Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ο Χριστός και ο Μίσα!

Εικόνα: Η Γέννησις του Χριστού. Παρεκκλήσιον Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.
Βατοπαιδινό Κελλί Αγίου Προκοπίου
Το παρακάτω περιστατικό συνέβη σ΄ένα ορφανοτροφείο στη Ρωσία, όπου περιθάλπονται μικρά παιδάκια,εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα.Στο ορφανοτροφείο, λοιπόν, αυτό, πήγε παραμονές Χριστουγέννων ένας καθηγητής να μιλήσει στα παιδιά για τη μεγάλη αυτή γιορτή. Τα περισσότερα άπ’ αυτά άκουγαν για πρώτη φορά για το Χριστό και για τη Γέννηση του. Ένα αγοράκι έξι χρονών, ο Μίσα, άκουγε με ιδιαίτερη προσοχή τα λόγια του καθηγητή.

Στη συνέχεια δόθηκαν στα παιδιά υλικά για να φτιάξουν τη σπηλιά, τη φάτνη και όλα τα σχετικά.Παρακολουθώντας ο καθηγητής τα χειροτεχνήματα των παιδιών, πρόσεξε κάτι πού του έκαμε εντύπωση σε εκείνο του Μίσα. Μέσα στη φάτνη τοποθέτησε δύο μωρά. - Ο ένας είναι ο Χριστός, του είπε ο καθηγητής. Ποιό είναι το άλλο παιδάκι στην κούνια;
Τότε ο μικρός Μίσα άρχισε να του λέγει την ιστορία της Γέννησης του Χριστού πού πριν λίγο είχε ακούσει από το στόμα του καθηγητή, προσθέτοντας, όμως, και κάτι δικό του. Όταν έφτασε στο σημείο όπου η Θεοτόκος τοποθέτησε το βρέφος στη φάτνη συνέχισε με αυτά τα λόγια: «Τότε ο μικρός Χριστός γύρισε, με κοίταξε και με ρώτησε αν είχα ένα μέρος να μείνω. Εγώ του είπα ότι δεν έχω ούτε μητέρα, ούτε πατέρα, ούτε πουθενά για να μείνω. Τότε ο Χριστός μου είπε να μείνω μαζί του.
Εγώ τότε σκέφτηκα πώς δεν είχα κανένα δώρο να του δώσω, όπως οι άλλοι. Πώς θα με κρατούσε μαζί του;
Το μόνο δώρο πού μπορούσα να του προσφέρω ήταν να τον κρατήσω ζεστό. Γι΄ αυτό τον ρώτησα:
- Αν σε κρατάω ζεστό, είναι για σένα αυτό ένα καλό δώρο; Ο Ιησούς μου απάντησε:
- Αν με κρατήσεις ζεστό, αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο πού μου έχει δώσει κανείς ποτέ.
Έτσι μπήκα στη μικρή κούνια, κι αφού γύρισε και με κοίταξε ο Ιησούς μου είπε ότι μπορούσα να μείνω μαζί του για πάντα».
Όταν τέλειωσε την ιστορία ο μικρός Μίσα, τα μάτια του ήταν γεμάτα δάκρυα πού έτρεχαν ασυγκράτητα στα μαγουλάκια του. Έσκυψε πάνω στο τραπέζι, κάλυψε το πρόσωπο με το χέρι κι έκλαιγε γοερά. Το μικρό ορφανό είχε βρει, επί τέλους, κάποιον πού δε θα τον εγκατέλειπε ποτέ, πού δε θα τον κακοποιούσε. Κάποιον πού θα του έλεγε να μείνει μαζί του για πάντα.

