Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

«Ένα άλλο βράδυ τον άκουσα να κλαίει δίπλα. Χτύπησα την πόρτα και μπήκα. Μου ‘δειξε πάνω στο κομοδίνο ένα μικρό ξύλινο σταυρό. “Είδες – μου λέει – γεννήθηκε η ευσπλαχνία”. Έσκυψα τότε το κεφάλι κι έκλαψα κι εγώ. Γιατί θα περνούσαν αιώνες και αιώνες και δε θα ‘χαμε να πούμε τίποτα ωραιότερο απ’ αυτό.»…



https://yperboles.files.wordpress.com/2011/12/cf87cf81ceb9cf83cf84cebfcf8dceb3ceb5cebdcebdceb1-1.jpg?w=302&h=201



Από τη συλλογή “Ο αδελφός Ιησούς” του Τάσου Λειβαδίτη

Μέσα στον ακαταμέτρητο τον κόσμο, μέσα στη μερμηγκιά των ανθρώπων, είμαι ένα τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα τίποτα. Και μολαταύτα τον κάθε άνθρωπο τον θυμάσαι και τον βρίσκεις και τον τραβάς προς εσένα, και τον ζωοποιείς από πεθαμένον, και τον ξαναπλάθει το πατρικό χέρι σου, σαν να είναι ο καθένας μας μοναχά αυτός στον κόσμο.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPTSVjw7gkp53FUaBEYkdq0xaogllWHiZUF-3ILq3CMfLzl-H0UHH36CsjQabhSonX16E-Wo9Gclt2zjibGUdzPCR9RNZUVERuGyAM7CeHct5rxg-D65MOhANQfHxgaBY0WrNtHqLzNfJq/s1600/%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F+%CE%A6%CE%A9%CE%A3.jpg

Φ. Κόντογλου

Εκεί στο Ξηρόμερο News, ακούει κανείς;








