Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Όταν Νόμιζες ότι Δεν Κοιτούσα

 
 
(ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΙ)

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φτιάχνεις για μένα το αγαπημένο μου γλυκό και έμαθα ότι μικρά πράγματα μπορεί να έχουν ξεχωριστή σημασία στη ζωή.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε παρακολουθούσα και έμαθα τα περισσότερα «μαθήματα ζωής», εφόδια για να γίνω καλύτερο και παραγωγικότερο άτομο όταν μεγαλώσω.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να κρεμάς την ζωγραφιά μου στο ψυγείο και αμέσως ήθελα να ζωγραφίσω την επόμενη.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, ακόμη και όταν ήσουν θυμωμένη με συμβούλευσες ήρεμα και απλά για να καταλάβω το γιατί και έτσι έμαθα ότι ο διάλογος και η επικοινωνία είναι σημαντικά ακόμη και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φτιάχνεις φαγητό για κάποιο φίλο που ήταν άρρωστος και έμαθα ότι όλοι μας πρέπει να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φροντίζεις το σπίτι και όσους ζούμε σε αυτό και έμαθα ότι πρέπει να εκτιμάμε ότι μας προσφέρεται.

 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φροντίζεις ένα αδέσποτο γατάκι και έμαθα ότι είναι καλό να είσαι ευγενικός με τα ζώα.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, ένοιωσα ότι νοιαζόσουν και ήθελα να γίνω καλύτερος.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να κλαις και έμαθα ότι κάποια πράγματα στη ζωή πληγώνουν αλλά έχεις δικαίωμα να είσαι στενοχωρημένος.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να αναλαμβάνεις τις ευθύνες ακόμα και όταν οι καταστάσεις ήταν δύσκολες και έμαθα ότι πρέπει να είμαι υπεύθυνο άτομο.


(Μπορούμε να τυπώσουμε την παρακάτω εικόνα και να θυμόμαστε ότι οι πράξεις μας οι ίδιες είναι το παράδειγμά μας για τους άλλους) 

 

Έρχονται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI71rbrQG1FFr4NvGzvnCnOQTWjvCgXFFsRcTm25U65aAeS5GzPpjsEAm5SIMDZk_OJPrPclk7cyX1SeALvLJv9JEyXOUj9c2IyCcLPMiD_tcKAtPSK-OkMteoXCdu1Rj1dXAQxrofW2pt/s400/%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF.jpg

Από την 1η Ιουλίου αυξημένα θα έρχονται τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αντίθετα, μειώσεις θα γίνουν  στα εμπορικά τιμολόγια καταστημάτων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό. Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.
Παράλληλα, κύκλοι της ΔΕΗ τόνιζαν ακόμη ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Για τα αγροτικά τιμολόγια, που εντάσσονται επίσης στην κατηγορία των επιδοτούμενων, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.
Κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε, πάντως, ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.
Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι στις 31 Ιουλίου λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων καθώς όσοι λογαριασμοί, που περιέχουν το τέλος αυτό, δεν έχουν εξοφληθεί ως τότε, θα μεταφερθούν στις  ΔΟΥ. Η επιβολή του τέλους μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν σε εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, οι οποίες φθάνουν σε 1,5 δισ. ευρώ αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του ρυθμού αύξησής τους.
Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία της “μικρής ΔΕΗ” με διαχωρισμό και πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Ρέλιας, υποστήριξε ότι  θα οδηγήσει σε διάλυση και κατάρρευση του ομίλου.

Θερινή εκπτωτική κάρτα της Γέφυρας για τα Σαββατοκύριακα

Το καλοκαίρι των 10 χρόνων της Γέφυρας ξεκινάει με τη 10ωρη Κάρτα "Μαζί"
Aπό το σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου μέχρι και το σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου, τίθεται στη διάθεση του κοινού η θερινή εκπτωτική κάρτα της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» «Μαζί»......


