Κυριακή 31 Μαΐου 2015

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11393198_687987448013189_4368207198517366135_n.jpg?oh=d8752a3a17b7c9255888e1d0ed0d3611&oe=55F83883

Yπάρχουν άνθρωποι τους οποίους η γνώση των λατινικών δεν τους εμποδίζει να είναι ζώα...

Θερβάντες

Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΚΑΙ Η ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΑΓΑΘΩΝΟΣ






Αναφέρει το “Γεροντικό”:

“Μερικοί ασκητές, που άκουσαν τη φήμη του αββά Αγάθωνα και τη μεγάλη διάκριση που είχε, πήγαν να τον επισκεφθούν. Θέλοντας να τον δοκιμάσουν αν οργίζεται, τον ρώτησαν: «Εσύ είσαι ο Αγάθων, που λένε πως είσαι πόρνος και υπερήφανος;» «Nαι, αδελφοί μου, εγώ είμαι». «Εσύ είσαι o Αγάθων ο φλύαρος και κατάλαλος;» «Nαι, αδελφοί μου, εγώ είμαι». «Εσύ είσαι ο Αγάθων ο αιρετικός;»

Τότε ο Αγάθων αποκρίθηκε: «Όχι, δεν είμαι αιρετικός!» Οι ασκητές τον ρώτησαν να τους πει, γιατί όσα του έλεγαν πρώτα τα παραδέχονταν για τον εαυτό του, ενώ το λόγο τούτο, με την κατηγορία του αιρετικού, δεν τον βάσταξε;

Και ο αββάς Αγάθων τους απάντησε: «Τα πρώτα, αποδίδω στον εαυτό και αυτό συνιστα όφελος για την ψυχή μου. Το δε αιρετικός, σημαίνει χωρισμός από του Θεό, και δεν θέλω να χωριστώ από το Θεό». Οι ασκητές θαύμασαν την πνευματική σοφία της διακρίσεως του γέροντα και έφυγαν πνευματικά οικοδομημένοι.”

Αυτή τη συγκλονιστική διήγηση θυμόμαστε σήμερα που η Εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Πεντηκοστή. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε στην Εκκλησία και η Εκκλησία είναι Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική, δηλαδή είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κάθε απόπειρα παραχαράξεως της πίστεως βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα που οδήγησε την Εκκλησία σε όλη την αλήθεια. 

Οι Οικουμενιστές προσβάλλουν το Άγιο Πνεύμα με τον τρόπο που πολιτεύονται γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο καθήκον μας να ομολογούμε την πίστη μας και να ελέγχουμε όσους προσχώρησαν στον συγκρητισμό. Αν δεν το κάνουμε θα δώσουμε λόγο στο Θεό γι’ αυτό.
πηγή

Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στη λίστα του Time με τους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς του κόσμου


«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...»
Τις καλοκαιρινές προτάσεις του για τους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς στον κόσμο ανέδειξε το περιοδικό Time. 
Βρισκόμαστε, πλέον, ένα βήμα πριν το καλοκαίρι και οι περισσότεροι ξένοι ταξιδιώτες αναζητούν το ιδανικό προορισμό για να περάσουν ξέγνοιαστα και όμορφα τις διακοπές τους. Το περιοδικό ΤΙΜΕ προτείνει να... ξεχάσουμε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και να ταξιδέψουμε στο μαγικό νησί της Νάξου. 
Σε πολλούς προορισμούς χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να περάσεις λίγες μέρες. Το περιοδικό Time, όμως, θέλοντας να κάνει τις δικές του καλοκαιρινές προτάσεις, ανέδειξε τους καλύτερους «εναλλακτικούς» προορισμούς.
Μέσα σε αυτούς ανήκει και το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος.

«Η Νάξος βρίσκεται στο Αιγαίο, περίπου στα μισά της διαδρομής ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται και σε έναν άλλον πλανήτη. Το μεγαλύτερο από τα Κυκλαδίτικα νησιά, η Νάξος διαθέτει κατάφυτα βουνά, πεδιάδες διάσπαρτες με λευκά σπιτάκια και πανέμορφες παραλίες», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:
«Πρόκειται για ένα μέρος που διατηρεί την γραφικότητά του, όπου μπορείς ακόμα να συναντήσεις ένα γαϊδουράκι να διασχίζει τον πλακόστρωτο δρόμο».
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα αμπέλια και τους ελαιώνες που διασφαλίζουν τη φρεσκάδα των υλικών που χρησιμοποιούν τα τοπικά εστιατόρια.






