Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Να βλέπεις αυτά που πρέπει, να ακούεις αυτά που χρειάζεσαι και να απαντάς αυτά που πρέπει.

http://i1.wp.com/antikleidi.com/wp-content/uploads/2014/02/fear_life_430.jpg?resize=430%2C323

 
Μέγας Βασίλειος.

χωρίς σχόλιο

http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image-477x/article/108021-240477.jpg

Σαουδική Αραβία: Θα σταυρώσουν νεαρό άνδρα επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις

Είπε Γέρων:Άν γλιστρήσει το πόδι σου θα μπορέσεις να επανακτήσεις την ισορροπία σου. Άλλ' άν γλιστρήσει η γλώσσα σου δεν μπορείς να επαναφέρεις τα λόγια σου.

http://www.pillowfights.gr/img/cache/photo_2671_850565.jpg

Στιγμές στο Άγιο Όρος

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/s720x720/11215822_447898662078462_9074347857180424420_n.jpg?oh=f4818dcbed3df8db335e8f156dc56b58&oe=569D4071

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΝΤΙΛΕΤΤΟ ΤΟ 1983 ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.







Συνάντηση με τον π. Παΐσιο



Όταν ολοκληρώθηκε ή συνομιλία μας με τον γέροντα Ιωσήφ, πήραμε το μονοπάτι για το κελί τού π. Παϊσίου. Τον βρήκαμε να φροντίζει το περιβολάκι. Μάς έβαλε να καθίσουμε κι έφερε νερό, λουκούμια και ξερά σύκα.


'Ο αβάς, μετά το χαιρετισμό και τούς ασπασμούς, μίλησε 
στον γέροντα Παίσιο για την ιστορία της κοινότητάς μας. Επέμεινε ιδιαίτερα στην αναζήτηση του Πνεύματος, μια αναζήτηση πού νοηματοδοτεί την προσωπική του πορεία έδώ και είκοσι χρόνια.
«Πόσοι είσαστε στο μοναστήρι σας;» ρώτησε ό π. Παΐσιος.



Στην απόκριση και το χαμόγελο του αβά απάντησε κι αυτός χαμογελώντας:
«Μόνο οι μικρές κοινότητες είναι αληθινές οικογένειες έχουν οικογενειακή ατμόσφαιρα. Οι μεγάλες κοινότητες γίνονται στρατόπεδα. Ένας γέροντας πρέπει να έχει τόσα πνευματικά παιδιά, όσα μπορεί να αποκτήσει κι ένας πού γεννά κατά σάρκα. Στις μεγάλες κοινότητες δεν υπάρχουν πλέον προσωπικές σχέσεις. Πράγματι, ό αβάς Παχώμιος είχε δημιουργήσει πολλούς μικρούς πυρήνες και καθένας απ’ αυτούς είχε έναν πατέρα. Στη συνέχεια, ό αβάς τούς επισκεπτόταν όλους• ήταν σαν παππούς. Στην αρχή, είναι καλό να είναι λίγοι στο μοναστήρι, γιατί όταν το δέντρο είναι μικρό και μαζεύονται κάτω απ’ αυτό εκατό πενήντα άτομα να φάνε τούς καρπούς του, συμβαίνει να μην τρώνε μόνο τούς καρπούς του, αλλά και τά φύλλα και τις ρίζες, με αποτέλεσμα να μην απομένει τίποτα. Αντίθετα, όταν το δέντρο μεγαλώσει, τότε υπάρχουν καρποί για όλους, κι όχι μόνο: φτάνουν και για μαρμελάδα και για γλυκό... Μη βιάζεστε!»
«Πώς πλάθεται ένας μοναχός;» ρώτησε στη συνέχεια ό αβάς


«Ό μοναχός πλάθεται διδασκόμενος την έκκοπή του ίδιου θελήματος και την υπακοή. Υπάρχουν όμως ηγούμενοι πού δεν έχουν διορατικό πνεύμα όπως οι Πατέρες. Και αντί για τις επιθυμίες, ξεριζώνουν τά χαρίσματα των μοναχών τους Επιπλέον, ό μοναχός χρειάζεται πολλή ταπείνωση. Για να μεγαλώσει το δέντρο της ταπείνωσης χρησιμεύει ακόμα και ή κοπριά των αμαρτιών μας».


