Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Δημήτριος Νατσιός, Τα... «Γόμαρα» και ο Κολοκοτρώνης





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα... «Γόμαρα» και ο Κολοκοτρώνης
 
 
«Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας» άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Στην Αθήνα, είδαμε και διαβάσαμε ότι, καθώς παρήλαυναν τα... Γόμαρα- «εγίναμε Σόδομα και Γόμαρα» έλεγε με την μεγαλοφυή του αγραμματοσύνη ο στρατηγός Μακρυγιάννης  -βεβήλωσαν και μαγάρισαν το άγαλμα του αρχιστράτηγου του Ιερού Αγώνος, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Και δεν βεβηλώθηκε ούτε ατιμάστηκε ο Κολοκοτρώνης, στο εικονοστάσι του Γένους κατέχει περίοπτη θέση, οι αποτυπωμένες βρομοδυσωδίες τους ρίχτηκαν στα μούτρα ημών των καλλιπάρειων επιγόνων του. Έχει μείνει και τίποτε το αμόλευτο  και καθαρό σε τούτο τον τόπο; Μια ιστορία κληρονομήσαμε, καταφυγή, κλέος, οχύρωμα και παρηγορία και ούτε αυτήν δεν σέβονται... Τον Κολοκοτρώνη ωρέ!!...

«Εις την Τριπολιτσάν», γράφει ο Τερτσέτης, ο απομνημονευματογράφος του Γέρου του Μοριά, «είχον γράψει σάτιρα εναντίον του Κολοκοτρώνη και την ετοιχοκόλλησαν εις την εκκλησίαν. Ήταν Κυριακή και εσυνάχθη κόσμος και εδιάβαζε. Ο Γέρο Κολοκοτρώνης επήγαινε εις την εκκλησίαν να λειτουργηθεί, και όταν είδε τον κόσμο συμμαζωμένο, έστειλε τον γραμματικό του, να ιδεί τι τρέχει. Ο γραμματικός επέστρεψε και εμούδιαζε να του ειπεί. Έμαθε, τέλος πάντων, τι είναι. Τότε επήγε την εξεκόλλησε και την επήρε στο χέρι και όταν απόλυσεν η εκκλησία, την έδωσε του παπά και τον υποχρεώσε να την διαβάσει μεγαλοφώνως εις τον λαό. Έπειτα είπε: “κρίνετε, αν με βρίζουν δίκαια”. Και τινές, λέγουν, επρόσθεσε: “Ο κάλπικος παράς μένει στο νοικοκύρη του». («Κολοκοτρώνη Απομνημονεύματα», τομ. Γ’, εκδ. «Γ. Βαλέτα», σελ. 224).
Μεγαλειώδης στιγμή. Πήρε ο ήρωας, το εμπαθές και δυσφημιστικό «τοιχοκόλλημα» και, αφού λειτουργήθηκε, το έθεσε στην κρίση του λαού, στην εκκλησία του δήμου. Ήξερε ότι «ο κάλπικος παράς», το ψέμα, η συκοφαντία, προσβάλλει αυτόν που την εκτοξεύει και «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται». Στη διήγηση του Τερτσέτη ο Κολοκοτρώνης δεν τιμωρεί τον λασπολόγο. Αοργησία και μεγαλοψυχία, χαρακτηριστικά μεγάλου ηγέτη και «μεταξένιου» ανθρώπου. Κάτι παρόμοιο διασώζει και ο Διογένης ο Λαέρτιος στο έργο του «Φιλοσόφων βίων και δογμάτων συναγωγή», γιά τον Σωκράτη, που πολλές φορές έπεσε θύμα επικρίσεων και ειρωνειών. Τόχουν οι μεγάλοι να πετροβολούνται από τα απολειφάδια…
Αντιγράφω εν πρώτοις το κείμενο στο πρωτότυπο, για να γλυκαθούμε από την δημοτερπή και αείχλωρο προγονική γλώσσα και κατόπιν παραθέτω τη μετάφραση:
«Πολλάκις δε βιαιότερον εν ταις ζητήσεσι διαλεγόμενoν κονδυλίζεσθαι και παρατίλλεσθαι, το πλέον τε γελάσθαι καταφρονούμενον και πάντα ταύτα φέρειν ανεξικάκως. Όθεν και λακτισθέντα, επειδή ηνέσχετο, τινός θαυμάσαντος, ειπείν: ει δε με όνος ελάκτισε, δίκην αν αυτώ ελάγχανον;».
«Πολλές φορές, όταν σε συζητήσεις μιλούσε κάπως βίαια, του έδιναν γροθιές και του τραβούσαν τα μαλλιά και πιο πολύ τον περιγελούσαν με περιφρόνηση. Όλα αυτά τα άντεχε δείχνοντας ανεξικακία. Έτσι, όταν κάποιος παραξενεύτηκε με την αντίδρασή του, είπε: αν με κλοτσούσε γάιδαρος, θα τον πήγαινα στο δικαστήριο;». (εκδ. «Ζήτρος», τομ. 1, σελ. 254).
Δεν φταίνε όμως τα... ξεσαμάρωτα γαϊδούρια και τα λοιπά τετραποδίζοντα δίποδα. Τα Σόδομα και τα Γόμορα παρελαύνουν αποχαλινωμένα, γιατί τέτοια κοπροθεάματα μας αξίζουν. Ο Καμίνης στην πρωτεύουσα Βαβυλώνα και ο Μπουτάρης στην συμπρωτεύουσα, αμφότεροι  «σημαιοφόροι» στα ...Γόμαρα, μόλις εξελέγησαν δήμαρχοι. Και στους τόπους που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα κρεμούν οι κίναιδοι τα νταούλια τους, για να παραλλάξουμε την λαϊκή θυμοσοφία.
 Έκαιγαν σημαίες ελληνικές, παλαιότερα, κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί κοπρίτες και ο κ. Μιλτιάδης τους δικαιολογούσε δημοκρατικώς. Ανταμείβεται πολλάκις υπουργεύων... Τηλεσυνελήφθη προσφάτως, ο κ. Μιλτιάδης, να «πασπατεύει, κατά το κοινώς λεγόμενο, ευειδή οδαλίσκη της τηλεόρασης και καμμία αντίδραση. Ο κ. Μιλτιάδης, ανέγγιχτος από ανασχηματισμούς, υπογράφει συμφωνίες ξεπουλώντας τα τζιβαϊρικά μας.
«Άνθρωποι ανεπρόκοποι, ακατατάρτιστοι, ανίκανοι ν’ αποκτήσουν συνείδηση προσωπικής ευθύνης, μηχανευόμενοι απειράριθμα τεχνάσματα για να σε ξεγελάσουν, κατακτητές με δόλια μέσα αξιωμάτων... ανάγωγοι τόσο που να προκαλούν αηδία, καμαρώνουν γιατί υπήρξε πρόγονός τους ο Πλάτωνας, σα να έχουν συγγράψει οι ίδιοι τους πλατωνικούς διαλόγους. Βαφτίζουμε τα παιδιά μας με τα ιερότατα εκείνα ονόματα και ησυχάζουμε. Κι έτσι ένας νεότερος Αριστοτέλης μόλις που κατορθώνει να βάλει την υπογραφή κάτω από ένα συμβόλαιο απατηλής αγοραπωλησίας, ένας Περικλής καταδικάζεται για λαθρεμπόριο, ένας Σωκράτης διαπρέπει στον υπόκοσμο των προαγωγών και μαστροπών... Ό,τι συμβαίνει με τα ονόματα συμβαίνει με ολόκληρη την προγονική δόξα». (Ι.Μ. Παναγιωτοπούλου, «Ερήμην των Ελλήνων», «οι εκδόσεις των φίλων», σελ. 59).
 Και ένας Μιλτιάδης, που φέρει το όνομα του τροπαιούχου Μαραθωνομάχου, χειροκροτεί την ατίμαση του εθνικού μας συμβόλου. Και κάποιοι άλλοι που φέρουν τα ακόμη ιερότερα ονόματα Γεώργιος και Ιωάννης «ραίνουν με ροδοπέταλα» την ομοφυλοφιλία και την ασέλγεια. Και κάποια Μαρία, πάσχουσα «εξ ρεκλαμομανίας» (Παπαδιαμάντης) και «ρέπουσα» εις την θεσιθηρία, γράφει σχολικά βιβλία-πανέρια στα οποία συνωστίζονται οχιές και σκορπιοί.
Παρένθεση. Για τέτοια βιβλία ο Κολοκοτρώνης μας δίδαξε τον τρόπο... αντιμετώπισής τους. Διαβάζω στο βιβλίο «οι Λόγιοι και ο Αγώνας», του Α. Αγγέλου (σελ. 15): «Επήγε ο Κολοκοτρώνης προς χαιρετισμόν του αξιοτίμου διδασκάλου Νικολάου Καλύβα, εκάθισε και ακροάζετο την παράδοσιν.
-Τι είναι τούτα, λέγει μεμιάς, που διδάσκεις τα παιδιά τώρα; Τούτο να τα φωτίσης...
Και εχύθη με γελούμενο πρόσωπο να σχίση ένα Βόλφιον, in folio μεγάλο βιβλίο, να δείξει πώς φτιάνουν τα φυσέκια.
Ο διδάσκαλος, διά να σώση τον Γερμανόν φιλόσοφον (τον Βόλφ), έπεσε με τα στήθη του εις το in folio (στο βιβλίο). Τα παιδιά εγελούσαν και εκείνα, ως είδαν πιασμένους καθηγητήν και γέρο Κολοκοτρώνην, ο ένας να φυλάξη το βιβλίο του, ο άλλος να το κάμη φυσέκια». Τα φυσέκια του Κολοκοτρώνη μας απελευθέρωσαν και όχι τα βιβλία του Βόλφιου. Και σήμερα περνούν από μπροστά του τα «Γόμαρα» και αφήνουν τις κουτσουλιές τους...
Παρένθεση και πάλι. Ακούω κάποιους να επιδίδονται σε αγαπολογίες, προοδευτικολογίες και αερολογίες περί σεβασμού και ανοχής, να καρυκεύουν τον λόγο τους, «οι θρησκευτικότεροι», και με ευσεβόσχημες παραπομπές του τύπου μισούμε την πράξη (την αίρεση), αλλά αγαπώμεν σφόδρα τον πράξαντα (αιρετικό), και να ο πλησίον, ο αδελφός και περί εικόνος του Θεού αμαυρωμένη και εσπιλωμένην, θυμίζοντας τις αριστερόφρονες θρηνωδίες και διαρρήξεις ιματίων για τους λαθρομετανάστες. ( Ο άγιος Χρυσόστομος - «εις Ρωμ. ομιλ. Ε, 3»- γράφει για τους θηλυπρεπείς. «Και γαρ ανδρών και γυναικών άξιος ελαύνεσθαι και καταλεύεσθαι» ο «πεπορνευμένος» άνδρας. Για λιθοβολισμό μιλά ο άγιος και όχι μόνο για διαμαρτυρία).  Αν ζούσα στην Ολλανδία ή το Λουξεμβούργο θα υπερθεμάτιζα.  Άλλο να περί και τριγυρίζουν το κράτος σου χαρούμενες Βελγίδες και ειρηνόφιλοι Ελβετοί και άλλο να έχεις τον Τούρκο ή τον Σκοπιανό να αλυχτούν. Εδώ μιλούμε για την επιβίωση της πατρίδας μας! Αν «μπουκάρουν» πουθενά οι Τούρκοι, οι... «Βαλλιανατοειδείς» θα κραδαίνουν το «γιώτα πέντε» τρελλόχαρτό τους από το στρατό και θα τρέξουν να κρυφτούν στα... παντελόνια της ελευθέρας συμβίωσής τους. Η σάπια Ευρώπη μας τα στέλνει όλα αυτά, για να μας αφοπλίσει, να ξεπουλήσουμε τα άγια χώματά μας, την ελευθερία μας, με αντάλλαγμα την ασφάλεια του σκλάβου και αλυσοδεμένου.
Όσοι ελπίζουν στην Ευρώπη και στις προκοπές της, απαντά ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης, όπως το διέσωσε ο Τερτσέτης:
«Γέλωτα άσβεστον του επροξενούσεν η ενθύμησις της επιστολής φίλου τινός, όστις του έγραφε από την Ευρώπη: Ή να ελευθερωθούμε ή να χαθήτε».