Πηγή

ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ



                                                               Του Βασίλη Χαραλάμπους

Εκεί στην Προποντίδα σ΄ έναν γρίπον παλαιόν
μεσοκαλόκαιρο στο φεγγαρόφωτο
με φίλεψε ο γέρο Κωνσταντής
ρωμιός ψαράς από τους παλαιούς
με λακέρδες και τζήρους
κι ίσαμε να τελειώσουμε κείνο ψιλολόγημα
γιόμισε η καλαθιά
σκουμπριά, παλαμίδες, λοφάρια
γιόμισαν και τα δυο ολογάλανα
ρωμαίϊκα του μάτια δάκρυα.
Κι ύστερα έπιασε να μου λέει
τα ίδια και τα ίδια
για τις κτένες της Προποντίδας
πως συνήθειο τό’χαν από τα παμπάλαια χρόνια
να διαφεντεύουν τούτη των Ρωμιών τη θάλασσα .
Παραύστερα κοιτώντας τις ξενικές παντιέρες
που τόσο μας πληγώνουν
χαμογέλασε περίεργα σιγοψιθυρίζοντας
πως ετούτοι δω οι φερτοί
σαν τα ψάρια τα κοπαδιαστά
περαστικοί θε νά’ναι.
 
 
*γρίπος - ψαρόβαρκα
**λακέρδες – ψάρια παστά
***τζήροι – ξηραινόμενα ψάρια
****κτένες - οστρακοειδή
***** Στην Προποντίδα μεγάλο ψάρεμα γινόταν από τα περαστικά τα ψάρια τα λεγόμενα κοπαδιαστά
 
 
Από την ποιητική συλλογή «Γη άγνωρος»

Ναζί και Ισλαμοφασίστες έμμισθοι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ!




 ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ DIA ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ISKRA, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΝΑΤΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙ!

 


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Από την πρώτη εμφάνιση των φανατικών ισλαμικών ομάδα του ISIS, το οποίο ήταν άγνωστο μέχρι πριν από ένα χρόνο, και αντικατέστησε τη «φθαρμένη» Αλ Κάιντα ως «τρομοκρατικό πρόσχημα» στη παγκόσμια σκηνή, υπήρχαν οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ, μέσω της Σαουδικής Αραβίας, το χρηματοδοτούν ως όχημα, για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει σταθεί εμπόδιο στον αγωγό φυσικού αερίου του Κατάρ, που θα μπορούσε να εκθρονίσει τη Ρωσία ως ενεργειακό κυρίαρχο της Ευρώπης.

Οι εικασίες όμως τώρα επιβεβαιώνονται μετά τη διαρροή εγγράφου του Πενταγώνου. Το έγγραφο που διέρρευσε στις 18 Μαΐου, κατά λάθος αποχαρακτηρισμένο, και δημοσίευσε το Judicial Watch, αποκαλύπτει ότι σε συντονισμό με τα κράτη του Κόλπου και την Τουρκία, οι ΗΠΑ «χορηγούν» ισλαμικές ομάδες (για να αποσταθεροποιήσουν τον Άσαντ), και –ουσιαστικά- την εμφάνιση ενός Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA), με ημερομηνία 12 του Αυγούστου, 2012, που διέρρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα, και σαφώς αναφέρονται στη χρηματοδότηση της συριακής «αντιπολίτευσης» και των ισλαμικών οργανώσεων που την στηρίζουν και συναποτελούν.

Στα έγγραφα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρησιμότητα των «no fly zones», ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή Καντάφι, από ομάδες Ισλαμιστών.

Στο αντίστοιχο έγγραφο του Πενταγώνου,
η δημιουργία «Σαλαφιστικού πριγκιπάτου» θεωρείται θετική εξέλιξη για την συριακή αντιπολίτευση, που υποστηρίζουν «…η Δύση, οι χώρες του Κόλπου, και η Τουρκία».

Μια τέτοια κρατική οντότητα θα παρέχει: «... μια περαιτέρω ώθηση στην υπόθεση της ενοποίησης της τζιχάντ μεταξύ των σουνιτών του Ιράκ και της Συρίας και των υπόλοιπων Σουνιτών στον αραβικό κόσμο» ενάντια σε Συρία και Ιράν.