Πρόκειται για κάρτα μετ’ επιστροφής διάρκειας 10 ωρών που ισχύει για το Σάββατο και την Κυριακή στην τιμή των 13,50€.
Είναι ένα προϊόν που δημιουργήθηκε μετά από διαβούλευση με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής για την ανάπτυξη της κινητικότητας μεταξύ των δύο ακτών που ενώνει η Γέφυρα. Φέτος ενεργοποιείται μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι και πάλι βασίζεται στη λογική του «τουρισμού της μιας ημέρας» που εξελίσσεται σε μία ελκυστική επιλογή κατά την παρούσα συγκυρία. Ωστόσο η κάρτα «Μαζί» μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετήσει και τους τουρίστες της πολυήμερης διαμονής, που προγραμματίζουν εξορμήσεις ένθεν-κακείθεν του στενού Ρίου – Αντιρρίου, σε όλο το εύρος της Δυτικής Ελλάδας ή και ακόμη μακρύτερα, διατηρώντας την ως ορμητήριό τους.
Ο σχεδιασμός του εκπτωτικού πακέτου βαίνει στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης του μέσου χρόνου διαμονής περιηγητών στην ευρύτερη περιοχή της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου και ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ισχυροποίηση του τουριστικού προϊόντος της. Εκτός από την καθαρά τουριστική της χρησιμότητα, η κάρτα «Μαζί» έχει επιπλέον σχεδιαστεί προκειμένου να λειτουργεί συνδυαστικά τόσο με τη διαμονή, την αναψυχή και την εστίαση, όσο και με τις αγοραστικές ανάγκες των εκδρομέων. Δίνει έτσι την ευκαιρία και στην περιφερειακή επιχειρηματικότητα να επωφεληθεί από την αυξημένη - λόγω θέρους - ροή επισκεπτών.
Διαμονή, αναψυχή, εστίαση και αγορές αποκτούν στο εξής ένα επιπλέον «εργαλείο» για ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση, προς όφελος τόσο των πολιτών-πελατών, όσο και εκείνων που τους παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες.
Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Γέφυρας (Τηλ. 26340-39010& 39011).

xiromeronews

Πούτιν προς ΗΠΑ - Ουκρανία: Φτάνει πια!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSV0Qj1lDRW98akEp9sta9obC7xJlNtkkbmkC3h0loVD55281_oHZ4rFofhRlutyIlozWQbzR9io3XY2TF0nbVpUH_FdMxcMMn4Si43yXQNwxHGqRnO3sPKMfvkO7hmEjWbui3tTdHP1kT/s1600/giati-den-tha-kanei-polemo-i-ameriki-stin-oukrania.jpg

Σε μια αποφασιστική κίνηση απέναντι στη συνεχή αδιαλλαξία και τη  στοχευμένα προκλητική στάση των ΗΠΑ και των ουκρανικών αρχών, προχωρά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλανιτιμίρ Πούτιν. Βλέποντας ότι οι διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλει  δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα, ενώ οι μαζικές δολοφονίες αμάχων συνεχίζονται στην ανατολική Ουκρανία αλλά και εντός του ρωσικού εδάφους, από τον ουκρανικό στρατό και τους συνεργάτες του Δεξιού Τομέα, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με θέμα το ουκρανικό όπου και έθεσε επί τάπητος το ενδεχόμενο δυναμικών ενεργειών.
Παράλληλα, προέβη σε σειρά ενημερωτικών  τηλεφωνικών συνομιλιών με τους ηγέτες των κρατών Γαλλίας, Γερμανίας Ολάντ και Μέρκελ αντίστοιχα, στους οποίους δήλωσε τη βαθιά και σοβαρότατη ανησυχία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις  στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κίεβο θα εκπληρώσει χωρίς καθυστέρηση τις διαβεβαιώσεις για άμεσο τερματισμό της βίας και εκκίνηση του εθνικού διαλόγου. Στις συνομιλίες έθεσε επίσης και το ζήτημα της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων του ουκρανικού χρέους για το ρωσικό φυσικό αέριο και τις ενδεχόμενες συνέπειες στην οικονομία και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Στη συνέχεια ο Ρώσος Πρόεδρος είχε επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Πιοτρ Ποροσένκο και έθεσε μετ΄επιτάσεως το ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός.
Στην έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Νικολάι Πατρούσεφ, οι Πρόεδροι των δύο σωμάτων του Κοινοβουλίου Βαλεντίνα  Ματβιένκο και Σεργκέι Ναρίσκιν, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κ.ά.
Το ενδεχόμενο της δυναμικής παρέμβασης της Ρωσίας, αποτελεί πλέον μονόδρομο για την Μόσχα μετά την αδιαλλαξία της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου. Αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του Κρεμλίνου και της κυβέρνησης. «Οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία είναι ένας εμφύλιος που οδεύει προς τη γενοκτονία», δήλωσε ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ. Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε συνάντηση με τους εθελοντές που έχουν αναλάβει να βοηθήσουν στην εγκατάσταση των Ουκρανών προσφύγων στο Ροστόφ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι κατά τη γνώμη μου ένας εμφύλιος που σταθερά οδεύει στο να γίνει γενοκτονία του ίδιου του πληθυσμού της χώρας».
Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Μόσχα, είναι και οι ξεκάθαρες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας. «Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος για οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε στην Ουκρανία είτε οπουδήποτε στον κόσμο», διαβεβαίωσε προσωπικά το Σώμα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ερωτηθείς σχετικά.

