Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ένας Μοναχός, πολλές αμαρτίες και ένας άγιος



Μια από τις ωραιότερες ιστορίες του Λαυσαϊκού περιγράφει το βίο ενός μοναχού, που αφού εγκατέλειψε το μοναστήρι, δούλευε σαν φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Και όπως από κάθε λιμάνι, ούτε απ’ αυτό έλειπαν οι πόρνες.
Ο «μοναχός» δούλευε όλη την ημέρα, και το βράδυ ξόδευε όλα όσα κέρδιζε, «αγοράζοντας» την συντροφιά μιας πόρνης για όλη τη νύχτα.
Ήταν η ντροπή των χριστιανών της πόλης, ήταν το σκάνδαλο της Εκκλησίας. Τα χρόνια πέρναγαν και παρά τις εκκλήσεις και τις συστάσεις, αυτός συνέχιζε την αμαρτωλή του ζωή.
Κάποτε, όπως σε όλους μας, ο θάνατος ήρθε σαν λύτρωση, σαν φάρμακο που θα τον έσωζε από τις αμαρτίες που δεν σταμάτησε να κάνει ακόμη και λίγο πριν πεθάνει. Και πώς να τον αφήσουν χωρίς ταφή για χριστιανό; Οι παπάδες της πόλης τον πήραν να τον κηδέψουν και μαζί του να θάψουν το σκάνδαλο. Το νέο μαθεύτηκε: Ο «γεροπόρνος» μοναχός πέθανε. Ποιος άραγε θα πήγαινε στην εκκλησία να τον αποχαιρετήσει;
Η εκκλησία στην κηδεία του γέμισε από γυναίκες της Αλεξάνδρειας, τίμιες γυναίκες, χριστιανές, που ήρθαν να τον αποχαιρετήσουν, μα όχι σαν έναν οποιοδήποτε νεκρό, σαν άγιο! Κάποιος γνώρισε σε κάποια από αυτές το πρόσωπο μιας πόρνης, που είχε καιρό να δει στο λιμάνι… δεν ήταν όμως, όπως την θυμόταν. Κάποιες άλλες, απλά τους θύμιζαν κάτι απόμακρο.
Τότε η πόλη έμαθε πως ο «γεροπόρνος» μοναχός ήταν ένας άγιος, που με τα λεφτά που κέρδιζε, εξαγόραζε μια νύχτα χωρίς αμαρτία, αγόραζε το «δικαίωμα» στο σώμα τους για να κερδίσει την ψυχή τους.
Τότε η πόλη έμαθε, ότι αυτός που νόμιζαν ότι είναι το «σκάνδαλο» ήταν η αγνότητα, η άδολη αγάπη, η αυταπάρνηση, ο άνθρωπος, ο λόγος του Θεού, η προσευχή και η θέωση. Γιατί ο άνθρωπος του Χριστού δεν κρίνεται στη διάρκεια της ζωής του, αλλά στο τέλος της. Γιατί ακόμη κι όταν ο ίδιος ζει «καθώς πρέπει», πρέπει να μαρτυρήσει, πρέπει να ζήσει την μαρτυρία και το μαρτύριο.
Τελικά ποιος είναι το σκάνδαλο, ο άλλος ή εμείς; Μήπως εγώ είμαι αυτός που θέτω στον άλλο το προσωπείο που μου ταιριάζει να τον βλέπω; Μήπως γιατί φοβάμαι μην αποκαλυφθεί το δικό μου προσωπείο;
Και τελικά τι κάνουμε με το σκάνδαλο, ποιος το κουβαλά, ποιος θα «σώσει» το σκάνδαλο; Το ερώτημα είναι ουσιαστικό, γιατί το σκάνδαλο του άλλου έχει μια θεμελιακή λειτουργία: Γεμίζει τα δικά μας κενά, τα κενά του εγωισμού μας. Είναι εύκολο να κατηγορήσουμε, είναι εύκολο να γκρεμίσουμε, αλλά είναι δύσκολο να πούμε τον καλό λόγο, να δουλέψουμε για το κοινό καλό!
Υιοθετούμε επιλογές απάνθρωπες καταρχήν για τον εαυτό μας, που οδηγούν στην κάθε μορφής κρίση, η οποία δεν είναι υπόθεση ιδεολογίας, θεωρίας ή δομών, είναι πρωτίστως το αποτέλεσμα της λειτουργίας χωρίς πραγματικό σκοπό, η είσοδος σε έναν μηχανισμό κατάρρευσης και φθοράς. Σήμερα ζούμε με μοναδική ένταση την ποιοτική απώλεια των εσωτερικών κριτήριων μιας κοινωνίας που δεν «κοινωνεί», αλλά μόνο «επικοινωνεί» τα αδιάλειπτα κενά της.
Η «πραγματική ζωή» δεν είναι η δική μας, αλλά του αλλού. Εντούτοις οφείλουμε να αναζητήσουμε την δική μας ζωή, γιατί στην τελική Κρίση το δικό μας βιβλίο, της ζωής μας, θα είναι αδειανό.
 