 Θα χρησιμοποιούσαμε τον τίτλο «Αντίσταση στην ψυχική καταστροφή», οποίος είναι δανεισμένος από άρθρο του Χρήστου Γιανναρά, τον οποίο μάλλον πρόσφατα ανακάλυψαν οι διαχειριστές του αγαπητού κατά τα άλλα, τοπικού μας «Ξηρόμερο News», αλλά μάλλον είναι υπερβολικός.
Αφορμή για τα γραφόμενα, ο άνευ προηγουμένου σεξιστικός βομβαρδισμός της τελευταίας περιόδου, από το ανωτέρω blog
Είναι δικαίωμά του κάθε διαχειριστή να δημοσιεύει ότι αυτός θεωρεί ενδιαφέρον στον προσωπικό του ιστότοπο, αλλά είναι υποχρεωμένος να δέχεται και την κριτική, όταν αυτή του ασκείται.
            Όταν αποφασίζεις να δημιουργήσεις κάτι, έχεις έναν σκοπό και θέτεις ορισμένους στόχους (αναμφίβολη η διαφοροποίηση σκοπού και στόχων). Από την ανωτέρω διαπίστωση δεν εξαιρείται ούτε η δημιουργία ενός blog. Συνήθως, (αυτό δείχνει η εμπειρία, η οποία στηρίζεται στην παρατήρηση των φαινομένων) δημιουργώ έναν ιστότοπο για να εκφράσω απόψεις (προσωπικές ή άλλων), ενδιαφέροντά, καλλιτεχνικές ανησυχίες, να διαφημίσω κάτι, να προβάλλω ειδήσεις και νέα (τοπικά και όχι μόνο) ή ακόμα, αυτό που συνηθίζεται, να είναι ποικίλης ύλης και θεματολογίας. Η πλειονότητα των blogs έχουν έναν ιδιοκτήτη, αλλά και πολλά είναι αυτά στα οποία οι διαχειριστές είναι περισσότεροι από ένα άτομο. Η πλειοψηφία των blogs είναι προσωπικές εκφράσεις ανθρώπων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του διαδικτύου, προσπαθούν κάτι να πουν. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από τους χρήστες του διαδικτύου. Αυτό που απογοητεύει, όμως, είναι όταν επικρατεί ένας θεματικός «αχταρμάς», με δικαιολογία τον πλουραλισμό της θεματολογίας και το εύρος των απόψεων, αλλά και την ενδόμυχη ικανοποίηση από τα αυξημένα ποσοστά παρακολούθησης.
            Είναι πια γνώρισμα χαρακτηριστικό του χρεωκοπημένου πολιτισμού μας, του κοινού τρόπου του βίου σήμερα η αχαλίνωτη  σαρκολατρεία. Σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας βιωτής, δυστυχώς, υπερτερεί η σάρκα και η υποταγή σε αυτή. Λέγοντας σάρκα εννοούμε το κρέας. Είναι θλιβερό όταν βλέπεις όλα να ξεκινούν και να καταλήγουν εκεί, στο πως θα ικανοποιήσω το σώμα, τα μάτια και γενικά όλα τα κατώτερα ένστικτα. Μήπως έχει κάποιος αντίθετη άποψη; Για επιβεβαίωση, ας μας πουν οι διαχειριστές του «Ξηρόμερο News», πόσες θεάσεις είχαν οι αναρτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Αποστρεφόμαστε τον ηθικισμό και τον πουριτανισμό, ο οποίος μόνο υποκρισία γεννάει. Ούτε άφυλοι και ανέραστοι είμαστε. Όμως, δεν θέλουμε τον εκφυλισμό, ο οποίος ύπουλα εισχωρεί στις συνειδήσεις και γίνεται συνήθεια, άρα και δεύτερη φύση.
