Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Προσκυνηματκή μονοήμερη εκδρομή Ενορίας Αγίου Αθανασίου Κατούνας σε μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και στον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.


Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών (Δεξιά ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Συμεών Χαντζής)








Στο Αρχονταρίκι της Μονής. 

Ιερά Μονή Αγ. Πάντων Τριταίας Πατρών



Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου Πατρών.
(Αγ. Κάρα του Αγίου Ανρέου)



πηγή

ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΥΔΟ ΩΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ: 9 υπέροχα ελληνικά νησιά που δεν ξέρει ο κόσμος


Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη. Νησιά που γνωρίζει όλος ο κόσμος. Υπάρχουν όμως και πιο εναλλακτικές επιλογές.
Αυτές «τίμησε» το Business Insider, παρουσιάζοντας εννιά ελληνικά νησιά, τα οποία χαρακτηρίζει υπέροχα, αλλά προσθέτει ότι δεν τα γνωρίζει ο κόσμος.
«Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα», τονίζει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι παρά την οικονομική κρίση, πολλοί τουρίστες αναφέρουν ότι αυτή δεν επηρέασε το ταξίδι τους στη χώρα μας.
Αυτά είναι τα 9 άγνωστα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με το Business Insider, τα οποία προτείνει σε όλο τον κόσμο
Φολέγανδρος