πηγή 

Η φωτο κάνει τον γύρο του κόσμου - Δείτε τον Σαμαρά να παρηγορεί τον τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού




Σπουδαίος ποδοσφαιριστής και σπουδαίος άνθρωπος!
Αναμφίβολα είναι το πρόσωπο του αγώνα, καθώς ο ίδιος κέρδισε το πέναλτι και πέτυχε το ιστορικό γκολ που έστειλε την εθνική Ελλάδας στους 16 του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία...


Ωστόσο, ο Γιώργος Σαμαράς έδειξε ότι πέρα από ποδοσφαιριστής κλάσης είναι και σπουδαίος άνθρωπος, αφού  αμέσως μετά το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα του έσπευσε να παρηγορήσει τον τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού.

Μπράβο του...

Αγρίνιο: Κλιματιζόμενοι δημοτικοί χώροι

 http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/peristeri-660_0_0.png

Παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν κάνουν λόγο για καύσωνα στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στις ανατολικές περιοχές της χώρας, η   Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του δήμου Αγρινίου ανακοινώνει στους δημότες ότι τις ημέρες των υψηλών θερμοκρασιών θα λειτουργούν οι παρακάτω δημοτικοί κλιματιζόμενοι χώροι :

 ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

  • Αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο) από 8:00- 20:00
  • Αίθουσα ΚΑΠΗ (Όπισθεν Αγ-Δημητρίου) από 8:00 – 20:00
  • Αίθουσα ΚΑΠΗ Αγ.-Κωνσταντίνου από 8:00 – 20:00
 ΠΕΜΠΤΗ 26 1ΟΥΝΙΟΥ 2014
  • Αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο) από 8:00- 20:00
  • Αίθουσα ΚΑΠΗ (Όπισθεν Αγ-Δημητρίου) από 8:00 – 20:00
  • Αίθουσα ΚΑΠΗ Αγ.-Κωνσταντίνου από 8:00 – 20:00

Συγκινητική τελετή για τα 60 χρόνια Διακονίας π. Ιερόθεου στην Αγία Ελεούσα


Την Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων και Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» φίλοι της Ιεράς Μονής Αγίας Ελεούσας (Κλεισούρας) Αιτωλικού-Μεσολογγίου, τίμησαν τον Ιερομόναχο π. Ιερόθεο Σπανομήτσο. Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Φραγκουλέικα, Ιεροργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ παρουσία μελών του Συνδέσμου και πλήθους πιστών. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής η σεμνή τελετή, έτσι όπως την ήθελε και ο γέροντας π. Ιερόθεος.