«Τί είναι ή φυλακή του νου;» ξαναρώτησε ό αβάς.
«Ό χριστιανός δεν είναι φυλακισμένος, είναι ελεύθερος άνθρωπος. Μονάχα ή Αγάπη με σπρώχνει να φύγω από τον κόσμο και να καταφύγω στον Θεό, να προστατέψω το νου μου από κάθε λογισμό πού δεν αφορά τον Θεό. Ό Θεός είναι τόσο τέλειος και αγαθός, ή μνήμη του με γεμίζει με τέτοια γλύκα, πού ή καρδιά μου και ό νους μου αναζητούν και βρίσκουν ανάπαυση μονάχα σ’ Αυτόν...»
«Τί σχέσεις πρέπει να έχει ό μοναχός με τον κόσμο;» τον ρώτησε πάλι ό αβάς. «Εμάς μάς κατηγορούν ότι κάνουμε υπερβολές ή  έχουμε τρελαθεί...»



«Όσο περισσότερο απομακρύνομαι από τον κόσμο, τόσο περισσότερο ενωμένος αισθάνομαι με τούς ανθρώπους» αποκρίθηκε χαμογελώντας ό π. Παΐσιος. Και συνέχισε: «'Όταν πηγαίνω στο δάσος για να προσευχηθώ ή να δουλέψω, εκείνη την ώρα έχω πολύ πιο στενές σχέσεις με τούς ανθρώπους και μάλιστα συναντώ πολύ περισσότερους απ’ όσους με επισκέφτηκαν όλη την ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν μοναχοί πού μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για σχέσεις με τον κόσμο, και τότε είναι καλό να τούς δίδεται ένα διακόνημα πού να τούς επιτρέπει μία μεγαλύτερη επαφή με τούς ανθρώπους».




ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΟΔΟΙΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΝΤΙΛΕΤΤΟ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑ

Οι τρόποι αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση



http://www.avgi.gr/documents/10179/547327/%CE%A3%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9%20%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82%20%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1%20%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1/9e0e35b0-d562-4f76-82a6-1c706caed955?t=1365174156571


Οι εικόνες είναι απίστευτες. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη χειρότερη προσφυγική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς χιλιάδες εκτοπισμένοι καταφθάνουν σχεδόν καθημερινά ή χάνουν τις ζωές τους προσπαθώντας να το πετύχουν. Κάποιοι αξιωματούχοι λένε ότι τα ανοικτά εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης στο πλαίσιο της συνθήκης Σένγκεν έχουν καταρρεύσει, μαζί με τη συμφωνία του Δουβλίνου που ρυθμίζει τη ροή των μεταναστών και τα ζητήματα αίτησης και χορήγησης ασύλου. Άλλοι διαμαρτύρονται ότι η Ευρώπη δεν κάνει αρκετά για να βοηθήσει τα θύματα των συγκρούσεων που η ΕΕ και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα έχει αποτύχει να λύσει. Σε έκτακτες συναντήσεις τους, οι ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να συμφωνήσουν σε νέα μέτρα, αλλά μήπως είναι λίγα; Μήπως είναι πλέον αργά; Και τελικά, μήπως η Σένγκεν είναι καταδικασμένη; Για το θέμα συζητούν με τον Κρις Μπερνς στο στούντιο του euronews στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Τζον Φρίντρικσον, αντιπρόσωπος της Δυτικής Ευρώπης στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η Σκα Κέλλερ, αντιπρόεδρος των Πράσινων και της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο και ο βρετανός ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής Ρέι Φιντς. 
πηγή

Παιχνιδιάρικες ομπρέλες… γεμίζουν μοτίβα στη βροχή!


perierga.gr - Παιχνιδιάρικες ομπρέλες... γεμίζουν μοτίβα στη βροχή!
Μια εταιρεία στην Ιαπωνία παρουσίασε πρωτότυπες ομπρέλες που με την πρώτη ματιά μοιάζουν πολύ συνηθισμένες. Όλες κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα αλλά έχουν κάτι μοναδικό στην σχεδίασή τους. Ποιο είναι αυτό;
Ο συνδυασμός του αδιάβροχου υφάσματος και των απορροφητικών επιστρώσεων αποκαλύτει μόλις βραχούν όμορφα μοτίβα στην επιφάνειά τους. Παραδοσιακά ιαπωνικά σχέδια, λουλούδια, γραμμικά μοτίβα και άλλα γεμίζουν τις ομπρέλες δημιουργώντας όμορφες εικόνες. Η ιδέα είναι πρωτότυπη και ήδη οι ομπρέλες αυτές κάνουν θραύση στην Ιαπωνία.
perierga.gr - Παιχνιδιάρικες ομπρέλες... γεμίζουν μοτίβα στη βροχή!
perierga.gr - Παιχνιδιάρικες ομπρέλες... γεμίζουν μοτίβα στη βροχή!
perierga.gr - Παιχνιδιάρικες ομπρέλες... γεμίζουν μοτίβα στη βροχή!
perierga.gr - Παιχνιδιάρικες ομπρέλες... γεμίζουν μοτίβα στη βροχή!
πηγή