ΠΗΓΗ.: Το δώρο του Μίσα, σελ. 57-59, σελ. 241-242, Περιοδικό «Παρά την Λίμνην», Μηνιαία έκδοση Εκκλησίας Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, περίοδος β΄, έτος ιη΄, αρ. 12, Δεκέμβριος 2008
Σε παρακαλώ Χριστέ μου, έχε στην Κούνια σου όλα τα ορφανά του κόσμου!!!!! 
πηγή

ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΜΙΑΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΣΤΕΠΑΣ

  Αυτός ο άνθρωπος κάνει το πιο μοναχικό επάγγελμα του κόσμου 
Αυτός και το άπλετο τοπίο. Μέσα στους πάγους και... συντροφιά με την ανάσα του. Ο Βιάτσεσλαβ Κορότκι είναι εξ αντικειμένου ο πιο μοναχικός άνθρωπος του πλανήτη. Κι αυτό διότι το επάγγελμα που κάνει τον έχει... καταδικάσει σε έναν μονήρη βίο – δίχως συνεργάτες και περισπάσεις από ανθρώπους. Το να είναι κανείς μετεωρολόγος δεν τον καθιστά αυτομάτως μοναχικό, όμως η περίπτωση του Κορότκι είναι τελείως διαφορετική. Πριν από 30 χρόνια το ρωσικό κράτος τον διόρισε στη θέση του μετεωρολόγου σε ρωσικά πλοία και εν συνεχεία στη Χοντοβαρίκα – ένα από τα πλέον απομακρυσμένα σημεία της Αρκτικής. Δουλειά του είναι να μετράει καθημερινά τη θερμοκρασία, τους ανέμους, το χιόνι και τα λοιπά μετεωρολογικά δεδομένα.


Για τους συμπατριώτες του Ρώσους θεωρείται ένας «polyamiki», δηλαδή «άνθρωπος-εξερευνητής των πόλων», ένας από τους τελευταίους που έχουν μείνει πλέον στη χώρα. Το αξιοσημείωτο με τον Κορότκι είναι ότι στην κανονική του ζωή δεν είναι μοναχικός. Δεν είναι εργένης, δεν αποδέχθηκε αυτή τη θέση διότι έτσι και αλλιώς θεωρούσε τον εαυτό του αποσυνάγωγο της κοινωνίας. Αντιθέτως, μπορεί να μην κατάφερε να κάνει παιδιά, αλλά είναι παντρεμένος. Μόνο που για να δει τη γυναίκα του περνάει μια ολόκληρη περιπέτεια. Η σύζυγός του ζει στον Αρχάγγελο, μια πόλη που βρίσκεται μια ώρα απόσταση από εκεί που είναι ο Κορότκι. Όχι όμως με το αυτοκίνητο ή με τρένο, αλλά με ελικόπτερο.

Το ζευγάρι δεν έκανε ποτέ παιδιά. Μάλιστα, όπως παραδέχεται ο Κορότκι, κάθε φορά που επισκέπεται τον Αρχάγγελο νιώθει τρόμο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τη βουή της πόλης: τους δρόμους, τα φανάρια, τα οχήματα, τους ανθρώπους. Ό,τι δηλαδή δεν βλέπει καθημερινά στην αχανή στέπα που ζει.
Ο 63χρονος Κορότκι αποτέλεσε το θέμα της φωτογράφου Ευγενίας Αρβουγκάγιεβα, που για τις ανάγκες του φωτογραφικού project που ετοίμαζε χρειάστηκε να περάσει πολλές μέρες μαζί του και να ζήσει από κοντά την απόκοσμη μοναξιά της Αρκτικής. Ο New Yorker φιλοξένησε κάποιες από τις φωτογραφίες της σειράς, που αποτυπώνουν με ιμπρεσιονιστικά χρώματα την εύγλωττη μοναξιά του ανθρώπου μπρος στο γιγάντιο σκηνικό της φύσης.

«Οι πόλεις τού είναι κάτι ξένο - δεν μπορεί να το αποδεχτεί», λέει η Αρβουγκάγιεβα για τον Κορότκι. «Πίστευα ότι θα γνωρίσω έναν μοναχικό άνθρωπο που έτρεξε να ξεφύγει από τον κόσμο εξαιτίας κάποιας βαριάς τραγωδίας που τον βρήκε. Δεν είναι αλήθεια όμως. Δεν νιώθει ποτέ μόνος. Χάνεται μέσα στην τούνδρα, μέσα στις χιονοθύελλες. Δεν έχει την αίσθηση του εαυτού που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι σαν να είναι ο ίδιος ο άνεμος... Είναι σαν να είναι ο ίδιος ο καιρός», λέει η ίδια.





