Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν περνάμε μια δύσκολη φάση στην ζωή μας, διαμορφώνεται μέσα μας, μια πολύ γκρίζα απόχρωση, λίγο πριν από το απόλυτο σκοτάδι. Μία αίσθηση βαθιάς απουσίας. Θλίψη και οργή γεμίζουν τα σωθικά μας. Αισθανόμαστε ότι όλοι είναι απόντες, ακόμη και ο Θεός, εκτός από τον τύραννο και δήμιο εαυτό μας. Νιώθουμε ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, κι ίσως να μην υπάρξει και μετά. Κι όμως, περνάει και αυτό κι αυτά κι άλλα πολλά που σίγουρα μες στην ζωή θα ανταμώσουμε. Και σαν σηκώσουμε κεφάλι καθώς λέμε, κάνουμε τον σταυρό μας, που τελικά πονέσαμε, δακρύσαμε, αισθανθήκαμε αδύναμοι και φοβισμένοι, γιατί όλα αυτά μαζί μας δίδαξαν, μας βάθυναν και καλλιέργησαν εντός μας ότι πιο όμορφο υπάρχει στην ψυχή μας. Είναι τελικά όλες αυτές οι μαύρες σκιές που απλώνονται στην ζωή μας, που συνθέτουν το φως στο πρόσωπο μας. Δίχως αυτές δεν θα είμαστε εμείς…

http://istoriesadespoton.gr/sites/default/files/10626768_775125605885555_8566550697585115226_n.jpg

Η καθημερινότητα και η αγάπη προς τον πλησίον


https://lllazaros.files.wordpress.com/2015/08/fc4c8-ceb5ceb9cebacebfcebdcebfcf83cf84ceb1cf83ceb9.jpg


Καθαρός βίος και αγάπη για τον πλησίον

"Περί Πνεύματος και ζωής - πνευματικά κεφάλαια"


Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ  
 
33. Πώς να περάσουμε μια μέρα χωρίς αμαρτία, δηλαδή άγια; Νά το καθημερινό πρόβλημα μας. Πώς να μεταμορφώσουμε το είναι μας, το φρόνημα, τα αισθήματα, τις ίδιες τις φυσικές αντιδράσεις μας, ώστε να μην αμαρτήσουμε ενάντια στον Ουράνιο Πατέρα μας, στον Χριστό, στο Άγιο Πνεύμα, στην ανθρώπινη υπόσταση, στον αδελφό μας και σε κάθε πράγμα σ’ αυτή τη ζωή;

34. «Καταξίωσον, Κύριε, εν τη ημέρα ταύτη αναμαρτήτους φυλαχθήναι ημάς». Πολλές φορές επανέλαβα αυτή την προσευχή της Εκκλησίας. Η επί γης αναμάρτητη ζωή μας ανοίγει τις πύλες του Ουρανού. Δεν είναι ο πλούτος των γνώσεων που σώζει τον άνθρωπο. Είναι η αναμάρτητη ζωή που μας προετοιμάζει για τη ζωή με τον Θεό στο μέλλοντα αιώνα. Η χάρη του Αγίου Πνεύματος μας διδάσκει τις αιώνιες αλήθειες κατά το μέτρο που ζούμε σύμφωνα με τις εντολές: «Αγαπήσεις τον Θεό σου, τον Δημιουργό σου, με όλο το είναι σου και αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν». Ναι, κρατείτε πάντοτε αυτές τις εντολές.

35. Μείνετε στην προσευχή, μείνετε στον αγώνα, να περάσετε τη μέρα σας χωρίς αμαρτία. Όλα τα υπόλοιπα θα δοθούν από τον Ίδιο τον Θεό.

36. Για να φυλάξουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, οφείλουμε ν’ απέχουμε από κάθε λογισμό που δεν αρέσει στον Θεό, μας λέει ο Γέροντας Σιλουανός. Ιδού το έργο μας. Ιδού η πνευματική μας καλλιέργεια. Εφόσον πρόκειται για την αιώνια σωτηρία, αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Αρχίζουμε και ξαναρχίζουμε χωρίς τέλος.

37. Δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μέσα μας την εικόνα του Χριστού, εκτός αν είμαστε πραγματικά ενωμένοι, όπως ο Χριστός το ζητούσε από τους μαθητές Του: «Αγαπάτε αλλήλους», για να γνωρίζει ο κόσμος ότι είστε του Χριστού.

38. «Η ζωή των άλλων έχει για μένα μεγαλύτερη αξία από τον ίδιο τον εαυτό μου, από την ίδια τη ζωή μου». Όταν καταλάβετε αυτό, δεν θα υπάρχουν πια προστριβές μεταξύ σας. Η λύση ενός προβλήματος ή μιας διαμάχης δεν εξαρτάται από τις τυπικές διαδικασίες, ούτε από τον τρόπο συμπεριφοράς, αλλά από την απόφαση να υπομείνουμε το παν. Ο καθένας μας οφείλει να έχει για τους άλλους την αγάπη της μητέρας.

39. Οφείλουμε να είμαστε άκρως ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων. Τότε θα είμαστε ένα και η ευλογία του Θεού θα μένει πάντοτε μαζί μας. Άφθονη!

40. Πρέπει να έχουμε τη συνείδηση του Χριστού, που φέρει μέσα Του ολόκληρο τον κόσμο· σ’ αυτό έγκειται η καθολικότητα της ανθρωπίνης υποστάσεως. Ο λόγος του Χριστού «ου δέδεται», δεν έχει όρια.

41. Αν όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός, ο Σωτήρας του κόσμου, ο Δημιουργός του σύμπαντος –«δι’ Ού τα πάντα εγένετο»–, πώς μπορούμε να συμβιβάσουμε αυτή τη θεωρία μας με την ιδέα της εθνικότητας, του τόπου, της εποχής …;

42. Δε γνωρίζω Χριστό Έλληνα, Ρώσο, Άγγλο, Άραβα … Ο Χριστός είναι για μένα το παν, το υπερκόσμιο Είναι.

43. Στην Γραφή αναφέρεται συχνά ότι ο Χριστός πέθανε για όλο τον κόσμο, για τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων. Μόλις περιορίσουμε το πρόσωπο του Χριστού, μόλις το κατεβάσουμε στο επίπεδο των εθνοτήτων, χάνουμε το παν και βυθιζόμαστε στο σκοτάδι. Τότε ανοίγει ο δρόμος προς το μίσος ανάμεσα στα έθνη, προς την έχθρα μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.

44. Διαβάστε τον Άγιο Σιλουανό. Γι’ αυτόν ο καθένας στον κόσμο έχει το έργο του: Ο ένας είναι βασιλιάς, ο άλλος πατριάρχης, καθηγητής ή ακόμη εργάτης. Αυτό δεν έχει σημασία. Για τον Σιλουανό δεν είχε καμιά διαφορά αν κάποιος είναι βασιλιάς ή εργάτης. Όποιος αγαπά τον Χριστό, αφομοιώνει και φέρει μέσα του τα αισθήματα που είχε ο Ιησούς Χριστός, ζει την ανθρωπότητα ως ένα Αδάμ, προσεύχεται για τον «Αδάμ παγγενή». Ιδού ο αληθινός Χριστιανισμός.

45. Ο Χριστός είναι ο άπειρος Θεός. Δε σταυρώθηκε μόνο για τους πιστούς, αλλά για όλους τους ανθρώπους, από τον Αδάμ ως τον τελευταίο που θα γεννηθεί από γυναίκα. Να ακολουθεί κάποιος τον Χριστό, σημαίνει να πάσχει, για να θεραπευθεί και να σωθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά.

46. Εκείνο που θα μας οδηγήσει στον κήπο της Γεθσημανή, όπου ο Χριστός προσευχόταν για ολόκληρο τον κόσμο, είναι το να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας, να ζούμε σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού.