Αλόννησος

Σπέτσες

Αμοργός

Σύρος

Μήλος

Υδρα

Ιθάκη

Γαύδος


Πηγή

Ο Σόρος στην Θεσσαλονίκη



Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Μένουμε Θεσσαλονίκη 
Κατά τα τελευταία δύο δημοτικά συμβούλια, συγκρουστήκαμε έντονα με τη διοίκηση και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με την συνεργασία που πρόκειται να αναπτύξει ο Δήμος με το ίδρυμα «Solidarity Now», το οποίο ιδρύθηκε το 2013 από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα-Ομπρέλα του Τζόρτζ Σόρος Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία. Η συνεργασία αφορά στην στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου, καθώς το Ίδρυμα λειτουργεί ήδη Κέντρο Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη.
Όπως έχουμε επαναλάβει ξανά, δεκάδες φορές, θεωρούμε ότι η εμπλοκή του διαβόητου κερδοσκόπου επιχειρηματία, αλλά και μέντορα της μη-κυβερνητικής συνιστώσας που συμπράττει  αμερικανική ιμπεριαλιστική πολιτική μια πολύ αρνητική εξέλιξη, την οποία θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τα χρόνια που έρχονται. Στο τέλος της μικρής αυτής αναφοράς, θα βρείτε κείμενα που αναλύουν διεξοδικά τον ποιόν του Τζ. Σόρος καθώς και τον ρόλο που έπαιξαν τα ιδρύματά του, κυρίως στα Βαλκάνια, την μετασοβιετική Ανατολική Ευρώπη, και την Ρωσία.
Βεβαίως, το ότι σπεύδει στην πόλη μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα… κομίζοντας «δώρα» δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει: Έτσι λειτουργούν αυτές οι «δουλειές» –εξ άλλου δεν θα είχε κανείς εμπιστοσύνη σ’ έναν άνθρωπο σαν το Τζ. Σόρος, αν έρχονταν και αναλάμβανε δράση εντός της ελληνικής «κοινωνίας των πολιτών» δίχως αυτήν την επίκληση της «φιλανθρωπίας», με την οποία πλασάρει την δράση του. Το ζήτημα, βεβαίως, είναι τι θα πληρώσουμε ως αντίτιμο…
Εξ άλλου, η αντιφατικότητα της πολιτικής που αναπτύσσει στην Ελλάδα ήδη μας προσιδιάζει για το τι μας μέλλει: Όπως έχουν γράψει εκτεταμένα οι Εφημερίδες Βήμα και Νέα, ο Τζ. Σόρος εδώ και καιρό υποστηρίζει ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ (δηλαδή… η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, για να μην έχουμε και καμία αυταπάτη) αποτελεί την δέουσα λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Έχει αναφερθεί, εξ άλλου, ρητώς σε αυτό κατά την διάρκεια συνεδρίου στο Παρίσι, σε συνέδριο που μιλούσε και ο τότε Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Βαρουφάκης. Επίσης, το Ινστιτούτο Levy του αμερικάνικου Κολλεγίου Μπαρτ, ίδρυμα το οποίο χρηματοδοτεί αφειδώς ο Τζ. Σόρος, είχαν εισηγηθεί κατά το πεντάμηνο που μας πέρασε στην ελληνική κυβέρνηση την στρατηγική του «διπλού νομίσματος» που παρουσιάζεται σήμερα ως το plan-B των Τσίπρα-Βαρουφάκη κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης που εν τέλει κατέληξε σε συμφωνία στις 13 Ιουλίου.
Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που ο Σόρος σπεύδει να αναμειχθεί στο εσωτερικό της χώρας φορώντας το προσωπείο της «αλληλεγγύης», ‘πουσάρει’ την ιδέα αλλαγής νομίσματος σε κυβερνητικό επίπεδο: Αλληλεγγύη και Χρεοκοπία, ή καλύτερα Χρεοκοπία υπό το άλλοθι της Αλληλεγγύης: Είναι σαφές πως ο καπάτσος επιχειρηματίας μας δουλεύει ψιλό γαζί. Ίσως γιατί αυτό το σενάριο εξυπηρετεί έναν ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό, τον οποίον ο Σόρος έχει υιοθετήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 –την ριζική αναμόρφωση των Βαλκανίων, διά του κατακερματισμού τους σε μικρά, ασταθή, και απολύτως ελεγχόμενα προτεκτοράτα: Κοινώς, γυρεύει να ολοκληρώσει ό,τι άφησαν μισό οι βόμβες που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ το 1999 στην Γιουγκοσλαβία…
Θα μπορούσε κάποιος, βέβαια, να πει ότι το σενάριο αυτό είναι «τραβηγμένο από τα μαλλιά», και ότι στο κάτω-κάτω της γραφής η θυγατρική του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία ΜΚΟ «Solidarity Now!» είναι απλώς μια οργάνωση αλληλεγγύης. Κάπως έτσι μας απαντάει ο δήμαρχος, σχεδόν αμήχανα, όποτε αναφερόμαστε στο θέμα. Ή, για να κρύψει τον ‘βήχα’ της αμηχανίας, καταφεύγει στην καραμέλα περί «λαϊκισμού», όπως μας κατηγόρησε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο. (Ποιος; Ο Δήμαρχος που μίλαγε για «κρεμάλες και σχοινιά», και ο ίδιος που φωτογραφίζεται με τον Ψινάκη με αισθητική βγαλμένη κατευθείαν από μεξικάνικη σαπουνόπερα).
