Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η σφαγή της Χίου υπό αναθεώρηση: Δεν εσφάγησαν, αλλά αυτοκτόνησαν!!!


Μερικά από τα οστά των σφαγιασθέντων στη Χίου, όπως φυλάσσονται στη Μεγάλη Μονή
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Η σημερινή εθνική επέτειος, της Επαναστάσεως του ‘21, μας  καλεί να αντισταθούμε στην μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και απάλειψης της ιστορικής αλήθειας που υπαγορεύουν και επιβάλουν  γνωστά κέντρα, με καθηγητές και λέκτορες και με συμμάχους παράγοντες στα υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Οι εν λόγω ιστορικοί αναθεωρητές, ισχυρίσθηκαν προσφάτως, ότι ο πίνακας του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Ευγενίου Ντελακρουά « η σφαγή της Χίου»  αποτελεί υπερβολική απεικόνιση εκ μέρους του καλλιτέχνη και ξεπερνάει την πραγματικότητα. Μπορεί και να αυτοκτόνησαν και έτσι, ο πίνακας αφαιρέθηκε προ διετίας από το Βυζαντινό μουσείο Χίου, κατ’ απαίτηση των Tούρκων!
Σύμφωνα με τον χιώτικο Τύπο, υπάρχει μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως… ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς!.. Η Τουρκία, επεδίωξε και αφαιρέθηκαν οι ταμπέλες με την επιγραφή: « Έργα Οθωμανών», από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής στη Νέα Μονή και του Αγίου Μηνά.
Οι Τούρκοι απαιτούν και οι ημέτεροι με δουλικότητα υπακούουν! Ποτέ δεν αφαίρεσαν όμως οι Τούρκοι τον αναρτημένο πίνακα στο μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου  παριστά τούρκο πολεμιστή να πατά πάνω στο νεκρό κορμί ΄Ελληνα φουστανελοφόρου με το λάβαρό μας, σκόρπια κορμιά Ελλήνων και ο … ήρωας αυτός με το χέρι στο μέτωπο, κοιτά  μακριά,  ψάχνει να δει τους Έλληνες που τόβαλαν στα πόδια…
  Ο πίνακας του Ντελακρουά,  που τους ενόχλησε, δεν περιλαμβάνει τη διαταγή   του Σουλτάνου το 1822,   να σφάξουν βρέφη έως 3 ετών , αγόρια και άνδρες άνω των 12 ετών, γυναίκες άνω των 40, να αιχμαλωτίσουν κορίτσια και γυναίκες από 3 έως 40 ετών και αγόρια από 3 έως 12 ετών. Γλίτωναν μόνο όσοι ασπάζονταν το μωαμεθανισμό. Από τις 117.000 χριστιανούς του νησιού, κατέσφαξαν  50.000,  αιχμαλώτισαν 52.000, διέφυγαν και σώθηκαν  21.000, επέζησαν μόνο 1800… Δεν περιλαμβάνει τα γυναικόπαιδα που πουλήθηκαν σκλάβοι ή βιάστηκαν ούτε τη Χίο που μετετράπη σε στάχτη, ούτε ακούγονται οι γοερές κραυγές των θυμάτων. Γι αυτούς τους φωστήρες που σβήνουν με το σφουγγάρι, δεν πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία  γιατί δυσαρεστούνται οι Τούρκοι… Δεν πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων  γιατί θα μας πουν οι προοδευτικοί τενεκέδες καθυστερημένους και γραφικούς. Έτσι πετυχαίνουν το στόχο τους. Τον εξαγνισμό των ενόχων!
Απάντηση στους θλιβερούς αναθεωρητές της ιστορίας για τη σφαγή δίνουν οι «Τάϊμς» του Λονδίνου, ( αρ. φύλ. 11661 σελ. 2, της 11-9-1822). Ιδού τι έγραψε:
« Πολλές λεπτομέρειες από τις  τρομερές  βαρβαρότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι στη Χίο έχουν ήδη  γίνει γνωστές.  Ακόμα και Γερμανικές εφημερίδες περιέγραψαν τις βαρβαρότητες. Από τις 120.000 Έλληνες απέμειναν περί τους 900 από τους οποίους πολλοί πεθαίνουν από ασθένειες που προκαλούνται από τα άταφα πτώματα. Το πιο ωραίο και ανεπτυγμένο νησί του Αρχιπελάγους ερημώθηκε. Οι πιο πολιτισμένοι, δυναμικοί και έγκριτοι κάτοικοι του νησιού, το άνθος της Ελλάδος, έχουν οι περισσότεροι εξοντωθεί, εκπατρισθεί ή πουληθεί ως σκλάβοι από τους απίστευτους σφαγείς τους. Εν τούτοις, τέτοιες πράξεις έχουν αμβλυνθεί από Άγγλους και σχεδόν δικαιολογήθηκαν στον Αγγλικό Κοινοβούλιο, αποδιδόμενες σε ελληνικές προκλήσεις. Πότε οι Έλληνες προμελετημένα σφαγίασαν αδιακρίτως ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό μιας επαρχίας; Πότε οι Έλληνες απήγαγαν δεκάδες χιλιάδες ανυπεράσπιστες γυναίκες και αθώα παιδιά για να ικανοποιήσουν ακόλαστες ορέξεις και πάθη; Θα εξισωθεί η πλήρης καταστροφή της Χίου, που μετετράπη σε στάχτες και ο ενταφιασμός 50.000 ανδρών στα συντρίμμια των φιλήσυχων σπιτιών τους, προς την καταστροφή μιας φρουράς μετά από προδοτική συμπεριφορά της;»

