Διαθήκης εδώ
  4. A Dictionary of Muslim Philosophy εδώ


σπάνια / παλαιά λεξικά


  1. Λεξικόν τετράγλωσσον Γαλλαγγλογραικελληνικόν, 1834. Vocabulaire Francais-Anglais, Grec moderne et Grec Ancien, εδώ
  2. Γαλλοελληνικόν λεξικόν των ναυτικών όρων, 1898 εδώ
  3. Λεξικόν της αλβανικής γλώσσης, Kωνστ. Xριστοφορίδης (1904) εδώ
  4. A Greek and English Lexicon 1940 εδώ
  5. Λατινο-Ελληνικό Λεξικό του 1664 εδώ
  6. Νέον λεξικόν Ιταλικο-Γραικικόν (1792).Vocabolario Italo – Greco (Accademia della Crusca, 1792) εδώ


γλωσσικές μειονότητες


  1. ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΜΑΝΙ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΕΛΛΗΝΟΡΟΜΑΝΟ) εδώ
  2. Kalasha Dictionary. Λεξικό των Καλάς (Καλάσα) εδώ
  3. VOCABOLARIO SINTETICO ITALIANO-GRIKO εδώ
  4. Eτυμολογικόν λεξικόν της Kουτσοβλαχικής γλώσσης εδώ


ελληνικά ebook κλικ εδώ





ebook in Italiano click qui

Yποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Πάλαιρο.

Τεμάχιο Ιερού Λειψάνου Αγ. Νεκταρίου.
  
  Με κάθε επισημότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το απόγευμα η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Πάλαιρο .
  Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου μετέφερε ο  Αιδεισιμολογιώτατος  Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόφορος Χρόνης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεοχωρίου Μεσολογγίου εις τον οποίο και φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο. 
   Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Παλαίρου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά και ακολούθησε λιτανευτική πομπή μέχρι τον ενοριακό ναό της Αγίας Παρασκευής με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
  Στη συνέχεια τελέσθηκε  Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά ο οποίος στο κήρυγμά του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Κάθε υποδοχή ιερού λειψάνου είναι μια ευλογημένη και ωφέλιμη Άγια στιγμή. Το απότμημα του ιερού Λειψάνου φέρνει εμπρός μας έναν Άγιο. Και ο κάθε Άγιος είχε ακράδαντη πίστη, είχε καθαρότητα, είχε αγάπη στον Θεό, αγάπη στον συνάνθρωπο. Καλλιέργησε αρετές οι οποίες μας διδάσκουν….
  Έτσι σήμερα έχουμε αναμεσά μας το απότμημα του Αγίου Νεκταρίου και φέρουμε εμπρός μας τον μεγάλο μας Άγιο Νεκτάριο, μελετούμε τις αρετές του και διδασκόμαστε από αυτές…. Οφείλουμε πάντα με σεβασμό και ευλάβεια να πλησιάζουμε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, να ζητούμε τις πρεσβείες τους και να διδασκόμαστε από τις αρετές τους…

  Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρανανίας Αρχιμ. π.Επιφανίου Καραγεώργου, ο οποίος μίλησε επικαίρως.