Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ένας Πανεπιστημιακός τα λέει έξω από τα δόντια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας...



Βρείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ χρόνο (12 λεπτά) να δείτε το παρακάτω σημαντικό βίντεο και διαδώστε το με οποιοδήποτε τρόπο σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού, σε γνωστούς και αγνώστους...

Το Φόρεμα της Μάνας...


koritis-forema-dromos
Ένα κορίτσι τη ρώτησε αν της αρέσει το φόρεμα που φοράει.
«Είναι πολύ όμορφο!» του απάντησε εκείνη.
«Η μαμά μου, μου το έφτιαξε», είπε το κoριτσάκι με μάτια γεμάτα δάκρυα.
«Μπράβο! Είναι όντως πολύ όμορφο. Αλλά θα μου πεις γιατί κλαις;» είπε η γυναίκα.
Με σιγανή φωνή το κoριτσάκι της απάντησε, «Μόλις το έφτιαξε η μαμά μου, έφυγε. Πήγε πολύ μακριά».
«Καλά τώρα, μη στεναχωριέσαι. Κάνε υπομονή. Είμαι σίγουρη ότι σε λίγες μέρες θα είστε και πάλι μαζί!»
«Όχι, δεν καταλάβατε», είπε το κoριτσάκι. «Ο μπαμπάς μου είπε ότι δεν θα ξανάρθει. Είναι στον ουρανό με τον παππού».
Η γυναίκα κατάλαβε.
Γονάτισε, πήρε απαλά το κoριτσάκι στην αγκαλιά της και μίλησαν για λίγο για τη μαμά που έφυγε για πάντα.
Τότε ξαφνικά το μικρό κoρίτσι έκανε κάτι πολύ περίεργο.
Σταμάτησε ξαφνικά να κλαίει, σηκώθηκε, περπάτησε μερικά βήματα και άρχισε να τραγουδάει. Τραγουδούσε τόσο σιγά, σαν να ψιθύριζε. Ήταν ο πιο γλυκός, ο πιο όμορφος ήχος που είχε ακούσει ποτέ η γυναίκα. Σαν το κελάηδισμα ενός πουλιού!
Όταν σταμάτησε το τραγούδι του, εξήγησε στη γυναίκα:
«Η μαμά μου συνήθιζε να μου το τραγουδάει αυτό το τραγούδι πριν φύγει μακριά. Με έβαλε να της υποσχεθώ να το τραγουδάω και εγώ κάθε φορά που θα μου λείπει και θα κλαίω. Μου είπε ότι όταν το κάνω, θα σταματάω να κλαίω».
Κοίταξε με αυτά τα πελώρια μάτια του τη γυναίκα, χαμογέλασε, σήκωσε τα χέρια της ψηλά και της είπε:
«Είδατε; Το τραγούδησα και τώρα τα μάτια μου είναι στεγνά. Δεν έχουν δάκρυα».
Καθώς η γυναίκα σηκώθηκε για να φύγει, το μικρό κoρίτσι της άρπαξε το μανίκι.
«Κυρία, μπορείτε να μείνετε μόνο για ένα λεπτό; Θέλω να σας δείξω κάτι».
«Φυσικά», απάντησε. «τι θέλεις να μου δείξεις;»
Το κoριτσάκι έσκυψε και της έδειξε ένα σημείο στο φόρεμα της.
«Εδώ ακριβώς φίλησε η μαμά το φόρεμά μου. Και εδώ, και εδώ..», και συνέχισε να της δείχνει σημεία στο φόρεμα του.
«Η μαμά είπε ότι έβαλε όλα αυτά τα φιλιά στο φόρεμά μου, ώστε να μπορώ να τα έχω κάθε φορά που θα μου λείπει και θα κλαίω».
Η περαστική γυναίκα τότε συνειδητοποίησε ότι δεν κοίταζε απλά ένα φόρεμα. Κοίταζε μια μητέρα… Μια μητέρα που γνώριζε ότι θα φύγει από τη ζωή και ότι δεν θα μπορεί πια να αγκαλιάζει και να φιλάει την κορούλα της. Έτσι, πήρε όλη την αγάπη που είχε για το όμορφο κoριτσάκι της και την χώρεσε σε ένα φόρεμα.
Συνειδητοποίησε ότι δεν έβλεπε πια ένα παιδί που ένιωθε υπερηφάνεια για το φόρεμα που του εφτιαξε η μαμά του. Είχε μπροστά της ένα παιδί τυλιγμένο με την αγάπη της μητέρας του.
Η αγάπη της μάνας είναι όμορφη.
Ευχαριστίες στην Ιωάννα Ι.

Με εντολή των ΗΠΑ ο κάθε Έλληνας θα έχει στην τσέπη του τον προσωπικό του ηλεκτρονικό χαφιέ (νέα ταυτότητα)


Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτά που λέμε και καταγγέλλουμε εδώ και χρόνια, σε ότι αφορά το όνειρο της κάθε εξουσίας να αποκτήσει τις δυνατότητες του "Μεγάλου Αδελφού".

Στα πλαίσια της νέας αυτής "τάξης πραγμάτων" και η δική μας κυβέρνηση, ως γνήσιος συνεχιστής των προηγουμένων φαίνεται ότι επιταχύνει τις εφαρμογές εκείνες που θα διευκολύνουν τα επιτελεία της Ευρώπης και της Αμερικής να παρακολουθούν και να ελέγχουν όλα όσα κάνει στην δημόσια και προσωπική του ζωή ο κάτοικος αυτής της "αποικίας".

Αυτή τη φορά η εντολή ήρθε απ΄ευθείας απο τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και έτσι κατά τα φαινόμενα οι Έλληνες πολίτες εκτός απο όλα τα άλλα θα πληρώσουν και καμιά εκατοστή εκατομμύρια προκειμένου να αποκτήσουν μοντέρνες και προ πάντων ...αποτελεσματικές ηλεκτρονικές χειροπέδες.

Χωρίς άλλα σχόλια (προς το παρόν) αναδημοσιεύουμε την "είδηση" απο την "Καθημερινή":


Νέα δελτία ταυτότητας υπό την πίεση ΗΠΑ, Ε.Ε.

Σε πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία, που θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, υποχρεώνεται η ελληνική κυβέρνηση, υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για Ελληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέας γενιάς ταυτοτήτων.


Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν, εκτός από δακτυλικό αποτύπωμα, και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η επιτροπή συγκροτήθηκε πριν από έναν μήνα και συμμετέχουν σ’ αυτήν, μεταξύ άλλων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.
Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. Προσέθεσε ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων προωθείται υπό την πίεση της επικείμενης αξιολόγησης του προγράμματος Visa Waiver, για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η αξιολόγηση του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου.
Μικροτσίπ Στα νέας γενιάς δημόσια έγγραφα προωθείται η τοποθέτηση μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου, ενώ γίνεται προσπάθεια να προϋπολογιστεί το κόστος αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες.
Εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ.
Το θέμα εκσυγχρονισμού των δελτίων ταυτότητας φέρεται να έθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα αρμόδια μέλη της κυβέρνησης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι πιέσεις προς την Ελλάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα εντάθηκαν μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς υπάρχουν φόβοι ή και ενδείξεις ότι τα υφιστάμενα δελτία ταυτότητας πλαστογραφούνται και εν συνεχεία χρησιμοποιούνται για την έκδοση «γνήσιων» διαβατηρίων από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.
http://www.kathimerini.gr/841309/article/epikairothta/ellada/nea-deltia-taytothtas-ypo-thn-piesh-hpa-ee

Σε ευχαριστώ, Κύριε πολυέλεε, σε υμνώ, σε δοξάζω, γιατί μ' έπλασες από το τίποτα. Αλλά δεν μ' έπλασες μοναχά μια φορά, αλλά και κάθε μέρα με πλάθεις από το τίποτα, επειδή και κάθε μέρα με βγάζεις από τον ίσκιο του θανάτου που ξαναπέφτω. Μέσα στον ακαταμέτρητο τον κόσμο, μέσα στη μερ­μηγκιά των ανθρώπων, είμαι ένα τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα τίποτα. Και μολαταύτα τον κάθε άνθρωπο τον θυμάσαι και τον βρίσκεις και τον τραβάς προς εσένα, και τον ζωοποιείς από πεθαμένον, και τον ξαναπλάθει το πατρικό χέρι σου, σαν να είναι ο καθένας μας μοναχά αυτός στον κόσμο. Η κραταιά δύναμή σου βαστά όλη την κτίση κι' όλες τις ψυχές σαν νάναι μια και μοναχή. Και τις κάνεις να νοιώσουνε την αθανασία σαν νάναι μια και μονάχη η καθεμιά και σε νοιώθουνε πατέρα τους σπλαχνικόν, που δεν κουράζεται να συχωρά και να ξαναπλάθει τον εαυτό μας, που πεθαίνει κάθε ώρα από την αμαρτία.



