Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

παθοκτονία

Η πάροδος των χρόνων δυστυχώς μας κάνει πιο οκνηρούς. Υπάρχει σωματική και ψυχική κόπωση και φθορά. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να δει ο άνθρωπος την καρδιά του, να ελέγξει την σκέψη του, να γνωρίσει καλά τον εαυτό του. Μας τρομάζει το εσωτερικό μας κενό. Φοβόμαστε, όπως έχουμε ξαναπεί, την αντιμετώπιση και την κουβέντα με τον εαυτό μας. Δεν μιλάμε για ένα άσκοπο σεριάνι στο παρελθόν , για μία ονειροπόλα οπισθοδρομική διάθεση. Είναι αναγκαία μια εν επιγνώσει ανάκριση του εαυτού μας. Τί έκανε και τί δεν έκανε, γιατί το έκανε και γιατί δεν το έκανε.
Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν τους νοιάζει τί έκαναν και τί δεν έκαναν. Πρόκειται για αδιάφορους , χοντρόπετσους, ασυνείδητους και αδαείς. Είναι κι άλλοι ευαίσθητοι, λεπτολόγοι, σχολαστικοί και φοβισμένοι. Ούτε αυτοί είναι σωστοί. Το παρελθόν πέρασε. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό και να το διορθώσουμε. Μπορούμε όμως να ταπεινωνόμαστε για τα τυχόν καλά μας και να μετανοούμε για τα λάθη μας. Πίνοντας οινοπνευματώδη ποτά, παίρνοντας διάφορες ναρκωτικές ουσίες και υπνωτικά δεν διορθώνεται το παρελθόν, δεν απολησμονιέται, ούτε καλλιεργείται η καρδιά.
Ο άνθρωπος που αληθινά μετανοεί δεν έχει συνεχείς τύψεις και φοβερές ενοχές . Η μετάνοια από τη στενοχώρια, τη ντροπή, την ταραχή και τον φόβο σε οδηγεί στην ηρεμία, τη γαλήνη, τη νηφαλιότητα , την κατάνυξη και τη σωφροσύνη. Τα σημάδια από τα θεραπευμένα τραύματα των αμαρτιών θυμίζουν την αποστασία. Γίνονται τα παθήματα μαθήματα διδακτικά. Η – με τη χάρη του Θεού – μεταμέλεια του ανθρώπου τον μεταμορφώνει. Βλέπει τώρα με χαρά ότι είναι άλλος άνθρωπος , νέος άνθρωπος, πέθανε ο παλαιός άνθρωπος της αμαρτίας. Αν ο άνθρωπος νιώσει ότι είναι άλλος άνθρωπος είναι σημαντικό. Σημαίνει ότι βαδίζει καλά την οδό της μετανοίας. Η συναίσθηση της αμαρτωλότητας και όχι η λήθη της αμαρτίας οδηγεί στη συγχώρηση και τη θεραπεία της καρδιάς μας.
Για να δοκιμάσουμε την καθαρότητα της καρδιάς μας, ας υποβληθούμε στη δοκιμασία. Αν οι αφορμές, τα αίτια, οι εικόνες , τα πράγματα, οι χώροι της αμαρτίας έρχονταν μπροστά μας τί θα κάναμε; Αν τα συμπαθούσαμε, κουβεντιάζαμε μαζί τους, καθυστερούσαμε, τα προσέχαμε, τα παρατηρούσαμε, τότε κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Αν τ’ αποδιώχναμε, τ’ αποστρεφόμαστε και τα μισούσαμε, τότε σίγουρα θα είχαμε μετανοήσει ειλικρινά. Διαφορετικά θα νομίζαμε ότι είμαστε καλά, θα παίζαμε , θα κοροϊδεύαμε τον εαυτό μας και τον Θεό μας.
Μου έλεγε ένας μοναχός προ ετών: «Αισθάνομαι όλη η ζωή μου να είναι μια μπουνιά στο στομάχι του Θεού κι εκείνος να τη χαϊδεύει». Είχε μισήσει κάθε αντίθεη πράξη της ζωής του. Η αμαρτία δεν τον δελέαζε πια. Δεν ήταν αυτός που κάποτε ήταν. Έφθανε, λέει, να μην αναγνωρίζει πλέον τον παλαιό εαυτό του. Λυπόταν για τον χρόνο που έχασε άσκοπα εδώ κι εκεί. Για τις μάταιες καθυστερήσεις , τις περιττές λύπες, το χάσιμο της αθωότητας και της απλότητας. Αισθανόταν ανάξιος να τον αγαπούν , να τον τιμούν και να τον προσέχουν.
Αν γνώριζαν ποιος πραγματικά είμαι, έλεγε, αταπεινόλογα θα με αποστρέφονταν οι πάντες. Δεν νομίζω ότι ήταν φοβερά τα αμαρτήματά του, όμως έτσι αισθανόταν, γιατί ήταν αληθινά μετανοημένος ο μακάριος. Είχε ξεβοτανίσει καλά τον κήπο της καρδιάς του και είχε καλλιεργήσει ευώδη άνθη αρετών.
Κάθε φορά που ξεβοτανίζουμε κι εμείς τον κήπο της καρδιάς μας θα πρέπει να ‘μαστε ιδιαίτερα επιμελείς. Όχι απλά να θυμόμαστε τις αμαρτίες μας , για να τις εξομολογηθούμε τυπικά, αλλά να δούμε αν ακόμη τις αγαπάμε κι εύκολα θα τις ξαναδιαπράτταμε. Αξίζει να δούμε καλά πώς τις αφήσαμε να ριζώσουν και να θεριέψουν.
Λέγοντας αυτά εννοούμε μια βαθιά εσωτερική παρατήρηση. Να βρούμε το αυθεντικό μας πρόσωπο, την πραγματική μας ταυτότητα, τη μη επιζωγραφισμένη εικόνα μας. Να μην προσέχουμε το φαίνεσθαι αλλά το είναι. Δίχως προσωπείο, μάσκα, επιτήδευση, υποκρισία, ψευτοχαμόγελα, ψευτοευγένειες και ψευτοϋποχωρήσεις. Γενναία , ανυπόκριτα, ολοκληρωμένα, ατόφια, ακέραια και ντόμπρα πράγματα. Όχι μισοκακόμοιρα, μεσοβέζικα, πρόχειρα, επιπόλαια και ρηχά. Αξίζει να γνωρισθούμε και να συμφιλιωθούμε με τον πραγματικό εαυτό μας, ώστε αυτόν να μεταμορφώσουμε και όχι την εξωτερική του επιφάνεια , για να κάνουμε τους καλούς και να μας τιμούν…
Πηγή: «ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
παθοκτονία

Εκείνο που μισεί περισσότερο ο φασισμός είναι η νοημοσύνη - Miquel de Unamuno

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/kaloimathites_17.jpg

«Το παιδί μου δεν με σέβεται» τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να αλλάξει αυτό!