ιερόθεος


Από τον Σύνδεσμο μίλησαν ο κ. Χρήστος Σιάσος, που είχε και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης, ο οποίος ανέπτυξε το σκεπτικό των μελών του Συνδέσμου για την τιμητική αυτή εκδήλωση. Ακολούθησε ο κ. Γιάννης Καρυδάς ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσας και τη θαυματουργική εικόνα της Παναγίας Ελεούσας Ζωοδόχου Πηγής, διαπιστώνοντας πως δεν έχει γίνει καμία συστηματική μελέτη για αυτή, καθώς πιθανά το μοναστήρι να είναι βυζαντινής εποχής και να ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Απόκαυκο, γύρω στο 1230 και στη συνέχεια στον τιμώμενο π. Ιερόθεο που διακονεί τη Ιερά Μονή, τους πατριώτες και τους επισκέπτες, με πρωτοφανή ζήλο, από το 1954 μέχρι σήμερα. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για πρωτοβουλίες για το μέλλον της Ιεράς Μονής και την ανάδειξη του ρόλου της.
Ακολούθησε η βιογραφική ομιλία από τον ίδιο π. Ιερόθεο, ο οποίος φανερά συγκινημένος είπε πολλά πράγματα από την όλη διακονία των εξήντα χρόνων στην Ιερά Μονή της Αγίας Ελεούσης, όπως: «Από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευγενική και πατριωτική αυτή χειρονομία σας… Η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας μας θρονιάζεται στα απόκρημνα μέρη, μέσα στην ερημιά και την ησυχία, μακριά από τους θορύβους και κάθε βιοτική μέριμνα. Εκεί περιμένει τους αληθινούς προσκυνητές να ανέβουν με πίστη και ευλάβεια και να την παρακαλέσουν με δάκρυα, να μεσιτεύσει στον υιό της και Θεό ημών για τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν… Ανάμεσα σ΄ αυτούς είστε και εσείς που βρίσκεστε εδώ. Από το 1954 βρίσκομαι και εγώ εδώ στον Ιερό βράχο της Αγίας Ελεούσης και υπηρετώ στο Ιερό προσκύνημα.. παρακαλώ την Παναγία μας να μεριμνήσει για την αποστολή συνεχιστών του έργου μου… Όσο ψηλά και αν ανεβούμε θυμούμαστε με νοσταλγία το φτωχό σπιτοκάλυβο που πρωτοζήσαμε… Εύχομαι και προσεύχομαι η Παναγιά μας που ήλθατε να προσκυνήσετε σ΄ αυτόν τον ήρεμο και ήσυχο τόπο να σας σκεπάζει πάντοτε και εσάς και τα παιδιά σας… Σήμερα που τα πάντα μετρώνται με το δολάριο και το ευρώ και οι πολλοί προσκυνούν τον μαμωνά, εσείς απόγονοι Ηρώων και Αγίων, αντισταθείτε στον κατήφορο και την λαίλαπα που καταστρέφει και την Πατρίδα μας… Η Παναγία πάντοτε σκέπη και βοηθός σας». Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου για να τιμήσει τον π. Ιερόθεο αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια για το βίο και τις προσπάθειες που επί εξήντα χρόνια κάνει ο Σεβαστός π. Ιερόθεος απλά και λιτά υπηρετώντας την Ιερά Μονή της Αγίας Ελεούσης. Αναφέρθηκε και στην εποχή που εκείνος ήταν Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μητρόπολη και τους αγώνες που και οι δύο έκαναν για την Παναγιά μας. Ακολούθησε η απονομή Τιμητικής Διάκρισης εκ μέρους του Συνδέσμου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στον π. Ιερόθεο. Η διάκριση απονέμεται τιμώντας το Ορθόδοξο φρόνημα, το Χριστιανικό Ήθος, το Κοινωνικό, Ανθρωπιστικό και Ποιμαντικό έργο, που επέδειξε διακονώντας επί εξήντα έτη την Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσας. Στον τιμώμενο δόθηκε εικόνα του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού, από τα αδέλφια Γιάννη και Ευγενία Καρυδά, φιλοτεχνηθείσα από τη Μοναχή Φιλοθέη καθώς και το βιβλίο του Χρήστου Σιάσου με τίτλο: «Οι Επίσκοποι Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το 343 μ. Χ. έως Σήμερα». Ο Γιατρός κ. Παντελής Λεονάρδος, μέλος του Συνδέσμου, στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων είπε, ακούγοντας τα όσα ωραία ελέχθησαν για το Μοναστήρι της Αγίας Ελεούσης και την 60ετή προσφορά του γέροντος Ηγουμένου π. Ιεροθέου, μου ήρθε στο νου ένα ποίημα του χριστιανού ποιητή Γ. Βερέτη που επιγράφεται «Όλα για τη δόξα του Χριστού» και νομίζω ότι τούτο ταιριάζει απόλυτα και στον τιμώμενο σήμερα π. Ιερόθεο Σπανομήτσο. Πράγματι από την νεότητά του έως και τώρα, στα γειρατιά του ένα μέλημα είχε στο πρόσωπό του να δοξάζεται ο Χριστός μας. Με το λόγο του και κυρίως με το ανεπίληπτο βίο του πρόβαλλε τον Χριστό, την Παναγία Μητέρα Του, την Ορθοδοξία ολόκληρη. Έζησε στην σκιά τους, χόρταινε από το μεγαλείο Τους, τροφοδοτούταν με τις ευλογίες και τη χάρη Τους, εγκαταλειπόνταν στην αγάπη Τους και στο έλεός Τους. Ο Κύριός μας τον χαρίτωσε με πολλή ταπείνωση, η Παναγιά μας με πλούσια την χάρη Της και την παρουσία Της κατά τα 60 χρόνια της διακονίας του στο Μοναστήρι Της. Στο πρόσωπο του γνωρίσαμε τον αδερφό και πατέρα, και τον παρακαλούμε να συνεχίσει τις μεσιτείες του για μας και την εδώ ζωή του και στην ουράνια Βασιλεία όπου θα συνεχίσει τη διακονία του ιερού θυσιαστηρίου. Για όλα τον ευχαριστούμε. Η πρώην Γυμνασιάρχης και μέλος του Συνδέσμου κ. Μαρία Σκαβάρα αναφέρθηκε και αυτή σε πολλά γεγονότα που την συνδέουν με τον τιμώμενο και διάβασε κείμενο-αναφορά του π. Ιεροθέου που αναφέρεται σε θαύμα που συνέβη στην Παναγία την Ελεούσα πριν εικοσιπέντε χρόνια. Τέλος απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Στέφανος Αβράμπος από τα Άγραφα. Στην όμορφη, λιτή και γεμάτη αγάπη προς τον π. Ιερόθεο, τιμητική εκδήλωση όπως είπαμε και παραπάνω παραβρέθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγιώργος, οι Αρχιμανδρίτες π. Μακάριος Αντωνόπουλος και π. Λαυρέντιος Καρανάσιος. Όλη η Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου Ευρυτάνων και Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Παντελής Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου κ. Γαρουφαλής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων του Νομού μας Λυκειάρχης κ. Σπύρος Παπαθανασίου και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος Φίλοι του Αγίου Όρους, Λυκειάρχης κ. Φώτης Μάλαινος και μέλη του Δ.Σ. ο Θεολόγος κ. Κώστας Ξευγένης, ο Ανιψιός κ. Παπαροιδάμης Παναγιώτης που ήρθε από τη Ρωσία, οι κυρίες από το Γηροκομείο Αγρινίου, πλήθος φίλων του π. Ιεροθέου από το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, τα γύρο Χωριά, το Καρπενήσι, τα Άγραφα και φυσικά από το Χωριό του το Λιμέρι Ευρυτανίας. Στους παραβρεθέντες προσφέρθηκαν από το Σύνδεσμο καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Θαύμα που συνέβη στην Παναγία Ελεούσα της Κλεισούρας πριν από 25 χρόνια
 