 Φώτης Κόντογλου

Οικονομικό έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


trapezes--6-thumb-large

Από τον Γιώργο Δελαστίκ από την εφημερίδα Ελευθερία
Ένα απίστευτο οικονομικό έγκλημα διεπράχθη τον περασμένο μήνα εν μέσω σιωπής των μέσων ενημέρωσης, με την υποτιθέμενη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Το ελληνικό δημόσιο -δηλαδή όλοι ο Έλληνες φορολογούμενοι- έχασε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν για ένα κομμάτι ψωμί κυριολεκτικά στους ξένους! Επιπροσθέτως, μέσω αυτής της ανακεφαλαιοποίησης καταστράφηκαν εντελώς όλοι οι παλιοί μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών. Πρέπει να είναι πλέον εντελώς ηλίθιος όποιος δώσει λεφτά για να αγοράσει μετοχές ελληνικών τραπεζών! Ηλίθιος ή αδίστακτος κερδοσκόπος που να διαχειρίζεται κολοσσιαία ποσά δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ευρώ!
Είναι πραγματικά ανήκουστο πόσο απίστευτα φθηνά πουλήθηκαν στην ανακεφαλοποίηση οι νέες μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας μας.
Η πιο ακριβή μετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση ήταν αυτή της Άλφα Μπανκ, η οποία κοστίζει – εδώ κρατήστε την αναπνοή σας – μόνο… τέσσερα (4) λεπτά του ευρώ!!! Ναι, το ξαναγράφουμε για να μην νομίζετε ότι έγινε τυπογραφικό λάθος: τέσσερα λεπτά του ευρώ κόστιζε η ακριβότερη μετοχή ελληνικής τράπεζας στην ανακεφαλαιοποίηση!
Με ένα κέρμα του ενός ευρώ δηλαδή μπορούσατε να αγοράσετε… 25 μετοχές της Άλφα Μπανκ που ήταν ακριβή! Γιατί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας πουλήθηκε στη μισή τιμή της Άλφα – δηλαδή μόνο 2 λεπτά!!!
Άρπαξαν τζάμπα τις τράπεζες
Όσο για τη μετοχή της Γιούρομπανκ αυτή ήταν ακόμα φτηνότερη. Δεν κόστιζε παρά μόλις ένα (1)… λεπτό! Εδινε δηλαδή ένα παιδάκι ένα ευρώ και αντί για κουλουράκια έπαιρνε… εκατό μετοχές της Γιούρομπανκ! Ναι, εκατό!
Αυτή όμως που έσπασε κάθε ρεκόρ ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία καθόρισε την τιμή της μετοχής της στην ανακεφαλαιοποίηση στα… τρία δέκατα του ενός λεπτού! Με άλλα λόγια με ένα ευρώ μπορούσε κάποιος να αγοράσει… 333 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς! Με τρία ευρώ αγόραζε… 1000 (χίλιες) μετοχές αυτής της τράπεζας! Χίλιες τραπεζικές μετοχές με τρία ευρώ!
Εννοείται φυσικά ότι μετοχές ανακεφαλαιοποίησης δεν μπορούσαν να αγοράσουν μεμονωμένοι επενδυτές. Αυτό ήταν απαγορευμένο. Όλο το κόλπο ήταν στημένο για να πάρουν κυριολεκτικά τσάμπα τις ελληνικές ξένοι άρπαγες κερδοσκόποι (αυτοί που αποκαλούνται «γύπες» γιατί πέφτουν επί οικονομικών πτωμάτων) αλλά και κάποιοι Έλληνες «θεσμικοί επενδυτές» μπασμένοι στα κόλπα.
Πως έφαγαν δεκάδες δισ. ευρώ του κράτους
Οι τραπεζίτες χρησιμοποίησαν και ένα άλλο κόλπο. Αυτό της μείωσης του αριθμού των μετοχών (στα αμερικανικά αυτό αποκαλείται reverse split). Οποιος είχε δηλαδή π.χ. 100 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ή της Γιούρομπανκ έπαιρνε… 1 νέα μετοχή, όποιος είχε 50 μετοχές της Άλφα Μπανκ έπαιρνε 1 καινούργια και όποιος είχε 15 παλιές μετοχές της Εθνικής έπαιρνε μία καινούργια.
Για να καταλάβουμε καλύτερα πώς αφανίστηκαν οι παλιοί μέτοχοι και καταστράφηκαν εντελώς οικονομικά χάνοντας όλα τα λεφτά που είχαν δώσει για αγορά τραπεζικών μετοχών, θα δώσουμε ένα παράδειγμα.
Αν κάποιος είχε πάρει 15 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας στην εποχή που αυτή στοίχιζε 23 ευρώ, θα είχε δώσει 345 ευρώ. Αυτές τις 15 μετοχές όμως τις αλλάζει υποχρεωτικά με 1 νέα μετοχή, η αξία της οποίας την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο ήταν… 85 λεπτά! Έδωσε 345 ευρώ και παίρνει 85 λεπτά!
Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Εθνικής μπήκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης με τιμή 1,21 ευρώ και αμέσως «κλείδωσαν» υφιστάμενη πτώση… 30% (!) στα 85 λεπτά.
Αιτία αυτής της καταβαράθρωσης είναι το γεγονός ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα μπουν στην αγορά οι νέες μετοχές με 30 λεπτά – με άλλα λόγια 15 (!) φορές πάνω από την τιμή αγοράς που ήταν 2 λεπτά. Μιλάμε δηλαδή για κέρδος των κερδοσκόπων απατεώνων της τάξης του… 1.500%.
Λεηλάτησαν το Τ.Χ.Σ.
Η ελεεινή κομπίνα των τραπεζιτών είχε στόχο πρώτα από όλα να λεηλατήσει τα λεφτά που είχε βάλει το ελληνικό κράτος μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το γνωστό πλέον Τ.Χ.Σ. Με τις κομπίνες που προαναφέρθηκαν τα κατάφεραν άριστα.
Το Τ.Χ.Σ. είχε την πλειοψηφία των μετοχών στις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Πιο συγκεκριμένα είχε το 66,93% των μετοχών στην Τράπεζα Πειραιώς, είχε το 66,4% στην Άλφα Μπανκ και το 57,24% στην Εθνική Τράπεζα. Στη Γιούρομπανκ το μερίδιο του Τ.Χ.Σ. ήταν μειοψηφικό καθώς ανερχόταν στο 35,41%.
Μετά τη σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση το Τ.Χ.Σ. είχε χάσει και από τις τέσσερις τράπεζες την πλειοψηφία! Στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσοστό του έπεσε από το 67% στο… 26%, στην Άλφα Μπανκ από το 66% στο… 11%. Στην Εθνική έπεσε από το 57% στο 35% ενώ στη Γιούρομπανκ κυριολεκτικά εκμηδενίστηκε, καθώς από το 35% έπεσε στο… 2,7%.
Πέρυσι το καλοκαίρι, το 2014, αν το Τ.Χ.Σ. πουλούσε τις μετοχές που κατείχε το Δημόσιο θα είχε εισπράξει 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα μετά την ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού κράτος το δημόσιο της χώρας μας δεν πιάνει ούτε… μισό δισεκατομμύριο! Από 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ούτε μισό!
Είδατε πώς τα κατάφεραν οι τραπεζίτες; Πήραν ξανά οι ιδιώτες τις ελληνικές τράπεζες στα χέρια τους με ασήμαντα ποσά μέσω του ξεπουλήματός τους σε εξευτελιστική τιμή.