Είναι άσχημο να νιώθετε ότι το παιδί σας δεν σας σέβεται. Νιώθετε στεναχωρημένοι ή απόγνωση όταν τις μισές φορές σας αγνοεί και τις άλλες σας κοροϊδεύει;
Αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση η σωστή σχέση γονιού και παιδιού, αλλά τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να αλλάξει αυτό;

Ήρθε η ώρα για δυο μεγάλες αλλαγές.

Σεβαστείτε τον εαυτό σας.
Σκεφτείτε καλά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τον εαυτό σας. Τον σέβεστε; Νιώθετε ευχαριστημένοι; Είστε ευτυχισμένοι;
Ακόμη πρέπει να σκεφτείτε και πώς σας συμπεριφέρονται οι άλλοι και να επιλέξετε τι θα δεχτείτε και τι θα απορρίψετε. Αν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας μην περιμένετε να σας σεβαστούν και οι συνάνθρωποι σας. Για αυτό λοιπόν ξεκινήστε πρώτα με εσάς.

Σεβαστείτε το παιδί σας.
Δεν είναι τόσο εύκολο να του δείξετε σεβασμό από την στιγμή που σας φέρεται άδικα. Για να μάθουν τα παιδιά να δίνουν πρέπει πρώτα να πάρουν κάτι από εσάς. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν καλά με τους εαυτούς τους και αν μειωθεί η αυτοεκτίμηση τους δεν συμπεριφέρονται σε κανέναν με σεβασμό.
Συνήθως οι γονείς που απαιτούν σεβασμό παίρνουν λάθος αποφάσεις και τιμωρούν τα παιδιά τους και ταυτόχρονα δεν τα σέβονται οι ίδιοι. Πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους με τον τρόπο που τους αξίζει.
Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα σε μια νύχτα. Θα περάσει αρκετό χρονικό διάστημα για να αλλάξετε τις συνήθειές σας και πρέπει να χειρίζεστε   τις καταστάσεις με ψυχραιμία. Μην διστάσετε να απολογηθείτε και να ξαναρχίσετε από την αρχή, όσες φορές κι αν χρειαστεί αρκεί να το πετύχετε.

πηγή 

Ανύπαρκτες οι δυτικές οργανώσεις που υποτίθεται προστατεύουν την γυναίκα

Oι τζιχαντιστές βιάζουν και πουλούν ως σκλάβες τις γυναίκες των Γιαζίντι (Φωτο)

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις ωμότητες των τζιχαντιστών που δε διστάζουν να σκοτώσουν, να βιάσουν και να βγάλουν τα πιο άγρια ένστικτά τους πάνω σε γυναίκες, παιδιά και αμάχους.
Εκατοντάδες είναι οι γυναίκες των Γιαζίντι που βρίσκονται
αιχμάλωτες στις φυλακές των τζιχαντιστών. Οι εξτρεμιστές δεν τις εκτέλεσαν, όπως έκαναν με τους άντρες και τα μεγάλα αγόρια. Οι γυναίκες προορίζονται για νύφες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και πωλούνται προς 25 δολάρια!
Όσες αρνηθούν τις περιμένουν ατελείωτοι βιασμοί και απάνθρωπα βασανιστήρια. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τις ελάχιστες γυναίκες Γιαζίντι που κατάφεραν να αποδράσουν από τη φυλακή Μπαντούς της Μοσούλης.

Οι επιλογές που δίνουν οι σουνίτες ισλαμιστές στις γυναίκες είναι δύο: ή ασπάζονται το Ισλάμ και παντρεύονται ή τις βασανίζουν μέχρι θανάτου. Οι μαρτυρίες που αναδύονται από το αυτοανακυρηχθέν Χαλιφάτο είναι πραγματικά τραγικές. Έφερναν μέχρι και ειδικούς για να βάψουν και να ομορφύνουν τις γυναίκες πριν τις διαλέξουν οι μαχητές.


Σημειώνεται πως όταν οι εξτρεμιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη, εκτέλεσαν όλους τους κρατούμενους της φυλακής που υπολογίζονται σε 670. Εκτιμάται πως αυτή τη στιγμή κρατούνται περισσότερες από χίλιες γυναίκες.

Κι είπε ποτέ σου μην τους πεις τι άσκημοι που μοιάζουν, αυτοί που σε σιχαίνονται μα στέκουν και κοιτάζουν... Κι είπε ποτέ σου μη κοιτάς τον άλλο μες στα μάτια, γιατί καθρέπτης γίνεσαι κι όλοι σε σπαν κομμάτια. (Α. Ιωαννίδης)

http://cdn.maga.gr/wp-content/uploads/2013/03/Diane-Arbus-1970-1.jpg

" Ζητείτε" , αδέλφια, καί " δοθήσεται υμίν"





