Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μια οφειλόμενη απάντηση





Το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας προσδιορίζεται από ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος έκφρασης των μελών της. Αν λάβει κανείς υπόψη τα σχόλια αναγνωστών στην ανάρτηση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και την πρόταση για ματαίωση, μάλλον θλίβεται και απογοητεύεται για την τοπική μας κοινωνία. Στην πλειοψηφία τους εκφράζουν οργή και αγανάκτηση, μάλιστα ορισμένα αγγίζουν τα όρια της ξετσιπωσιάς. Γιατί το λέω αυτό;

Εκφράστηκε μια πολύ συγκεκριμένη άποψη, η οποία δεν παρεκκλίνει δογματικά τουλάχιστον από αυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με το Καρναβάλι και κατά πόσο αυτό συνάδει με την προπαρασκευαστική περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, που αν θέλει ο Θεός θα ζήσουμε σε λίγες ημέρες. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιερέας ή συνεργάτης του ιερέα για να υποστηρίζει τις θέσεις της Εκκλησίας μας, της οποίας είμαστε μέλη με το Άγιο Βάπτισμα, αλλά είναι χρέος. Ούτε απαιτείται να είναι κανείς καθηγητής της Δογματικής ή επιστήμονας για να εκφράσει την διαχρονική αλήθεια ότι τα καρναβάλια είναι κατάλοιπα ειδωλολατρικών πομπών της αρχαιότητας και καμία σχέση δεν έχουν με την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας. Αν διαβάσουμε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά θα διαπιστώσουμε ότι κάνει λόγο για αντι-Τριώδιο και εξηγεί τι σημαίνει αυτό.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα αλλά εμείς τα περιπλέκουμε γιατί ζούμε σε μια σύγχυση. Θέλουμε και λίγο Χριστό και λίγο κόσμο. Θέλουμε και Εκκλησία και καρναβάλια. Ο Κύριός μας το είπε ξεκάθαρα «στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός» (Ματ.7,14). Έθεσε τα σαφή όρια της Εκκλησίας Του,  «εγώ ειμί η θύρα̇ δι΄ εμού εάν τις εισέλθη, σωθήσεται» (Ιωα.10,9). Έχουμε λοιπόν την σωστική αλήθεια της Εκκλησίας από τη μία πλευρά και από την άλλη τον κόσμο με το δικό του κοσμοείδωλο. Υπάρχει ο Θείος Λόγος και ο ανθρώπινος λόγος. Ότι δεν είναι Θείος Λόγος είναι είδωλο, γιατί πολύ απλά στη θέση του Θεού μπαίνει κάποιο είδωλο. Είδωλο μπορεί να είναι το χρήμα, ο εαυτός μας, ένα ζώο, ένα ξόανο, κυρίως όμως είναι ο ανθρώπινος λόγος, δηλαδή η λογική μας. Εμείς οι σύγχρονοι της εποχής μας σαν μέλη της Εκκλησίας είμαστε μέσα στο χώρο Της, αλλά κοιτάμε τι γίνεται και έξω από Αυτή. Μάλλον, ερωτοτροπούμε με τα είδωλα του κόσμου. Γι΄ αυτό λοιπόν βρισκόμαστε σε σύγχυση και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Όσοι δεν το κατανοούν πολύ απλά δεν θέλουν να το δεχθούν, γεγονός που οφείλεται σε πνευματικούς λόγους και όχι σε αυτό που ονομάζεται ηθικισμός (προσέξτε… ΟΧΙ Ηθική). Αυτές οι αλήθειες της πίστεώς μας, τα δόγματα κοινώς, είναι προτάσεις ζωής και ασφαλείς οδοδείκτες, συνδεδεμένα με τη λειτουργική ζωή και το ήθος της Εκκλησίας. Όλα αυτά βιώνονται με τη μυστηριακή ζωή, δηλαδή τη συμμετοχή μας στα Μυστήρια και σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλονται. Δεν είναι δηλαδή αποτέλεσμα της ανθρώπινης λογικής ούτε της ψυχολογικής κατάστασης των ανθρώπων, γι΄ αυτό και η Εκκλησία απορρίπτει τα ψυχολογικά φαινόμενα και τα συναισθήματα ως τρόπο θρησκευτικής έκφρασης.

