Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες

Αγωνία τέλος για τους 2205  μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι βαθμοί των υποψηφίων για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
5
Με βάση τη βαθμολογία οι μαθητές μπορούν να υπολογίσουν τις Σχολές που «πιάνουν» και να κινηθούν αναλόγως.
Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα
πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
- Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).
Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη 3-7-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση).
Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Γιατί Γέροντα χωρίζουν τα ζευγάρια;


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ : «Βρώμικο 89» ή όταν το ΚΚΕ κυβέρνησε με... ΝΔ

 http://dea.org.gr/sites/dea.org.gr/files/styles/square_large/public/sygkybernisi_89.jpg?itok=CPmQFsoj

 Ποτέ πια το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν πέτυχε εκλογικά αποτελέσματα σαν εκείνα που σημείωνε πριν συμμετάσχει στην κυβέρνηση Τζαννετάκη
Ηταν σαν σήμερα, 1η Ιουλίου, αλλά πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Ηταν 1η Ιουλίου 1989, όταν η Ελλάδα εμβρόντητη άκουγε κάτι, μια μεγάλη είδηση, που την έκανε να μην πιστεύει στ' αυτιά της: θα σχηματιζόταν κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το... ΚΚΕ!!! Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ηγέτης τότε του ΚΚΕ, είχε συμφωνήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την προηγούμενη νύχτα ακόμη και τη σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία ορκίζεται την επομένη, 2 Ιουλίου 1989, με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη. Σκοπός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΚΚΕ είναι να παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

 Ο Χ. Φλωράκης νομίζει ότι αν ο Α. Παπανδρέου μπει φυλακή ή πεθάνει εξαιτίας του βαρύτατου καρδιακού προβλήματος που έχει, ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» που έχει φτιάξει με το ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου (το οποίο έχει μετονομαστεί σε Ελληνική Αριστερά - ΕΑΡ) θα γίνει... αξιωματική αντιπολίτευση! Το σύστημα έχει «δουλέψει» τον Χ. Φλωράκη και με «στημένες» δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τον Συνασπισμό να παίρνει μέχρι και 23%, από 9,89% που είχε πάρει το ΚΚΕ συν 1,84% του ΚΚΕ Εσωτερικού στις βουλευτικές εκλογές του 1985.
Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 18ης Ιουνίου 1989 που έχουν προηγηθεί του σχηματισμού της κυβέρνησης με τη ΝΔ ήταν οδυνηρό για τον ηγέτη του ΚΚΕ.
 Παίρνει ο Συνασπισμός μόνο 13,12% έναντι ποσοστού 39,15% του ΠΑΣΟΚ. Το «υπό διάλυση» ΠΑΣΟΚ παίρνει δηλαδή τριπλάσιο ποσοστό από τον Συνασπισμό που θα γινόταν... «αξιωματική αντιπολίτευση»!
Λόγω του σχεδόν αναλογικού συστήματος όμως το 44,25% της ΝΔ δίνει 145 βουλευτές στον Κ. Μητσοτάκη. Ο Χ. Φλωράκης «τσοντάρει» τους βουλευτές του Συνασπισμού για να παραπέμψει η ΝΔ τον Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό γίνεται με ψηφοφορία στη Βουλή στις 27 Σεπτεμβρίου 1989. Στο μεταξύ, στους κόλπους του ΚΚΕ έχουν εξεγερθεί η αριστερή του πτέρυγα και η ΚΝΕ εναντίον της συνεργασίας με τη Δεξιά.
Στις 5 Νοεμβρίου 1989 γίνονται νέες βουλευτικές εκλογές. Ωφελημένη από την κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ βγαίνει η ΝΔ.
 Αυξάνει το ποσοστό της στο 46,2% και παίρνει 148 έδρες (από 44,25% και 145 έδρες). Κερδισμένο αποδεικνύεται και το ΠΑΣΟΚ, που ξεπερνάει το 40% -παίρνει 40,67% για την ακρίβεια. Ο Συνασπισμός πέφτει στο 10,96%. Η... «αξιωματική αντιπολίτευση» του Χ. Φλωράκη έχει πλέον το ένα τέταρτο του ποσοστού του «διαλυόμενου» ΠΑΣΟΚ!
 Πλήρης αποτυχία της γραμμής του ΚΚΕ.
Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και ο πολιτικός εξευτελισμός: ο Χ. Φλωράκης αποφασίζει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση όχι πλέον μόνο με τη ΝΔ αλλά και με τους... «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ», όπως τους αποκαλούσε! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ συγκροτούν την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα τετράμηνης διάρκειας. Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ γίνεται χαμός. Θύελλα αντιδράσεων. Πολλές χιλιάδες μέλη αποχωρούν ή διαγράφονται. Φεύγουν 11 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ο ένας από τους τρεις ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Δημήτρης Δεσύλλας.
Στις εκλογές που γίνονται στις 8 Απριλίου 1990, η ΝΔ παίρνει 150 έδρες με ποσοστό οριακά αυξημένο -46,88%. Το ΠΑΣΟΚ πέφτει κατά δύο μονάδες, στο 38,62%. Νέα πτώση σημειώνει ο Συνασπισμός.
 Η εκλογική του απήχηση συρρικνώνεται στο 10,28%. Ο Κ. Μητσοτάκης προσεταιρίζεται τον μοναδικό βουλευτή που εκλέγει η ΔΗΑΝΑ ονόματι Θόδωρο Κατσίκη και έτσι φτιάχνει επιτέλους αμιγή δεξιά κυβέρνηση με 151 βουλευτές, η οποία θα αντέξει τριάμισι χρόνια. Από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο του 1991 διαλύεται και ο Συνασπισμός της Αριστεράς, ενώ διασπάται εκ νέου το ΚΚΕ, καθώς αποχωρούν 44 από τα 111 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του. Στις εκλογές του 1993 ολοκληρώνεται η συμφορά για την Αριστερά.
Το μεν ΚΚΕ παίρνει ποσοστό της δεκαετίας του... 1930 (4,54%), το δε υπόλοιπο του Συνασπισμού δεν μπαίνει καν στη Βουλή (2,94%)! Εχει φυσικά ήδη διαλυθεί η Σοβιετική Ενωση και το «σοσιαλιστικό στρατόπεδο», πέρα από τα ολέθρια σφάλματα της ηγεσίας του ΚΚΕ.
Ποτέ πια όμως το ΚΚΕ δεν θα ξαναπλησιάσει τα εκλογικά ποσοστά που συγκέντρωνε πριν συμμετάσχει στις κυβερνήσεις με τη ΝΔ αρχικά και με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια.

