Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Mundial 2014: Ίσως το ωραιότερο κείμενο που έχει γραφτεί τα τελευταία δέκα χρόνια για τη χώρα μας από Γάλλο αθλητικογράφο... Αφορμή ένα γκολ και μια νίκη


ΛΑΤΡΕΙΑ με την Εθνική μας ομάδα έχει ο Γάλλος αθλητικογράφος Θιμπό Λεπλά, ο οποίος υποκλίνεται στο μεγαλείο της, και με ένα άρθρο-ΥΜΝΟ για την Ελληνική ομάδα αλλά και για τη χώρα μας, κάνει διθυραμβικά σχόλια. .....
Το κείμενο δημοσιεύεται στην γαλλική ιστοσελίδα sofoot, έχει τίτλο «Η Ελλάδα ή η αίσθηση του τραγικού», και αναφέρει χαρακτηριστικά στην αρχή του κειμένου του:
«Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, το ίδιο “ποίημα”. Oι Έλληνες δεν είναι ποτέ φαβορί. Ωστόσο είναι από τους λίγους Ευρωπαίους που κατάφεραν να φτάσουν στις τελικές δύο οχτάδες. Τότε λοιπόν γιατί; Γιατί κανείς δεν αγαπά την Ελλάδα;»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ:
Τώρα πρέπει να ζητήσουμε από τον αναγνώστη να περιπλανηθεί στη χώρα των ονείρων. Φανταστείτε ότι γνωρίζετε το αλφάβητό τους και τη γλώσσα τους που είναι οικείο το άκουσμά της —έχει τους συριγμούς των πορτογαλικών, τις αιχμηρότητες των γαλλικών, την ακρίβεια των γερμανικών. Κοιτάξτε τώρα τον κόσμο σαν να είχατε γεννηθεί σ’ ένα νησάκι της Μεσογείου. Ζείτε απέναντι στη Λιβύη και στην Τουρκία αλλά είσαστε η καρδιά της Ευρώπης, το συγκινησιακό της κέντρο. Έχετε επινοήσει όλα εκείνα τα πράγματα που αφήνουν αδιάφορους τους εμπόρους της παγκοσμιοποίησης αλλά αποτελούν τα θεμέλια της ανθρώπινης κοινότητας: το θέατρο, τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τους αγώνες. Κάποιοι τα βλέπουν αυτά αφ’ υψηλού όπως βλέπουν αφ’ υψηλού και τη μικρή, φτωχή ομαδούλα σας. Λένε και ξαναλένε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία είκοσι χρόνια, το δικό σας κατόρθωμα στο Euro του 2004, ήταν ένα από τα περίεργα θλιβερά φαινόμενα της ιστορίας κι ότι το κοντέρ πρέπει να ξεκινήσει απ’ το μηδέν. Σίγουρα πήρατε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, νικήσατε τους καλύτερους, επιδείξατε μια μοναδική και απαράμιλλη ψυχραιμία. Σίγουρα. Αλλά θα προτιμούσαν να αρχειοθετήσουν αυτό το συμβάν κάτω από μια στοίβα αναμνήσεων ώστε να λησμονηθεί με την πιο συνειδητή μέθοδο αποσιώπησης. Ωστόσο νά που το βράδυ της Τρίτης μας δώσατε ένα μάθημα από κείνα που δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα. Σ’ αυτό το Μουντιάλ όπου οι αμυντικές πεντάδες είχαν αποκλείσει κάθε πιθανότητα θεαματικής ανδραγαθίας είχαμε ξεχάσει ότι ο ενθουσιασμός και η αυταπάρνηση μπορούν να κάνουν θαύματα. Τα ευρωπαϊκά έθνη πάτωσαν το ένα μετά το άλλο. Εκτός από την Ελλάδα. Και η Ελλάδα είμαστε εμείς.
εξωφυλλο.jpg
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΛΑΤΑΝ:
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θέλει άντρες με καρδιά», έψαλε ο Πίνδαρος στους Ολυμπιόνικες. Και θέλει άντρες με ασυνήθιστα ονόματα. (...) Δέκα χρόνια πέρασαν κι όμως, όπως τότε μισούσαν τον καταραμένο τον Χαριστέα και το προδοτικό του πρόσωπο, έτσι τώρα σε κανέναν δεν αρέσει ο Γιώργος Σαμαράς, αυτή η διαλυμένη φυσιογνωμία κι αυτό το στιλ να παίρνει την μπάλα με ατσαλοσύνη και να την ξαποστέλνει πάντα με τη χάρη μιας κίνησης όχι πολύ όμορφης, αλλά που ήταν στη