Όμως η χρηματοδότηση
των ισλαμιστών από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχει και μια άλλη πλευρά. Την κοινή χρηματοδότηση και αξιοποίησή τους στο Ουκρανικό έδαφος.

Ο Πολωνός σκηνοθέτης Marcin Mamon, έχει συγκεντρώσει στοιχεία, σε άρθρα του και ντοκιμαντέρ, για την διασύνδεση και εμπλοκή του ISIS στην Ουκρανία.

Η σχέση Ουκρανών δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους είναι παλιά.
Ο (ναζί) εθνικιστής Muzychko μαζί με άλλoυς ουκρανούς εθελοντές (Δεξιός Τομέας ), μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών
είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας στον αρχηγό των Τσετσένων, Shamil Basayev, τον υπεύθυνο της σφαγής 260 άμαχων, κυρίως παιδιών.

Στα πλαίσια του ISIS
δραστηριοποιείται η οργάνωση Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (Στρατός των ξένων και των υποστηρικτών) που αποτελείται κυρίως από τσετσένους και ρωσόφωνους ισλαμιστές.

Ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης jaish al-Muhajirin wal Ansar είναι ο Abdul Karim Krymsky, Τάταρος από την Κριμαία.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται το σημείο συγκέντρωσης -γέφυρα, που συνδέει το ISIS με την Ουκρανία και τις νεοναζιστικές ομάδες. Μέσω αυτής της «γέφυρας» ρωσόφωνοι ισλαμιστές μετακινούνται για εκπαίδευση στις περιοχές που ελέγχει το ISIS και μέλη του ISIS μετακινούνται ως «εθελοντές» στην Ουκρανία για να πολεμήσουν δίπλα στα ναζιστικά τάγματα.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην iskra, πρώην ανώτερο στέλεχος της Berkut, (η συνέντευξη είναι ηχογραφημένη) αποκάλυψε και τη μισθοδοσία των «εξεγερμένων» στο Κίεβο. 3000 δολάρια οι «βοηθητικοί», 5000 δολάρια οι «μαχητές της πρώτης γραμμής», που εκπαιδεύθηκαν σε στρατόπεδα στη Δυτική Ουκρανία και την Πολωνία.

Ανάμεσα στους εκπαιδευτές τους, εκτός από ΝΑΤΟικούς αξιωματικούς, ήταν και ισλαμιστές.


Την ίδια στιγμή οι «ιδεολογικοί αδελφοί» του Δεξιού Τομέα, σε Ελλάδα και Ευρώπη,
καταγγέλλουν την «ισλαμική απειλή» στο πρόσωπο των απελπισμένων και κυνηγημένων από τους πολέμους των αφεντικών των ναζιστικών ομάδων.


πηγή

Μη στενοχωριέσαι, άφησε τα πράγματα να πάνε μόνα τους...Οι ηλίθιοι και οι κακοί θα νικηθούν στο τέλος.






Λάο Τσε

Ο ροκ αρχιμανδρίτης που μάγεψε το Hollywood




Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί η ιστορία του Ελληνα ιεραπόστολου που ξεκίνησε από την αθεΐα και το ροκ εντ ρολ για να αφιερώσει τον εαυτό του στην ανακούφιση των πιο κατατρεγμένων ανθρώπων του πλανήτη! Η συγκλονιστική πορεία του πατέρα Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου ενέπνευσε τους ανθρώπους του Χόλιγουντ, οι οποίοι αποφάσισαν να γυρίσουν ταινία με θέμα τη ζωή του και το έργο του υπέρ των αναπήρων και των ορφανών της πάμφτωχης Σιέρα Λεόνε.
Ο πατέρας Θέμης μετρά ήδη 16 χρόνια ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου στην Αφρική, ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια ζει στη Σιέρα Λεόνε, όπου με τις χορηγίες εθελοντών προσφέρει τροφή, στέγη, περίθαλψη, μόρφωση και πνευματική καθοδήγηση σε ορφανά παιδιά και στους φτωχότερους κατοίκους της πρωτεύουσας Φρίταουν, δηλαδή σε αστέγους, σε ακρωτηριασμένους, αναπήρους κλπ. Η μεγαλύτερη και σκληρότερη μάχη που έχει δώσει -και συνεχίζει να δίνει- είναι εναντίον του ιού Εμπολα, της φονικής μεταδοτικής νόσου που τον τελευταίο χρόνο σάρωσε τη Σιέρα Λεόνε.
Οι συνεχείς εκκλήσεις του πατέρα Θέμη προς την πλούσια Δύση συνετέλεσαν στην αποστολή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στην αφρικανική χώρα και στην αποκλιμάκωση της επιδημίας, που έως τώρα έχει στερήσει τη ζωή σε 3.907 κατοίκους. Η ξεχωριστή ιστορία του 70χρονου αρχιμανδρίτη κίνησε το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ, που σχεδιάζει να γυρίσει ταινία με τη ζωή του!