Μέτρο - σοκ: Οι φοροφυγάδες θα χάνουν το ΑΦΜ τους

 http://cdn.marketplaceimages.windowsphone.com/v8/images/001fab44-19af-4033-a4f4-1a2f616a20e5?imageType=ws_icon_large

Οι φοροφυγάδες θα χάνουν το ΑΦΜ τους. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας" το οποίο τέθηκε σήμερα 08/07 σε δημόσια διαβούλευση, η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να προχωρά στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα ή διαπράττουν φοροδιαφυγή. Με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ παγώνουν όλες οι συναλλαγές για όσους διαπράττουν φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα.

Ειδικότερα στο στο άρθρο 9 ορίζεται ότι:

"1. Στο άρθρο 11 του ΚΦΔ (Ν. 4174/2013 - ΦΕΚ 170 Α'), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής και οι υφιστάμενες παράγραφοι 4 και 5 αναριθμούνται ως παράγραφος 5 και 6:
«4. Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να αναστέλλει τη χρήση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα. Ο φορολογούμενος έχει σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου.».
Αυτό σημαίνει ότι όποιοι φορολογούμενοι δεν είναι «εντάξει» με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη εφορία δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν καμιά συναλλαγή. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να περιορίσιε το φαινόμενο της φοροδιαφυγής με περιοριστικά μέτρα που στόχο έχουν να πιάσουν τους κατ' επάγγελμα κακοπληρωτές. Υπενθυμίζεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ξεπερνούν τα 66 δισ. ευρώ.

πηγή 

Έσκασε ακόμα μια φούσκα του Αντώνη Σαμαρά

Δεν είμαι ο μόνος σε αυτόν τον κόσμο που θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς δικαιούται τον τίτλο του πιο ασυνεπούς πολιτικού όλων των εποχών στην τήρηση των προεκλογικών του εξαγγελιών –τακτική του με προφανή στόχο την ανάρρηση στην εξουσία, μέσω της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Από σήμερα του αξίζει κι ένας τίτλος επιπλέον. Ο τίτλος του πιο ασυνεπούς πολιτικού ακόμα και κατά την άσκηση της εξουσίας –τακτική του με προφανή στόχο μήπως και παραμείνει σε αυτήν.
Κάθε τίτλος όμως πρέπει να τεκμηριώνεται. Έτσι δεν είναι; Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η οποία διορίσθηκε ως επίσημο φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά από τον ίδιο μόλις πριν από λίγες ημέρες, διατύπωσε τη θέση της κυβέρνησης, δηλαδή τη θέση του Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το αίτημα της Αντιπολίτευσης να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή επί της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη Δ.Ε.Η. Όπως ακριβώς εκφράσθηκε από τη Σοφία Βούλτεψη, η θέση της κυβέρνησης έχει ως εξής:
«Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα.»
Θυμίζω ότι μόλις τον περασμένο Μάιο ο Αντώνης Σαμαράς (ξανά)παρουσίασε, και μάλιστα με μπόλικη φαμφάρα, τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ανάμεσά τους με ειδική αναφορά στη σημασία και την αξία που υποτίθεται ότι δίδει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στα δημοψηφίσματα. Αντιγράφω επί λέξει από σχετική ομιλία του:

«Η Νέα Ελλάδα προφανώς απαιτεί, φίλες και φίλοι, περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία. Απαιτεί τη συμμετοχή των πολιτών σε καίριες αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα της ζωής τους και στην προάσπιση των βασικών τους δικαιωμάτων. Απαιτεί και την αναγνώριση από την πολιτεία, του αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι, στην εποχή μας, η κοινωνία βρίσκεται πολλές φορές πολύ πιο μπροστά και από τους επίσημους θεσμούς του κράτους. Για αυτό το λόγο προτείνουμε την αναθεώρηση των διατάξεων για τα δημοψηφίσματα, ώστε να προβλέπεται διενέργεια δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία! Αυτό θα αποτελέσει μια πραγματική, μια καίρια τομή, που θα διευρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην άσκηση της διακυβέρνησης της Χώρας.»
Εικόνα Φούσκα

Με τα παραπάνω θα μου επιτρέψετε να θεωρώ ότι τεκμηρίωσα επαρκώς τον επιπλέον τίτλο που απένειμα στον Αντώνη Σαμαρά. Όπως θα παρατηρήσατε, ήμουν ευγενής, την ώρα που άλλοι χαρακτηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά «κομανέτσι», «πολιτικό απατεώνα» κ.τ.τ.

Πλέον προβληματίζομαι μόνο σχετικά με το τι τίτλος αρμόζει στον πολιτικό που επιλέγει να βάζει μπροστά άλλους, όπως η Σοφία Βούλτεψη, για να λένε πρόθυμα εκείνοι για λογαριασμό του όσα εκθέτουν τον ίδιο.

Εννοείται, μιλάμε πάντα για ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας. Διότι κατά τα άλλα δεν βλέπω καμιά ασυνέπεια στον Αντώνη Σαμαρά.
 

Δέιτε την Πάλαιρο απο τον φακό του Ανδρέα Κουτσοθανάση !!!!

Βενιζέλος τέλος!...και ΠΑΣΟΚ τέλος να μας λέγατε, δεν θα μας έθλιβε καθόλου!

 


Για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, μιλά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, καταφερόμενος με σκληρά λόγια κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Σε...
άρθρο του με τίτλο "Βενιζέλος τέλος", ο πρώην υπουργός σημειωνει πως "οι χθεσινές ανακοινώσεις Βενιζέλου είναι αποκαλυπτικές", αφού "μετά την αποχή του ΠΑΣΟΚ από τις ευρωεκλογές, καταργήθηκε και το ανώτατο όργανο του Κινήματος, το Συνέδριο του"......
"Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις επιβάλλουν σε κάθε δημοκράτη να αντισταθεί ώστε να τις ακυρώσει. Χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις", λέει καλώντας τους συντρόφους του και δη όσους έζησαν πριν από 40 χρόνια την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και συνέπραξαν στην πορεία του που άλλαξε τη ζωή στην Ελλάδα προς το καλύτερο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
"Η σημερινή κατάσταση της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας υπό απειλή, της πολιτικής σε ομηρεία κύκλων συμφερόντων δεν πάει άλλο. Είναι η ώρα της εκκίνησης ώστε η παράταξη να αποκτήσει ξανά αξιόπιστη κομματική έκφραση. Να αποτελέσει τον καταλύτη στη λύση του ελληνικού ζητήματος. Από τη κεντρική της θέση, να ξαναγίνει για τον πολίτη πρώτη επιλογή. Θα προχωρήσουμε και θα πετύχουμε", λέει, κηρύσσοντας στην πραγματικότητα τον αγώνα ...ανατροπής του Βενιζέλου.


πηγή 

Tι ζήτησε από τον Ευ. Βενιζέλο ο Θ. Μωραϊτης στο Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ


 http://www.thetoc.gr/images/articles/article_23946/article23946_1401896263.w_l.jpg

 
Μωραΐτης προς Βενιζέλο: «Πρόεδρε ότι έχω να πω το λέω μπροστά σου.  Χρειάζεται ιδρυτικό, ανοιχτό συνέδριο ταυτότητας, θέσεων και ηγεσίας»..
 
Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την παρέμβασή  του στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραΐτης, απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Βενιζέλο ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε κατηγορήσει τους αμφισβητίες του ότι «χτυπούν στον αέρα ενώ δεν είμαι πάρων». Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου άσκησε σκληρή πολιτική κριτική στις κινήσεις του κ. Βενιζέλου ενώ αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε: «Το ΠΑΣΟΚ υπέστη ήττα και νέα μεγάλη απώλεια στις δυνάμεις του. Δεν αποδέχομαι την λογική ότι μια ιστορική παράταξη ξεκινά κάθε φορά από το μηδέν. Και εσύ πρόεδρε και εγώ και όλοι μας είμαστε εδώ γιατί υπήρξαν κάποιοι άλλοι πριν».
Μάλιστα, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε πριν λίγες μέρες ο κ. Βενιζέλος είπε: «Δεν είναι στόχος παράταξης να περάσουμε την Χρυσή Αυγή.  ». Για την Ελιά τόνισε ότι «καταλήξαμε να γίνουν συνομιλητές του ΠΑΣΟΚ πολιτικές κινήσεις φαντάσματα ή μεμονωμένα πρόσωπα που απλά κουβαλούσαν τα προσωπικά τους πολιτικά αδιέξοδα».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα περί «5ης φάλαγγας»: «Μίλησες πρόεδρε για 5η φάλαγγα. Πρέπει να πεις ποιους εννοούσες».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ: «Ξεκινήσαμε με μια προγραμματική συμφωνία παρωδία. Δεν διδαχθήκαμε τίποτα από το φιάσκο της πρώτης προγραμματικής συμφωνίας. Αντί να συζητάμε το πώς θα στηρίξουμε τους μακροχρόνια άνεργους πάμε σε ηθικά απαράδεκτη παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης για να δώσει ο Σαμαράς λεφτά στο εκλογικό του κοινό και να κάνει εκλογές το Φθινόπωρο»
Για το επικείμενο συνέδριο είπε: «Πρέπει να γίνει ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης όπου όλα θα τεθούν από την αρχή. Ένα συνέδριο με ένα ευρύ πολίτικο προσκλητήριο, χωρίς αποκλεισμούς, ακόμα και προς όσους έχουμε διαφωνήσει τα τελευταία χρόνια».
 

Επείγουσα ανακοίνωση της Αστυνομίας!...

Πεινασμένοι πολίτες «αδειάζουν» τα ράφια των σουπερ μάρκετ

 

Γίνονται κλέφτες για να μην πεθάνουν από την πείνα

Απίστευτες κλοπές σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στα σουπερ μάρκετ όλης της χώρας με τραγικούς πρωταγωνιστές εξαθλιωμένους πολίτες που αναγκάζονται να κλέψουν τα τρόφιμα αφού αδυνατούν να τα αγοράσουν.


Συνταξιούχοι, οικογενειάρχες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζούσαν άλλοτε με αξιοπρέπεια, έχουν καταντήσει κοινά κλεφτρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Βέβαια, τα κλοπιμαία δεν είναι τα συνηθισμένα. Οι «πεινασμένοι κλέφτες», οι κλέφτες της εποχής των μνημονίων, δεν μπαίνουν στη διαδικασία να αρπάξουν χρήματα, τιμαλφή ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Στο στόχαστρο των εξαθλιωμένων «ελαφροχέρηδων» έχει μπει… ό, τι τρώγεται. Μακαρόνια, ρύζι, γάλα, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να «εξαφανιστεί» με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις κάτω από τα ρούχα τους ή μέσα στις προσωπικές τους τσάντες.

Μάλιστα, η ανέχεια και η ασιτία τους έχει κάνει πιο εφευρετικούς, σπρώχνοντάς τους να  ανακαλύπτουν διαρκώς νέους τρόπους για να αφαιρέσουν από τα ράφια προϊόντα χωρίς να τα πληρώσουν στο ταμείο. 

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που καταγράφηκε πριν από δυο εβδομάδες σε υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Βόλο.

Σύμφωνα με μαρτυρία πωλήτριας, ένας μεσόκοπος άνδρας πλησιάζοντας προς το ταμείο µε το καλάθι γεμάτο προϊόντα, έσπρωξε µε το πόδι του δήθεν κατά λάθος µια πεντόλιτρη συσκευασία ελαιολάδου.

Όταν ήρθε η σειρά του να πληρώσει άδειασε το καλάθι στον πάγκο και παράλληλα συνέχισε να σπρώχνει τη συσκευασία του ελαιολάδου µε το πόδι του.