«Το Ελληνόπουλο» του Βίκτωρος Ουγκώ 
Ο Βίκτωρ Ουγκώ  καταθέτει την ψυχική του οδύνη για το ολοκαύτωμα της Χίου με το ποίημα « Ελληνόπουλο» (μετάφραση Κωστή Παλαμά):  «Τούρκοι διαβήκαν, χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα./Η Χίο, τ’ όμορφο νησί, μαύρη απομένει ξέρα,/με τα κρασιά, με τα δεντρά τ’ αρχοντονήσι, που βουνά/ και σπίτια και λαγκάδια/ και στο χορό τις λυγερές καμιά φορά τα βράδια/καθρέφτιζε μεσ’ τα νερά./Ερμιά παντού. Μα κοίταξε κι απάνου εκεί στο βράχο,/στου κάστρου τα χαλάσματα κάποιο παιδί μονάχο/κάθεται, σκύβει θλιβερά το κεφαλάκι, στήριγμα και σκέπη του απομένει/μόνο μιαν άσπρη αγράμπελη σαν αυτό ξεχασμένη/ μεσ’ την αφάνταστη φθορά…»
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Real News

5 ενοχλητικές αλήθειες που η βιομηχανία της μόδας δεν θέλει να γνωρίζετε


FASHION-FACTORY-large570

Αν και κάνει τεράστια προσπάθεια να μας πείσει για το αντίθετο, με διαφημιστικές καμπάνιες, συλλογές οικολογικής συνείδησης και δωρεές σε... Αν και κάνει τεράστια προσπάθεια να μας πείσει για το αντίθετο, με διαφημιστικές καμπάνιες, συλλογές οικολογικής συνείδησης και δωρεές σε φιλανθρωπίες, η βιομηχανία της μόδας παραμένει μία από τις πιο βρώμικες.
Ορίστε τι δεν θέλουν να ξέρετε:

1.Είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να σας κάνει να νιώσετε «εκτός μόδας» μετά από μία εβδομάδα
Κάποτε υπήρχαν δύο σεζόν: Η Ανοιξιάτικη/Καλοκαιρινή και η Φθινοπωρινή/Χειμερινή. Μετά όμως από το 2014 η βιομηχανία της μόδας έχει επινοήσει 52 «μικρό-σεζόν» κάθε χρόνο. Με τις νέες τάσεις να κάνουν την εμφάνισή τους κάθε εβδομάδα, ο στόχος της «γρήγορης μόδας» είναι οι καταναλωτές να αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα γίνεται και όσο γρηγορότερα γίνεται.