Έκλαψα πικρά για τα χρόνια πού έχασα..
Γιατί όσο ζούσε αυτο τό μικρόσωμο γεροντάκι στο Άγιο Όρος και στην Σουρωτή, εγώ διύλιζα τον κώνωπα της "ειδικής" άθεης αλήθειας μου στο προαύλιο της ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στην κάπνα διαφόρων ειδών συνελεύσεων.
Και μετά κατάλαβα, πώς αυτό το γεροντάκι, δεν πέθανε, απλώς πήγε παραπέρα.
Αυτό το παραπέρα, για το οποίο αξίζει κανείς να ζήσει όλα τα δεινά αυτού τού κόσμου, -έμαθα τώρα τελευταία..
Αυτό το γεροντάκι, που έφυγε από τον δικό μας κόσμο το 1994, με τις οδύνες ενός καρκίνου, ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, κάθε εβδομάδα, παρουσιάζεται στα παιδάκια της ιεραποστολής, κάπου στην Αφρική, και αγωνίζεται να τους δώσει την αγάπη του.
Όχι, παλαιοί μου σύντροφοι άθεοι μαρξιστές και μη. Δεν τρελάθηκα, ούτε με κατέλαβε ψυχωτική θρησκοληψία.
 Ούτε και θα δεχόμουν ούτε ένα λεπτό, πλέον, να πιστεύω κάτι που απλώς θα ήταν χρήσιμο για την πάρτη μου, εάν δεν καταλάβαινα ότι είναι αληθινό.
Πόσο αληθινό; Τόσο αληθινό όσο ο αριθμός 1/30000.
Τί είναι αυτό το ένα προς τριάντα χιλιάδες; Είναι η πιθανότητα  να ήταν τυχαία η ανεύρεση ενός συγκεκριμένου χαπιού στο πάτωμα τού ιατρείου μου, την ημέρα πού προσευχήθηκα για να πάρω την πληροφορία που μου έδωσε αυτό το χάπι.
Όχι, αδέλφια, αυτά δεν είναι μαγικά. Είναι η χάρις του Αγίου Πνεύματος, που έχουμε ΟΛΟΙ  μέσα μας, και που το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να την αισθανθούμε, είναι απλώς, ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ.


Υπάρχει, κάπου, ένας πατέρας που φροντίζει το παιδί του καθημερινά, αλλά εκείνο ποτέ δεν ζήτησε να τον γνωρίσει.. Για να ακριβολογούμε, θεωρεί τυχαία τα καθημερινά βοηθήματα που παίρνει από εκείνον, και αρνείται ΕΜΜΟΝΙΚΑ τήν πιθανότητα να τόν βοηθά κάποιος.. Καί, φυσικά, δεν απευθύνει ούτε ένα ευχαριστώ, σε αυτόν που θεωρεί ανύπαρκτον
Υπάρχει ένας πατέρας, που από τακτ και αγάπη για την ελευθερία τού παιδιού του,  ποτέ δεν θέλησε να εμφανισθεί σ' αυτό με μια εκκωφαντική εισβολή στο προσκήνιο. Αρκέσθηκε, από το παρασκήνιο τού αγνοημένου, να το αγαπά και να το φροντίζει ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.
Σκέπτεστε την χαρά του, όταν εκείνο τού πει " πατέρα μου, πού είσαι, μίλα μου" ;
Μην φοβάστε, κάντε μια προσευχούλα, κρυφά, για να μην μας πέσει και η κακομοίρα μούρη, όπως έκανα και εγώ στην αρχή και απλώστε τις κεραίες σας για να πάρετε την απάντηση. Επιμείνετε,  και μην απογοητεύεστε αν καθυστερήσει λιγάκι. (Σε εμένα, όταν ζήτησα αυτήν την επικοινωνία, η απάντηση καθυστέρησε …μισή ώρα, η πρώτη, γιατί μου ήρθε και η δεύτερη, εκεί που είχα χαλαρώσει και δεν τό περίμενα, εκείνο το βράδυ. Μιλάμε για απάντηση, και όχι για αυθυποβολή ή φαντασίωση, γιατί η πρώτη προσευχή μου, εκείνο το πρωινό Δευτέρας, του προηγούμενου Νοέμβρη, έθετε αυτό ακριβώς τό ερώτημα:  « Χριστέ μου, πες μου, πώς θα ξεχωρίσω την αυθυποβολή από την αληθινή επικοινωνία στην προσευχή» ;
Και αν δεν πάρετε απάντηση, εδώ θα είμαι. σε αυτό το ιστολόγιο, για να με φτύσετε. Στο κάτω κάτω, εγώ τό αξίζω αυτό το φτύσιμο...
Ά, και να σας πω και κάτι: Υπάρχει και ο αντίπαλος, που επιδιώκει να μπει στην συχνότητα. (Ξέρω, αυτό κι αν δεν μπορείτε να το χωνέψετε μέ τίποτα). Μην φοβάστε. Σιγά-σιγά μαθαίνουμε να τον πολεμάμε. Σαν και εμάς είναι κι αυτός: Νάρκισσος επαναστάτης, πλανημένο παιδί, για το οποίο, αυτή η Μορφή που βλέπουμε πιο επάνω, προσεύχονταν νύχτες για να σωθεί. Ναι, από αγάπη, όχι του οπαδού, αλλά του Ορθόδοξου..
Και μην τό ψάχνετε θεωρητικά. Όσο και αν σας περιγράφω πώς είναι να οδηγείς αυτοκίνητο, δεν πρόκειται να μάθετε, εάν δεν το επιχειρήσετε.
Έτσι είναι η πίστη και ειδικά η Ορθόδοξη: βίωμα σχέσης με τόν Θεό.  Όχι πώς δεν έχει θεωρία, που είναι και υπέρτερη σαφώς,  αλλά αυτή λιγότερο μετράει. Η γιαγιά μου δεν ήξερε να διαβάζει, και κόντεψε να αγιάσει…
Άιντε, άθεά μου αδέλφια: Μια ταπεινή, αλλά επίμονη προσευχούλα. Και μετά, θα τα πούμε στό level two

πηγή 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ, ΤΟ ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΚΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