Ο σεναριογράφος
Το φιλμ θα ονομάζεται «Themi» και σεναριογράφος του είναι ο Γουίντ Μπάστιαν. «Από τα τέλη του 2014 δουλεύω πάνω στο δεύτερο χειρόγραφο για την ταινία "Themi", σχετικά με τη ζωή και το έργο του αρχιμανδρίτη δρος Θέμη Αδαμόπουλο» λέει ο Αμερικανός συγγραφέας, που περιγράφει τον Ελληνα ιερέα ως εξής: «Ο πατήρ Θέμης είναι ένα εκπληκτικό ανθρώπινο ον, ένας πραγματικός άγιος εν ζωή. Το συγκρότημά του, The Flies, άνοιγε συναυλίες για θρύλους, όπως οι Beatles, οι Rolling Stones και ο Bob Marley. Είχε μια εξαιρετική πρώιμη καριέρα ως διανοούμενος στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
»Μετά τα 20 του χρόνια ήρθε σε επαφή με τον Θεό και άλλαξε για πάντα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο πατέρας Θέμης υπήρξε κορυφαίος δάσκαλος Θεολογίας και τα τελευταία 20 χρόνια ένας ιεραπόστολος για τους φτωχότερους των φτωχών στην Αφρική».

Κατά του Εμπολα
«Καθημερινά ο πατέρας Θέμης μάχεται εναντίον του Εμπολα και στεγάζει εκείνους που έχουν τα ελάχιστα σε μια περιοχή όπου η ακραία φτώχεια είναι ο κανόνας». Ολα τα παραπάνω πρόκειται να αποτυπωθούν στην κινηματογραφική ταινία, η οποία -σύμφωνα με τον σεναριογράφο- θα έχει εξαιρετικούς ηθοποιούς και μουσική επένδυση. Ο Γουίντ Μπάστιαν προσθέτει ότι οι παραγωγοί περιμένουν «με ανυπομονησία» την ολοκλήρωση του σεναρίου, για να σχεδιάσουν το πρόγραμμα των γυρισμάτων.

Φοιτητής και αρχηγός του γκρουπ The Flies
Ο Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Ελληνες γονείς. Το 1956 η οικογένειά του μετανάστευσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και στις αρχές της δεκαετίας του '60 ο νεαρός ξεκίνησε σπουδές στη σχολή Εμπορικών Επιστημών. Στα φοιτητικά χρόνια του υπήρξε άθεος μαρξιστής και έγινε γνωστός ως αρχηγός του γκρουπ The Flies (φωτό).
Στη συνέχεια οι υπαρξιακές αναζητήσεις του τον οδήγησαν στον ινδουισμό, τον βουδισμό και εντέλει στην Ορθοδοξία, την οποία υπηρετεί πιστά ως σήμερα. Το 1999 παραιτήθηκε από την πανεπιστημιακή έδρα Θεολογίας για να αφοσιωθεί στην Αφρική, όπου έχει παρουσιάσει μοναδικό έργο.
«Με την οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ έχουμε χτίσει εκκλησίες, έναν ξενώνα, όπως και έναν χώρο όπου φιλοδοξούμε να γίνει στο μέλλον πανεπιστημιακή σχολή, με Τμήματα Νοσηλευτικής και Ιατρικής» δηλώνει ο πατέρας Θέμης στη μηνιαία εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» και προσθέτει: «Εδώ είναι η πραγματική δυστυχία, αφού δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ούτε καθαρό πόσιμο νερό. Μόλις 28 στα 100 παιδιά καταφέρνουν να φτάσουν στην ηλικία των πέντε ετών». 