Στις ανωτέρω θέσεις περί καρναβαλιών έγιναν και προσωπικά σχόλια, πάνω σε συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν δημόσια, σε συνδυασμό με το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός νέου ανθρώπου. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση ενασχόλησης με τις προσωπικές ζωές των συμμετεχόντων στα δρώμενα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο ζωής που θα κάνει, αρκεί να μην προσβάλλει την ελευθερία των συνανθρώπων του. Όταν, όμως συνειδητά προβάλει τη προσωπική του ζωή σε δημόσιο χώρο, είτε αυτός είναι φυσικός χώρος (π.χ. μια πλατεία) είτε διαδίκτυο, αυτόματα χάνει την ιδιωτικότητά του και μετατρέπεται σε αντικείμενο σχολιασμού. Δεν έχουμε τη διάθεση ούτε το δικαίωμα να ασχολούμαστε με το τι κάνει ο καθένας σπίτι του ή στην οικογένεια του ή με τους φίλους του. Αν όμως επιλέγεις να δημοσιοποιείς τα πεπραγμένα σου και αυτά καμιά φορά αντίκεινται στα χρηστά ήθη τότε είσαι υποχρεωμένος να ακούσεις και την εκάστοτε κριτική και να την αντικρούσεις με επιχειρήματα, αν διαθέτεις.

Επιχειρήματα δεν είναι ασφαλώς οι κακοήθειες, οι προστυχιές και οι ύβρεις σε οποιονδήποτε θεωρούμε διαχειριστή ενός blog που μας κάνει κριτική. Πιάνουν στο στόμα τους και βγάζουν από τα πλευρά σπασμένους ανθρώπους της τοπικής ενορίας με τον πιο χυδαίο τρόπο. Ο παπάς τι τους έφταιξε; Επειδή δεν είναι σαν τα μούτρα τους; Ξετσιπωσιά που ξεπερνάει ένα κλασσικό γυναικείο ξεκατίνιασμα. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Τάχα ότι τους ενοχλεί η ανωνυμία του blogger και ως Ανώνυμοι σχολιαστές σπιλώνουν ανθρώπινες συνειδήσεις και τσαλαπατούν πρόσωπα, τα οποία προφανώς και δεν είναι άξιοι να φτάσουν. Τόσο πολύ τους έχει τυφλώσει το μίσος και η εμπάθεια που φωτογραφίζουν πρόσωπα σε σημείο οι θιγόμενοι να έχουν δικαίωμα προσφυγής σε ένδικα μέσα. Ας βάλλουν το μυαλό τους να σκεφτεί όχι ποιος είναι ο διαχειριστής της σελίδας, αλλά ότι δεν πιάνουμε ένα πληκτρολόγιο στα χέρια μας και γράφουμε «ότι του φανεί του λωλό-Στεφανή».

Μάλλον αυτό που τους κάνει να γίνονται τόσο ξεδιάντροποι είναι η ζωή των θυμάτων της κακίας τους. Ο τρόπος ζωής των ανθρώπων που κατηγορούν θα τους κρίνει…



Αιδώς Αργείοι!

Κατούνα Κου Πε Πε

χωρίς σχόλιο...


16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα


Δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα, παιδιά που παίζουν σε πλατείες και πάρκα, πόλεις αγνώριστες, στιγμές που μοιάζουν αξεπέραστες –ειδικά αν τις κοιτάς μέσα από τον κατά τι παραμορφωτικό φακό της νοσταλγίας, που αφήνει απέξω φτώχιες, στερήσεις, ανισότητες και κοινωνικούς κώδικες πολύ διαφορετικούς από τους δικούς μας. Ας είναι. Ακόμα κι έτσι, οι νοσταλγικές φωτογραφίες της παλιάς Ελλάδας παραμένουν γοητευτικές.
1. Η Θεσσαλονίκη του 1930 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
2. Ένα πολύ γνώριμο σημείο στην Αθήνα, αρχές δεκαετίας του ’50 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
3. Καρτποστάλ που κυκλοφορούσε την πενταετία 1925-1930: Αγορά Μπεζεστένι στην Θεσσαλονίκη perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
4. Έλληνες μετανάστες επιβιβάζονται σε βάρκες που θα τους πάνε μέχρι το πλοίο για την Αμερική. Στο λιμάνι της Πάτρας, 1910 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
5. Τραμ στην Πλατεία Ομονοίας, αρχές της δεκαετίας του ’50 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
6. Το λιμάνι της Κέρκυρας το 1928 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
7. Η Οδός Αριστομένους της Καλαμάτα; κατά το μεσοπόλεμο. perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
8. Η Πάτρα, όπως ήταν το 1939 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
9. Bόλος. Η οδός Δημητριάδος και το τραμ της πόλης, περίπου το 1950 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
10. Δημοτικό Σχολείο στην Ήπειρο, το 1950 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
11. Δημοτικό Σχολείο Καναλίων Βόλου, το 1949 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
12. Η Σκόπελος, το 1965 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
13. Η αθηναϊκή οδός Ακαδημίας, τη δεκαετία του ’50 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
14. Η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας, την δεκαετία του ’70 perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
15. Όσο απίστευτο και αν μοιάζει, αυτό είναι το «Στάδιον» (ναι, το Καλλιμάρμαρο) το 1880, πριν τις μαρμάρινες κερκίδες. perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
16. Στα Τρίκαλα, τη δεκαετία του ’50
perierga.gr - 16 φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα

πηγή

Εχουν και τα πουλιά συντακτικό!


Ανακάλυψη: Εχουν και τα πουλιά συντακτικό!Ο ιαπωνικός καλόγερος για να προστατευθεί, έχει «εφεύρει» μια ποικιλία από διαφορετικούς ήχους, τους οποίους συνδυάζει ανάλογα με την περίσταση

Η σύνταξη θεωρείται μοναδικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης γλώσσας, πλην όμως φαίνεται ότι ούτε αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό ανθρώπινο γνώρισμα. Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα κατέληξε στο μάλλον απρόσμενο συμπέρασμα ότι ένα τουλάχιστον πουλί, ο ιαπωνικός καλόγερος (ένα είδος παπαδίτσας), που φημίζεται για το φωνητικό ρεπορτόριό του, έχει αναπτύξει και αυτό σύνταξη.
       
Η ανθρώπινη επικοινωνία βασίζεται σε κανόνες, που επιτρέπουν τον συνδυασμό περιορισμένων λέξεων για να δημιουργηθούν ποικίλες εκφράσεις με πιο πολύπλοκο νόημα. Η δύναμη της γλώσσας έγκειται ακριβώς στο ότι συνδυάζει ήχους χωρίς νόημα για να δημιουργήσει λέξεις, οι οποίες με τη σειρά τους -χάρη στη σύνταξη- σχηματίζουν εκφράσεις γεμάτες νοήματα.
       
Οι έως τώρα επιστημονικές μελέτες στα συστήματα επικοινωνίας ανάμεσα σε πιθήκους και πουλιά δείχνουν ότι η ικανότητα συνδυασμού ήχων άνευ νοήματος έχει εξελιχθεί κατ' επανάληψη σε διαφορετικά ειδη. Όμως το επόμενο βήμα, η σύνταξη, θεωρείτο έως τώρα αποκλειστικό προνόμιο του ανθρώπου.
       
Όμως η νέα μελέτη εξελικτικών βιολόγων από την Ιαπωνία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, με επικεφαλής τον Τοσιτάκα Σουζούκι του ιαπωνικού Μεταπτυχιακού Πανεπιστημίου Προωθημένων Σπουδών, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Nature Communications", έρχεται να αμφισβητήσει αυτή την άποψη.
       
Οι ερευνητές μελέτησαν μέσα από πειράματα την περίπτωση του ιαπωνικού καλόγερου, ενός μικρού πουλιού, που αντιμετωπίζει πολλές απειλές. Για να προστατευθεί, έχει «εφεύρει» μια ποικιλία από διαφορετικούς ήχους, τους οποίους συνδυάζει ανάλογα με την περίσταση. Ο συνδυασμός αυτός φαίνεται να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, ανάλογα με το πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα που θέλει το πουλί να στείλει στα άλλα του είδους του.
       
«Η μελέτη δείχνει ότι η σύνταξη δεν είναι μοναδική στην ανθρώπινη γλώσσα, αλλά εξελίχθηκε επίσης στα πουλιά με ανεξάρτητο τρόπο», δήλωσε ο ερευνητής Ντέηβιντ Γουίτκροφτ του Τμήματος Οικολογίας και Γενετικής του σουηδικού Πανεπιστημίου της Ουψάλα.

πηγή

Είπε Γέρων:Με τις πρόσκαιρες θλίψεις, τις οποίες υπομένουμε, εξαγοράζουμε την μελλοντική, την αιώνιο χαρά και ανάπαυση.


Ανεργος αγόρασε σπήλαιο 1€ και το έκανε παλάτι


Οταν ένας νεαρός Γάλλος αγόρασε αυτό το σπήλαιο δίνοντας μόνο 1 ευρώ, ήταν σε άθλια κατάσταση. Τρία χρόνια αργότερα, είναι μια πολυτελής κατοικία που θα ζηλέψετε.