Στο σημείο αυτό παρατίθεται ένα απόσπασμα από τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: «Τούτο το σώμα οπού βλέπετε, αδελφοί μου, είναι το φόρεμα της ψυχής. Η ψυχή είναι άνθρωπος. Η ψυχή είναι οπού βλέπει, ακούει, ομιλεί, περιπατεί, μανθάνει επιστήμας, δίδει ζωήν εις το σώμα, και δεν το αφήνει να βρωμήση. Και άμα έβγη η ψυχή, τότε βρωμά, σκουληκίαζει το σώμα. Το κορμί έχει τα όμματα, μα δεν βλέπει. Έχει τα ώτα, μα δεν ακούει. Ομοίως και αι λοιπαί αισθήσεις του σώματος, αλλά όλα ενεργούνται δια της ψυχής».
Για να επανέρθουμε στο θέμα, η σεξιστική κατρακύλα του «Ξηρόμερο News» προκάλεσε και την παρέμβαση ιερέα της περιοχής. Μπορεί κάποιοι να ενοχλήθηκαν από την προαναφερθείσα παρέμβαση, λέγοντας ότι οι παπάδες θα μας κάνουν κουμάντο, αλλά δικαίως ο ιερέας αντέδρασε για τους λόγους, όπου ο ίδιος εξέφρασε στο σχόλιό του. Και σε τελευταία ανάλυση είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό να δημοσιεύεις «συνταγές» για σεξ και πιο πάνω ή κάτω να κάνεις ανάρτηση με τον Εσπερινό στον Άγιο Νικόλαο ή με την Θεία Λειτουργία ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας.
Συνονθύλευμα αναρτήσεων που φανερώνει ότι δεν ξέρεις που πας και τι θες!

katouna koupepe

Οκτώ λόγοι για να φύγετε για το χωριό σας...

 https://komianos.files.wordpress.com/2011/02/cf80ceb1cebdcebfcf85-cebaceb1cf81ceb1cebccf80ceb5cebbceb1.jpg

του Θανάση Μαυρίδη
 
Υπάρχουν οκτώ λόγοι για να φύγει κανείς από την Αθήνα ή τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψει στο χωριό του. Αν και εφόσον έχει ρίζες σε ένα χωριό. Ένα κεραμίδι για να μην βρέχεται κι ένα χωράφι για να μην πεινάει. Αν δεν έχει ρίζες, δεν πρέπει πάλι να απελπίζεται. Αν εγκαταλείψουν την Αθήνα οι «άλλοι», ίσως μείνει λίγη γη για πατάτες και κρεμμύδια...

Πρώτος λόγος: Οι άνθρωποι βιώνουν την κρίση με μεγαλύτερη ένταση στις πόλεις και αυτό προκαλεί έντονο στρες με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Δεύτερος λόγος: Όσοι είναι άνεργοι και μεγάλης ηλικίας έχουν αντικειμενικό πρόβλημα να βρουν άμεσα εργασία στην πόλη, ακόμη κι αν ξεπεράσουμε ως χώρα την κρίση σε σχετικά σύντομο χρόνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστούμε αρκετά χρόνια για να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στον εργασιακό τομέα.