http://www.ethnos.gr

Στου Ιούλη τις κορφές ...


Μήνας πυρρός  και Ανάργυρος ήρθε να σε γιατρέψει …
Με ιάματα και εσπερινούς ψυχές  να γαληνέψει  !
Άρτοι σε κόφες καρτερούν ξανά να ευλογηθούνε
Κι ανοιξαντάρια άπαυστα από παντού ηχούνε …
Σε αποσκιάδα Ιερού σε ασπάστηκε  στα μάτια…
Δρωτάρια στάξανε στη γη, ποτίσαν  μονοπάτια ,
που οδηγούν σε Εκκλησιές σε βράχους λαξευμένες
από τη Μάνη ως τις Μαριές σεπτά  Λειτουργημένες.

 


Χρυσοβαλάντου η Κυρά , Αγιά Παρασκευούλα ,
και Αθωνίτες Άγγελοι  σε μιας Ζωής πηγούλα ,
το Ζέον ετοιμάζουνε ,  Νυμφώνος  Κοινωνία ,
την μέρα που εορτάζουνε μνήμη τους την οσία .


Μικρής  Μαρίνας  προσευχή τον σατανά πατάει ,
Τρίχρονου Μάρτυρα  η ευχή την Μάνα του οδηγάει,
Και ένα χαλίκι από τη Χιό στο αίμα βουτηγμένο
Μαρκέλλας είναι φυλαχτό , αιώνες δωρισμένο .
Προκόπιος  που κρύσταλλο  στον Ουρανό υψώνει ,
Και Κυριακή και Υάκινθος με όνομα που μυρώνει ,
Στου Ταϋγέτου τα ύψιστα  λιβάνι κουβαλάνε ,
του Αγιολιά την μηλωτή γέρνουν και προσκυνάνε …


Όλους , Θεσβίτης τους θωρεί καθώς ξαναανεβαίνει …
Σε πύρινο άρμα ένδοξος τον ερχομό προσμένει ,
Της Παρουσίας του Χριστού της ένδοξης της Θείας ,
Σάλπιγγα , Πρόδρομος κι αυτός Θεού Επιφανείας …
Μήνας πυρρός  και Ανάργυρος ήρθε να σε  γητέψει  …
Στου  παραδείσου τις κορφές , τον Πλάστη  να αγναντέψει   !

