Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

" Για μερικά πράγματα αξίζει να περιμένεις! Αξίζει να προσπαθείς μέσα απ'την αναμονή. Δοκιμάζεσαι έτσι... Όπως η φύση το χειμώνα. Που περιμένει... Περιμένει σιωπηλά την άνοιξη. Κι όταν εκείνη έρθει, τότε ευωδιάζει ο τόπος απ'τα λουλούδια και γεμίζει χρώματα όλη η γη... Αν σου τύχουν τέτοιες καταστάσεις αναμονής, χαμογέλα! Μην τις θεωρήσεις χαμένες και άχρηστες αυτές τις στιγμές... Είναι ευκαιρίες μοναδικές για να δοκιμαστείς. Ν'αποκτήσεις υπομονή κι ελπίδα. Και θα 'ναι ακόμη πιο ωραίο αν αυτή η φάση της σιωπής, της αναμονής συνοδεύεται απ' τη γλύκα της προσευχής. Δοκίμασε και θα δεις !...


Η Σ. Αραβία λέει ΟΧΙ στους πρόσφυγες αλλά θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση 200 τζαμιών γι΄ αυτούς στη Γερμανία…


Δεν είναι μυστικό ότι οι χώρες του Κόλπου  (Qatar, Koweït, Oman, Bahreïn, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και η Σαουδική Αραβία αρνούνται να δεχθούν σύριους πρόσφυγες ενώ αυτοί στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι σουνίτες ακολουθώντας το δόγμα αυτών των χωρών.Αντίθετα το Ριάντ προτείνει την ανέγερση 200 τζαμιών για μετανάστες στη Γερμανία σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine που επικαλείται τη λιβανέζικη Al Diyar.

Το κύμα προσφύγων προς τη Δυτική Ευρώπη (Γερμανία,Aγγλία, Γαλλία,Βέλγιο) δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει σύντομα. Οι μετακινούμενοι αυτοί πληθυσμοί προτιμούν αυτούς τους προορισμούς…..
Η Σαουδική  Αραβία όπου ο 1 στους 3 κατοίκους είναι ξένος εργάτης προτιμάει για φθηνά εργατικά χέρια να στρέφεται προς τις Φιλιππίνες ή τις Ινδίες. Αυτές οι χώρες δεν βρίσκονται σε πόλεμο και έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος τα άτομα να μεταφέρουν ιδέες που απειλούν την δημόσια τάξη και τη σταθερότητα της χώρας και αυτό λειτουργεί εις βάρος των σύριων προσφύγων.
 « Οι μοναρχίες του Κόλπου φοβούνται το σύνδρομο του Λιβάνου όπου κατά τη δεκαετία 1970-80 έφθασαν κύματα παλαιστίνιων προσφύγων και αυτό αποτέλεσε εάν στοιχείο για την ανάφλεξη εμφυλίου…Οι μοναρχίες του Κόλπου φοβούνται ότι οι πρόσφυγες θα έρχονταν με ιδέες ανατρεπτικές κι΄ ανεπιθύνητες για την σταθερότητα των καθεστώτων τους . (…) Η αλήθεια είναι ότι ούτε οι πρόσφυγες επιθυμούν να στραφούν σε αυτές τις χώρες που κακομεταχειρίζονται τους μετανάστες… » αναλύει ο Amid Faljaoui, Διευθυντής των γαλλόφωνων περιοδικών της Roularta.
Χωρίς visa είναι αδύνατο για τους σύριους να εισέλθουν σε μια αδερφή μουσουλμανική χώρα όπως Algérie,Yémen, Mauritanie ή Soudan.Εξαίρεση αποτελούν οι Ιορδανία και ο Λίβανος που δέχθηκαν ήδη εκατομύρια πρόσφυγες.
Αντί να δείξουν το παράδειγμα οι πετρομοναρχίες του Κόλπου τηρούν μια εγωιστική τάση κι ακόμη χειρότερα βομβαρδίζουν την Υεμένη την πιο φτωχή αραβική χώρα του κόσμου. Το 80% των 27 εκατομυρίων  κατοίκων της εξαρτώνται από ανθρωπιστική βοήθεια.
Η Σαουδική Αραβία δηλώνει όμως έτοιμη να χρηματοδοτήσει την οικοδόμηση 200 τζαμιών στην Γερμανία σύμφωνα με τη λιβανέζικη Al Diyar.Αυτό θα γίνει σε συνενόηση με τις γερμανικές αρχές. Μια στάση που προκαλεί ήδη πολυάριθμες κριτικές στην Ευρώπη.Ο φόβος μεγαλώνει για την εξαγωγή του σαλαφισμού ενός κινήματος που διεκδικεί την επιστροφή στις ρίζες του ισλάμ.  
πηγή 