ΤΟ ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΚΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η πρώτη χαρακτηριστική κίνηση του νέου προέδρου της Τουρκίας, του ισλαμιστή Ταΐπ Ερντογάν, ήταν να αποκλείσει από την καθημερινή ενημέρωση των ΜΜΕ τον Emre Soncan, εκπρόσωπο της Zaman, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία τουρκικής εφημερίδας, με το αιτιολογικό ότι εκπροσωπεί  μια εφημερίδα που αντιπολιτεύεται συκοφαντικά εδώ και καιρό τον Ερντογάν και την προηγούμενη κυβέρνηση του. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε σαν ένα πρώτο δείγμα του τύπου της αλαζονικής προεδρικής εξουσίας που προτίθεται να ασκήσει ο νέος «Σουλτάνος» της Τουρκίας, όπως το έχουν αποκαλέσει και πολλά ξένα έντυπα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως  οι περισσότεροι ξένοι ανταποκριτές   επέκριναν έντονα τις μεγαλοπρεπείς τελετές ορκωμοσίας του Ερντογάν σαν ένα επιδεικτικό σόου που έδειξε για άλλη μια φορά την μεγαλομανία του νέου προέδρου της Νέας Τουρκικής Δημοκρατίας.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον και συνάμα το πιο επικίνδυνο στοιχείο αυτής  της Νέας Τουρκίας των Ερντογάν-Νταβούτογλου, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες αλλαγές, είναι το πως αυτή η νεοοθωμανική πολιτική θα εκφραστεί στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας και φυσικά σε σχέση με την δική μας χώρα. Σύμφωνα με ένα τελευταίο πολύ αποκαλυπτικό  βιβλίο του Ολλανδού συγγραφέα, John Arhur EMERSON VERMAAT,  με τον χαρακτηριστικό τίτλο :  «Al-Qaeda's deadly planning and Crime, Migration and culture» ο νέος «σουλτάνος» της Τουρκίας, Tayyip Erdoğan,  έχει σαν σκοπό, βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου, να  αυξήσει και να επεκτείνει  την διεθνή επιρροή της Τουρκίας μέσω των Τούρκων αλλά και των άλλων μουσουλμάνων που ζούνε στο εξωτερικό, με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης κυρίως στις χώρες όπου υπάρχει και διαβιεί ένα σημαντικό τουρκικό και μουσουλμανικό στοιχείο. Όπως ανέφερε ο Ολλανδός συγγραφέας, ο Erdoğan σε μια πολύ ενδεικτική και ενδιαφέρουσα ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη σε ένα ακροατήριο από 15.000 Τούρκους του εξωτερικού, (μεταξύ των οποίων και από την ελληνική Δυτική Θράκη), τόνισε πως, «η αφομοίωση είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Ο Tayyip Erdoğan  εννοούσε ότι οι Τούρκοι αλλά και οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης όπως και της Ελλάδας δεν πρέπει να αφομοιωθούν με κανένα τρόπο αλλά να κρατήσουν την δική τους ταυτότητα. Η ευφυΐα του Τούρκου πολιτικού ήταν ότι πάντα επικαλούνταν τα δημοκρατικά δικαιώματα για να αποκρούσει κάθε σκέψη της αφομοίωσης του τουρκικοισλαμικού  στοιχειού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.  Η ομιλία του αυτή ήταν και μια προειδοποίηση προς τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών που πρεσβεύουν την ενσωμάτωση του μουσουλμανικού στοιχείου στις κοινωνίες τους, αγνοώντας όμως την   πραγματικότητα όπως αυτή εκφράστηκε από τον ίδιο τον Ισλαμιστή Τούρκο πρωθυπουργό, (καλή ώρα και στην Ελλάδα).
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αγνοούμε εδώ στην Ελλάδα, είναι η οργάνωση, κυρίως όμως η ιδεολογία της Milli Göruş που πρωτοστατεί τελευταία στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος. Είναι σημαντικό να τονίσουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο Erdoğan στην πραγματικότητα συνέχισε το έργο του Erbakan  και έδωσε σε νέα ώθηση  στις δραστηριότητες της Milli Görüs. Τέσσερα χρόνια μετά την καθαίρεση από την πρωθυπουργία του Erbakan από ένα αναίμακτο στρατιωτικό πραξικόπημα, το καλοκαίρι του 1997, εμφανίστηκε  το νέο κόμμα διάδοχος με την ονομασία, «Adalet  Kalkinma Partisi», (AKP), δηλαδή, «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για όσους παρακολουθούν από κοντά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία ότι υπήρχαν πάντα στενοί δεσμοί μεταξύ  του ΑΚΡ, δηλαδή του κόμματος του  Erdoğan και της ισλαμιστικής οργάνωσης Milli Görüs. Επίσημα ο Ερντογάν υποτίθεται ότι εκπροσωπεί  τον  μετριοπαθή ισλαμισμό  ενώ το κόμμα του  παρουσιάστηκε ότι  ενστερνίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες υποστηρίζοντας ότι  η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατόν, (άλλωστε αυτό θα τους έδινε ένα ισχυρό όπλο με την ελεύθερη πλέον διακίνηση για την περεταίρω εξάπλωση του τουρκικού και ισλαμικού στοιχείου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες).  Στην πραγματικότητα όμως όλα αυτά είναι προσχήματα για τις πραγματικές του νεοοθωμανικές πολιτικές επιδιώξεις. Μια σημαντική ένδειξη πως αυτές οι επιδιώξεις μπήκαν σε «νέα φάση» τα τελευταία χρόνια, είναι η εμφανίσιμη των οργανώσεων των Τζιχαντιστών, οι μαχητές των οποίων αν και ήταν προϊόν made by USA, οργανωθήκαν και εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικά στρατόπεδα στην περιοχή της Αττάλειας και του Χατάϋ.
Από εδώ και πέρα η Νέα Τουρκιά, δηλαδή η νεοοθωμανική Τουρκία, η Τουρκία που συνέβαλε αποφασιστικά στην αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής με την στήριξη στα εξτρεμιστικά ισλαμικά και αιματοβαμμένα κινήματα, θα είναι μια πραγματικότητα. Αυτή η Νέα Τουρκία διαθέτει μια τερατώδη στρατοκρατική μηχανή που συνεχώς ενισχύεται, αλλά από την άλλη δημιουργεί με την αλαζονεία που την διακρίνει συνεχώς και νέους εχθρούς από πολλές πλευρές. Η επικίνδυνη ακροβασία ανάμεσα στα μεγαλοϊδεατικά οράματα των Ερτογάν- Νταβούτογλου- Φιντάν για ένα ηγεμονικό πανισλαμισμό και από την άλλη στην προοπτική ακόμα και μια εκρηκτικής διάλυσης, θα απασχολήσει το ενδιαφέρων μας θέλουμε δεν θέλουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αρκεί να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Άραγε είμαστε;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΣΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ  ΣΠΟΡΟΙ  ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 
&
ΑΛΛΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΦΥΤΩΝ. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981 406 586 (What's up)
 
 
 




















 
















 
 

Το MEGA, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο Δήμου αποφάσισαν για τον αντιρατσιστικό νόμο!




