Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Νομοθετική Ρύθμιση για την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών

http://socialpolicy.gr/wp-content/uploads/2013/07/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A5%CF%80.%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-socialpolicy.gr_.png

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  
Θέμα: Νομοθετική Ρύθμιση για την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών

Με βάση την επεξεργασία των μέχρι τώρα στοιχείων, των σχετικών με την επίδοση των μαθητών της Α’ Λυκείου στις ενδοσχολικές εξετάσεις, που έχουν διαβιβαστεί στο γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, προκύπτουν τα εξής:
α) Η εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, όχι μόνο δεν οδήγησε τους μαθητές σε αποτυχία ή επιπλέον δυσκολία ανταπόκρισης στην εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων, αλλά αντιθέτως τους υποβοήθησε ώστε να επιτύχουν καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις. Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν και στη Βουλή των Ελλήνων.

β) Η νομοθετική απαίτηση της επίτευξης βαθμού τουλάχιστον 10 σε κάθε κλάδο των μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» (3 κλάδοι: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία) και των «Μαθηματικών» (2 κλάδοι: Άλγεβρα και Γεωμετρία) για την προαγωγή των μαθητών, συνάγεται ότι αποτελεί ένα αρκετά απαιτητικό μέτρο που μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες.
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος έχει ήδη ετοιμάσει σχετική τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και θα καταλαμβάνει και τους φετινούς εξετασθέντες μαθητές της Α’ Λυκείου, σύμφωνα με την οποία, στα δύο ανωτέρω μαθήματα για την προαγωγή του μαθητή δεν θα απαιτείται η επίτευξη του 10 σε κάθε ξεχωριστό κλάδο, αλλά η επίτευξη του 10 ως μέσου όρου των επί μέρους κλάδων.
Το μέτρο αυτό πρόκειται να μειώσει αισθητά των αριθμό των επανεξεταζόμενων ή απορριπτόμενων μαθητών της Α’ Λυκείου και να αποκαταστήσει πιθανές στρεβλώσεις που δημιουργούσε το υπάρχον νομοθετικό καθεστώς.

"Όταν συνηθίζεις το τέρας αρχίζεις να του μοιάζεις" Μ. Ματζιδάκις

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/827789/638/10000/0x0000000000bbf67b/1/enas-egoismos-pou-anagkazei-tous-allous-na-upokupsoun.jpg

Γιακουμάτος ή Κουλούρης;


Στα μαρμαρένια αλώνια του τιμάριθμου πέφτουν τα κορμιά των γενναιότερων πολεμιστών της πολιτικής. Τιμή και δόξα!

Μόλις ακούστηκαν τα ονόματα του ανασχηματισμού (και ειδικά αυτό του Γεράσιμου Γιακουμάτου), ο νους του μέσου ιστοριοδίφη φορολογουμένου – καταναλωτή ανέτρεξε σε ημέρες κλέους και Σοφοκλέους. Με δάκρυα στους οφθαλμούς, ο Έλλην πολίτης-πελάτης, θυμήθηκε τις επικές μάχες που έδινε ο τολμητίας Κίμων εναντίον του Μολώχ της ακρίβειας και του Κύκλωπα Πολύφημου της αισχροκέρδειας. Τότε, στην 3η κυβέρνηση του αλησμόνητου Κώστα Σημίτη (και συγκεκριμένα από την 7η Ιουλίου 2003 μέχρι την 10η Μαρτίου 2004), η Ελλάς στήριξε τις ελπίδες της για καλύτερες τιμές πάνω στους στιβαρούς ώμους του ευσταλή υφυπουργού Κουλούρη. Οι ευχές της πατρίδας να νικήσει το τέκνο της (και δι’ αυτού όλοι μας) κεντήθηκαν σε σεμεδάκι, το οποίο πουλούσε μια εξηντάχρονη Εαμίτισσα σε πάγκο στην Ερμού. Τώρα, μην θέλετε εξηγήσεις για ζητήματα προχωρημένης κβαντικής Φυσικής, ήτοι: Πώς είναι δυνατόν το 2003 να είσαι και εξηντάχρονη και εαμίτισσα; Μπορούσαν οι αγέννητοι να συμμετέχουν στην αντίσταση κατά των Γερμανών; Αυτά τα αινίγματα της χωροχρονικής στρέβλωσης μπορούν να βρουν τις απαντήσεις τους μόνο στον επιταχυντή αδρονίων του CERN και στον πολλαπλασιαστή φεσονίων του ΠΑΣΟΚ.

