Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

To καλό που κάνει ο άνθρωπος, όταν το κάνει γνωστό και υπερηφανεύεται, το εξοφλεί, κουράζεται άσκοπα και κολάζεται...

πάσα - σουτ - γκολ



Οι πρώτες αντιδράσεις των Γερμανών πολιτών που υποχρεώθηκαν από τους Αμερικανούς να αντρικρίσουν τα θύματα των Ναζί...



 germans next day 2 - Copy

Ένοχοι και ΑθώοιΈνοχοι και Αθώοι. Οι Γερμανοί πολίτες αλλά και όσοι δεν εμπλέκονταν άμεσα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωναν άγνοια για τις βαρβαρότητες των Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που βρίσκονταν πολύ κοντά στις πόλεις τους. Μάλιστα, όσοι επέμεναν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις φρικαλεότητες της Βέρμαχτ κατά των αμάχων, υποχρεώθηκαν από τους στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων να αντικρίσουν τα αθώα θύματα των Ναζί, να περπατήσουν ανάμεσα στα πτώματα και να βοηθήσουν ενεργά στην ταφή τους. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τις αντιδράσεις τους. Το πρώτο ντοκουμέντο δείχνει μια συγκλονισμένη Γερμανίδα να περπατά ανάμεσα στα πτώματα 800 αιχμαλώτων που δολοφόνησαν οι φύλακες SS κοντά στο Namering της Γερμανίας. Οι Αμερικάνοι άφησαν τα πτώματα σε κοινή θέα ώστε οι χωρικοί να δουν τις μαζικές δολοφονίες...

germans next day1
Ο Αμερικανός Συνταγματάρχης Edward Seiller αναγκάζει τους πολίτες του Landsberg να δουν τα θύματα του γειτονικού στρατοπέδου Kaufering IV...

germans next day 4
1945. Γερμανοί πολίτες εξαναγκάζονται να θάψουν τα πτώματα αιχμαλώτων από κοντινό στρατόπεδο....
germans next day 5
Ludwigslust , Μάιος 1945 Γερμανοί πολίτες εξαναγκάζονται να μεταφέρουν τα πτώματα αιχμαλώτων του στρατοπέδου Wobbelin για να ταφούν σε κοντινό νεκροταφείο....
germans next day 3
Γερμανοί αιχμάλωτοι αναγκάζονται από Αμερικανούς να παρακολουθήσουν πλάνα που τράβηξαν οι σύμμαχοι από την απελευθέρωση αιχμαλώτων στα στρατόπεδα κολαστήρια. Πολλοί δεν αντέχουν στο φριχτό θέαμα και κλείνουν τα μάτια τους...
πηγή

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Βαρβάρου στην Τρύφο Ξηρομέρου

IMG 3467
Μέσα σε κατανυκτικό και εόρτιο κλίμα και παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 21 Ιουνίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου η υποδοχή αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του τοπικού Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας.
Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στον Ιερό Ναό ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Πετράκης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριο.
Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκαν στον ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, ιερείς και διάκονοι, άρχοντες του τόπου και πλήθος πιστών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη την Αιτωλοακαρνανία και τις γειτονικές περιοχές για τον σκοπό αυτό.
Ακολούθησε Δοξολογία και Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριο που έδωσε την ευλογία να έρθει για 3 ημέρες το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βαρβάρου στον τόπο της ασκήσεως και του μαρτυρίου του. Επιπροσθέτως ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ποταμού Κερκύρας Πρωτοπρ. π.Γεώργιο Πετράκη που υποβλήθηκε στον κόπο και μετέφερε από την Κέρκυρα το Ιερό Λείψανο εν όψει της εορτής του Αγίου Βαρβάρου.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κατούνας Αρχιμ. π.Νεκτάριο Τριάντη, τον εφημέριο π.Γεώργιο Τσαρνά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρύφου για την προετοιμασία και την άριστη διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων.
Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βαρβάρου θα παραμείνει μέχρι και την Δευτέρα 23 Ιουνίου το απόγευμα -ημέρα μνήμης του Αγίου-, και θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες στον κεντρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου ενώ οι πανηγυρικές εόρτιες Ιερές Ακολουθίες (Μέγας Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία) θα τελεσθούν στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Βαρβάρου στα Λουτρά της Τρύφου όπου ασκήτεψε και εκοιμήθη ο Άγιος.
IMG 3479
IMG 3485
IMG 3488
IMG 3502
IMG 3569