Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η Αυστραλία δείχνει την πόρτα εξόδου στους ισλαμιστές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiukDHW8SrEWXdsGxYWp_RN1E15AcvMkqColbTPY3uZiO-UqsvdoEMUFK56MDl7gm8jviSXt-N0ZoSnxblW2PcqL8vSnQCv_atybYuJyKA4XYvi7aGbzdrOV38Jzy0pvfPFnj3tJPVW5Zs/s1600/muslim-riots-2012.jpg

Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!

Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.

Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard - Australia σε ελεύθερη μετάφραση:

"ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ... Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.

Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.

Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

'Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε."

Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι...

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο

Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;

Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία

Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική

Και ποιόν κατηγορούν;

Όχι το Ισλάμ!
Όχι τους ηγέτες τους!
Όχι τους εαυτούς τους!

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

Και θέλουν να τις αλλάξουν, ώστε να μοιάζουν με τις χώρες στις οποίες ήταν δυστυχείς….

Χάνουν το επίδομα όσοι άνεργοι έχουν ακίνητο ή Ι.Χ.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmsIOqefPJ1Qmfk_6Rt8CLPoveyop6_sQYj9w5MyMiTCac4LmDVgkKhKjzxDjCG-MJpst_CVLNOTEhdzx4EtDi0b4BJahWQrKw4VFCSDUbTbUFFhH5dGw6uFdhgZEjQHxX2AFCfl1phJg/s1600/RuelPascual_Painting_Untitled_2006.jpg

Σχέδιο σοκ που απειλεί το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλων επιδομάτων, καθώς αυτά θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατ’ εντολήν της τρόικας.
Για την καταβολή των κοινωνικών παροχών θα λαμβάνονται, δηλαδή υπ’ όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.
Επιπλέον θα λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.

enet.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβαντου
========

Στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” διαβάσαμε την Ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για το φεστιβάλ των ομοφυλοφίλων το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο:

1.) Ορθά ο Σεβ. Θεσσαλονίκης τοποθετείται δημόσια για το θέμα.

2.) Είναι παρήγορο ότι ζήτησε από τον Μπουτάρη να ματαιώσει το φεστιβάλ -όπως έκανε και πέρυσι όπως μας πληροφορεί- πλην όμως ο κ. Δήμαρχος δέχτηκε ως μόνη παραχώρηση να μην περάσει η “παρέλαση περηφάνειας” έξω από τους ναούς.

3.) Είναι άξια κάθε επαίνου τα συνεργαζόμενα σωματεία που του επέδωσαν σχετικό ψήφισμα -που υπογράφουν μάλιστα 19.500 χιλιάδες πιστοί- με το οποίο πληροφορούν τον Σεβ. κ Ανθιμο ότι διοργανώνουν εκδηλώσεις εναντίον του φεστιβάλ.

4.) Είναι προς τιμή του Σεβ. Θεσσαλονίκης ότι ευλόγησε τους αγώνες των συνεργαζομένων σωματείων και νουθέτησε τους πιστούς, με την εγκύκλιο που διαβάστηκε χθες στους ναούς της Μητροπόλεως του, να παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις των σωματείων.

5.) Είναι σημαντικό ότι ο Σεβ. Θεσσαλονίκης νουθετεί τους πιστούς να μην εκτραπούν σε οποιασδήποτε μορφής βιαιότητα επειδή είναι ξένη προς το πνεύμα της ορθόδοξης πίστης μας.

6.) Είναι ακόμη πιο σημαντικό διότι εξηγεί ότι η παρέλαση περηφάνειας είναι απαράδεκτη επειδή είναι προκλητική διαφήμιση της αμαρτίας και γι’ αυτό καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν για να βοηθήσει ο Θεός όσους προβάλλουν δημόσια την αμαρτωλοτητά τους να μετανοήσουν.

πηγή 

Βιβλιοπαρουσίαση: Το ξερίζωμα του ανθρώπου του Σπύρου Κουτρούλη

http://ardin-rixi.gr/wp-content/uploads/2014/06/Koutroulis%CE%913afisaS-e1401791171293.jpg

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 19.30 το βιβλίο του Σπύρου Κουτρούλη Το ξερίζωμα του ανθρώπου, η κρίση της νεωτερικότητας, οι ιδεολογίες και στοχαστές. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σωτήρης Γουνελάς, συγγραφέας, Μελέτης Μελετόπουλος, ιστορικός-κοινωνιολόγος, Ρεϋμόνδος πετρίδης, δρ Φιλοσοφίας και ο συγγραφέας του βιβλίου. Συντονίζει ο Γιώργος Καραμπελιάς. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην, Ξενοφώντος 4, πλ. Συντάγματος.