Αφού ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των αγαθών που είχε αγοράσει ο πελάτης πλήρωσε κανονικά, αλλά την ώρα που προσπερνούσε το ταμείο σήκωσε με γρήγορες κινήσεις τη συσκευασία με το λάδι, την έβαλε σε μια από τις σακούλες και τράπηκε σε φυγή.

Η ίδια εικόνα επικρατεί σε πολλά σουπερ μάρκετ, όπου γίνεται … «ο κλέψας του κλέψαντος». Το κόστος από τις κλοπές στα σούπερ μάρκετ ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με το φαινόμενο να σημειώνει ραγδαίες αυξητικές τάσεις εξαιτίας της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που είναι οι πλέον «σεσημασμένοι» αφού δεν το κάνουν από ανάγκη αλλά επειδή ανήκουν στην κατηγορία των κλεπτομανών.

Τρώνε τα «κλοπιμαία» επιτόπου

Την ίδια ώρα, αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κατανάλωσης τροφίμων εντός των καταστημάτων, φυσικά χωρίς φυσικά αντίτιμο.

Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν εξοικειωθεί με την παρανομία και φοβούνται να βγάλουν τα κλοπιμαία εκτός σουπερ μάρκετ. Έτσι, προσπαθούν να χορτάσουν την πείνα τους επιτόπου…

Πριν από λίγες ημέρες τετραμελής οικογένεια έσπευσε να παραγγείλει μισό κοτόπουλο ψημένο και 300 γρ. φέτα από το ειδικό τμήμα παρασκευής έτοιμου φαγητού που διαθέτουν πλέον οι μεγάλες αλυσίδες.

Ωστόσο , τα προϊόντα αυτά δεν «χτυπήθηκαν» ποτέ στο ταμείο. Μετά από μερικές βόλτες στους διαδρόμους και ανεβοκατεβαίνοντας τους ορόφους με το ασανσέρ, οι απελπισμένοι γονείς μαζί με τα ταλαιπωρημένα παιδάκια τους ολοκλήρωσαν το γεύμα τους καταπίνοντας το κυριολεκτικά αμάσητο.

Το πρωτάκουστο περιστατικό έγινε αντιληπτό αργά το βράδυ, όταν στο κλείσιμο της βάρδιας η καθαρίστρια του σούπερ μάρκετ εντόπισε τα «απομεινάρια» του κολατσιού σε ένα ράφι με απορρυπαντικά.

Την τιμητική τους έχουν τα είδη τροφίμων μεσαίου μεγέθους, που αφαιρούνται εύκολα και είναι ικανά να χορτάσουν τους επίδοξους κλέφτες. Μεγάλη «ζήτηση» παρουσιάζουν ακόμη οι κονσέρβες, το ζαμπόν, τα όσπρια, τα μακαρόνια με τις σάλτσες, τα λουκάνικα μέσα σε γυάλινα βάζα και οτιδήποτε άλλο μπορούν να «βουτήξουν» με μεγαλύτερη άνεση.

Ήδη, αρκετές αλυσίδες εξετάζουν το ενδεχόμενο τοποθέτησης αντικλεπτικών μηχανισμών στη… συσκευασμένη φέτα ενώ αντίστοιχες λύσεις αναζητούν για τις συσκευασίες γάλακτος ή χυμών αλλά και για  τα ανοιγμένα δοχεία λαδιού απ’ όπου «εξασφαλίζεται» το λάδι της μεσημεριανής σαλάτας…

Παλαιότερα στο στόχαστρο των μακρυχέρηδων έμπαιναν τα καλλυντικά, τα σαμπουάν και οι ξυριστικές μηχανές με τα ανταλλακτικά τους. Τώρα, που το μεγαλύτερο τμήμα των καταναλωτών έχει οδηγηθεί σε κατάσταση απόλυτης ένδειας, το «ενδιαφέρον» έχει στραφεί άλλου.

Μέχρι και στα αλκοολούχα ποτά είχε παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο αυτό, ώσπου οι αλυσίδες τοποθέτησαν ειδικά ηλεκτρονικά καπάκια, τα οποία απενεργοποιούνται μόνο στο ταμείο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους σύγχρονους «Γιάννηδες Αγιάννηδες» βρίσκονται ακόμη και εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ, που κοιτάζουν να γλιτώσουν ότι μπορούν από τα έξοδα της σίτισής τους.