Ο Ιερομόναχος π. Ιερόθεος Σπανομήτσος όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε και με την μελέτη και καταγραφή Ιερών κειμένων καθώς με διάφορα γεγονότα που συνέβησαν. Το 1956 υποδέχεται την Βασίλισσα Φρειδερίκη που την οδηγεί για προσκύνηση στην θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας. Το 1973 μερίμνησε ώστε να ανακηρυχτεί όλη η περιοχή της Ιεράς Μονής ως Ιστορική με φυσικό κάλλος. Σε κείμενό του αναφέρει και το θαύμα της Παναγίας Ελεούσης και συγκεκριμένα γράφει, «…πριν από εικοσιπέντε χρόνια, γιορτή της Παναγίας, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας αείμνηστος Θεόκλητος, ανέβηκε στο Μοναστήρι με συνοδεία του Ηγουμένου και Ιερέων της Μητροπόλεως. Σε όλη τη διαδρομή χαιρετούσε τους πιστούς λέγοντάς τους Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και οι πιστοί ανταπέδιδαν τις ευχές, Αληθώς Ανέστη και Χρόνια Πολλά Σεβασμιώτατε. Οι ευχές ήταν συνεχόμενες. Κάποια στιγμή «φεύγει» μία πέτρα από το μεγάλο βράχο που βρίσκεται έξω από την Εκκλησία και κατευθυνόταν στην αυλή που ήταν οι προσκυνητές. Για μια στιγμή είδαν όλοι τον βράχο-πέτρα να είναι σταματημένος στον αέρα, πάνω από τα κεφάλια των πιστών. Τότε ο Δεσπότης φώναξε, αυτή τη στιγμή γίνεται ένα θαύμα. Μία πέτρα είναι πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν θα αφήσει η Παναγιά μας να γίνει κακό. Τότε ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος και ο βράχος-πέτρα έγινε κομμάτια με τα οποία γέμισαν όλες οι σκάλες και η αυλή του Ναού. Ο Μητροπολίτης φώναξε αν χτύπησε κανένας, όχι είπαν οι προσκυνητές και αμέσως τους λέει, η Παναγία μας έκανε το θαύμα της και δεν τραυματίστηκε κανένας. Στη συνέχεια όλοι προσκύνησαν την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας και έπαιρναν από μία πετρούλα από τα θραύσματα για ενθύμιο του μεγάλου αυτού θαύματος».

Τι χρήματα παίρνουν οι δήμοι της Αιτωλ/νίας για συντήρηση σχολείων

epi-mathites-dimotikoΜε απόφαση του το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει στους δήμους της χώρας το ποσό των 20.000.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση 325 σχολικών κτιρίων.
Η κατανομή γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των μαθητών, σε ποσοστό 70% και τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων σε ποσοστό 30%, σύμφωνα με στοιχεία του σχολικού έτους 2012- 2013 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2011- 2012 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικών Σχολείων.
Ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία, προβλέπεται:
Δήμος Αγρινίου 227.600
Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας 35.800
Δήμος Αμφιλοχίας 32.200
Δήμος Θέρμου 9.300
Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 75.100
Δήμος Ναυπακτίας 48.000
Δήμος Ξηρομέρου 19.200
 

http://www.aftodioikisi.gr/

Πρωτοφανές: Αρνούνται να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις οι Έλληνες - Aπειλές και εκβιασμοί από την κυβέρνηση

   
Σε μαζική «άρνηση» να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις προβαίνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι υπό το φόβο να τους γδάρει η Εφορία, καθώς η κυβέρνηση φρόντισε να τους κόψει κάθε απαλλαγή που είχαν και να δώσει έτσι τη χαριστική βολή στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Δεν έχει ποτέ συμβεί, 6 ημέρες πριν τη λήξη της επίσημης προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μην έχουν κατατεθεί σχεδόν οι μισές. Σε σύνολο 5.800.000 φορολογικών δηλώσεων δεν έχουν υποβληθεί οι 2.500.000. Δηλαδή ένας στους δύο δεν έχει καταθέσει φορολογική δήλωση.
Σύμφωνα με λογιστές και φοροτέχνες, φέτος οι φορολογούμενοι, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ υψηλότερη φορολογία σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το φαινόμενο αυτό θα είναι πολύ πιο έντονο σε όσους δηλώνουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα.
Τι θα μου κάνουν σου λένε; Αφού την ακίνητη περιουσία την έχουν κατασχέσει, τους λογαριασμούς τους έχουν δημεύσει, άνεργοι είναι το 30% και πλέον των Ελλήνων τι άλλο να κάνουν;
Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει θορυβηθεί και μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει, θα αρχίσει τις απειλές περί προστίμων κ.α. Αν δεν υποβληθούν φορολογικές δηλώσεις τότε ο οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης οδηγείται σε εκτροχιασμό και ήδη η τρόικα παραμονεύει.
Ήδη, άρχισε να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τους πολίτες. Πρώτος ο διοικητής του ΟΓΑ βγήκε και είπε πώς αν δεν υποβληθεί φορολογική δήλωση μέχρι τις 22 Ιουνίου δεν θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα. Ακολούθησε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος δήλωσε ότι όσοι θέλουν να λάβουν κοινωνικό μέρισμα με τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση και αίτηση ως τις 30 Ιουνίου.
Αυτή είναι η προσφιλής τακτική της κυβέρνησης. Να απειλεί με διακοπή κοινωνικών επιδομάτων, φόρους και πρόστιμα. Με αυτή την τακτική έχει οδηγήσει τους Έλληνες στην πλήρη εξαθλίωση, στη φτώχεια και την απελπισία.
Επιμένει μάλιστα στην πολιτική των μνημονίων και δεν παρέκλεινει στο ελάχιστο από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας. Έχει έτοιμο το νομοσχέδιο που πετά στο δρόμο όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο και δεν μπορούν να το αποπληρώσουν.
Τα πρώτα χρόνια θα πληρώνουν ενοίκιο για το ίδιο τους το σπίτι και μετά οι τράπεζες θα τους κάνουν έξωση για να το ξεπουλήσουν. Αυτά στη χώρα που κυβερνούν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, αλλά και στη χώρα που κάποιοι εξακολουθούν και τους ψηφίζουν.

Η μεγαλύτερη απειλή είναι η δική μας απάθεια.

Καρκινογόνα συστατικά σε βρεφικά προϊόνταΚαι η τεράστια συνωμοσία των ελεγκτικών αρχών και παραγόντων της “Ελεύθερης αγοράς” που επιτρέπουν την κυκλοφορία τους.

