Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τι παιχνίδι παίζεται με τις καταγγελίες Πανούση;



Οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι συνταρακτικές και βροντώδεις…
Αρχικά αποκαλύπτουν όλο το πολυεδρικό και σκηνοθετημένο θέατρο της «τρομοκρατίας» και τα πολιτικά παιχνίδια αυτού του τελετουργικού τρομοκρατικού θεάματος.
Οι «σοκαριστικές» καταγγελίες του υπουργού της πρώτης «αριστερής» κυβέρνησης αποκαλύπτουν ακόμα και τούτο:

Ότι και αυτές είναι μέρος του σκηνοθετημένου, διαπλεκόμενου θεάτρου της καθεστωτικής τρομοκρατίας…

Πιθανότατα εντάσσονται σε κάποιο πολιτικό σχέδιο το οποίο απορρέει από τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς του καθεστώτος, των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων», συνακόλουθα και των αντίστοιχων μυστικών υπηρεσιών…

Ο χρόνος, ο χαρακτήρας και ο τρόπος των καταγγελιών Πανούση παραπέμπει σε στρατηγικό και τακτικό σχεδιασμό. Γεννά πολλά ερωτηματικά…

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ; Αυτά τα γνώριζε ή τα ανακάλυψε ο Πανούσης από τότε που ήταν υπουργός. Γιατί σιώπησε, αυτός που κήρυττε το «αριστερό ήθος» (όταν ήταν υπουργός), με ένα άλλο «σχόλιο φωτιά», όπως το χαρακτήρισαν οι «νταβάδες» των ΜΜΕ.

Διαβάστε το άρθρο: «Το σχόλιο Πανούση: Νέο «συναρπαστικό» σκηνικό…».
ΕΔΩ

Και τότε ο Πανούσης,
με καλοαναθρεμμένο ναρκισσισμό, παρέδιδε μαθήματα αριστερού ΗΘΟΥΣ και υπαινισσόταν πολλά, αλλά σιωπούσε πάνω σε όλα…

Το ίδιο και σήμερα: ΣΙΩΠΑ, σκανδαλωδώς. Απλώς καταγγέλλει, συνταρακτικά πράγματα, αλλά συγκεκριμένα ΣΙΩΠΑ πάνω σε όλα όσα καταγγέλλει…

Ο ίδιος ο σκανδαλοθηρικός χαρακτήρας των καταγγελιών και ο ίδιος τρόπος: Ποτίζει τη δίψα της περιέργειας με αλατισμένο νερό...

Συγκλονιστικές και βροντώδεις καταγγελίες, αλλά ΚΑΜΙΑ συγκεκριμένη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το «αριστερό» ΗΘΟΣ του κυρίου που μας παρέδιδε μαθήματα «αριστερής» πολιτικής…

Γίνεται φανερό, ότι ο πρώην υπουργός κινείται πάνω σ ένα στρατηγικό και τακτικό άξονα, χαραγμένο από κάποιες καθεστωτικές δυνάμεις ή πλανητικά κέντρα εξουσίας…

Χωρίς ισχυρές πλάτες δεν θα τολμούσε τέτοιου είδους καταγγελίες. Και είναι γνωστόν ότι ο Γιάννης Πανούσης έχει ισχυρές προσβάσεις σε ένα κύκλο ισχυρών «νταβάδων»…

Σίγουρα κάτι παίζεται με «όπλο» πάλι την «τρομοκρατία»…

Θα φανεί σύντομα…


Αυτό, όμως, που προσβάλει τη νοημοσύνη μας είναι τούτο: Η «τρομοκρατία» έχει αναχθεί στον υπ αριθμόν ένα ΚΙΝΔΥΝΟ και ο Πανούσης διαλαλεί ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ τόσο σημαντικά πράγματα και πρόσωπα (τα οποία παρασιωπούσε και παρασιωπά) και ακόμα βρίσκεται ΕΞΩ. Ούτε καν τον έχει καλέσει η «Αντιτρομοκρατική»…

Θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη και η κατάληξη αυτού του νέου τρομοκρατικού σήριαλ…

πηγή 

«Αθόρυβοι άνθρωποι»




Διαβάσαμε για τους <<μεταξωτούς>> ανθρώπους, για τους <<τοξικούς>> ανθρώπους, για τους <<υπέροχους>> ανθρώπους . ΄Λόγια πολλά, άρθρα όμορφα, βγαλμένα από τη ζωή για τη ζωή.

Καμία μνεία όμως πουθενά στο άπειρο για τους <<αθόρυβους>> ανθρώπους; Γιατί; Δεν υπάρχει αυτό το είδος; δεν το έχουμε γνωρίσει; Υπάρχουν;

Άνθρωποι αθόρυβοι.........όχι ήσυχοι, όχι κοιμισμένοι, όχι παραιτημένοι από τη ζωή, απλά αθόρυβοι.

Είναι εκεί είτε σαν φίλοι είτε σαν σύντροφοι και στέκουν δίπλα σου απόλυτα, απελπιστικά, αδυσώπητα, αδιαπραγμάτευτα, χωρίς ήχους, επευφημίες, πιέσεις, ζητωκραυγές, εγωισμούς, χωρίς να στο λένε, χωρίς να θέλουν κάτι, χωρίς να περιμένουν κάτι, χωρίς ΗΧΟ.

Είναι άνθρωποι με απαλό βλέμμα, σιωπηλή αγάπη, με αόρατα αγκάθια στα χέρια που θα σε κρατήσουν, θα σε γραπώσουν χωρίς να σε ματώσουν, που αν θυμάσαι τι έκαναν για σένα θα νιώσουν πως δεν το έκαναν σωστά.

Μισούν τον ήχο, αυτήν την ανθρώπινη συναισθηματική εγωιστική βαβούρα........ μισούν τους βαυκαλισμούς και τους βερμπαλισμούς. Δε θέλουν να τους πει ευχαριστώ, είναι μια λέξη τσαλακωμένη για αυτούς, θέλουν να τους πάρεις αγκαλιά και να τους σφίξεις, ναι να τους σφίξεις μέχρι να σκάσουν.

Αγαπούν την ησυχία, σε μια κουβέντα, σε μια συμβουλή, σε έναν διαπληκτισμό. Φεύγουν όταν λοιδορείται η ησυχία τους, δεν έχουν θέση.

Γενικά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση πουθενά, δεν εκτιμώνται δεν είναι για τούτη την γη. Χάνονται. Είναι για λίγους, για αυτούς που λαχταρούν τα λόγια τα αληθινά που δε στολίζονται με κίβδηλες υποσχέσεις και κολακείες.

Νιώθω ευγνωμοσύνη που είχα την τύχη να γνωρίσω έναν τέτοιο άνθρωπο, που μου δίδαξε πως να αγαπώ χωρίς να πνίγω, πως να μαλώνω χωρίς να πληγώνω, πως να είμαι εδώ χωρίς να φαίνομαι, πως να μη γίνω σαν όλους που δίνουν ένα και μιλάνε για εκατό. Νιώθω ευγνωμοσύνη.
ΓΚΕΚΤΣΙΑΝ ΤΑΜΙ

Λάδι παραγωγής του Δήμου Αλίμου από τις ελιές των πεζοδρομίων της πόλης



 
 
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία με κοινωνικό περιεχόμενο ανέλαβε ο Δήμος Αλίμου, ο οποίος αποφάσισε να αξιοποιήσει τα χιλιάδες ελαιόδεντρα που υπάρχουν στην πόλη του και να παράγει το δικό του λάδι! Το ελαιόλαδο που παράγει ο Δήμος Αλίμου το διαθέτει για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για τον δεύτερο δήμο της Αττικής που προχωρά σε αυτήν την ενέργεια, καθώς πέρυσι κάτι ανάλογο είχε πράξει και ο Δήμος Γλυφάδας.
Οπως εξηγεί  ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμος αποφάσισε να αξιοποιήσει τα πολλά ελαιόδεντρα που υπάρχουν στην πόλη, προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες των συμπολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
«Εχουμε πολλές ελιές στον Αλιμο και αποφασίσαμε πως είναι κρίμα να τις αφήσουμε ανεκμετάλλευτες. Ετσι, οργανώσαμε μεικτές ομάδες από συνεργεία του δήμου και εθελοντές και μαζέψαμε τις ελιές για να τις κάνουμε λάδι. Ηδη έχουμε παραγάγει 105 κιλά λαδιού και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τον ένα τόνο» τονίζει ο κ. Κονδύλης. Η ποσότητα του ελαιολάδου που θα παραχθεί θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου, το οποίο καθημερινά μοιράζει δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
πηγή

Τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομική αναγνώριση της σοδομιτικής "οικογένειας"...(Ας αφιερώσουμε 5 λεπτά να γράψουμε ένα μικρό κείμενο αντίθεσης και αντίστασης. Το χρωστάμε στα παιδιά μας...)


Τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομική αναγνώριση της σοδομιτικής "οικογένειας"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΔΟΜΑ
Μπείτε ΕΔΩ και εκφράστε με ευπρέπεια την αντίθεσή σας στα νέα ήθη που θέλουν να επιβάλλουν στη χώρα μας οι μαριονέττες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Επιβάλλεται να κάνουμε εμείς ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στο Θεό. Κάποτε θα δώσουμε λόγο για τη στάση που κρατήσαμε σε τέτοια ζητήματα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.
Ας αφιερώσουμε 5 λεπτά να γράψουμε ένα μικρό κείμενο αντίθεσης και αντίστασης. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.
πηγή 

ΟΙ ΑΓΙΟΙ δαιμονίζουν το... Ποτάμι!


Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού καταστράφηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με τους πολίτες να γυρνούν την πλάτη στα «θολά» μηνύματά του, στην απόγνωσή του φαίνεται ότι αποφάσισε να ψαρέψει ψηφοφόρους από τη «δεξαμενή» των άθεων!
Έτσι την ώρα που ο τόπος «καίγεται» και η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ...το Ποτάμι «δαιμονίζεται» με τους αγίους της πίστης και επέλεξε να αντιδράσει έντονα στην προαιρετική τοποθέτηση στη στολή των στρατιωτικών του προστάτη αγίου του Σώματος που επιθυμούν, αναδεικνύοντάς το σε... μέγα ζήτημα!
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ένας πολιτικός «γυρολόγος» που βρήκε φιλόξενη στέγη στο κόμμα Θεοδωράκη -είχε διατελέσει βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (1996-2000) και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αργότερα-, ενοχλήθηκε από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε:
Προαιρετικά
«Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο για κάθε κλάδο προστάτη άγιο ή αγία (δηλαδή τον άγιο Γεώργιο και την αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία) παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου. Είναι κατανοητό ότι έπειτα από κάθε “αριστερίζουσα" δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο “ποίμνιο" της κυβέρ­νησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. θα πρέπει να συγκροτείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού - Εκκλησίας, που ούτε η δικτατορία του Μεταξά ούτε η χούντα των συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν».
Και το ιδεολογικό παραλήρημα του κ Δανέλλη καταλήγει:
«Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της ανα­γραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της. Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή "σαπάκια”, την αναπαλαίωση των οποίων η κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματος της, ένας άγιος ραμμένος στη στολή ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση».
Είναι προφανές ότι ο κ. Δανέλλης θέλει να «δελεάσει» τη μικρή ομάδα των εχθρών της Ορθοδοξί­ας, που επί χρόνια εξέφραζε απο­κλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στον Π. Καμμένο, που έχει στοχοποιήσει το κόμμα Θεοδωράκη εδώ και καιρό (αφού θα ήθελε να ήταν στη θέ­ση του στη συγκυβέρνηση).
Από τη μεριά του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε στον κοινο­βουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατι­ωτικών επιδέχεται απάντησης μό­νο από τον πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό...»
Το Ποτάμι επανήλθε και, συνεχίζοντας τις λεκτικές ακροβασί­ες, απάντησε με άκρως λαϊκιστικό (και προσβλητικό προς τους ορ­θοδόξους) ύφος: «Μακάρι να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες του νέου καθεστώτος».
πηγή

χωρίς λόγια

Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!


perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Το Wengen είναι από τα λίγα χωριά της Ευρώπης στα οποία δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στους δρόμους αλλά και ένας από τους ωραιότερους προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και δεσπόζει μέσα σε ένα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο στις ελβετικές Άλπεις και οι 1.300 περίπου μόνιμοι κάτοικοι είναι πολύ περήφανοι για τη γενέτειρά τους. Και πώς αλλιώς άλλωστε, όταν οι εκλεκτοί και διάσημοι “καλεσμένοι” ανά τους αιώνες, το χαρακτήριζαν ως το “ωραιότερο χωριό της Ευρώπης”!
Με μακρά ιστορία από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και του αθλητισμού, το μικρό αυτό χωριό των Άλπεων έχει φιλοξενήσει σπουδαία πρόσωπα του παρελθόντος, μεταξύ των οποίων τους Αδόλφο Χίτλερ, Ναπολέοντα και Ιούλιο Καίσαρα, ενώ πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα, φιλοξενώντας τους γνωστούς αγώνες σκι Lauberhorn, από το 1930.
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Οι μετακινήσεις γίνονται με σιδηρόδρομο και τελεφερίκ και κανένας δεν δυσανασχετεί! Το αντίθετο, μάλιστα… “Για να γνωρίσεις τη φύση εκ των έσω και να απολαύσεις όσα έχει να σου προσφέρει πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ”, λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι.
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Μέσα σε μια απέραντη γαλήνη και σε μια ηρεμία που συγκλονίζει, ακόμη και όταν το χωριό “πλημμυρίζει” από τουρίστες (που φτάνουν ακόμη και τους 10.000 κατά τη χειμερινή περίοδο), οι επισκέπτες απολαμβάνουν σπορ, διασκέδαση και φύση, χωρίς να τους λείπει απολύτως τίποτα. Ούτε καν τα αυτοκίνητα!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
πηγή

Το Instagram σβήνει λογαριασμούς που αποκαλύπτουν γκρεμισμένες σερβικές Εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο


 
 
Σβήστηκε ένας λογαριασμός στο Instagram που τον διαχειρίζονταν Σέρβοι ακτιβιστές που αναρτούσαν φωτογραφίες χριστιανικών ιερών τόπων στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι γκρεμίστηκαν από την αλβανική μουσουλμανική πλειοψηφία της περιοχής. Η διοίκηση του ιστοχώρου εξήγησε ότι η ομάδα αναρτούσε «ενοχλητικές εικόνες».
 
Ελπίζοντας να ματαιώσουν την προσπάθεια του Κοσσυφοπεδίου να γίνει μέλος της UNESCO, Σέρβοι ακτιβιστές φοιτητές στο αυτοαποκαλούμενο κράτος δημιούργησαν μια σελίδα στο Instagram ονομαζόμενη “No to Kosovo's Membership in UNESCO” («Όχι στην ιδιότητα μέλους του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO»). Εκεί ανάρτησαν φωτογραφίες από πολυάριθμες εκκλησίες και νεκροταφεία, που γκρεμίστηκαν στα χρόνια που οι Αλβανοί μουσουλμάνοι απέκτησαν de facto ανεξαρτησία με τη βοήθεια της θανατηφόρας βομβιστικής εκστρατείας του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Instagram αντέδρασε μπλοκάροντας τον λογαριασμό εξαιτίας του «ενοχλητικού περιεχομένου» του.
«Μας είπαν ότι αναρτούμε ‘ενοχλητικές εικόνες’. Εμείς απλά αναρτήσαμε την αλήθεια – την πυρπόληση σερβικών εκκλησιών και μοναστηριών, τους ιερούς τόπους, την καταστροφή των μνημείων, των τάφων και ούτω καθ’ εξής» είπε σε δημοσιογράφους ο Nemanja Bisevac, ένας από τους διαχειριστές του λογαριασμού.  
 
Ο Jovan Aleksic, ένας άλλος διαχειριστής του λογαριασμού και ακτιβιστής με την ομάδα διαμαρτυρίας “Students for Truth” (Studenti za Istinu, δηλαδή, ‘Φοιτητές Υπέρ της Αλήθειας’), είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Serbia ότι πιστεύει ότι η σελίδα στο Instagram καταργήθηκε μετά από ένα παράπονο από «αυτούς που προωθούν το ούτως ονομαζόμενο κράτος του Κοσσυφοπεδίου προς την UNESCO», δείχνοντας προς την αλβανική διοίκηση της αυτονομημένης περιοχής

Ο λογαριασμός ήταν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας ονομαζόμενης «Όχι στην ιδιότητα μέλους του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO», επικεφαλής της οποίας είναι Σέρβοι φοιτητές του Κοσσυφοπεδίου, που ελπίζουν το Κοσσυφοπέδιο να μη γίνει μέλος στην UNESCO.Έχουμε στείλει επιστολές με συνημμένες φωτογραφίες και βίντεο που μιλούν για την καταστροφή της σερβικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο… σε αντιπροσώπους όλων των 195 μελών της UNESCO. Προβήκαμε σε μια μεγάλη διαμαρτυρία στη (σερβική πόλη στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου) Sremska Mitrovica εναντίον της αίτησης του επονομαζόμενου Κοσυφοπεδίου να γίνει μέλος της UNESCO», είπε ο Alexsic. Επίσης, οι Φοιτητές Υπέρ της Αλήθειας, έχουν δημιουργήσει ένα βίντεο στα σερβικά, αγγλικά και αραβικά που καταδεικνύουν τον σχεδόν ολοσχερή αφανισμό της σερβικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Κοσσυφοπεδίου.
Υπάρχει έκκληση για συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο που υποστηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία.


Μέλη του πολιτιστικού σώματος των Ηνωμένων Εθνών της UNESCO αναμένεται να ψηφίσουν για την είσοδο του Κοσσυφοπεδίου στις 9 Νοεμβρίου. 
Το Κοσσυφοπέδιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008. Το Βελιγράδι το θεωρεί ακόμη μέρος της Σερβίας. Για την αποδοχή του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO απαιτείται η υποστήριξη των δύο τρίτων από τα 195 μέλη, από τα οποία τα 111 έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.Μια χώρα ή περιοχή δεν χρειάζεται να είναι μέλος των Ην. Εθνών ή να έχει παγκοσμίως αναγνωρισμένο καθεστώς για να εισαχθεί στην UNESCO. Η Παλαιστίνη, για παράδειγμα, έγινε μέλος του οργανισμού το 2011. 
Ο Darko Tanaskovic, πρέσβης της Σερβίας στην UNESCO είπε στο Sputnic Serbia νωρίτερα ότι η ιδεολογία της «Μεγάλης Αλβανίας» υποστηρίζει την καταστροφή των υπολειμμάτων του σερβικού πολιτισμού και επιχειρεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα του Κοσσυφοπεδίου, που θα απαλλοτριώσει οτιδήποτε στην περιοχή του. Περισσότερες από 100 Σερβικές Ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν γκρεμιστεί στο Κοσσυφοπέδιο μεταξύ 1999 και 2004 μόνο, όταν η αυτονομημένη περιοχή διοικούνταν από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό (UNESCO) ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1945. Ο κατάλογός του για την Παγκόσμια Κληρονομιά περιλαμβάνει 802 πολιτιστικά μνημεία παγκοσμίου σημασίας. Το μόνο μνημείο στο Κοσσυφοπέδιο που είναι στον κατάλογο είναι μια σειρά από μοναστήρια και μια εκκλησία, που κυρίως χρονολογούνται από τους χρόνους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τον Ιούλιο του 2006, η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συμπεριέλαβε τα Μεσαιωνικά Μνημεία στο Κοσσυφοπέδιο στον κατάλογο Danger List αναφέροντας «δυσκολίες στη διαχείριση και τη συντήρησή τους που απορρέουν από την πολιτική αστάθεια της περιοχής». 
Τελικά, το Κόσοβο δεν έγινε δεκτό ως μέλος της UNESCO. 92 χώρες ψήφισαν "ναι", 50 "όχι" και 29 απείχαν. Χρειάζονταν 94 θετικές ψήφοι.

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές, είτε στη Μέση Ανατολή ή σε παγκόσμια κλίμακα



Réseau International (Γαλλία)
Ελάχιστα μιλήσαμε για τη Συρία τις τελευταίες ημέρες. Αλλά πρέπει να είμαστε δύσπιστοι με το νερό που κοιμάται …
Δύο ειδήσεις, που πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες, είναι δυνητικά εκρηκτικές και θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Εμείς δεν παίξαμε ποτέ σε αυτό το blog το χάρτη του εντυπωσιασμού, που δεν ταιριάζει με τις γεωπολιτικές αναλύσεις. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει δίνει σήματα ελάχιστα καθησυχαστικά.
Η σαουδο-τουρκο-αμερικανική συμμορία αποφάσισε να αυξήσει τις αποστολές όπλων σε Σύρους «μετριοπαθούς» τρομοκράτες. Αναρωτιόμασταν πριν από τρεις εβδομάδες πιο παιγνίδι έπαιζαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Απάντηση: πυροσβέστη-εμπρηστή. Τι έκανε ο Κέρυ στη Βιέννη πριν από λίγες ημέρες;
Πιο σοβαρό: τίθεται τώρα ζήτημα για παροχή σε «επιλεγμένους αντάρτες» (LOL) αντιαεροπορικών όπλων, προφανώς στραμμένων κατά των ρωσικών αεροπλάνων. Όταν γνωρίζουμε ότι οι λίγες ομάδες μετριοπαθών ανταρτών που βρίσκονται ακόμη στη Συρία «χάνουν» το οπλισμό τους για να βρεθεί στα χέρια της Αλ Κάιντα ή του ΙΚ, όταν οι ίδιοι δεν περνούν κατευθείαν μετά αποσκευών στις ισλαμιστικές ομάδες, αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό …
Οφθαλμόν αντί οφθαλμού; Ένα ρωσικό αεροπλάνο αψήφησε την απαγόρευση πτήσεων επάνω από τη Υεμένη που αποφασίστηκε από το σαουδαραβικό συνασπισμό και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σαναά, της πρωτεύουσας στα χέρια των σιιτών ανταρτών Χουτίς. Επισήμως, ήταν φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά έχουμε δει στο Ντονμπάς και τη Συρία, τι μπορεί να είναι η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια… Μερικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι –να τα, οι ίδιοι με αυτούς που θέλει η Ριάντ να δώσει στους αντάρτες της Συρίας- κρύβονται πολύ γρήγορα ανάμεσα σε κιβώτια φαρμάκων…
Για κάθε ρωσικό αεροσκάφος που θα καταρριφτεί στη Συρία, ένα σαουδικό αεροπλάνο θα καταρριφτεί στην Υεμένη;
Από τούδε και στο εξής, καμία πλευρά δεν θέλει να υποχωρήσει και ο καθένας είναι έτοιμος να απαντήσει οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Σ’ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, ο Πούτιν έχει περισσότερα ατού από τους αντιπάλους του, και μπορεί να διασχίσει τον Ρουβίκωνα εξοπλίζοντας τους Κούρδους εναντίον των Τούρκων ή να φέρει μια πραγματική στρατιωτική υποστήριξη στους Χούτις.
Αλλά οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές, είτε στη Μέση Ανατολή ή σε παγκόσμια κλίμακα.
Και αυτά που συμβαίνουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας δεν έρχονται σε αντίθεση. Κατά τις τελευταίες ειδήσεις, ένα κινεζικό υποβρύχιο ακολούθησε για ώρες ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο …
The Big Three έχουν περάσει σε υψηλότερη ταχύτητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες για να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την παρακμή τους, η Ρωσία και η Κίνα για να την επιταχύνουν.
Στην Ουάσιγκτον, η πιθανότητα, βέβαια εικονική, για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο -κατά της Ρωσίας ή της Κίνας, ή τις δύο- δεν είναι άλλωστε πλέον εντελώς ταμπού.
πηγή 

Μία συνάντηση με τον Γέροντα Παΐσιο και τα αίσχη της Ουνίας




Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Ζόζουλακ

 Κάποτε βρέθηκα στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στο Αγιον Όρος. Μετά από τη Θεία λειτουργία καί το πρωινό ήρθε κοντά μου ένας νεαρός Έλληνας, τελείως άγνωστος σε μένα, καί μου είπε:

-Πηγαίνω τώρα σε ένα γέροντα θέλεις να έρθεις μαζί μου;
-Μάλιστα, του απάντησα.

 Δεν ήξερα ακριβώς περί τίνος πρόκειται καί δεν θυμόμουν ούτε το όνομα του γέροντα, στον όποιο πηγαίναμε. Ήμουν πολύ νέος, μόλις 22 ετών, καί ή ψυχή μου διψούσε για πνευματικές συναντήσεις.

 Προερχόμουν από μία χώρα με αθεϊστικό καθεστώς, το όποιο έπεσε το 1989 καί ή ελευθερία πού αισθάνθηκα στην Ελλάδα ήταν για μένα κάτι το απίστευτο. Είχα διαβάσει για το Αγιον Όρος ως φοιτητής στην Ορθόδοξη θεολογική Σχολή στο Πρέσοβ της Σλοβακίας καί όταν έβλεπα τίς πανέμορφες φωτογραφίες από τα αγιορείτικα μοναστήρια, μου ήταν αδύνατο καν να σκεφθώ ότι κάποτε θα βαδίζω σε αυτή την αγία γη των ασκητών καί αγίων.
  Ό Θεός όμως μου άνοιξε το δρόμο, όχι μόνο να επισκεφθώ το Αγιον Όρος, αλλά καί να ζήσω ένα χρονικό διάστημα με τους μοναχούς.

Το παιδί, δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του, μου εξηγούσε διάφορα περιστατικά από τα κελιά πού είχε επισκεφθεί στο Αγιον Όρος. Κατάλαβα αμέσως πώς δεν βρισκόταν για πρώτη φορά σε αυτό τον τόπο. Ήξερε με σιγουριά καί το δρόμο, στον όποιο βαδίζαμε καί δεν πέρασε πολλή ώρα όταν φθάσαμε σε μία καλύβα. Ή πόρτα ήταν κλειστή.

- Καλά πού ήρθαμε νωρίς, είμαστε οι πρώτοι, μου είπε καί με κέρασε ένα λουκούμι καί μου εξήγησε:
- Αυτό είναι το κέρασμα του γέροντα. Ό κάθε επισκέπτης παίρνει ένα λουκούμι σαν ευλογία καί πίνει από το καθαρό νερό.

 Μετά κτύπησε με ένα σιδεράκι στην πόρτα καί περιμέναμε. Έμενα μου άρεσε πολύ το λουκούμι καί θαύμαζα την πανέμορφη φύση γύρω -γύρω. Μετά από αρκετή ώρα άνοιξε την πόρτα της καλύβας ένας μοναχός καί φώναξε να περάσουμε μέσα. Μπήκαμε μέσα καί ό μοναχός μας έδειξε να περάσουμε σε ένα δωμάτιο πού είχε κάποιους πάγκους. Χαμογέλασε καί μας ρώτησε:

-Τι θέλετε, παιδιά μου;

  Εγώ δεν μίλησα, επειδή ουσιαστικά δεν ήθελα τίποτε. 

Ήρθα απλώς παρέα με τον καινούργιο φίλο μου. Αυτός του απάντησε:
- Θα θέλαμε να σας δούμε, γέροντα.
- Εντάξει, είπε καί μου έδειξε την πόρτα για να περάσω σε άλλο δωμάτιο.

  Εκείνη τη στιγμή τρόμαξα λίγο, επειδή δεν ήξερα Τι θέλει από μένα. Περάσαμε στο παρεκκλήσι της καλύβας του καί αρχίσαμε τη συζήτηση. Με ρώτησε για διάφορα θέματα καί εγώ του είπα για το μεγαλύτερο πόνο της ψυχής μου πού ήταν τότε το τρομερό πρόβλημα της Ούνίας. 

 Του μίλησα για τη μεγάλη δοκιμασία των Ορθόδοξων χριστιανών στη Σλοβακία καί του περιέγραψα μία από τίς πιο σκληρές επιθέσεις των παπικών εναντίον των Ορθόδοξων πού έγινε το 1990. 
 Τότε μας πήραν οί ουνίτες με τη βία πολλούς ναούς καί επιπλέον κατάφεραν στη Σλοβακική Βουλή να ψηφίσουν ένα φοβερό νόμο επί τη βάσει του οποίου μας πήραν «με νόμιμο τρόπο» τους υπόλοιπους ναούς. 
 Ήμουν πράγματι πάρα πολύ στενοχωρημένος, καθώς καί όλοι οί Ορθόδοξοι Σλοβάκοι, επειδή ή επίθεση ήταν τόσο γρήγορη καί τόσο δυνατή, ώστε περιμέναμε τον ξεριζωμό της Ορθοδοξίας από τη χώρα μας.
  Ό γέρων Παίσιος άκουσε όλα αυτά με πολλή υπομονή καί με παρηγορούσε με τρόπο πατρικό, γεμάτο αγάπη καί τρυφερότητα. Στο τέλος μου είπε τα έξης λόγια:

- Μη φοβάσαι, παιδί μου, ό Θεός σας αγαπά καί είναι μαζί σας. Θα σας βοηθήσει καί ή Εκκλησία σας θα πάει καλά. Να κάνουμε κι εμείς καμία προσευχούλα καί θα δεις. Πάρε αυτά για ευλογία, μου είπε και μου έδωσε ένα κομποσκοίνι καί δύο βιβλία πού έγραψε ό ίδιος. Μετά με αγκάλιασε, εγώ φίλησα το χέρι του καί του είπα:

- Να προσευχηθείτε για την Ορθοδοξία στη Σλοβακία.

 Για να είμαι ειλικρινής, ήταν δύσκολο τη στιγμή εκείνη να πιστέψω τα λόγια του π. Παϊσίου, επειδή έβλεπα με τα μάτια μου τι γινόταν στις ορθόδοξες ενορίες της Σλοβακίας αυτή την περίοδο. Μπροστά στα μάτια μου αφάνιζαν οί ουνίτες την Ορθοδοξία. 

 Μπροστά στα μάτια μου οί ουνίτες έδερναν ένα ορθόδοξο ιερέα καί παρά λίγο καί εγώ να φάω ξύλο. Όλοι περάσαμε όχι μόνο τους διωγμούς, αλλά ζήσαμε καί το τρομερό ψυχολογικό κλίμα καί την ψυχολογική τρομοκρατία εις βάρος των Ορθόδοξων πιστών από τους ουνίτες, τους οποίους υποστήριζε πλήρως το κράτος. 
 Από το μυαλό μου πέρασε μία απλή σκέψη: Τι μπορεί να ξέρει ένας μοναχός στο Αγιον Όρος, μακριά από τη Σλοβακία, Τι ζούμε εμείς; Μου λέει αυτά τα λόγια, για να μη στενοχωριέμαι. 
 Τώρα, μετά από 13 χρόνια από τη συνάντηση μου με τον γέροντα Πάϊσιο, όταν σκέφτομαι με πόση πίστη μου έλεγε ότι θα μας βοηθήσει ό καλός Θεός σε αυτές τίς δύσκολες στιγμές, βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Μου έδωσε θάρρος να αγωνισθώ με τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού καί να μη σκέφτομαι τίς ανθρώπινες δυνάμεις. Πόσο αληθινά ήταν τα Λόγια του φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι οί Ορθόδοξοι χριστιανοί έμειναν χωρίς ναούς καί δεν τους άφησε ο Θεός. Έκτισαν σχεδόν 100 καινούργιους ναούς στη Σλοβακία τα τελευταία 7 χρόνια.

 Όταν κοιμήθηκε ό γέρων Παΐσιος, γράφτηκε το βιβλίο του Ιερομόναχου Χριστοδούλου Άγιορείτου «Ό γέρων Παΐσιος (Έζνεπίδης), Αγιον Όρος 1994». Λίγους μήνες αργότερα κατέβηκα σε ένα μοναστήρι στην Ελλάδα καί ό ηγούμενος μου έδειξε αυτό το βιβλίο καί μου είπε:

- Αυτό το βιβλίο είναι φοβερό. Οπωσδήποτε πρέπει να μεταφραστεί καί να τυπωθεί καί στη σλοβακική γλώσσα.

 Μου έδωσε το βιβλίο να το διαβάσω. Όταν ξεκίνησα να το διαβάζω, μου έκανε μεγάλη εντύπωση καί αμέσως απεφάσισα να ξεκινήσω τη μετάφραση του ακόμα από το μοναστήρι. Όταν γύρισα στη Σλοβακία ρώτησα σε ένα τυπογραφείο πόσο θα κοστίσει ή εκτύπωση του βιβλίου. Ήταν πάρα πολλά τα χρήματα καί τη στιγμή εκείνη σκέφτηκα το εξής:

- Πάτερ Παΐσιε, εάν θέλεις να τυπωθεί το βιβλίο στα σλοβακικά, βοήθησε με να βρεθούν τα χρήματα.
 Τη μετάφραση την τελείωσα μετά από ενάμισι χρόνο καί στη διάρκεια όλου του διαστήματος μου έρχονταν τα χρήματα καί στο τέλος πράγματι βρέθηκε το απαιτούμενο ποσό, ώστε μπορούσα άνετα να τυπώσω το βιβλίο.
 Στο τέλος, ας μου επιτραπεί να αναφέρω πώς το βιβλίο μέχρι σήμερα έχει εξαντληθεί καί το παράξενο για μένα είναι ότι το γέροντα Πάίσιο έχουν αγαπήσει πολύ καί οί ουνίτες, οί όποιοι διαβάζουν το βιβλίο του. Η μόνη ευχή μου είναι να φωτίσει ό άγιος Παΐσιος ό Αγιορείτης όλους τους ουνίτες να καταλάβουν την πλάνη τους καί να γυρίσουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία στην οποία θα βρουν τη σωτηρία της ψυχής τους.
Ας έχουμε την ευχή του πατρός Παϊσίου.

Πρωτοπρεσβύτερος ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΟΖΟΥΛΑΚ
Καθηγητής στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Πρέσοβ της Σλοβακίας

πηγή

Θέλεις να εκμεταλλευτείς τον κόσμο; Είναι πανεύκολο. Χρησιμοποιείς παιδιά!


#irunmarathon: Η νέα εποχή των τζάμπα social διαφημίσεων

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε στα εξής: Αν θέλεις να (απειλήσεις, εκμεταλλευτείς) ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο για κάτι, χρησιμοποιείς παιδιά. 
Αν θες να διαφημίσεις κάτι που να κάνει αίσθηση, χρησιμοποιείς παιδιά. 
Αν θες να δημιουργήσεις φοβικό κλίμα στην κοινωνία, το κάνεις επικαλούμενος τα παιδιά. 
Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως η χρήση των παιδιών φέρνει έσοδα και αποτελέσματα.
Και αυτό που ίσως δεν ξέρουμε οι περισσότεροι, μα το γνωρίζει καλά το "αόρατο χέρι της αγοράς" είναι πως η φιλανθρωπία επίσης αποφέρει κέρδη.
Και πόσο μάλλον αν στην φιλανθρωπία εμπλέκεις και παιδιά. Bonus!
Όπα, όπα, όχι αυτά τα παιδιά, πάρτες πίσω αυτές τις φώτο
Μια άλλη αλήθεια (εκτός αυτής των πιο πάνω φωτογραφιών που είναι από τα παιδιά που δεν φέρνουν κέρδη), είναι πως όταν βλέπετε οι εταιρείες κάθε είδους να έχουν ανακαλύψει το διαδίκτυο και την δυναμική του για την προώθηση και την προπαγάνδα τους, τα πράγματα είναι δυσοίωνα όσον αφορά τις μελλοντικές ελευθερίες του διαδικτύου, καθώς θα έρθει η ώρα που οι εταιρείες θα το θεωρήσουν απόλυτα δικό τους κτήμα.

Λίγες ημέρες πριν, τον Οκτώβρη του 2015, ένας βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος, εμφανώς τεχνολογικά αναλφάβητος, αλλά έχοντας αντιληφθεί την δυναμική που έχει το διαδίκτυο και τα social-media, ζητούσε να επιβληθεί φορολόγηση στο Facebook στην ελλάδα. 
Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι άπαντες έχουν αντιληφθεί πως το διαδίκτυο και τα social-media έχουν μια δυναμική που αν συνδυαστεί σωστά, μπορεί να αποβεί κερδοφόρα. Προσθέστε τώρα και τα παιδιά σε αυτό (όχι τα πιο πάνω, μα τα άλλα, τα λευκά) και μπορείτε να έχετε ένα φοβερό αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα, με έναν συνδυασμό των δυο παραπάνω (παιδιών και social-media), θα μπορούσες να κάνεις μια χάρμα διαφήμιση πολλών χιλιάδων ευρώ, ξοδεύοντας μόνο τόσα όσα παίρνει ένας συνταξιούχος τον μήνα! Λαμπρό; Επιχειρηματικότατο; Gamato;


Κάπως έτσι λοιπόν, σκέφτηκε και η Εθνική Τράπεζα (το "εθνική" κατ' όνομα μόνο βέβαια, όπως και κάθε τι "εθνικό" άλλωστε) η οποία ξεκίνησε μια καμπάνια με την ονομασία#irunmarathon που, όπως λέει, πρόκειται για έναν μαραθώνιο ώστε να μαζευτούν χρήματα που θα τα διαθέσει (η τράπεζα) στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα - λέει - πως θα δώσει 0,5 ευρώ για κάθε tweet και share που έχει αυτό το hashtag:


Ωραία, θα πουν αρκετοί, είναι κάτι για καλό σκοπό, άρα πού το πρόβλημα;
Εκτός του "προβλήματος" με τις πιο πάνω εικόνες που φανερώνει την απροκάλυπτη υποκρισία, υπάρχει και κάτι άλλο:

Η ΕΤΕ λέει ψέματα και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να κάνει σχεδόν τζάμπα μια διαφήμιση που, υπό άλλες συνθήκες, θα χρειαζόταν να ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Και γιατί λέει ψέματα;
............
διαβάστε τη συνέχεια εδώ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8g2KUBgqCIOgOY0-1goSngNuXttpPtxBo_afIOUJylGGst_siqSCsL4W6Ow8DT0y5fIcOrA5SpV4wS23njC9MN3Qwnps-QEsvP3rflCY-zvh1usK7hqssQVxvy9hmJ8ooc_1bGUZ2cow/s640/Snap+2015-11-06+at+09.04.42%25CE%25B1.jpg

Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (10 Νοεμβρίου) - Λίγα λόγια, πολλά θαύματα...


Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, 

Οδοιπορικό στα Φάρασα της Καππαδοκίας



Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης
Εορτάζει στις 10 Νοεμβρίου
Αρσένιος ο Καππαδόκης_St. Arsenios of Cappadocia_Св Арсений Каппадокийский_ (10 Νοεμβρίου)Icon-
«Όταν ύψωνε τα χέρια του για να παρακαλέσει για κάτι τον Θεό, άρχιζε να τον παρακαλεί προσευχόμενος και φωνάζοντας, ‘Θεέ μου!’ λες και ξεκοβόταν η καρδιά του εκείνη την ώρα, και θαρρείς πως έπιανε τον Χριστό από τα πόδια και δεν τον άφηνε, εάν δεν του έκανε το αίτημά του.
Στα παιδιά δίδασκε τη νοερά προσευχή, το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με» και όταν καμμιά φορά έσφαλαν τους μάθαινε να λένε το «ήμαρτον Θεέ μου».
Η Χάρις του Θεού δεν είναι στέρνα που τελειώνει το νερό της και μετά στερεύει, αλλά ανεξάντλητη πηγή.
Τώρα πια ο Χατζεφεντής (Πατήρ Αρσένιος) δεν τρέχει με τα πόδια και δεν λαχανιάζει, για να προλαβαίνει τους άρρωστους, να τους διαβάζει την ανάλογη ευχή και να τους θεραπεύει, αλλά πετάει άνετα σαν Άγγελος από την μια άκρη του κόσμου στην άλλη και μπορεί να προλαβαίνει όλους τους πιστούς, που τον επικαλούνται με ευλάβεια.
Ο Πατήρ Αρσένιος (Χατζεφεντής) κήρυττε την Ορθοδοξία ορθά με τον ορθόδοξο βίο του. Έλειωνε στην άσκηση την σάρκα του από την θερμή του αγάπη προς τον Θεό και αλλοίωνε τις ψυχές με την Θεία του Χάρι.
Πίστευε πολύ και θεράπευε πολλούς, πιστούς και απίστους.
Λίγα λόγια, πολλά θαύματα. Ζούσε πολλά και έκρυβε πολλά. Μέσα από τον σκληρό του φλοιό, έκρυβε τον πνευματικό του γλυκό καρπό.
Πολύ αυστηρός Πατέρας στον εαυτό του, αλλά και πολύ στοργικός Πατέρας στα παιδιά του. Δεν τα χτυπούσε με τον νόμο, αλλά με το φιλότιμο, με το νόημα του νόμου.
Ως Λειτουργός του Υψίστου δεν πατούσε στην γη, και ως Συλλειτουργός άστραφτε στον κόσμο.
Τον δόξασε ο Θεός, γιατί συνέχεια με την αγία του ζωή δοξαζόταν το όνομα του Θεού, εις τον οποίον ανήκει πάσα δόξα εις τους αιώνας. Αμήν.
Μοναχού Παϊσίου Αγιορείτου, «Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», εκδ. Ι.Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, Σουρωτή, Θεσ/νίκης 1991
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης _Преподобный старец Паисий Святогорец_ St.Paisios of the Holy Mountain_OCIOS-PAICIOS1 - Copy (2)
Το τετράδιο με προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή
Μας έφερε ο γέροντας ένα τετράδιο που είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή . Εκεί μέσα ο Άγιος προφήτευε τα γεγονότα του 1923 και έλεγε ότι θα ξαναγυρίσουν εκεί στην πατρίδα πάλι οι Έλληνες.
– Ο Γέροντας είπε ότι εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι , θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατισθούν από την αρρώστια οι Τούρκοι.
Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε του Αθανάσιου Ρακοβαλή , Σελ: 79
Και την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουμε. Θα μας την δώσουν δηλαδή. Όχι από καλοσύνη ή από δικαιοσύνη. ΟΧΙ . Αλλά θα οικονομήσει ο Θεός νάρθουν έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει ναχουμε εμείς την Πόλη . 
Και την Καππαδοκία θα την πάρουμε.
Τον κοίταξα με απορία.
– Και την Καππαδοκία γέροντα ; ρώτησα .
– Έ!…Θα είναι τόσο χαλαρά τα πράγματα εκεί που θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, οπότε θα είναι σαν να την έχουμε.
Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι . Οι Αμερικάνοι σου λέει , τι γίνεται εδώ ; Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι .
– Καλά Γέροντα , οι Τούρκοι είναι δέκα εκατομμύρια στην Πόλη….και θα μας την δώσουν, πως θα μπορέσουμε να τους ελέγξουμε ;
– Θα τους περάσουν απέναντι, από την άλλη μεριά . Ο λογισμός μου λέει (το τόνισε ο «λογισμός») ότι θα τον κάνουν έτσι για τα νερά….Να είναι διεθνή…. Μετά θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα γίνει μεγάλο κακό. Θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Το έχει πει και ο Άγιος Αρσένιος αυτό. Είχε γράψει ένα τετράδιο με προφητείες …σου το έχω δείξει;
– Ναι , γέροντα .
– …μετά είναι και το ένα τρίτο που θα γίνουν χριστιανοί .
Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε του Αθανάσιου Ρακοβαλή, Σελ: 77
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Βίον ένθεον, καλώς ανύσας, σκεύος τίμιον του Παρακλήτου, Ανεδείχθης θεοφόρε Αρσένιε, και των θαυμάτων την χάριν δεξάμενος, πάσι παρέχεις ταχείαν βοήθειαν, Πάτερ ’Οσιε Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
Φάρασα και ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης
Φάρασα -Καππαδοκίας _Фарасы- Каппадокия_ Farasa- Çamlıca Cappadocia _amlca
Φάρασα -Καππαδοκίας _Фарасы- Каппадокия_ Farasa- Çamlıca Cappadocia _74906468
Φάρασα -Καππαδοκίας _Фарасы- Каппадокия_ Farasa- Çamlıca Cappadocia _I. N. iona kai varaxisiou
Φάρασα -Καππαδοκίας _Фарасы- Каппадокия_ Farasa- Çamlıca Cappadocia _IMAGE0003
Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος στα Φάρασσα της Καππαδοκίας το 1972
Φάρασα -Καππαδοκίας _Фарасы- Каппадокия_ Farasa- Çamlıca Cappadocia _çamlıca koyü-maxresdefault6
ΑΡΣΕΝΙΟς_ΠΑΙΣΙΟΣ__20101102_1043343487