Κυκλοφορούν τα τελευταία τεύχη του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» (έτους 2014)


ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ (27Ο τεύχος) 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Στους τοπικούς αγίους της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας Ακαρνανίας Ισαπόστολο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και Νεομάρτυρα Άγιο Ιωάννη τον Βραχωρίτη είναι αφιερωμένα τα τελευταία τεύχη (25ο και 26ο) του Περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».
Αφιερωμένο στην Ελληνική Εθνική μας Παιδεία θα είναι το επόμενο (27ο) τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», το οποίο ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Περιλαμβάνει κείμενα αξιόλογων διδασκάλων, εκπαιδευτικών και συγγραφέων, από τα οποία καταδεικνύεται η τραγική σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Γλώσσας και Εκπαιδεύσεως.
ΤΕΥΧΟΣ 25Ο (Ιούνιος 2014):
Στο αφιέρωμα του 25ου τεύχους με τίτλο «Ο Διδάσκαλος του Γένους Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Τριακόσια έτη από τη γέννησή του. 1714 – 2014» δημοσιεύονται κείμενα: α) του Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου: «Η διδασκαλία και τα θαύματα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – Αποσπάσματα από την πρώτη βιογραφία του», β) του μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου: «Πως (ξανά)γνωρίσαμε τον Άγιο Κοσμά», γ) του μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανού: «Το έργο του Αγίου Κοσμά στη Βόρειο Ήπειρο», δ) του φιλολόγου, ερευνητού και συγγραφέως Κ. Σ. Κώνστα: «Ο Άγιος Κοσμάς και το Εικοσίενα», ε) του μακαριστού αρχιμ. Σωφρονίου Παπακυριακού: «Περί των Διδαχών του Αγίου Κοσμά» και στ) του μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου: «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος είμαι κρεμασμένος».
Στην στήλη εορταστικά ο θεολόγος Ιωάννης Κωστάκης γράφει για την εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού και στην ενότητα ιστορία ο φιλόλογος Γεώργιος Κουρκούτας γράφει για τους παραχαράκτες της ιστορίας του 1821 και για τη στάση όλων μας απέναντι στην ιστορική αλήθεια.
Στην ενότητα βιβλιοπαρουσίαση παρουσιάζονται το τελευταίο βιβλίο του μακαριστού μοναχού Μωυσή του Αγιορείτου με τίτλο «Σύγχρονα Ποιμαντικά Βήματα – Ομιλίες για Ποιμένες και Ποιμενομένους», καθώς και το ανάτυπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά με τίτλο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός – Ο Απόστολος του Ελληνικού Γένους».
Στην ενότητα εις μνημόσυνον γίνεται αναφορά στους μακαριστούς πρωτοπρεσβυτέρους π. Γεώργιο Χαντζάρα, π. Κωνσταντίνο Τσούφη και π. Πέτρο Νικόλσκυ. Επίσης δημοσιεύονται οι δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για την κοίμηση του μακαριστού Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου αρχιμ. Γεωργίου Καψάνη και την κοίμηση του μακαριστού Γέροντος μοναχού Μωυσέως του Αγιορείτου.
Παρατίθενται επίσης οι ποιμαντορικές εγκύκλιοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την Εορτή του Πάσχα, καθώς και η ενημερωτική εγκύκλιος για τη δράση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην τοπική μας Εκκλησία.
Τέλος, όπως πάντα, παρατίθενται η επικαιρότητα των τελευταίων μηνών και οι κυριότερες από τις δραστηριότητες της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.  Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου για τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που εξέδωσαν και κυκλοφόρησαν τα ΕΛ.ΤΑ.

