Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αντί για μπομπονιέρες αγόρασαν κρέας και πλήρωσαν ενοίκια ανέργων

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7GBzTTurPDmibOzUcU6osK2MTLlSNCKcuUaZYfoMb5oqkgmVRDgQwpKT9NPQl3wALdfPNSneaeCUBYEgAlUNWvo5iaRNvM9UklcGH2xCRBUEIQ2Lbe8OmPd9grmN2K_WAjeLdr9bNALNk/s1600/%25CE%2593%25CE%2591%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3+2.jpg

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε ένα μελλόνυμφο ζευγάρι στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς αποφάσισε αντί να αγοράσει μπομπονιέρες, να εξοφλήσει τα ενοίκια μιας άνεργης εγκύου και να πληρώσει κρέας για 25 οικογένειες.

Η άνεργη, ήταν έγκυος στον 7ο μήνα και κινδύνευε με έξωση, καθώς και ο σύζυγος δεν έβρισκε δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Cretalive, το ζευγάρι ήρθε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και του κατέβαλε δύο ενοίκια.

Παράλληλα, το ζευγάρι έδωσε επίσης χρήματα ώστε να προμηθευτούν κρέας τόσο η οικογένεια της 28χρονης, αλλά και άλλες 25 οικογένειας..


πηγή

Iδιόχειρη αφιέρωση Παττακού στον «αξιότιμο φίλο» του, Άδωνη Γεωργιάδη...

















Πυρά Παππά από τον Κορυδαλλό, για τον «συναγωνιστή Άδωνι»...

Η χρυσαυγίτικη εφημερίδα «Εμπρός» δημοσιεύει ιδιόχειρο σημείωμα του δικτάτορα Στυλιανού Παττακού προς τον Άδωνη Γεωργιάδη με προσωπική αφιέρωση ως «αξιότιμο φίλο», όπως τον αποκαλεί, και ημερομηνία 1η Μαΐου του 2005..
Όπως αναφέρεται στο...
πρωτοσέλιδο: «O μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της Νεολαίας Ε.Π.Ε.Ν. του Γεωργίου Παπαδoπουλου. Παρέλαβε δε την αρχηγία της Νεολαίας αμέσως μετά την παραίτηση του Νικολάου Μιχαλολιάκου. Γνωστές οι σχέσεις λοιπόν του Βορίδη με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο».

Τι 
Τώρα «γίνονται γνωστές και οι σχέσεις του διαδόχου του Μάκη Βορίδη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με τον Στυλιανό Παττακό. Δεν είναι άλλος από τον πιο επιτυχημένο πρώην υπουργό και μαχητή της παράταξης, κατά τον Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη», σημειώνεται στο δημοσίευμα ενώ γίνεται λόγος και για για εν ενεργεία στελέχη που έχουν σχέσεις και με τον Μακαρέζο».

tvxs.gr
 
Πυρά Παππά από τον Κορυδαλλό για τον «συναγωνιστή Άδωνι»

Mε αφορμή  την ιδιόχειρη αφιέρωση Παττακού στον «αξιότιμο φίλο» του, Άδωνη Γεωργιάδη, ο Χρήστος Παππάς, με επιστολή του απ' τις φυλακές Κορυδαλλού, μιλά για «κωλοτούμπα» Γεωργιάδη.

Ολοκληρη η επιστολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής:

«Φυλακές Κορυδαλλού 21/6/2014

Μετά από τη σημερινή αποκάλυψη της εθνικής εφημερίδος «ΕΜΠΡΟΣ» (φύλλο Νο 52) σχετικά με την αφιέρωση του Στρατηγού Παττακού προς τον κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη και έχοντας την βεβαιότητα πως οι αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις αφορούσες την αστική - μασονοδεξιά όσο θα πλησιάζουμε προς την δίκη θα ενταθούν, θα πολλαπλασιαστούν και θα συνταράξουν συθέμελα την μνημονιακή παράταξη και την πολιτική ζωή της χώρας, έχω να κάνω τις κάτωθι επισημάνσεις και σχόλια.

Θα αποτολμήσω κατ’ αρχήν την εισαγωγή των Μαθηματικών στην ανάπτυξη του πολιτικού μου σχολίου. Δεν λησμονώ εξάλλου και τις απόψεις του ιδίου του Αδώνιδος περί της αξίας των Μαθηματικών κατά την διάρκεια των βιβλιοτηλεπαρουσιάσεων και την αποδοχή του για τα Μαθηματικά ως της κορωνίδος των επιστημών.

Ας δούμε λοιπόν το θέμα Γεωργιάδη με απλά Μαθηματικά.

ΣΠ = ΧΠ
και
ΣΠ =ΑΓ

Λογική μαθηματική ακολουθία και συμπέρασμα;

ΧΠ = ΑΓ
Όπου ΣΠ: Στυλιανός Παττακός
ΑΓ: Άδωνις Γεωργιάδης
ΧΠ: Χρήστος Παππάς

Η κοινή αφιέρωση εκ μέρους του κ. Στυλιανού Παττακού στο βιβλίο «Οδοιπορικό ενός Στρατιώτου 90 ετών» εμού και του κ. Γεωργιάδη το Πάσχα του 2005, καθώς και η στυγνή αλήθεια των Μαθηματικών έρχονται προς επιβεβαίωση της αλήθειας των λεγομένων μου για τον κ. Γεωργιάδη στην παρουσία μου στην Βουλή την 4η Ιουνίου του 2014.

«Προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος και κομμουνιστής» και «Εμείς οι δυο πρέπει να το πούμε. Εσύ είσαι λογικός».

Βεβαίως η διαφορά μας με τον κ. Γεωργιάδη είναι πρωτίστως ποιοτική. Δεν υπάρχει καμμία αναλογία χαρακτηριστικών μου με τον «κωλοτούμπα» Γεωργιάδη. Εγώ βρίσκομαι φυλακισμένος με σαθρό κατηγορητήριο και πειστήρια ενοχής στα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και τις αφιερώσεις του Παττακού.

Ενώ ο κ. Γεωργιάδης με τα ίδια βιβλία και αφιερώσεις απολαμβάνει τις θερινές του εξορμήσεις μετά της συμβίας του, ενώ συγχρόνως απολαμβάνει και της πλήρους στήριξης του Πρωθυπουργού και της ανάθεσης εκ μέρους του της θέσης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ως μνημονιακότερος του Μνημονίου.

Εγώ αγωνίζομαι και μέσα από την φυλακή με όλες μου τις δυνάμεις για την ελευθερία του Ελληνικού Λαού, ενώ ο κ. Γεωργιάδης αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την υποταγή της χώρας μας στην δυστυχία του Μνημονίου. Εγώ στερούμαι της ελευθερίας μου εντελώς παράνομα και αντισυνταγματικά, θύμα πολιτικής διώξεως, χωρίς να έχω διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα ενώ ο κ. Γεωργιάδης μπορεί ελεύθερος να εκφέρει τον πολιτικό του λόγο και να κάνει τις γραφικές του πλέον πολιτικές κυβιστήσεις.

Έχοντας υπ’ όψιν όλα αυτά δικαίως αναρωτιέμαι εγώ ο φυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος (3ης πολιτικής δύναμης βάσει των προσφάτων εκλογών) πώς θα πρέπει να απευθύνομαι στο εκλεκτό «μπουμπούκι» της Ν.Δ. ομοίως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ενός νομίμου πολιτικού κόμματος (2ης πολιτικής δύναμης) και βασικού μου πολιτικού διώκτη και σκευωρού; Θα πρέπει να αναφέρομαι σ’ αυτόν τον εξωμότη των όποιων πατριωτικών ιδεών με τον χαρακτηρισμό του έστω και «πρώην συναγωνιστή»; ή καλύτερα με τον όρο που χρησιμοποίησα στην Βουλή κοιτώντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: «Άθλιοι»; Προφανώς τον δεύτερο.

Η σημερινή υπερφίαλη και γραφική πολιτική παρουσία του κ. Γεωργιάδη χαρακτηρίζεται από την αμετροέπεια ενός πολιτικού που με όποιο αντίτιμο χαίρεται και γεύεται τις χαρές και τα προνόμια της εξουσίας. Ας μην ξεχνά πως αυτές οι χαρές είναι πρόσκαιρες και δεν χαρακτηρίζουν τους πολιτικούς άνδρες που έχουν συναίσθηση της αποστολής τους και τοποθετούν τον εαυτό τους και την δράση τους στον ιστορικό χρόνο. Οι έντιμοι πολιτικοί άνδρες σε όποια πολιτική και ιδεολογική παράταξη και αν ανήκουν αυτό που εισπράττουν δεν είναι οι δόξες, οι τιμές και η τηλεθέαση.

Οι έντιμοι πολιτικοί άνδρες εισπράττουν καθημερινά την οδύνη του χρέους τους απέναντι στους εκλέκτορες συμπολίτες τους. Το χρέος αυτό ενίοτε ανταποδίδεται με την στέρηση της ελευθερίας τους ακόμη και αυτής της ίδιας της ζωής τους.

Κύριε Γεωργιάδη αν σου έχει απομείνει έστω και ψήγμα πολιτικής εντιμότητας, Παραιτήσου!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» 

Ποιοι δικαιούνται οικογενειακό επίδομα

Ποιοι δικαιούνται οικογενειακό επίδομα
Στις 11 Ιουλίου έχει προγραμματίσει ο ΟΓΑ να καταβάλει την 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με ένα η περισσότερα προστατευόμενα τέκνα............
Για να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται οι οικογενειάρχες οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISnet, τόσο τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2013 όσο και τις αιτήσεις Α21.
Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι οικογενειάρχες αντιστοιχούν στο 1/4 των ετήσιων ποσών των επιδομάτων και καλύπτουν το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες δικαιούχων


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ξηρόμερο: Τους πνίξανε τα σκουπίδια (φωτο)

        
koi-skoupidia-palaiomanina4 
 
Ανυπόφορη έχει γίνει η κατάσταση στο Ξηρόμερο, με το σοβαρό πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων , μετά τη λήξη της σύμβασης με τους ιδιώτες που είχαν αναλάβει αυτό το έργο από τον δήμο Ξηρομέρου.......
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λίγο μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα να προκληθεί σφοδρή κριτική σε βάρος της απερχόμενης δημοτικής αρχής και ειδικότερα της αντιδημάρχου Ντίνας Σαμαρά.

koi-skoupidia-palaiomanina1 
 
Ο επίσημος λόγος ήταν η μη ανανέωση της σύμβασης, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιώτης που έκανε την αποκομιδή, δεν είναι πληρωμένος για ένα μέρος των εργασιών του. Παράλληλα παρατηρούνται προβλήματα και με τον προϋπολογισμό, στον οποίον απαιτούνται διορθώσεις. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση φαίνεται πλέον να γίνεται επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση.

koi-skoupidia-palaiomanina2 
 
Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές εικόνες από την Παλαιομάνινα, όπως της κοινοποίησε στο agriniopress.gr κάτοικος της περιοχής. Οι ίδιες εικόνες καταγράφονται σε όλους τους οικισμούς του δήμου και η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ανυπόφορη.

koi-skoupidia-palaiomanina3 
 
Για το σοβαρότατο θέμα που ανέκυψε ήταν προγραμματισμένη για  την Παρασκευή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, αφού όπως είναι γνωστό, υπάρχει ακόμη ένα ζήτημα, αυτό της ύδρευσης του Αστακού και των πέριξ περιοχών, που επίσης έχει μια ιδαίτερη σοβαρότητα και αναμένεται να ενταθεί τώρα το καλοκαίρι.  Όμως τελικά η συνεδρίαση δεν έγινε αφού δεν υπήρξε απαρτία, αφού οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή. Αναμένεται να υπάρξει τώρα νέα πρόσκληση μιας και το θέμα επείγει.


koi-skoupidia-palaiomanina5

Αξιοπρεπής διαβίωση για τα άτομα με νοητική υστέρηση

      
koi-egainiasyd-panagiaeleousa1Εγκαινιάστηκε η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο.......
 Μια εξαιρετική και πρότυπη μονάδα, που εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή στο Αγρίνιο, με την παρουσία πλήθους πολιτών και εκπροσώπων αρχών και φορέων.
Πρόκειται για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», η οποία πλέον λειτουργεί κανονικά και εκεί θα βρουν ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον για να διαμείνουν μόνιμα εννέα άτομα του Εργαστηρίου.
«Η Στέγη αυτή πλέον ηγείται όχι μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα με εξωστρέφεια και σεβασμό στα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Η κατασκευή του εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, το υλοποιήσαμε με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και σήμερα το αποδίδουμε με υπερηφάνεια στην τοπική κοινωνία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε και τον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας της Στέγης.
«Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, ένα κόσμημα για όλη την Ελλάδα. Για να γίνει πράξη η λειτουργία του νέου θεσμού των Στεγών Διαβίωσης, χρειάζεται μια νέα κουλτούρα και νέα δεδομένα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά με νοητική υστέρηση που μας θέλουν δίπλα τους και μας έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους. Το ‘Παναγία Ελεούσα’ ηγείται όχι μόνο στην Περιφέρειά μας αλλά σε ολόκληρη τη χώρα με εξωστρέφεια και σεβασμό» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Με το συγκεκριμένο Οικοτροφείο, αλλά και άλλες υποδομές που έχουν ήδη υλοποιηθεί, υλοποιούνται ή σχεδιάζονται, εντός του 2013 η Περιφέρειά μας διαμορφώνει τις σωστές δομές για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη τη θαλπωρή, τη στήριξη και τη φροντίδα. Αντιλαμβανόμενοι πως η κρίση δημιουργεί περισσότερες ευάλωτες ομάδες εστιάσαμε στην κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη και αυτό θα κάνουμε και στην επόμενη πενταετία».
koi-egainiasyd-panagiaeleousa2Υποδοχή και χαιρετισμό όσων παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, έκανε η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» και Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Σαμαντά, η οποία τόνισε τη σημασία που έχει για ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία η κατασκευή αυτής της πρότυπης μονάδας με τα σύγχρονα και λειτουργικά δωμάτια.
«Η Στέγη θα δώσει στους εννέα νέους μας τη δυνατότητα να διαμείνουν σε ένα υγιεινό, προστατευμένο και οικογενειακό περιβάλλον, θα απολαμβάνουν ένα σύγχρονο εξοπλισμένο σπίτι που διαθέτει φιλόξενους χώρους, με προσωπικό που τους διασφαλίζει μία σωστή διαβίωση ακόμα κι όταν οι γονείς ή η οικογένειά τους δεν μπορούν να είναι κοντά τους και να τους βοηθήσουν αποφεύγοντας τον κίνδυνο αποξένωσης και ιδρυματοποίησης. Δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους νέους μας που χρειάζονται μόνιμη υποστήριξη και δια βίου φροντίδα και παρακολούθηση, να σχεδιάζουν μόνοι τους την καθημερινότητά τους να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν, να βρίσκουν ανταπόκριση στις επιθυμίες τους και να περνούν δημιουργικά την ώρα τους» σημείωσε κατά την ομιλία της η κυρία Σαμαντά.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκτός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, βουλευτές, εκπρόσωπος του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, η νέα Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο νυν Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου και πλήθος άλλων φορέων και κόσμου.
Αποκαλυπτήρια ονοματοδοσίας και απονομή τιμητικών διακρίσεων
Του αγιασμού προηγήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της ειδικής τιμητικής πλάκας  με την ονοματοδοσία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε «Γεώργιος Τσούτσος», το όνομα δηλαδή του γιου της Επιτίμου Προέδρου του Εργαστηρίου, Μαρίας Τσούτσου, η οποία κατάφερε με τη στήριξη των φορέων της τοπικής κοινωνίας, να υλοποιήσει όσα οραματίστηκε.
Η Στέγη ανεγέρθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ με την επίβλεψη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση μετά την έλλειψη γονεϊκής φροντίδας των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες.
Το κόστος λειτουργίας της Στέγης για δύο χρόνια καλύπτεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και το ΕΣΠΑ 2007-2013. Η ΣΥΔ – Οικοτροφείο βρίσκεται στο 2ο χλμ Εθνικής Οδού Αγρινίου – Αμφιλοχίας, έναντι του ΟΑΕΔ, παραπλεύρως της Β΄ Εκπαιδευτικής Μονάδας του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».
Η τελετή των εγκαινίων έκλεισε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του Οικοτροφείου.
 

Τέλος στις αστυνομικές ταυτότητες


Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγο καιρό οι αστυνομικές ταυτότητες και τη θέση τους θα πάρουν οι λεγόμενες "βιομετρικές κάρτες". Η νέα κάρτα δεν θα καταγράφει μόνο τα...
συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά για το κάθε άτομο, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.
Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης....
Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).
Οι "βιομετρικές υπογραφές" θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων...

e-reportaz.gr

Γιατί τα σχολεία δεν μορφώνουν; [Η αγωνία ενός δασκάλου]

https://fdathanasiou.files.wordpress.com/2014/06/sxlio.jpg

1. Τα παιδιά που διδάσκω δείχνουν αδιαφορία για τον κόσμο των μεγάλων. Αυτό ανατρέπει την εμπειρία χιλιάδων ετών. Η στενή παρακολούθηση του τι σκοπεύουν να κάνουν οι μεγάλοι, ήταν πάντοτε η πιο συναρπαστική ασχολία για τη νεολαία. Όμως σήμερα κανένα παιδί δεν θέλει να μεγαλώσει -και ποιος μπορεί να το κατηγορήσει γι’ αυτό; Εμείς είμαστε τα παιχνίδια τους.

2. Τα παιδιά που διδάσκω δεν έχουν καμιά περιέργεια για ό,τι συμβαίνει γύρω τους, και αν έχουν κάποια, αυτή είναι παροδική. Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν για πολλή ώρα, ακόμα και στα πράγματα που τους αρέσουν. Μπορείτε να διακρίνετε τη σχέση ανάμεσα στο συνεχές χτύπημα του κουδουνιού και στην συνεχή αλλαγή αιθουσών διδασκαλίας με την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης;

3. Τα παιδιά που διδάσκω δεν έχουν αίσθηση του μέλλοντος, την αίσθηση ότι το αύριο είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το σήμερα. Ζουν σε ένα διαρκές παρόν. Η στιγμή την οποία ζουν είναι το όριο της συνειδητότητάς τους.

4. Τα παιδιά που διδάσκω είναι ανιστόρητα. Δεν έχουν συναίσθηση του τρόπου με τον οποίο το παρελθόν καθόρισε το παρόν διαμορφώνοντας τις αξίες τους και τις ζωές τους και περιορίζοντας τις επιλογές τους.

5. Τα παιδιά που διδάσκω είναι σκληρά στις σχέσεις τους με τα άλλα παιδιά. Δεν συμπάσχουν με την δυστυχία, γελούν με τις αδυναμίες των άλλων και νιώθουν περιφρόνηση για τους ανθρώπους που φαίνεται καθαρά ότι χρειάζονται βοήθεια.

6. Τα παιδιά που διδάσκω δεν ανοίγονται εύκολα και δεν είναι ειλικρινή στις σχέσεις τους. Έχουν μάθει να κρύβουν τον αληθινό εαυτό τους πίσω από ένα εξωτερικό προσωπείο που έχουν «συναρμολογήσει» με κομμάτια από χαρακτήρες και συμπεριφορές που έχουν δανειστεί από τα τηλεοπτικά τους πρότυπα ή έχουν δημιουργήσει μόνα τους για να ξεγελούν τους δάσκαλους τους. Επειδή δεν είναι αυτό που δείχνουν προς τα έξω, η μάσκα πέφτει όταν εκθέτουν τις εσώτερες πτυχές του εαυτού τους σε μια στενή σχέση. Γι’ αυτό και τις αποφεύγουν.

7. Τα παιδιά που διδάσκω είναι υλιστές. Ακολουθούν το παράδειγμα των δασκάλων τους που «βαθμολογούν» τα πάντα με υλιστικά κριτήρια και τους τηλεοπτικούς αστέρες που ξεπουλούν ό,τι έχουν και δεν έχουν.

8. Τα παιδιά που διδάσκω είναι εξαρτημένα, παθητικά και φοβισμένα μπροστά στις νέες προκλήσεις. Αυτή η δειλία πολλές φορές εκδηλώνεται με έναν επιφανειακό «τσαμπουκά» ή θυμό ή επιθετικότητα, όμως κατά βάθος υπάρχει έλλειψη θάρρους.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω κι άλλες καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν θέλουμε να σταματήσουμε την κατρακύλα του έθνους μας, αλλά πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχετε αντιληφθεί τις θέσεις μου, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε. Αυτή την ασθένεια την έχει προκαλέσει ή το σχολείο ή η τηλεόραση ή και τα δύο μαζί. Είναι απλά θέμα αριθμητικής. Τα παιδιά τρώνε το χρόνο τους στην τηλεόραση και στο σχολείο. Αυτό είναι που κατέστρεψε την οικογένεια. Η οικογένεια δεν είναι πλέον το σχολείο των παιδιών της.

Πρέπει να επανεξετάσουμε τις θεμελιώδεις αρχές της εκπαίδευσης και να αποφασίσουμε τι θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας και γιατί. Εδώ και 140 χρόνια αυτό το έθνος προσπάθησε να επιβάλει τους στόχους της εκπαίδευσης από ένα απρόσιτο κέντρο αποφάσεων, απαρτιζόμενο από «ειδικούς» -μια συγκεντρωτική ελίτ κοινωνικών καθοδηγητών. Όμως αυτό απέτυχε. Ούτε πρόκειται να πετύχει ποτέ. Είναι πρωτομεγέθης προδοσία του δημοκρατικού οράματος που καθιστούσε κάποτε αυτό το έθνος ένα ευγενές πείραμα…

John Taylor Gatto

«Δάσκαλος της Χρονιάς της Νέας Υόρκης» το1990

(απόσπασμα)

ΠΗΓΗ.ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Έτσι μεγαλώσαμε, έτσι γαλουχηθήκαμε.


Η Μενεγάκη, ο Μικρούτσικος, ο Λιάγκας και η Στεφανίδου έμαθαν στους Έλληνες τηλεοπτική ψυχαγωγία...

Ο Παπαδάκης, ο Αυτιάς και οι Λυριτζής-Οικονόμου έμαθαν στους Έλληνες πρωινή τηλεοπτική ενημέρωση...

Ο Σφακιανάκης, η Βίσση, ο Ρουβάς, οι Goin' Through και ο Τσαλίκης έμαθαν στους Έλληνες μουσική ψυχαγωγία...

Ο Παπακαλιάτης, ο Ρέππας και ο Παπαθανασίου έμαθαν στους Έλληνες κινηματογραφική ψυχαγωγία...

Ο Πρετεντέρης, ο Ευαγγελάτος, ο Λιάτσος, ο Πορτοσάλτε και ο Καψής έμαθαν στους Έλληνες πολιτική ανάλυση...

Ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης έμαθαν στους Έλληνες αθλητικό ήθος και "ευ αγωνίζεσθε"...

Ο Κωστόπουλος και ο Γεωργελές έμαθαν στους Έλληνες "ψαγμένο" πολιτισμό και "lifestyle"...

Η Καϊλή, ο Λοβέρδος, ο Σπηλιωτόπουλος, ο Καρατζαφέρης, ο Ψωμιάδης, ο Κικίλιας, ο Βαρβιτσιώτης και ο Ντινόπουλος
έμαθαν στους Έλληνες πολιτική αφού πρώτα ψηφίστηκαν από αυτούς...

Καθήστε ακόμα να αναρωτιέστε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Γιατί είμαστε λαός ηλιθίων. Έτσι μεγαλώσαμε, έτσι γαλουχηθήκαμε.

Η μικρή Ιωάννα,ένα αγγελούδι που κανείς δεν ήθελε.Η ιστορία μιας έκτρωσης που δεν έγινε ποτέ


Γράφω από τη θέση μιας μητέρας που έπρεπε πριν 5 χρόνια να διαλέξει και διάλεξε σωστά .Και αυτό υπό τις συνθήκες που είχα εγώ η ίδια δημιουργήσει, κάνοντας ότι χειρότερο μπορούσα για να φθάσω σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση .


Ήμουν έγκυος στη 11η εβδομάδα όταν το ανακάλυψα .Επειδή έπασχα από μανιοκαταθλιπτική ψύχωση έπαιρνα δύο δυνατά τοξικά φάρμακα (το Fluanxol και την Carbamazepina) .Δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να κάνω παιδί με το άνδρα που είχα κοιμηθεί σαν από απόγνωση και τον οποίο δεν τον ήθελα δίπλα μου.

Σκεφτόμουν ότι ίσως η θεραπεία που έκανα θα λειτουργούσε από μόνη της ως αντισυλληπτικό .Και να που βρέθηκα έγκυος ,με το κίνδυνο να γεννήσω ένα ανάπηρο παιδί . ( Το Carbaamazepina που έπαιρνα τους τρεις πρώτους μήνες μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη σπονδυλική στήλη του παιδιού ). Ήμουν υπό μεγάλη πίεση. Η γυναικολόγος μου είπε να κάνω αποβολή όσο πιο γρήγορα , λαμβάνοντας υπ’οψιν τα φάρμακα που πήρα και τη ψυχική μου κατάσταση. Η μητέρα μου με πίεζε κατατρομαγμένη για το τι μπορεί να ακολουθήσει , ο πατέρας του παιδιού το ίδιο. Όμως η εναλλακτική λύση –η έκτρωση –με τρόμαζε ακόμη πιο πολύ: θα γινόμουν δολοφόνος του ίδιου του παιδιού μου στερώντας του το πιο θεμελιώδες δικαίωμα μιας ανθρώπινης ύπαρξης το δικαίωμα να ζήσει.

Μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος έτυχε να δω στη τηλεόραση μια εκπομπή που αναφερόταν σε παιδιά με σοβαρές αναπηρίες .Άλλα είχαν σύνδρομο Down, άλλα είχαν γεννηθεί χωρίς χέρια ή πόδια ,αλλά έδειχναν ευτυχισμένα που οι γονείς τους διάλεξαν για αυτά τη ζωή.

Δεν είχε σημασία που εγώ ήμουν άρρωστη, ανύπανδρη , άνεργη και με τη σκοτεινή προοπτική να γεννήσω ένα παιδί ανάπηρο.

Το παιδί που βρισκόταν στη κοιλιά μου θα διάλεγε τη ζωή ……

Για αυτό ήταν η μοναδική ευκαιρία να δει το φως της ημέρας .Η γενέτικη το έχει αποδείξει προ πολλού : είμαστε μοναδικοί και ανεπανάληπτοι. Έτσι παλεύοντας πρώτα με τις φοβίες μου και τα αρνητικά μου συναισθήματα , αποφάσισα να αφεθώ στο έλεος και τη συγχώρεση του Ιησού Χριστού και της Παναγίας στην οποία προσευχόμουν ακατάπαυστα να μη πέσουν οι αμαρτίες πάνω στο παιδί μου και να γεννηθεί υγιές.

Αν και δεν επιθυμούσα να γίνω μητέρα ,από τη στιγμή που αποφάσισα να απορρίψω τη τρομακτική εναλλακτική λύση της έκτρωσης αισθανόμουν μέσα μου ψυχική ειρήνη και ψυχική δύναμη

Αν και μέχρι τους εννέα μήνες δεν ήταν καθόλου εύκολα (έβγαλα ένα φρονιμίτη που με πονούσε τρομερά πέρασα δύο ιώσεις και μια βαριά γρίπη το έβδομο μήνα ενώ το τελευταίο μήνα είχα τα πόδια υπερβολικά πρησμένα και ανεβασμένη τη πίεση), ωστόσο χωρίς να πάρω κάποιο φάρμακο από αυτά που έπαιρνα για τα νεύρα η ψυχική μου κατάσταση ήταν σταθερή .

Τελικά γέννησα τον Ιανουάριο του 2004.Ο γιατρός που με είχε μαλώσει επειδή ήθελα να γεννήσω παρά τα προβλήματά μου, ανακοίνωσε πρώτα στους γονείς μου ότι είχαν μια υγιέστατη εγγονή που ζύγιζε 3,900kg

Είδα τη κόρη μου τη Ιωάννα τη επόμενη μέρα και νόμιζα ότι ονειρεύομαι. Και όλα αυτά- επειδή από μια στιγμή και μετά -χρησιμοποίησα τη ελευθερία του να διαλέξω ,σεβόμενη και την ελευθερία μιας ανθρώπινης ύπαρξης ευρισκόμενης στην αρχή του δρόμου και την οποία δυστυχώς κανείς ,ούτε ένας ανθρώπινος νομός δε μπορεί να προστατέψει , εκτός από το ηθικό νόμο που εμφύσησε ο Θεός σε κάθε άνθρωπο και φυσικά η Πρόνοια Του.

Irina Roxana IONESCU Περιοδικό "Lumea Credintei", Νοεμβριος-2008

πηγή