Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν σηκώνουμε λόγο. - Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqtoUX2RiizbuTceGBpLXzWGRG9gmQuMl0BvifTUsHXZu8lnAQW48LO5bBm285fnNrlgawTBa9RSBGCPO6kA0ASdp1L84mW44g2FQGN4s_yQ7E_60j5Y3F3L7LBBJLDU7z3xRpokAIIeY/s1600/Efraim+ieromonahos+Katounakiotis8.jpg
Άνθρωπος ο οποίος επαινεί τον πλησίον του και κατακρίνει τον εαυτό του, φθάνει σε μέτρα αγιότητος. Αν ζητάς εσύ από τον άλλονε, επειδή σε λύπησε, να σου βάλει μετάνοια, δεν είσαι καλά, δεν είσαι εντάξει, δεν βαδίζεις στο δρόμο της καλογερικής.
Φθάσαμε, πατέρες, σ' ένα τέτοιο σημείο, που μπορώ να πω ότι, όταν ήμασταν κοσμικοί, ήμασταν καλύτεροι. Τώρα δεν σηκώνουμε λόγο, δεν σηκώνουμε λόγο.
Τα πατερικά βιβλία λένε ότι ο αββάς Νισθερώ απέκτησε φήμη αγίου ανδρός. Και πήγε άλλος και του λέει: «Τι αρετή έκανες, πάτερ, κι έφθασες σ' αυτά τα μέτρα;» Λέει: «Αφότου μπήκα στο μοναστήρι, είπα, εγώ και το γαϊδούρι ένα είμαστε. Όσο μιλάει το γαϊδούρι, όταν το δέρνεις, τόσο θα μιλήσω κι εγώ». Αυτό ήταν το θεμέλιο, ότι και να τον δείρουνε, «ευλόγησον». Τώρα εμείς φθάσαμε στο σημείο, δεν σηκώνουμε λόγο. 

ΗΠΑ: «Μια μορφή ολοκληρωτισμού που εξαπλώνεται, είναι ο “γάμος” των ομοφυλόφιλων», λέει ομοφυλόφιλος




LifeSiteNews / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του γάμου από το ομοφυλοφιλικό λόμπι "είναι μια μορφή ολοκληρωτισμού που εξαπλώνεται", είπε στο LifeSiteNews ο Doug Mainwaring ένας αυτο-προσδιοριζόμενος ομοφυλόφιλος στη δεύτερη ετήσια Πορεία για τον Γάμο στην Ουάσιγκτον, DC.


«Ακόμη και πριν από 10 χρόνια, στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, ήταν ένα αστείο.... «Αυτός είναι ο σύζυγός μου, χα χα χα».


Ο Doug Mainwaring, που ήταν ομιλητής στην Πορεία, μίλησε με το LifeSiteNews μετά από την σύντομη ομιλία του. Ερωτηθείς για το σεξουαλικό προσανατολισμό του, είπε, «εγώ προσδιορίζομαι ως ομοφυλόφιλος με την ίδια έννοια που ένας αλκοολικός που παρακολουθούσε συναντήσεις στους ΑΑ (Ανώνυμους Αλκοολικούς) για πολλά χρόνια πάντα θα προσδιορίζει τον εαυτό του ως έναν αλκοολικό».


Ο Mainwaring σημείωσε ότι έχει "βάλει το θέμα αυτό στην άκρη πριν από λίγα χρόνια," αλλά "τα ερεθίσματα εξακολουθούν είναι μέσα μου." Αλλά είπε ότι διαφωνεί με τον επαναπροσδιορισμό του γάμου επειδή ο «γάμος» ατόμων του ιδίου φύλου είναι η πιο απίθανη ιδέα που έχει εμφανιστεί».