ΤΕΥΧΟΣ 26Ο (Δεκέμβριος 2014) :
Στο αφιέρωμα του 26ου τεύχους, το οποίο αφορά τον άγιο νεομάρτυρα Ιωάννη, τον εκ Κονίτσης και εν Βραχωρίω (Αγρινίω) μαρτυρήσαντα – με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από το μαρτύριό του (1814-2014) – δημοσιεύονται τα εξής κείμενα: α) του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέα: «Θεός όπου βούλεται νικάται φύσεως τάξις», β) του θεολόγου Λάμπρου Σκόντζου: «Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωάννης ο εκ Κονίτσης και εν Βραχωρίω μαρτυρήσας», γ) του ιεροκήρυκος αρχιμ. Παύλου Ντανά: «Ο ατίμητος πλούτος της Εκκλησίας μας», δ) του ιεροκήρυκος αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρου: «Εις αναζήτησιν της αληθείας», ε) του πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Καντάνη: «Από την πλάνη στην Αγιότητα – Ο Χασάν που βαπτίστηκε Ιωάννης». Τέλος παρατίθεται ένα κείμενο που περιλαμβάνει όλους τους εξ Αγαρηνών Αγίους της Εκκλησίας μας, ενώ παρουσιάζεται και το σχετικό βιβλίο του πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Καντάνη με τίτλο: «Η χορεία των Νεομαρτύρων και ο άγιος Ιωάννης ο εξ Αγαρηνών Νεομάρτυς του Βραχωρίου».
Στην στήλη επέτειος δημοσιεύεται η ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου, με θέμα: «Μηνύματα Αγίου Κοσμά» και στην ενότητα διδαχές δημοσιεύεται ένα επίκαιρο κείμενο του αείμνηστου Φώτη Κόντογλου με τίτλο: «Αθεΐα, το καύχημα της εποχής μας».
Σε ιδιαίτερη στήλη με τίτλο εις τιμήν και μνήμην παρουσιάζεται η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μονή Μυρτιάς για τους μακαριστούς Πρωτοψάλτες Γεράσιμο Πρεβεζιάνο και Απόστολο Παπαχρήστο, ενώ στην ενότητα εις μνημόσυνον γίνεται αναφορά στους μακαριστούς ιερείς: αρχιμ. Απόστολο Καστανά, πρωτ. Θεόδωρο Καρδάνη και π. Γεώργιο Παπακωστόπουλο.
Επίσης δημοσιεύονται οι ποιμαντορικές εγκύκλιοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, καθώς και η εγκύκλιος για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς.
Τέλος παρατίθενται η επικαιρότητα και οι κυριότερες από τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με γενικό θέμα: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Ορθόδοξος Εκκλησία και Ελληνικόν Γένος», και στην Ζ’ Ιερατική Ημερίδα με θέμα: «Ο Άγιος Κοσμάς και η Ιερωσύνη», που διοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολή μας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 300 ετών από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
--------------------------------
Το περιοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως στη διεύθυνση:
Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10  –  Τ.Κ. 302 00  –  Μεσολόγγι
τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701

Email:  agkosmas@otenet.gr

Τα οχτώ ψέμματα μιας πάμφτωχης Μάνας

Σίγουρα η αγάπη που νιώθει μία μάνα για το παιδί της, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο είδος αγάπης. Παρά τις όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια, οι μανάδες πάντα καταφέρνουν να βάλουν πρώτα τα παιδιά τους, ακόμη και αν οι ίδιες καταλήξουν τελευταίες.

Στην ιστορία που ακολουθεί μια μητέρα έπρεπε να πει αρκετά ψέματα στο γιο της για να τον μεγαλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τώρα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια, η ιστορία της έγινε παγκοσμίως γνωστή.


Έχετε κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο για τα παιδιά σας ή θα το κάνατε αν χρειαζόταν; Αν δεν πιστεύετε ότι οι μητέρες αξίζουν μόνο αγάπη, σεβασμό και θαυμασμό, διαβάστε την παρακάτω ιστορία και θα αλλάξετε γνώμη...
Η ιστορία ξεκίνησε όταν ήμουν παιδί. Η οικογένειά μου ήταν πολύ φτωχή και ποτέ δεν είχαμε αρκετό φαγητό. Η μητέρα μου πάντα μου έδινε το δικό της πιάτο κι έλεγε «Φάε αυτό το ρύζι γιε μου εγώ δεν πεινάω».
Αυτό ήταν το πρώτο ψέμα της μητέρας μου.