2.Οι «εκπτώσεις» δεν είναι στα αλήθεια εκπτώσεις
Όσο και αν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, τα ρούχα που πωλούνται στις εκπτώσεις και υποτίθεται ότι έχουν «ξεμείνει», στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν ανήκουν καν στις εταιρείες που νομίζουμε και δεν έχουν μπει ποτέ ξανά σε κατάστημα.
Τα μαγαζιά outlet κάνουν συμφωνίες έτσι ώστε να μπορέσουν να βάλουν τις ταμπέλες των σχεδιαστών σε χαμηλής ποιότητας ρούχα που κατασκευάζουν οι ίδιοι στα χαμηλού κόστος εργοστάσιά τους.

3.Υπάρχει μόλυβδος και επικίνδυνα χημικά στα ρούχα που φοράτε
Σύμφωνα με το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Υγείας, γνωστές αλυσίδες ρούχων πωλούν ακόμη τσάντες, ζώνες και παπούτσια που είναι μολυσμένα με μόλυβδο, επάνω από τα επίπεδα που επιτρέπει η νομοθεσία.
Προσθέστε σε αυτό τα υπόλοιπα καρκινογόνα χημικά που υπάρχουν στα ρούχα και έχετε ένα «εκρηκτικό» κοκτέιλ.

4. Τα ρούχα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να χαλάνε γρήγορα
Οι γνωστές εταιρείες ένδυσης με οικονομικά ρούχα, όπως η Zara και η H&M, ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα: το κέρδος. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο εξαρτάται από την επιθυμία των καταναλωτών τους να αγοράζουν νέα ρούχα, η οποία αυξάνεται και από το γεγονός ότι τα ρούχα διαλύονται μετά από ένα πλύσιμο.
Γιατί αυτό είναι κακό; Επειδή όλα αυτά τα ρούχα που πετάμε με την ταχύτητα του φωτός στις χωματερές, είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες με βάση το πετρέλαιο, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν δεκαετίες για την αποσύνθεσή τους.

5.Οι χάντρες και οι πούλιες είναι σημάδι παιδικής εργασίας
Εκτιμάται ότι το 20 με 60% των εργασιών που γίνονται στα υφάσματα συμβαίνει σε σπίτια από ανεπίσημους εργάτες, σύμφωνα με τη Λούσι Σιγκλ, συγγραφέα του βιβλίου «To Die For: Is Fashion Wearing Out the World?».
Αν και υπάρχουν μηχανές που ράβουν πούλιες και χάντρες στα ρούχα, είναι πολύ ακριβές και πρέπει να αγοραστούν από το ίδιο το εργοστάσιο. Όπως γράφει η Σιγκλ, είναι απίθανο ένα εργοστάσιο να επενδύσει στον εξοπλισμό, ειδικά εάν τα ρούχα κατασκευάζονται για μία εταιρεία ένδυσης τύπου «fast fashion» όπως είναι η Zara.
Όπως ανακάλυψε μετά από έρευνα η Σιγκλ, εκατομμύρια απελπισμένοι εργάτες στο σπίτι παραμένουν κρυμμένοι στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου. Μερικές φορές ακόμη και με τη βοήθεια των παιδιών τους, ράβουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τα ρούχα που καταλήγουν στις ντουλάπες μας. Και φυσικά, πληρώνονται με τους χαμηλότερους μισθούς της βιομηχανίας. 

Η ευτυχία απάνω στη γης είναι κομμένη στο μπόι του ανθρώπου. Δεν είναι σπάνιο πουλί να το κυνηγούμε πότε στον ουρανό, πότε στο μυαλό μας. Η ευτυχία είναι ένα κατοικίδιο πουλί στην αυλή μας.