«Δεν χρειάζεται να μεταχειριστώ θρησκευτικά επιχειρήματα. Αρκούν αυτά από το φυσικό νόμο – αλλά οι άνθρωποι απορρίπτουν ακόμη και το φυσικό νόμο σήμερα», είπε ο Mainwaring. «Ακόμη και πριν από 10 χρόνια, στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, ήταν ένα αστείο. Αυτός είναι ο σύζυγός μου, χα χα χα».


«Οι γκέι και οι λεσβίες έχουν χρησιμοποιηθεί ως πιόνια από “προοδευτικούς” να φέρουν αυτό το θέμα που αισθάνομαι πραγματικά έντονα ότι έχει οδηγήσει σε έναν αυξανόμενο ολοκληρωτισμό», είπε.


Σημειώνοντας την πίεση που δέχτηκε ο πρώην CEO της Mozilla, Brendan Eich (δες εδώ κι εδώ) και άλλα διάσημα πρόσωπα, είπε ότι «φιμώνουμε τους εαυτούς μας επειδή φοβόμαστε να πούμε τίποτα που μπορεί να κάνει άλλους ανθρώπους να μην μας δουν τόσο καλά. Και κάνοντάς το αυτό, όλοι δείχνουμε ότι συμφωνούμε. Η σιωπή είναι συμφωνία».


Σημειώνοντας την πίεση που ασκήθηκε σε «CEOs και παγκοσμίου φήμης χειρουργούς εγκεφάλου», συγκεκριμένα, στον Δρ Μπεν Κάρσον, επειδή έκαναν δωρεές ή μίλησαν υπέρ του («παραδοσιακού») γάμου, ο Mainwaring λέει ότι το μήνυμα είναι «αυτά θα πάθεις κι εσύ. Για αυτό καλύτερα να προσέχεις».


Οι δικαστές "πέφτουν σαν ντόμινο" στο θέμα του γάμου, είπε. «Δεν πιστεύω ότι ξαφνικά “όλοι είδαν το φως” στο θέμα του “γάμου” των ομοφυλόφιλων. Νομίζω ότι δεν θέλουν να τους βλέπει κανείς στραβά στα πριβέ club τους».


Ο Mainwaring επισήμανε ένα άρθρο του Reuters, το οποίο έδειξε ότι τα κορυφαία αμερικάνικα δικηγορικά γραφεία υποστηρίζουν τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων και τους υποστηρικτές του στο δικαστήριο. «Έχω μιλήσει με δεκάδες δικηγόρους εδώ γύρω», λέει ο Mainwaring «και όλοι τρέμουν από φόβο».


«Είναι η επίδραση των “προοδευτικών” στην κοινωνία μας, και θα “κερδίσουν την μάχη” με όποιον τρόπο μπορούν».

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ – Ισραηλινός στρατιώτης: “Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά” ! Δείτε το tweet της ντροπής…


Το μίσος δεν κρύβεται τελικά… Ένας από τους Ισραηλινούς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν Παλαιστινίους και δη παιδιά στη Γάζα, αποφάσισε να δείξει πόσο έχει ξετρελαθεί με το «κατόρθωμα» του…



Ο Ντέιβιντ Οβάντια είναι σκοπευτής του Ισραηλινού Στρατού και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία είναι ξαπλωμένος μπροστά από το όπλο του και το σχόλιο του αναφέρει: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες».
Αμέσως προκλήθηκε σάλος με τη φωτογραφία, στην οποία ο στρατιώτης ομολογεί πόσο απολαμβάνει τα εγκλήματα του, να ανεβαίνει και στο tweeter. Πιθανολογείται ότι αυτές τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Πάντως, ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι μετά από αυτό οι «Ανώνυμοι» χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram και τον έσβησαν, ενώ μπήκαν και στα… άδυτα της Μοσάντ..
πηγή

ΣΚΩΤΙΑ: Στην φυλακή γιατί πέταξαν φέτες μπέικον σε τζαμί!


Σε μια έφηβη κοπέλα και σε έναν 39χρονο άντρα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, επιβλήθηκαν στερητικές της ελευθερίας ποινές, επειδή «βεβήλωσαν» ένα τζαμί πετώντας φέτες μπέικον….