Φανταστείτε το “αγνό” σαμπουάν ή η κρέμα που αγοράζετε για το παιδί σας να είχε την εξής προειδοποιητική ετικέτα “Παιδιά που το χρησιμοποιούν ζουν λιγότερο” ή “Χρήση σε βρέφη προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα”. Αυτομάτως θα το αποφεύγατε. Και όμως, έχουμε τρεις οικογένειες συστατικών που απαντώνται στα κύρια παιδικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ¨κρυφά καρκινογόνα¨ή υπεύθυνα για καρκινογενέσεις ή ευθέως καρκινογόνα. Παρ’ όλες τις προσπάθειες επιφανών ανθρώπων και επιστημόνων να ανακόψουν ή έστω να περιορίσουν την κυκλοφορία τους αυτά τα προϊόντα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και μάλιστα με παραπλανητικές διαφημίσεις. Αυτό συμβαίνει με μια σειρά τεχνάσματα που προκαλούν θυμηδία:
1. Ενώ η περιβόητη FDA της Αμερικής έχει στα χέρια της τις μελέτες που αποδεικνύουν τις βλαβερές συνέπειες, Δεν μπορεί να επιβάλλει προειδοποιητικές σημάνσεις για τον εξής απίστευτο λόγο: Πανίσχυρες Εμπορικές ενώσεις  μπλόκαραν παρόμοιες εισηγήσεις με την αιτιολογία “Προστασίας του ελεύθερου και ίσου ανταγωνισμού!”. Αυτό διότι οι αρχές δέχτηκαν πως η σήμανση στα βλαβερά προϊόντα θα τα έφερνε σε δεινή θέση έναντι των πιστοποιημένα βιολογικών προϊόντων που δεν περιέχουν τις αντίστοιχες βλαβερές ουσίες. Οργισμένος ο γερουσιαστής Edward Kennedy δήλωσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της FDA πως οι εταιρείες καλλυντικών (cosmetics) διεκδικούν κάλλιστα μια θέση στο μαύρο βιβλίο όπως η βιομηχανίες καπνού, βάζοντας τα κέρδη πάνω από τη δημόσια υγεία! Ειρωνεία, αλλά οι βιομηχανίες καπνού έχουν συλλήβδην την προειδοποίηση σε κάθε προϊόν, για να μην υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα “αθέμιτου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος”.
2. Οι δύο πανίσχυρες Αντικαρκινικές Ενώσεις της Αμερικής, η federal National Cancer Institute και η ΜΚΟ American Cancer Society, έχουν στα χέρια τους τρανταχτά στοιχεία που συνδέουν παιδικά προϊόντα με τα γεωμετρικά αυξανόμενα κρούσματα παιδικού καρκίνου τις τελευταίες δεκαετίες. Σιωπούν όμως για τον απλούστατο λόγο ότι οι κύριοι χορηγοί τους, με 6ψήφια ποσά ετησίως, είναι οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής παιδικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.
3. Απόκρυψη ή έφεση σε μελέτες με σκοπό την κωλυσιεργία απαγόρευσης ή ακόμα και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: Η παιδική πούδρα για παράδειγμα ενοχοποιείται σύμφωνα με μελέτες για μια σειρά ασθενειών έως και καρκίνο του πνεύμονα! Πόσοι από εμάς έχουν γνώση γι’ αυτό;
Η μεγαλύτερη απειλή όμως είναι η δική μας απάθεια. Η εύκολη λύση του super market που μας ωθεί μέσα σε μια μηχανική διαδικασία να ρίχνουμε στο καλάθι και στο σπίτι μας μια χημική βόμβα.
Η αντίδραση μας είναι αυτονόητη: Λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και έρευνας πριν την όποια αγορά. Ιδιαίτερα στα παιδικά προϊόντα η ευθύνη μας είναι τεράστια. Τα παιδιά είναι ανυπεράσπιστα και επαφείονται στις δικές μας επιλογές. Τον εαυτό μας μπορούμε να τον καταστρέφουμε. Τα παιδιά όχι. Δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν υπάρχει καμία δικαιολόγία για δική μας ολιγωρία ή οκνηρία. Δείτε λίστες με επικίνδυνα συστατικά που απαντώνται συνήθως: εδώhttp://olympia.gr/cosmetics_ingredients/                                    Ποια συστατικά Θα πρέπει να προσέξετε για; 

Αν θέλετε να αποφύγετε την φορμαλδεΰδη και 1,4-διοξάνιο που εντοπίστηκαν σε πολλά προϊόντα μωρών, θα πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να αναζητήσετε, δεδομένου ότι δεν αναγράφονται στην ετικέτα, τουλάχιστον όχι στα λόγια. 

Τα κοινά συστατικά που ενδέχεται να μολύνουν τα προϊόντα με φορμαλδεΰδη περιλαμβάνουν: 
Quaternium-15 
• υδαντόίνης DMDM
  DMDM hydantoin
• Ιμιδαζολινική ουρίας Imidazolidinyl urea
Diazolidinyl ουρίας Diazolidinyl urea
Για να αποφευχθεί η 1,4-διοξάνη, ένα υποπροϊόν που θα μπορούσε εύκολα να αφαιρεθεί, εάν οι κατασκευαστές επέλεξαν να το πράξουν, προσέξτε για αυτά τα συστατικά: 
• PEG-100 στεατικό PEG-100 stearate
• λαυρεθειικό νάτριο Sodium laureth sulfate
• πολυαιθυλένιο Polyethylene

• Ceteareth-20
Φυσικά, αυτή είναι μόνο μια σύντομη λίστα με τις δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες εκεί έξω. Για να είναι πραγματικά ασφαλής, όταν πρόκειται για προϊόντα προσωπικής φροντίδας, θα πρέπει να αναζητήσετε τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που είναι τόσο καθαρά που θα μπορούσατε να τα φάτε πραγματικά.!!!!!

Επικίνδυνα συστατικά σε “αθώα” καλλυντικά   Ελκύεστε από τις φιλικές συσκευασίες καλλυντικών, αποσμητικών, ειδών φροντίδας προσώπου, σώματος ακόμα και παιδιών; Εμπιστεύεστε ονομασίες όπως “Organic”, “Bio”, “Herb” κλπ; Ίσως οι θελκτικές ονομασίες να μην αρκούν να πείσουν την πλειοψηφία των καταναλωτών. Όλοι μας σήμερα γνωρίζουμε λίγο – πολύ τους κινδύνους που ελλοχεύουν ακόμα και στις πιό αθώες κρέμες και δεν παρασυρόμαστε από τα διαφημιστικά τερτίπια των εταιρειών.

Όλο και περισσότεροι -ες κοιτάμε πλέον τα συστατικά των προϊόντων για να αποκομίσουμε μια σαφή εντύπωση του τι αγοράζουμε. Εκεί όμως μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη, αφού για να κατανοήσουμε όρους όπως “phosphates ή “Linoleamide” θα πρέπει να έχουμε διδακτορικό χημικού μηχανικού. Θα παρουσιάσουμε μερικές από τις συνηθισμένες ουσίες που συναντούμε καθημερινά σε ανύποπτα προϊόντα οι οποίες όμως ευθύνονται για σοβαρές σωματικές παθήσεις και καρκινογενέσεις. Η απόφαση, η ευθύνη και οι συνέπειες βαρύνουν εμάς. Στο χέρι μας είναι πάντα με την αποχή μας να υποχρεώσουμε τους κολοσσούς που θησαυρίζουν εις βάρος μας να μας σεβαστούν.

Ένα στα πέντε προϊόντα προσωπικής φροντίδας περιέχουν χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο, το 80 τοις εκατό περιέχουν συστατικά τα οποία συνήθως περιέχουν επικίνδυνες προσμίξεις, και 56 τοις εκατό περιέχουν ενισχυτές διείσδυσης που βοηθούν τα συστατικά να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα.