Έχουν ξεφύγει τα πράγματα…

Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση υπάλληλος σουπερ μάρκετ περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί πλέον με τις κλοπές τροφίμων να λαμβάνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.

 «Τα πράγματα έχουν πλέον ξεφύγει. Παλιότερα έκαναν φτερά κυρίως καλλυντικά, ποτά, είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία δεν μπορούσαν να αγοράσουν γιατί ήταν ακριβά. Σήμερα στόχος έχουν γίνει κυρίως τα τρόφιμα, γάλατα, γιαούρτια, μπισκότα» αποκαλύπτει μια έντρομη πωλήτρια.

Όπως λέει, τα κρούσματα είναι πλέον καθημερινά ενώ δεν είναι λίγοι οι άποροι που «πιάνονται» στα πράσα την ώρα που αφαιρούν από το ράφι ένα προϊόν ή που το έχουν κρύψει στο μπουφάν τους και προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι από το ταμείο.

Για πρώτη φορά, ωστόσο, καταγράφεται τόσο έντονα το φαινόμενο κατανάλωσης τροφίμων εντός των καταστημάτων.

Οι υπάλληλοι ανακαλύπτουν διαρκώς άδειες συσκευασίες από σοκολάτες ή άλλα είδη στους διαδρόμους, σε γωνίες, πίσω από πάγκους.

«Τα ανοίγουν και τα τρώνε επιτόπου. Πεινάνε οι άνθρωποι, τι να κάνουν» λένε οι εργαζόμενοι που πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν τα στραβά μάτια: «αν ο άλλος πεινάει, εμείς τι να του πούμε; Το τρώει και φεύγει».

Περισσότερο ευάλωτα στις μικροκλοπές είναι τα μεγάλα καταστήματα, όπου παρά τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, ο έλεγχος είναι δύσκολος ενώ δεν υπάρχει διαχωρισμός στην πείνα καθώς τα κρούσματα αφορούν εξίσου Έλληνες και αλλοδαπούς.

πηγή 

Οι φύλαρχοι!..

 



Οι φύλαρχοι και οι φίλαρχοι..
     Ο εσχατόγερος της Δημοκρατίας, εν μέσω μαυρίλας, μαύρος κι ο ιδιος ψυχικά και ηθικά,
     ..απολαμβάνει τα μεγαλεία τού αξιώματός του.

      Άραγε δεν βλέπει; Δεν αντιλαμβάνεται; Δεν αφουγκράζεται;
      Τί άλλο θέλει;
      Σε τί προσβλέπει πιά σ' αυτή την ηλικία;
      Πόσους άλλους πιά θέλει να εξυπηρετήσει;
      Ποιούς να προστατεύσει;
      Κάποτε προστάτευσε τον Μεγάλο Τυχοδιώκτη με ντεμέκ ''δανεικά''.
      Τώρα;
      Δεν ντρέπεται;

      Έχει επίγνωση τί σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
      Συναισθάνεται ότι το δικό του κορμί πρέπει να πέσει πρώτο έναντι οποιουδήποτε εχθρού της πατρίδας, είτε αυτή δέχεται επίθεση με όπλα, είτε με ''δανεικά'' και τοκογλυφίες;
      Καταλαβαίνει ότι πρώτος αυτός πρέπει να υποφέρει όσα ο λαός του υποφέρει;

     Τόσο πολύ τυφλώνει η εξουσία και η τσέπη;
     Σε λίγους μήνες αποχωρεί από την ενεργό (λέμε τώρα!) πολιτική. Δεν θα τον ενδιέφερε να αφήσει πίσω του κάποιο υστεροφημία;
     Μιά πράξη υποστήριξης του λαού που αγκομαχάει;
     Μιά κορώνα εναντίωσης προς τους θρασείς και προκλητικούς βησιγότθους του Σόϊμπλε και του Γιούνκερ,
     ..έτσι βρε αδελφέ, για να μην τον βρίζουν οι επόμενες γενιές που το μέλλον τους έχει καταστραφεί πριν καν γεννηθούν και με ευθύνη δικιά του;

     Καλό ταξίδι σε λίγο καιρό ''κύριε Πρόεδρε''.
     Προς την ιδιώτευση και προς όπου αλλού σας προστάξει η φύση..
     Δεν θα λείψετε σε κανέναν, παρά μόνον στους δωσίλογους!..

πηγή