Σχόλιο: ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ:
Μερικές ἐπισημάνσεις ἀπό τό Ἱστολόγιο ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ, σχολιάζοντας βῆμα-βῆμα τά ρηθέντα τοῦ βίντεο:
1. Ἡ "κοινωνική εἰρήνη" πού προασπίζει ἡ Δ.Ι.Σ. κατά τό λεγόμενον τῆς γυναίκας δημοσιογράφου, εἶναι θεολογικῶς καί ὀντολογικῶς πολλάκις καί ἀσυγκρίτως κατωτέρα ἀπό τήν πνευματική εἰρήνη καί καρπό τοῦ Ἁγίου Πνεύματος τοῦ Θεοῦ, τήν ὁποίαν αὐτήν πρέπει πρώτιστα νά περιφρουρήσει ἡ Δ.Ι.Σ. ὡς Ὀρθόδοξος (καί ὄχι κοινωνικός) Φορέας. Χωρίς τήν δευτέρα, ἡ πρώτη εἶναι ἐπίπλαστη, εὔθραυστη καί ἐξανεμίζεται μέ τό πρῶτο κραδασμό. Ἀπόδειξις; Οἱ συνεχεῖς πόλεμοι ἀνά τόν κόσμον καί ἡ κορύφωσις τῆς ἐγκληματικότητος παγκοσμίως. Γιά ποιά "εἰρήνη" διατείνονται κάποιοι;...Τό νά μήν μᾶς ἐλέγχει κανείς γιά τά ἀτοπήματά μας, δέν εἶναι εἰρήνη ἀλλά ἐφάμαρτη σιγή ἰχθύος. Οἱ κλέφτες καί οἱ φονιάδες "εἰρηνεύουν" σέ κάθε τους κίνηση, τήν κάνουν ἀσιγήτως μέχρι νά πετύχουν ἀνενόχλητοι τούς σκοτεινούς σκοπούς τους. Τό ἴδιο καί ὁ διάβολος! Ὁμοία "εἰρήνη" ἐπιθυμεῖ γιά τήν ἀνθρωπότητα. Δηλαδή νά σιωποῦμε (λόγῳ καί ἔργῳ) στά κακῶς κείμενα, νά μήν ἀντιδροῦμε  καί νά ἀφήνουμε τά ὄργανά τους (τά ὁρατά καί τά ἀόρατα) πού τά ἐνεργοῦν, νά κλέβουν καί νά φονεύουν τίς ψυχές μας ἀνενόχλητα κι ἀνεξέλεγκτα!
2. Ἡ Ἐκκλησία ὀφείλει νά παίρνει πάντα καί σέ κάθε περίσταση τήν σωστή θέση ἀπέναντι στό θέλημα τοῦ Θεοῦ καί ὄχι ἀπέναντι στά θελήματα τῶν ἀνθρώπων! Κι ἄν χρειαστεῖ νά διαφωνήσει, δέν τό κάνει γιά νά διχάσει ἤ νά ὑποκινήσει, ἀλλά γιά νά προστατέψει, νά κατευθύνει καί πάνω ἀπ' ὅλα γιά νά ὑπακούσει στό θέλημα τοῦ Θεοῦ, "τό τέλειον καί εὐάρεστον", τό ὁποῖο πάντοτε φέρει τό καλύτερο ἀποτέλεσμα γιά ὅλους. Ἡ Δ.Ι.Σ. δέν εἶναι, ἐπαναλαμβάνουμε, Κοινωνικός Φορέας, ἀλλά Ὀρθόδοξος! «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις» (Πράξ. 5, 29). Ἡ Ἐκκλησία δέν συσχηματίζεται μέ τόν αἰῶνα τοῦτο, ἀλλά ἀντίθετα, ἔχει χρέος καί εὐθύνη ὥστε νά μεταμορφώνει τούς ἀνθρώπους, καί τόν κόσμο κάτ' ἐπέκτασιν, πρός σωτηρίαν, σύμφωνα μέ τούς τέλειους νόμους τοῦ Θεοῦ. Σέβεται τούς νόμους τοῦ Κράτους βεβαίως, ἀλλά ἔχει χρέος νά ἀντιδράσει, ὅταν οἱ νόμοι τοῦ Κράτους διακυβεύουν τούς ἀνώτερους Νόμους τοῦ Θεοῦ καί θέτουν σέ κίνδυνο τίς ψυχές καί ζωές τῶν ἀνθρώπων καί εἰκόνων τοῦ Θεοῦ!
3. Ἀπό πότε τό ὀρθόν ἀνάστημα τῶν Πατέρων πού μέ θάρρος ὑψώνουν, ὁμολογώντας τόν Θεό καί ἀγωνιζόμενοι ὑπέρ Πίστεως, Ἀληθείας, ἀγάπης πρός τήν Πατρίδα καί γιά τό κοινόν ὄφελος, ἀποτελοῦν σκοπιμότητα καί δημιουργία "τεχνητῆς κρίσεως"; Αὐτό τό τελευταῖο μάλιστα περί "τεχνητῆς κρίσεως" ἀκούγεται φαιδρόν-φαιδρότατον, εἰδικά δέ σέ μία ἐποχή γεμάτη ἀπό μεθοδευμένες τεχνητές κρίσεις, ἐθνικές καί παγκόσμιες, σερβιρισμένες ἀπό σκοτεινά κέντρα μέ σημαιοφόρα ὄργανά τους πολιτικούς, κάποιους θρησκευτικούς ἡγέτας πού συμπλέουν μέ τό πνεῦμα τῆς Νέας Ἐποχῆς τῆς Παγκοσμιοποιήσεως καί τοῦ Ἀντιχρίστου καί τά Μ.Μ.Ε. (καλή ὥρα...)! Τό ὀρθόν ὑψούμενο ἀνάστημα, ἀποτελεῖ πάντοτε τήν σωστή ἀντιμετώπιση καί λύση σκοπιμοτήτων καί κρίσεων καί ὄχι σκοπιμότητα καί κρίση!