Καθώς μεγάλωνα, η μητέρα μου περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της, ψαρεύοντας σε ένα ποτάμι. Έτσι από τα ψάρια που έπιανε, θα μπορούσε να μου προσφέρει ένα καλύτερο φαγητό για την ανάπτυξή μου. Καθώς έτρωγα, κάθονταν δίπλα μου και έτρωγε και αυτή ότι κρέας έμενε στα κόκαλα. Όταν της πρόσφερα από το φαγητό μου, έλεγε «Φάε το φαγητό σου γιε μου, δεν μου αρέσουν εμένα τα ψάρια»
Αυτό ήταν το δεύτερο ψέμα…

Αργότερα για να μπορέσω να σπουδάσω, έψαξε και βρήκε μία δεύτερη δουλειά. Ανακύκλωνε παλιά κουτιά από χαρτόνι και αυτό της έδινε κάποια επιπλέον χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ ξύπνησα και την βρήκα με ένα μικρό κερί να δουλεύει ακόμη. Της είπα να έρθει για ύπνο, αλλά μου απάντησε πως δεν είναι κουρασμένη.
Αυτό ήταν το τρίτο της ψέμα

Όταν έφτασαν οι τελικές εξετάσεις ζήτησε άδεια από τη δουλειά της για να με συνοδεύσει. με περίμενε μέσα στη ζέστη για ώρες και όταν τελείωσα ήρθε κοντά μου και μου έφερε ένα μπουκάλι με κρύο νερό. Την είδα κουρασμένη και εξαντλημένη και της είπα να το πιει εκείνη. Η απάντησή της ήταν «Δεν διψάω γιε μου, πιες το εσύ να δροσιστείς».
Αυτό ήταν το τέταρτο ψέμα της μητέρας μου

Μετά το θάνατο του πατέρα μου, η μητέρα μου έπρεπε να βρει τρόπο να καλύψει τις ανάγκες μας. Η κατάσταση της οικογένειάς μας χειροτέρευε και δυστυχώς όλα τα βάρη περνούσαν από πάνω της. Κάποιοι γείτονες της έλεγαν ότι πρέπει να παντρευτεί ξανά και να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αυτή όμως έλεγε «Δεν είμαι εγώ για τέτοια, είμαι μεγάλη γυναίκα με παιδί και δεν χρειάζομαι την αγάπη κανενός».
Αυτό ήταν το πέμπτο ψέμα της μητέρας μου…

Αφού τελείωσα τις σπουδές μου και έπιασα δουλειά, ήταν ώρα για τη μητέρα μου να ξεκουραστεί, αλλά δεν ήθελε. Πήγαινε κάθε μέρα στη λαϊκή αγορά και πουλούσε κάποια λαχανικά για να καλύπτει τις δικές της ανάγκες. Εγώ δούλευα μακρυά και κάθε μήνα με το που έπαιρνα το μισθό μου, της ετοίμαζα ένα δέμα με τρόφιμα και διάφορα καλούδια, της έβαζα και ένα φάκελο με λεφτά και της τα έστελνα. Αυτή όμως τις περισσότερες φορές, κρατούσε τα πάντα εκτός από τα λεφτά. Με την πρώτη ευκαιρία μου τα έστελνε πίσω και μου έγραφε «Αγόρι μου δεν χρειάζομαι χρήματα, δόξα τον Θεό έχω αρκετά για να ζήσω. Κράτησε τα εσύ που είσαι νέος και έχεις ανάγκες».
Αυτό ήταν το έκτο της ψέμα…

Μετά από 3 χρόνια δουλειάς και μεταπτυχιακών σπουδών, μία μεγάλη εταιρεία εμφανίστηκε στο δρόμο μου, η οποία με προσέλαβε με πολύ καλό μισθό και μου χρηματοδότησε το διδακτορικό που πάντα ονειρευόμουν. Τότε γύρισα και είπα στη μητέρα μου ότι η τύχη μας χαμογέλασε. Της ζήτησα να έρθει μαζί μου, να σταματήσει να δουλεύει και επιτέλους να απολαύσει και αυτή κάποιες στιγμές από τη ζωή της. Εκείνη όμως μου είπε, «Άσε με γιε μου στον τόπο μου, εγώ ¨είμαι μια χαρά, κοίτα να κάνεις εσύ τη ζωή σου καλύτερη και μην κοιτάς εμένα.»
Αυτό ήταν το έβδομο ψέμα που μου είπε…