δεδομένη στιγμή η μόνη σωστή κίνηση για να αιφνιδιαστεί ο αντίπαλος. Στον Σαμαρά δεν ξέρεις αν πρέπει να επαινέσεις τον μεγάλο τεχνίτη που κατεβάζει μια μπάλα απ’ τον ουρανό ή τον μεγάλο κομπογιαννίτη που έχει για ταλέντο την τύχη και την ευκαιρία. Μαζί με τους Πίπο Ιντζάγκι, Νταβόρ Σούκερ ή Μίροσλαβ Κλόζε αποτελούν μια μυστική αδελφότητα παικτών που είναι θύματα της μορφής τους, της φυσιογνωμίας τους. Αν είχε λίγη φινέτσα παραπάνω, θα μπορούσες να τον θεωρήσεις τον Έλληνα Ζλάταν ή ένα είδος μελαχρινού γενειοφόρου Έντιν Τζέκο. Έχει όμως πολύ ψηλά κανιά, πολύ φαρδιά πλάτη και λαιμό υπερβολικά άκαμπτο όταν τρέχει ώστε να τολμήσει κανείς να του αποδώσει την παραμικρή κομψότητα. Ο Σαμαράς είναι σταρ στην Celtic και η φανέλα νούμερο 7 στην Εθνική Ελλάδας. Τελεία και παύλα.
Η ΣΩΣΤΗ ΟΜΑΔΑ:
(...)Γιατί λοιπόν αφού μοιάζουμε τόσο πολύ με τους Έλληνες δεν αγαπάμε καθόλου τους Έλληνες στο ποδόσφαιρο; Ίσως γιατί μέσα στις λευκές τους στολές και σ΄ αυτό τον τρόπο που νικάνε μόνο και μόνο γιατί δε θέλουν να πεθάνουν, σε αυτό το πείσμα να μην υποκύπτουν στη μόδα και να ζουν πάντα σε καθεστώς καθυστέρησης, βλέπουμε τον πιο αληθινό μας εαυτό, εμείς οι σωστοί. Η ελληνική ομάδα δε θα μας παρουσιάσει κάτι άξιο ζωηρού θαυμασμού ή επευφημίας. Και μόνο η παρουσία της εκφράζει για μας ένα είδος απειλής για τις άψογες διοργανώσεις μας. Αν κάποιες στιγμές οι άλλες ομάδες με τη χάρη μιας κίνησης, ενός γκολ ή μιας σφοδρής συγκίνησης μας κερνάνε ψίχουλα του απόλυτου ή σπίθες ιδιοφυΐας, η Ελλάδα από τη μεριά της δίνει πάντα αυτό μονάχα που υπόσχεται: την αδιαλλαξία και τη θυσία. Ποτέ δεν είχε άλλες φιλοδοξίες από μια μάχη δίχως έλεος. Δίχως κανένα έλεος για τους άλλους ούτε για τον εαυτό της.
Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ:
Δύο τραυματισμοί στα είκοσι λεπτά, δύο δοκάρια οριζόντια, ένα κάθετο, η ισοφάριση από την Ακτή Ελεφαντοστού μέσα σε δέκα λεπτά από τη λήξη του αγώνα, μέσος όρος ηλικίας πάνω από 30 χρόνια: η Ελλάδα πήγαινε στα ίσα για αποκλεισμό. Επιτέλους, τι ανακούφιση. Όμως στο βάθος όλοι ξέραμε. Αυτό το παιχνίδι ήταν δικό τους, η Ελλάδα θα κέρδιζε. Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος, να ακουστεί το «ο κύβος ερρίφθη»! Ενορατικά είχαμε μαντέψει ότι οι συνθήκες αυτής της αναμέτρησης οδηγούσαν στην εποποιία και στην κάθαρση. Όπως στις ραψωδίες του Ομήρου οι θεοί συνεδρίαζαν εκτάκτως και ο Δίας απαιτούσε να μείνουν ουδέτεροι αλλά αυτοί τελικά δεν κατάφερναν να συγκρατηθούν και να μη λάβουν μέρος στη μεγαλειώδη σύρραξη ευνοώντας τους εκλεκτούς τους. Οι Έλληνες θα κέρδιζαν στο τέλος, το ξέραμε. Ένας από μηχανής θεός θα τους λυπόταν στο τέλος αυτής της σκληρής δοκιμασίας και θα κατέβαινε στο γήπεδο στο πλευρό τους. Ήταν ο Δίας. Έλαβε τη μορφή ενός σφυρίγματος. Τότε στο 93ο λεπτό ο Γιώργος Σαμαράς πήρε την μπάλα, την απίθωσε στο σημείο του πέναλτι και ακούμπησε τις παλάμες του στους γοφούς πριν εκτοξεύσει τη χαριστική βολή δίχως ίχνος δισταγμού. Ύστερα σχεδίασε με τα δάχτυλά του το σχήμα μιας καρδιάς για να υπενθυμίσει στο κοινό ότι οι άνθρωποι κερδίζουν τις νίκες κι όχι οι θεοί. Όσο κρατάει το Μουντιάλ έχουμε πάντα δυο ομάδες στην καρδιά μας. Τη μία γιατί είναι η δική μας. Την άλλη γιατί είναι η Ελλάδα».