Πάνω απο 1εκ Σύριοι επέστρεψαν στην χώρα τους μετά τους Βομβαρδισμούς των Ρώσων! Η ΕΕ ακόμη στηρίζει ISIS


ΠΟΥΤΙΝ
Οσο η Γερμανοκετεχόμενη-ΕΕ δίνει 3δις στο Τουρκικό παρακράτος για να πνίγει παιδάκια στο Αιγαίο ενω από την άλλη καταστρέφει την Ελλάδα με λιτότητα, η Ρωσία με τους βομβαρδισμούς κατά του ISIS «λύνει» το βασικό αίτιο της Προσφυγιάς. Χτυπάει το απόστημα του ISIS.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Σύριοι έχουν επιστρέψει στο σπίτι από την αρχή της ρωσικής εκστρατείας αντιτρομοκρατίας.
«Πάνω από ένα εκατομμύριο Σύριοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από τις ρωσικό αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου», υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Meshkov δήλωσε την Τετάρτη.
«Από την αρχή των ρωσικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις δομές των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους στη Συρία,» Meshkov δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.
Από την αρχή της αεροπορικής εκστρατείας, οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.800 εξόδους, καταστρέφοντας πάνω από 2.000 τρομοκρατικές θέσεις. Αρκετοί εκατοντάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν, δεκάδες κέντρα διοίκησης και αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν
πηγή

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ


Ένας προσκυνητής καθόταν στην άκρη του δρόμου κι προσευχόταν. Καθώς βρισκόταν εκεί, παρατηρούσε όλους τους άπορους, τους άρρωστους, τους ανάπηρους που τον προσπερνούσαν. Λυπημένος, απευθύνθηκε στον Θεό λέγοντας: «Θεέ μου, πως γίνεται ένας τόσο ευσπλαχνικός Πατέρας να βλέπει όλον αυτό τον πόνο και να μην κάνει τίποτα;» και μετά από σιγή, ο Θεός απάντησε: «Εγώ έκανα κάτι! -Δημιούργησα εσένα!»

 

Ὑποβάλλω τήν διαμαρτυρία μου στό Σύμφωνο Συμβίωσης Ὁμοφυλοφίλων


symfwno symbiwshs 09
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ - ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ 
Σέ μέγα ἀτόπημα ὑπέπεσε τό Ὑπουργεῖο Δικαιοσύνης, ἀνακοινώνοντας στίς 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης» τό ὁποῖο ἐπεκτείνει καί στά ὁμόφυλα ἄτομα.

Δέν καταδικάζουμε ἤ ἀπορρίπτουμε τά λίγα αὐτά ἄτομα πού ἡ μή ὁμαλή φυσιολογία τοῦ σώματός τους καί διάφορες κοινωνικές συνθῆκες τούς ὁδήγησαν σέ πορεία ζωῆς διαφορετική ἀπό αὐτή τῶν πολλῶν ἀνθρώπων, πού ὡστόσο εἶναι μακρυά ἀπό τίς ἐντολές τοῦ Θεοῦ.
Καταδικάζουμε τό ὀλίσθημα τοῦ κ. Ὑπουργοῦ, διότι ἐπιχειρεῖ νομοθετικῶς νά ὑποβιβάσει τήν ἀνθρώπινη φύση, τήν ἀξιοπρέπεια τοῦ ἀτόμου καί τόν ὑψηλό θεσμό τῆς οἰκογένειας.
Ὅσοι, λοιπόν, διαφωνοῦμε, ἅς δηλώσουμε εὐθαρσώς καί μέ παρρησία, ὡς 'Ἕλληνες πολίτες καί Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, τήν ἀντίθεσή μας στό ἐπονείδιστο αὐτό νομοσχέδιο καί:
•    νά συμμετάσχουμε ἐλεύθερα, συνειδητά καί μέ εὐπρέπεια στή δημόσια διαβούλευση ΕΔΩ μέχρι τίς 20 Νοεμβρίου 2015.
•    νά στείλουμε ἀναφορές διαμαρτυρίας στόν κ. Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας, τόν κ. Πρωθυπουργό καί τόν κ. Ὑπουργό Δικαιοσύνης, στίς διευθύνσεις ποῦ παρατίθενται.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ
Γράφουμε τό μήνυμά μας καί τό στέλνουμε εἴτε e-mail, εἴτε μέ τό ταχυδρομείο στούς τρείς ἀποδέκτες:
Προς
Email
Fax
Ταχυδρομείο
κ. Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας
210 7232342,
210 7248938
Προεδρικό Μέγαρο Βασ. Γεωργίου Β’ 2 τ.κ. 10028 Ἀθῆνα