Τρίτος λόγος: Στην Ελλάδα της ΟΝΕ καταφέραμε να μην παράγουμε ούτε σκόρδα και να αναγκαζόμαστε να τα εισάγουμε από όλα τα μέρη του κόσμου. Με την γεωργική παραγωγή να είναι στο ναδίρ, πιθανότατα να βρει κανείς ουσιαστικές ευκαιρίες...

Τέταρτος λόγος: Η επιδείνωση της κρίσης αυξάνει την εγκληματικότητα στις πόλεις.

Πέμπτος λόγος: Στο χωριό μπορείς και να κλείσεις την τηλεόραση την ώρα του βραδινού δελτίου ειδήσεων. Μπορείς να βρεις πιο εύκολα ασχολίες για να αντικαταστήσεις τον «χαμένο χρόνο».

Έκτος λόγος: Αν τα πράγματα ξεφύγουν με μία ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, τότε θα πρέπει να είστε ήδη στο χωριό για να προετοιμάσετε τον δρόμο για τους υπόλοιπους φίλους και συγγενείς που θα έχουν μείνει πίσω...

Έβδομος λόγος: Θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανταλλακτική Οικονομία, στην περίπτωση εκείνη που οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν αντέξουν στην επίθεση που δέχονται.

Όγδοος λόγος: Για να βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας πλησιέστερα στη φύση και σ΄ έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής.

Εμείς βρήκαμε οκτώ λόγους. Εσείς μπορείτε να βρείτε άλλους τόσους. Και μην πιστέψει κανείς ότι έχουμε κάποια δήθεν χιουμοριστική διάθεση. Η κρισιμότητα των στιγμών είναι τέτοια που δεν υπάρχουν περιθώρια για αστειάκια...

πηγή 

...προτιμώ να πέσω ηρωικώς, από το να πέσω ξεφτυλισμένη!

 http://s.protagon.gr/resources/2012-01/dora_gun-thumb-large.jpg

Πριν μόλις 5 ημέρες η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε «Αν θα περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα». Η κ. Μπακογιάννη απάντησε λέγοντας: «Από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής, δεν μπορούμε να τα τινάξουμε στον αέρα. Και αν θέλετε, προτιμώ να πέσω ηρωικώς, από το να πέσω ξεφτυλισμένη»

από  ΕΔΩ

WSJ: O κ. Τσίπρας θα γίνει ο Ούγκο Τσάβες των Βαλκανίων. - Σχόλιο μας: Σιγά μην γίνει και ο Τόλης Τσιμογιάννης



http://i.ytimg.com/vi/sSE1CaLcUVc/hqdefault.jpg

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Αρχίζει η περίοδος των γυμναστικών επιδείξεων..των κυβιστήσεων..

Τις τελευταίες μέρες επ ευκαιρία της ψήφισης του προϋπολογισμού, αλλά και της προεδρολογίας...
άρχισαν σιγά να διαφαίνονται οι πρόθυμοι...

Άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος οι υποψήφιοι για τον μαγικό, για τον Σαμαρά, αριθμό των 180 βολευτών..
Άλλοι εστιάζουν και προτάσσουν το συμφέρουν του ελληνικού λαού, προφανώς όπως αυτοί και η βόλεψή τους αντιλαμβάνονται..
Κάποιοι αναφέρονται και επικαλούνται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικού σκοπού..εθνικής καταστροφής θα έλεγα..
Ένας αριθμός βολευτών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, δεν μπορεί να εγκαλεί να υβρίζει και να θεωρεί ως αποστάτες όσους επιθυμούν να ψηφίσουν ΠτΔ... επικαλούμενοι ότι μόνο όλοι μαζί θα λύσουμε τα προβλήματα..
Τέλος άλλοι μας προϊδεάζουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ...εκτός της περίπτωσης εθνικής κρίσης..
που κατά κάποιον περίεργο τρόπο θα μας σερβιρισθεί κατάλληλα μέσω παπαγάλων και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης..και τελικά για το καλό της πατρίδας τελικά θα ψηφίσουν...
Όλες αυτές και ίσως και άλλες παραλλαγές-δικαιολογίες που θα δούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα..περιγράφουν το σκηνικό της κολοτούμπας, της αποστασίας και του αμύνεσθαι περί πάρτης..περί βολευτικής ή άλλης καρέκλας..
Ένα είναι σίγουρο ότι ...
Αρχίζει η περίοδος των γυμναστικών επιδείξεων..των κυβιστήσεων.. 
πηγή 