Μύκονος

Η μοίρα, ωστόσο, αποδείχτηκε σκληρή για τον Κίμωνα Κουλούρη. Λίγο η ήττα της πασοκάρας το 2004, λίγο ο Χρηστάκης ο Παπουτσής με τις στρατιές των τροχονόμων του, που ήθελαν να ανακόψουν την πορεία του ιστορικού στελέχους προς την δόξα, φρέναρε το άρμα του σοσιαλισμού. Ωστόσο, την αισθητική και πολιτική σκυτάλη πήρε στα ροζιασμένα χέρια του και στο αιώνια έφηβο μυαλό του, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο καλλιεπής Κεφαληνεύς, που γνωρίζει το θέμα της ακρίβειας όσο λίγοι. Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι συχνές επισκέψεις του στην απλησίαστη Μύκονο. Παρακολουθεί, καταγράφει, ομαδοποιεί και συγκρίνει τις μεθόδους των σατανικών κερδοσκόπων. Έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ στην Μέκκα της κερδοσκοπίας για να χτυπήσει καίρια όποτε θα του δινόταν η ευκαιρία. Η τύχη αποδείχτηκε αγαθή για τους Έλληνες. Ο ανασχηματισμός έδωσε την ευκαιρία στους πενόμενους να φάνε ένα κομμάτι ψωμί κοψοχρονιά. Είναι θέμα χρόνου να κατατροπωθεί η ακρίβεια. Ολόκληρο Γιακουμάτο έχει να αντιμετωπίσει. Κι ο Γεράσιμος, όπως δήλωσε, αν δεν νικήσει σ’ αυτή τη μάχη θα παραιτηθεί από υπουργός. Οπότε, αν η ακρίβεια διαθέτει χιούμορ θα προτιμήσει την υποχώρηση από την απώλεια ενός τέτοιου αντιπάλου.

πηγή 

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο

Παραλίες με ασυνήθιστα χρώματα, εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, κρυμμένες στα πιο απρόσμενα μέρη! 

1. Παραλία κρυμμένη στο εσωτερικό ενός βουνού, Νησιά Μαριέτα, Μεξικό

Νησιά Μαριέτα, Μεξικό
Ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης που δημιούργησε η ίδια η φύση. Μια κρυμμένη παραλία στα νησιά Μαριέτα, στην ακτή Πουέρτο Βαγιάρτα, στο Μεξικό! Φαίνεται σαν να κατέρρευσε η οροφή του βουνού δημιουργώντας μια υπέροχη, ιδιωτική παραλία!
Η κρυμμένη παραλία στα νησιά Μαριέτα έγινε περισσότερο γνωστή από τον διάσημο ωκεανογράφο Ζακ Κουστώ. Ο Κουστώ εξερευνώντας την θαλάσσια ζωή των νησιών γοητεύτηκε από την ποικιλομορφία και τον πλούτο της υποβρύχιας ζωής. Κοραλλιογενείς ύφαλοι, χελώνες, δελφίνια, φάλαινες και πουλιά είναι οι μόνοι τυχεροί κάτοικοι των νησιών.
Λέγεται ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1900 η κυβέρνηση του Μεξικού άρχισε να διεξάγει στρατιωτικές δοκιμές στα νησιά. Ακολούθησαν πολλοί βομβαρδισμοί και μεγάλες εκρήξεις δημιουργώντας σπηλιές και πετρώματα. Τη δεκαετία του 1960 ο Ζακ Κουστώ, μετά από χρόνια επιστημονικής έρευνας και εντατικής προσπάθειας για να προστατέψει νομικά το αρχιπέλαγος, κατάφερε τελικά την αναγνώριση τους ως εθνικό πάρκο, το «Parque Nacional Islas Marietas». Μέχρι σήμερα η μόνη ανθρώπινη δραστηριότητα που είναι νόμιμη στα νησιά είναι το ψαροντούφεκο και οι εκδρομές με καγιάκ.