πηγή 

Πτώχευσε και η αντιπροσωπεία της Mazda στην Ελλάδα! -Οχι άλλη ανάπτυξη βρε παιδιά…

 http://cdn.sansimera.gr/media/photos/Mazda.jpg

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε στις 30 Ιουνίου η εταιρεία ΕΛΜΑ, επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα από το 1982.
Η εταιρεία λόγω της κρίσης αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας και

επέλεξε την πτώχευση και τη στάση πληρωμών. Το δικαστήριο βέβαια θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν θα γίνει δεκτή ή όχι η αίτηση.
H Mazda Ευρώπης θα κληθεί να καλύψει τους πελάτες της ΕΛΜΑ σε ότι αφορά στα ανταλλακτικά και τις εγγυήσεις.

Γ. Καρατζαφέρης: Όπως πάντα ... ίδιος....

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Είναι λυπηρή η διαπίστωση της προκλητικά ανθελληνικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων " πολιτικών αρχηγών", οι οποίοι αρνούμενοι πεισματικά να αποδεχτούν το πολιτικό τους τέλος, το οποίο έχει εμφανιστεί προ πολλού, σκαρφίζονται παλαιοκομματικά και εθνικώς επικίνδυνα τεχνάσματα προκειμένου να διατηρηθούν στα ...παρασκήνια της πολιτικής σκηνής.

Ο πάλαι ποτέ "ρυθμιστής – κατα τα δικά του πάντα λεγόμενα ή καλύτερα η "συγκολλητική ουσία " - αγαπημένη του έκφραση , έκανε και πάλι τη ....διαφορά με τον πλέον προκλητικό τρόπο .
Αρνούμενος να αποδεχτεί την τρίτη συνεχόμενη αποτυχία του και την παραμονή του εκτός ευρωβουλής, επέδειξε με την γνωστή του έπαρση την ... υποτιθέμενη πολιτική του επιτυχία, την άνοδο του δηλαδή απο το 1. 6 στο 2. 7 , στα " συστημικά" ΜΜΕ - κατα δικές του πρόσφατες δηλώσεις, τα οποία από τη μια τον μάχονται και απο την άλλη τον προβάλλουν κατα το δοκούν.
Για πολλοστή φορά γίναμε αποδέκτες των γνωστών ατακαδόρικων εκφράσεών του και τον "καμαρώσαμε" σε στιγμιότυπα απείρου πολιτικού ...κάλλους με τις δικές του μοναδικές αναλύσεις για το μέλλον της πατρίδας μας, τίς οποίες όμως αδυνατούσε να υλοποιήσει την χρονική εκείνη στιγμή, που ο ελληνικός λαός τον τίμησε με την πολύτιμη ψήφο του, για να αντιπαραταθεί με το σύστημα κα να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος μας.
Η αιτία της διαφωνίας μου με τον συγκεκριμένο "πολιτικό " είναι μία και μοναδική, η καπήλευση της πατριωτικής ιδεολογίας και η προσπάθεια εκμετάλλευσης ευαίσθητων εθνικών θεμάτων για ίδιον όφελος και μόνο.
Ο πατριωτικός χώρος έχει πολλάκις ταλαιπωρηθεί απο "γενναίους" εθνοπατέρες, οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν ως μεταβατικό στάδιο για την ένταξή τους στον "μεγάλο" κεντροδεξιό χώρο, αγνοώντας την πίστη πρός την Πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη.
Έτσι και ο Γ. Καρατζαφέρης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν ο μοναδικός ο οποίος έπεισε πολλούς.
Όμως σε όλα υπάρχει και μια κόκκινη γραμμή, την οποία και ξεπέρασε με την τελευταία του αχαρακτήριστη πράξη προσφυγής στο εκλογοδικείο για την αντισυνταγματικότητα του 3%.
Όπως είχα αρθρογραφήσει σε ένα παλαιότερο άρθρο με τίτλο "Αντίο ΛΑΟΣ" και τότε του είχα επισημάνει το πολιτικό του φινάλε, έτσι και τώρα θα του υπενθυμήσω, ότι πρέπει να αποδεχτεί το τέλος της "ένδοξης" πολιτικής του διαδρομής και να συνειδητοποιήσει, ότι αν ο ελληνικός λαός επιθυμούσε την ενεργή πολιτική του παρουσία, θα τον είχε τιμήσει με ανάλογο εκλογικό ποσοστό, δίνοντας του την πολιτική δύναμη να τον εκπροσωπήσει τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Με το ποσοστό όμως που του δώρισαν, του παρέδωσαν και ένα σκληρό πολιτικό μήνυμα, το οποίο νομίζω, ότι και ένα παιδί του δημοτικού είναι σε θέση να το κατανοήσει: Πολιτικά, οι ψηφοφόροι τον κατέταξαν εκεί που επιθυμούσαν δηλ. να μην εκλεγεί.
Με επικίνδυνες αντεθνικές τακτικές δεν γεμίζουν τα ταμεία...

