Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbFR27S3_KlbjuSjxRBqsY_G_r0XvuTdKDzMMqhIgPYOsGNlbxjVsvyVsA6m2bc2Vkua6yBlgtoL4ZOEDNzHir3QudIu_LPU9VxuMWI-bKBGa21rCIzag9sbiEV4H-eOauzZwyBAgvcDrO/s1600/1855_GipsyChildren_Pettenkofen.jpg

Αν είναι καλό να ζεις
Ακόμα πιο  καλό είναι να ονειρεύεσαι
Όμως το πιο καλό απ'  όλα,
Μάνα, είναι να ξυπνάς


ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΑΤΣΑΔΟ 

Γιορτή Νεολαίας στην Κατούνα.



Με μεγάλη επιτυχία και  τη συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή νεολαίας της ενορίας Αγίου Αθανασίου Κατούνας, το βράδυ της Κυριακής 16 Αυγούστου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος, ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος, ιερείς της περιοχής, όπως επίσης ο αναπληρωτής Δήμαρχου και αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Στούπας, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κατούνας κ. Θωμάς Καφρίτσας, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Παλαίρου κ. Δ. Σταχτιάρης, ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας κ.α.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο τομέας νεότητος της ενορίας σε συνεργασία και συνδρομή του τομέα Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε: προβολή (DVD) αφιερωμένο στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας του 1922, τραγούδια από τις  χορωδίες των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Καινουρίου, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας, παρουσίαση φωτογραφιών από τις δραστηριότητες της ενορίας και έκθεση των έργων των μαθητών του εικαστικού εργαστηρίου της κας Σπυριδούλας Ζερβούλη. Την εκδήλωση έκλεισε  ο Πρωτοσύγκελλος της ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος.













Δεν είναι ο ηρωισμός, αλλὰ η ταπείνωση που δίνει την αληθινή δύναμη και ελευθερώνει απὸ το φόβο.



Τατιάνα Γκορίτσεβα

Οι μπαχαλάκηδες έγιναν μνημονιακοί - Τι έγινε με εκείνους που έκαιγαν την Αθήνα στα άλλα μνημόνια;


Άραγε ο κόσμος θα καταλάβει τι συνέβη από το 2010 και πόσο κορόιδο έχει πιαστεί;
 
Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Είναι ουσιαστικά τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη έχει μια εικόνα από επεισόδια στην Αθήνα με φωτιές και καταστροφές και γράφει «2010: Μνημόνιο 1». Λεπτομέρεια. Η φωτό δείχνει το καμένο κτίριο της Μαρφίν, εκεί που έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά και ένα αγέννητο μωράκι από τα χέρια των κουκουλοφόρων.
Η δεύτερη είναι μια φωτογραφία επίσης από επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα και γράφει «2012: Μνημόνιο 2».
Η τρίτη είναι μια φωτογραφία με έναν… Ελληναρά σε κάποια παραλία που φορά μαγιό στο οποίο υπάρχει η εικόνα του Τσε Γκεβάρα. Γράφει δε «2015: Μνημόνιο 3».
Δεν ξέρουμε αν πράγματι υπάρχει τέτοιο μαγιό αλλά σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες Ελληναράδες που καίγονται από τον καυτό ήλιο του Αυγούστου στις ξαπλώστρες της Μυκόνου και όχι μόνο αλλά δεν «καίγονται» από τα επεισόδια για τα μέτρα που παίρνει μια ανάλγητη κυβέρνηση.
Βλέποντας αυτές τις τρεις φωτό σε μία αναρωτιέται κανείς: Τελικά εκείνα τα επεισόδια ήταν ή όχι στοχευμένα; Ήταν ή όχι κατευθυνόμενα από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που τώρα φουσκώνουν σαν τα παγόνια στα υπουργικά τους γραφεία; Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά εμείς πρέπει να αναλύσουμε τα γεγονότα.
Το 2010 καλώς ή κακώς θα το κρίνει η ιστορία, ο Παπανδρέου πήρε σκληρά μέτρα, γνωστά και ως Μνημόνιο 1. Φυσικά κάηκε η Αθήνα. Θα θυμάστε εκείνο τον Μάιο του 2010 τις διαδηλώσεις, τους συνδικαλιστές, την Αριστερά που πρωτοστάτησε στο κάψιμο της Αθήνας, κι όχι μόνο μια φορά. Θα θυμάστε πόσες φορές προπηλακίστηκαν υπουργοί και βουλευτές, τον Χατζηδάκη να τρώει ξύλο, τον Πάγκαλο γιαούρτια και άλλους να κλείνονται όμηροι σε κτίρια και να μην τολμάνε να βγουν στο δρόμο. Ήταν η εποχή του ξεβολέματος, τότε που οι Έλληνες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή τους. Όμως δεν τα έβαλαν με τον εαυτό τους, τσάκισαν το πολιτικό σύστημα. Επηρεασμένοι από συνδικαλισταράδες που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και από αριστερούς του Κολωνακίου που το μόνο που έχουν μάθει είναι να ζουν παρασιτικά, βγήκαν στους δρόμους και μαζί τους βγήκαν και οι αλήτες των Εξαρχείων, οι ίδιοι που είχαν κάψει την Αθήνα το 2008. Τότε κλόνισαν την κυβέρνηση τα επεισόδια, διαλύθηκε η Αθήνα ουκ ολίγες φορές, χάθηκαν δισεκατομμύρια από τον τουρισμό και το εμπόριο αλλά ποιοι βγήκαν κερδισμένοι; Αυτοί που τώρα κυβερνούν, οι ψευτοαριστεροί και οι ψεκασμένοι.
Τα δολοφονημένα παιδάκια της Μαρφίν ακόμη περιμένουν δικαίωση και μια απάντηση σε ένα πελώριο «γιατί».
Το σκηνικό του τρόμου ξαναστήθηκε από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα της Αριστεράς και με το δεύτερο Μνημόνιο. Ασφαλώς δύσκολα μέτρα, πολλές φορές αναγκαία, δίκαιη και η οργή του κόσμου. Δεν ήθελε και πολύ για να στηθεί το κόλπο των γνωστών στρατολόγων. Ο κόσμος ξαναβγήκε στο δρόμο, η Αριστερά πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις κατά του Μνημονίου, ξανακαταστράφηκε η Αθήνα από τους μπαχαλάκηδες, ξανακλονίστηκε η κυβέρνηση η οποία εξαιτίας αυτής της κοινωνικής οργής δεν έκανε και όσα έπρεπε.
Και τώρα, εν έτει 2015 τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου είναι όσα το πρώτο και το δεύτερο μαζί με μια διαφορά. Έχουν περάσει πέντε χρόνια κρίσης και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, οι τράπεζες έκλεισαν, ζήσαμε τα capital controls και βεβαίως τον δημόσιο εξευτελισμό μιας κυβέρνησης από τον Σόιμπλε και τους όμοιούς του.
Κι όμως, δεν κουνιέται φύλλο. Όχι διαδήλωση, ούτε καν στάση εργασίας. Ο κόσμος στις παραλίες ξοδεύει τα 50ευρα από τα ΑΤΜ, εξυμνεί τον Αλέξη που αντιστάθηκε, καταχωνιάζει τις καταθέσεις του στα στρώματα και περιμένει τη φορολογική καταιγίδα αλλά… για να μην πληρώσει τίποτε. Για να πληρώσουν τα ίδια κορόιδα. Όποιος πάρει για να κλείσει δωμάτιο τον Αύγουστο θα καταλάβει για τι μιλάμε και δεν είναι ξένοι οι τουρίστες που έχουν κατακλύσει τα παραθεριστικά μέρη. Βουλιάζει από Έλληνες που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ φέτος αφού δεν πήγαν τον Ιούλιο διακοπές. Τι να σκέφτεται άραγε η «φυλή του φραπέ» εκεί κάτω από τις ομπρέλες; Ότι το αριστερό μνημόνιο είναι πιο δίκαιο και πιο αναγκαίο; Ότι ο βιασμός μιας χώρας από την Αριστερά είναι πιο υποφερτός από της… επάρατης Δεξιάς; Ότι θα τη γλιτώσουν με κάποιο τρόπο, δεν θα πληρώσουν και άλλο κορόιδο θα υποστεί τα δεινά του τρίτου Μνημονίου;
Μήπως πάνω από τις παραλίες περνάν τα ψεκαστικά και πέφτει ο ύπνος της ξαπλώστρας; Ή μήπως οι οργανωτές των επεισοδίων από το 2010 μέχρι σήμερα είναι σήμερα στην κυβέρνηση και παραμυθιάζουν τον κόσμο με αξιοπρέπεια, ηθική και πράσινα άλογα;
Όχι, δεν θέλει κανείς να ξανακαεί η Αθήνα, να υπάρξουν νεκροί όπως στην Μαρφίν, να κάνουν πάρτι οι μπαχαλάκηδες, να διαλυθεί η πατρίδα. Μια απάντηση από την Αριστερά που έστησε όλο αυτό το παιχνίδι για να καταλάβει την εξουσία περιμένουν οι Έλληνες που έχουν ακόμη λίγο μυαλό. Και μια μεγάλη συγγνώμη από αυτούς που έκαναν έγκλημα κατά της χώρας και τώρα κρυφογελάνε γιατί όλα τους πηγαίνουν δεξιά αν και αριστεροί. Όλοι αυτοί που κατήγγειλαν τα Μνημόνια και εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και τις αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων και τώρα έχουν υπογράψει χειρότερες συμφωνίες.
Άραγε ο κόσμος θα καταλάβει τι συνέβη από το 2010 και πόσο κορόιδο έχει πιαστεί; Άραγε οι νεκροί της Μαρφίν θα βρουν δικαίωση;
πηγή