Στα γεράματά της απέκτησε καρκίνο στο στομάχι. Σε εμένα όμως δεν είπε τίποτα. Μία μέρα όμως αποφάσισα να πάω την δω χωρίς να την προειδοποιήσω. Όταν μπήκα στο σπίτι αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Γερασμένη και εξασθενημένη καθόταν στο κρεβάτι, προσπαθούσε να γελάσει αλλά φαινόταν ότι έκανε υπερπροσπάθεια. Καθώς με κοιτούσε, με έπιασαν τα κλάματα, δεν άντεξα...
Τότε γύρισε και μου είπε «Γιε μου μην κλαις και μην στεναχωριέσαι, εγώ είμαι μια χαρά» και μου κράτησε το χέρι. 
Αυτό ήταν το όγδοο ψέμα της κι εκείνη τη στιγμή έκλεισε τα μάτια της για πάντα.

πηγή 

Όποιος αγαπά τον Θεό, υποχρεωτικά θα αγαπά και τους ανθρώπους. Για την αγάπη δεν χρειάζεται να πληρώσουμε, δεν χρειάζεται να πάμε ταξίδι να την βρούμε. Δωρεά είναι η αγάπη.


Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης

Πανηγυρικοί εορτασμοί στην Παναγία την Σαιντανάγια …

το ελληνικό FIR είναι μόνο για να το παραβιάζουν τα τουρκικά μαχητικά με την ανοχή των ΝΑΤΟ ΗΠΑ;
11990565_609847749118942_5526059237823657580_n 
 
 
Στη μονή της Παναγίας της Σαιντανάγια στο μέγα προσκύνημα του χριστιανισμού οι ακρίτες ελληνορθόθοξοι γιόρτασαν το Γεννέθλιο της Θεοτόκου με λιτανείες ακολουθίες με τη συμμετοχή του πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη του 10 Γιαζίζι αδελφού του νεομάρτυρα Πάυλου επισκόπου Χαλεπίου.Τα νιάτα της Συρίας έδωσαν βροντερό παρόν παρέστησαν στρατιωτικές αρχές και τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι και των άλλων θρησκειών.
Οι ελληνορθόδοξοι αποτελούν την μεγαλύτερη χριστιανική μειονότητα στη Συρία.Αυτούς μας ζητούν να προδώσουμε να δώσουμε κι άλλο αίμα μαρτύρων.Ο ελληνικός εναέριος χώρος είναι για να τον παραβιάζουν τα τουρκικά μαχητικά με την ανοχή ΝΑΤΟ ΗΠΑ;Οι αμερικανοί υπαγορεύουν στην Ελλάδα να μην παραχωρήσει το FIR Aθηνών γιατί οι ρώσοι θέλουν να μεταφέρουν όπλα στο συριακό στρατό και όχι ανθρωπιστική βοήθεια.Ανθρωπιστική βοήθεια είναι τα όπλα στο συριακό στρατό όταν μάχεται τιτάνια 4 χρόνια τώρα με το παγκόσμιο τζιχαντιστικό κίνημα με το Ισλαμικό Κράτος την Jabhat al Nusra  και όλες τις ισλαμιστικές φράξιες κι οργανώσεις.Οι ΗΠΑ μας ζητούν να συμβάλουμε στην αποδυνάμωση του συριακού στρατού και επομένως στην ενίσχυση του κυριότερου αντιπάλου του που είναι το Ισλαμικό Κράτος….και ουσιαστικά μας ζητούν να παραδώσουμε σε σταύρωση αποκεφαλισμό βιασμούς εξανδραποδισμούς τζίζια απαγωγές βίαιους προσηλυτισμούς τα αδέρφια μας ….ΠΟΤΕ η κυβέρνηση που θα το κάνει δεν θα είναι ελληνική θ…….Αυτά τα αγγελούδια σκοτώνουν με ρουκέτες οι μετριοπαθείς αντάρτες τέτοιες κοπέλες παίρνουν για σκλάβες τέτοιους άνδρες εκτελούν σταυρώνουν κι αποκεφαλίζουν …………..τέτοιους άνδρες απαγάγουν και βασανίζουν…..Ο ελληνικός εναέριος χώρος είναι μόνο για τα τουρκικά F16 και τα ισραηλινά που εκγυμνάστηκαν στη Λάρισα και αμέσως μετά από 2 βδομάδες βομβάρδισαν συριακό έδαφος……;
10351246_609844259119291_2009625465037868967_n 10253930_609844895785894_988812613717966230_n 11057286_609844972452553_1098163375787608717_n 11061279_609844599119257_5403022039632625956_n 11144957_609848762452174_7433498026709389510_n 11205557_609844642452586_6444514054072918940_n 11209409_609844655785918_1287101419853234914_n 11230646_609848725785511_6997021061989085805_n 11919560_609845025785881_3790930558440154083_n 11935560_609848885785495_4763376959519358182_n 11951111_609847142452336_194749461730375290_n 11988487_609848865785497_6309500310754649566_n 12004719_609844389119278_2169542646263689976_n 12004828_609844815785902_1137306632790100615_n 12003004_609846819119035_8393526291572843727_n 12003189_609848969118820_4541252079667430205_n 
 

Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!


Εκτός από μεγαλοπρεπή κάστρα που συναντάμε σε μικρά νησιά, υπάρχουν και μοναστήρια ή εκκλησούλες που δεσπόζουν στο κέντρο τους δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Μέσα στο πράσινο και περιτριγυρισμένα από το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Δείτε στη συνέχεια μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα στον κόσμο…
1. Νησί, Bled, Σλοβενία perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!
2. Μονή Visovac, Σίμπενικ, Κροατία perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!
3. Norman Αβαείο των Βενεδικτίνων, St-Michel, Mont-Saint-Michel, Γαλλία perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!
4. Εκκλησία Παντοκράτορα, Ποντικονήσι Κέρκυρα perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!
5. Μονή Skellig Michael, Kerry, Ιρλανδία perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!
6. Μοναστήρι Βενεδικτίνων Αγίου Γεωργίου, Κόλπος Κότορ, Μαυροβούνιο perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!
7. Μονή Snagov, Snagov, Ρουμανία perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!
8. Μονή Βαλαάμ, Ρωσία
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες & μοναστήρια σε νησάκια!

πηγή

ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ «ΕΙΔΙΚΑ» SMS-IPHONE ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


φοτο1 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Η τελευταία λέξη της κινητής και όχι μόνο τεχνολογίας στην υπηρεσία της μαζικής διακίνησης εκατομμύριων παρανόμων μεταναστών από τις ακτές τις Τουρκίας στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Αυτό αποκαλύπτει ένα πραγματικά εντυπωσιακό ρεπορτάζ του αρθρογράφου της τουρκικής εφημερίδας Radikal, Ali Kayalar.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο το τουρκικό δημοσίευμα με πολύ χαρακτηριστικές φωτογραφίες, οι μετακινούμενοι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούν με τα «κέντρα» τους και από εκεί παίρνουν οδηγίες μέσω sms-iphone το πώς και προς τα πού θα κινηθούν για να περάσουν απέναντι από την Τουρκία σε ελληνικό έδαφος.
φοτο2
Στα τηλεφωνικά μηνύματα εκτός από τις «οδηγίες» αποστέλλονται μέχρι και ηλεκτρονικοί χάρτες για να καθορίσουν την ρότα του έκαστου φουσκωτού που μπαρκάρει από τις τουρκικές ακτές, όπως δείχνει και ένας πραγματικά εντυπωσιακός χάρτης-iphone για να κατευθύνει τους παράνομους στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ελληνική νήσο Σύμη.
Πολλές φορές στα μηνύματα που διακινούνται μέσω των κινητών υπάρχουν και οδηγίες το πώς θα βουλιάξουν το φουσκωτό για να θεωρηθούν αυτόματα ναυαγοί και να περισυλλεχτούν από την ελληνική ακτοφυλακή.
φοτο3
Εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος που φορτίζουν τα κινητά τους μέσω ηλεκτρικών στύλων παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα με παράνομα καλώδια με τα οποία παίρνουν παράνομα ηλεκτρικό ρεύμα για τις μπαταρίες των τηλεφώνων τους.
Και ύστερα μας λένε για δυστυχισμένους που δεν έχουν τίποτα, ενώ διαθέτουν τα πιο υπερσύχρονα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.
Η κοροϊδία μας σε όλο της το μεγαλείο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