Aluminum = Αλουμίνιο : Μεταλλικό στοιχείο που χρησιμοποιείται στα αντιϊδρωτικά και στα αντισηπτικά. Ορισμένοι επιστήμονες έχουν εξακριβώσει συσχετισμούς ανάμεσα στο αλουμίνιο και στον καρκίνο του στήθους. Η χρήση του στα αντιϊδρωτικά κλείνει τους πόρους του δέρματος αποτρέποντας στις τοξίνες να εκκριθούν. Οι τοξίνες τότε πηγαίνουν στο πιο κοντινό σημείο αποθέματος λίπους : το στήθος. Κάποιες υπόνοιες έχουν συνάμα δημιουργηθεί σχετικά με τις επιπτώσεις του στο Αλτσχάιμερ.
Animal Fat = Ζωικό λίπος : Οι ζωικοί ιστοί είναι φτιαγμένοι από ελαιώδες και ημι – ελαιώδες στερεό που είναι οι αδιάλυτοι εσθέρες της γλυκερίνης και των λιπαρών οξέων. Γενικά ένα από τα κυρίαρχα συστατικά των σαπουνιών, το ζωικό λίπος είναι περιβόητο για την υψηλή του ανασφάλεια, περιέχοντας παρασιτοκτόνα καθώς και για το ότι απομακρύνει το προστατευτικό λιποειδές στρώμα της επιδερμίδας.
Cocamide (DEADEA – CETYL phosphatesDEA OLETH – 3 phosphatesMyristamide DEAStearamide MEACocamide MEALauramide DEALinoleamide MEAOleamide DEATEA – Lauryl Sulfate): Αυτά τα χημικά συστατικά χρησιμοποιούνται σαν γαλακτωματοποιητές και αφριστικές βάσεις στην πλειοψηφία των προϊόντων φροντίδας σώματος. Παρά το γεγονός ότι ο FDA (το Αμερικάνικο υπουργείο τροφίμων και φαρμάκων) έχει προειδοποιήσει τις βιομηχανίες για τον ενδεχόμενο κίνδυνο από το 1979. Επιπρόσθετα, το 1998 μία μελέτη από NTP (Αμερικάνικο Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα) χαρακτήρισε ως επικίνδυνη τη χρήση τους και καθόρισε επακριβώς τα νιτρικά άλατα και τα nitrosamins, στοιχεία που προκαλούν καρκίνο.
Coal Tar Colours (Χρώματα γαιοανρακόπισσας) (πουλιούνται με τα ονόματα Colors FD&C ή colors D&C) : Ένα κολώδες υλικό με μία πολύπλοκη σύνθεση, που προκύπτει σαν αποτέλεσμα της διύλισης του άνθρακα, και χρησιμοποιείται για να δίνει υφή και χρώμα σε ορισμένα σαμπουάν και επίσης για να μειώνει τη φαγούρα. Μπορεί να περιέχει μία ποικιλία τοξινών (βενζόλη, ξυλόλη, ναφθαλίνη), αναγνωρίζοντας ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, κρίσεις άσθματος, πονοκεφάλους, ναυτία, κόπωση, νευρικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης και καρκίνο.
Collagen = Κολλαγόνο : Προέρχονται από δέρματα ζώων και πόδια κοτόπουλων, τα μόρια του κολλαγόνου είναι πολύ μεγάλα για να διαπεράσουν την επιδερμίδα. Μένουν στην επιφάνεια και αποτρέπουν το δέρμα να αναπνεύσει ελεύθερα.
Imidazolidinyl urea and DM hydantoine (Germall PlusGermall Imidazolidinyl and Germall II5) : Δύο συντηρητικά που έχουν το κατευναστικό αποτέλεσμα της φορμαλδεΰδης. Φημισμένα για την πρόκληση εκζέματος. Μετά τα parabens(παραβένια) αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συντηρητικά. Είναι πολύ καλά εξακριβωμένο ότι προκαλούν δερματίτιδα (Αμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας). Υπάρχουν τρία εμπορικά ονόματα αυτών των χημικών προϊόντων : Germall II,Germall II5 και Germall PLUS. Κανένα από αυτά δεν έχει καλή αντιμυκητιακή δράση και πρέπει να συνδυάζεται με άλλα συντηρητικά. Το Germall II5 απελευθερώνει φορμαλδεϋδη σε λιγότερο από 10 οC. Αυτά τα χημικά προϊόντα είναι τοξικά.
DEET : Πλαστικός διαλύτης που χρησιμοποιείται σαν εντομοαπωθητικό. Πολύ ερεθιστικό για το δέρμα. Έχουν διαπιστωθεί θάνατοι από τη χρήση του DEET από το Αμερικάνικο Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Περιβάλλοντος. Τον Δεκέμβριο του 2004 το Υπουργείο Υγείας του Καναδά απέσυρε από τα καταστήματα οποιοδήποτε προϊόν περιείχε περισσότερο από 30% DEET.
Isopropyl Alcohol = Ισοπροπυλοαλκοόλη : Διαλυτικές, διαστρεβλωτικές ιδιότητες, που βρίσκονται στις βαφές μαλλιών, στα λάδια για μασάζ, στις κρέμες χεριών, στις κρέμες για μετά το ξύρισμα, στα αρώματα και σε πολλά άλλα καλλυντικά προϊόντα μεγάλων εταιρειών. Εισπνέοντας ή λαμβάνοντας τον ατμό μπορεί να προκληθεί πονοκέφαλος, τοξίνωση, ναυτία, νάρκωση ή κώμα.
Parabens Παραβένια (methylpropylbutyl and ethyl) : Χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μικροβίων και για να επιμηκύνουν τη ζωή των προϊόντων. Ευρέως χρησιμοποιούμενα, ακόμη και αν είναι κοινώς γνωστό ότι είναι τοξικά. Προκαλούν πολλές αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικά εξανθήματα. Εξαιρετικά τοξικά.
Mineral Oil = Ορυκτέλαιο : Προέρχεται από το πετρέλαιο και χρησιμοποιείται βιομηχανικά σαν ένα καυστικό υγρό και μηχανέλαιο (λιπαντικό). Σχηματίζει ένα λιπαρό στρώμα στην επιδερμίδα παγιδεύοντας την ενυδάτωση κάτω από το δέρμα και έτσι με αυτό τον τρόπο αποτρέπει το δέρμα να αναπνεύσει. Την ίδια στιγμή σταματάει τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες να δραπετεύσουν.
Petrolatum and Paraffin Gel (petroleum jelly) = Βαζελίνη (γέλη πετρελαίου) και Γέλη Παραφίνης : Ορυκτέλαιο σε μορφή γέλης. Προκαλεί πολλά προβλήματα στο φωτοευαίσθητο δέρμα (δηλαδή αυξάνει το μέγεθος της καταστροφής που υφίσταται το δέρμα από τον ήλιο). Επίσης τείνει να προκαλεί περισπασμό με τον φυσικό μηχανισμό ενυδάτωσης σώματος οδηγώντας έτσι σε ξηροδερμία. Κάθε πωλούμενο του προϊόν που περιέχει αυτό το χημικό δημιουργεί τις καταστάσεις που ισχυρίζεται ότι απαλλάσσει. Πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν βαζελίνη επειδή είναι εκπληκτικά φθηνή. Σε υψηλό ποσοστό δημιουργεί ακμή.
Propylene Glycol = Προπυλενογλυκόλη : Προέρχεται από πετρέλαιο και βρίσκεται στα αυτόματα φρένα και στους βιομηχανικούς αποψύκτες. Το Έντυπο Δεδομένων με Υλικά Ασφάλειας (Material Safety Data Sheet = MSDS : Χάρτης Χρήσης Προϊόντος) για την προπυλενογλυκόλη συνιστά προφύλαξη στην επαφή της με το δέρμα. Παρ’ όλα αυτά, σπάνια είναι τα καλλυντικά που δεν χρησιμοποιούν αυτή την ουσία σαν ενυδατωτή. Τα αποτελέσματα της προπυλενογλυκόλης στην ανθρώπινη υγεία είναι πολυάριθμα και ανησυχητικά. Μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα, τοξικότητα των αυτιών, καταστροφή των νεφρών και προβλήματα με το συκώτι, σύμφωνα με διάφορες κλινικές μελέτες.
PVP / VA Copolymere (Πολυβινυλοπυρρολιδόνη) : Προέρχεται από πετρέλαιο και χρησιμοποιείται σε σαμπουάν και μαλακτικά. Υπολογίζεται σαν τοξικό εξαιτίας της μοριακής συνεισφοράς του στην απορρόφηση άλλων ξένων σωμάτων στους πνεύμονες ευαίσθητων ανθρώπων.
Λαυρυλοθειϊκό νάτριο – Λαυρυλο – αιθεροθειϊκό νάτριο (Sodium Lauryl Sulphate SLS – Sodium Laureth Sulphate SLES) : Απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται σαν υγραντικά για τα προϊόντα καθαριότητας του πατώματος, που βρίσκονται σε μηχανές και στο Πορτοκαλί αντιδραστήριο (το οποίο εξυπηρετούσε στο να σκοτώνει τη βλάστηση και έτσι έπληξε σε βάθος τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων κατά τη διάρκεια, αλλά και πολύ αργότερα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ). SLS και SLESχρησιμοποιούνται στα εργαστήρια σαν ερεθιστικές ουσίες ώστε να ελεγχθεί η απαλότητα των προϊόντων. Ωστόσο, το χαμηλό τους κόστος τα κάνει να παρίστανται στην πλειοψηφία των σαμπουάν και άλλων καλλυντικών αφριστικών προϊόντων. Διάφορες μελέτες έχουν υπογραμμίσει τα βλαβερά αποτελέσματα από τη χρήση τους: ουρολοιμώξεις, λοιμώξεις των νεφρών και της χολής, προβλήματα γονιμότητας, ερεθισμό των ματιών, της επιδερμίδας και του κεφαλιού, αλλεργικές αντιδράσεις, κακώσεις του κεφαλιού και πτώση των μαλλιών. Ορισμένες μελέτες έχουν ισχυριστεί ότι τα SLS και SLES είναι καρκινογόνα. 
Stearalkonium Chloride = Χλωριούχο στεατολκώνιο : Ένα χημικό που χρησιμοποιείται σε μαλακτικά, τα οποία ξεμπλέκουν τα μαλλιά και σε κρέμες για την επιδερμίδα. Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Το χλωρίδιο του στεαταλκωνίου αναπτύχθηκε από την υφαντουργία σαν μαλακτικός παράγοντας. Είναι πολύ φθηνότερο και ευκολότερο να περιληφθεί σε μαλακτικά μαλλιών απ’ ότι οι πρωτεΐνες φυτών ή εκχυλισμάτων, που είναι πιο υγιεινά για τα μαλλιά. Πολύ τοξικό.
Synthetic Perfumes = Συνθετικά αρώματα : Ο όρος «άρωμα» στην ετικέτα ενός συμβατικού προϊόντος είναι πολύ παραπλανητικός. Πίσω από αυτή την απλή λέξη κρύβονται 200 χημικά προϊόντα που είναι προκλητικά μη αναφερόμενα. Μερικά προβλήματα που προκαλούν αυτά τα χημικά προϊόντα είναι : πονοκεφάλους, ιλίγγους, υπερ- μελανώσεις, άγριο βήχα, εμετούς και ερεθισμούς της επιδερμίδας.
Talc = Πούδρα : Μία λευκογκρίζα ανόργανη σκόνη που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σαν σκόνη (ταλκ) για τα μωρά και σε αποσμητικά προϊόντα. Χρήση μακράς διάρκειας μπορεί να παράγει τα ίδια αποτελέσματα όπως εκείνα του αμιάντου. Επιπρόσθετα με τις συνέπειες στο αναπνευστικό σύστημα, η πούδρα μπορεί επίσης να προσβάλλει και το αναπαραγωγικό σύστημα.
Triethanolamine = Τριαιθανολαμίνη (ΤΕΑ) : Συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να ρυθμίζει το pH
. Η ΤΕΑ προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, περιλαμβάνοντας προβλήματα στα μάτια, ξηρότητα σε μαλλιά και δέρμα, και μπορεί να είναι τοξική αν απορροφάται στο σώμα για μια μεγάλη χρονική περίοδο.