Νώντα Σκοπετέα 
Από την συλλογή στιχουργημάτων με τίτλο: 
Του Μηνού η ψυχή .
 
καλό μήνα!

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μουσουλμάνος δολοφόνησε έγκυο πόρνη επειδή δούλευε κοντά σε τζαμί!


Η Mariana Popa ήταν έξι εβδομάδων έγκυος μαχαιρώθηκε από τον Farooq Shah.


Η Ρουμάνα ιερόδουλη προσπαθούσε να βγάλει χρήματα για να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια της όταν δολοφονήθηκε. Ο Shah την μαχαίρωσε αφού την είχε προειδοποιήσει να μην εργάζεται κοντά σε τζαμί στο Esex.

  

Μουσουλμάνος που μαχαίρωσε μια έγκυο ρουμάνα πόρνη μετά την προειδοποίηση να μην εργάζεται κοντά σε τζαμί, φυλακίστηκε σε τουλάχιστον 29 χρόνια.


Ο Farooq Shah, 21 ετών, βύθισε ένα μαχαίρι στο στήθος της Mariana Popa, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του κατά μήκος ενός τμήματος μιας οδού διαβόητης για τις «εργαζόμενες του σεξ». Η Popa, 24 ετών, ήταν στη Βρετανία για μόλις τρεις εβδομάδες και προσπαθούσε να κερδίσει χρήματα για να στηρίξει την οικογένειά της όταν μαχαιρώθηκε. Τρέκλισε έως το κατάστημα Chicken & Pizza 4U και κατέρρευσε μέσα σε μια λίμνη αίματος καθώς ο δολοφόνος έφυγε από το σημείο του εγκλήματος με το ποδήλατό του.


Η μητέρα που ήταν στην έκτη εβδομάδα κύησης στο δεύτερο παιδί της, πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Πλάνα έδειξαν στις 28 Οκτωβρίου τον Shah να περιμένει στο προαύλιο ενός γκαράζ κοντά στο σημείο όπου εργάζονται οι πόρνες. Η χαρακτηριστική εμφάνιση του Σαχ είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη του δολοφόνου στο βίντεο - αλλά ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν το θύμα λανθασμένης ταυτότητας.


Στην κατοχή του βρέθηκε κλεμμένο κινητό, όταν συνελήφθη για τη δολοφονία της Popa. O Shah ισχυρίστηκε ότι ήταν στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση τη στιγμή της δολοφονίας, αφού επέστρεψε από ένα πάρτι μεθυσμένος και μαστουρωμένος από κάπνισμα κάνναβης. Είπε ότι ένας άγνωστης ταυτότητος άνθρωπος τον πλησίασε στο δρόμο, καθώς επέστρεφε σπίτι του και του πούλησε το τηλέφωνο.


Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε 29 χρόνια κάθειρξη.


Ο δικαστής είπε: «Ήταν μια τρομερή επίθεση η οποία αναπόφευκτα οδήγησε στο θάνατό της. Διεξήχθη με ανάλγητη αδιαφορία ενάντια σε μια ανυπεράσπιστη γυναίκα. Η Mariana Popa δεν είχε καμία ελπίδα.»


Κατά τη διάρκεια της δίκης ο εισαγγελέας ρώτησε τον Σαχ: «Ποια ήταν η συνομιλία με την κυρία Popa περίπου; «Μήπως της ζήτησες να έρθει μαζί σου; Μήπως να σου δώσει τα χρήματά της; Μήπως σε απέρριψε επειδή είχες ποδήλατο και δεν είχες αυτοκίνητο; Ή θα ήταν αυτό το βράδυ που περιπολούσατε στην περιοχή για πόρνες; Μήπως της είπες να φύγει από την περιοχή, να απομακρυνθεί από τα τζαμιά;»


Οι ένορκοι παρακολούθησαν το βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο οποίο καταγράφηκε ο Σαχ να κάνει τη δολοφονία. Ο Σαχ ανέφερε πως είναι πολύ όμορφος (!!!!!) και πως δε χρειαζόταν να πληρώσει για να κάνει σεξ. Το θύμα της επίθεσης που πραγματοποίησε νωρίτερα ο Σαχ ήταν ένας τυφλός άντρας από τον οποίο αφαίρεσε 400 αγγλικές λίρες και το κινητό του τηλέφωνο. Ένα ποδήλατο ακριβώς ίδιο με αυτό που καταγράφηκε να έχει ο δολοφόνος βρέθηκε έξω από το σπίτι του Σαχ.


