Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Σύμφυτο: φαρμακευτικές ιδιότητες


Σύμφυτο: φαρμακευτικές ιδιότητες
Το σύμφυτο είναι ένα από τα πατριαρχικά βότανα, το οποίο πιστεύω, αφουγκράζεται πίσω τον Κήπο της Εδέμ. Ο Δημιουργός το τοποθέτησε στη Γη, γνωρίζοντας ότι η ανθρώπινη φυλή επρόκειτο να περάσει από μια δύσκολη εποχή και θα χρειαζόταν ένα καθολικό γενικής χρήσης φάρμακο σε πληγές από πόλεμο και ένα απρόβλεπτο γεγονός.

Θεραπευτικές δράσεις του σύμφυτου

Μαλακτική (γλοιώδη-κολλώδη ιδιότητα που είναι καταπραϋντική και προστατευτική εσωτερικά σε ερεθισμένες και φλεγμονώδεις επιφάνειες και ιστούς.

Κυτταρικό πολλαπλασιασμό (προωθεί την ταχεία επούλωση και αποκατάσταση των κυττάρων).

Επιστήθια-θωρακική (Θεραπευτική δράση σε συμπτώματα ή παθήσεις της βρογχοπνευμονικής περιοχής.

Στυπτική (επηρεάζει τη ζωτική συσταλτικότητα των κυτταρικών τοιχωμάτων, συμπυκνώνουν τους ιστούς, τα καθιστούν πυκνότερα και πιο σταθερά).

Θρεπτική (θρέφει και χτίζει τους ιστούς του σώματος).

Τονωτική (τόνικ) (Τονώνει τον οργανισμό και του δίνει μόνιμα ενέργεια, σθένος, δύναμη).

Αποχρεμπτική (προωθεί και διευκολύνει την εκκένωση των εκκρίσεων βλέννας από τους βρόγχους και τους πνεύμονες).

Αιμοστατική- στυπτική (σταματά εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία).

Εναλλακτική (μεταβάλλει τις υπάρχουσες θρεπτικές και απεκκριτικές διαδικασίες και αποκαταστεί σταδιακά τις κανονικές λειτουργίες του σώματος).

Επουλωτική (προωθεί την επούλωση των κοψιμάτων και των πληγών).
Σύμφυτο: φαρμακευτικές ιδιότητες

Θεραπευτικές χρήσεις

Αναιμία, αρθρίτιδα, αρθριτικό πυρετό, αθηροσκλήρωση, αρθρίτιδα, άσθμα (συμπεριλαμβανομένου ασφυξία), πόδι αθλητή, κατακλίσεις, τσιμπήματα μελισσών και εντόμων, πίεση αίματος, αιμορραγία, θρόμβοι αίματος, ματωμένη μύτη, αραιώνει το αίμα, καλόγερος-σπυριά, οστά (μελανιασμένα, σπασμένα), έντερα (φλεγμονή), οσφυαλγία, αναπνοή, καρκίνο, ανεμοβλογιά / έρπητα ζωστήρα, χιονίστρες, κρυάδα, χοληστερόλη (εμποδίζει την απορρόφηση), κυκλοφορία, καθαρισμό κυκλοφορικού συστήματος, κρύα χέρια και πόδια, κρυολογήματα / γρίπη, κολίτιδα, συμφόρηση, δυσκοιλιότητα, βήχα, κράμπες, δημιουργία ενδορφίνων, κατεστραμμένο ιστό, αδυναμία, θεραπείες παραληρήματος, διάρροια, χώνευση (AIDS), δυσπεψία, αποβολή-αφόδευση (ρύθμιση), ισχνότητα, εμφύσημα, κούραση, πυρετός, κρυοπάγημα, λειτουργική βραδύτητα, γάγγραινα, αρθρίτιδα, απώλεια μαλλιών, πονοκεφάλους, έμφραγμα, ελαστικότητα των αρτηριών, φλεβών, τριχοειδών (βοηθά), αιμορραγία (σταματά), αιμορροΐδες, διαφραγματοκήλη, υποθερμία, λοίμωξη (εμποδίζει τη διασπορά), φλεγμονή, εντερική βλέννα, προβλήματα με τα νεφρά, λήθαργο, χοληστερόλη (μείωση), οσφυαλγία, πνευμονική συμφόρηση, ιλαρά, μνήμη, ευαισθησία στόματος (αυξάνει), ναυτία, νευραλγία, νυχτερινή τύφλωση, αναπνοή (βρώμικη), πόνος (μπλοκάρει), πλευρίτιδα, εγκυμοσύνη, παλμούς (ενισχύει), ρευματισμός, σάλιο (αυξάνει), οστρακιά, σκορβούτο, σοκ, πονόλαιμο, τονωτικό, ερεθισμένο λαιμό, εγκεφαλικό, αμυγδαλίτιδα, πονόδοντο, τυφοειδής πυρετό, έλκη, εμετό, κίτρινος πυρετός, τραύματα (επιταχύνει τη θεραπεία).
Σύμφυτο: φαρμακευτικές ιδιότητες
Προφυλάξεις
Προσοχή: μην χρησιμοποιήτε ποτέ την ρίζα του λόγου τοξικότητας
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
πηγή
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/4c/0d/58/4c0d58103d0ca424c9f1a70eb8e75670.gif
Πολύτεκνος Οικογενειάρχης στις αρχὲς του 2008, σε συζήτηση με τον π. Σεραφεὶμ Δημόπουλο, τον ρώτησε:
- Γέροντα, έχω κάποιες οικονομίες. Να αρχίσω να κτίζω κάτι για τα παιδιά; Τί να κάνω;
- Όχι, παιδί μου, να ασχοληθείς με τη γη, για να ζήσεις τα παιδιά σου. Γιατί, να, θα κοιμηθούμε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα, και το πρωὶ θα ξυπνήσουμε και δε θα έχουμε τίποτε.