πηγή

Τι πταίει για τα δεινά του κόσμου;




ΝΩΝΤΑΣ: Ο Σαμαράς  λέει ότι ο Τσίπρας κοροϊδεύει προσποιούμενος ότι κάνει διαπραγμάτευση.
ΦΩΝΤΑΣ: Ο Βενιζέλος λέει ότι ο Τσίπρας είναι απατεώνας και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.
ΝΩΝΤΑΣ: Ο Θεοδωράκης λέει ότι  για όλα τα δεινά φταίει το απαίσιο κράτος και ο ΣΥΡΙΖΑ που στραγγαλίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία.
ΦΩΝΤΑΣ:Το ΚΚΕ λέει  ότι ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον καπιταλισμό, χτίζοντας τη δικτατορία του προλεταριάτου.
ΝΩΝΤΑΣ: Οι Μιχαλολιάκος και ο Παππάς λένε ότι  αν δεν είχε χάσει τον πόλεμο ο Χίτλερ το 1945, τώρα η Ελλάδα δε θα δεχόταν κανένα εκβιασμό από τους Εβραίους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους, δε θα είχε μετανάστες και οι Έλληνες θα είχαν πάρει πίσω την Κωνσταντινούπολη.
 ΦΩΝΤΑΣ: Ο Σόιμπλε λέει  ότι το πρόγραμμα λιτότητας κάνει καλό στους λαούς  και  δεν κατανοεί γιατί η Ελλάδα   δεν το καταλαβαίνει .
ΝΩΝΤΑΣ:  Η  Μέρκελ λέει ότι μόνη της έγνοια είναι η  Ελλάδα,  αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα μπροστά στην Τρόικα , που έχει την πραγματική δύναμη στην ΕΕ. Ό,τι πει αυτή....
ΦΩΝΤΑΣ:Ο Ντράγκι δηλώνει κατευθείαν απόγονος του Πόντιου Πιλάτου , δείχνοντας στον Τσίπρα με νόημα  το σκοινί με το οποίο έσυραν απ΄το λαιμό οι Ρωμαίοι τον αριστερόφρονα επαναστάτη  Χριστό.
ΝΩΝΤΑΣ: Ο Γιουνκερ είναι φιλέλληνας, αλλά σιχαίνεται όσους  Έλληνες πάνε κόντρα στα ολόσωστα προγράμματα λιτότητας και ειδικότερα τον  Βαρουφάκη.
ΦΩΝΤΑΣ:Ο  Λιου λέει στον Σόιμπλε οτι η Ελλάδα  πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη , αλλά το λέει στη μόνη γλώσσα που δε γνωρίζει ο Σόιμπλε, τη νοηματική.
ΝΩΝΤΑΣ: Ο Ντάισεμπλουμ παριστάνει την κακομαθημένη  μικρή Ολλανδέζα, που χύνει το γάλα της Ελλαδίτσας επειδή τολμά και την κοιτάζει στα μάτια λέγοντας Ουάου.
ΦΩΝΤΑΣ: Ο αυστριακος πρόεδρος από μπροστά  θελει την Ελλάδα στην Ευρωζωνη και από πίσω βάζει  τον υπουργό οικονομικών να κάνει μπούλινγκ στην Ελλάδα στο Γιούρογκρουπ.
ΝΩΝΤΑΣ:Ο Ολάντ  δε θέλει με τίποτα να ακούσει για έξοδο της Ελλαδας από το Ευρώ , αλλά δε θέλει επίσης με τίποτα να χαλαρώσει το σφίξιμο της θηλιάς  που έχει η Ελλάδα στο λαιμό της .
ΦΩΝΤΑΣ: Η Κριστίν Λαγκάντ αγαπάει κι αυτή την Ελλάδα μέχρι θανάτου ...της Ελλάδας.
ΝΩΝΤΑΣ:  Ο Ραχόι και ο Πορτογάλλος πρωθυπουργός έχουν μεταλλαχτεί σε πιτ μπουλ  της Μέρκελ, δείχνοντας τα δόντια τους στους Έλληνες.
ΦΩΝΤΑΣ:ΤΑ ελληνικά μίντια παίζουν συνεχώς τις κασέτες της Τρόικας Εσωτερικού και Εξωτερικού:  σεισμοί, λιμοί , καταποντισμοί, έρχεται το Grexit, χανόμαστε, πνιγόμαστε , πεθαίνουμε, βγάζουμε όλες τις αλλεργίες του κόσμου, δεν πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ, ο τάδε δημοσιογράφος  του εξωτερικού αποκάλυψε τα σατανικά σχέδια της κυβέρνησης, η Bild  είπε ότι οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για να πάρουν χαρτί υγείας και σκουπίζονται με βότσαλα από τις παραλίες...
ΝΩΝΤΑΣ: Κι όλοι τους λένε εν χορώ  ότι για τα δεινά της Ελλάδας , της Ευρώπης και του Κόσμου  δε φταίει ο καλός Τσίπρας αλλά  ο κακός Βαρουφάκης!...
ΦΩΝΤΑΣ: Ναι αυτός,  ο... αγράβατος μπαρόβιος των Εξαρχείων , ο μηχανόβιος χούλιγκαν, ο ψαροφάγος επιδειξίας , ο αριστερός που παντρεύτηκε  πλούσια αστή κι όχι τη σταχτομπούτα  , ο σνομπ πιανίστας,  ο απροσάρμοστος, ο εκνευριστικός διαλεξάκιας, ο κωλοδάχτυλος, ο ειπαξείπας, ο ασόβαρος οικονομολόγος, που τολμά να αμφισβητεί τον μετρ των οικονομικών Βόφγκανγκ...
πηγή 