Σε δήλωσή του ο φίλος της Πόπα, Νικολάι Ντρεζαλιού, είπε ότι οι δυο τους είχαν μετακομίσει στο Λονδίνο, μόλις τρεις εβδομάδες πριν δολοφονηθεί, αφότου έμαθε ότι ήταν έγκυος.


Ανέφερε στους ενόρκους πως άφησε τη ρουμανική πόλη Caracal το 2012 για την Ιταλία, και αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Esex, όπου η Popa είχε γνωστούς.

«Ήταν ενώ ήμασταν στην Ιταλία η Mariana μου είπε ότι ήταν έγκυος. Ήταν εγκυμοσύνη που επιδιώξαμε, θέλαμε να κάνουμε ένα παιδί», είπε ο Drezaliu. «Δύο ή τρεις νύχτες εργάστηκε μέχρι τις 12:30 και στη συνέχεια μία φορά δεν ήρθε πίσω μέχρι νωρίς το πρωί - μου είπε ότι είχε κοιμηθεί σε φίλους. «Αφού δολοφονήθηκε η αστυνομία μου είπε ότι εργαζόταν ως πόρνη. Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ και καταστράφηκαν τα σχέδια μας να κάνουμε οικογένεια». Ο Σαχ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία αλλά και για τη ληστεία στον τυφλό άντρα.

πηγή 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ιός «αδειάζει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς - Πώς να προστατευτείς!

 http://electroniccrime.files.wordpress.com/2010/09/pcprotection.jpg

Στο στόχαστρο όσοι χρησιμοποιούν το e-banking
Συναγερμό για κακόβουλο λογισμικό που εξαπλώνεται μέσω e-mail και… αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς σήμανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εφιστώντας την προσοχή όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες e-banking! 

Πώς «χτυπά» ο ιός
 
Ο ιός ονομάζεται EMOTET και «χτυπά» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο. Ο χρήστης λαμβάνει e-mail το οποίο τον ενημερώνει για κάποια μεταφορά ποσού που έγινε στο τραπεζικό του λογαριασμό και το οποίο περιέχει link για περισσότερες πληροφορίες.

Μόλις ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο (link), που περιέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχίζει η εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού, εν αγνοία του χρήστη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΕΜΟΤΕΤ έχει την ικανότητα να παρακάμπτει ακόμα και την ασφαλή σύνδεση HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) και υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking (username, password, κτλ), καθώς και τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic).

Πώς να προστατευτείς
Όπως τονίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όσοι λαμβάνουν αυτού του είδους το e-mail ΔΕΝ πρέπει να ανοίγουν το link, ούτε να «κατεβάζουν» αρχεία που πιθανόν περιέχει!

Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται σε κάθε χρήστη η επιβεβαίωση των συναλλαγών μέσω της τράπεζας. Κατ' αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ορθότητα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Σε περίπτωση που ο χρήστης «πατήσει» το επίμαχο link, συστήνεται η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210 6476464 ή στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr και 11012@hellenicpolice.gr

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

 
πηγή

Στην κάψα του καλοκαιριού

    

Ο καύσωνας στην ύπαιθρο έχει εντελώς διαφορετική υφή και ουσία από τον καύσωνα στην πόλη..
    
     Να περπατάς μέσα στο καύμα του καταμεσήμερου ανάμεσα στις ελιές, με τους ήχους των τζιτζικιών, τ' αρώματα των ξερών χορταριών, και τα παιχνίδια της σκιάς με το φως, το σκληρό φως του καλοκαιρινού μεσημεριού,
     ..πλησιάζει την ηδονή της αισθητικής απόλαυσης, περιέχει κάτι απ' την αρχαία τραγωδία, μιά ισχυρή γεύση κάθαρσης, μιά πνευματική λύτρωση, έναν τρόπο σκέψης κι ενδοσκόπησης.