47. «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν». Μου δόθηκε να κατανοήσω την εντολή αυτή με τη μορφή ενός δένδρου κοσμικών διαστάσεων, γιγάντιου, του οποίου η ρίζα είναι ο Αδάμ. Εγώ δεν είμαι παρά ένα μικρό φύλλο σε κάποιο κλαδί αυτού του δένδρου. Αλλά το δέδρο αυτό δε μου είναι ξένο. Είναι η ρίζα μου. Του ανήκω. Να προσεύχεσαι για τον κόσμο ολόκληρο είναι να προσεύχεσαι για το δένδρο αυτό στο σύνολό του, με τις μυριάδες των φύλλων του.

48. Ν’ ακολουθήσουμε τον Χριστό σημαίνει ν’ ανοιχτούμε στη συνείδηση του Ίδιου του Χριστού, που φέρει μέσα Του ολόκληρη την ανθρωπότητα· ολόκληρο το δένδρο χωρίς εξαίρεση κανενός φύλλου. Αν αποκτήσουμε τη συνείδηση αυτή, θα προσευχόμαστε για όλους, όπως και για τον εαυτό μας.

49. Αν γίνουμε κατ’ εικόνα του Χριστού, φορείς της ανθρωπότητας και του Θεού, το «εγώ» μας θα είναι η εικόνα του Απολύτου: σε μικροσκοπικές ίσως διαστάσεις, αλλά όντως η εικόνα του Απολύτου.

50. Μετανοούμε προσωπικά, αλλά τα πάθη μας είναι εκείνα που καταδιναστεύουν τον κόσμο. Κατά συνέπεια, αυτό που ζούμε δεν είναι ξέχωρο από τη ζωή του κόσμου. Σιγά-σιγά, φυσικά, αρχίζουμε να ζούμε την κατάστασή μας ως αντανάκλαση της καταστάσεως όλης της ανθρωπότητας. Αρχίζουμε να ζούμε τη ζωή μας όπως τη βλέπει ο Θεός, με τρόπο σφαιρικό. Με τη μετάνοιά μας, δε ζούμε μόνο το ατομικό μας δράμα· ζούμε μέσα στον ίδιο τον εαυτό μας την τραγωδία όλου του κόσμου, το δράμα της ιστορίας του από την αρχή του χρόνου.

51. Εν Χριστώ η συνείδησή μας πλαταίνει, η ζωή μας δε γνωρίζει όρια. Στην εντολή «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν», πρέπει να εννοήσουμε το «ως σεαυτόν» με τον εξής τρόπο: Κάθε άνθρωπος, ο «Αδάμ όλος», είναι το είναι μου.

52. Η Βασιλεία του Χριστού, γράφει ο Άγιος Σιλουανός, είναι να φέρουμε στην καρδιά μας όλο το Σύμπαν, και τον Θεό, τον Ίδιο τον Δημιουργό.

53. Όταν προσεύχεστε, να προσεύχεσθε για όλους και για τον καθένα. Και να προσθέτετε: «Δι’ ευχών αυτών, δι’ ευχών αυτού ελέησόν με». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σταδιακά η συνείδησή σας θα πλατύνει.

πηγή 

Πρόσφυγες στην Αμοργό 24/9/2015


αμοργος

53 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ βρέθηκαν χθες στην ερημική περιοχή Κρύο Νερό στην Αμοργό.

Ευτυχώς, επέζησαν όλοι.Ταξίδευαν επί 28 ώρες στο Αιγαίο .Είχαν εξαντληθεί περπατώντας μούσκεμα μέσα στο σκοτάδι.Ανάμεσά τους πολλά βρέφη και παιδιά -ένα δίχρονο μωρό με υποθερμία. ένα, 2 Υ.Ο. με υποθερμία.

Μεταφέρθηκαν στην Αγία Παρασκευή σε εκκλησιαστικά καταφύγια. Οι κάτοικοι των μικρών χωριών της Αρκεσίνης τους έφεραν αμέσως ρούχα και μαγειρεμένο φαγητό και φρόντισαν για την περίθαλψή τους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας .

6

3

5


7

8

9

10

11

4

12

13



Πηγή

Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης«Θα προσευχηθώ στον Θεό να σου δείξει ένα θαύμα, να καταλάβεις πόση δύναμη έχει η Ευχή…»


 
 
*Το μεγαλείο και η δύναμη της Ευχής, μέσα από καθημερινά περιστατικά και από ανθρώπους με παρρησία προς τον Θεό, όπως ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης. Το παρακάτω θαυμαστό περιστατικό, είναι χαρακτηριστικό της δύναμης που έχει η Ευχή!

Ο διάλογος ενός υποτακτικού με τον Γέροντά του, τον πατέρα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη:
-Πάτερ Εφραίμ, Γέροντα μου, λέω την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με», αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα.
-Δεν καταλαβαίνεις εσύ, που λες την Ευχή, αλλά καταλαβαίνει ο διάβολος και καίγεται και φεύγει. Ε, καλά παιδί μου, θέλεις να δεις θαύμα από την Ευχή; από την προσευχή;
-Και βεβαίως θέλω.
-Καλά θα προσευχηθώ στον Θεό να σου δείξει ένα θαύμα, να καταλάβεις πόση δύναμη έχει η Ευχή, αυτό το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με», στην οποία αναφέρονται όλα τα Πατερικά βιβλία και ειδικότερα η Φιλοκαλία.
Έκανε προσευχή ο Γέροντας και τριήμερη νηστεία, μόνο με λίγο νερό.
-Έλα εδώ, παιδί μου, του λέει ύστερα από τις τρεις μέρες και του δίνει ένα καλάθι.
-Πήγαινε να το γεμίσεις νερό.
-Γέροντα, με συγχωρείς. Τα μυαλά μου τα έχω, το λογικό το έχω. Πως θα γεμίσει αυτό νερό; Γεμίζει το καλάθι νερό; Βρέχεται, ναι! αλλά να γεμίσει νερό;…
-Καλά παιδί μου, δεν ήθελες να δεις ένα θαύμα και να δεις τι δύναμη έχει η Ευχή; το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με»; Δεν θες να την δεις την δύναμή της;
-Θέλω, πως!
-Ε, κάνε αυτό που σου λέω, αλλά θα λες συνεχώς την Ευχή και μόνο την Ευχή. Θα πας και θα έρθεις, χωρίς να την διακόψης καθόλου.
-Να’ ναι ευλογημένο.
Περπατάει λοιπόν να πάει μέχρι εκεί που ήταν το νερό, λέγοντας συνέχεια «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με… Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με» και βάζει το καλάθι στη βρύση από κάτω. Το νερό γεμίζει το καλάθι! Και το καλάθι δεν τρέχει, δεν βγάζει ούτε από τα πλάγια ούτε από κάτω σταγόνα νερό! Και μόλις το είδε αυτό, τρέχει με το γεμάτο νερό καλάθι να το δείξει στον Γέροντά του, χωρίς να διακόψει την Ευχή, αλλά συνέχισε να λέγει «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με… Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με».
Εννοείται βέβαια ότι και ο Γέροντας του στο κελλάκι του προσευχόταν για να δείξει ο Θεός στον υποτακτικό του το θαύμα της Ευχής. Στον δρόμο όμως πηγαίνοντας, φανερώνεται ο διάβολος με ανθρώπινη μορφή, σαν καλόγερος, και του λέει:
-Καλόγερε, που πας;
-Πάω στον Γέροντά μου.
-Πως σε λένε;
-Γεώργιο
-Πόσα χρόνια έχεις εδώ;
-Πέντε-έξι
-Και τι διακόνημα έχεις;
-Φτιάχνω σφραγίδια.
Με τον διάλογο, αδειάζει το καλάθι και το νερό φεύγει. Έπιασε την αργολογία, άφησε την Ευχή και πήγε στον Γέροντά του με άδειο το καλάθι.
-Τι συμβαίνει, παιδί μου; Γιατί μου φέρνεις το καλάθι άδειο;
-Γέροντα, έτσι κι έτσι…
-Α, άφησες την Ευχή, παιδί μου, και έπιασες διάλογο με αυτόν, που φαινόταν σαν καλόγερος αλλά δεν ήταν καλόγερος, ήταν ο διάβολος. Εάν δεν του μιλούσες, το καλάθι θα ήταν γεμάτο νερό. Τώρα όμως που μίλησες και άφησες την Ευχή, έφυγε το νερό. Είδες λοιπόν, πως όσο έλεγες την Ευχή, το καλάθι κρατούσε το νερό;
πηγή:από το βιβλίο: «Η Ευχή μέσα στον κόσμο» του Πρωτοπρεσβύτερου Στέφανου Κ. Αναγνωστόπουλου (Πειραιάς 2007)

Τέχνη του δρόμου…


Καταπληκτικές τρισδιάστατες ζωγραφιές στο δρόμο. Αν κανείς τις παρατηρήσει από τη σωστή οπτική γωνία είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικές, τόσο που ανυποψίαστοι περαστικοί αιφνιδιάζονται. Συνδυάζοντας την τέχνη με τη φυσική και την ανθράπινη αντίληψη, έχουμε πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Τέχνη του δρόμου...
Τέχνη του δρόμου...
Τέχνη του δρόμου...
Τέχνη του δρόμου...
Τέχνη του δρόμου...
Τέχνη του δρόμου...
πηγή

Μπράβο ρε Ζωούλα!

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/10394631_608570859249512_3426661468204388625_n.jpg



Ζωή Λάσκαρη: ''Υπουργείο Θρησκευμάτων αποτελούμενο από άθεους;''

 
Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αποφάσισε να σχολιάσει η σταρ του ελληνικού σινεμά και θεάτρου Ζωή Λάσκαρη με την εξής ατάκα: «Υπουργείο Θρησκευμάτων αποτελούμενο από άθεους;».

Το σχόλιο της γνωστής ηθοποιού που τελευταία τοποθετείται με δημόσιες δηλώσεις της γύρω από πολιτικά και κοινωνικά θέματα και έγινε στο Facebook έχει ως εξής: «Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει απο σήμερα ένα επιτέλειο -κατά δηλωση του- άθεο. Σχήμα καταρχάς οξύμωρο. Υπουργείο θρησκευμάτων αποτελούμενο απο άθεους; Το σημαντικότερο, μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών, των εθίμων, της παράδοσης, της Ιστορίας της, θα βρεθεί υπο την εποπτεία μιας ομάδας που αρνείται την ύπαρξη του Θεού και άρα δεν πιστεύει στο θαύμα της ελληνικής ιστορίας όπου θρησκεία (δηλαδή πίστη) και κοινωνία συμπορεύονται. Και η συμπόρευση αυτή υπήρξε διαχρονικά συμπαγής, αλώβητη, σχεδόν μεταφυσική. Και έσωσε την χώρα απο πολλά δεινά. Κρατάει και θα κρατάει την χώρα και την κοινωνία ενωμένα. Γνωρίζουμε όλοι ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται σε αυτή την πάγια πολεμική εναντίον της πίστης, πότε απροκάλυπτα και πότε έμμεσα. Είναι προφανές όμως πως τίποτα δεν θα ξεριζώσει (όπως τίποτα δεν ξερίζωσε) με όποιον τρόπο και να δρομολογηθεί, την πίστη, την χριστιανορθόδοξη θρησκεία απο το υποσυνείδητο και τις ψυχές των Ελλήνων».
 

ρεαλισμός





Ο ρεαλισμός.  Εγώ πίστευα ότι ο όρος αυτός χρησίμευε μόνο για να σου εξασφαλίζει την αίσθηση της αδιαφορίας για την ηθική και να δικαιώνει όλες αυτές τις πράξεις τις φτηνιάρικες και τις ανάξιες παραλείψεις της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.  
Ο ρεαλισμός ήταν επίσης για μένα,  σ' αυτή την κοινωνία, ο οδοστρωτήρας που επιτρέπει σ' όσους έχουν στα χέρια τους μια όποια εξουσία,  μεγάλη, μικρή ή και ελάχιστη,  να λειώνουν όλους τους άλλους.

''Solea''
Η τριλογία της Μασσαλίας
Ζαν Κλωντ Ιζζό

Πλάκα μας κάνει...

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/p720x720/12043175_10153256590982725_3471670013375060118_n.png?oh=179d224f62c333700b737428089f67c0&oe=56A29EC6

Πανελλαδικός χάρτης σημείων συλλογής ειδών για τους πρόσφυγες

http://img.syrostoday.gr/articles/original/syros_xartis_profyges.jpg

Δες τα σημεία :

Σκάνδαλο μεγατόνων για τη VW: Εβγαζε ψεύτικες μετρήσεις ρύπων στα diesel!


Οι Αμερικάνοι ρίχνουν ηχηρό χαστούκι στην γερμανική εταιρεία Volkswagen όπου μετά από έλεγχο της  Αμερικανικής Αρχής Περιβαλλοντικής Προστασίας αποκαλύφθηκε ότι  VW "έκλεβε" καθώς χρησιμοποιούσε λογισμικό για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα  που παραποιούσε τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.

Η Volkswagen και κατ'επέκταση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη να καταρρεύσει παγκοσμίως ύστερα από την αποκάλυψη της απάτης.
Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή και η Δευτέρα ξημέρωσε με την μετοχή της εταιρείας να βρίσκεται στο - 20% καθώς η διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποφάσισαν να σταματήσουν, μέχρι νεωτέρας, τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων, τετρακύλινδρων μοντέλων VW και Audi στις ΗΠΑ.
Η Αμερική είναι έτοιμη να επιβάλλει πρόστιμα και όταν γίνει αυτό, οι απώλειες για την γερμανική εταιρεία θα πολλαπλασιαστούν. Υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσουν έως και τα 18.000.000 ευρώ
Η απάτη με το λογισμικό και οι 40 φορές περισσότερη μόλυνση
Η VW είχε εγκαταστήσει λογισμικό στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα το οποίο αναλάμβανε να κλέβει τα δεδομένα στις μετρήσεις εργαστηρίων τυποποίησης προκειμένου να εμναφαίζεται ότι βρίσκεται εντός των ορίων στις εκπομπές ρύπων στην αμερικάνικη αγορά. Την ύπαρξη του λογισμικού παραδέχτηκε η εταιρεία.
Πρόκειται για τα Jetta (2000-2015), Beetle (2009-2015),  Golf (2009-2015), Passat (2014-2015) καθώς και το Audi A3 (2009-2015), όλα με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα.
Το Αμερικανικό Πρακτορείο Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) ανακοίνωσε ότι η VW με αυτόν τον τρόπο τα αυτοκίνητα της εταιρείας παρήγαγαν 40 φορές περισσότερη μόλυνση από το επιτρεπτό όριο.
Γιατί όμως σιωπούν τα ελληνικά ΜΜΕ;
Η είδηση είναι πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ... στην Ελλάδα όμως κύριε; Ο όμιλος Volkswagen με έδρα τη Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη αλλα και παγκοσμίως. Στα μέσα της φετινής χρονιάς οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 5.040.000 οχήματα. 
Η εταιρεία, γερμανικών συμφερόντων επαναλαμβάνουμε, αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους τροφοδότες των διαφημιστικών ροών στην Ελλάδα αφού χιλιάδες ευρώ ρέουν προς τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία ως γνωστόν έχουν πολύ καλή σχέση με τα συμφέροντα της εν λόγω χώρας και ουδέποτε υπηρέτησαν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
Είναι επίσης γνωστό ότι τα ελληνικά ΜΜΕ πάντα απέκρυπταν τα σκάνδαλα των γερμανικών εταιριών που από τη χώρα μας έχουν αποκομίσει τα τελευταία 40 χρόνια πάρα πολλά εκατομμύρια.
Το ερώτημα λοιπόν που πλέον τίθεται ανοιχτά μετά και από την εξόφθαλμη απόκρυψη ενός από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα εξαπάτησης με σκοπό το κέρδος, είναι για πόσο η σχέση της δημοσιογραφικής έρευνας θα κινείται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα που τη χρηματοδοτούν και όχι με εκείνα που υποτίθεται πως πρέπει να εξυπηρετεί, δηλαδή της κοινωνίας.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να αποπέμψει τον διευθύνοντα σύμβουλο
Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν πως η Volkswagen θα αποπέμψει τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάρτιν Βίντερκορν, ανέφερε σήμερα γερμανική εφημερίδα.
Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας, είπε ότι ο Βίντερκορν θα αντικατασταθεί από τον Ματίας Μίλερ, τον επικεφαλής της μονάδας της Porsche.
Εκπρόσωπος της Volkswagen χαρακτήρισε το δημοσίευμα «γελοίο». Εκπρόσωπος της Porsche είπε ότι ο Μίλερ ήταν επί του παρόντος στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Volkswagen στα κεντρικά της γραφεία.


«Να Επεκταθεί και στις Γαλλικές Αυτοκινητοβιομηχανίες η Έρευνα για το Σκάνδαλο της Volkswagen», Ζητά ο Σαπέν
Την διεξαγωγή έρευνας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σκάνδαλο της εξαπάτησης εκ μέρους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen όσον αφορά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και την επέκτασή της και σε γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ζητά ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
«Πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε σήμερα ο Σαπέν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Είμαστε μία ευρωπαϊκή αγορά με ευρωπαϊκούς κανόνες. Αυτοί πρέπει να γίνουν σεβαστοί. Αυτοί παραβιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Αν και αυτό έγινε με τη Volkswagen, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τους Γάλλους κατασκευαστές, ώστε να καθησυχάσουμε τον κόσμο, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι οι Γάλλοι κατασκευαστές θα έχουν συμπεριφερθεί όπως η VW», τόνισε στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.
"Ζητάμε συγνώμη για την απάτη" δηλώνει ο επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ, Michael Horn, έσπευσε την Παρασκευή να ζητήσει συγγνώμη, παραδεχόμενος την απάτη, και δεσμεύτηκε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών.
"Η εταιρεία μας δεν ήταν ειλικρινής με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) και με όλους εσάς. Και για να το πω αλλιώς... τα κάναμε θάλασσα! Πρέπει να φτιάξουμε τα αυτοκίνητα ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί. Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν συνάδει με τις Αρχές μας" είπε χαρακτηριστικά.
"Δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι πρέπει για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Θα πληρώσουμε ότι πρέπει να πληρώσουμε" είπε ο Horn.
Γελοιογραφία για πώς οι ΗΠΑ έπιασαν τη VW

πηγή

χωρίς σχόλιο

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12002100_503635176460967_973436491967014595_n.jpg?oh=7ec6f562bc06d8c2d4dcf0918cfd312c&oe=56A11B87

Οι άστεγοι του Τορίνο συγκέντρωσαν χρήματα για τους πρόσφυγες !!!






Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, αφού κατάφεραν να συγκεντρώσουν 60 ευρώ, τα τοποθέτησαν μέσα σε φάκελο και τα άφησαν στην Αρχιεπισκοπή του Τορίνο, όπου τα βρήκε ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής, Τσέζαρε Νοσίλια.   
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι άστεγοι που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι συγκέντρωσαν τα χρήματα σε κέρματα 20 λεπτών και 1 και 2 ευρώ.   
«Οι άστεγοι κατά καιρούς συγκεντρώνονται κάπου με τηλεόραση και μαθαίνουν από τις ειδήσεις την έκκληση οικογενειών για χρήματα» ανέφεραν στην επιστολή που άφησαν μαζί με τα χρήματα στην αρχιεπισκοπή. 
«Οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει ένδεια και για αυτό εκφράζουν την γενναιοδωρία τους βοηθώντας άλλους φτωχούς με αγάπη άνευ όρων. Επιπλέον, βοηθώντας κάποιον να νιώσει καλύτερα, αισθάνονται χρήσιμοι σε αυτή την κοινωνία» δήλωσε από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος.
ΠΗΓΗ