4. "Παραφωνίες"  καί "extreme καταστάσεις", εἶναι αὐτές πού ζοῦμε, ἀκοῦμε καί βλέπουμε, ἀπό τίς ἀντίχριστες, ἀντορθόδοξες, ἀνθελληνικές μαριονέττες αὐτοῦ τοῦ τόπου, ἀλλά καί ὅλου τοῦ κόσμου καί ὄχι οἱ ὀρθές παρακλήσεις, νουθεσίες καί τοποθετήσεις παληκαριῶν τῆς Πίστεως καί τῆς Πατρίδας!
5. Πρός τόν κύριο δημοσιογράφο πού κάνει κήρυγμα περί "ἀνοχῆς" τῆς Ἐκκλησίας στόν ὁποιονδήποτε καί στό ὁ,τιδήποτε καί περί "ἔμπρακτης ἀγάπης" (ἀμφιβάλλουμε ἄν ἔχει ἰδέα περί Πίστεως καί Ὀρθοδοξίας, ἄρα καί ἀγάπης), ἔχουμε νά ποῦμε τό ἑξῆς:
-Ποῦ στό Εὐαγγέλιο καί στήν Ἱερά μας Παράδοση, ὁ Θεός "ἀνέχεται" τήν ἁμαρτία, τήν ἀδικία καί τό ψέμα; Τά συγχωρεῖ ἀλλά δέν τά ἀνέχεται. Μακροθυμεῖ, ἀλλά δέν τά ἀνέχεται. Ὑπομένει, ἀλλά δέν τά ἀνέχεται. Καί τά ἐλέγχει καί δέν τά ἀνέχεται. Ὁ Σωτῆρας Χριστός ἐνανθρωπίστηκε γιά νά μᾶς καθαρίσει καί νά μᾶς λυτρώσει ἀπό ὄλα αὐτά καί ὄχι γιά νά μᾶς διδάξει πῶς νά τά ἀνεχόμαστε καί νά πορευόμαστε μέ αὐτά στήν ζωή μας, πολλῷ δέ μᾶλλον νά τά ἐπιβάλλουμε ὡς ὀρθά καί φυσιολογικά καί στούς ἄλλους. Ὅσο γιά "τά κηρύγματα μίσους" τῶν Ἐπισκόπων, οἱ ὁποῖοι πρός τιμήν Τους ὀρθῶς ἀντέδρασαν ἐν ἀγάπῃ, ἐν καλῇ ἀνησυχίᾳ καί μέ εὐθύτητα ἀνοιχτά κατά τοῦ ἀντιρατσιστικοῦ νομοσχεδίου, ἔχουμε νά ποῦμε τό ἑξῆς:
-Δέν εἶναι ἀγάπη νά ἐπιτρέπεις στόν ὁποιονδήποτε νά κάνει ὁ,τιδήποτε! Ἀντίθετα, αὐτό ἀποτελεῖ ἀσύστολη ἀσυδοσία καί μῖσος, στίς περιπτώσεις πού οἱ ἐνέργειες κάποιων φθείρουν ψυχές καί ζωές, τίς δικές τους καί τῶν ἄλλων. Δέν εἶναι "ρατσισμός" νά πρεσβεύεις τό Εὐαγγέλιο καί τά Ἐθνικά συμφέροντα. Εἶναι ὅμως ρατστισμός ὁ ἀντιχριστιανισμός, ὀ ἀνθελληνισμός καί ἡ φίμωση τῆς ἐλεύθερης ἔκφρασης, ἡ ὁποία δέχεται πυρά ὅποτε δέν ἐξυπηρετεῖ τά νεοταξικά συμφέροντα!
6. Ἀπό πότε ἡ "κοινή γραμμή" Ἐπισκόπων (καί ὁποιονδήποτε ἀνθρώπων), ἀποτελεῖ ὕποπτον σημεῖον; Ἀντιθέτως ἐν προκειμένῳ, ἀποτελεῖ Οἰκονομία Θεοῦ ἡ ἑνοποιός δύναμις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος πού ἔσπευσε νά ἐκφραστεῖ διά τῶν Πατέρων. Γιατί λοιπόν, λέμε κι ἐμεῖς μέ τή σειρά μας, δέν εἶναι ὕποπτη ἡ "κοινή γραμμή" κάποιων ἄλλων Πατέρων (Μεσσηνίας ἐν προκειμένῳ), τῶν Μ.Μ.Ε. καί διαφόρων πολιτικῶν, νά περάσουν ἐτσιθελικά σέ ἕναν ὁλόκληρο λαό τήν ὁμοφυλοφιλία, τήν ἀποσιώπηση καί παραχάραξη τῆς Ἑλληνικῆς Ἱστορίας καί τήν χριστιανική ἀνελευθερία;
7. "Θυσιάζομαι γιά σένα", ἀναφερόμαστε στόν Σεβασμιότατο Ἐπίσκοπο Μεσσηνίας, δέν σημαίνει σέ ἀφήνω στήν πλάνη σου καί στήν ἁμαρτία σου, ἀλλά δίνω ἀκόμη καί τήν ζωή μου γιά νά σέ βγάλω ἀπό αὐτά. Ἔχει διαστραφεῖ καί παρουσιάζεται διεστραμμένα ἡ ἔννοια τῆς ἀγάπης! Ἐπίσης, ἡ ἐλευθέρα ἔκφρασις τῆς Ἀληθείας ἀλλά καί τῆς προσωπικῆς ἄποψης, δέν ἀποτελοῦν καταπίεση τοῦ πλησίον, οὔτε λουρί στόν λαιμό του γιά νά τόν τραβολογᾶ καί νά τοῦ ἐπιβάλλει κατευθύνσεις. Ἀντίθετα, ὅμως, ἡ ἐπίθεση στήν ἐλεύθερη ἔκφραση τῶν ἀπόψεων (τῶν ἀντιδρούντων Ἐπισκόπων ἐν προκειμένῳ), αὐτή εἶναι ἀνελευθερία, δικτατορία, φόβητρο καί ρατσισμός.