Ισότητα των δύο φύλων - Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου



«Ένας είναι ο Δημιουργός του ανδρός και της γυναικός και από μια σάρκα είναι και οι δύο. Προέρχονται από μία εικόνα, και υπάρχει δι’ αυτούς ένας νόμος, ένας θάνατος και μία ανάστασις. Επίσης έχομε γίνει από άνδρα και από γυναίκα. Κοινό είναι το χρέος το οποίο οφείλουν τα τέκνα προς τους γονείς.

Πως λοιπόν απαιτείς μεν να είναι σώφρων η γυνή, συ δε δεν ανταποδίδεις εκείνο το οποίον ζητείς; Πως ζητείς εκείνο το οποίον δεν προσφέρεις; Πως βγάζεις διαφορετικούς νόμους δια σώμα όμοιο και ισάξιο; Εάν δε εξετάζεις και τα χειρότερα, άκουσε: Διέπραξε αμαρτία η γυναίκα; Το ίδιο έκαμε και ο Αδάμ. Τους εξηπάτησε και τους δύο ο όφις. Δεν επαρουσιάσθη το ένα πιο ασθενές και το άλλο πιο ισχυρό. 

Θέλεις να εξετάσωμεν μήπως και τα καλύτερα; Ο Χριστός με το πάθος του τους σώζει και τους δύο.

Έγινε άνθρωπος δια τον άνδρα; Το ίδιο έγινε και δια την γυναίκα. Απέθανε προς χάριν του ανδρός; Σώζεται όμως και η γυναίκα με τον θάνατό του.
Λέγεται ότι προέρχεται από το σπέρμα Δαβίδ. 

Νομίζεις ενδεχομένως ότι με αυτό τιμάται ο άνδρας; Γεννάται όμως από την Παρθένον και αυτό είναι υπέρ των γυναικών. «Θα γίνουν», μεν λοιπόν, λέγει, «οι δύο, μία σάρκα» (Γένεση β' 24). Και αυτή η μία σάρκα ας έχει την ίδια τιμή». 

(Λόγος ΛΖ, αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ΕΠΕ 5, σελ. 437- 439)

πηγή 

Θέλει το ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές;



Στην Ελλάδα της κρίσης, βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης, το ΠΑΣΟΚ παραμένει σημείο αναφοράς. Ως το κόμμα που ίδρυσε ως Κίνημα ο Ανδρέας Παπανδρέου, κυριάρχησε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, έβαλε την υπογραφή του κάτω από το Μνημόνιο εθνικής μελαγχολίας, διολίσθησε σε ιστορικά χαμηλά εκλογικά ποσοστά, και… όμως παραμένει στην εξουσία.

Το διαχρονικό και ανθεκτικό ΠΑΣΟΚ λοιπόν, δείχνει μετά τις ευρωεκλογές να έχει αλλάξει στρατηγική στόχευση. Και, αργά αλλά σταθερά να μετατοπίζεται αριστερά του Κέντρου, ως να εμπεδωθεί εγκαίρως και να διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εξελιχθεί στον φυσικό κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η Αξιωματική Αντιπολίτευση κεφαλαιοποιήσει και στις επόμενες εθνικές εκλογές το πολιτικό προβάδισμα που πήρε έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά του 4% στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Αρχής γενομένης από τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, το “νέο ΠΑΣΟΚ” επιχειρεί να ξαναπιάσει το νήμα με το κοινωνικό πρόσωπό του. Να πιέσει τους επόμενους μήνες τη Νέα Δημοκρατία, να διεκδικήσει όσο μεγαλύτερο μερίδιο στη διαχείριση της εξουσίας μπορεί, και μελλοντικά να μπορεί να κάνει… το ίδιο και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλέον κρίσιμη παράμετρος στην παραπάνω εξίσωση φυσικά είναι ο χρόνος διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Που περνάει μέσα από την επίτευξη προεδρικής πλειοψηφίας από την υπάρχουσα Βουλή, ώστε να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και να παραπεμφθούν οι εκλογές στις καλένδες του 2016.