κ. Πρωθυπουργό
210 3252723
Γενική Γραμματεία τῆς Κυβέρνησης Βας. Σοφίας 2 τ.κ. 10021 Ἀθῆνα

Κ. Ὑπουργό Δικαιοσύνης
210 7758742
κο Ὑπουργὀ Δικαιοσύνης Λ. Μεσογείων 96, τ.κ. 11527 Ἀθῆνα


Αγιορείτες

«Δεν υπάρχουν μακαριότεροι άνθρωποι από εκείνους που έπιασαν επαφή με τον Ουράνιο Σταθμό και είναι δικτυωμένοι με τον Θεό. Όπως δεν υπάρχουν πιο δυστυχισμένοι από εκείνους που έκοψαν την επαφή τους με τον Θεό και γυρίζουν τα κουμπιά των σταθμών του κόσμου, για να ξεχάσουν λίγο το πολύ τους άγχος της εκτροχιασμένης ζωής τους»



Κοσμήματα από τα σκουπίδια της Δύσης


Μια φυλή μετατρέπει σε μόδα τα καπάκια της μπύρας 
Μεταλλικά καπάκια αναψυκτικών, παλιά ρολόγια και κάρτες sim. Μέλη μιας φυλής στην Αιθιοπία ενσωματώνουν τα απορρίμματα της Δύσης στην καθημερινή εμφάνισή τους και τα μετατρέπουν σε μόδα.


«Η φυλή Dassanech έχει βρει νέα χρήση για τα καπάκια  χρησιμοποιώντας τα ως στολίδια στα μαλλιά και ως κοσμήματα» δηλώνει ο Γάλλος φωτογράφος Eric Lafforgue στη Daily Mail.


«Μαζί με τα παραδοσιακά κολιέ από χάντρες, τα κοσμήματα από καπάκια θεωρούνται πολύ εντυπωσιακό αξεσουάρ. Τα μέλη της φυλής συνδυάζουν τα ανακυκλωμένα αξεσουάρ τους με φτερά και γούνες ζώων» συμπληρώνει ο 51χρονος που έχει απαθανατίσει τη φυλή Dassanech κατά τη διάρκεια των τριών ταξιδιών του στα Νότια της χώρας.





«Η φυλή Dassanech έχει βρει νέα χρήση για τα καπάκια  χρησιμοποιώντας τα ως στολίδια στα μαλλιά και ως κοσμήματα» δηλώνει ο Γάλλος φωτογράφος Eric Lafforgue στη Daily Mail.
«Μαζί με τα παραδοσιακά κολιέ από χάντρες, τα κοσμήματα από καπάκια θεωρούνται πολύ εντυπωσιακό αξεσουάρ. Τα μέλη της φυλής συνδυάζουν τα ανακυκλωμένα αξεσουάρ τους με φτερά και γούνες ζώων» συμπληρώνει ο 51χρονος που έχει απαθανατίσει τη φυλή Dassanech κατά τη διάρκεια των τριών ταξιδιών του στα Νότια της χώρας.

Πεντάχρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες!


perierga.gr - Πεντάχρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες!
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων και των ειδικών συγκεντρώνει ένα 5χρονο παιδί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μιλάει ήδη επτά γλώσσες-μεταξύ αυτών και τα Ελληνικά. Ο πεντάχρονος Ραμσί, που πάσχει από μια μορφή αυτισμού, έμαθε την πρώτη γλώσσα σε ηλικία μόλις 17 μηνών, καθώς σύμφωνα με τη μητέρα του, δεν του άρεσαν τα παιχνίδια αλλά τα βιβλία και άρχισε να διαβάζει από 12 μηνών. Εκτός από τα Ελληνικά μπορεί, μεταξύ άλλων, να πει επίσης λέξεις στα Αγγλικά, τα Ισπανικά και ορισμένα Ιαπωνικά. “Όταν ήταν 18 μηνών ήξερε όλους τους πίνακες πολλαπλασιασμού στα Αγγλικά και τα Ισπανικά και είχε μάθει τον περιοδικό πίνακα για όλους τους ατομικούς αριθμούς. Εγώ του έμαθα κάποιες από τις γλώσσες, αλλά δεν έχω καμία ιδέα για το πώς έμαθε Χίντι, Αραβικά ή τα Εβραϊκά από τότε που ήταν τριών ετών. Μπορεί μέσω του υπολογιστή που είναι συχνά σε λειτουργία”, δήλωσε η μητέρα του.
“Τον έβαλα σε ένα σχολείο, αλλά ήταν ένας εφιάλτης. Ήταν το μόνο παιδί που μπορούσε να διαβάσει στην τάξη. Άρχισε να διορθώνει το δάσκαλο στα μαθηματικά και την ορθογραφία και εκείνος άρχισε να τον αποξενώνει από τους άλλους μαθητές. Βάζει μαθηματικά ερωτήματα στα μικρά παιδιά που παίζει και μερικές φορές είναι δύσκολο γι’ αυτόν να κάνει φίλους. Ανησυχώ ότι θα μπορούσε να καταλήξει μόνος του», λέει επίσης η μητέρα του Ραμσί.
perierga.gr - Πεντάχρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες!
perierga.gr - Πεντάχρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες!
πηγή

Οι 10 συνήθειες της ελληνικής διατροφής που διώχνουν τους γιατρούς


Μια σεφ εξηγεί
Εχει ρίζες ελληνικές, έχει μεγαλώσει στα Ψαρά και κουβαλά πάντα και παντού την Ελλάδα πάνω της. Ο λόγος για την σεφ  Μαρία Μπερναντί που διαδίδει σε όλο τον κόσμο τα οφέλη της ελληνικής διατροφής. Στο βιβλίο της «Μαγειρική και διατροφή για καλύτερη υγεία» παραθέτει συνταγές αλλά και μυστικά διατροφής, όλα χτισμένα πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων.
Η φιλοσοφία της Μπερναντί για το μαγείρεμα συμπηκνώνεται σε αυτό που υποστήριζε και ο Ιπποκράτης: «Κάντε τα τρόφιμα το φάρμακό σας». Η ίδια  συνηθίζει να λέει ότι «ό,τι βρίσκεται πάνω στο τραπέζι έχει επίδραση στο σώμα σας». 
Ακολουθούν 10 τιπς τις σεφ, εμπνευσμένα από τους αρχαίους Ελληνες τα οποία θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε υγιεινά γεύματα, να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό και ίσως να αδυνατίσετε: 
  • Πάντα να ξεκινάτε το γεύμα σας με μια σαλάτα 
«Οι σαλάτες πάντα σερβίρονται πρώτες στο ελληνικό τραπέζι», λέει η Μπερναντί και προσθέτει: «Στην πραγματικότητα οι Ελληνες αγαπούν τόσο τις σαλάτες που στην αρχαιότητα τις έτρωγαν ακόμη και για επιδόρπιο. Ο στόχος, πάντως, μιας σαλάτας είναι να διεγείρει την όρεξη πριν το κυρίως γεύμα». 
Εξηγεί ακόμη ότι από τα αρχαία χρόνια οι σαλάτες περιελάμβαναν «σως, από ελαιόλαδο και ξύδι, λεμόνι, αλάτι, μέλι και βότανα». 