 

Οργανωμένο σχέδιο κατάρρευσης της Ελλάδας...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijforyDPumg-4OgiKXXbD-6oeKz8GM276rBOmW6VnCJxrhhPBSiIbNUm6ITECPNSeHgxJ6kcQurXRDPVDDErHwyyssz8hkhoqeppzBUknXc_qlXeTbZURYWEtPXtbXtBMA4WCROxAAP_Q/s1600/Image0004.JPG

Κώστας Στούπας
1) Οργανωμένο σχέδιο κατάρρευσης της Ελλάδας...
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα μοιάζει με καρκίνωμα που κατατρώει τον ένα μετά τον άλλο όλους τους υγιείς ιστούς της χώρας. Τα τελευταία τριάντα χρόνια αφού έδιωξε ή έκλεισε τα λίγα εργοστάσια για να δημιουργήσει στρατιές από αργόμισθους του δημοσίου και συνταξιούχους για τις πελατειακές ψηφοθηρικές ανάγκες του, κατέφυγε στο τελευταίο στάδιο της δανειοκρατίας, τον μπαταχτσισμό.

Το τελευταίο στάδιο της ξεφτίλας ενός ανθρώπου είναι αυτό της ιδεολογικοποίησής του γιατί κάποιος οφείλει να μην επιστρέφει τα δανεικά που αποσπά από φίλους και μη... Το ίδιο κατ’ αναλογία ισχύει και για τα έθνη.

Σήμερα, μετά από μια χρεοκοπία ημιτελή λόγω της παρέμβασης των ξένων, το νεοελληνικό κράτος των πελατών στρέφει τις αρπάγες του στον τελευταίο πνεύμονα που κρατά αυτή τη χώρα στη ζωή: τον τουρισμό.

Η γελοία κυβέρνηση προκρίνει σαν λύση για την κάλυψη του πιθανού δημοσιονομικού κενού του επόμενου έτους την αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές.

Προκρίνει δηλαδή, να αυξηθεί το κόστος των τουριστικών πακέτων στα νησιά, που θα έχει σαν συνέπεια να έρθουν λιγότεροι τουρίστες, άρα να εισρεύσουν λιγότερα έσοδα, να χάσουν τη δουλειά τους μερικές δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και όχι να μειώσει κατά 2-3 δισ. τα 7-8 δισ. που καταβάλλονται το χρόνο στις πρόωρες συντάξεις ή να κλείσει καμιά 100 οργανισμούς αποξήρανσης ανύπαρκτων λιμνών...

Στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα λεγόμενα ευγενή ταμεία του κρατικοδίαιτου ευρύτερου δημόσιου τομέα που συνιστά το σκληρό πυρήνα του πελατειακού κράτους.

Η κυβέρνηση πορεύεται με μοναδικό στόχο να κερδίσει τις επόμενες εκλογές με αιχμή του δόρατος τη διατήρηση των κεκτημένων του σκληρού πυρήνα των πελατών ψηφοφόρων της, αδιαφορώντας αν η ζημιά που θα κάνει στον τελευταίο δυναμικό ιστό της οικονομίας, την τουριστική βιομηχανία στο τέλος θα επιστρέψει ως μπούμερανγκ εναντίον όλων, των πελατών της μη εξαιρουμένων...

Αν καταρρεύσει η χώρα και επιστρέψει στη δραχμή, η αγοραστική δύναμη εργαζομένων και συνταξιούχων θα ισορροπήσει σε επίπεδα Βουλγαρίας.

Η προοπτική αυτή που αυξάνει τις πιθανότητες τους αφήνει αδιάφορους, είτε γιατί έχουν βγάλει τα ευρώ στο εξωτερικό είτε γιατί τους έχει «στραβώσει» η δημαγωγία που εκπέμπουν.