2. Η Παραλία των καθεδρικών ναών (Praia das Catedrais), Ισπανία

Η Παραλία των καθεδρικών ναών
Η Παραλία των καθεδρικών ναών
2 Η Παραλία των καθεδρικών ναών (Praia das Catedrais) είναι μια εκθαμβωτική τοποθεσία και με βεβαιότητα μια από τις ωραιότερες παραλίες στην Ισπανία. Βρίσκεται στην ακτή της επαρχίας Lugo και απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη Ribadeo. Το όνομά της πολύ δικαιολογημένα προέρχεται από τους παράξενους σχηματισμούς των βράχων της.
Τα περισσότερα χαρακτηριστικά του τοπίου, φυσικές αψίδες και σπηλιές, είναι ορατές μόνο όταν υπάρχει άμπωτη. Κατά τη διάρκεια της υψηλής παλίρροιας, η παραλία φαίνεται εξαιρετικά μικρή, αλλά εξακολουθεί να είναι κατάλληλη για κολύμπι και μακροβούτια.
Για να παρατηρήσετε από κοντά τον «αρχιτεκτονικό σχεδιασμό» της φύσης θα πρέπει να κατέβετε μια σκάλα που οδηγεί στην άμμο, πάντα με άμπωτη. Μόνο έτσι μπορείτε να θαυμάσετε τους σχηματισμούς που δημιούργησε η θάλασσα χρόνο με τον χρόνο. Η φύση στα καλύτερα της!

3. Η κόκκινη παραλία, Κίνα

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Η «Κόκκινη Παραλία» βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Liaohe , περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Panjin στην Κίνα.
Η παραλία πήρε το όνομά της από την εμφάνισή της, η οποία προκαλείται από ένα είδος φυκιών που ευδοκιμεί στο αλατούχο αλκαλικό της έδαφος. Τα φύκια που αρχίζουν να αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του Απριλίου ή του Μαΐου παραμένουν πράσινα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο όμως αλλάζουν χρώμα και μεταμορφώνονται σε φλογερό κόκκινο κάνοντας την παραλία να μοιάζει σαν να καλύπτεται από ένα τεράστιο κόκκινο χαλί.
Το μεγαλύτερο κομμάτι της Κόκκινης Παραλίας είναι φυσικό καταφύγιο και παραμένει κλειστό για το κοινό. Μόνο ένα μικρό, απομακρυσμένο, τμήμα της  είναι ανοικτό για τους τουρίστες.

4. Η παραλία με την πιο άσπρη άμμο, νησί Whitsunday, Αυστραλία

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Η παραλία Whitehaven από πολλούς συγκαταλέγεται στο Tοπ 10 των καλύτερων παραλιών στον κόσμο.  Η 6 χιλιομέτρων παραλία βρίσκεται στο ακατοίκητο νησί Whitsunday της Αυστραλίας και είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα.
Ψηφίστηκε ως η καθαρότερη παραλία του Queensland το 2008, και το όνομά της βρέθηκε στην κορυφή των Eco Friendly παραλιών από το CNN.com, το 2010. Είναι ευρύτερα γνωστή για τη λευκή άμμο της, που αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου. Το γεγονός αυτό την κάνει να δείχνει μαγευτική κάτω από το φως του ήλιου.
Αν τυχόν θελήσετε να επισκεφτείτε την παραλία Whitehaven μην ξεχάσετε να αφήσετε τα τσιγάρα σας στο ξενοδοχείο. Βλέπετε στην Whitehaven το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά!

5. Η πράσινη παραλία, Παραλία Papakolea, Χαβάη

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Η παραλία Papakolea βρίσκεται κοντά στο μεγάλο νησί, στη Χαβάη και είναι γνωστή για το μοναδικό πράσινο της ελιάς χρώμα της.
Το πράσινο χρώμα της παραλίας οφείλεται σε κρυστάλλους του ορυκτού ολιβίνη. Το ορυκτό ολιβίνη βρίσκεται μέσα σε ηφαιστειογενείς λοφίσκους και ανήκει στους ημιπολύτιμους λίθους.
Μια διαφανής πράσινη ποικιλία του είναι το περίδοτο το οποίο χρησιμοποιείται ως ημιπολύτιμος λίθος. Η καλή ποιότητα περιδότου περιέχει λιγότερο από 15% σίδηρο, ενώ μπορεί να περιέχει και ίχνη χρωμίου ή νικελίου, που συμβάλλουν στον χρωματισμό του.
Ωστόσο αν θελήσετε να την επισκεφτείτε, η πρόσβαση σε αυτή την παραλία είναι αρκετά δύσκολη. Απαιτείται πεζοπορία 4,8 χλμ. μέσα από δύσβατα μονοπάτια που δεν υπάρχουν σε χάρτη.