Δυστυχώς, δεν πρόκειται για μια απλή φιλανθρωπία. Γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από το ποιόν των ανθρώπων που απαρτίζουν την Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων πληροφορούμαστε για την συμμετοχή του Χρήστου Ροζάκη (στενού συνεργάτη του ΓΑΠ, πρώην υφυπουργού, πρώην Γραμματέα του ΕΛΙΑΜΕΠ, και μέλους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και της βουλευτίνας του Ποταμιού, Αντιγόνης Λυμπεράκη.
Είναι χαρακτηριστικό το «κλειστό δείπνο» που ο ίδιος οργάνωσε τον Φεβρουάριο του 2015 στο Μανχάτταν με 45 καλεσμένους, όπως μας πληροφορεί η Εφημερίδα Καθημερινή. Μεταξύ αυτών, ο ίδιος ο Σόρος, πρόεδροι μεγάλων επενδυτικών ομίλων, διπλωμάτες, πολιτικοί και στρατιωτικοί. Σταχυολογούμε μερικά από τα ονόματα: Ρόμπερτ Χόρματς (πρόεδρος του Ομίλου Κίσσινγκερ και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Ομπάμα),  Μάρτιν Ίνταϊκ (αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μπρούκινκς και ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα για την επίλυση του Μεσανατολικού), Γουέσλεϋ Κλαρκ (αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ, και Γενικός Διοικητής της επίθεσης που αυτό εξαπέλυσε εναντίον της Σερβίας), Πωλ Βόλκερ (πρόεδρος της Αμερικάνικης Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατά τις κυβερνήσεις Κάρτερ και Ρήγκαν, και πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής οικονομολόγων του πρόεδρου Ομπάμα), ο Τζον Πόλσον (που έβγαλε μια περιουσία το 2007 ποντάροντας swaps στις υποθήκες της αμερικανικής κτηματαγοράς), ο πρόεδρος της JP Morgan Γιάκομπ Φρένκελ, εκπρόσωποι της Blackstone –και βέβαια οι πανταχού παρόντες οικονομολόγοι Τζέφρεϋ Σακς και Γιόζεφ Στίγκλιτς οι οποίοι διατηρούν άριστες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και το ελληνικό υπουργείο οικονομικών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ [αλλά και συμμετέχουν στο Συμβουλευτικό Όργανο του Institute For New Economic Thinking του… Τζ. Σόρος!].
Λεζάντα: Στιγμιότυπο του «Κλειστού Δείπνου» που δημοσίευσε η Καθημερινή. Ομιλεί ο Στ. Ζαββός, ενώ από τα δεξιά κάθονται οι Τζ. Σόρος, Γ. Κλαρκ. Αριστερά, κατά σειρά οι Τζ. Πόλσον, Μ. Ιντάικ και Π. Βόλκερ. 
Είναι σαφές, πως δεν πρόκειται για απλή φιλανθρωπία. Αυτά τα δίκτυα δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, πολλοί άνθρωποί τους συνεργάζονται ήδη με την ελληνική κυβέρνηση, και αυτήν την στιγμή διεισδύουν στον νευραλγικό για την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Ασφαλώς, αυτή η εξέλιξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ολοένα και θερμότερου εναγκαλισμού της ελληνικής κυβέρνησης με την αμερικανική πολιτική, καθώς και με μια νέα ώθηση δοκιμάζει  η τελευταία στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.
Δυστυχώς, ο Γιάννης Μπουτάρης και η διοίκηση του Δήμου πρωτοπορεί πανελλαδικά στην συνεργασία με αυτά τα δίκτυα –δεν είναι τυχαίο που το ίδρυμα Solidarity Now άνοιξε το πρώτο Κέντρο του στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα. Δημιουργεί έτσι ένα σοβαρότατο προηγούμενο, και είναι σίγουρο ότι τις πολιτικές και ευρύτερες γεωπολιτικές συνέπειές του θα τις βρούμε μπροστά μας…
Υ.Γ.1: Οι παρόντες της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανοιχτή Πόλη, ψήφισαν και στις δύο συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου τα σχετιζόμενα με το Ίδρυμα Solidarity Now θέματα, κωφεύοντας στις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσηςκαι του Μένουμε Θεσσαλονίκη. Μόνο ο Γιώργος Αβαρλής ψήφισε σε ένα από αυτά Λευκό. Ευθυγραμμίστηκαν έτσι ως παράταξη με την πολιτική του κόμματός τους, εκείνην του σφιχτού εναγκαλισμού της κυβέρνησης με την Αμερικάνικη πολιτική. Επιλέγουν, έτσι κάθε μέρα που περνάει «με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν». «Ελευθερία Ανάπηρη πάλι σου τάζουν…». Με την ευκαιρία να τους συγχαρούμε για ένα ακόμα «ανδραγάθημα» της κυβέρνησής τους, το γεγονός ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Τούτο το γραΐδιο που κάνει τον σταυρό του και στέκεται σαν κουρούνα μπροστά στα εικονίσματα, είναι ψυχή χιλιάδων χρονών και ξέρει από που βαστά καί που πάει, καλίτερα από τον κάθε λιμοκοντόρο που σπουδάζει στα Παρίσια.