Η ακόμη πιο γελοία αντιπολίτευση ονειρεύεται την ανασύσταση της κρατικής Ολυμπιακής. Ουσιαστικά το μήνυμα που την ενδιαφέρει να περάσει είναι πως θα δημιουργήσει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας επιδοτούμενες από το κράτος, τις οποίες θα καταλάβουν όσοι τρέξουν να συνάψουν πελατειακές σχέσεις μαζί της με αντάλλαγμα την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές. 

Η ανασύσταση μιας κρατικής Ολυμπιακής είναι καταδικασμένη εάν υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός από ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες.

Όταν υπήρχε κρατική Ολυμπιακή οι πτήσεις καθυστερούσαν για ώρες και το κόστος των εισιτηρίων ήταν απαγορευτικό για το μέσο πολίτη. Σήμερα, ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής Αθήνα - Θεσσαλονίκη μπορεί να το βρει κάποιος περί τα 42,5 ευρώ, ενώ με τον κρατικό σιδηρόδρομο για να πάει μόνο Θεσσαλονίκη από Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει περίπου τα ίδια χρήματα. Με το πρώτο θα φτάσει και θα επιστρέψει στην ώρα του, ενώ με το δεύτερο κινδυνεύει να πέσει σε κάποια απεργία των πελατών του κόμματος και να μείνει με το εισιτήριο στο χέρι για μέρες. 

Η ανασύσταση της κρατικής Ολυμπιακής, αν εκδιωχθούν οι ιδιωτικές εταιρείες, επειδή εκπροσωπούν το κερδοσκοπικό κεφάλαιο, θα αποτελεί τη χαριστική βολή για την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Θα ταξιδεύουν με αυτήν μόνο τα κομματικά στελέχη και οι συνδικαλιστές και τα κορόιδα οι πολίτες θα πληρώνουν.

Από τα δυο παραδείγματα των σχεδίων της γελοίας κυβέρνησης και της ακόμη πιο γελοίας αντιπολίτευσης γίνεται φανερό πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους προκειμένου να τους αποσπάσουν ψήφους με κάθε κόστος. Ακόμη και αν το κόστος σημαίνει την καταστροφή του τελευταίου υγιούς πνεύμονα της ελληνικής οικονομίας.

Αδιαφορούν ή εθελοτυφλούν για το αν τα σχέδια αυτά την επομένη των εκλογών οδηγούν στη συνολική κατάρρευση, γιατί τρέφουν την πεποίθηση πως αυτή θα αργήσει και θα επέλθει στα χέρια του επόμενου... όταν η θητεία τους θα έχει περάσει και οι άρπαγες πελάτες που τους καθοδηγούν θα έχουν γλείψει τα δάχτυλα που πρόλαβαν να βάλουν στο μέλι.

2) Δ. Βίτσας: Δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία

“Δ. Βίτσας: Δεν θα τηρήσουμε τη δίμηνη παράταση, δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία...
Αυτό σημαίνει στάση πληρωμών ημών προς τους πιστωτές και έχει σαν συνέπεια τη στάση πληρωμών όλων προς όλους στο εσωτερικό. Σημαίνει κατάρρευση τραπεζών και απώλεια καταθέσεων. Οδηγεί σε αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Στο χάος που θα ακολουθήσει μόνο ο στρατός θα έχει ελπίδες να επιβάλλει την τάξη.

Το καθεστώς που θα προκύψει του χάους πρέπει να πάει τη χώρα σε εθνικό νόμισμα, να επιβάλλει λιτότητα και μεταρρυθμίσεις πολύ σκληρότερες από αυτές που ζητάει η Τρόικα, για να μπορέσει το νέο νόμισμα να αποκτήσει κάποια αξία...