     Το ίδιο και περπατώντας δίπλα στις ξερολιθιές, δίπλα στα αιώνια άνυδρα χωράφια, στο βασίλειο της συκιάς και της φραγκοσυκιάς, παραδαρμένος απ' το λυτρωτικό μελτέμι και λουσμένος στο ακάθεκτο φως του μεσημεριανού ήλιου,
     ..το μελτέμι κι οι σκληρές ακτίνες, που μπαίνουν μέσα σου και σε καθαρίζουν, σε καθαγιάζουν, και σε παραδίνουν πάλι στην κοινωνία των ανθρώπων,
     ..έχοντάς σου δείξει για λίγες στιγμές τί είναι και ποιός είναι ο άνθρωπος μέσα στην φύση,
     ..ή τί θα έπρεπε να είναι ο άνθρωπος μέσα  στην φύση.

     Το ίδιο και περπατώντας γυμνοπόδαρος στην καυτή άμμο, δίπλα εκεί που σκάει το κύμα, μεθυσμένος απ΄την οσμή της αρμύρας και του ξερού καλαμιού, έχοντας πλάι σου παρηγοριά και φόβητρο την Μεγάλη Δύναμη, την μήτρα των έμβιων πλασμάτων τούτου του πλανήτη, αυτή που ενώνει και χωρίζει τόπους και ανθρώπους, την ατέλειωτη θάλασσα.

     Το καλοκαίρι κι ο καυτός του ήλιος είναι φύση, είναι το πανηγύρι της φύσης. 
     Είναι όμως και Ελλάδα. Η γιορτή κι η αποθέωση της Ελλάδας, του φωτός και του νού.
     Γιορτάζοντας το καλοκαίρι γιορτάζουμε την Ελλάδα.
     Λατρεύοντας το καλοκαίρι λατρεύουμε την χώρα μας.

     Ας το κάνουμε..
     Λιτά, σεμνά, και συνειδητά, σαν Έλληνες..
πηγή

Γενική παραλυσία στην κυβέρνηση εν... όψει εκλογών. Υπουργοί δεν ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται



Υπουργοί δεν ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται, ενώ ο Βενιζέλος κάνει τα παιχνίδια του


Την ώρα που οι δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά έχουν προσθέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προσπαθεί να ακροβατήσει μεταξύ των δικαιωμένων κοινωνικών ομάδων και της τρόικας, το νέο κυβερνητικό σχήμα, τρεις εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό, εξακολουθεί να δείχνει σημεία παραλυσίας.

Ελάχιστο παραγόμενο έργο -πλην ίσως των προαπαιτούμενων που έρχονται στα θερινά τμήματα της Βουλής-, έλλειψη συντονισμού και σύγχυση με τις αρμοδιότητες σίγουρα μόνο καλή εικόνα δεν εκπέμπουν προς τα έξω, με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να συνεχίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων και τους υπουργούς να αναλώνονται σε δηλώσεις συχνά εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους.

«Δεν έχει η Ελλάδα καιρό για χάσιμο. Απαιτείται ταχύς βηματισμός» είχε πει ο πρωθυπουργός κατά την ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο, ακόμα και τώρα, τα νεοεισερχόμενα μέλη αυτού ψάχνονται για να προσαρμοστούν στα καινούργια τους καθήκοντα και να καταλάβουν το νέο ρόλο τους. Προς το παρόν, στελεχώνουν τα γραφεία τους με υπαλλήλους-συνεργάτες της εμπιστοσύνης τους, ενώ αναμένουν επισήμως την ανακοίνωση των καθηκόντων τους, που ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, παρατείνοντας την αδράνεια.

Κοινή διαπίστωση κυβερνητικών και κομματικών στελεχών είναι ότι πολλοί υπουργοί δεν ξέρουν ούτε πού βρίσκονται ούτε πού πατάνε. Οτι δείχνουν να ενδιαφέρονται βασικά για τον εαυτό τους και το πολιτικό τους μέλλον, συχνά μάλιστα λαϊκίζοντας, με στόχο να διασφαλίσουν την εκλογική τους πελατεία. Δεν είναι τυχαίο ότι με την ανάληψη των υπουργικών θώκων τους μερικοί ξεκίνησαν όχι με οδηγό την κεντρική κυβερνητική γραμμή αλλά το ίδιον όφελος και τα μέγιστα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν σε προσωπικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι «πράσινοι» υπουργοί επιμένουν στην προσπάθειά τους να έχουν διακριτό ρόλο στην κυβέρνηση, εν όψει προφανώς και των εκλογών, που δεν αποκλείεται να γίνουν και εντός του τρέχοντος έτους. Η στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ, που σε κάθε ευκαιρία επιχειρεί να διαφοροποιείται από την κεντρική γραμμή, έχει προκαλέσει δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., που βλέπουν, όπως λένε, «το κόμμα του 8% να επιβάλλεται στην πλειοψηφία».