6. Gulpiyuri Beach, μια παραλία στην μέση του πουθενά

Κρυμμένη σε ένα μικρό κοίλωμα των βράχων, ακριβώς στη μέση ενός λιβαδιού, βρίσκεται η παραλία Playa de Gulpiyuri, μια από τις πιο παράξενες αλλά και ομορφότερες παραλίες στον κόσμο.
Η Gulpiyuri Beach βρίσκεται στην μέση του πουθενά. Πάνω από 100 μέτρα από την πλησιέστερη ακτή, ακριβώς στην μέση ενός πανέμορφου λιβαδιού. Σύμφωνοι, υπάρχουν και άλλες παραλίες που βρίσκονται τόσο μακρυά από την θάλασσα. Έχουν όμως παλιρροιακά κύματα, μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτές ή να απλώσετε την πεσέτα σας πάνω σε ψιλή χρυσή άμμο; Πουθενά στον κόσμο.Πώς εξηγείται η ύπαρξη της; Λέγεται ότι τα αλμυρά νερά από τον κοντινό Βισκαϊκό Κόλπο μέσα από μια σειρά από υπόγειες σήραγγες τροφοδοτούν συνεχώς με θαλασσινό νερό και κύματα την μικρή παραλία. Για αυτό τα νερά της μικρής παραλίας είναι πάντα πεντακάθαρα, αλλά και αρκετά κρύα σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων είχαν την τύχη να τα απολαύσουν.Που θα την βρείτε; Αν τύχει να βρεθείτε κοντά στην όμορφη πόλη Llanes, στη βόρεια ακτή της Ισπανίας, έχετε πολλές πιθανότητες..

7. Η γυάλινη παραλία, (Glass Beach), Fort Bragg, Καλιφόρνια

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Η Γυάλινη παραλία (Glass Beach) βρίσκεται κοντά στο Fort Bragg της Καλιφόρνια. Η ιστορία της είναι αρκετά παράξενη. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι κάτοικοι του Fort Bragg την χρησιμοποιούσαν ως χωματερή. Τόνοι σκουπίδια (γυαλιά, συσκευές, ακόμη και αυτοκίνητα) πετάχτηκαν εκεί. Μερικές φορές οι κάτοικοι για να μπορέσουν να χωρέσουν και άλλα σκουπίδια στην παραλία άναβαν τεράστιες φωτιές και έκαιγαν όσα καιγόταν.
Το 1967 το Συμβούλιο Ποιότητας Υδατοπρομήθειας σε συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες έκλεισε την περιοχή. Διάφορα προγράμματα καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για να διορθωθεί η τεράστια οικολογική καταστροφή.
Ότι δεν μπόρεσε να κάνει όμως ο άνθρωπος το έκανε η ίδια η φύση. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν τα κύματα καθάρισαν την παραλία και την μεταμόρφωσαν σε μια από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο.  Δημιούργησαν από τα πεταμένα γυαλιά, εντυπωσιακά χρωματιστά πετραδάκια που καλύπτουν ολόκληρη την παραλία μέχρι σήμερα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες της Glass Beach.

8. Η παραλία με την μαύρη άμμο, Punaluu, Χαβάη

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Η παραλία Punaluu, νότια της πόλης του Hilo, είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία της Χαβάης. Ο λόγος είναι η άμμος της και πιο συγκεκριμένα το χρώμα της. Είναι μια κυριολεκτικά μαύρη παραλία που καλύπτεται με κατάμαυρη άμμο.
Το φαινόμενο όσο παράξενο και αν φαίνεται έχει την εξήγηση του στην ηφαιστειογενή λάβα που ψύχεται καθώς έρχεται σε επαφή με την θάλασσα. Στην παραλία Punaluu συχνάζουν εκτός από πλήθος τουριστών, ένα είδος αϊτού που κινδυνεύει με εξαφάνιση αλλά και αρκετές θαλάσσιες πράσινες χελώνες.

9. Maho beach, για χαμηλές πτήσεις

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Η παραλία Maho είναι λιγότερο γνωστή για τις ομορφιές της και περισσότερο γνωστή για το ότι βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana που θεωρείται το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην θάλασσα της Καραϊβικής.
Ο διάδρομος του αεροδρομίου είναι τόσο μικρός που το αεροσκάφος πρέπει να ακουμπάει κάτω από την αρχή του διαδρόμου, και δεδομένου ότι η παραλία Maho είναι ακριβώς πριν από αυτόν, οι επισκέπτες αισθάνονται ότι μπορούν να αγγίξουν τους τροχούς με ένα άλμα.
Κάθε φορά που ένα αεροσκάφος χρησιμοποιεί τον διάδρομο 10 του αεροδρομίου Princess Juliana ένας ισχυρός άνεμος κάνει την εμφάνιση του στην παραλία. Και ενώ για τους λουόμενους ο άνεμος είναι επικίνδυνος, για τους σέρφερ είναι το ιδανικό μια και δημιουργούνται τεράστια κύματα στη θάλασσα.
Μην φανταστείτε ότι η εικόνα τεράστιων αεροσκαφών πάνω από τα κεφάλια τους αποτρέπει τους τουρίστες να επισκέπτονται την παραλία. Το αντίθετο, η Maho Beach έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές μόνο και μόνο απο το αεροδρόμιο. Υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται την παραλία μόνο για να δουν τα αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται!