Ολη η αντιπολίτευση στην Ιταλία υπέρ... εξόδου από το ευρώ!

  http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//E3D589A8F1FEE59E9CBFE3024D451CFA.jpg
 
Η πρόταση Μπερλουσκόνι για κυκλοφορία δεύτερου νομίσματος στη χώρα, δεν αποκλείεται να τινάξει στον αέρα το ευρώ, αν υλοποιηθεί
Στα όρια της παράκρουσης έχει φέρει την Ευρώπη ολόκληρη η γερμανική επιβολή της λιτότητας σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης. Ολων τα μάτια είναι δικαιολογημένα στραμμένα προς τη Γαλλία, όπου οι Γερμανοί με την πολιτική τους εκτίναξαν στα ύψη της δημοσκοπικής δημοφιλίας τη Μαρίν Λεπέν, αναδεικνύοντας πρώτο κόμμα το Εθνικό Μέτωπο που έχει πλέον κάνει σημαία του το κάποτε αδιανόητο σύνθημα «Εξω η Γαλλία από την ΕΕ!». Ελάχιστοι ξένοι έχουν όμως αντιληφθεί τις κοσμογονικές αλλαγές που γίνονται στην πολιτική συνείδηση των πολιτών της Ιταλίας, της τέταρτης σημαντικότερης χώρας της ΕΕ μετά τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία. Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιταλία μεταλλάσσονται σε αντι-ΕΕ κόμματα και αμέσως βλέπουν το ποσοστό τους να αυξάνεται σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση λάβει χώρα!
Η δεξιά Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το ακαθόριστου πολιτικού στίγματος Κόμμα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, ακόμη και η υπερδεξιά Λίγκα του Βορρά με τον νέο αρχηγό της Ματέο Σαλβίνι έχουν πλέον περάσει ανοιχτά στο αντι-ευρώ στρατόπεδο, με τη Λίγκα του Βορρά μάλιστα να τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ιταλίας όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ίδια την ΕΕ! Αυτό κι αν είναι πρωτάκουστο για την Ιταλία, στην οποία μέχρι πρότινος το ποσοστό δημοφιλίας της ΕΕ ξεπερνούσε μονίμως το 80%! Πολιτικά πεθαμένη θεωρούσαν όλοι στην Ιταλία και στο εξωτερικό τη Λίγκα του Βορρά. Ο Ματέο Σαλβίνι όμως που ανέλαβε την ηγεσία της πέρυσι τον Δεκέμβριο, κατέβηκε στις ευρωεκλογές με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια με το ευρώ!» και αντί για... 1% με 2% που περίμεναν ολοι, πήρε 6,2% και πέντε ευρωβουλευτές! Δεν σταμάτησε εκεί. Στις περιφερειακές εκλογές της 23ης Νοεμβρίου 2014, στην πασίγνωστη ως κεντροαριστερή περιοχή της Εμίλια - Ρομάνια, ο υποψήφιος της Λίγκας του Βορρά, με τη στήριξη και του κόμματος του Μπερλουσκόνι, απέσπασε το εξαιρετικό ποσοστό του... 29,85% των ψήφων!
Εχασε τις εκλογές, ήρθε δεύτερη η Λίγκα του Βορρά, αλλά αυτό το σχεδόν 30% απογείωσε τον Σαλβίνι. «Οι Βρυξέλλες μας κατακρεουργούν με το ευρώ και τους περιορισμούς των παράλογων κανονισμών τους» δήλωσε, όπως αναφέρει το ιταλικό περιοδικό «Πανόραμα» του Μιλάνου. «Οι φόροι μάς στραγγαλίζουν όλους!» πρόσθεσε. Βλέποντας την αλματώδη άνοδο της δημοτικότητας του Ματέο Σαλβίνι, ζήλεψε και ο Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής αντιπολίτευσης, έχοντας 162 βουλευτές και γερουσιαστές έναντι 37 της Λίγκας του Βορρά. Μέχρι πρότινος ο Γκρίλο ζητούσε μόνο τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν πρέπει ή όχι να παραμείνει η Ιταλία στην Ευρωζώνη, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ποια ήταν η δική του θέση και η θέση του κόμματός του στο καίριο αυτό ζήτημα.
Με το που είδε τη μετεωρική απογείωση της δημοτικότητας του Σαλβίνι, ο Μπέπε Γκρίλο σκλήρυνε θεαματικά τη στάση του. Το κόμμα των Πέντε Αστέρων διακηρύσσει πλέον ότι «η Ιταλία πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν»! Βλέποντας όλα αυτά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν ήταν δυνατόν να απουσιάσει από αυτό το... φεστιβάλ της αντι-ΕΕ δημοφιλίας. Εχοντας διατελέσει πολλά χρόνια πρωθυπουργός και έχοντας ένα απολύτως δικαιολογημένο πάθος να εκδικηθεί την πραξικοπηματική ανατροπή του από την πρωθυπουργία (με γερμανικό δάκτυλο και Ιταλούς κοινοβουλευτικούς εκτελεστές στην υπηρεσία του Βερολίνου), ο Μπερλουσκόνι ήξερε πού πονούν οι Γερμανοί. «Με αυτό το ευρώ, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε» δήλωσε και συνέχισε με μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: «Να θέσουμε σε κυκλοφορία ένα δεύτερο νόμισμα που μπορούμε να το τυπώσουμε εμείς, ανακτώντας μέρος της νομισματικής μας κυριαρχίας»!
Ο γερμανικός πανικός ήταν άμεσος σε δημοσιογραφικό επίπεδο. «Η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος, το οποίο θα κυμαίνεται ελεύθερα στην αγορά» θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα, έγραψε αμέσως η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» και εξήγησε γιατί: «Οι μισθοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και φυσικά οι τιμές στα καταστήματα θα αναγράφονται σε αυτό το νέο νόμισμα. Στην αρχή θα αλλάξει κανείς το ευρώ και το νέο νόμισμα με ισοτιμία ένα προς ένα. Κατόπιν το νέο νόμισμα θα απελευθερωθεί, η ισοτιμία του θα πέσει αμέσως, πιθανόν 30% έως 50%. Διαμιάς η ιταλική οικονομία θα γινόταν πάλι ανταγωνιστική» γράφει το «Σπίγκελ». Στη συνέχεια, επιχειρεί να δώσει τις πανευρωπαϊκές διαστάσεις ενός τέτοιου γεγονότος: «Για την υπόλοιπη Ευρωζώνη, μια τέτοια έξοδος της Ιταλίας θα ήταν το χειρότερο από όλα τα σενάρια κρίσης!» γράφει. «Κάθε άλλο παρά καθαρό είναι, αν το ευρώ μπορεί γενικά να επιβιώσει μιας ιταλικής εξόδου» παραδέχεται το γερμανικό περιοδικό.
πηγή 