Θέλει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να παραταθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης; Ή στρατηγικά το συμφέρει να… εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία, και να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο σε μια αυριανή κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς με βασικό πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να… “κουρέψει” και τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η απάντηση… προσεχώς, δηλαδή πιθανότατα στις πρόωρες εκλογές που θα προκληθούν λόγω του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο.

πηγή 

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και άλλες ειρωνείες

Παγκόσμιες  ημέρες για τους Πρόσφυγες, παγκόσμιες ημέρες για τους Μετανάστες, Ημέρες Αλληλεγγύης, Ημέρες ανάδειξης των προβλημάτων εκατομμυρίων ανθρώπων. 



Ο ΟΗΕ ανακηρύσσει παγκόσμιες ημέρες, τιμά τους κατατρεγμένους και καθαρίζει. Κάνει το χρέος του και ησυχάζει. 
Οι ισχυροί της γης συνεδριάζουν και ορίζουν μέρες για το AIDS, την πείνα, την φτώχια, τον πόλεμο, την διάκριση, τις αρρώστιες και μετά νίπτουν τα χέρια τους και πέφτουν να κοιμηθούν ήσυχοι ότι έκαναν αυτό που μπορούσαν.
Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας έστειλε μια επιστολή στον Χρυσοχοϊδη και ζητά να την υπογράψουμε όλοι για να υιοθετήσει το κράτος μας την διακήρυξη (;) του Δουβλίνου.
Ναι, να την υπογράψουμε, να πάει η επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μέρα που είναι και μετά να πέσουμε ήσυχοι να κοιμηθούμε ότι κάναμε το χρέος μας.
 
Τετρακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες (400.000) μέχρι στιγμής, από το Κιργιστάν στο Ουζμπεκιστάν. Τετρακόσιες Χιλιάδες. Τι θα γίνουν αυτοί;, 
Έ, καλά, εντάξει είναι μακρυά η Κιργισία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, ας κοιμηθούμε, εξ άλλου δεν μας αφορά, τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς;
Στο Κιργιστάν, η διαφθορά έφθασε σε ανείπωτα μεγέθη, η οικονομία κατέρρευσε. Μήπως σας θυμίζουν τίποτε αυτά; Η Κιργισία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχουν βάσεις και οι δυο υπερδυνάμεις. Η Ρωσία έδωσε πολλά λεφτά στον Πρόεδρο να διώξει τις αμερικανικές βάσεις. Η Αμερική έδωσε περισσότερα και οι βάσεις έμειναν. 
Ο Πρόεδρος έπεσε, έφυγε κρυφά, την κοπάνησε στην Λευκορωσία.
Η Κιργισία είναι ο σταθμός ανεφοδιασμού των Αμερικάνων για το Αφγανιστάν.
Ο Εμφύλιος άρχισε.
Μήπως δεν είναι τόσο πρωτάκουστα σε μας όλα αυτά;
Μήπως δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας τον χρόνο;
Μήπως δεν αρκεί μια επιστολή στον Χρυσοχοϊδη;
Η καλή κυρία πήγε ένα ποτήρι νερό στον Αμπντούλ. Ο Αμπντούλ έβαφε το σπίτι. Άσπρο. Λευκό για να έχει φως.
-- Αμπντούλ έχεις παιδιά;
-- Ντύο, κυρία, ίδια.
Κατάλαβε η κυρία, είχε δίδυμα ο Αμπντούλ, εκεί μακρυά στην πατρίδα του.
Το κοριτσάκι άκουσε την στιχομυθία, δεν είπε τίποτε. Μόνο έτρεξε και έφερε δυο μικρά κουκλάκια, ίδια και τα έτεινε στον Αμπντούλ.
 -- Για να παίζουν τα παιδάκια, είπε.
Ο Αμπντούλ τα πήρε με ευλάβεια και έστρεψε το κεφάλι του για να μη δουν τα δάκρυα του. Το κοριτσάκι, γύρισε το βλέμμα του ... πέρα, για να μη δείξει ότι είδε το δάκρυ του Αμπντούλ.
ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν,
ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με,
ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, 
Ματθ. Κεφ. 25, 35 
Διότι ἐπείνασα καί μοῦ ἐδώσατε νὰ φάγω,
ἐδίψασα καὶ μὲ ἐποτίσατε,
ἤμουν ξένος ποὺ δὲν εἴχα τόπον νὰ μείνω, καὶ μὲ ἐπήρατε εἰς τὸ σπίτι σας. 
Ένα ποτήρι νερό και δυο κουκλάκια και η ευτυχία σου ανήκει.
Αυτό να κάνουμε και όχι μόνο στην Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.