Εκβίαζαν φυσικά την κυβέρνηση Τσίπρα ότι αν δεν ανακεφαλαιοποιηθούν με τόσο ευνοϊκούς όρους θα φάνε τις… καταθέσεις όλων των δύστυχων Ελλήνων που τους έχουν εμπιστευθεί τα λεφτά τους. Δεν ήθελε φυσικά και πολύ για να υποκύψει ο Τσίπρας.
assets_LARGE_t_942_44249204_type13031
Συνεχίζεται η απόσυρση καταθέσεων 
Μέσα στο κλίμα αυτό συνεχίζεται η απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες. Κάποτε, προ εξαετίας, οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων είχαν φτάσει τα 252 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τότε που άρχισε όμως η πολιτική των μνημονίων, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κατέρρευσαν για δύο λόγους.
Ο πρώτος λόγος ήταν ότι καθώς η ανεργία σχεδόν τετραπλασιάστηκε, περνώντας από το 7,8% το 2008 στο 26,5% το 2014, ο κόσμος ήταν υποχρεωμένος να επιβιώνει ξοδεύοντας από τις καταθέσεις του ή «τσοντάροντας» από τις καταθέσεις για να πληρώνει τους φόρους του ή για να επιβιώσει χωρίς να πεινάσει σαν την Κατοχή.
Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι ο κοσμάκης διαισθάνθηκε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν θα δίσταζαν καθόλου να του φάνε τις καταθέσεις, αν τους δινόταν η ευκαιρία, οπότε πολλοί διοχέτευσαν τις καταθέσεις τους είτε στο εξωτερικό είτε σε κρυψώνες εκτός τραπεζικού συστήματος. Έτσι κι αλλιώς λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κλέψουν τα λεφτά από τις κρυψώνες οι κλέφτες ή οι ληστές παρά να τα κλέψουν οι τραπεζίτες. Είναι η νοοτροπία που κυριάρχησε στην Ελλάδα, ιδίως μετά τη ληστεία των καταθέσεων της Κύπρου το 2013. Εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο ο κόσμος που δεν εμπιστεύεται καθόλου μα καθόλου τους τραπεζίτες. Χειρότεροι άρπαγες δεν υπάρχουν!
Η κατάρρευση κάθε εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα δεν άργησε να προκαλέσει ολέθρια αποτελέσματα.
Υπό το πρίσμα αυτό οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες μειώνονται συνεχώς. Πάνω από 130 δισεκατομμύρια ευρώ – οι μισές δηλαδή καταθέσεις – έχουν πια φύγει από τις ελληνικές τράπεζες. Τον Οκτώβριο του 2015 δεν είχαν πια απομείνει παρά 121 δισεκατομμύρια καταθέσεις, με 30 δισεκατομμύρια να έχουν κάνει φτερά μόνο μέσα στο 2015.
Πενταπλάσια χρέη από καταθέσεις!
Οι επιχειρηματίες αποδεικνύονται απαράδεκτοι σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των επιχειρήσεών τους σε σχέση με τα δάνεια που έχουν πάρει και χρωστούν στις τράπεζες. Τον Οκτώβριο του 2015 οι επιχειρήσεις είχαν καταθέσει στις ελληνικές τράπεζες μόνο 19,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είχαν όμως… πενταπλάσια (!) δάνεια ύψους 96,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας εμπράκτως πόσο σαθρή είναι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αφού οι επιχειρήσεις στηρίζονται στα… δανεικά λεφτά.
Τα 121 δισεκατομμύρια των καταθέσεων λοιπόν ήταν 19,8 δισ. καταθέσεις επιχειρήσεων και 101,2 δισεκατομμύρια καταθέσεις νοικοκυριών.
Τα νοικοκυριά χρωστούσαν τον Οκτώβριο στις τράπεζες λιγότερα από τις καταθέσεις τους σε αυτές – για την ακρίβεια 94,9 δισ. ευρώ. Από αυτά τα σχεδόν 95 δισεκατομμύρια, τα 67,9 δισ. ευρώ ήταν οφειλές από χορηγηθέντα στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες και τα 27 δισεκατομμύρια αφορούσαν σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Τα νοικοκυριά δηλαδή έχουν τραπεζικά χρέη που ισούνται με το 94% των τραπεζικών τους καταθέσεων και οι επιχειρήσεις έχουν τραπεζικά χρέη που φτάνουν στο… 487% των τραπεζικών τους καταθέσεων! Οι επιχειρήσεις δηλαδή μόνο δανείζονται.
Είναι εξόφθαλμο ότι κάτι δεν πάει καλά με τους Ελληνες επιχειρηματίες και ότι ο κλάδος αυτός βρίθει απατεώνων που στήνουν επιχειρήσεις μόνο με δανεικά…
Δεν ήταν κακοπληρωτές οι Έλληνες 
Από τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους επιχειρείται να καλλιεργηθεί ο μύθος ότι δήθεν οι Έλληνες είναι συστηματικοί κακοπληρωτές άρα απατεώνες.
Ουδέν αναληθέστερον αυτού. Το 2007, το 2008, το 2009 – πριν δηλαδή χτυπήσει η κρίση την πατρίδα μας, όχι μόνο οι νοικοκυραίοι, αλλά ακόμη και οι επιχειρηματίες πλήρωναν κανονικά τα χρέη τους στις τράπεζες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Το 2007, για παράδειγμα, μόνο το 3,6% των στεγαστικών δανείων ήταν «κόκκινα». Ακόμη πιο εντυπωσιακό, μόλις το 4,7% των επιχειρηματικών δανείων δεν εξυπηρετείτο. Όσο για τα καταναλωτικά «κόκκινα» ήταν μόνο το 6% αυτής της κατηγορίας των δανείων.
Καθώς όμως εκτινασσόταν η ανεργία και κατέρρεε η ελληνική οικονομία, με την ανεργία από το 8,4% του 2007 να απογειώνεται στο 26,5% το 2014 και τη σωρευτική ύφεση να φτάνει το 2014 το 26% η κατάσταση άλλαξε άρδην.
Το 2014, τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται εκτινάχθηκαν από το 6% στο… 49,5%.
Το ίδιο παρατηρούμε και στα επιχειρηματικά δάνεια. Μιλώντας πάντα για το 2014, βλέπουμε το 4,7% του 2007 να γίνεται πέρυσι 33,5%.
Δεν αμφιβάλλουμε ότι υπάρχουν και απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τις δύσκολες καταστάσεις και ενώ μπορούν, δεν πληρώνουν τα δάνειά τους περιμένοντας και εκμεταλλευόμενοι κάθε ρύθμιση για τους αναξιοπαθούντες, πραγματικά. Αυτούς οι τράπεζες τους υπολογίζουν σε ίσως 10%.
Το υπόλοιπο 90% όμως είναι κυριολεκτικά θύματα της ανελέητης κρίσης και της στάσης των Γερμανών απέναντι στην πατρίδα μας…
πηγή 

Η λύπη κοιτάζει πίσω. Ο φόβος κοιτάζει τριγύρω. Η πίστη κοιτάζει ψηλά


Ralph Waldo Emerson

Πέτρος Σταυρακάκης - Θεματοφύλακας μιας ξεχασμένης Τέχνης


Πέτρος Σταυρακάκης - Θεματοφύλακας μιας ξεχασμένης Τέχνης
O Πέτρος Σταυρακάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα το 1979.

Κόντρα στους καιρούς αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του τον οποίο και αντικατέστησε μόλις στα 19 του.Γνωρίζει καλά τη δουλειά και την αγαπά αλλά όντως ανήσυχο πνεύμα διαβάζει ερευνά και εξελίσσεται.Ανέβηκε για λίγο στην Αθήνα όπου και μετα απο  ένα μικρό χρονικό διάστημα απαρνήθηκε τη νοοτροπία του τσαγκαράδικου ταχείας εξυπηρέτησης κι επέστρεψε στην πόλη μας. Ο Τσαγκάρης είναι ένα απο τα επαγγέλματα που θυσιάστηκε στο βωμό της προόδου και του κατα συρροήν  βιομηχανοποιημένου ετοιματζίδικου. Όμως τίποτε δε συγκρίνεται με το χειροποίητο..απο τη μυρωδιά του τσαγκαράδικου μέχρι τις σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται μεταξύ του Πέτρου και των ανθρωπων που θέλουν αληθινή ποιότητα. Πέρισυ μαθήτευσε στην Κριτσά  κοντά στον Γιώργο Δετορακη την τέχνη του χειροποιητου κρητικού στιβανιου.Ο Πέτρος δουλεύει με γνώση και πολύ μεράκι αλλα με ταπεινοφροσύνη και αγάπη στο απλό. Η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή γι' αυτον είναι να κοιτά έντιμα κατάματα τον ευχαριστημένο πελάτη. Όπως λέει ο ίδιος απο μικρός έμαθε ότι δεν πρέπει να λυπάσαι τον κόπο και τον χρόνο σου όταν θέλεις να πετύχεις κάτι.Ο Πέτρος επέλεξε απο πολύ νωρίς το δύσκολο δρόμο και μέσα στο χρόνο αποδείχτηκε ότι επέλεξε σωστά.Τωρα πια στο εργαστήριο του με τη μόνιμη συντροφιά και επίβλεψη του υπέροχου Μπρούνο ενός λαμπραντόρ που τα μάτια του σου μιλάνε πράγματα που οι άνθρωποι ξεχάσανε πια να λένε , δημιουργει κατα παραγγελία αποκλειστικά χειροποίητα υποδήματα και διανέμει παραγγελίες και μέσω   Ιντερνετ.Ο Πέτρος ανήκει στον Αγροτικό Οικοτεχνικό Συνεταιρισμό Χειροτεχνών Ιεράπετρας "ΧΕΙΡΟ-ΠΟΙΗΣΗ" βοηθώντας με τον τρόπο του την λαϊκή τέχνη και συμβάλει ενεργά  στην διάσωση των παραδοσιακών χειροτεχνικών δεξιοτήτων.
 

Petros2 Images Thumb Other400 200Petros3 Images Thumb Other400 200

Petros11 Images Thumb Other400 200

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος :«Φοβούμαι μήπως και στον τόπο μας έρθει κάποια καταστροφή, να με θυμάστε, εκτός αν μετανοήσουμε»



 

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ὁ Μέγας Βασίλειος λέει πώς «ἡ νηστεία εἶναι σταθερότης ἀγορᾶς».
«Ἄν ὁ ἑλληνικός λαός νήστευε τίς σαρακοστές του, δέν θά ὑπῆρχε ποτέ πρόβλημα εἰσαγωγῆς τυριοῦ, κρεάτων καί δέν ξέρω τί ἄλλα πράγματα. Ἄν νήστευε ὁ ἑλληνικός λαός … Γιά νά δεῖτε ποῦ εἶναι ἡ σταθερότητα ἡ οἰκονομική, καί αὐτό τό λέει ὁ Μέγας Βασίλειος: «Νηστεία, σταθερότης ἀγορᾶς». Ὀρθοτάτη παρατήρηση. Νά, σαράντα τά Χριστούγεννα, πενῆντα τό Πάσχα, ἴσον ἐνενῆντα μέρες, καί ἄλλες δεκαπέντε μέ τριάντα, παραπάνω ἀπό τό ἕν τρίτον. Φτάνομε τό μισό χρόνο, νά μή φᾶμε κρέας!».
«Σᾶς εἶπα ὅτι φοβοῦμαι, πολύ φοβοῦμαι, πάρα πολύ, μήπως καί στόν τόπο μας ἔρθει κάποια καταστροφή, νά μέ θυμᾶστε, ἐκτός ἄν μετανοήσομε. Ἀλλά πολύ τό φοβᾶμαι, ὅλος αὐτός ὁ πλεονασμός τῶν ὑλικῶν ἀγαθῶν, πού τά πετᾶμε καί στά σκουπίδια τά ὑλικά μας ἀγαθά, πολύ μέ φοβίζει. Χωρίς νά σᾶς πῶ ὅτι μᾶς ἐμποδίζει καί ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ πού εἶπε: «ἵνα μή τί ἀπόληται», τίποτα νά μή χάνεται, ἀλλά νά ὑπάρχει πνεῦμα οἰκονομίας. Ἀλλά ποιός κάνει οἰκονομία; Κανένας δέν κάνει οἰκονομία, μόνο οἱ σώφρονες ἄνθρωποι. Φοβοῦμαι ὅμως, πώς οἱ σώφρονες ἄνθρωποι εἶναι λίγοι!».
«Ἡ πεῖνα, ἀγαπητοί μου, εἶναι κακός σύμβουλος. Τό ἔχω πεῖ αὐτό σέ ὅλες τίς δεκαετίες τῆς ζωῆς μου, γιατί εἶδα τί θά πεῖ πεῖνα. Κακός σύμβουλος, διότι μετέρχεται τίς πιό ἀθέμιτες καταστάσεις καί παραδίδεται στά φοβερότερα πάθη, ὅπως ἡ προδοσία, ἡ δολοφονία, ἡ πορνεία, καί οὕτω καθ’ ἑξῆς».
«Τόν μαυραγοριτισμό τόν εἴδαμε μέ τά ἴδια μας τά μάτια, εἶναι ἀνέντιμο πρᾶγμα, εἶναι φοβερό πρᾶγμα! Τό κρύβεις, ὁ ἄλλος πεθαίνει ἀπό τήν πεῖνα καί τοῦ ζητᾶς χρήματα. Ὅταν εἶχε ἀποκλειστεῖ, στήν ἐπανάσταση τοῦ ’44, τό κεντρικό μέρος τῆς Ἀθήνας, ἐκεῖ, κάπου στό Κολωνάκι, ἕνας τενεκές νερό, γιατί δέν λειτουργοῦσε τό δίκτυο ὕδρευσης, ἕνας τενεκές νερό πωλοῦνταν μία χρυσή λίρα! Ἁπλῶς σᾶς λέω κάποια πράγματα πού τά θυμᾶμαι ἀπό τήν ἐποχή ἐκείνη. Θυμᾶμαι, γιατί τό εἶχα σημειώσει σέ ἕνα ἡμερολόγιο πού κρατοῦσα. Ὅταν οἱ Γερμανοί ἔφυγαν ἀπό τήν Ἑλλάδα τό ’44, ὁ πληθωρισμός ἔφερε τίς τιμές σέ παμμέγιστα ὕψη. Ἕνα αὐγό κόστιζε 200.000.000! [γελᾶ]. Μόλις ἔφυγαν οἱ Γερμανοί καί ἀποκτήσαμε κυβέρνηση, ἔκοψαν τά 8 μηδενικά καί ἔγινε δύο δραχμές!».
«Θυμᾶμαι, στήν κατοχή, στό τραπέζι ἀφήναμε πάντα μία μπουκιά ψωμί, γιά νά εὐλογήσομε, γιατί τά τρώγαμε ὅλα, ὅ,τι ὑπῆρχε πάνω στό τραπέζι, ἦταν κατοχή. Μία μπουκιά ἔστω, γιατί; Νά εὐλογηθεῖ καί ἔτσι ὁ Θεός νά μᾶς δώσει καί στό προσεχές τραπέζι νά φᾶμε. Πάντως, «ἡ αὐτάρκεια καί ἡ εὐσέβεια μαζί εἶναι σπουδαῖο στοιχεῖο καί πορισμός μέγας». Πορισμός θά πεῖ πλοῦτος, μεγάλος πλοῦτος»…
πηγή

Ὁ δρόμος ποὺ ὁδηγεῖ στὴν τελειότητα εἶναι μακρύς. Εὔχεστε στὸ Θεὸ νὰ σᾶς δυναμώνει. Νὰ ἀντιμετωπίζετε μὲ ὑπομονὴ τὶς πτώσεις σας καί, ἀφοῦ γρήγορα σηκωθεῖτε, νὰ τρέχετε καὶ νὰ μὴ στέκεστε, σὰν τὰ παιδιά, στὸν τόπο ποὺ πέσατε, κλαίγοντας καὶ θρηνώντας ἀπαρηγόρητα...


Ο δαιμονισμός σε όλο του το μεγαλείο, που καταντά ένας ιδιότυπος φασισμός!


ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η κυβέρνηση αφαίρεσε από οικογένεια χριστιανών όλα της τα παιδιά με την κατηγορία ότι τους έκαναν «κατήχηση»!
Απορρίφθηκε η προσφυγή μιας οικογένειας χριστιανών στη Νορβηγία κατά της απόφασης με την οποία η κυβέρνηση απομάκρυνε βίαια και τα 5 της παιδιά από το σπίτι τους.




Ο Marius Bodnariu, ρουμανικής καταγωγής και η Νορβηγίδα σύζυγός του Ρουθ, πρώην μέλη της Εκκλησίας της Πεντηκοστής στο Βουκουρέστι, μετακόμισαν στο Naustdal της Νορβηγίας πριν από 10 χρόνια, όπου και μεγάλωναν τα πέντε παιδιά τους. Όπως αναφέρθηκε από τον αδελφό του Marius, Daniel, στις 16 Νοεμβρίου, οι υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας της Νορβηγίας αφαίρεσαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά των Bodnariu, αφού ήρθαν στο σχολείο τους και τα πήραν μέσα από την τάξη, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους! Η αστυνομία αργότερα την ίδια ημέρα έφτασε στο σπίτι των Bodnarius, και πήρε διά της βίας τα δύο μεγαλύτερα αγόρια, αφήνοντας την Ruth με το τριών μηνών μωρό της, το οποίο και αυτό της το αφαίρεσε την επόμενη ημέρα!



Δύο ημέρες αργότερα, οι υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας γνωστοποίησαν στους γονείς ότι τα παιδιά τους ήταν στη φροντίδα δύο χωριστών ανάδοχων οικογενειών και έχουν ήδη «ενσωματωθεί» καλά. Ένας από τους αξιωματούχους είπε στην Ρουθ, «Δεν λείπετε καθόλου στα παιδιά. Τι είδους γονείς είσαστε εσείς;». Ο Marius και η Ruth αργότερα ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση ότι ήταν ένοχοι για «χριστιανικό ριζοσπαστισμό και κατήχηση».



Προφανώς, η απομάκρυνση των παιδιών υποκινήθηκε από το διευθυντή του σχολείου, ο οποίος παραπονέθηκε στις υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας ότι οι Bodnarius ήταν «πολύ Χριστιανοί» και ότι η πεποίθησή τους ότι ο Θεός τιμωρεί την αμαρτία "δημιουργεί αναπηρία στα παιδιά"… Κατά συνέπεια, ο διευθυντής πίστευε ότι οι γονείς χρειάζονται "καθοδήγηση" από την κυβέρνηση στο πώς να ανατρέφουν τα παιδιά τους. Ο διευθυντής ανέφερε επίσης τις ανησυχίες του σχετικά με την πειθαρχία στο σπίτι της οικογένειας, όπου χρησιμοποιείται περιστασιακά η σωματική τιμωρία. Αλλά μετά από κλινική εξέταση που έγινε στα παιδιά (το τριών μηνών βρέφος υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες και αξονική τομογραφία), καμία σωματική κακοποίηση δεν ανακαλύφθηκε.




Στις 27 Νοεμβρίου απορρίφθηκε η προσφυγή των Bodnarius να επανενωθούν με τα παιδιά τους. Το δικαστήριο έκρινε, αντιθέτως, ότι έπρεπε να παραμείνουν υπό τη φροντίδα των θετών γονέων τους, ενώ ο Marius και η Ruth μπορούν να επισκέπτονται τον τριών μηνών γιο τους δύο φορές την εβδομάδα για δύο ώρες. Θα μπορούν να βλέπουν τους δύο μεγαλύτερους γιους τους, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε να τους χορηγήσει το δικαίωμα επίσκεψης για τις κόρες τους.



Εν τω μεταξύ, μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υποστήριξης της οικογένειας έχει συγκεντρώσει 30.000 υπογραφές περίπου, ενώ έχει δημιουργηθεί και μια σελίδα στο Facebook.




Στις 2 Δεκεμβρίου, ο Ρουμάνος γερουσιαστής Titus Corlăţean, μίλησε εξ ονόματος των Bodnarius στην Επιτροπή για την Ισότητα και τις Μη Διακρίσεις, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Παρίσι. Ο Corlăţean καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε καταχρηστική συμπεριφορά εκ μέρους της νορβηγικής κυβέρνησης, και ζήτησε από την Συνέλευση να διερευνήσει το θέμα. Σημείωσε, επίσης, ότι οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας διέσπασαν την οικογένεια βασιζόμενη σε αβάσιμες κατηγορίες.



Ο αδελφός του Marius γράφει:



Δηλώνω, και εγγυώμαι ότι ο Marius και η Ruth έφεραν στον κόσμο και μεγάλωσαν μια «φυσιολογική» οικογένεια με τις χριστιανικές αξίες. Αυτοί οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και έχουν κάνει τα πάντα για να αναθρέψουν τα παιδιά τους με αγάπη και φροντίδα. Το χώρισμα της οικογένειάς τους από τις υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας είναι ένας συνεχιζόμενος εφιάλτης για τον Marius και την Ruth. Έχουν ελπίδα και αυτή στηρίζεται στο Θεό. Αυτός μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε κατάσταση και ελέγχει τα πάντα!

πηγή

'Λε Σοκ': Οι γαλλικές εφημερίδες περιγράφουν το μούδιασμα της επόμενης μέρας των εκλογών


Το Εθνικό Μέτωπο μπορεί να πανηγυρίζει πως είναι η πρώτη δύναμη στη χώρα, με τους "Ρεπουμπλικάνους" του Νικολά Σαρκοζί και τους σοσιαλιστές να αντιμετωπίζουν το αποτέλεσμα ενός θυμωμένου εκλόγικού σώματος. Πώς περιγράφουν το επιμύθιο του πρώτου γύρου των εκλογών οι γαλλικές εφημερίδες 
 η συνέχεια εδώ

Η ιστορία πίσω από τις σημαίες διάφορων κρατών

Η σημαία ενός κράτους είναι στοιχείο της ταυτότητάς του. Τι υπάρχει, όμως, πίσω από τα σχήματα και τα χρώματά της; Από την θρυλική, αιματοβαμμένη σημαία της Αυστρίας μέχρι αυτή της Κορέας που αποτελεί σύμβολο φιλίας και καθαρότητας, η σημαία κάθε κράτους κρύβει τη δική της ιστορία και τους δικούς της συμβολισμούς. Ελάτε να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από τις σημαίες 10 κρατών!
1. Αυστρία perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Σύμφωνα με το μύθο, μετά από μία σκληρή μάχη στο πλαίσιο της Τρίτης Σταυροφορίας, ο Λεοπόλδος ο Ε’, Δούκας της Αυστρίας, φόρεσε έναν λευκό χιτώνα ο οποίος καλύφθηκε αμέσως με το αίμα του. Μόλις έβγαλε την ζώνη του, αποκαλύφθηκε μία λευκή λωρίδα υφάσματος, η οποία είχε μείνει ανέπαφη από το αίμα.

2. Mπαχρέιν perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Το κόκκινο είναι ένα παραδοσιακό χρώμα σημαίας για τις χώρες του Κόλπου. Το λευκό οδοντωτό σχέδιο με τις πέντε κορυφές συμβολίζει τους πέντε στύλους του Ισλάμ.

3. Καμπότζη perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Το μπλε και το κόκκινο είναι τα παραδοσιακά χρώματα της χώρας και ο λευκός ναός με τους τρεις πύργους συμβολίζει τον ναό Άνγκορ Βατ. Η σημαία της Καμπότζης είναι η μόνη σημαία χώρας σε όλον τον κόσμο που απεικονίζει κάποιο κτίριο.

4. Κίνα perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την επανάσταση, ενώ τα τέσσερα κίτρινα αστέρια αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις τάξεις: την εργατική, την αγροτική, τους μικροαστούς και τους επιχειρηματίες. Το πέμπτο και μεγαλύτερο αστέρι συμβολίζει το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας.

5. Αιθιοπία perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Γνωστά ως τα χρώματα όλης της Αφρικής, το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα και τη γονιμότητα, το κίτρινο την αρμονία και τη δικαιοσύνη και το κόκκινο τον ηρωισμό και τις θυσίες όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη χώρα. Ο δίσκος στο κέντρο συμβολίζει την ειρήνη, την ενότητα και την ισότητα όλων των λαών της Αιθιοπίας.

6. Γερμανία perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Τα τρία χρώματα της σημαίας της Γερμανίας έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας. Προέρχονται από το μεσαιωνικό λάβαρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το οποίο απεικόνιζε έναν μαύρο δικέφαλο αετό, με κόκκινα νύχια, σε χρυσή βάση.

7. Βόρεια Κορέα perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Η φαρδιά κόκκινη ρίγα συμβολίζει την επαναστατική παράδοση της χώρας, οι λευκές ρίγες συμβολίζουν την αγνότητα, τη δύναμη και την ακεραιότητα και οι μπλε ρίγες την κυριαρχία, την ειρήνη και τη φιλία. Το αστέρι στο κέντρο συμβολίζει τον σοσιαλισμό.

8. Νότια Κορέα perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Η σημαία της Νότιας Κορέας ονομάζεται taegukgi. Το λευκό είναι το παραδοσιακό χρώμα της χώρας και συμβολίζει την ειρήνη και την αγνότητα. Το κόκκινο και το μπλε συμβολίζουν τις δύο αντίθετες κοσμικές δυνάμεις, το γιν και το γιανγκ, το καλό και το κακό. Καθένα από τα τέσσερα μαύρα σύμβολα αντιπροσωπεύει ένα από τα στοιχεία του σύμπαντος.

9. Μεξικό perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα, τη χαρά και την αγάπη, το άσπρο την ειρήνη και την ειλικρίνεια και το κόκκινο τη γενναιότητα, το θάρρος και την ανδρεία. Ο θυρεός στο κέντρο προέρχεται από έναν θρύλο των Αζτέκων, σύμφωνα με τον οποίο θα εγκαθίσταντο στο μέρος όπου ένας αετός θα έτρωγε ένα φίδι πάνω σε έναν κάκτο.

10. Ηνωμένο Βασίλειο perierga.gr - Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες κρατών
Η σημαία είναι ένας συνδυασμός του κόκκινου σταυρού του Αγίου Γεωργίου, προστάτη αγίου της Αγγλίας, του ερυθρόλευκου σταυρού του Αγίου Πατρίκιου, προστάτη αγίου της Ιρλανδίας και του λευκού σταυρού του Αγίου Ανδρέα, προστάτη αγίου της Σκωτίας.

πηγή

Όταν η Δύση προσχώρησε στην αίρεση του παπισμού, τότε σταμάτησε το Μύρο να τρέχει από το λείψανο του Αγίου Νικολάου


Γόρτυνος Ιερεμίας: Όταν η Δύση προσχώρησε στην αίρεση του παπισμού, τότε σταμάτησε το Μύρο να τρέχει από το λείψανο του Αγίου Νικολάου 

Κυριακάτικο εγκύκλιο κήρυγμα του Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμία 
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

1. Σήμερα, αγαπητοί μου χριστιανοί, η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας. Είναι άγιος πολύ αγαπητός στην πατρίδα μας και αυτό φαίνεται από το ότι πολλοί Ναοί σε πόλεις και χωριά είναι αφιερωμένοι σ᾽ αυτόν και πολλοί χριστιανοί, άνδρες και γυναίκες, φέρουν το όνομά του.
Άλλοτε σας μίλησα για τον θαυμαστό βίο του αγίου, ότι ζούσε ασκητικά, ότι κήρυττε την ορθόδοξη πίστη, ότι ήταν πολύ φιλάνθρωπος και μάλιστα κατά κρυφό τρόπο, γιατί ήταν πολύ ταπεινός και δεν ήθελε να διαφημίζεται το όνομά του.
2. Στο σημερινό μου κήρυγμα για τον Άγιο Νικόλαο, αδελφοί, θέλω να σας αναφέρω δύο περιστατικά, στα οποία ο άγιος παρουσιάζεται ως υπερασπιστής της ορθόδοξης πίστης.
Πραγματικά, ο άγιος Νικόλαος ήταν δυνατός ομολογητής της Ορθόδοξης πίστης. Το ένα περιστατικό, που θα αναφέρω για να φανεί αυτό, ήταν όταν ζούσε ο άγιος, το δε άλλο ήταν μετά τον θάνατό του. Ακούστε χριστιανοί:
Στα χρόνια του αγίου Νικολάου ζούσε ο αιρετικός και βλάσφημος Άρειος. Αυτός αρνείτο ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν Θεός όμοιος - ομοούσιος με τον Πατέρα και τον παρουσίαζε απλώς ως θεοθέντα άνθρωπο. ῾Η πλανεμένη αυτή διδασκαλία του Αρείου έφερε σύγχυση και ταραχή στην Εκκλησία και γι᾽ αυτό ο βασιλεύς, ο άγιος Κωνσταντίνος, συνεκάλεσε στην Νίκαια της Βιθυνίας το έτος 325 την Α´ Οικουμενική Σύνοδο, στην οποία συμμετείχαν 318 άγιοι Πατέρες. Μεταξύ αυτών ήταν και ο άγιος Σπυρίδων, ως αρχιερεύς Τριμυθούντος, και ο άγιος Αθανάσιος, ως διάκονος, βοηθός του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Αλεξάνδρου. Μεταξύ αυτών πάλι ήταν και ο άγιος Νικόλαος, που εορτάζουμε σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας. Βλέποντας ο άγιος Νικόλαος στην Σύνοδο ότι ο Άρειος προσπαθούσε να αποστομώσει όλους τους Αρχιερείς και να φαίνεται ότι υπερισχύει η δική του πλάνη, από θείο ζήλο κινούμενος, σηκώθηκε από την θέση του και έδωσε σ᾽ αυτόν, στον αιρετικό Άρειο, ένα δυνατό ράπισμα, ένα χαστούκι, ενώπιον μάλιστα του βασιλέως και αυτοκράτορος Κωνσταντίνου. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ιστορικό γεγονός η αναφορά αυτή στο ιερό Συναξάριο· γιατί μερικά από τα αναφερόμενα στα Συναξάρια είναι συγκεχυμένα και προέρχονται από νόθες παραδόσεις. Γιά να αναφερθεί όμως στον άγιο Νικόλαο ένα τέτοιο περιστατικό, ότι χαστούκισε τον Άρειο, αυτό σημαίνει ότι ο άγιος εθεωρείτο ως πολύ ζηλωτής των ορθοδόξων δογμάτων και μάλιστα ήταν επιθετικός κατά των αιρετικών διδασκαλιών. Αλλά πρέπει να είναι αληθινή η αναφορά αυτή στον άγιο Νικόλαο, ότι δηλαδή εράπισε τον Άρειο, γιατί στην συνέχεια έχουμε την φυλάκιση του αγίου Νικολάου, που δικαιολογείται ακριβώς από την πράξη του αυτή. Στην φυλακή δε ο άγιος που πήγε για την ομολογία της πίστης μας είχε θεοφάνεια. Γιατί του παρουσιάστηκε ο Χριστός και η Παναγία, η Οποία του πρόσφερε ένα Ωμοφόριο, όπως το βλέπουμε και στην Εικόνα του. Αυτό υποδηλώνει ότι η Παναγία ανακηρύττει ως καλόν Αρχιερέα εκείνον που ζεί ασκητικά – σαν τον άγιο Νικόλαο – και ομολογεί την Ορθόδοξη πίστη, αλλά και πάσχει γι᾽ αυτήν, σαν τον άγιο Νικόλαο, που φυλακίστηκε για την πίστη.

3. Αλλά έχουμε και άλλο ομολογιακό γεγονός της ορθόδοξης πίστης από τον άγιο Νικόλαο, μετά τον θάνατο όμως το γεγονός αυτό. Ακούστε: Το Λείψανο του αγίου Νικολάου βρισκόταν στα Μύρα της Λυκίας, εκεί που ήταν το ποίμνιό του. Αλλά κατά το έτος 1080 μ.Χ. έγινε μεγάλη επιδρομή των Ισμαηλιτών κατά των Ρωμαίων και υπήρχε κίνδυνος το Λείψανο του αγίου να πέσει στα χέρια αυτών των απίστων και να πεταχθεί. Γι᾽ αυτό και παρουσιάστηκε σε οπτασία ο άγιος Νικόλαος σε ένα ευλαβή ιερέα στην πόλη Μπάρι της Ιταλίας. 
Παρουσιάστηκε και του είπε να πεί στον Αρχιερέα της πόλης και σε όλη την Εκκλησία να πάνε στα Μύρα της Λυκίας, για να παραλάβουν από εκεί το Λείψανό του και να το φέρουν στο Μπάρι της Ιταλίας. Έτσι και έγινε, αδελφοί! Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, που διηγείται την μετακομιδή αυτή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, λέγει και για την μεγαλοπρεπή και ευλαβέστατη υποδοχή που έκαναν οι χριστιανοί του Μπάρι στον άγιο, την 9η Μαίου 1081 μ.Χ., Επίσκοποι, ιερείς και μοναχοί και όλοι οι χριστιανοί, άνδρες, γυναίκες, γέροντες και παιδιά, όλο το πλήθος του λαού βγήκαν με λαμπάδες και θυμιάματα, ψάλλοντες ύμνους και ωδές στον Χριστό και τον Ιεράρχη Του τον Νικόλαο, για να υποδεχθούν αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό, που ήρθε στην πόλη τους. Πρέπει όμως να πούμε ότι οι χριστιανοί τότε στο Μπάρι και στην Ιταλία και σ᾽ όλη την Δύση ήταν ορθόδοξοι και ήταν ενωμένοι με την Ανατολική Εκκλησία, γιατι δεν είχαν πέσει ακόμη στην αίρεση και στην κακοδοξία των μετέπειτα Παπικών.
4. Ακούστε χριστιανοί. Στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου βρισκόταν τώρα το άγιο Λείψανο του αγίου Νικολάου, κάθε χρόνο στις 9 Μαίου, που έγινε η ανακομιδή του, γινόταν πανηγυρική θεία Λειτουργία. Καί συνέβαινε κάθε χρόνο θαυμαστό και υπερφυσικό γεγονός: Όταν ο ιερέας άρχιζε την θεία Λειτουργία αυτή, τότε άρχιζε και το άγιο Λείψανο να τρέχει Μύρο απο τις δύο πτέρνες των ποδών Του. Καί ήταν τόσο πολύ το Μύρο, ώστε φαινόταν ότι τρέχουν δύο βρύσες. Γι᾽ αυτό και έβαζαν μεγάλα αγγεία και κάδους, για να το συλλέγουν. Γιατί το έστελναν παντού για θεραπεία ασθενούντων. Όταν όμως τελείωνε η θεία Λειτουργία, σταματούσε και η ροή του Μύρου. Γι᾽ αυτό και οι ιερείς, που τελούσαν την θεία Λειτουργία,την τελούσαν αργά-αργά, ώστε να συλλέγουν περισσότερο Μύρο!
Αλλά ακούστε: Όταν η Δύση και το Μπάρι, λοιπόν, προσχώρησε στην αίρεση του παπισμού, τότε σταμάτησε το Μύρο να τρέχει. Τελούσε βέβαια και ο παπικός παπάς την Λειτουργία, αλλά δεν ανέβλυζε το Μύρο. Όταν όμως καλούσαν ορθόδοξο ιερέα για να τελέσει την θεία Λειτουργία, τότε το άγιο Λείψανο του αγίου ανέβλυζε Μύρο, όπως πρώτα. Τι σας λέει αυτό, χριστιανοί μου; Ναί! Αυτό το σημείο μας λέει ότι η ορθόδοξη πίστη μας είναι αληθινή, ενώ η πίστη των παπικών είναι ψεύτικη, είναι αιρετική πλάνη.
5. Με δύο σημεία, λοιπόν, δυνατά σημεία, αδελφοί, ο άγιος Νικόλαος ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη. Το δεύτερο όμως σημείο, το μετά τον θάνατό του, ήταν πιο δυνατό από το πρώτο, από το ράπισμα στον βλάσφημο Άρειο. Βλέπετε, χριστιανοί μου, οι άγιοί μας και μετά τον θάνατό τους κηρύττουν την πίστη που έζησαν και θαυματουργούν αποδεικνύοντας έτσι δυνατά την αλήθειά της.
Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, και ας σπουδάσουμε την ορθόδοξη πίστη μας, ας την ζήσουμε εφαρμόζοντάς την στην ζωή μας και ας την παραδώσουμε σαν ιερή προίκα και κληρονομιά στην νέα γενεά, τα αγαπητά μας χρυσά παιδιά.

Με πολλές ευχές
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

Ωχ,θα μας καίει και ο Πορφύριος τώρα..!


 

Πρόπερσι,…αφού είχε γίνει η αγιοκατάταξη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, γινόταν Θεία Λειτουργία στο Φρικτό Γολγοθά,στο Πανίερο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Ησαν παρόντες προσκυνητές από την Ελλάδα.Μέσα στο γκρουπ ήταν και μιά δαιμονισμένη από Αττική, αλλά στεκόταν ήσυχη,προσευχόμενη.
Στα….»Σα εκ Των Σων…» την πιάνει κρίση! Αρχίζει να αφρίζει!Ουρλιάζει,…και στο «Εξαιρέτως της Παναγίας Αχράντου…»κραυγάζει,…γελάει δαιμονικά,…και λέει:
«Αχ μωρέ,…κοίτα τους,όλους τους! Δεν μας έφτανε ο κοντός,ο Νεκτάριος ο Κεφαλάς από την Αίγινα,…μας προστέθηκε τώρα και αυτός ο Πορφύριος από την Ομόνοια, από την Πολυκλινική Αθηνών,…να μας καίει κι αυτός τώρα!
Ωχ αλλοίμονο μου, ωχ…ωχ…!».
(Αυτό συνέβη εδώ στα Ιεροσόλυμα,μιά βδομάδα μετά,αφού είχε γίνει η αγιοκατάταξη του αγίου Πορφυρίου του νέου).
 

Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές : Κεφτέδες με τόνο και ταραμά


Κεφτέδες με τόνο και ταραμά 

Υλικά:
250 γρ. τόννο (κονσέρβα)
2-3 χονδρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1-2 κουταλιές της σούπας ταραμά
2-3 κρεμμύδια τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
Λίγη ρίγανη
Λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε καλά.
Λειώνουμε τον τόννο με το πιρούνι.
Ανακατεύουμε τα πάντα και τα ζυμώνουμε.

Αφήνουμε την ζύμη για λίγο να δέσει και μετά τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε σιγανή φωτιά για να μην αρπάξουν αλευρώνοντάς τους.

Ασκητική πορεία αναγέννησης


Η πορεία στην οδό τού Χριστού
 
Γέροντα  Σωφρονίου του έσσεξ 
Η νοερά όρασις του σκοπού δύναται να δοθή εις ημάς εν βραχυτάτη στιγμή, ανεξαρτήτως της φυσικής ηλικίας, αλλ’ η εν τη πράξει εκπλήρωσις εκείνου, όπερ προεγεύθημεν εν διαισθήσει δύναται να απαιτήση ισόβιον αγώνα· αλλά και τότε η επιτυχία δεν είναι εισέτι βεβαία. Εν τω χώρω της επιστήμης και της τέχνης υπάρχουν σημεία τινα εις τα οποία ερείδεται η κρίσις ημών· δεν ισχύει όμως το αυτό δια το πνεύμα το ελκόμενον προς τον Άναρχον.
Είναι γνωστόν ότι και ο καλλιτέχνης και ο φιλόσοφος και ο επιστήμων είναι δυνατόν όντως να πάσχουν εν τη δημιουργική πάλη, καίτοι το έργον αυτών είναι αληθώς μηδαμινόν εν συγκρίσει προς το ημέτερον.
Όταν ο προσευχόμενος νους του χριστιανού αποσπάται εκ της διαμονής αυτού εν τω Αιωνίω υπό των κακών λογισμών, τότε φόβος – εννοείται πνευματικός – κυριεύει αυτού. Να ίδη τις εαυτόν εν τη δουλεία των χαμερπών παθών των αποχωριζόντων αυτόν από του Θεού, θλίβει αυτόν μέχρι μεγάλου πόνου. Εκ της απεγνωσμένης θλίψεως η προσευχή συνάγεται εις τα έσω, εις αυτόν τούτον τον καρδιακόν πυρήνα της υπάρξεως ημών, υπό μορφήν «σπασμού»: Ο όλος άνθρωπος συσφίγγεται εις έν, ως ισχυρός εσφιγμένος γρόνθος. Η προσευχή γίνεται κραυγή άνευ λόγων.
Τούτο είναι μία εκ των πικροτέρων εμπειριών: να συνειδητοποιήση τις εαυτόν εν τω ζοφερώ λάκκω της αμαρτίας, ανάξιον του Αγίου των Αγίων. Δεν υπάρχει όμως άλλη ευκολωτέρα οδός δια την υπερνίκησιν των παθών.
Παν χριστιανικόν «έργον» αναποφεύκτως συνδέεται μετ’ ασκητικού αγώνος· η αγάπη δε, ως το ύψιστον πάντων των έργων, απαιτεί και τον μεγαλύτερον κόπον. Η ζωή του χριστιανού είναι κατ’ ουσίαν πορεία οπίσω του Χριστού: «Τί προς σε (οιοσδήποτε και εάν είναι ο άλλος); Συ ακολούθει Μοι» (πρβλ. Ιωάν. 21,22). Ως εκ τούτου έκαστος πιστός θα επαναλάβη εις τον ένα ή τον άλλον βαθμόν την οδόν του Κυρίου, αλλ’ ουχί δια της ιδίας αυτού δυνάμεως θα άρη επί των ώμων αυτού τον σταυρόν, ίνα πορευθή εις Γεθσημανή και περαιτέρω εις Γολγοθάν: «… ότι χωρίς Αυτού ου δυνάμεθα ποιείν ουδέν» (πρβλ. Ιωάν. 15,5). Όσοι όμως έλαβον την φοβεράν ταύτην ευλογίαν, εγεύθησαν της αναστάσεως αυτών· ο κλήρος των υπολοίπων είναι η πίστις εις την ευσπλαχνίαν του Θεού.
Ούτως ηυδόκησε περί ημών ο Πατήρ ο ουράνιος: Πάντες οι γηγενείς οφείλουν «να άρουν τον σταυρόν αυτών», ίνα κληρονομήσουν ζωήν αιώνιον (πρβλ. Ματθ. 16,24-25). Οι εκκλίνοντες από της σταυροφορίας ταύτης δεν θα εκφύγουν την δουλείαν των παθών και θα «θερίσουν εκ της σαρκός φθοράν» (πρβλ. Γαλ. 6,8 και Ρωμ. 8,13). Η προς τον Θεόν και τον πλησίον εντεταλμένη αγάπη είναι πλήρης βαθέων παθημάτων, αλλά ταύτα συνοδεύει παράκλησις ουράνιος (πρβλ. Μάρκ. 10,29-30): Την ψυχήν ζωοποιεί η ειρήνη εκείνη, την οποίαν έδωκεν ο Κύριος εις τους Αποστόλους προ της αναβάσεως Αυτού εις τον Γολγοθάν. Όταν δε το πνεύμα του ανθρώπου εισαχθή εις την σφαίραν της φωτοφόρου αγάπης του Θεού και Πατρός ημών, τότε επιλανθάνεται πάντων των πόνων, και η ψυχή ανερμηνεύτως μακαριούται (βλ. Ιωάν. 12,50 και 17,3). Ούτως η γυνή, «όταν γεννήση το παιδίον, ουκέτι μνημονεύει της θλίψεως δια την χαράν ότι εγεννήθη άνθρωπος εις τον κόσμον» (Ιωάν. 16,21). Ούτω και έτι μάλλον χαίρει ο χριστιανός, όταν εν επιγνώσει και βαθεία αισθήσει συνειδητοποιήση εαυτόν αναγεγεννημένον εν τω Θεώ δια την αιωνιότητα.
 
Πηγή: "Περί Προσευχής" Αρχιμανδρίτου ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ (Σαχάρωφ). Μετάφρασις εκ του Ρωσικού Ιερομονάχου Ζαχαρίου. Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου. Έσσεξ Αγγλίας 1993.

Τα μεταναστευτικά πουλιά ίσως να μην υπάρχουν στο μέλλον!


perierga.gr - Τα μεταναστευτικά πουλιά ίσως να μην υπάρχουν στο μέλλον!
Εννέα στα δέκα μεταναστευτικά πουλιά του πλανήτη αντιμετωπίζουν απειλές που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση, όπως η έλλειψη τροφής και η λαθροθηρία, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι θανάσιμες απειλές εκδηλώνονται στους τόπους όπου τα μεταναστευτικά πουλιά σταματούν το ταξίδι τους για να βρουν τροφή, να ξαποστάσουν ή να αναπαραχθούν. Περισσότερα από τα μισά είδη μεταναστευτικών πουλιών έχουν δει τους πληθυσμούς τους να μειώνονται κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, λόγω απειλών όπως το παράνομο κυνήγι και η καταστροφή των φυσικών τους ενδιαιτημάτων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κλερ Ράνγκε του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», μελέτησαν 1.450 είδη μεταναστευτικών πουλιών. Διαπίστωσαν πως μόνο το 9% απολαμβάνουν πλήρους προστασίας στη διάρκεια του ταξιδιού τους. Το αντίστοιχο ποσοστό προστασίας για τα μη μεταναστευτικά πουλιά φθάνει το 45%.
Ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία και η Βενεζουέλα προσφέρουν προστασία σε πάνω από το 80% των μεταναστευτικών πουλιών, ενώ σε άλλες, όπως η Ινδία και η Κίνα, το ποσοστό προστασίας δεν ξεπερνά το 10%. Το πρόβλημα είναι οξύτερο στη Βόρεια Αφρική, στην Κεντρική και στην Ανατολική Ασία. Σημειώνεται ότι ορισμένα μεταναστευτικά πουλιά κατά τη διάρκεια της ζωής τους διανύουν τρεις φορές την απόσταση Γης-Σελήνης και πίσω. Ορισμένα ταξιδεύουν πάνω από 10.000 χιλιόμετρα χωρίς στάση. Οι επιστήμονες ζητούν να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερα προστατευόμενες περιοχές προστασίας κατά μήκος των κυριότερων μεταναστευτικών οδών των πουλιών.
Υπενθυμίζεται ότι στη «γειτονιά» μας, στη Λεκάνη της Μεσογείου, θανατώνονται παράνομα δεκάδες εκατομμύρια πουλιά σύμφωνα με έκθεση της BirdLife International. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση στις θανατώσεις πουλιών στη Μεσόγειο με 704.000 πουλιά κάθε χρόνο. Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης μερικές από τις απάνθρωπες μεθόδους θανάτωσης που χρησιμοποιούνται σε όλη τη Μεσόγειο, όπως: η λαθροθηρία με όπλα, η παγίδευση με δίχτυα, η χρήση ξόβεργων και η χρήση ηχομιμητικών συσκευών για την προσέλκυση πουλιών σε τοποθεσίες παράνομης παγίδευσης.
πηγή