Με μια φράση, η κυβέρνηση είκοσι μέρες μετά το σχηματισμό της υπολειτουργεί και μεγάλο ζητούμενο είναι ένας κοινός τόπος συνεννόησης ανάμεσα στα μέλη της. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν φαίνεται από τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες των υπουργών και τις αιχμές που αφήνουν κατά των συναδέλφων τους, καθώς και από τις ανακολουθίες τους σε δημόσιες τοποθετήσεις τους. Οπως, για παράδειγμα, του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος από τη μία αντιτίθεται στην πώληση της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ, λέγοντας από τη μία ότι «δεν είναι τζόγος το νερό και η ενέργεια» και από την άλλη ότι «ειδικά για τη ΔΕΗ, αυτό που ψήφισα τον Ιούνη του 2011 (πρώτο Μνημόνιο), το στηρίζω και το πιστεύω και είναι ο στρατηγικός επενδυτής». Επίσης, του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, που ενώ σε συνέντευξή του εμφανιζόταν κατά των απολύσεων, με άμεση διευκρινιστική του δήλωση, τόνισε ότι δεν αμφισβητεί τις υποχρεώσεις της χώρας για τις απολύσεις!

Για τις απολύσεις κλήθηκε να τοποθετηθεί και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που είπε χωρίς δισταγμό: «Αν πρόκειται να κάνουμε απολύσεις, θέλω να σας πω ότι το θέμα αυτό αφορά 2.000 άτομα σε σύνολο 700.000 υπαλλήλων. Είναι προσχηματική η συζήτηση και δεν έχει κανένα νόημα».

Σε δύσκολη θέση για το ίδιο θέμα έχει περιέλθει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, ενώ είχε ψηφίσει «όχι» στις απολύσεις ως ανεξάρτητος βουλευτής, τώρα καλείται ως υπουργός Παιδείας να τις εφαρμόσει. Το μόνο που έχει καταφέρει είναι να πάρει ολιγοήμερη παράταση μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική αξιολόγηση.

Στην κυβέρνηση δηλώνουν ευτυχισμένοι που στην αντιπολίτευση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και όχι κάποιο άλλο κόμμα με άλλον επικεφαλής, καθώς, όπως ομολογούν, μια σοβαρή αντιπολίτευση θα μπορούσε να είχε ξεφύγει με διψήφιο νούμερο διαφορά από τη Ν.Δ.


Και τα αναδρομικά

Μέσα σ’ όλα αυτά, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν να αντιμετωπίσουν και τη σπαζοκεφαλιά των αναδρομικών για τους ενστόλους. Γιατί μπορεί για τους δικαστές η απόφαση του Μισθοδικείου να είχε ανακοινωθεί από το 2013 -άρα να είχαν προϋπολογίσει τα συγκεκριμένα χρήματα-, αλλά με τα νέα δεδομένα δημιουργείται νέα μεγάλη δημοσιονομική «τρύπα», με άγνωστο ακόμα τον τρόπο κάλυψής της μέσα από ισοδύναμα μέτρα. Και ενδεχόμενα νέα μέτρα, όπως αναγνωρίζουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ισοδυναμούν με το… κύκνειο άσμα.

Φίλιππος Πανταζής

πηγή

Θέμα ωρών οι βαθμοί των Πανελλαδικών...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTUb02y7IlhYzSf90N-Fp_J8zoo2mEZPTFIi-S1E-jeFx7oHkCm-bnizveWAuVqogDpSjJ9NbCyHmfKrV3bbLG445uLnitV4r5XV4zw-dGMUqBT30CcSv9KpE9xD9i3-OrOl2Tw5hmhQX4/s1600/k2014.png


 
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014, καθώς την Τρίτη 1 Ιουλίου, ανακοινώνεται η βαθμολογία τους, όπως έχει προαναγγείλει με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.
Οι βαθμοί θα αναρτηθούν σε ...
όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά στο διαδίκτυο, στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, η οποία προς το παρόν είναι εκτός λειτουργίας και αναμένεται να ενεργοποιηθεί αύριο.
Στο μεταξύ, ήδη έχει αρχίσει από σήμερα το πρωί η αποστολή των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών από το υπουργείο Παιδείας, ώστε εντός της ημέρας να τις έχουν λάβει οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες στην συνέχεια θα τις παραδώσουν αύριο το πρωί στα Λύκεια. Οι Διευθυντές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να προβούν στην απαραίτητη διασταύρωση μεταξύ των καταστάσεων μαθητών και των καταστάσεων των βαθμολογιών και εφόσον διαπιστώσουν ότι συμπίπτουν, θα αναρτήσουν τους βαθμούς το μεσημέρι της Τρίτης.
Μία ημέρα αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ Α....

Μηχανογραφικά δελτία
Από εκεί και πέρα οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου δύο εβδομάδες, έως τις 14 Ιουλίου, ώστε να οριστικοποιήσουν την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για αυτό το σκοπό, http://exams.it.minedu.gov.gr είναι ήδη ενεργοποιημένη από τις 24 Ιουνίου αν και έως αύριο δεν παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της υποβολής.
«Από την Τρίτη 24-6-2014 έως και τη Δευτέρα 14-7-2014, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό σας Δελτίο (Μ.Δ.) στη παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση. Σας υπενθυμίζουμε ότι, όσοι δεν έχετε, ήδη, λάβει κωδικό ασφαλείας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λύκειό σας για να δημιουργήσετε τον απαραίτητο κωδικό», αναφέρει σχετικά το υπουργείο, που διευκρινίζει ότι «από τις 24-6-2014 μπορείτε να υποβάλετε μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, μπορείτε να προβείτε στην τελική Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού σας Δελτίου».
Επισημαίνεται ότι με την οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό Δελτίο, αποκτά πλέον μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και πρέπει ο υποψήφιος να το εκτυπώσει ή να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να βλέπει τις τελικές επιλογές του.

Για τους υποψηφίους που δεν διαθέτουν υπολογιστή, το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των σχολείων τους για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και ότι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους εμπρόθεσμα γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
Από μέρα σε μέρα αναμένονται και οι οριστικές αποφάσεις για τα νέα και πιο «ελαστικά» κριτήρια των μετεγγραφών, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
enet.gr

Υποστολή σημαίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου, 50 χρόνια μετά

σχόλιο katouna koupepe: Ανισόρροποι καταφέρατε να το κλείσετε κι αυτό. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

koi-aeroporia-kleisimo1

Και επίσημα σήμερα Δευτέρα, μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ανεστάλη η λειτουργία του Αεροπορικού Αποσπάσματος του Αγρινίου, της πρώην 132 Σ.Μ. , που πλέον μετατρέπεται σε Φυλάκιο και υπάγεται διοικητικά στις 131 Σμηναρχία Μάχης του Ακτίου........
Στην εκδήλωση που έγινε το πρωί, παραβρεθήκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και άλλοι επίσημοι. Στο θρησκευτικό τμήμα  της τελετής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.  Κοσμάς.
Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι ενέργειες μεταφοράς διαφόρων υλικών, οπλισμού ενώ το πολιτικό προσωπικό θα μεταχθεί στο Ακτίο επίσης.
koi-aeroporia-kleisimo2
koi-aeroporia-kleisimo3

Τριάντα συνολικά υπαξιωματικοί θα αναλάβουν τη φύλαξη του στρατοπέδου και των πανάκριβων εγκαταστάσεων του και πλέον αφού αυτό το κεφάλαιο κλείνει οριστικά, στοίχημα για την τοπική κοινωνία αποτελεί η αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων, σε χώρο 2.500 στρεμμάτων , προτού απαξιωθούν και αφεθούν έρμαιο του χρόνου και παρανόμων.
Στο αεροδρόμιο θα λειτουργήσει και φέτος πυροσβεστικό κλιμάκιο της ΜΑΕΔΥ για τον αντιπυρικό έλεγχο και την δασοπυρόσβεση στην Αιτωλοακαρνανία.
koi-aeroporia-kleisimo4
koi-aeroporia-kleisimo5
koi-aeroporia-kleisimo6
koi-aeroporia-kleisimo7

πηγή