Ο Καρατζαφέρης αγνοεί ή παραβλέπει τα στοιχειώδη νομικά, πολιτικά και πατριωτικά θέματα, όπως:
1. Το όριο του 3% έχει θεσμοθετηθεί για τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να μην το πετύχουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης και εισέλθουν σαν κόμμα στην Ελληνική Βουλή.
2. Το όριο του 3% ισχύει και στις ευρωεκλογές, για όλες τις χώρες και για αντίστοιχους κοινούς ή εθνικούς σκοπούς. Έχουμε πρόσφατο παράδειγμα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προ ολίγων ημερών.
3. Όταν κατέθεσε την υποψηφιότητα του ΛΑΟΣ για τις ευρωεκλογές και ενεκρίθη από τον Άρειο Πάγο, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που έλαβαν μέρος, γνώριζε την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία και το όριο του 3%, το οποίο αποδέχτηκε. Αν είχε αντίρρηση, ας μην ελάμβανε μέρος στις εκλογές ή ας προσέφευγε νομικά τότε και όχι τώρα.
4.Για το προσωπικό του συμφέρον δεν υπολογίζει Πατρίδα και ας έρθουν και οι Μουσουλμάνοι στην Βουλή.
Τα συμπεράσματα δικά σας......

πηγή 

Παραμύθι και τα δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους! Θα πληρώνουν συμμετοχή

 http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/assets_LARGE_t_420_54082655-310x232.jpg

Τελικά τα δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους δεν είναι και τόσο δωρεάν καθώς σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν κανονικά συμμετοχή.
Ανέτοιμο εμφανίστηκε για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας να καλύψει ακόμη και τους ανασφάλιστους πάρα τις


ανακοινώσεις ότι χορηγούνται δωρεάν σκευάσματα και της έκδοσης σε ΦΕΚ της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης επεσήμανε σήμερα ότι σε 15 ήμερες με έναν μήνα αναμένεται να εκδοθούν οι οδηγίες προς νοσοκομεία τα Πολυιατρεία του ΠΕΔΥ στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες χωρίς ασφάλιση.
Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν κανονικά συμμετοχή όπως οι ασφαλισμένοι, γεγονός που σημαίνει πως σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλα ποσά.
Κουρεμένη η δαπάνη για τους ασφαλισμένους!
Όμως με λιγότερα χρήματα θα πρέπει να περάσουν το υπόλοιπο 2014 οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς η κυβέρνηση παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα 200 εκατ. ετησίως για τους ανασφάλιστους δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στη συνολική δαπάνη των 2 δις, τελικώς θα μειωθούν κανονικά από τον προϋπολογισμό.
Έτσι από τα 2 δις που είχαν προϋπολογισθει για το 2014 για τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ τελικά θα μείνουν 1,8 δις αν με βάση τις εκτιμήσεις τα φάρμακα των ανασφάλιστων φθάσουν τα 200 εκατ. ετησίως.
Πάντως το ζήτημα προκαλεί αναταράξεις και στην φαρμακοβιομηχανία η οποία θα κληθεί να καλύψει τη διαφορά με υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων (claw back)