8.  Ποινικοποίηση γνώμης δέν ὑπάρχει στήν Ἐκκλησία, κατά τόν Σεβαστό Επίσκοπο Μεσσηνίας. Φαίνεται τοῦ διαφεύγουν ἀπό τήν μνήμη του οἱ διωγμοί καί τά μαρτύρια τῶν ἑκατομμυρίων Χριστιανῶν σέ διάφορες χρονικές περιόδους τῆς Ἱστορίας. Ἀκόμη κι ἄν δέν ὑπάρχει ὅμως,  ἤδη διαφαίνεται  νά ὑπάρξει ὁ κίνδυνος ἐπιβολῆς της μέ τόν ἀντιρατσιστικό νόμο. Καί ὅλοι ἑπομένως, ὡς πολίτες αὐτῆς τῆς χώρας (συμπεριλαμβανομένων καί τῶν ἀντιδρούντων Ἐπισκόπων), ἔχουμε λόγο ἀνησυχίας καί ἀντίδρασης, τόσο ἀπό ἀγάπη πρός τόν Θεό, ὅσο καί γιά τόν συνάνθρωπο. Διότι τό νά ἐκφράζονται λόγου χάριν οἱ ὁμοφυλόφιλοι καί οἱ ἑβραιόφιλοι ἐλεύθερα, ἀλλά οἱ Ὀρθόδοξοι καί οἱ Πόντιοι νά ἀποστομώνονται, ποία ἐλευθερία ἰσότιμη παρέχεται πρός ὅλους; Τό ὅτι μιλᾶ κατά τῆς ὁμοφυλοφιλίας ὁ Νόμος τοῦ Θεοῦ, δέν δεσμεύει τούς ὁμοφυλόφιλους νά κάνουν ὄ,τι κάνουν ἔτσι κι ἀλλιῶς. Τό νά ποινικοποιηθεῖ ὅμως ἡ ἐλεύθερη ἔκφραση τῆς Ἐκκλησίας ὡς πρός τό σωστό ἤ λάθος, εἶναι ἰσότιμη ἐλευθερία;...
9. Τί εἶναι χειρότερο, τό porte-parole τῶν ἀντιδρούντων Ἐπισκόπων μέ τόν κ. Μπαλτάκο (ἄν δέν εἶναι ἁπλῶς τυχαῖο καί σύζευξη ὁμοίων ἀπόψεων πού προκύπτει ἐντελῶς φυσιολογικά, ὄπως συμβαίνει σέ ὅλες τίς περιπτώσεις), ἤ τό porte-parole δημοσιογράφων, ρασοφόρων καί πολιτικῶν μέ τόν Διάβολο καί τίς δικές του ἀπόψεις, καθώς καί μέ τά ἀνθελληνικά-ἀντιχριστιανικά κέντρα ἐξουσίας καί τίς δικές τους ἀπόψεις;...
10. Καί ὅπως συνήθως, πάλι τά Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικῆς Ἐξαπάτησης), ἀποπροσανατολίζουν τήν γνώμη τοῦ κόσμου καί τήν χειραγωγοῦν, "βαπτίζοντας" τίς θέσεις τῶν Ὀρθοδόξων ὁμολογητῶν "ἀκραῖες" καί βεβαίως ἐξομοιώνοντας αὐτές μέ τίς θέσεις τῆς Χρυστῆς Αὐγῆς. Περσινά ξινά σταφύλια, ἐπαναλαμβανόμενα σάν κολημμένη βελόνα χαλασμένου γραμμοφώνου. Πλάγιος ἐκβιασμός στήν κοινή γνώμη, ὥστε νά δημιουργήσουν ἐνοχικά σύνδρομα σέ ὀρθοτομοῦντες πιστούς, μέ σκοπιμότητα "νά ράψουν τό στόμα τους" διαπαντός, προκειμένου νά μήν στιγματιστοῦν ὡς Χρυσαυγίτες ἐνῶ πραγματικά δέν εἶναι.
11. Κατά τόν Σεβασμιότατο Μεσσηνίας, οἱ ἀντιδροῦντες Ἐπίσκοποι δέν διάβασαν καλά τόν ἀντιρατσιστικό Νόμο. Ξεχνᾶ, γιά παράδειγμα, τή νομική ἰδιότητα τοῦ Ἐπισκόπου Πειραιῶς καί βεβαίως ὑποτιμᾶ καί τούς ὑπολοίπους Ἐπισκόπους, τόσο στίς γνῶσεις τους, ὅσο καί στή νομική ἔρευνα καί συμβουλή πού πιθανόν ἔκαναν καί ἔλαβαν ἀντίστοιχα. Ἐξόν ὅμως ἀπό αὐτό, ὁ ἴδιος γνωρίζει καλά τόν ἀντιρατσιστικό Νόμο τόν ὁποῖον ὑπεραμύνεται; Ἐπίσης εἶναι σίγουρος πώς θά μπορεῖ νά βγαίνει στά κανάλια αὔριο μεθαύριο νά μιλᾶ τό ἴδιο ἐλεύθερα; (Ἐξαιρεῖται βεβαίως ἡ περίπτωσις κατά τήν ὁποία θά συμφωνεῖ ἀπολύτως μέ τό κοσμικό φρόνημα καί τούς νόμους του, ὁπότε σίγουρα θά ἔχει "ἐλευθερία λόγου" καί "δημόσιο βῆμα" ὁ ἴδιος προσωπικά)...
12. Γιατί οἱ θέσεις τῆς Ἐκκλησίας εἶναι ἀκραῖες, ἐνῶ ὁ "διαχωρισμός Κράτους-Ἐκκλησίας" μετά ἀπό πάνω ἀπό δύο χιλιάδες χρόνια ὁμαλῆς, ὡς ἐπί τό πλεῖστον, ἑνότητος καί σύμπλευσης, δέν εἶναι ἀκραῖος;...