(Απὸ το βιβλίο: ''πατὴρ Σεραφεὶμ Δημόπουλος (1937-2008).
Ένας ασκητὴς μέσα στο σύγχρονο κόσμο''.
Έκδοση Συλλόγου ''Ιωάννης ο Χρυσόστομος'' - Λάρισα 2011).

Οι κινήσεις πανικού προμηνύουν εξελίξεις...




Υπάρχει ένα ασφαλές μέτρο για τη βαθμολόγηση της ισχύος που διαθέτει κάθε στιγμή κάθε εξουσία. Είναι η ποιότητα των ειδήσεων που προσπαθεί να επικοινωνήσει στην κοινή γνώμη.  Αν ισχύει αυτός ο συλλογισμός τότε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα φαίνεται πως βρίσκεται σε πανικό. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ούτε για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης που χρειάζεται η οικονομία. Οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων εξάλλου προαναγγέλλουν αυτήν την κατάσταση εδώ και εβδομάδες.

Το περασμένο Σάββατο το πρωί αιφνιδιάστηκα όταν σε τηλεοπτική εκπομπή που ήμουν καλεσμένος, μου ζητήθηκε να σχολιάσω την επίσκεψη εκείνη την ώρα του πρωθυπουργού στο Πέραμα, για να εγκαινιάσει ένα συσσίτιο μαθητών, ένα δημοτικό κολυμβητήριο και τη ζεύξη Περάματος Σαλαμίνας.

Την ώρα που η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλαπλά σημεία της χώρας από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η Ελλάδα κινδυνεύει να απομονωθεί εκτός Σένγκεν λόγω της αδυναμίας να ελέγξει τις ροές προσφύγων και κυρίως λαθρομεταναστών που υποδύονται τους πρόσφυγες, ο πρωθυπουργός απαντά επικοινωνιακά με τις τρεις παραπάνω κινήσεις.

Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι πρωθυπουργό να εγκαινιάζει συνοικιακό κολυμβητήριο. Αυτό της γειτονιάς μας πριν από πολλά χρόνια το είχε εγκαινιάσει ο πρόεδρος του οργανισμού σχολικών κτιρίων.

Θυμάμαι επίσης πριν μερικά χρόνια όταν βρέθηκα για να επισκεφθώ φίλους σε μια μικρή πόλη στα σύνορα Γερμανίας και Δανίας (το Eckernforde ) πως το δημοτικό κολυμβητήριο στο κέντρο της πόλης ήταν χρόνια κλειστό. Όταν ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό σε μια περιοχή που στη θάλασσα δεν μπορείς να πλησιάζεις ούτε το μεσοκαλόκαιρο, μου απάντησαν ότι οι δημοτικές δαπάνες δεν επαρκούσαν και έτσι η δημοτική αρχή είχε αποφασίσει μεταξύ άλλων να αναστείλει τη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου κολυμβητηρίου της περιοχής.

Στην καθ’ ημάς Ανατολή πέντε χρόνια μετά τη χρεοκοπία και ενώ βρισκόμαστε βαθύτερα μέσα σε αυτήν με 1,5 εκατ. ανέργους και capital controls (όπερ τις τράπεζες κλειστές για την οικονομία) ο πρωθυπουργός σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση με τα εγκαίνια ενός συνοικιακού κολυμβητηρίου, τα εγκαίνια διανομής συσσιτίου σε μαθητές της περιοχής και μια ζεύξη που θα συνδέει το τίποτα με το πουθενά.