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Εκστρατεία Πρασίνων: «Μην αγοράζετε αγορίστικα παιχνίδια στα αγόρια και κοριτσίστικα στα κορίτσια»



Προβλήματα που έχει ο κόσμος στην Δύση...
Η Larissa Waters, γερουσιαστής των Πρασίνων, προέτρεψε όσους αγοράσουν παιχνίδια τα Χριστούγεννα να επανεξετάσουμε την αγορά κοριτσίστικων παιχνιδιών για τα κορίτσια και αγορίστικων για τα αγόρια, γιατί κατά την Waters, τα «στερεότυπα» στα παιχνίδια συνδέονται με την ενδοοικογενειακή βία και την ανισότητα της αμοιβής στην εργασία.
Η 37χρονη Waters ενέκρινε την εκστρατεία No Gender December, που έχει συσταθεί από την ομάδα ‘Play Unlimited’, η οποία καλεί τους καταστηματάρχες παιχνιδιών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν «ντεμοντέ στερεότυπα φύλων» ως τεχνάσματα μάρκετινγκ αυτά τα Χριστούγεννα.
Προειδοποιεί ότι οι ροζ και μπλε διάδρομοι με παιχνίδια, ενώ φαινομενικά μοιάζει κάτι ακίνδυνο, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως η βία κατά των γυναικών και των παιδιών.
Η εκστρατεία αυτή έχει δεχτεί σκληρή κριτική από τον κορυφαίο παιδοψυχολόγο Michael Carr-Gregg, ο οποίος την χαρακτήρισε «ένα καρφί στο φέρετρο της κοινής λογικής» και δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα που να δείχνει ότι τα «στερεοτυπικά» παιχνίδια δημιουργούν πρόβλημα στα παιδιά.
Αλλά η Waters επιμένει ότι οι αγοραστές θα πρέπει να σκεφτούν για το πώς τα παιχνίδια διατίθενται στην αγορά για τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα, γιατί «τα ισχυρά στερεότυπα των φύλων στις πιο μικρές ηλικίες μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως να επηρεάσουν την αυτο-αντίληψη και τις φιλοδοξίες για σταδιοδρομία».
Η διαδικτυακή εκστρατεία ‘No Gender December’ ζητά από τους αγοραστές να υπογράψουν μια online υπόσχεση που θα δηλώνουν τη δέσμευσή τους να μποϊκοτάρουν τα δώρα που παίζουν με τα στερεότυπα των φύλων – όπως κούκλες Barbie για τα κορίτσια, ή φορτηγά τέρατα για τα αγόρια.
Θέλει επίσης οι βουλευτές να θεσπίσουν μια νομοθεσία που θα απαγορεύει την εμπορία παιχνιδιών για παιδιά σύμφωνα με το φύλο.
Η Thea Hughes, μία από τους διοργανωτές της εκστρατείας, είπε, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είτε κορίτσια είτε αγόρια να παίζουν με τις κούκλες, και οι γονείς χρειάζεται να είναι ενήμεροι για τους «κινδύνους της κατήχησης των παιδιών στο να σκέφτονται για το φύλο με έναν ορισμένο τρόπο».
Αλλά ο κορυφαίος παιδοψυχολόγος Michael Carr-Gregg δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα που δείχνει ότι τα «στερεοτυπικά» παιχνίδια δημιουργούν πρόβλημα στα παιδιά
Ο Δρ Carr-Gregg είπε ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να αρχίσουν να δυσφορούν αν ο γιος τους θέλει ένα αυτοκίνητο τηλεχειρισμού ή η κόρη τους θέλει μια κούκλα.
«Αυτές οι διαφορές μεταξύ των φύλων είναι καλά σχεδιασμένες και ενώ είμαι βέβαιος ότι η κοινωνικοποίηση παίζει ένα ρόλο, το να ισχυρίζεται κάποιος ότι τα παιχνίδια με οποιοδήποτε τρόπο σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία είναι, νομίζω, κάτι εξαιρετικά παρατραβηγμένο», είπε.
«Είναι ένα καρφί στο φέρετρο της κοινής λογικής».
Αντιδρώντας στην εκστρατεία, ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων Cory Bernardi, λέει ότι αν στα αγόρια πάρουν κούκλες Barbie και στα κορίτσια φορτηγά τέρατα, στις 25 Δεκεμβρίου, θα έχουμε ένα σωρό δυσαρεστημένοι παιδιά σε όλη τη χώρα.
Ο 45χρονος Bernardi, ο οποίος θωρείται ότι έχει «συντηρητικές απόψεις», είπε ότι η Waters έχει «σαφώς κολλήσει σε έναν παρωχημένο πόλεμο του 1970 μεταξύ των φύλων».
«Θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να είναι τα παιδιά», είπε ο Bernardi
«Το να λες ότι εάν δώσεις σε ένα αγόρι ένα φορτηγό ή ένα σφυρί αυτό κατά κάποιο τρόπο οδηγεί σε ενδοοικογενειακή βία και μισθολογικές διαφορές λόγω φύλου είναι εντελώς παράξενο», είπε.
«Ελπίζω ο Άι βασίλης να φέρει στην γερουσιαστή Waters λίγη κοινή λογική αυτά τα Χριστούγεννα».
Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ απέρριψε επίσης την εκστρατεία, λέγοντας ότι δεν πιστεύει «σε αυτό το είδος της πολιτικής ορθότητας».
Η διαδικτυακή έκδοση του The Australian την Πέμπτη δημοσίευσε μια φωτογραφία της 6χρονης κόρης της Waters, με ροζ στολή για να θέσει το ζήτημα της αξιοπιστίας της «μάχης κατά των στερεοτύπων» που δίνει η πολιτικός των Πρασίνων.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την σελίδα της Waters στο Facebook και δεν δείχνει το πρόσωπο του κοριτσιού.

Το βράδυ έχω βρει έναν ωραίο τρόπο να κοιμάμαι. Τους συγχωρώ έναν-έναν όλους.



Τάσος Λειβαδίτης