Ζωγραφίζοντας βότσαλα που… φωσφορίζουν στο σκοτάδι!


perierga.gr - Βότσαλα φωσφορίζουν στο σκοτάδι!
Στο φως της ημλερας φαντάζουν σαν απλά βότσαλα που συλλέχθηκαν από κάποια παραλία… Όμως στο σκοτάδι φωσφορίζουν και παρουσιάζουν τα πανέμορφα σχέδια που υπάρχουν στην επιφάνειά τους… Η καλλιτέχνις Bogi Fabian χρησιμοποιεί ως καμβάδες διάφορα βότσαλα σε ποικίλα μεγέθη και μοτίβα, πάνω στα οποία ζωγραφίζει πανέμορφα σχέδια.
Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό από το άλλο και αποτελεί ξεχωριστό μέρος της δουλειάς της… “Στο φως της μέρας τα βότσαλα μοιάζουν σαν μεγάλα κοσμήματα αλλά το βράδυ μεταμορφώνονται και δείχνουν αυτό που πραγματικά είναι. Πολύχρωμα διακοσμητικά κομμάτια που κάνουν τον χρήστη να ονειρευτεί και να ξεχάσει την πίεση της μέρας. Η διαδικασία παίρνει περίπου 5 ώρες για να ολοκληρωθεί κάθε βότσαλο, αφού πρώτα ψήνεται στο φούρνο, στη συνέχεια το χαράσσω με τροχό και τέλος το χρωματίζω με ειδικά χρώματα…”, λέει η ίδια.

perierga.gr - Βότσαλα φωσφορίζουν στο σκοτάδι!
perierga.gr - Βότσαλα φωσφορίζουν στο σκοτάδι!
perierga.gr - Βότσαλα φωσφορίζουν στο σκοτάδι!
perierga.gr - Βότσαλα φωσφορίζουν στο σκοτάδι!
πηγή

"Ο άνθρωπος παθαίνει τριών ειδών αλλοιώσεις: από τον εαυτό του, από τους άλλους και από τον διάβολο. Σήμερα το πιο απαραίτητο είναι να βρουν οι άνθρωποι έναν πνευματικό, να εξομολογούνται, να του έχουν εμπιστοσύνη και να τον συμβουλεύωνται. Αν έχουν πνευματικό και βάλουν ένα πρόγραμμα με προσευχή και λίγη μελέτη, εκκλησιάζωνται, κοινωνούν, τότε δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν σ’ αυτήν την ζωή."

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUjwhNMkvwCRMOde23LI-6v_snUclTCNkJfeXUu_qZn6j3L0B2ieJ2pbPEDoTWZijaBizwSdLHhyukxCcM1Qj6GiE98BqFFAqMUlWITNVehdyJIoaEkm36fAmfvAkBd98gd5uWeRpQRxI/s640/11855819_965698093493214_233219357907490753_n.jpg

Στη Σαουδική Αραβία η θρησκευτική αστυνομία συνέλαβε 27 χριστιανούς γιατί προσεύχονταν σε σπίτι…





H θρησκευτική αστυνομία σε συνδυασμό με αστυνομικούς της πόλης Al Khafji της Σαουδικής Αραβίας μιας χώρας που έχει διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στο συριακό θέλοντας να επιβάλει το δικό της μεσαιωνικό σύστημα διακυβέρνησης ουαχαμπίτικου σαλαφιστικού δόγματος συνέλαβε στην πόλη Al Khafji στη συνοικία Aziziya, 27 χριστιανούς.
Τους συνέλαβαν γιατί έκαναν χριστιανική προσευχή.Παράλληλα η αστυνομία κατάσχεσε ευαγγέλια και όργανα μουσικής.Οι θρησκευτικές ελευθερίες στη Μοναρχία του κόλπου είναι ανύπαρκτες.


Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει την άσκηση οποιασδήποτε άλλης λατρείας ή προσευχής θρησκείας πλην του ισλάμ.Η θρησκευτική αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες για έκνομη και ύποπτη δραστηριότητα στο εσωτερικό ενός σπιτιού. Στη συνέχεια πραγματοποίησε έφοδο.
Το site Web mbc.net αναφέρει ότι η αστυνομία ανακάλυψε και τα πειστήρια του εγκλήματος παραποιημένα εγχειρίδια της θρησκευτικής αλήθειας εννοεί βίβλους.Στην οικία βρίσκονταν παιδιά γυναίκες κι άνδρες που επιδίδονταν σε ένα εσφαλμένο θρησκευτικό τελετουργικό δηλαδή προσεύχονταν σύμφωνα με την χριστιανική πρακτική.. 
(addiyar 14/8/15)
πηγή