Πάνω από 100 παιδιά υποσιτίζονται στα σχολεία του δήμου Μεσολογγίου!

 http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20131212/kylikeio.jpg?itok=ZIZ_CDmS

Μέλη του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου ήδη πληρώνουν το πρωινό 10 παιδιών

Σοβαρή είναι η κατάσταση και στα σχολεία του Μεσολογγίου, στα οποία αρκετά παιδιά πηγαίνουν νηστικά, αλλά επιπρόσθετο δεν έχουν ούτε χρήματα για να αγοράσουν από το κυλικείο το πρωινό τους.
Έχουν διαπιστωθεί αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, όμως, είναι δύσκολο να διαπιστωθούν στο σύνολο τους, γιατί υπάρχει στη μέση και η ντροπή των οικογενειών που δεν αποκαλύπτουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Είναι φυσικό, κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μέχρι πρότινος, κατάφερναν να ζουν αξιοπρεπώς, τώρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, να μην θέλουν να τα βγάλουν προς τα έξω.
Το γεγονός ότι αρκετοί έμειναν άνεργοι δεν σημαίνει ότι έπαψαν να είναι αξιοπρεπείς και ότι πρέπει να κρύβουν το πρόβλημά τους, γιατί, δυστυχώς, στην εποχή που διανύουμε, οι πιθανότητες να βρεθούν σε κατάσταση ανάγκης, είναι ίδιες για όλους τους πολίτες...
πηγή 

Ο ΕΝΦΙΑ... πάγωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού»...

Ο ΕΝΦΙΑ... πάγωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού»
 
Σοβαρότατο πλήγμα στη ρευστότητα του «Χαμόγελου του Παιδιού» προκαλεί ο υπέρογκος ΕΝΦΙΑ, ύψους 80.000 ευρώ, που παρακρατήθηκε από τον Οργανισμό για τις...
προστατευμένες δομές στις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά που έπρεπε να απομακρυνθούν από τη φυσική τους οικογένεια προκειμένου να ξεφύγουν από το «τέρας» της κακοποίησης.

Ως αποτέλεσμα, το «Χαμόγελο» στερείται ζωτικών κονδυλίων που προορίζονται αποκλειστικά για τη στήριξη των παιδιών τα οποία δεν στάθηκαν τυχερά στη ζωή τους και έχουν ανάγκη μιας δεύτερης οικογένειας.

Παρότι έγινε από το υπουργείο Οικονομικών διορθωτική πράξη και η αρχική φορολογική απαίτηση για τον ΕΝΦΙΑ μειώθηκε στις 33.000 ευρώ, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν επιτρέπουν να γίνει επιστροφή του υπόλοιπου ποσού και παραμένει άγνωστο αν ο συμψηφισμός στον οποίο θα προβεί τελικά η εφορία θα γίνει γρήγορα ώστε να καλυφθούν από τα χρήματα οι νέες υποχρεώσεις του «Χαμόγελου».

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», σε επικοινωνία της εφημερίδας με οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού, οι τελευταίες εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το αν ο συμψηφισμός θα γίνει μέσα στο τρέχον έτος ή θα παγώσει υποχρεωτικά μέχρι τον Απρίλιο του 2015, οπότε το «Χαμόγελο» θα αναγκαστεί να βάλει ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη (των περιορισμένων κονδυλίων του) για να πληρώσει άλλες υποχρεώσεις. 

35.000 σπίτια – Εκκλησίες υπάρχουν στην Τουρκία

http://olympiada.files.wordpress.com/2014/12/wpid-20141210040414.jpg
 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης  
 
Το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια πως στην Τουρκία υπάρχει τεράστιο ζήτημα θρησκευτικής συνείδησης, ότι στην Τουρκία υπάρχει τεράστια θρησκευτική καταπίεση από ένα απολυταρχικό ισλαμικό-εθνικιστικό κατεστημένο, ότι στην Τουρκία αναπτύσσετε ραγδαία ο ισλαμικός φανατισμός που εκφράζεται ακόμα και με το αιματοβαμμένο ισλαμικό χαλιφάτο των Τζιχαντιστών. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως κάτω από την επιφάνεια στην γειτονική χώρα υπάρχει και λειτούργει ένα κρυφό θρησκευτικό υπόστρωμα που βρίσκει διάφορους τρόπους να εκδηλωθεί με κρυπτοχριστιανικό περιεχόμενο και με τον πόθο της επιστροφής, έστω και με πλάγιο τρόπο, στην πατρογονική χριστιανική θρησκεία που είχε «ανθήσει» επί αιώνες στην Μικρά Ασία.