πηγή 

Απίστευτη ανακοίνωση! Καλό ραμαζάνι εύχεται το ΠΑΣΟΚ!

 http://blog.stigalaria.org/wp-content/uploads/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CC%81%CF%82-2012-%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CC%81-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CC%81-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CC%81%CE%B1-4.jpg

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Η απόφαση για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή το 2011 με πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ . Με τη σημερινή απόφαση της


Ολομέλειας του ΣτΕ γίνεται το τελικό βήμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής με ευθύνη του ελληνικού κράτους. Ευχόμαστε καλό Ραμαζάνι, χρόνια πολλά με ειρήνη, υγεία και ευτυχία στους Έλληνες ή μη μουσουλμάνους πολίτες που ζουν ή βρίσκονται για διακοπές αυτήν την περίοδο στη χώρα μας. Και ευχόμαστε ο εορτασμός του Ραμαζανιού του 2015 να λάβει χώρα στο καινούργιο τέμενος σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

πηγή 

10 ξεχωριστά βιβλιοπωλεία στον κόσμο!

Τα βιβλιοπωλεία αποτελούν χώρους πνεύματος και γραμμάτων όπου οι άνθρωποι ανοίγουν ένα βιβλίο και παράλληλα νέους ορίζοντες μπροστά τους. Οι απανταχού βιβλιοφάγοι έχουν τώρα την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά από τα συνηθισμένα
βιβλιοπωλεία στον κόσμο, όπου η τοποθεσία,το κτήριο, ο χώρος αποτελούν τη βάση της ανάγνωσης! Γατί αν με ένα βιβλίο έτσι ή αλλιώς ξεχνιέσαι, σε αυτά τα 10 βιβλιοπωλεία θα θέλεις να μείνει για πάντα! Όσο για την ελληνική παρουσία; Ξεχωρίζει άμα τη εμφανίσει της!

1. Word on the Water, Λονδίνο – Βιβλιοπωλείο σε βάρκα!2. Boekhandel Dominicanen, Μάαστριχτ, Ολλανδία – Βιβλιοπωλείο σε εκκλησία3. The Livraria Cultura, Σάο Πάολο, Βραζιλία – Βιβλιοπωλείο με παιδότοπους4. Libreria Acqua Alta, Βενετία, Ιταλία – Βιβλιοπωλείο δίπλα σε κανάλι5. Librería El Ateneo, Μπουένος Άιρες – Βιβλιοπωλείο σε θέατρο
6. Cook & Book, Βρυξέλες – Μισό βιβλιοπωλείο, μισό καφέ7. Brattle Book, Βοστόνη – Υπαίθριο βιβλιοπωλείο8. Atlantis Books, Σαντορίνι, Ελλάδα – Βιβλιοπωλείο σε σπηλιά9. Librairie Avant-Garden, Nanjing – Βιβλιοπωλείο σε γκαράζ10. Shakespeare and Company, Παρίσι – Βιβλιοπωλείο και πανσιόν


πηγή

Δεν θελετε να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ ;

Δεν θελετε να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και 1δις ΚΕΡΔΗ να πάνε στην Ελβετία ; Τι να κάνει ρε το 1 δις το Κράτος; Σχολεία ; Σοβιετία Είμαστε ;