Μεγάλη "σφαλιάρα" του Καΐρου στην Άγκυρα: "Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι κράτος"


Nεό "χαστούκι" από την Αίγυπτο στην Τουρκία κατά την υπουργική σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Κουβέιτ όπου το Κάιρο, τηρώντας τη διεθνή νομιμότητα, αρνήθηκε να δεχθεί τουρκικό όπου περιγράφεται η τ/κ κοινότητα στην Κύπρο ως «κράτος».
Η θέση του Καϊρου είχε και την υποστήριξη κι άλλων κρατών.
Πλην του Αζερμπαϊτζάν (της δεύτερης φυλετικής Τουρκίας, που ωστόσο θρησκευτικά πρόσκεινται φιλικά προς το Ιράν καθότι έχει συντριπτική σιιτική πλειοψηφία) και πιο χλιαρά του Πακιστάν, η Τουρκία δεν βρήκε αλλού υποστήριξη και για πρώτη φορά βρέθηκε απομονωμένη, στο δικό της "γήπεδο". 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στο Κουβέιτ από τα Κατεχόμενα βρέθηκε προ εκπλήξεως, παρόλο που γνώριζε τις ενστάσεις της Αιγύπτου κι άλλων χωρών από την προπαρασκευαστική σύνοδο. Είχε δε, αναχωρώντας από τα Κατεχόμενα, αναφέρει πως δεν μπορεί η περιγραφή που υπήρχε στο σχέδιο Ανάν («τ/κ κράτος», αυτά ήθελαν κάποιοι να περάσουν με το εθνοκτόνο σχέδιο) και υιοθετείται από την Ισλαμική Συνεργασία από το 2004 και εντεύθεν τώρα να απαλειφθεί.
Η Αίγυπτος παρουσίασε δικό της προσχέδιο ψηφίσματος και ζήτησε εάν δεν υπήρχε συναίνεση να τεθούν σε ψηφοφορία τα κείμενα. Τότε, η Τουρκία απάντησε πως εάν γίνει τούτο τότε σε ψηφοφορία πρέπει να τεθούν όλα τα ψηφίσματα για όλα τα θέματα. Με δεδομένο το αρνητικό κλίμα για την Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Εμίρη του Κουβέιτ, που φιλοξενούσε τη σύνοδο και του ζήτησε να παρέμβει. Μπροστά στο ορατό πλέον αδιέξοδο, ο Εμίρης έδωσε οδηγίες να υπάρξει συνεννόηση με τη Γραμματεία της Ισλαμικής Συνεργασίας για τη διαμόρφωση συμβιβαστικού κειμένου για το Κυπριακό.
Το συμβιβαστικό κείμενο, το οποίο τελικά εγκρίθηκε συνιστά σοβαρή βελτίωση για τις κυπριακές θέσεις, παρόλο που παραμένουν αρνητικές διατυπώσεις που διαχρονικά υιοθετούνταν σε κείμενα της Ισλαμικής Συνεργασίας.
Η ορολογία που χρησιμοποιείται υιοθετεί το λεξιλόγιο που καταγράφεται στη κοινή διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014, για συνιστώντα κρατίδια. Είναι σαφές πως εκείνο που μετρά στην προκειμένη περίπτωση πέραν της βελτίωσης του κειμένου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι το γεγονός ότι η Τουρκία έχασε την παντοκρατορία της στην Ισλαμική Συνεργασία, όπου έκανε ότι ήθελε για το Κυπριακό, και γενικώς είχε δημιουργήσει ένα είδος "Τουρκικής Κοινοπολιτείας" με χώρες-δορυφόρους που άγονταν και φέρονταν ανάλογα με τις ορέξεις της Άγκυρας.
Φυσικά η στάση της Αιγύπτου δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει κάθε σκοπό να τιμήσει την προδιαγραφόμενη συμμαχία της με Ελλάδα και Κύπρο ενώ δεν ξεχνά το ρόλο της Τουρκίας όταν επί προεδρίας του ισλαμιστή προέδρου Μ.Μόρσι, το Κάϊρο είχε καταστεί υποτελές της Άγκυρας, και ήταν έτοιμο να προωθήσει τις γεωπολιτικές επιδιώξεις της.
Στην Αίγυπτο θεωρούν ότι οι Τούρκοι εξοπλίζουν τους απανταχού ισλαμιστές εγκληματίες, όπως και αυτούς του Σινά με τους οποίους πολεμά καθημερινά πλέον ο αιγυπτιακός Στρατός (η ισχύς του θεωρείται ακόμα απαγορευτική, ώστε οι ισλαμιστές να επιχειρήσουν μια κατά μέτωπο επίθεση, και αρκούνται σε αντάρτικες επιθέσεις).
Όπως θα δείτε από το παρακάτω βίντεο, έχουν απόλυτο δίκιο. Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο που επιβεβαιώνουν την υπόθεση, την οποία μέχρι σήμερα διέψευδε κατηγορηματικά η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της 'Αγκυρας, για παραδόσεις όπλων στους εξτρεμιστές-εισβολείς αντάρτες που πολεμούν στη Συρία και σφάζουν γυναίκες, γέρους και παιδιά, στις αρχές του 2014.
Στην έντυπη και στην ηλεκτρονική της έκδοση, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες με οβίδες κρυμμένες κάτω από φάρμακα μέσα σε φορτηγά που επισήμως είχαν ναυλωθεί από ανθρωπιστική οργάνωση και τα οποία η τουρκική αστυνομία είχε σταματήσει Ιανουάριο του 2014 κοντά στα συριακά σύνορα.