Όταν ο κ. Σημίτης πριν αρκετά χρόνια μεταξύ άλλων είχε εγκαινιάσει τη γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου ο Economist είχε γράψει για τη γέφυρα που συνδέει το τίποτα με το πουθενά από οικονομικής άποψης. Από εκεί έχω δανειστεί την έκφραση. Ο καθείς λοιπόν αντλεί την υπεραξία του από το δικό του μέγεθος του Τίποτα με το Πουθενά.

Το τρίτο και θλιβερότερο στοιχείο που καταδεικνύει την ένδεια θετικών ειδήσεων και άρα επιστρατεύονται οι αρνητικές να παρουσιαστούν ως  θετικές είναι τα εγκαίνια της υπηρεσίας διανομής συσσιτίου στα σχολεία από τον πρωθυπουργό.

Κανείς δεν λέει πως επειδή πολλές κοινωνικές κατηγορίες υποφέρουν στην Ελλάδα ακόμη και από την έλλειψη των βασικών αγαθών, δεν πρέπει να υπάρξουν ειδικά για τους μαθητές προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας. Τούτο είναι όμως από αυτά που μια κυβέρνηση πρέπει να κάνει χωρίς να επιζητεί τη δημοσιότητα με αυτόν τον τρόπο, όσο στριμωγμένη και αν είναι επικοινωνιακά. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη σε συνθήκες όπως της Κατοχής για να αποτελούν θετικές ειδήσεις τέτοιες εξελίξεις.

Οι τρεις παραπάνω ενέργειες σημειολογικά ενδεχομένως να καταδεικνύουν το αδιέξοδο και τον πανικό της κυβέρνησης με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Πόσο μάλλον που τα τελευταία χρόνια της κρίσης η σημαντικότερη ικανότητα που έχει επιδείξει το κόμμα του κ. Τσίπρα και ο ίδιος είναι η δεινή επικοινωνία της ανερμάτιστης δημαγωγίας.

Τα εγκαίνια μιας συνοικιακής πισίνας σαν αυτές που υπάρχουν δεκάδες στον Πειραιά κα την Αθήνα καταδεικνύουν την έλλειψη επίδειξης οποιουδήποτε άλλου χρήσιμου ή άχρηστου δημόσιου έργου. Την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις μεταναστεύουν όπως και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, η Softex φεύγει από την Ελλάδα και υπ’ ατμόν είναι και άλλες επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός απαντά με ένα συνοικιακό κολυμβητήριο και τη σύνδεση στα Παλούκια, η οποία είναι αμφίβολο αν θα ολοκληρωθεί και ποτέ.

Σημειολογικά η επιχείρηση επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης ίσως καταδεικνύει το μέγεθος του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει.

Πόσο μάλλον όταν αυτή η πρωτοβουλία έλαβε χώρα την ημέρα που η αστυνομική διεύθυνση Αθηνών απαγόρευσε τις δημόσιες συναθροίσεις στο κέντρο, κάτι που έχει γίνει ελάχιστες φορές μετά τη δικτατορία.

Αν  η ποιότητα των επικοινωνιακών όπλων που μετέρχεται η εκάστοτε εξουσία καταδεικνύει και την ισχύ της, τότε η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση και οσονούπω θα πρέπει να αναμένουμε πολιτικές εξελίξεις.

Η γλώσσα κατά το σημειολόγο, εκτός των άλλων, Ουμπέρτο Έκο εκτός από μηχανισμός επικοινωνίας είναι και μηχανισμός απόκρυψης της αλήθειας. Κατά αυτήν την έννοια όταν θέλουμε να αποκαλύψουμε τι προσπαθούν να μας κρύψουν ας ανατρέξουμε στους ιδιαίτερους συμβολισμούς των λέξεων και των πράξεων και τις αντιφάσεις τους.

Εκεί ίσως κρύβεται ένα μέρος της αλήθειας. Τα εγκαίνια ενός συσσιτίου, μιας συνοικιακής πισίνας και του τίποτα με το πουθενά, που ίσως δεν γίνει και ποτέ, μαρτυρούν την ένδεια εναλλακτικών λύσεων, το αδιέξοδο και τις πολιτικές εξελίξεις που ενδεχομένως έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Υπομονή η τελευταία πράξη του δράματος βρίσκεται σε εξέλιξη...
Του Κώστα Στούπα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: «Τοκ, τοκ! Ποιος είναι; Η αστυνομία! Τι θέλετε; Ήρθαμε να σας πούμε να πάψετε να τουιτάρετε για τους πρόσφυγες!»


Η ολλανδική αστυνομία, επισκέπτεται τα σπίτια των ανθρώπων που ασκούν κριτική για τα κέντρα ασύλου στο Twitter, καλώντας τους να διαγράψουν τις δημοσιεύσεις!
Ήταν Δευτέρα, στην πόλη Sliedrecht, όταν ο 28χρονος Mark Jongeneel δέχτηκε ένα πολύ ενοχλητικό τηλεφώνημα. Η μητέρα του ήταν στην άλλη γραμμή και ανησυχούσε επειδή δύο αστυνομικοί τον έψαχναν, αλλά δεν της έλεγαν γιατί. Όπως είπε ο Jongeneel στην καθημερινή ολλανδική εφημερίδα ‘NRC Handelsblad’, οι αστυνομικοί ήρθαν στο γραφείο του και του είπαν: «Τουιτάρεις πάρα πολύ. Έχουμε διαταγές να σου ζητήσουμε να προσέχεις το ύφος σου. Τα tweets σου μπορεί να φαίνονται ανατρεπτικά». 

Στο Sliedrecht υπήρξε μία συνάντηση πολιτών σχετικά με ένα "κέντρο προσφύγων" στην περιοχή. Στο τέλος, ο Jongeneel δημοσίευσε μερικά tweets. Ένα έλεγε: «Το Σώμα του Sliedrecht έκανε πρόταση να αναλάβει 250 πρόσφυγες τα επόμενα δύο χρόνια. Τι κακή ιδέα!» Νωρίτερα είχε επίσης γράψει: «Πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί αυτό;»
Τους τελευταίους μήνες, η αστυνομία έχει επισκεφθεί τα σπίτια πάρα πολλών ανθρώπων που επέκριναν τα σχέδια για τα κέντρα ασύλου. Τον Οκτώβριο του 2015, στο Leeuwarden περίπου είκοσι αντίθετοι με το πρόγραμμα δέχτηκαν επισκέψεις από την αστυνομία στο σπίτι. Αυτό συνέβη στο Enschede, και σε ορισμένα μέρη του Brabant, όπου, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, οι άνθρωποι που ασκούσαν κριτική για την άφιξη των προσφύγων και είχαν μια σελίδα στα  μέσα κοινωνικής δικτύωση σχετικά με το θέμα, δέχτηκαν εντολή να σταματήσουν.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε γνωστό στον Handelsblad ότι υπάρχουν δέκα μονάδες υπηρεσίας πληροφοριών «ψηφιακών ντετέκτιβ» που παρακολουθούν νύχτα μέρα σελίδες στο Facebook και λογαριασμούς στο Twitter και ψάχνουν για θέσεις που είναι "ακραίες".
Οι πολίτες ακόμα παραπονέθηκαν ότι η Ολλανδία αρχίζει να μετατρέπεται σε "ένα αστυνομικό κράτος".
Οι άνθρωποι που δέχτηκαν επισκέψεις από την αστυνομία αισθάνονται ότι φιμώνεται το στόμα τους. «Γιατί δεν μπορούμε να πούμε αυτό που πιστεύουμε;», ρωτάει η 33χρονη Kim από το Kaatsheuvel. Δεν θέλει το όνομά της να γραφτεί στην εφημερίδα. Η Κιμ είδε την αστυνομία στην πόρτα της λόγω των tweets που αυτή και ο φίλος της ανάρτησαν δείχνοντας την δυσαρέσκειά τους για ένα κέντρο υποδοχής «προσφύγων» στην γειτονιά τους.

Από την άλλη πλευρά, η Ολλανδία σκληραίνει την στάση της σχετικά με τους νεοεισερχόμενους την τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η ολλανδική πολιτική έναντι των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών να επικρίνεται από ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη ως «υπερβολικά αυστηρή».
Σε έκθεσή της τον Αύγουστο του 2015, η Επιτροπή του ΟΗΕ για την «Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων» είπε στους Ολλανδοί ότι θα πρέπει να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των μεταναστών «χωρίς όρους».
Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποίησε την Ολλανδία το 2014, ότι θέτει τους αιτούντες άσυλο υπό διοικητική κράτηση και αφήνει πολλούς λαθρομετανάστες σε νομική αβεβαιότητα και εξαθλίωση.
Η Ολλανδία είναι η όγδοη χώρα προορισμού για τους αιτούντες άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
πηγή