Ανακοίνωση Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για το Φεστιβάλ Ομοφυλοφίλων

Ανακοίνωση Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για το Φεστιβάλ Ομοφυλοφίλων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 11-6-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετὰ πολλῆς λύπης καὶ ἔντονης ἀνησυχίας εἶναι ὑποχρεωμένη καὶ πάλι νὰ ἀντιμετωπίσῃ ποιμαντικὰ καὶ ἀποτρεπτικά, τὴν δυσάρεστη, ἀπαράδεκτη καὶ ἀξιοκατάκριτη παρουσία τῶν ὁμοφυλοφίλων, οἱ ὁποῖοι ἑτοιμάζονται νὰ πραγματοποιήσουν φεστιβὰλ στὶς 20 καὶ 21 Ἰουνίου καὶ νὰ παρελάσουν στὴ Θεσσαλονίκη μας ἐπιδεικνύοντας τὰ πάθη τους σὲ μορφὴ καρναβαλιοῦ. Εἶναι ντροπή, εἶναι πρόκληση, εἶναι σύμπτωμα διαφθορᾶς. Εἶναι ὅμως καὶ ἀπόφαση τοῦ Δήμου τῆς πόλεώς μας, ἡ ὁποία ἔχει δημιουργήσει πικρία καὶ ἀπορία στὸ λαό μας.
Ἡ μόνη παραχώρηση τοῦ κ. Δημάρχου, ἀπὸ πέρυσι, μετὰ ἀπὸ συζήτησή μας, ἦταν νὰ μὴ γίνῃ αὐτὴ ἡ θρασυτάτη καὶ ἐπαίσχυντη συγκέντρωση ἐμπρὸς σὲ ἱεροὺς χώρους καὶ Ναούς. Ὀφείλω ὅμως νὰ ἀνακοινώσω στὴν κοινὴ γνώμη, ὅτι στὶς εὐρωπαϊκὲς πόλεις τέτοιες ἐκδηλώσεις θεωροῦνται περιθεωριακές
Ἐπίσης, σᾶς πληροφορῶ ὅτι Σωματεῖα τῆς Θεσσαλονίκης, ἄνδρες καὶ γυναῖκες μὲ ἐπεσκέφθησαν στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη καὶ μοῦ παρέδωσαν φάκελο 19.500 ὑπογραφῶν, ἐγκεκριμένων, διὰ τῶν ὁποίων διαμαρτύρονται ἔντονα καὶ δυναμικὰ κατὰ τῆς παρουσίας καὶ τῆς προβολῆς τῶν ὁμοφυλοφίλων στὴν πόλη μας, στὴ Θεσσαλονίκη. Τοὺς δικαιολογῶ ἀπόλυτα καὶ συμφωνῶ μὲ τὶς ἀπόψεις τους. Γιὰ τὸν σκοπὸ αὐτὸ μάλιστα, πραγματοποιοῦν ἀνάλογη Ἐκδήλωση μὲ σχετικὲς ὁμιλίες, στὸ προαύλιο τοῦ πολιούχου μας ἁγίου Δημητρίου, τὴν ἐρχομένη Παρασκευὴ 20 Ἰουνίου στὶς 8 τὸ βράδυ, στὴν ὁποία καλεῖσθε νὰ μετάσχετε ὅλοι.
Τέλος, σημειώνω, ὅτι ὅσο καὶ ἂν τὸ θέμα εἶναι σοβαρότατο καὶ ἐκκρηκτικό, ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ δὲν ἀσκοῦμε ποτὲ βία. Γι’ αὐτὸ ὡς Ἐπίσκοπος δὲν θὰ συστήσω ποτὲ συγκρούσεις καὶ τραυματισμοὺς ἐντὸς τῆς κοινωνίας μας. Σᾶς παρακαλῶ, ἀπομακρύνατε τὰ παιδιά σας καὶ τοὺς ἑαυτούς σας ἀπὸ τέτοιες ἀνόσιες καὶ ἀφύσικες ἐκδηλώσεις, διατυπώσατε παντοῦ τὶς κάθετες ἀντιῤῤήσεις γιὰ τὸ ὁμοφυλοφιλικὸ πάθος, καὶ προσευχηθῆτε γιὰ αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους, γιὰ νὰ ἀπαλλαγοῦν ἀπὸ τὸ πάθος τους, καὶ νὰ ἐπιστρέψουν στὴ φυσιολογικὴ ζωή, ὅπως τὴν διδάσκει ἡ πίστη μας καὶ ἡ παράδοσή μας.
Πάντως τὸ ἄριστον θὰ ἦτο, ὁ κ. Δήμαρχος νὰ ματαιώσῃ ὁριστικὰ τὴν παρουσία αὐτοῦ τοῦ καρναβαλιοῦ στὸν τόπο μας.
                                  

  Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ
 Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

πηγή 

Η άνοδος της άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη

http://artistportfoliomagazine.files.wordpress.com/2012/08/pascual-ruel-pascual_love-remains-the-same.jpg
Δεν υφίσταται μόνο στην Ελλάδα η άνοδος της άκρας Δεξιάς. Ολη η Ευρώπη βιώνει τον αρνητισμό της επιστροφής στο έρεβος του αταβισμού. Αρχικώς το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και η κατάρρευση των κομουνιστικών κομμάτων πανευρωπαϊκά ενίσχυσαν τη συγκεκριμένη τάση. Τα παιδιά και τα εγγόνια παλαιών ψηφοφόρων των μεγάλων ευρωπαϊκών Κ.Κ., αναζητώντας μια συλλογική εκπροσώπηση που πλέον δεν υπήρχε, βρήκαν καταφύγιο σε κόμματα τύπου Ζαν Μαρί Λεπέν. Χαρακτηριστικά, στις ευρωεκλογές του 1989 το ιστορικό Κομουνιστικό Κόμμα Γαλλίας έλαβε μόλις 7,7% με διαρροές της τάξης άνω του 25% προς το FN, το κόμμα των επιγόνων του ακροδεξιού / φιλομοναρχικού Action Francaise και του λαϊκιστικού κινήματος των Poujadists, μέλος του οποίου ήταν και ο ίδιος ο Λεπέν.

Ενας δεύτερος λόγος είναι ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος πλέον είναι ένα μακρινό γεγονός για τους νέους ψηφοφόρους, ενώ και η ίδια η Ευρώπη δείχνει ότι δεν αισθάνεται άνετα να συζητά για εκείνη την εποχή και τα εγκλήματα των ναζί και των φασιστών. Αποτέλεσμα; Εμφανίζονται «μελέτες» χαμηλού επιπέδου που ηρωοποιούν το Γ' Ράιχ ή αμβλύνουν τις γωνίες των έργων και των ημερών του, διευρύνεται το κύμα άρνησης του εβραϊκού Ολοκαυτώματος και μιας γενικότερης αντισημιτικής προσέγγισης που πλέον λαμβάνει και τη μορφή τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων εναντίον συναγωγών, σχολείων ή άλλων τόπων εβραϊκού ενδιαφέροντος, όπως το πρόσφατο δολοφονικό χτύπημα στο εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών, ενώ η νεοναζιστική εσχατολογική σημειολογία εισχωρεί ολοένα και πιο βαθιά στην κουλτούρα των νέων με τη μορφή μουσικών ρευμάτων, μόδας, fanzine περιοδικών κ.ά.

Τρίτος λόγος είναι η συστημική στροφή της Ευρώπης προς οικονομικές συνταγές περιορισμού του κοινωνικού κράτους, αλλά και ετεροβαρούς προσέγγισης στον χώρο της παιδείας υπέρ της τεχνολογικής κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα οι κοινωνικές επιστήμες -χώρος ζύμωσης και ανάδειξης δημοκρατικών και ουμανιστικών ιδεών που αντιμάχονται τον ρατσισμό και παντός είδους ολοκληρωτικά ιδεολογήματα- να φθίνουν κ.ά. Θα μπορούσα να γράψω πολλά γύρω από το πώς η ανεργία θα στρέψει ένα παιδί που βιώνει την ανέχεια μέσα στο σπίτι του πρώτα προς τη φενάκη του ρατσισμού, στη συνέχεια εναντίον της αστικής δημοκρατίας και μετά στην αναζήτηση μιας εκπροσώπησης σε ομάδες με παρουσία στην περιοχή του, που συνήθως θα είναι ακροδεξιές οργανώσεις μικρής ή μεσαίας εμβέλειας. Επιλέγω όμως να επιμείνω στο γνωστό ρητό ότι ο ρατσισμός καταπολεμείται με ταξίδια και ο ναζισμός με διάβασμα.

Η Ευρώπη έχει πάρει ένα δύσβατο μονοπάτι, λες και έχει βαλθεί να ζήσει ξανά τη φρίκη και τον εφιάλτη του Μεσοπολέμου. Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; Εφαρμογή πολιτικών βάσης στον πυρήνα των κοινωνιών. Σε θεσμικό επίπεδο, οι Βρυξέλλες οφείλουν να ενδυναμώσουν τη διδασκαλία μαθημάτων όπως η Ιστορία, με επίκεντρο τον Μεσοπόλεμο και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τη φρίκη του ναζισμού και τα εγκλήματά του εναντίον της ανθρωπότητας, η Κοινωνιολογία και οι Αρχές του Πολίτη στο γυμνάσιο και το λύκειο, που οικοδομούν μια ορθολογική πολιτική στάση και γεννούν αγάπη προς τη δημοκρατία. Και βέβαια σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας χρειάζεται μια συνολική στροφή προς μέτρα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, που θα ενισχύσουν τα μεσοαστικά στρώματα τα οποία αποτελούν τον κορμό της κοινωνίας και είναι οι φορείς παραγωγής πρωτογενούς πλούτου που διαχέεται και προς τα λαϊκά στρώματα. Αν σήμερα δεν ληφθούν συστημικές αποφάσεις για τον περιορισμό της ανεργίας και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Ενωσης, τότε ο εφιάλτης θα αποκτήσει όχι μόνο ακροατήριο, αυτό το έχει ήδη, αλλά και μεθοδεύσεις που θα καλύπτουν την ατζέντα του μίσους πίσω από κοινωνικά ζητήματα. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο.

πηγή

Ἐκεῖνος ποὺ ἀγαπῶ, θέλω νὰ εἶναι ἐλεύθερος, ἀκόμα κι ἀπό μένα


Α. Λίντμπεργκ