Σύμφωνα με την Cumhuriyet, τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί από την αστυνομία κοντά στα σύνορα μετέφεραν 1.000 οβίδες, 80.000 σφαίρες για όπλα μικρού και μεγάλου διαμετρήματος και εκατοντάδες εκτοξευτήρες ρουκετών. Η προμήθεια αυτού του ρωσικής κατασκευής υλικού είχε γίνει από χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, προσθέτει η εφημερίδα.
Την ίδια στιγμή τον πλήρη έλεγχο της δέκατης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Bank Asya, δήλωσαν πως πήραν χθες οι τουρκικές αρχές, εξέλιξη η οποία ερμηνεύεται ως ένα ακόμα επεισόδιο του πολέμου ανάμεσα στην κυβέρνηση του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένου εχθρού του.
Σε ανακοίνωση την οποία ανήρτησε στον ιστότοπό του, ο τουρκικός φορέας ρύθμισης και εποπτείας του τραπεζικού συστήματος (BDDK) διευκρινίζει πως ανέθεσε τον έλεγχο της ισλαμικής τράπεζας στο Ταμείο Ασφάλισης και Εγγύησης των Καταθέσεων (TMSF), ένα δημόσιο οργανισμό.
Ο BDDK δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή επικαλούμενος το ότι «τα προβλήματα που προκαλούνταν στις δραστηριότητες της τράπεζας από τη χρηματοοικονομική της δομή, από τις εταιρικές της σχέσεις και από τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου συνιστούσαν κίνδυνο (...) για την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος» της Τουρκίας.
Η τουρκική κυβέρνηση είχε εξαπολύσει την επίθεσή της εναντίον της Bank Asya τον περασμένο Φεβρουάριο, παίρνοντας τον έλεγχο του Διοικητικού της Συμβουλίου, τον οποίο επίσης ανέθεσε στο TMSF, επικαλούμενη τότε την «έλλειψη διαφάνειας» στον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας. Τότε, μάλιστα, η διεύθυνση του πιστωτικού ιδρύματος είχε καταγγείλει την πράξη χαρακτηρίζοντάς την «παράνομη» απόφαση, την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση έκανε λόγο για τα «πολιτικά» κίνητρα της απόφασης.
Η Bank Asya, η οποία ιδρύθηκε το 1996, θεωρείται στενά συνδεδεμένη με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, του Τούρκου ιμάμη ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, από όπου διευθύνει ένα τεράστιο δίκτυο σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και επιχειρήσεων στην Τουρκία και σε άλλες χώρες.
Αν και υπήρξε πιστός σύμμαχος του Ερντογάν αφότου αναδείχθηκε στην εξουσία το 2002, μετατράπηκε σε ορκισμένο εχθρό του μετά το σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο κηλίδωσε την υπόληψη της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης στα τέλη του 2013.
Έκτοτε, ο τότε πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του τουρκικού κράτους έχει κηρύξει τον πόλεμο στον Γκιουλέν, εξαπολύοντας μια σειρά διωγμών προσώπων που φέρονται να είναι μέλη του τάγματός του, του Χιζμέτ, ιδίως στις τάξεις της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.
Η Bank Asya απασχολεί 5.000 υπαλλήλους στην Τουρκία. Διαθέτει 300 υποκαταστήματα και έχει περίπου 4,5 εκατ. πελάτες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή των τουρκικών αρχών ανακοινώθηκε μόλις οκτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία δεκατρία χρόνια, θεωρείται το φαβορί στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, παρόλο που τα ποσοστά του εμφανίζονται μειωμένα.
Το σημαντικότερο όμως με τον Φ.Γκιουλέν είναι ότι ζει σε ράντσο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και θεωρείται άνθρωπος των Αμερικανών, με τον οποίο οι Αμερικανοί ήλπιζαν στη δημιουργία μετριοπαθούς και ελέγξιμου Ισλάμ. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν όμως τους προέκυψε ιδιαίτερα ανεξάρτητος και...ανυπάκουος. Τώρα προσπαθούν να τον "πριονίσουν" κάτι που έχει αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και για την Ουάσιγκτον, άλλωστε στο μέτωπο της Συρίας είχαν και έχουν κοινή στρατηγική.