Πρόληψη παιδικού καρκίνου: Γνώση και δράση!Πριν τη μεγάλη έρευνα που θα δημοσιεύσουμε και αφορά την πρόληψη – ανακοπή των καρκινικών κυττάρων, αναδημοσιεύουμε από το Τρωκτικό μια έρευνα – προπομπό των επερχόμενων αποκαλύψεων. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτό τον κόσμο μπορείς να προσβάλεις και να συκοφαντήσεις των κάθε ανιδιοτελή ή αδύναμο, εάν όμως τολμήσεις να αμφισβητήσεις την καθιερωμένη ιατρική “επιστήμη” οι συνέπειες είναι σκληρότατες και άμεσες. Γι’ αυτό και εμείς γράφουμε ότι η έρευνα που ακολουθεί δε μπορεί σε καμμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις υπέροχες χημειοθεραπείες και τις φανταστικές κλινικές όπου (με προνομιακές τιμές) το ιδανικό σύστημα ιδιωτικής και δημόσιας υγείας μας φροντίζει. Τόσο αφού έχει ήδη φροντίσει να μας στείλει εκεί, όσο φροντίζει να μας στείλει και στον αγύριστο αργά όμως.

  “Μεσα στον ορυμαγδό των σκανδάλων πάσης φύσεως ,την ανθρωπογενή
περιβαλλοντική υποβάθμιση και την εικονική πραγματικότητα των ΜΜΑ
(αποβλάκωσης) προβάλλουν κάποια θέματα τα οποία περνούν στα ψιλά της
επικαιρότητας ,ωστόσο μάς αφορούν όλους και μάλιστα πολύ.
Ένα τετοιο ζήτημα είναι ο παιδικός καρκίνος που ταλαιπωρεί
εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως και τις οικογένειες τους.
Στη χώρα μας οι οικογένειες που περνούν μέσα απο αυτό το καμίνι της
οδύνης είναι χιλιάδες.
Απασχολεί έντονα και την μπλογκόσφαιρα μεσω του μικρού Ανδρέα,του
εμπνευστή του Χαμόγελου του Παιδιού,της Αμαλίας Καλυβίνου και άλλων
γνωστότερων και λιγότερων γνωστών ηρώων της καθημερινότητας.
Τα νέα που μας έρχονται από τους μη εξαρτημένους από τις πολυεθνικές
επιστήμονες είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ.
Προσφάτως δημοσιεύθηκε σε έγκριτο περιοδικό πέραν του Ατλαντικού ένα
άρθρο που θα έπρεπε να μάς ξεσηκώσει όλους.
Το άρθρο αυτό αποκαλύπτει πως το 90% των παιδικών καρκίνων θα…

μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν τα παιδιά μας τρέφονταν με τρόφιμα
διχως χημικά,έπιναν ποτά χωρίς χημικά,ανέπνεαν αέρα χωρίς χημικά και
ζούσαν σε περιβάλλον δίχως ηλεκτρομαγνητική μόλυνση !
Ουσιαστικά οι επιστήμονες μάς αποκαλύπτουν την τραγική
πραγματικοτητα:Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Παραθέτω το άρθρο και κάποιες σχετικές πηγές:
«το επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives
δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες μία νέα μελέτη σχετικά με την έκθεση
των παιδιών στα παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και τα
λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, καθώς και στους χυμούς.
Στη μελέτη συμμετείχαν παιδιά προσχολικής ηλικίας από το Σηάτλ. Οι
ερευνητές παρακολούθησαν τα παιδιά αυτά προκειμένου να εκτιμήσουν την
έκθεσή τους στα παρασιτοκτόνα μέσω της διατροφής τους, κάνοντας
τακτικούς ελέγχους στα ούρα τους.
Τα παιδιά που έτρωγαν φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας και
έπιναν χυμούς από αυτά τα φρούτα είχαν 6 φορές περισσότερα υπολείμματα
παρασιτοκτόνων στα ούρα τους, συγκριτικά με τα παιδιά που κατανάλωναν
φρούτα, λαχανικά και χυμούς βιολογικής καλλιέργειας.
Οι ασθένειες στα παιδιά που σχετίζονται με τα παρασιτοκτόνα είναι η
λευχαιμία, το μη-Hodgkin λέμφωμα και ο καρκίνος στον εγκέφαλο. Ο
κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερος από
αυτόν των ενηλίκων και αυτό διότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα
στις καρκινογόνες επιπτώσεις των παρασιτοκτόνων.
Ο Δρ. Philip J. Landrigan και ο Δρ. Herbert L. Needleman εκτιμούν πως
γύρω στο 80% με 90% των καρκίνων που εμφανίζονται σε παιδιά
προκαλούνται από την έκθεσή τους σε καρκινογόνα που υπάρχουν στο
περιβάλλον. Τα λεγόμενα «ασφαλή επίπεδα» παρασιτοκτόνων τίθενται
συνήθως με γνώμονα τους ενήλικες και όχι τα παιδιά. Το παιδικό σώμα
είναι πολύ μικρότερο, το ίδιο και το ήπαρ, επομένως το σώμα δεν
διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις
τοξίνες των τροφών.
Οι γονείς θα πρέπει να προστατεύσουν περισσότερο την υγεία των παιδιών
τους και ένα καλό ξεκίνημα είναι οι βιολογικές τροφές. Το Αμερικανικό
Υπουργείο Γεωργίας εξέδωσε οδηγία κανένα βιολογικό προϊόν να μην
περιέχει πρόσθετες ορμόνες , αντιβιοτικά, συνθετικά παρασιτοκτόνα,
ακτινοβολημένα συστατικά, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ή
ανακατεργασμένα λύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία τέτοια ανάλογη
οδηγία δεν υπάρχει για τις συμβατικές καλλιέργειες. Τα φρούτα και
λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, που έχουν την μεγαλύτερη απορρόφηση
παρασιτοκτόνων, είναι οι πράσινες πιπεριές, τα φασολάκια, το σέλινο,
οι φράουλες, τα σταφύλια και τα ροδάκινα.
Για το λόγο αυτό, το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας προτείνει στους
γονείς τις βιολογικές τροφές καθώς και το βιολογικό γάλα, αφού το
κανονικό γάλα περιέχει υπολείμματα πρόσθετων ορμονών και αντιβιοτικών.
Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να υιοθετήσουν οι γονείς μία τακτική
πρόληψης των παιδιών τους από τον καρκίνο. Η απουσία τοξικών
παρασιτοκτόνων και φυτοφαρμάκων στις βιολογικές τροφές, σε συνδυασμό
με τα πρόσθετα αντιοξειδωτικά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα
των παιδιών και τα βοηθάει να καταπολεμήσουν τις παιδικές ασθένειες.»
πηγή