Με την ανεργία και τα ενοίκια στα ύψη στην Ευρώπη, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους νέους. Οταν ο Αλεξ Λαμουρό, άνεργος 23 ετών, ανακάλυψε ότι ένα σπήλαιο τρωλογδύτη που ήταν κάποτε στην ιδιοκτησία μιας θείας του, ήταν έτοιμη να βγει στο σφυρί στο Αμπουάζ στη Γαλλία, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Εκανε τη δική του προσφορά, η οποία ήταν μόνο 1 ευρώ. Εκτίμησε ότι δεν θα υπήρχε άλλη προσφορά και ότι οι αρχές θα προτιμούσαν να ξεφορτωθούν τη σπηλιά...
Ετσι κι έγινε. Από το πουθενά, ο Αλεξ έγινε ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός εντυπωσιακού σπηλαίου, το οποίο όμως ήταν σε άθλια κατάσταση.

Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Λαμουρό και η φίλη του, μετέτρεψαν τη σπηλιά σε ένα πολυτελές σπίτι. Μάλιστα, προσφέρουν το ένα υπνοδωμάτιο προς ενοικίαση μέσω του Airbnb.
Το «Chez Hélène-Amboise Troglodyte», το οποίο έχει και δική του σελίδα στο facebook, βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα, περίπου δύο μίλια έξω από το Αμπουάζ.

Τα σπίτια - τρωγλοδύτες είναι συνηθισμένα στην περιοχή, αφού προήλθαν μετά από την εξορυκτική δραστηριότητα του 11ου αιώνα που άφησε τρύπες και σπηλιές στον μαλακό βράχο. Λόγω της έλλειψης ανέσεων, τα σπίτια άρχισαν να εγκαταλείπονται στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά τελευταία ξαναγίνονται δημοφιλή.

Η μεταμόρφωση

Οταν ο Λαμουρό έκανε δική του τη σπηλιά, η πρόκληση που αντιμετώπισε ήταν να την κάνει κατοικήσιμη. Πήρε δάνειο συνολικού ύψους 25.000 ευρώ από διάφορες τράπεζες και ξεκίνησε την ανακαίνιση.

O ίδιος και η φίλη του έβαλαν προσωπική εργασία αφού πίστεψαν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.
Φυσικά, χρειάστηκαν και τη συμβολή επαγγελματιών που έκαναν ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δομική στήριξη του κτιρίου, υδραυλική εγκατάσταση και σωληνώσεις.








Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό

Τρία χρόνια αργότερα, το εγκαταλελειμμένο σπήλαιο έχει μεταμορφωθεί στην πολυτελή κατοικία που βλέπετε στις παρακάτω εικόνες...



































Αν, λοιπόν, έχετε αγανακτήσει και έχετε φτάσει σε σημείο να τα παρατήσετε όλα και να βρείτε την ησυχία σας σε μια σπηλιά, αυτή είναι η ευκαιρία σας.
Εκτός κι αν είστε κλειστοφοβικοί, οπότε καλύτερα να μην το τολμήσετε.

 πηγή

Παίζουμε Αμφίπολη; Η δημοφιλής αρχαιολογική ανασκαφή έγινε επιτραπέζιο


Ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης απειλείται από κατολισθήσεις. Είναι στο χέρι σου να τον σώσεις.
Το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για τον Τύμβο είναι γεγονός και κυκλοφορεί απο την ελληνική εταιρεία Desylas games. Ο σχεδιασμός των μηχανισμών ανήκει στον γκουρού του είδους, Γερμανό Ράινερ Κνίζια, που λάνσαρε τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Πώς παίζεται
Διαφορετικές ομάδες αρχαιολόγων δουλεύουν πυρετωδώς με σκοπό να διασφαλίσουν όσα περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα μπορούν. Στο οικογενειακό παιχνίδι Αμφίπολη καλείστε να συντονίσετε όσο καλύτερα μπορείτε την ομάδα αρχαιολόγων, που θα διασώσει τα περισσότερα πολύτιμα ευρήματα, μένοντας στην ιστορία ως οι καλύτεροι αρχαιολόγοι όλων των εποχών.


Στο παιχνίδι δεν υπάρχει ζάρι, ούτε χρονομετρητής και κερδίζει ο παίκτης που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα ευρήματα, δηλαδή τους πόντους.
Η επιτραπέζια Αμφίπολη βρίσκεται ήδη στα ράφια των καταστημάτων, ενώ κυκλοφορεί στην Ευρώπη και την Αμερική. 
Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για 1 έως 4 παίκτες, ηλικίας από 10 ετών και πάνω. 