Τό ὅτι πετάγονται φοῦσκες στούς τηλεθεατές μέ βαρύγδουπες ἐκφράσεις καί μέ ἀπώτερο σκοπό τήν δημιουργία πανικοῦ ὑπονοοῦντα ἀσυνενοησία, ἀποτυχημένες σχέσεις καί ρήξη Κράτους-Ἐκκλησίας, δέν εἶναι ἀκραῖο;...Τό ὅτι ἐκφράζεται ἐλεύθερα ὁ κ.Νίκος Δήμου κατά Ἐπισκόπων (χωρίς ἐπιχειρήματα) καί κατά τῆς Ἐκκλησίας δέν εἶναι ἀκραῖο;...Τό ὅτι χρεώνονται ὠς ἐκφραστές καί ὑποκινητές βίας, Ὀρθόδοξοι Ἐπίσκοποι καί πιστοί γενικῶς πού ἁπλῶς ἐκφράζουν κατά τό Νόμο τοῦ Θεοῦ τό σωστό ἀπό τό λάθος, τό δίκαιο ἀπό τό ἄδικο, τό καλό ἀπό τό κακό, δέν εἶναι ἀκραῖο;...Γιατί αὐτή ἡ ἐπιλεκτικότης στό τί εἶναι ἐλευθερία καί τί εἶναι ἀκρότης, τί εἶναι ἀγάπη καί τί εἶναι μίσος, ἀπό τόν ὁποιονδήποτε ἐπίβουλο θεομάχο καί πατριδομάχο ἤ ἄσχετο καί ἐν ἀγνοίᾳ εὐρισκώμενο;
13. Καί ἐμεῖς μέ τήν σειρά μας συνιστοῦμε στόν κ.Δήμου, ὁ ὁποῖος πρῶτος συνέστισε στούς ἀντιδροῦντες Ἐπισκόπους νά διαβάσουν τήν Ἐπί τοῦ Ὄρους Ὁμιλία (ἔλα παππού νά σοῦ δείξω τά ἀμπελοχώραφά σου...), νά διαβάσει ὅλη τήν Ἁγία Γραφή καί νά μᾶς βρεῖ ἕναν στίχο της πού νά μᾶς λέει, γιά παράδειγμα, ὅτι ἡ ὁμοφυλοφιλία εἶναι φυσιολογική, ὅτι δέν εἶναι ἁμαρτία καί ὅτι ὁ Θεός τήν ἐπιτρέπει ἐλεύθερα. Ἄν μήτι ἄλλο μήπως δείχνει θράσος ὁ κ.Δήμου ὅταν ὑποδεικνύει σέ ἀγωνιστάς Ἐπισκόπους πῶς νά συμπεριφέρονται, τί νά διαβάσουν κι ἐπιπλέον νά τούς χρεώνει μίσος; Ἐπιπλέον δέν καταλαβαίνουμε τί ἐννοεῖ ὀ κ.Δήμου, ὅταν γενικῶς καί ἀορίστως ἀναφέρεται στήν Ἐπί τοῦ Ὄρους Ὁμιλία. Δημιουργεῖ ἐντυπώσεις στούς τηλεθεατές, 
πρῶτον: γιά νά πείσει ὅτι κατέχει θεολογικές γνώσεις καί
δεύτερον: γιά νά περάσει στήν κοινή γνώμη ὅτι ἔχει δίκιο.
 Ἐμεῖς εἰδικῶς κι ὄχι ἀορίστως, τοῦ ἀναφέρουμε τά ἑξῆς ἀπό τήν Ἐπί τοῦ Ὄρους Ὁμιλία τοῦ Χριστοῦ:
"Μακάριοι όσοι έχουν διωχθή ένεκα της αρετής και της πίστεώς των, διότι εις αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών" (Ματθ. 5, 10). Ἐπίσης:
"Μακάριοι είσθε, όταν σας εμπαίξουν και σας υβρίσουν οι άνθρωποι, και σας διώξουν και, ψευδόμενοι, ειπούν παντός είδους κακολογίας και κατηγορίας ενάντιον σας, επειδή πιστεύετε εις εμέ" (Ματθ. 5, 11).  Ἐπίσης:
"Το φως λοιπόν (που επήρατε από εμέ και είναι τώρα ιδικόν σας) έτσι ας λάμψη εμπρός στους ανθρώπους, δια να δουν τα καλά σας έργα (καί δέν ἐννοεῖ τήν ὁμοφυλοφιλία ὡς καλό ἔργο...) και δοξάσουν τον Πατέρα σας τον ουράνιον, που έχει τέτοια ενάρετα τέκνα" (Ματθ. 5, 16). Ἐπίσης:
"Ὅς ἐὰν οὖν λύσῃ μίαν τῶν ἐντολῶν τούτων τῶν ἐλαχίστων καὶ διδάξῃ οὕτω τοὺς ἀνθρώπους, ἐλάχιστος κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν· ὃς δ᾿ ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν" (Ματθ. 5, 19). Ἄρα λοιπόν, τί γίνεται μέ ὅλους ἐσᾶς κ. Δήμου πού θέλετε νά καταλύσετε τούς Νόμους τοῦ Θεοῦ;  Ἐπίσης:
 Ἔσεσθε οὖν ὑμεῖς τέλειοι, ὥσπερ ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς τέλειος ἐστιν" (Ματθ. 5, 46). Τέλειος, εἴτε ἀρέσει σέ κάποιους εἴτε ὄχι, εἶναι μόνο ὁ Νόμος τοῦ Τέλειου Θεοῦ! Ἐπίσης:
"Ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν" (Ματθ. 6, 33). Ἐσεῖς ὅλοι πού καταφέρεστε κατά τῆς Ἐκκλησίας, ζητᾶτε τήν βασιλεία τοῦ Θεοῦ ἤ τήν βασιλεία τοῦ Διαβόλου καί τῶν θελημάτων σας;....Ἐπίσης:
"Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες"  (Ματθ. 7, 15). Ἀσχολίαστο...
Ὁ Θεός νά μᾶς φωτίσει ὅλους!