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η 18χρονη Chelsea Lambie από το Paisley και ο Douglas Cruikshank από το Galashiels, είχαν αρνηθεί ότι είχαν συμπεριφερθεί με τρόπο απειλητικό που πιθανόν να προκάλεσε φόβο και αναστάτωση τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου του περασμένου έτους, όταν τύλιξαν φέτες μπέικον γύρω από τις κύριες λαβές στις πόρτες του Κεντρικού Τζαμιού στο Potterrow του Εδιμβούργου και έριξαν μπέικον στο χώρο. Το δικαστήριο έκρινε ότι το αδίκημα είχε ρατσιστικό υπόβαθρο.


Το τζαμί στο Εδιμβούργο που δέχτηκε δολοφονική επίθεση από φέτες μπείκον

[...] ο 34χρονος Usman Mahmood, κατέθεσε στο δικαστήριο: «Έμεινα έκπληκτος με αυτό το ‘αστείο’. Είναι εναντίον της κουλτούρας μας και της θρησκείας μας. Εμείς δεν τρώμε χοιρινό κρέας ούτε ακόμα και το αγγίζουμε. Ένιωσα πολύ άσχημα βλέποντας αυτό το κρέας στον ιερό τόπο μου. Πληγώθηκα όταν είδα αυτό το κρέας που κρέμεται στο εσωτερικό του τεμένους στην περιοχή του προσκυνήματος. Ήταν πολύ ενοχλητικό». Πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι "πολύ χειρότερη" αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι στο τζαμί. Υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος στην αίθουσα προσευχής εκείνη την ώρα.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος άντρας είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πριν το περιστατικό, ενώ η κοπέλα είναι μητέρα μικρού παιδιού, κάτι που φαίνεται δεν συγκίνησε το δικαστήριο. Το οποίο την καταδίκασε σε 12 μήνες φυλακή. [Επιβαρυντικό στοιχείο : η νεαρή κοπέλα ανήκε στην οργάνωση "Scottish Defense League"].


ΚΟ: Να θυμίσουμε: τον Δεκέμβριο του 2011, στο Leicester, νεαρές μουσουλμάνες με καταγωγή από την Σομαλία, υπό την επήρεια αλκοόλ, άρχισαν χωρίς λόγο να κλωτσάνε μια νεαρή λευκή Βρετανίδα απευθύνοντάς της ρατσιστικά επίθετα, όπως «σκοτώστε την λευκή τσούλα» και άλλα χειρότερα. Το δικαστήριο της άφησε ελεύθερες, με την απίστευτη αιτιολογία ότι επειδή ήταν μουσουλμάνες δεν… είχαν συνηθίσει να πίνουν!!! Οποία δικαιοσύνη.

 πηγή

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για μένα,παλεύω για να ζήσω…Η ζωή είναι πολύτιμη.