Σύμφωνα με μια συγκλονιστική έρευνα-άρθρο της τουρκικής εβδομαδιαίας επιθεώρησης, Aksiyon, στην γειτονική μουσουλμανική Τουρκία υπάρχουν τουλάχιστον περί τα 35.000 σπίτια μέσα στα οποία λειτουργούν κατά διαστήματα κρυφά χριστιανικές εκκλησίες. Μέσα σε αυτά τα «σπίτια-εκκλησίες» είναι άγνωστο αν τελούνται μυστήρια και αν υπάρχει η δυνατότητα να παραβρίσκονται χειροτονημένοι ιερείς, ενώ η έρευνα κάνει λόγο για δραστηριότητα χριστιανικών αποστολών δυτικής προέλευσης.

Είναι γνωστό πως τις τελευταίες δυο δεκαετίες στην Τουρκία έχει αναπτυχτεί με απροσδόκητο τρόπο ένα ευρύ δίκτυο θρησκευτικών απόστολων κυρίως αμερικανικής και γερμανικής προέλευσης, ενώ έχουν μοιραστεί, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, περί τα 8 εκατομμύρια, İncil, δηλαδή ευαγγέλια, σε όλη την έκταση της Τουρκίας με ιδιαίτερη αποδοχή στην εσωτερική Ανατολία όπου και, εδώ είναι το παράδοξο, το ισλαμικό θρησκευτικό συναίσθημα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο.

Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο αυτών των αποκαλύψεων για την ραγδαία εξάπλωση των χριστιανικών αποστολών στην εσωτερική Τουρκία, είναι πως, όπως τονίζουν τα ίδια τα τουρκικά δημοσιεύματα και ιδιαίτερα η τουρκική εβδομαδιαία επιθεώρηση Aksiyon, που έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με εκτενή ρεπορτάζ με το θέμα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων που προσελκύονται από τις χριστιανικές αυτές αποστολές για να πάρουν το ευαγγέλιο και να το διαβάσουν, είναι απόγονοι γηγενών χριστιανών που εξισλαμίστηκαν κυρίως στις αρχές του εικοστού αιώνα με τα τότε τραγικά γεγονότα και την γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής. Αυτές οι συγχυσμένες θρησκευτικές συνειδήσεις έχοντας κάπου βαθειά στο υποσυνείδητο του την μνήμη της χριστιανικής τους καταγωγής και ζώντας σε ένα ασφυκτικά ισλαμικό περιβάλλον, βρίσκουν «διέξοδο» σε αυτές τις δυτικές χριστιανικές αποστολές και καταφεύγουν εκεί με την ελπίδα να βρουν την χαμένη θρησκευτική τους συνείδηση.

Φυσικά και το θέμα αυτό είναι ταμπού στην Τουρκία, ενώ είναι γνωστές ακόμα και οι επιθέσεις από τους φανατικούς μουσουλμάνους με ανθρώπινα θύματα. Παρ’ όλα αυτά όμως κάποια τουρκικά ΜΜΕ όπως η τουρκική επιθεώρηση Aksiyon το τολμούν, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, να φέρουν το ζήτημα στην δημοσιότητα. Μάλιστα γίνονται και συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τις έρευνες που έχουν γίνει και έχουν ανακαλύψει πως χιλιάδες σπίτια στην Τουρκία λειτουργούν σαν κρυφές εκκλησίες. Το ζήτημα έχει πάρει ιδιαίτερη έκταση στον Πόντο, σε μια περιοχή όπου μαρτύρησε το ελληνορθόδοξο χριστιανικό στοιχείο με χιλιάδες θύματα ενώ μετά την ανταλλαγή, όπως έχουν γράψει και πολλοί Τούρκοι μελετητές, πολλοί χριστιανοί παρέμειναν στις εστίες τους υποκρινόμενοι ότι έχουν εξισλαμιστεί. Άλλωστε ο Πόντος είχε γίνει γνωστός για τους επί αιώνες κρυπτοχριστιανούς, (όπως η περιοχή της Κρώμνης), που ζούσαν και λάτρευαν τον Ιησού Χριστό κάτω από μια μουσουλμανική πλαστή επικάλυψη. (Ortodoks Misyonerlik Faaliyetler: 1980'li yıllardan itibaren Doğu Karadeniz Bölgesi'nde suni bir Ortodoks ayrımcılığı yaratma çabası içerisindeler). Από πρακτορείο ειδήσεων ANKA

