Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο, πιο βαθύ, πιο συμπαθητικό, πιο λογικό, πιο ζωντανό και τέλειο από τον Χριστό


unnηγφσηγσφηγσφamed (3)

 “Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο, 
 πιο βαθύ, πιο συμπαθητικό, πιο λογικό, 
πιο ζωντανό και τέλειο από τον Χριστό”

Φιόντορ Ντοστογιέφσκι
  (Επιστολή προς την Ναταλία Δημητρίεβνα Φονβίζινα).

Η Μαρία Σπυράκη (του Mega και της ΝΔ) απαντά για το τρελό ναυτάκι της Τζούλιας

Αυτά, να τα βλέπουν αυτοί που την εξέλεξαν..

Δεν θα μας εκπλήξει καθόλου, ο νεαρός συνεργάτης της μαντάμ Μαρί, να πάει το πορνοτσόκαρο στα ενδότερα του Ευρωκοινοβουλίου για μια ... "βόλτα".

Ελάτε παιδιά... όμοιος ομοίω... τι το ψάχνετε;;

Και η μαντάμ Μαρί, πήρε ως συνεργάτη, αυτόν που της... ταιριάζει...(επιστημονικά, βεβαιώς βεβαίως)...

Πόπη Σουφλή


Η Μαρία Σπυράκη (του Mega και της ΝΔ) απαντά για το τρελό ναυτάκι της ΤζούλιαςΗ ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, απάντησε στο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, για τον Γεράσιμο Ζαγορίτη, γνωστό κι ως Τζέρι, καθώς η δημοσιοποίηση της συνεργασίας τους πήρε τεράστια διάσταση εξαιτίας της ανάρτησης του tribune, Το τρελό ναυτάκι της Τζούλιας στελεχάρα της ΝΔ στην Ευρωβουλή!.

Η Μαρία Σπυράκη απαντώντας στο δημοσίευμα έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook:

Επιλέγω τους συνεργάτες μου, με βάση τα προσόντα, την εμπειρία και την αξιοσύνη τους. Ο κ. Γεράσιμος Ζαγορίτης διαθέτει δύο μεταπτυχιακά, μιλά άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και έχει συνεργαστεί με επιτυχία με έναν από τους καλύτερους Ευρωβουλευτές που είχε ποτέ η Ν.Δ., τον κ. Γιώργο Παπανικολάου, νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γλυφάδας. Επίσης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που εργάστηκε στην ομάδα επικοινωνίας του προεκλογικού αγώνα του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος και με τη δική μου ψήφο αύριο θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Κομισιόν.
Θέλω όμως παράλληλα να ξεκαθαρίσω πως όσα χρόνια θα βρίσκομαι στο δημόσιο βίο θα αγωνίζομαι για το δικαίωμα όλων να κάνουν ελεύθερα επιλογές στην προσωπική τους ζωή.
maria-spyraki

Προφανώς και η Μαρία Σπυράκη κάπου χάνει τη μπάλα! Ουδείς αναφέρθηκε στην προσωπική ζωή του γόνου Ζαγορίτη.

Σε αυτό που εστιάσαμε εμείς, ως tribune, ήταν στο σκάνδαλο που πρωταγωνίστησε με την Τζούλια εντός του Πολεμικού Μουσείου.

Δεν τον κρίναμε, ούτε εμείς ούτε και άλλος κανείς σε αυτόν τον τόπο, γιατί έκανε παρέα, ή τέλος πάντων ό,τι άλλο έκανε, με την Τζούλια Αλεξανδράτου. Δικαίωμά του να κάνει ό,τι θέλει με όποια θέλει… Δεν είναι, όμως, δικαίωμά του να το κάνει και όπου θέλει!

Για αυτό υπενθυμίσαμε ότι ο εν λόγω κύριος έκανε, επειδή προφανώς θεωρούσε ως πολιτικός γόνος ότι μπορούσε να το κάνει, «μπορντέλο» το Πολεμικό Μουσείο πριν 4 χρόνια.

Η Μαρία Σπυράκη, ως ευρωβουλευτής πλέον, οφείλει πρωτίστως να καταλαβαίνει τι διαβάζει. Δεν είναι πια στο Mega για να αραδιάζει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι. Αυτά για να αποφεύγονται οι σκόπιμες ή οι μη σκόπιμες παραπληροφορήσεις…

πηγή 

Αγαπητέ Γερμαναρά....

  http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2014/03/touristas.jpg
 
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες… με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Στέρν, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση ενός Έλληνα.

Ο υπέρτιτλος του άρθρου Walτer Wuellenweber αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Το κείμενο του Γερμανού
"Αγαπητοί Έλληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας.
Στην Ε.Ε. είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. 
Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. 
Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. 
Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα."

Η Απάντηση του Έλληνα
"Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. 
Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. 
Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια.
 Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. 
Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν.
 Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. 
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. 
Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! 
Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά.
 Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω.
 Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες).
 Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. 
Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! 
Δεν το αξίζουν.
 Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA.
 Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου.
 Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! 
Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!"
Πολύ καλή και ευφυής η απαντητική επιστολή του Γ. Π. Ψωμά στο άρθρο-ανοικτή επιστολή του γερμανού Walτer Wuellenweber.
Απλώς να προσθέσουμε δύο βασικά θέματα που δεν αναφέρονται.
Εάν γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, θα διαπιστωθούν δύο βασικές "λεπτομέρειες"...
α) Ότι το δημόσιο χρέος προέκυψε από την μετακύλιση χρεών των ιδιωτικών τραπεζών στο δημόσιο, δια της μεθόδου της "ανακεφαλαιοποιήσεως"
 και
β) Ότι το σύνολο του δανείου που δόθηκε το 2010 (αλλά και το 2011) και ήταν υπερδιπλάσιο των όποιων (πλαστών) αναγκών, δεν μπήκε ποτέ ως ρευστό στη χώρα μας αλλά μόνο ως λογιστική εγγραφή...αφαιρώντας οποιαδήποτε ευεργετική επίδραση έχει η ρευστότητα στην ανάπτυξη!
 

Ποιά θα φορέσεις σήμερα καλή μου;

http://2.bp.blogspot.com/-dNSKM47Pzq8/UKlRLy8XgjI/AAAAAAAAAGo/MYUaJJsZlXM/s1600/549573_446967522001823_536815426_n.jpg 

katouna koupepe

Καλύτερα ὁ κόσμος νὰ σὲ ξέρει ὡς ἁμαρτωλό, παρά ὁ Θεός νὰ σὲ ξέρει ὡς ὑποκριτή