Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Άλλη μια κωλοτούμπα και σωθήκαμε!

 http://grundschule-hamm.de/assets/images/rolle.jpg

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η «χαριτωμένη» για πολλούς λέξη κολουτούμπα, είχε μπει για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας με την έναρξη της μνημονιακής κατοχής και την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας σε ξένους, ανθέλληνες τοκογλύφους.
Τότε για πρώτη φορά εμφανίστηκε η κολουτούμπα από τον αξιότιμο αρχηγό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ Καρατζαφέρη, που έσπευσε να στηρίξει τον «μεγάλο» ΓΑΠ στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου της χώρας και στην εδραίωση της γερμανικής μνημονιακής κυριαρχίαςς. Ένας αρχηγός υποτίθεται ενός δεξιού, για πολλούς ακροδεξιού κόμματος, συμμαχούσε κάνοντας την μεγάλη κολουτούμπα με τον αρχηγό του υποτιθέμενου αριστερού σοσιαλιστικού κόμματος προς δόξα της αλυσόδεσης της χώρας στην μνημονιακή κατοχή.

160514190635_5029

Αλλά η μεγαλύτερη και πιο θεαματική κολουτούμπα ήρθε δυο περίπου χρόνια αργότερα από τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, αξιότιμο κ Σαμαρά. Αυτός, ενώ ήταν από τους μεγαλύτερους μαχητές κατά των μνημονίων έγινε ξαφνικά  ο μεγαλύτερος υποστηριχτής της ξένης κατοχής της χώρας και όλα αυτά με το αντίτιμο να φορέσει την… πρωθυπουργική τήβεννο για να καμαρώνει στους φωτογράφους του Μαξίμου σαν ο νέος πολιτικός ηγέτη της χώρας, που όμως καταστρέφονταν με γοργούς ρυθμούς. Ήταν η πιο μεγάλη πολιτική κολουτούμπα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Ο νέος πρωθυπουργός  είχε μεταλλαχτεί στον μεγαλύτερο υποστηριχτή της μνημονιακής καταστροφής και της εξόντωσης κυριολεκτικά της ελληνικής κοινωνίας.
Τώρα μετά την θριαμβευτική ανάδειξη στην εξουσία ενός καινούργιου κόμματος που για πρώτη φορά κατάφερε να μιλήσει με εθνική αξιοπρέπεια και να ανυψώσει το καταρρακωμένο ηθικό ενός βομβαρδισμένου λαού, βλέπουμε ξανά να προβάλλεται ο όρος κολουτούμπα, για την… σωτηρία όπως υποστηρίζεται της χώρας. Πιέζουν τον Σύριζα να κάνει την μεγάλη κολουτούμπα γιατί, όπως ισχυρίζονται, μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα, δηλαδή θα συνεχιστούν τα μνημόνια και η «σωτήρια» καταστροφή της Ελλάδας ενώ η κοινωνία που δεν αντέχει άλλο ξεζούμισμα θα εξακοντιστεί στον Καιάδα καθώς έχει… αρχίσει και γίνεται αρκετά ενοχλητική στο Ράϊχ του Βερολίνου!
Μόνο μια κολουτούμπα θα μας «σώσει», όπως υποστηρίζουν όλοι αυτοί, δοσίλογοι και γερμανόδουλοι που επί πέντε χρόνια έπιναν το αίμα του κοσμάκη!
Η κολουτούμπα είναι λοιπόν η μόνη «σωτηρία» του ελληνικού έθνους. Μόνο που αυτό το έθνος θα είναι πια θλιβερό παρελθόν, και θα μείνει στην ιστορία σαν το… έθνος της μεγάλης κολουτούμπας!!!
Ω μη γένοιτο!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Θα προσεύχομαι, αλλά για να προσεύχομαι θέλω και λεφτά

Έναν τέτοιο γέροντα αμέριμνο, απλό, ταπεινό, με μεγάλη εμπιστοσύνη στον Χριστό και την Παναγία, γνωρίσαμε.