Έτσι για παράδειγμα η τουρκική επιθεώρηση αναφέρει πως στην πόλη Akçaabat, (εννοείται πως αυτό που κάνουμε για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα, είναι μόνο να αναφέρουμε το τουρκικό δημοσίευμα), της περιοχής Τραπεζούντας, στην İnönü Caddesi, μέσα σε διαμέρισμα όπου κατοικούσε ο Mahmut Kandar, δόθηκε εντολή από τις δυνάμεις ασφαλείας να κλείσει αμέσως την εκκλησία που λειτουργούσε μέσα στο διαμέρισμα του. Όπως αναφέρεται, στο διαμέρισμα αυτό συγκεντρώνονταν κάποιοι από την περιοχή και τελούσαν χριστιανική λατρεία κάτι που έγινε αντιληπτό από τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες και επενέβηκαν για να σταματήσουν αυτή την λειτουργία. Στο διαμέρισμα αυτό υπήρχε ένας μεγάλος σταυρός, ενώ οι πιστοί που συγκεντρώνονταν ήταν ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου δηλαδή σπουδαστές πανεπιστημίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το διαμέρισμα ονομάζονταν «Kilise Ev», δηλαδή το «Σπίτι-Εκκλησία». Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει και άλλες περιπτώσεις τις οποίες σκόπιμα δεν αναφέρουμε για ευνόητους λόγους, παρά του ότι προβάλλονται από το ίδιο το τουρκικό δημοσίευμα.

Η Τουρκία σήμερα προβάλλετε σαν μια καθαρά μουσουλμανική και μάλιστα σουνιτκού δόγματος χώρα. Το πρόβλημα όμως των κρυπτοχριστιανών υπήρχε πάντα επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και όπως αποκαλύπτεται κατά καιρούς με εντυπωσιακό τρόπο, υπάρχει και ίσως είναι εντονότερο σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν με διάφορους τρόπους, συχνά απεγνώσμενα και με μεγάλη αγωνία, να εκδηλώσουν ελεύθερα την καταπιεσμένη θρησκευτική τους πίστη.

Δυστυχώς από την δική μας πλευρά δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κανένα επίσημο ενδιαφέρων για ένα κόσμο που στην συντριπτική του πλειοψηφία προέρχεται από τους «χαμένους» χριστιανούς της Μικράς Ασίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

Τήν ἡ­μέ­ρα πού θά λυ­πη­θεῖς γιά κά­ποι­ον ἄν­θρω­πο, ὁ ὁ­ποῖ­ος ἀ­σθε­νεῖ ψυ­χι­κά ἤ σω­μα­τι­κά, ἐ­κεί­νη τήν ἡ­μέ­ρα θε­ώ­ρη­σε τόν ἑ­αυ­τό σου μάρ­τυ­ρα, καί ὅτι ἔ­πα­θες γιά τόν Χρι­στό, καί ἀ­ξι­ώ­θη­κες τήν ὁ­μο­λο­γί­α Του. Κα­θό­τι καί ὁ Χρι­στός γιά τούς ἁ­μαρ­τω­λούς πέ­θα­νε καί ὄ­χι γιά τούς δί­και­ους.




Ἁ­γί­ου Ἰ­σα­άκ τοῦ Σύ­ρου

Τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Κατούνα



Χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κατούνας έλαβε χώρα μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση υπό την αιγίδα του Kέντρου Mέριμνας και Aνάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση μας ξάφνιασε όλους ευχάριστα για την απλότητά της! Φάνηκε ότι δεν χρειάζονται «φρου – φρου και αρώματα» για να κάνεις τα παιδιά να περάσουν όμορφα! 

Τα παιδιά έπαιξαν και τραγούδησαν για τα παιδιά!

Και του χρόνου!