Οι πρώτοι των πρώτων στα πέντε Γενικά Λύκεια του Αγρινίου


koi-apotelesmata-panellinion 2013 3
Αναρτήθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων και οι μαθητές έχουν πλέον μια πρώτη εικόνα για το πώς τα πήγαν, αναμένουν δε την ανακοίνωση των βάσεων, οπότε και θα μάθουν αν «πιάνουν» τελικά τη σχολή που επιθυμούν.....
Στα λύκεια του Αγρινίου, σημειώθηκαν μεγάλες επιτυχίες στους γενικούς βαθμούς πρόσβασης των μαθητών, με τον μεγαλύτερο μέσο όρο, να έρχεται από το 3ο Γενικό Λύκειο και τον μαθητή της θετικής κατεύθυνσης Κωνσταντίνο Τσουκαλά που ο μέσος όρος βαθμολογίας των γραπτών του για τα μαθήματα των Πανελληνίων, ήταν το σχεδόν… άπιαστο 19,62!ΠαστρωμαςΛαμπρος του ελευθεριουΤεχνολογικη κατευθυνση 19,52 Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Ευστάθιος Πίτσας, περήφανος για τον μαθητες του και το σχολείο, σχολιάζει πως η απόδοση των μαθητών ήταν φέτος πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες δύο χρονιές: «Αυτό ίσως οφείλεται και στο επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων. Πέρυσι και πρόπερσι τα παιδιά της 3ης λυκείου είχαν αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες. Όσο για τον Κωνσταντίνο, το περιμέναμε ότι θα αρίστευε, ήταν άλλωστε και ο σημαιοφόρος μας στην παρέλαση», αναφέρει, μιλώντας στο agriniopress.gr.
Όπως εξηγεί, στο 3ο λύκειο φέτος το 14% των μαθητών που έδωσαν πανελλήνιες, αρίστευσε, σημειώνοντας μέσο όρο στα γραπτά των πανελληνίων, μεγαλύτερο του 18. Στο ίδιο σχολείο, από 15 έως 17,99 έγραψε  το 27,6 % των μαθητών της Γ’ τάξης, μεταξύ του 10 και του 12 κυμάνθηκε ο μέσος όρος στα γραπτά του 14,06% των μαθητών του σχολείου, ενώ κάτω από τη βάση έγραψε στις πανελλαδικές το 26,04% των μαθητών του 3ου ΓΕΛ.
Μεγάλες επιτυχίες σημειώθηκαν φέτος και στο… «παρεξηγημένο» 5ο Λύκειο Αγρινίου, με τον μαθητή Ιωάννη Τσακαρδάνο να αριστεύει με 18,82 μέσο όρο στα γραπτά του για τις πανελλήνιες. Η διευθύντρια του σχολείου, κα Αργυρούλα Ίσκου, τονίζει πως τα παιδιά του 5ου  τα πήγαν εξαιρετικά: «πολύ καλύτερα απ’ότι και εμείς οι ίδιοι περιμέναμε», λέει η ίδια.
Σχολιάζει δε, πως το 5ο λύκειο έχει εξαιρετικούς μαθητές, «είναι απλά λιγότεροι αυτοί που δίνουν πανελλαδικές σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία του Αγρινίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Ίσκου, που δηλώνει περήφανη για τους μαθητές της και τον αριστούχο Γιάννη.
Στο 4ο λύκειο πρώτος ήρθε ο Γεώργιος Κοκόσιας του Νικολάου, που ακολούθησε τη θετική κατεύθυνση, με τον εξαιρετικό βαθμό του 19,13, ενώ στο 2ο λύκειο, η μαθήτρια της θετικής κατεύθυνσης Βασιλική Κίτσου της οποίας ο μέσος όρος των γραπτών για της πανελλήνιες ήταν το εξαιρετικό 19,55.
Στο 1ο ΓΕΛ αρίστευσαν 29μαθητές, με πρώτο τον Χριστόφορο Δαμιανόπουλο, με μέσο όρο στα γραπτά των πανελληνίων το 19,4. 

Ποσο ζωα πια..............εχουμε καταντησει χειροτεροι απο τα κτηνη ....


και ποιος ειναι ο εν λογω κυριος ?

http://www.gkaminis.gr/mazi/open/%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82/

Επισης πηραμε και το παρακατω e-mail απο φίλη του blog ..την ημερα και την στιγμη της αυτοκτονιας...."Σημερα στο Μετρο της Αθηνας εγινε μια αυτοκτονια ενος αντρα(σταθμο Ακροπολη) . Ημουν εντος ενος σειρμου ,,οταν μας κατεβασαν αρων αρων .. στο Συνταγμα . Ο κοσμος αρχισε να το μαθαινει !! Εκτος απο την στεναχωρια που πηρα για τον ανθρωπο αυτον ,,, η στεναχωρια μου για την καταντια μας ηταν τρισχειροτερη !!! Κανεις δεν ενδιαφεροταν να μαθει λεπτομερειες κανενας δεν εδειχνε να στεναχωρεθηκε η να αναστατωθηκε με το γεγονος . Πραγματικα ειμαστε σε πληρη ΑΦΑΣΙΑ . Αυτο που με εκανε να μου γυρισει τελειως το ματι ηταν οταν ακουσα μια κυρια ... να λεει ... '' ΑΛΛΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΚΑΙ 1000 ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ '' θελοντας να τονισει την ταλαιπωρια της και των υπολοιπων για την διακοπη της συγκοινωνιας . Τι να πω πια ;;;; ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ;;;; ΑΠΟΡΩ !!!! "

Τα σχολια δικα σας .............