Μαζί δημιούργησαν και εξόπλισαν όλες τις τζιχαντιστικές ομάδες που πολεμούν εναντίον του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ και έχουν γενοκτονήσει χιλιάδες Ελληνορθόδοξων Χριστιανών,Αλαουϊτών, Σιιτών, αλλά και αρκετών Σουνιτών που δεν ήθελαν να ταχθούν μαζί τους και να γίνουν εγκληματίες.
πηγή

Οι φίλοι μας οι πελαργοί

Οι φίλοι μας οι πελαργοί  
Οι πελαργοί, κοινώς λέλεκες ή λελέκια, είναι μεγάλα πουλιά με μακρυά πόδια και μακρύ λαιμό, τα οποία ζουν στις θερμότερες περιοχές του πλανήτη και σε ξηρά κλίματα. Οι πελαργοί δεν μπορούν να κρώξουν γιατί δεν έχουν φωνητικό όργανο και παράγουν κρότους με το ράμφος τους. Αρκετά είδη τους είναι αποδημητικά ενώ τρώνε συνήθως βατράχους, ψάρια, έντομα και σκουλήκια.


Οι πελαργοί ήταν πάντοτε αγαπητοί και οικείοι στην Ελλάδα, καθώς προτιμούν να φωλιάζουν μέσα στις πόλεις και στα χωριά και να βρίσκονται σε επαφή με τους ανθρώπους. Έχουν συνδεθεί στενά με τους μύθους και τις παραδόσεις μας.
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι πελαργοί ήταν πάντοτε αγαπητοί και οικείοι στην Ελλάδα, καθώς προτιμούν να φωλιάζουν μέσα στις πόλεις και στα χωριά και να βρίσκονται σε επαφή με τους ανθρώπους. Έχουν συνδεθεί στενά με τους μύθους και τις παραδόσεις μας.
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί
Οι φίλοι μας οι πελαργοί