Το ποδόσφαιρο κατέβασε τον κόσμο στο δρόμο!!!

 http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/348f6446b2c57c138e76b2b02d514d54_XL.jpg


Η Πρόκριση της «Εθνικής Ποδοσφαίρου» στους «16» κατέβασε τον κόσμο στο δρόμο: Ορμητικός χείμαρρος ενθουσιασμού και πανηγυρισμών… 
Μια πρώτη επιδερμική ανάγνωση αυτού του γεγονότος σε γεμίζει θλίψη, απογοήτευση, μαύρη απαισιοδοξία: 
Ο ελληνικός λαός δολοφονείται, καθημερινά και επί χρόνια, ανηλεώς και κτηνωδώς, αλλά συνεχίζει να παραμένει απαθής, αποδεχόμενος μαζοχιστικά τη δολοφονία του, ενώ η νίκη της Εθνικής στο ποδόσφαιρο τον κατέβασε στο δρόμο…


Μια τέτοια θεώρηση είναι εντελώς επιφανειακή, συνακόλουθα και λανθασμένη. 



Ο λαός κατέβηκε στο δρόμο, γιατί η επιτυχία της Εθνικής αποτέλεσε τον «καταλύτη» για να ξεσπάσει και να εκφράσει την ΟΡΓΗ του για το κατακρεουργημένο και τσαλαπατημένο κοινωνικό και εθνικό του αίσθημα. 

Η ΦΡΙΚΗ που ζει ο ελληνικός λαός και ο κοινωνικός και εθνικός του ακρωτηριασμός από τα δωσίλογα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, βρήκαν διέξοδο στην επιτυχία της Εθνικής. 

Με πιο απλά λόγια: Η Εθνική ποδοσφαίρου αποτέλεσε μια ατομική προσφορά σε μια μαζική ζήτηση. 

Αποτέλεσε τον ΕΝΩΤΙΚΟ κόμβο κινητοποίησης της ΟΡΓΗΣ και απελπισίας του, τον ΕΝΩΤΙΚΟ καμβά «έκρηξης» της κοινωνικής και εθνικής του ταπείνωσης… 

Αυτή η διάσταση είναι πολύ σημαντική, ακριβώς διότι δείχνει τούτο:
 Όταν υπάρξει γεγονός ή πρωτοβουλία που ΕΝΩΝΕΙ τις διαθέσεις, την ψυχολογία, συνακόλουθα και τα προβλήματα του λαού, ΟΤΑΝ υπάρξει το ΟΧΗΜΑ, τότε ο λαός κινείται, ξεσπά και εκρήγνυται…

Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο Αθλητισμός, αναμφίβολα, είναι μέσον πνευματικής απονεύρωσης και χειραγώγησης. Ένα πανίσχυρο μέσο πνευματικής αποκτήνωσης και ηθικής κατήχησης. Μπορούμε να του αποδώσουμε τον κλασικό χαρακτηρισμό του όπιου του λαού, με τη διπλή έννοια του όρου. Από τη μια, πλήρης συσκότιση των κριτικών ικανοτήτων και, από την άλλη, αναπλήρωση, υποκατάστατο για τις πραγματικές δυστυχίες. 

Τα αναλύουμε διεξοδικά στο άρθρο: 
«Οι θεοί των γηπέδων είναι οι άρχοντες του σύμπαντος…». 
ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/193.mag
 

Ωστόσο, ακριβώς η μαζική λειτουργία του Ποδοσφαίρου που το καθιστά «όπλο» χειραγώγησης στα χέρια της εξουσίας, αναδεικνύει και την ψυχολογία των λαϊκών μαζών, την ενοποιητική της διάσταση και την ενστικτώδη «έκρηξη» των υποδουλωμένων και ταπεινωμένων λαών.

Από αυτήν την άποψη η επιτυχία της Εθνικής αποτέλεσε τον ενωτικόν «ιμάντα» της ενστικτώδους «έκρηξης» του πολλαπλά υποδουλωμένου και ταπεινωμένου ελληνικού λαού, του πολλαπλά προδομένου από τα κόμματα της «αριστερής» ΑΦΑΣΙΑΣ… 
Είναι συνεπώς η απουσία «καταλυτών» και «σπινθήρων», η απουσία μιας Αριστεράς που να προωθεί ενωτικούς αγωνιστικούς ιμάντες, που κρατάνε τον ελληνικό λαό σε …ακινησία… 

Ακριβέστερα: Ακινησία δεν υπάρχει. Υπάρχει η ΟΡΓΗ που κοχλάζει, η υπόγεια λαϊκή κίνηση που σκοντάφτει στα φράγματα και στα ξεπουλήματα της «αριστεράς». 

Αυτό, συνεπώς, που με πρώτη ανάγνωση μας απογοητεύει είναι ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ: Αν βρεθεί ο καταλύτης και οι «ιμάντες» ο λαός θα κατέβει στο δρόμο και η ΟΡΓΗ του θα εκραγεί…

http://resaltomag.blogspot.gr

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΤΟΥ









Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε ο τοπικός μας Άγιος, Όσιος Βάρβαρος ο Πενταπολίτης. Εφέτος ελάμπρυνε τις λατρευτικές εκδηλώσεις η παρουσία αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου μας, το οποίο μετέφεραν τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ο εφημέριος της Ενορίας Ποταμού Κερκύρας π.Γεώργιος Πετράκης. 
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Εορταστικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφανείου Καραγέωργου τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων της περιοχής και ομιλούντος του Αιδεσιμ. π. Γεωργίου Πετράκη εφημερίου Ποταμού Κερκύρας. 
Την ημέρα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ κ ΚΟΣΜΑ, τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων της περιοχής και ομιλούντος  του Ιεροκήρυκος της Ι Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ π. Παύλου Ντανά. 
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ Τσιβγέλη Αθανάσιο ιεροψάλτη της ενορίας Εισοδείων της Θεοτόκου Κονοπίνας. 
Το απόγευμα τελεστηκε Ιερά Παράκληση στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου και εν συνεχεία η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας.