Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΑ

http://thethreewishes.files.wordpress.com/2011/02/giagia-koukoulofora.jpg 


Αγρίνιο: Κατέσχεσαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής από ηλικιωμένη



Εξαιτίας οφειλών της κόρης της σε Τράπεζα.
Ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό της συνταξιούχου μητέρας της – αγνόησαν το ότι είχε αιτηθεί την υπαγωγή της στο «νόμο Κατσέλη»......
Σε κατάσταση απελπισίας μια ολόκληρη οικογένεια στο Αγρίνιο, ύστερα από απόφαση  Τράπεζας να προχωρήσει σε κατάσχεση του λογαριασμού με τις οικονομίες μιας ηλικιωμένης γυναίκας, εξαιτίας τραπεζικών οφειλών προς την τράπεζα μίας από τις κόρες της, η οποία ήταν συνδικαιούχους του βιβλιαρίου. Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της 70χρονης γυναίκας, η κατάσχεση των χρημάτων έγινε χωρίς να υπάρχει πρότερη προειδοποίηση, ενώ η ίδια υπέστη σοκ μόλις έμαθε ότι οι οικονομίες μιας ζωής έκαναν φτερά και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πρόσωπα του άμεσου συγγενικού περιβάλλοντος της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας, κάνοντας οικονομίες μια ζωή και αποταμιεύοντας κάποια χρήματα από τη σύνταξή της, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει στον λογαριασμό της το ποσό των 35.000 ευρώ, το οποίο διατηρούσε σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό. Πριν από μερικούς μήνες, η 70χρονη γυναίκα μετέφερε τις αποταμιεύσεις της σε άλλη τράπεζα (λόγω συγχώνευσης) , ενώ θέλησε να τοποθετήσει ως συνδικαιούχους του λογαριασμού τις τρεις κόρες της. Στη συνέχεια, θέλησε να μετατρέψει και πάλι τον λογαριασμό της σε κλειστό, αν και δύο από τις κόρες της αμέλησαν να υπογράψουν το σχετικό τραπεζικό έγγραφο. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την τράπεζα να προχωρήσει ξαφνικά τον περασμένο Απρίλιο σε ολοκληρωτική κατάσχεση του λογαριασμού, για οφειλές που είχε προς την τράπεζα η μία από τις κόρες της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα στην οποία έγινε η κατάσχεση των χρημάτων είναι διαφορετική από αυτή στην οποία υπήρχαν οι χρηματικές οφειλές και μετά από μόλις πέντε ημέρες ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων. Επίσης πρέπει να συμπληρώσουμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ( η κόρη) είχε αιτηθεί την υπαγωγή της στο νόμο Κατσέλη, προκειμένου να τακτοποιήσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις.
Η κατάσχεση των 35.000 ευρώ από την τράπεζα έγινε στις 10 Απριλίου, ενώ πέρασαν αρκετές ημέρες έως ότου η εν λόγω τράπεζα ενημερώσει εγγράφως για την ενέργειά της αυτή. Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο απέστειλε στην οφειλέτη, προχώρησε στην κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να λάβει τμήμα των οφειλόμενων προς αυτή χρημάτων. Αμέσως ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για την παθούσα και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα, με εκατέρωθεν αποστολές εγγράφων από και προς την τράπεζα. Η οικογένεια από πλευράς της θεωρεί ότι η κατάσχεση των χρημάτων από την τράπεζα αποτελεί παράνομη και καταχρηστική ενέργεια, και μέσω του δικηγόρου της διεκδικεί την επιστροφή των χρημάτων στον λογαριασμό της 70χρονης γυναίκας. Η απάντηση της τράπεζας είναι κάθε φορά το ίδιο λιτή: «Συνεχίζεται η εξέταση της υπόθεσης».
Γεννάται λοιπόν ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, όχι για το κατά πόσο η κίνηση αυτή της τράπεζας ήταν νομικά αιτιολογημένη, αυτό θα το βρουν οι δικηγόροι οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, αλλά για το κατά πόσο μια τέτοια ενέργεια είναι ηθικά επιτρεπτή. Όπως είπαμε, οι οφειλές της μιας κόρης προς την τράπεζα είναι αναγνωρισμένες και ως εκ τούτου έχει αιτηθεί την υπαγωγή της στο νόμο Κατσέλη, με την αίτησή της για διακανονισμό μάλιστα να έχει εγκριθεί. Από την άλλη όμως, έχουμε μια τράπεζα η οποία προχωρά σε ολοκληρωτική κατάσχεση ενός λογαριασμού στον οποίο πέραν της 70χρονης συνταξιούχου υπήρχαν άλλοι τρεις συνδικαιούχοι, για οφειλές όμως μονάχα του ενός προσώπου.
Το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση και μάλιστα πριν καν ολοκληρωθεί τυπικά η συνένωση των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων, και ενώ επιδικαζόταν η υπαγωγή της οφειλέτιδος στη ρύθμιση Κατσέλη, συνηγορεί στο ότι η διαδικασία αυτή έγινε εσπευσμένα. Σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν την παθούσα τα έγγραφα τα οποία έρχονται εδώ και σχεδόν δύο μήνες από την τράπεζα και στα οποία γίνεται λόγος για «περίπτωση που εξετάζεται», από τη στιγμή που μια ηλικιωμένη γυναίκα είδε τις οικονομίες μιας ζωής να κατάσχονται και μάλιστα για χρέη που δεν ήταν δικά της.
Αναγκαστικά λοιπόν αναρωτιόμαστε τόσο εμείς όσο και οι ίδιοι οι παθόντες, για το κατά πόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η τράπεζα εξάντλησε τα περιθώρια που της δίνει ο νόμος, δημιουργώντας ανυπέρβλητο πρόβλημα και αναγκάζοντας μια ολόκληρη οικογένεια να ακολουθήσει μια νομική διαδικασία στην οποία δεν είχε κανένα λόγο να υποβληθεί. Κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε μάλιστα από το Ινστιτούτο Καταναλωτών, γνωρίζουμε ότι η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική στην οποία οι τράπεζες επιδεικνύουν ένα από τα σκληρότερα πρόσωπά τους. Το περιστατικό αυτό λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι οι οφειλές πολιτών προς τις τράπεζες, τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα γίνει αν ξαφνικά αρχίσουν να κατάσχουν όποιους λογαριασμούς βρουν μπροστά τους.


Κώστας Καρακώστας – εφημερίδα «Συνείδηση»

Πρόεδρος Ουρουγουάης vs Πρόεδρος Ελλάδας

O Πρόεδρος της Ουρουγουάης και ο Πρόεδρος της φτωχευμένης Ελλάδας σε 10 φωτογραφίες...

Αν υπήρχε… λαϊκόμετρο (εκ του λαϊκισμού), η σημερινή ανάρτηση θα έπαιρνε το «Χρυσό καΐσι». Είναι πολλές οι φορές που λαϊκίζω, το γνωρίζω, τις περισσότερες από αυτές μού βγαίνει αυθόρμητα, αλλά υπάρχουν και στιγμές που το επιδιώκω, στηριζόμενος στην –λανθασμένη- άποψη ότι οι αποδέκτες του σχολιασμού αξίζουν να δέχονται ακόμα και άδικα πυρά. (Που εν τέλει "άδικα" σημαίνει ότι χάνω το δίκιο μου όταν γίνομαι ακραίος απέναντί τους).
Πριν πάρα πολύ καιρό δημοσιεύτηκε από το BBC, ένα αφιέρωμα – αγιογραφία στον Πρόεδρο της Ουρουγουάης, ο οποίος λογίζεται ως ο πιο φτωχός μεταξύ των ομολόγων του στον κόσμο, κάνοντας μια πολύ λιτή ζωή. Δεν έχω λόγο να μην πιστέψω το αφιέρωμα ενός αγγλοσαξωνικού μέσου υπέρ ενός λατινοαμερικανού πολιτικού. Το αντίθετο -δηλαδή οι λίβελλοι- θα με είχαν γεμίσει με αμφιβολίες για τις προθέσεις του δημοσιογράφου. Τώρα όμως όχι.

Μέσα στην εβδομάδα ξαναβγήκε το θέμα στην επιφάνεια. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έκανε μια έρευνα (πραγματική έρευνα, πήρε αρκετή ώρα να μαζευτεί το παρακάτω υλικό) και αποφάσισε να συγκρίνει τη ζωή του συμπατριώτη του Πάμπλο Γκαρσία με το δικό μας παλικάρι, τον Κάρολο:

 

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ιστοσελίδα εκκλησίας μπλοκαρίστηκε ως «πορνό» από το τουρκικό κοινοβούλιο



Ο Aykan Erdemir, μέλος του κοινοβουλίου της Τουρκίας, σχεδίαζε να επισκεφτεί την (προτεσταντική) Εκκλησία του Ντιγιαρμπακίρ στα μέσα Ιουνίου. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια της προετοιμασίας του ταξιδιού του, έριξε μια ματιά στην ιστοσελίδα της εκκλησίας.
Αλλά δεν μπόρεσε να δει και τίποτα. Ο υπολογιστής

του γραφείου του στο κοινοβούλιο μπλόκαρε την ιστοσελίδα της εκκλησίας με το μήνυμα ότι περιείχε «σκληρό πορνό».
Τσεκάροντας τις ιστοσελίδες άλλων τουρκικών προτεσταντικών εκκλησιών, ο Erdemir και οι συνεργάτες του βρήκαν ότι και αυτές είχαν μπλοκαριστεί, αν και οι οθόνες φιλτραρίσματος δεν ανέφεραν "πορνογραφία", ως λόγο.

Ο δικτυακός τόπος της Εκκλησίας του Ντιγιαρμπακίρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, δεν είναι υπό εθνικό μπλοκάρισμα, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, ιστοσελίδες έχουν απαγορεύεται στην Τουρκία – με πιο γνωστή περίπτωση εκείνη του YouTubeτους τελευταίους μήνες.
Το μπλοκάρισμα αφορούσε μόνο τους υπολογιστές του κοινοβουλίου και αφαιρέθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του Erdemir.
«Η άρση του μπλοκ στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας του Ντιγιαρμπακίρ ήταν ένα μικρό βήμα για τις διαδικτυακές ελευθερίες στην Τουρκία, αλλά ένα μεγάλο βήμα για την ελευθερία στο Διαδίκτυο στο Κοινοβούλιο», είπε.



Ο Erdemir, που είναι βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπροσωπεύει την δυτική επαρχία της Προύσας, δήλωσε ότι το περιστατικό είναι ένα σύμπτωμα του βαθιά ριζωμένου κυβερνητικού ανταγωνισμού προς τους Χριστιανούς, κυρίως Προτεστάντες, και της αυξανόμενης μισαλλοδοξίας της Τουρκίας προς τις μειονότητες.
«Εξευτελιστικό, ενοχλητικό και δυσφημιστικό» είναι το πώς περιέγραψε το μπλοκάρισμα στην ιστοσελίδα.
Η εφημερίδα Daily Hurriyet ανέφερε ότι το περιστατικό "σκότωσε δύο πουλιά με μια πέτρα": Ενίσχυσε την προκατάληψη στους βουλευτές και την επίθεση στις μειονοτικές ομάδες.
«Απλώς προσπαθούν να στηρίξουν το κόμμα τους και την ατζέντα τους με προκλητική και περιθωριοποιημένη γλώσσα», δήλωσε οAhmet Guvener, πάστορας της Εκκλησίας του Ντιγιαρμπακίρ. «Αυτό είναι ενοχλητικό και προσβλητικό και πρέπει να απολογηθούν για’ αυτό».
Ο Guvener, ο οποίος εγκατέλειψε το Ισλάμ για να γίνει χριστιανός, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ότι έχει ίσα δικαιώματα με τους άλλους Τούρκους και δήλωσε ότι η χώρα του τον θεωρεί ως απειλή. Το τηλέφωνό του, είπε, παρακολουθείται από το 2007, όταν τρεις χριστιανοί βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν στην πόλη Μαλάτια.
«Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου χωρίς διακοπή από τηνMalatya», είπε ο Guvener. Ισχυρίζεται έχει δει το όνομά του στις λίστες με υποκλοπές, και δήλωσε ότι η αστυνομία, συνεχίζει να τον ανακρίνει σχετικά με θέματα που έχει συζητήσει στο τηλέφωνο με άλλους χριστιανούς πιστούς.
Είπε ότι πιστεύει ότι οι διωκτικές αρχές θεωρούν τον χριστιανισμό μία από τις μεγαλύτερες απειλές της χώρας, και ότι η στρατιωτική εκπαίδευση έχει ενισχύσει μια στάση περιθωριοποίησης.
«Πραγματικά δεν βλέπoυν τους Τούρκους Χριστιανούς ως πολίτες αυτής της χώρας», είπε. «Η Τουρκία εκφοβίζει εν γνώσει της τους χριστιανούς εδώ, οπότε κατά τη γνώμη μου, το μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας μας έγινε σκόπιμα».
Ο δικηγόρος του Guvener έχει ζητήσει από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του τουρκικού Κοινοβουλίου, Kemal Kaya, να δώσει εξηγήσεις γιατί η ιστοσελίδα της εκκλησίας μπλοκαρίστηκε. ΟGuvener είπε ότι ενδέχεται να υπάρξει νομική δράση κατά του Κοινοβουλίου. 

πηγή 

Σε υπόθεση ζωντανής μετάδοσης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων εμπλέκεται Αγρινιώτης

 http://www.dw.de/image/0,,6230489_4,00.jpg

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες (19.06.2014) το πρωί, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις – έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις οικίες πέντε ημεδαπών, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.
Προηγήθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Πιο αναλυτικά οι εμπλεκόμενοι έκαναν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης (live streaming – κακοποιήσεις κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.
Από την ψηφιακή ανάλυση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των (5) εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.
Στο πλαίσιο των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευτικά μέσα και συγκεκριμένα:
• τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 27χρονου
• ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 65χρονου
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 34χρονου και
• ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 26χρονου.
Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal, τις επίδικες ημεροχρονολογίες και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.
Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν.
Δυο από τους εμπλεκομένους (26χρονος και 34χρονος) είναι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.

πηγή 

Ο άνθρωπος σκάβοντας τη ζωή της παραδόσεως σκάβει τα ίδια τα βάθη της υπάρξεώς του.


http://www.culturenow.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/images/Ioulia_Athanasaki_ekthesi_psifidotou_stin_chili_art_gallery_28937.jpg&width=400

Νίκος Ματσούκας

Δύο γυναίκες μας μιλούν για την άμβλωση


«Η ψυχική μου κατάσταση και πριν, και μετά την έκτρωση φαινόταν πολύ καλή. Όπως όμως κατάλαβα αργότερα, στην πραγματικότητα είχα νεκρώσει κάποιες ψυχικές λειτουργίες για να μην αισθάνομαι πόνο. Χρη­σιμοποίησα την εκλογίκευση για ναι πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο πού ναι μπορώ ναι κάνω, κι έπρεπε ναι φανώ ψύχραιμη....
Από τότε που έκανα την έκτρωση είχα αλλάξει τρο­μερά. Είχα γίνει σκληρή και κυνική. Δεν είχα εμπιστο­σύνη στους άντρες, ούτε καν στον εαυτό μου. Η σχέση μου με το φίλο μου είχε διαλυθεί, κι εμείς δεν καταλάβα­με καλά-καλά πώς συνέβη αυτό. Παρουσίασα και διάφο­ρα άλλα από αυτά που γράφετε στή σελίδα με το μετεκτρωτικό σύνδρομο. Έχασα την άνεση που είχα με τα παιδιά, που κάποτε τα λάτρευα και με λάτρευαν. Απέφευ­γα ναι κάθομαι κοντά τους γιατί πια δεν ήξερα τι να τους πω, φοβόμουν ναι κρατήσω μωρά στα χέρια μου, μήπως πάθουν κάτι.
Τελικά μπήκα στην εκκλησία για άλλους λόγους, αλλά στην εξομολόγησή μου είπα και για την άμβλωση. Σιγά-σιγά άρχισα να μαλακώνω και να μετανιώνω πραγ­ματικά για το γεγονός. Βλέπετε πάντα το ήξερα ότι ήταν κάτι αφύσικο, κάτι κακό, απλά δεν ήθελα τότε να το πα­ραδεχτώ για να μην καταρρεύσει αυτός ο ψεύτικος κό­σμος που ζούσα. Έχω κλάψει πολύ για το παιδάκι μου... Κάθε φορά που βλέπω μία ανύπαντρη μάνα να μεγαλώ­νει το παιδί της ξέρω ότι κι εγώ θα μπορούσα να το κά­νω. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να στρέψω τις προ­σπάθειες μου σ' αυτή την κατεύθυνση....
Ξεπέρασα όλα τα προβλήματα μόνο με την εξομολό­γηση, χωρίς καμιά ψυχοθεραπεία. Αντίθετα, φίλες μου που έχουν κάνει έκτρωση και επιμένουν ότι καλά έκα­ναν και είναι δικαίωμα τους να κάνουν ό,τι θέλουν στη ζωή τους, έχουν πάθει κατάθλιψη και παίρνουν φάρμα­κα. Στην πραγματικότητα δεν έχουν συγχωρήσει τον ε­αυτό τους, γιατί για να συγχωρήσεις τον εαυτό σου πρέ­πει να παραδεχτείς ότι έχεις κάνει κάτι λάθος, κι αυτές δεν τολμάνε να το παραδεχτούν. Ούτε και ζητάνε συγχώ­ρεση από το Θεό. Πιστεύουν ότι η εκκλησία θα τις κα­ταδικάσει, αν πάνε να εξομολογηθούν, και έχουν γίνει πολύ εχθρικές με την εκκλησία, ενώ πρώτα δεν ήταν. Δεν καταλαβαίνουν, ότι η παραδοχή του σφάλματος δεν σημαίνει καταδίκη, κι ότι η παραδοχή του σφάλματος είναι ο μόνος δρόμος για να ελευθερωθούμε από τις συ­νέπειές του.
Θα σας παρακαλούσα να βάλετε αυτή την εξομολό­γηση και στο περιοδικό σας γιατί πιστεύω ότι κάποιες κοπέλες ίσως ωφεληθούν, να μην πάνε στην έκτρωση με τα μάτια κλειστά όπως πήγα εγώ, ή τουλάχιστον να ε­λευθερωθούν από τα προβλήματα μετά.... Ευανθία Α.»*.

* Απόσπασμα επιστολής που λάβαμε στις 22.04.2006 και δη­μοσιεύσαμε στο 8ο τεύχος του περιοδικού μας «Μερικά παιδιά σε χρειάζονται» του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.
* * *
* «Όταν πλησιάζεις το χειρουργείο κάνεις την αδιά­φορη αλλά νοιώθεις τα μέλη σου να παγώνουν από το φόβο. Το αίμα σταματάει να κυκλοφορεί στις φλέβες σου. Παραλύεις. Σταματάς ν' ακούς τους εξωτερικούς ή­χους, μόνο την καρδιά σου ακούς να χτυπά πολύ δυνατά. Θέλεις να κλάψεις ή να το βάλεις στα πόδια αλλά πιέ­ζεις τον εαυτό σου και προχωράς γιατί έχεις πάρει την απόφαση να το κάνεις. Έχω ακούσει να λένε ότι είναι ευκολότερο από την εξαγωγή δοντιού. Σαχλαμάρες! Μό­νο όσες το έκαναν ξέρουν! Νοιώθεις περιφρόνηση για το χειρούργο που χαμογελάει συγκαταβατικά απέναντι σου και σε καθησυχάζει. Το θεωρείς υποκριτικό από κά­ποιον που σε λίγα λεπτά θα αδειάσει τα σπλάχνα σου μέ­σα σ' ένα κουβά. Όταν σε σπρώχνουν να ξυπνήσεις εί­ναι σαν να γυρίζεις απ' τον Άδη. Έχεις μία πικρή γεύ­ση στο στόμα. Πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να φύγεις: χρειάζονται το κρεβάτι για την επόμενη. Θλί­ψη και μελαγχολία σε συνοδεύουν για πολλές μέρες. Αν είσαι τυχερή και σε περιμένει έξω κάποια φίλη συνήθως προσπαθεί να σε καθησυχάσει: «Πάει, πέρασε» σου λέει. «Το ξεφορτώθηκες, τώρα θα συνεχίσεις όπως πριν τη ζωή σου». Μόνο που «αυτό» που ξεφορτώθηκες θα ανα­ρωτιέσαι πάντα πώς θα ήταν αν το γεννούσες και η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ πια όπως πριν» .

* Μαρτύρια από το άρθρο της Αναστασίας Αρπατζή «Η έγ­κυος μπροστά στα διλήμματα της έκτρωσης», που δημοσιεύθηκε στο 1ο τεύχος του περιοδικού μας. (Και τα δύο κείμενα υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας, www.unborn.gr).
πηγή: Κραυγή ζωής: Σας ικετεύω μη μας σκοτώνετε!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ
Αντικειμενική ενημέρωση για όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"

"Μυρίζει όπως ο Θεός...."

Ένας κρύος αέρας του Μαρτίου έφερνε μια μυρωδιά θανάτου, τη νύχτα στο Ντάλας του Τέξας, καθώς έφτανε ο γιατρός. Μπήκε στο δωμάτιο της Diana Blessing, που ακόμη βρισκόταν υπό την εμπειρία της αναισθησίας απ’ την επέμβαση. Ο σύζυγός της, ο David, κρατούσε το χέρι της περιμένοντας τις τελευταίες ειδήσεις.
Εκείνο το απόγευμα στις 10 Μαρτίου το 1991, οι επιπλοκές ανάγκασαν την Diana να υποβληθεί σε καισαρική τομή μετά από 24 εβδομάδες κύησης, ώστε να γεννηθεί η κόρη του ζευγαριού, η Dana Lu Blessing. Με 12 ίντσες ύψος και βάρος μόλις 714 γραμμάρια, γνώριζαν ήδη ότι ήταν επικίνδυνα πρόωρη. Οι λέξεις του γιατρού έπεσαν σαν βόμβα :
- Δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, είπε, όσο πιο μαλακά μπορούσε. Υπάρχουν μονάχα 10% των πιθανοτήτων να περάσει τη νύχτα και ακόμη κι αν το καταφέρει, το μέλλον της θα είναι πολύ σκληρό.
Με βαθύ το αίσθημα της δυσπιστίας, ο David και η Diana άκουγαν το γιατρό να περιγράφει τα καταστροφικά προβλήματα, που η Dana θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αν επιζούσε. Ποτέ δεν θα περπατούσε, ποτέ δεν θα μιλούσε, ίσως να ήταν τυφλή και σίγουρα θα ήταν επιρρεπής σε άλλες καταστροφικές συνθήκες από εγκεφαλική παράλυση, πλήρη διανοητική καθυστέρηση, κ.τ.λ.
- Όχι! Όχι! Ήταν το μοναδικό που η Diana μπορούσε να πει.
Εκείνη και ο David μαζί με τον πεντάχρονο γιο τους ονειρεύονταν για πολύ καιρό την ημέρα που θα είχαν μία κόρη για να δημιουργήσουν μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων. Τώρα, σε μερικές ώρες, το όνειρο διαλυόταν.


Στο πέρασμα των επόμενων ημερών, δημιουργήθηκε μια νέα αγωνία για τον David και την Diana. Επειδή το νευρικό σύστημα της Dana ήταν ουσιαστικά «ακατέργαστο", το πιο ελαφρύ φιλί ή χάδι μονάχα αύξαιναν τη δυσφορία της, έτσι δεν μπορούσαν να φέρουν την κόρη τους στο στήθος για να της προσφέρουν τη δύναμη της αγάπης τους.
Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, καθώς η Dana αγωνιζόταν μόνη της κάτω από το υπεριώδες φως στο κουβάρι των σωλήνων και των καλωδίων, ήταν να προσεύχονται στον Θεό, ώστε να βρισκόταν κοντά στην πολύτιμή τους κόρη.
Δεν υπήρξε στιγμή που η Dana να είχε καλυτερέψει.
Αλλά καθώς περνούσαν οι εβδομάδες, έπαιρνε αργά μερικά γραμμάρια.
Η Dana έφτασε τους δύο μήνες ζωής και οι γονείς της μπόρεσαν να την αγκαλιάσουν για πρώτη φορά.
Και δύο μήνες μετά, οι γιατροί συνέχιζαν τα δύσκολα προσδόκιμα ζωής, πολύ λιγότερο απ’ το να ζήσει μια φυσιολογική ζωή που ήταν κάτι εντελώς αδύνατο. Η Dana έφυγε απ’ το νοσοκομείο για το σπίτι, όπως είχε προβλέψει η μητέρα της.

Πέντε χρόνια μετά, όταν η Dana ήταν ένα μικρό αλλά ζωηρό κορίτσι, με λαμπερά, γκρι μάτια και μία αδιαμφισβήτητη όρεξη για ζωή, δεν έδειχνε κάποιο σύμπτωμα καμίας βλάβης νοητικής ή σωματικής, απλώς ήταν ό,τι μπορεί ένα κοριτσάκι να είναι και με το παραπάνω. Αλλά αυτή η χαρούμενη κατάληξη δεν είναι το τέλος της ιστορίας.
Ένα απόγευμα, το καλοκαίρι του 1996, κοντά στο σπίτι της, στο Irving του Texas, η Dana καθόταν στην αγκαλιά της μαμάς της, στις κερκίδες ενός γηπέδου, ενώ ο αδερφός της ο Dustin εξασκούνταν στο baseball.
Ως συνήθως, η Dana δεν σταματούσε να μιλάει με τη μαμά της και πολλοί ενήλικοι κάθονταν κοντά όταν ξαφνικά σώπασε. Σταυρώνοντας τα χέρια της στο στήθος, η μικρή Dana την ρώτησε :
- Το μυρίζεις αυτό;
Οσφρίζοντας τον αέρα και ανιχνεύοντας ότι έφτανε μια καταιγίδα, η Diana της απάντησε:
- Ναι, μυρίζει βροχή.
Η Dana έκλεισε τα μάτια της και ξαναρώτησε:
- Το μυρίζεις αυτό;
Για άλλη μια φορά η μαμά της απάντησε:
- Ναι, νομίζω ότι θα βραχούμε, μυρίζει βροχή.
Η Dana κούνησε το κεφάλι, χάιδεψε τους λεπτούς ώμους της με τα χέρια και είπε δυνατά:
- Όχι, μυρίζει Εκείνον. Μυρίζει όπως ο Θεός όταν βάζεις το κεφάλι σου στο στήθος Του.
Δάκρυα βγήκαν απ’ τα μάτια της Diana, ενώ η Dana χαρούμενη πήγαινε να παίξει με τα άλλα παιδιά.

Πριν αρχίσει η βροχή, τα λόγια της κόρης της επιβεβαίωσαν αυτό που η Diana και όλα τα μέλη της εκτεταμένης οικογένειας Blessing γνώριζαν, τουλάχιστον στις καρδιές τους.
Σ΄όλες εκείνες τις μακρές ημέρες και νύχτες στους πρώτους μήνες ζωής της, όταν τα νεύρα του κοριτσιού ήταν αρκετά ευαίσθητα όπως και να την άγγιζαν, ο Θεός αγκάλιαζε την Dana στο στήθος Του και ήταν το άρωμα της αγάπης Του αυτό που εκείνη θυμόταν τόσο καλά.
Η αγάπη Του Θεού είναι σαν τον ωκεανό, μπορούμε να δούμε την αρχή του, αλλά όχι το τέλος.

http://orthodoxigynaika.blogspot.gr/

Στους επόμενους έξι μήνες θα απολυθούν από το δημόσιο 6.800 εργαζόμενοι

  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7o90djroZP_tjMcZHtPMb-iihjQ_qLgxioU36HqHjqhvohr-SyYCOXF22cUAAu5iG37IgqAxE9ZR0XEAn_fdENujdxEU7Q7Upo8-r59dUfIPDNHBymOdYeCmb2JsofWdY56f9p2mn4AQ/s640/samaras-venizelos.jpg
Μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα πρέπει να απολυθούν από το δημόσιο περίπου 6.800 εργαζόμενοι σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει την δουλειά τους περίπου 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η τρόικα πιέζει και για νέες απολύσεις για το 2015 κάτι που έχει απορρίψει από την πρώτη στιγμή...

ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι δεξαμενές για τις απολύσεις στο δημόσιο
• Από τον επανέλεγχο των συμβάσεων, υπολογίζονται σε περίπου 40.000, που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου (νόμος Παυλόπουλου).
• «Λουκέτο» θα μπει σε δεκάδες ελλειμματικούς δημοτικούς οργανισμούς, όπως ορίζει ο Καλλικράτης.
• Από τον έλεγχο για πιθανά πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά κατά την πρόσληψη προσωπικού.
• Από την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής Δικαιοσύνης.
• Από τον περιορισμό του προσωπικού στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ύστερα από αξιολόγηση.
• Από τους 5.000 υπαλλήλους που έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά επαναδιαπραγμάτευση για τον αριθμό των απολύσεων ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος η τρόικα να ζητήσει την επιβολή νέων επιπρόσθετων μέτρων. «Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των ανθρώπων αν σε κεντρικό επίπεδο θα μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε το στόχο των απολύσεων. Δεν θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό είναι εφικτό» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί
• 2.650 υπάλληλοι της ΕΡΤ.
• 1.500 σχολικοί φύλακες.
• 2.500 γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ, που δεν αποδέχθηκαν την αποκλειστική απασχόληση
• 1000 ή και περισσότεροι μέσω πειθαρχικών συμβουλίων ή για λόγους υγείας.
• 230 δημοτικοί αστυνομικοί.
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, είναι να περάσει στους ποιοτικούς στόχους και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για το Δημόσιο, προκειμένου να γίνει φιλικό και χρήσιμο στους πολίτες, όπως είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Λονδίνο γίναμε!

http://despinarion.files.wordpress.com/2011/02/p1030910.jpg

...άντε να δούμε πότε θα έρθει το καλοκαίρι.