10. Παραλία κοχυλιών, Shell Beach, Αυστραλία

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο
Οι περισσότερες παραλίες στον κόσμο, κατά κύριο λόγο αποτελούνται από άμμο, χαλίκια, βότσαλα. Υπάρχουν όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όπου η παραλία αποτελείται εξ ολοκλήρου από κοχύλια, σπασμένα αλλά και ολόκληρα.
Η παραλία των Κοχυλιών (Shell Beach) βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της πόλης Denham στην περιοχή Shark Bay της δυτικής Αυστραλίας.
Η παραλία έχει μήκος που ξεπερνά τα 120 χιλιόμετρα, και αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά κοχύλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν σκάψεις υπάρχουν κοχύλια ακόμη και σε βάθος 10 μέτρων!             ΠΗΓΗ http://www.dinfo.gr/                                                      Και  η πιο  πολυσύχναστη παραλία στον κόσμο



Φημισμένη σαν η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία στην Ασία, ίσως το νούμερο ένα παραλία κολύμβησης στον κόσμο βρίσκεται στην Huiquan Bay στο Qingdao της επαρχίας Shandong. Ονομάζεται επίσης Huiquan , αυτή η παραλία είναι γνωστή για τα πεντακάθαρα νερά της, τα ήπια κύματα και τη  μαλακή άμμο. Ακόμα και το χειμώνα αυτό το μέρος είναι γεμάτο με δεινούς κολυμβητές. 

χωρίς σχόλια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwuWy3XqJgxSvGiZOf3iXiiOj0xRgix3OI-9VKyhpPsLOBUNA9cEV5kak8_PD4pe2Y0-wz0iEJHTg42pteHw8BlyDzR9A12ciXMGrZaXre-6G6HzY8sVrI6VtN5EVaDwyCgyyl-inDG_A/s640/1.jpg

Γιατί τον φορτώνεστε; - Mπαρμπαρούσης: «Οικογενειακή παράδοση στην πολιτική, ο παππούς μου ήταν πρόεδρος στο χωριό!»

 http://www.newsit.gr/files/Image/00-ANNA/09-06-2012/resized/mparmparousis1_501_355.jpg

Άρνηση της κατηγορίας, απαντήσεις του στιλ «δεν γνωρίζω, δεν σχολιάζω, δεν με αφορά», ακόμα και επίκληση του δικαιώματος της σιωπής, συνθέτουν τη γενική εικόνα των απολογιών των βουλευτών της Χ.Α.Νικόλαου Κούζηλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Αντώνη Γρέγου και Πολύβιου Ζησιμόπουλου.....
Πιο ομιλητικός ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, που ομολογεί ότι δεν έχει διαβάσει το καταστατικό του κόμματος αλλά ούτε και τη δικογραφία της υπόθεσης, καθώς εκτιμά ότι «για να τη διαβάσω όλη, θέλω τρεις ζωές». Επιχειρεί μάλιστα να δικαιολογήσει τα όσα βρέθηκαν στα γραφεία της Χ.Α. στο Αγρίνιο υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το τσεκούρι το είχαν για να κόβουν ξύλα για την ξυλόσομπα.
Σύμφωνα με τη «Real News», ο βουλευτής υποστήριξε ότι άρχισε να γνωρίζει για τη Χρυσή Αυγή το 2009 από το site και την εφημερίδα. Το ότι του προτάθηκε αρχικώς να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος και στη συνέχεια το 2012 για βουλευτής το αποδίδει εν πολλοίς στο ότι η οικογένειά του είχε παράδοση στην πολιτική. Ο παππούς του, όπως λέει, ήταν πρόεδρος του χωριού για 20 χρόνια και μετέπειτα ο θείος του για τρεις τετραετίες…
Εκφράζει τη γνώμη ότι η Χ.Α. είναι παρεξηγημένη, δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα με τους αλλοδαπούς αφού η σύζυγός του είναι από το Μεξικό, ωστόσο, φαίνεται να έχει θέμα τους Ρομά. «Στο DNA των ανθρώπων αυτών είναι η κλεψιά. Αλλά προς Θεού, δεν θα φτιάξουμε και φούρνους να τους βάλουμε να τους ψήσουμε», λέει χαρακτηριστικά.