Ήταν από το Ριζοκάρπασο της σήμερα τουρκοκρατούμενης Κύπρου κι ήλθε στο Άγιον 'Ορος όταν κι αυτό ήταν Τουρκοκρατούμενο. Εκοιμήθη πριν δώδεκα έτη σε ηλικία εκατόν έξι ετών. Είχε στο Άγιον 'Ορος ογδόντα έξι έτη.

Εξήλθε αυτού μία δύο φορές, για να πάει προσκυνητής στα Ιεροσόλυμα. Ογδόντα έξι έτη είχε να φάει κρέας. Ογδότα έξι έτη είχε να δει γυναίκα. Είκοσι πέντε έτη είχε να πλύνει το πιάτο του. Υγιέσταστος, εγκρατέστατος, εξυπνότατος, αγαθότατος. Εκατόν τριών ετών ανέβηκε στη σκέπη του κελλιού του να διορθώσει τα κεραμίδια.


«'Οτι ζητάω από την Παναγία μου το στέλνει» έλεγε. «Έχω την εικόνα της, της Οικονόμισσας, και με οικονομεί η Υπερευλογημένη... Να, τώρα ήθελα νερό και ήλθες να μου φέρεις».

Μια φορά ήλθαν δύο φίλοι από την Αθήνα, νεαροί οικογενειάρχες, και με ρωτούσαν αν υπάρχουν γέροντες του Γεροντικού και της Φιλοκαλίας. Υπάρχουν τους είπα και τους πήγα στον γέροντα αυτόν, τον μοναχό Ιωσήφ τον Κύπριο. Ήταν τότε εκατόν πέντε ετών. Ήταν ξαπλωμένος κι έκανε κομποσχοίνι. «Οι κύριοι» του λέγω, «είναι από την Αθήνα και ήθελαν να πάρουν την ευχή σου». Τον είδαν πως δεν είχε όρεξη για κουβέντα. Αφού είπαν δύο-τρία λόγια, τους έκαμε νόημα να φύγουμε.

Φεύγοντας λένε στον γέροντα: «Γέροντα, είμαστε με πολλά προβλήματα, σας παρακαλούμε να προσεύχεσθε».

«Θα προσεύχομαι» τους απαντά, «αλλά για να προσεύχομαι θέλω και λεφτά»! Ντράπηκα πολύ, τα έχασα, δεν ήξερα τι να πω. Προσπαθούσα να δικαιολογήσω την κατάσταση. Απορούσα γιατί να το κάνει αυτό. Τους πήγα σ' έναν άγιο άνθρωπο κι αυτός να ζητάει χρήματα για να προσευχηθεί; Αυτός που δεν γνώριζε καλά-καλά την αξία των χρημάτων και δεν τους έδινε μεγάλη σημασία. Οι άνθρωποι έφυγαν και λυπήθηκα.

Την άλλη ημέρα που πήγα να τον δω, μου λέει: «Πάτερ Μωυσή την αρετή δεν τη μαζέψαμε μαζί. Μην μου φέρνεις κόσμο να με τιμάνε. Ζήτησα από τον Θεό να με τιμήσει στην άλλη ζωή, όχι σ΄αυτή την ψεύτικη».

Εξεπλάγην. Ντροπιάσθηκε στους ξένους ζητώντας χρήματα, που ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν τ' αγάπησε, με ντρόπιασε κι εμένα. Πού να τολμήσω να ξαναπάω κόσμο. Χάλασε την εικόνα του, ως σπουδαίου ασκητού. Κατέστρεψε την πρόσοψη του. Ποιος από μας το κάνει αυτό; Ήταν ταπεινός. Υπεράνω και του σκανδαλισμού. Τον ένοιαζε τι θα πει γι αυτόν ο Θεός κι όχι οι άνθρωποι. 'Οταν το είπα στους φίλους έμειναν άφωνοι...
Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης,

Η εύλαλη σιωπή, εκδ. «Εν πλω»

πηγή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ 7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ Ε.ΡΩ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΟΤΗΤΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ...
http://www.acheloostv.gr/online/acheloos-tv.html

"Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική."






Albert Camus  πριν 101 χρόνια
http://www.lifespeed.gr/images/articles/14649/img1.jpg