http://3.bp.blogspot.com/-EdhbF41Qp3o/U3ZpX57dGeI/AAAAAAAACXc/QhhWAAxYMwg/s1600/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1.jpg
 
 
Φώτης Κόντογλου

Η Κατούνα εόρτασε την Αγία Παρασκευή.

 
Παρεκκλησι Αγ. Παρασκευής Κατωμερίσια.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ



Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής Μπόϊκων ή Λόγγου.




Αγ. Παρασκευή Κατωμερίσια Κατούνας

Το πρωί: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & περιφορά Ιεράς Εικόνος και Ιερών Λειψάνων της Αγ. Παρασκευής σε οδό της Κατούνας.






πηγή

Θυρανοίξια σε ιδιωτικό Εκκλησάκι Αγίας Άννης στην Κομπωτή Ξηρομέρου του κ. Καραμπούλη Ε. Κων/νου

Κουραστήκαμε με τις συνεχόμενες εξελίξεις-Ένα καλοκαίρι σαν ένας χρόνος: Εμείς οι τρελοί ελπίζουμε μόνο στο Θεό



Μια μέρα πριν μας αφήσει ο Ιούλιος και βλέπω για άλλη μια φορά στην τηλεόραση τον πρωθυπουργό. Αυτή τη φορά ενώπιον των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τα βρίσκει με την αριστερή πλατφόρμα και τους καλεί να στηρίξουν, αλλιώς τους προειδοποιεί ότι θα πέσει η κυβέρνηση. Νέες περιπέτειες δηλαδή. Κουράστηκα πια με τα πολιτικά, τα κομματικά, τους διχασμούς, την αβεβαιότητα, την τρομοκρατία, την προπαγάνδα. Όλα αυτά τα αρνητικά που μας μαύρισαν το καλοκαίρι μας. Και όχι τίποτα άλλο, ήρθε και ο καύσωνας και μας αποτέλειωσε.
Αυτό το καλοκαίρι μου φαίνεται τόσο μακρύ λες και έχουμε διανύσει έναν χρόνο ακόμη. Δηλαδή έχουν περάσει δύο έτη από το Γενάρη. Δεν γίνεται άλλο πια με αυτές τις εξελίξεις που κάθε μέρα τρέχουν και στην ουσία δεν ξέρουμε τι γίνεται και τι θα συμβεί. Στον αέρα ακόμη η έξοδος από την ευρωζώνη και η χρεωκοπία κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα μπερδεμένα κεφάλια μας.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έζησαν για πρώτη φορά την εμπειρία να σχηματίζουν ουρές μπροστά στα ΑΤΜ λόγω των capital controls. Εμένα προσωπικά αυτό δεν με προβλημάτισε. Αλλά κάποιους τους εξόντωσε αυτό το γεγονός. Αναφέρομαι στους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τελικά οι αναδουλειές τους, τους οδήγησαν να προχωρήσουν και σε άλλες απολύσεις εργαζομένων και σε πολλαπλάσιες στρατιές ανέργων. 
Όσο για τους ηλικιωμένους που περίμεναν ντρέπομαι γιατί δεν τους βοηθήσαμε εμείς οι νέοι ώστε να μην ξεροσταλιάζουν όρθιοι. Δεν τιμάει τη νεολαία αυτή η εικόνα.
Στα θετικά συμπεριλαμβάνω τις κάρτες σίτισης και το ανάλογο πρόγραμμα με παροχή τροφίμων και άλλων προϊόντων, που θα υλοποιηθεί μέσα από Δήμους και άλλους φορείς. Γιατί τουλάχιστον κάποιοι θα έχουν να φάνε και δεν θα ζητιανεύουν για λίγα τρόφιμα. Οι προηγούμενοι κυβερνώντες τους είχαν αφήσει όλους αυτούς τους πεινασμένους ανθρώπους στα συσσίτια. Στα επίσης θετικά είναι και η επιδότηση ενοικίου και ρεύματος.  Γιατί υπάρχουν αυτοί που ζούνε στο δρόμο ή μέσα στα σκοτάδια. Άραγε τους νοιάστηκαν οι προηγούμενοι μνημονιακοί εμπράκτως;
Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο δεν μπόρεσαν να κάνουν επανάσταση και συνεχίζουμε πιο πολύ να είμαστε σιδηροδέσμιοι των Ευρωπαίων τσαρλατάνων που θέλουν να λέγονται ισχυροί και δυνατοί. Η Ευρώπη δεν είναι πια -εδώ και χρόνια- υπέρ της αλληλεγγύης των λαών και πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους αδύναμους. Δεν μπορεί να τους βοηθήσει όσο και να διατείνεται ότι το πράττει.
Όλοι αισθανόμαστε μια κόπωση και ένα μούδιασμα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε σύντομα να σηκώσουμε κεφάλι. Πάντως βλέπω και στη γειτονιά μας χειρότερες φωτιές από αυτές της οικονομικής εξαθλίωσης που ναι μεν είναι πόλεμος, αλλά στην Τουρκία γίνονται αεροπορικές επιθέσεις, στη Συρία και σε άλλες χώρες οι Τζιχαντιστές συνεχίζουν να κάνουν μάρτυρες χιλιάδες ανθρώπους με τους αποκεφαλισμούς και άλλα βασανιστήρια.
Όλα αυτά που θα μας οδηγήσουν; Μόνο ο Θεός ξέρει. Εμείς μόνο προσευχή και υπομονή. Αυτό ξέρουμε και αυτό κάνουμε. Ας ελπίσουμε πως η Παναγία μας θα μεσιτεύσει στον Κύριο μας και Υιό Της να μας προφυλάσσει από κινδύνους και να βρίσκουμε την παραμυθία στην αγκαλιά της Αγίας Τριάδος, της Θεομήτορος και των Αγίων μας. Τίποτα άλλο δεν αποτελεί Φως μέσα στο ζοφερό σκοτάδι του παρόντος και του μέλλοντος.
Ο Χριστός είναι το Φως, η Οδός, η Αλήθεια. Όλα τα άλλα οδηγούν στο πουθενά, σε αδιέξοδο, στην καταστροφή. Δόξα τω Θεώ που έχουμε την πίστη μας να μας κρατάει σε μια συνεχόμενη χαρά!!! Γιατί εμείς οι χριστιανοί ορθόδοξοι έχουμε αυτήν την τρέλα. Να κρατιόμαστε όρθιοι όταν όλα καταρρέουν. Χάρη στη δύναμη του Θεού μας.