Πηγή

ΣΙΩΠΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ ,ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ;


«Βόμβα» από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου: Η κυβέρνηση θα πέσει από απειρία, ανικανότητα ή εγκληματική αδιαφορία

Κούλογλου: Η κυβέρνηση θα πέσει από απειρία, ανικανότητα ή εγκληματική αδιαφορία 

 

Δεν μπορούμε να λύσουμε τα καθημερινά, απλά προβλήματα του κόσμου - Αγνοούμε πως συχνά οι καλές προσθέσεις οδηγούν στην κόλαση

«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το ασφαλιστικό, που όλοι καταλαβαίνουν ότι κάποια δραστικά και οδυνηρά μέτρα χρειάζεται να ληφθούν. Ούτε ίσως από το προσφυγικό, που άλλοι μας φόρτωσαν. Θα πέσει επειδή, από απειρία, ανικανότητα ή απλώς εγκληματική αδιαφορία, δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου».
Αυτά τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην εισήγησή τους στη συζήτηση με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση: ποιες προοπτικές για το 2016;», την οποία διοργάνωσε η κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» και  στην οποία συμμετείχαν βουλευτές αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση δεν έχει την δυνατότητα να ακυρώσει το μνημόνιο. Θα μπορούσε όμως να καταργήσει σε 6 μήνες τις λίστες αναμονής στο ΙΚΑ, τις ουρές στις Εφορίες και όλα τα γραφειοκρατικά βασανιστήρια που ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες. Nα επιβάλλει αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια στις λίστες των εγχειρήσεων στα νοσοκομεία. Να δείξει ότι ενδιαφέρεται και κάνει αλλαγές εκεί που οι άλλοι αδιαφορούσαν επιδεικτικά. Αυτούς που κανονικά δεν θα είχαν δικαίωμα να ομιλούν, αλλά τους κάνουμε μάγκες σιγά – σιγά, καθώς οι πολίτες αρχίζουν να πιστεύουν ότι είμαστε μία από τα ίδια. Σε αυτό το έδαφος ευδοκιμεί η, κατά τα άλλα ευτελής, προπαγάνδα περί μετακλητών υπαλλήλων. Και οι ευθύνες είναι τεράστιες: αν η κυβέρνηση αποτύχει, η ελληνική αριστερά θα υποστεί μια στρατηγική ήττα ανάλογη με αυτήν μετά της δεκαετίας του ’40, όταν από την εποποιία της εθνικής αντίστασης οδηγήθηκε στον εμφύλιο πόλεμο.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, το βασικό είναι να παράγουμε ιδέες που δημιουργούν ελπίδες και να τις ενσαρκώνουμε», έγραφε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας Aλβάρο Γκαρσία, σε ένα σχετικό αφιέρωμα του Monde Diplomatique για τις ήττες της αριστεράς. «Στην εξουσία, όλα αυτά είναι αναγκαία, αλλά πρέπει επίσης να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε την οικονομία. Η απάντηση των επαναστατών της Λατινικής Αμερικής στην πρόκληση αυτή, θα καθορίσει τη μοίρα τους».

Ο κοινός παρονομαστής των αποτυχιών είναι ότι τα κόμματα της αριστεράς δεν ήταν έτοιμα ή και δεν μπόρεσαν να κυβερνήσουν αποτελεσματικά. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ξανά η Βενεζουέλα. Παρά τις δυσκολίες και τις εξωτερικές επεμβάσεις, η μπολιβαριανή επανάσταση είχε πάντοτε δείξει την αποφασιστικότητά της να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πολιτών της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση απέτυχε γιατί δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την εγκληματικότητα καθώς και να διαχειριστεί αποτελεσματικά την οικονομία. Συχνά, οι καλές προθέσεις οδηγούν στη κόλαση. Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Ελλάδα.

Τέλος αναφερόμενος και αναλύοντας μια προσωπική του εμπειρία, αναφέρθηκε στην διάλυση του τομέα Υγείας, και στην ανάγκη της «άνωθεν παρέμβασης» που υπάρχει ακόμη, για να γίνει μια σοβαρή προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. 
πηγή

Tέλος οι αγωγοί φυσικού αερίου...


...σ' ολόκληρη την Επαρχία της Δαμασκού, που είχαν καταλάβει οι αποκεφαλιστές μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης!
Τώρα επανήλθαν στην κατοχή της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης!
Τιμή και δόξα στα παλικάρια του Αραβικού στρατού της Αδούλωτης κι Αδέσποτης Συρίας!
πηγή