  http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/03/ELLH-KARKINOS04-keria-29MARCH2014-500x333.jpg
Ήτανε Τετάρτη βράδυ. «Βουλιαγμένη» στον καναπέ, περιτριγυρισμένη από χιλιάδες σκέψεις.
Έχετε ένα νέο μήνυμα στο κινητό. Ανάγνωση; «Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για μένα, παλεύω για να ζήσω έστω και μια μέρα παραπάνω. Προσπαθώ να τον ρουφήξω, να περάσω όσο το δυνατό περισσότερες στιγμές μπορώ με τα παιδιά μου».
Σάστισα, δάκρυσα, κόμπιασα. Πως να αντιδράσω; Τι να απαντήσω; Τι να πω; Οι λέξεις ξαφνικά έχασαν τη δύναμη τους. Διάβαζα το μήνυμα ξανά και ξανά. Έψαχνα απεγνωσμένα να βρω το λάθος. Κάτι δε θα διάβασα σωστά. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλο αυτό.
 Ήθελα να χωθώ στο κρεβάτι μου, να κλάψω, να ουρλιάξω. να κοιμηθώ, να κατεβάσω με ένα κουμπί το διακόπτη του νου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Παρακαλούσα το Θεό, να της δώσει κουράγιο, να αντέξει, να γίνει ένα θαύμα και να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Με ποια δύναμη, ένας άνθρωπος θα παλέψει από τη στιγμή που γνωρίζει, ότι σε λίγες μέρες θα ‘ ρθει το τέλος. Η σιωπή!!!
Πολλοί λένε πως ο θάνατος αποτελεί λύτρωση, γι’ αυτόν που πονά. Λύτρωση σε τι; Όταν ξέρει ότι δε θα ξαναδεί τα παιδιά του; Ότι δε θα τα αγκαλιάσει ξανά; Ότι δεν θα τα φιλήσει; Ότι δε θα τα δει να μεγαλώνουν; Ότι δε θα είναι δίπλα στη χαρά τους, στη λύπη τους; Στα λάθη τους; Στις επιτυχίες τους; Λύτρωση σε τι; Μπορεί να εξηγήσει κάποιος και σε μένα την αφελή, ποια ακριβώς είναι αυτή η λύτρωση; Για σκεφτείτε πόσο φτηνή ακούγεται, αυτή η περιβόητη λύτρωση του πόνου, όσο αφόρητος και να είναι, μπροστά στο θαύμα της ζωής και της αγάπης.
Είχε ξημερώσει. Κάθισα έξω στον ήλιο. Έπινα τον πρωινό καφέ μου και χάζευα τις αμυγδαλιές απέναντι. Σκέφτηκα πόσο ηλίθιοι είμαστε. Και εσύ και εγώ. Αναβάλλουμε και ακυρώνουμε το καθετί για το αύριο χωρίς να ξέρουμε αν θα υπάρχει. Χανόμαστε στο μέλλον χωρίς να ζούμε το παρόν, μοναχά υπάρχουμε σ’ αυτό. Γκρινιάζουμε, μεμψιμοιρούμε, φωνάζουμε, τσακωνόμαστε, αγχωνόμαστε για ότι ασήμαντο και παρακάμπτουμε το σημαντικό. Τρέχουμε μέρα-νύχτα, αρρωσταίνουμε για κάτι ευρώ ανύπαρκτα, που στην ουσία αν το καλοσκεφτείς δεν είναι τίποτα άλλο παρά χαρτιά. Μας κυρίευσε το χρήμα και η επιφάνεια ξεχνώντας την ουσία, την αγάπη, τον έρωτα, το πάθος, τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά. Όλα για το τίποτα. Για το πουκάμισο το αδειανό, όπως έγραψε και ο Σεφέρης. Μια ζωή άδεια, τόσο άδεια, που αντηχεί μόνο θόρυβος.. Ένας αντίλαλος μόνο που βροντοφωνάζει μόνο για σωτηρία και για αληθινή λύτρωση.
Ζήσε το σήμερα. Η ζωή είναι πολύτιμη, κάποιοι παλεύουν γι’ αυτήν, μην την «κλωτσάς». Ξέχνα το αύριο, μπορεί και να μην υπάρξει ή μπορεί και να είναι μια άλλη μέρα.

Τι να κάνεις όταν κοροϊδεύουν το παιδί στο σχολείο!

 http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E111/322/2160,7853/images/image189.jpg

Το να κοροϊδεύουν το παιδί στο σχολείο είναι δυστυχώς μια συνηθισμένη και πολύ άσχημη κατάσταση. Ανεξάρτητα αν είναι αγόρι ή κορίτσι, τα παιδιά στην προ εφηβεία και στην εφηβεία γίνονται πολύ σκληρά.
Γι αυτή τη συμπεριφορά υπάρχουν πολλές εξηγήσεις όμως δεν θα σταθούμε σε αυτό.

Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις εσύ για να προστατέψει το δικό σου παιδί, είτε είναι κορίτσι είτε αγόρι.

Το βασικό βέβαια είναι να καταλάβεις πως γίνεται κάτι τέτοιο αν και δεν είναι πολύ δύσκολο αφού θα δεις την συμπεριφορά του παιδιού σου να αλλάζει (ανάλογα το χαρακτήρα του παιδιού μπορεί να γίνει πιο σκληρό και ατίθασο ή πολύ πιο ευαίσθητο). Αν είναι στη εφηβεία βέβαια είναι λίγο πιο δύσκολο όμως θα παίξει ρόλο πόσο σε εμπιστεύεται και πως θα το πλησιάσεις για να σου μιλήσει.

Δες λοιπόν τι μπορείς να κάνεις όταν κοροϊδεύουν το παιδί στο σχολείο 

Εξήγησε στο παιδί πως δεν φταίει.
Οι κλίκες σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να είναι καταστροφικές για την αυτοεκτίμηση του παιδιού. Μια κλίκα συνήθως εκφοβίζει ή κοροϊδεύει ένα παιδί που δεν είναι σε αυτήν χωρίς λόγο. Εξηγώντας στο παιδί πως δεν φταίει για αυτά που το κοροϊδεύουν (και θα του τα εξηγήσεις ένα ένα) το βοηθάς να μη χάνει την αυτοεκτίμηση του όσο μικρό και αν είναι

Υποστήριξε το παιδί να βρει μια λύση μόνο του
Αυτό φυσικά αν κρίνεις πως τα πράγματα δεν έχουν ξεφύγει πολύ. Αυτή η λύση είναι κυρίως για τα έφηβα παιδιά. Βρίσκοντας μόνο του το παιδί τη λύση (με τη δική σου βοήθεια προτείνοντας του πράγματα) το βοηθάς να λύνει τα προβλήματα της ζωής μόνο του

Αντιμετώπισε το τρυφερά στο σπίτι.
Σίγουρα το κάνεις αλλά αυτή είναι μια πιο ευαίσθητη περίοδος. Το παιδί πρέπει να ξέρει πως όσο σκληρός και αν είναι ο κόσμος έξω στο σπίτι θα πάρει πάντα την αγάπη και το σεβασμό που πρέπει. Έτσι εκτός από το να αισθάνεται πάντα καλύτερα θα αποκτήσει και παραπάνω εμπιστοσύνη.

Ενθάρρυνε το να βρει συμμάχους.

Αυτό είναι κυρίως για τα παιδιά στη εφηβεία. Πρόσεξε.. όχι να μπει σε μια κλίκα και να κάνει ότι του κάνουν. Να έχει φίλους που θα είναι δίπλα του. Οι κλίκες πλησιάζουν πιο δύσκολα ένα παιδί σε παρέα

Πες στο παιδί να ενημερώσει τους καθηγητές.

Όλα τα παιδιά έχουν έναν δάσκαλο ή καθηγητή που τον νιώθουν πιο κοντά τους. Πολλά παιδιά ίσως το αρνηθούν γιατί φοβούνται για περισσότερα κοροϊδευτικά σχόλια. Όμως πρέπει κάποιος ενήλικας να έχει το νου του.Αν δεν το κάνει το παιδί φρόντισε να το κάνεις εσύ

Μην αφήσεις το παιδί να δει τον εαυτό του σαν θύμα

Είναι πολύ εύκολο ένα παιδί στην εφηβεία να δει τον εαυτό του σαν θύμα, όμως πρέπει να βρεις τον τρόπο να εξηγήσεις στο παιδί σου πως πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτές τις εμπειρίες για τη μετέπειτα ζωή του.

Μην ξεχνάς….
Οποιαδήποτε συμβουλή δεν έχει καμία σημασία αν δεν ανακαλύψεις πρώτα πως το παιδί σου έχει πρόβλημα στο σχολείο και δεν το μοιραστεί μαζί σου…


πηγή