  • Κάντε το μαγείρεμα μια εμπειρία 
Πολύ συχνά η πίεση και το τρέξιμο της καθημερινότητας δεν αφήνουν χρόνο για μαγείρεμα, με αποτέλεσμα όλοι να καταφεύγουν στη γνωστή λύση του ντελίβερι. Αυτό είναι λάθος και το ξέρουν όλοι. Ωστόσο, η Μπερναντί βάζει και μια άλλη διάσταση του να μαγειρεύει κανείς σπίτι: Μαγειρεύοντας βάζεις «αγάπη» στη ζωή σου, λέει. Και η «αγάπη» μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή από το στρες. «Η ''αγάπη'' είναι η χαρούμενη, αρμονική κατάσταση του νου. Τον απαλλάσσει από το ''χάος''», τονίζει η σεφ και προσθέτει: «Στην ελληνική κουλτούρα το μαγείρεμα είναι μια πνευματική εμπειρία. Η μαγειρική μας συνδέει με τους εαυτούς μας, με άλλους ανθρώπους, με τη φύση. Να είστε χαρούμενοι όταν μαγειρεύετε. Χορέψτε, τραγουδήστε, αφήστε το παιδί να βγει από μέσα σας. Και μην πάρετε τη μαγειρική στα σοβαρά». 
Πειραματιστείτε, αφήστε τις αισθήσεις σας να... μαγειρέψουν, να σας οδηγήσουν αυτές στην ποσότητα ενός συστατικού που θα καταλήξετε τελικά να βάλετε μέσα. Μην φτιάχνεται συνταγές που επιβάλλουν να μετράτε μέχρι και το τελευταίο γραμμάριο τα υλικά.
  • Απολαύστε το γεύμα σας 
Αφού μαγειρέψετε στη συνέχεια πρέπει να αφοσιωθείτε στο γεύμα σας. «Είναι επίσης σημαντικό να δείχνετε την ίδια αγάπη όταν τρώτε», λέει η Μπερναντί και προσθέτει:«Πιστεύω ότι είναι ασέβεια να μιλάτε στο τηλέφωνο και να βλέπετε τηλεόραση όταν τρώτε, ειδικά σε σπίτια άλλων. Αυτό διακόπτει την αρμονία και σταματά την ευεργετική επίδραση του φαγητού. Γιατί το φαγητό θρέφει και θεραπεύει το σώμα και την ψυχή σας. Να είστε γνώστες των τροφίμων που τρώτε και να εστιάζετε στο πιάτο σας. Αυτό βοηθά στην αύξηση του κορεσμού και στην απόλαυση». 
  • Χρησιμοποιείστε βότανα! 
Η Μπερναντί είναι φαν των βοτάνων. Βάζει σε όλα τα πιάτα της. «Τα βότανα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση των φαγητών σας, χωρίς να προσθέσετε θερμίδες», λέει. «Μπορείτε να προσθέσετε βότανα στο τσάι σας, τα βραστά σας, τα γλυκά σας, τη σαλάτα σας, τις πίτες σας, τις σούπες σας, τα λαχανικά, τα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά. Οπως και να τα μαγειρέψετε» προσθέτει η σεφ και αποκαλύπτει και μερικά μυστικά ακόμη: «Να είστε δημιουργικοί με τα βότανα. Εγώ βάζω στο αλάτι ξύσμα λεμονιού και το χρησιμοποιώ για να αρωματίζω το φαγητό μου. Ή μερικές φορές τα χρησιμοποιώ για να αρωματίσω το λάδι ή τη φέτα!». 

  • Βάλτε τα πράσινα λαχανικά παντού 
«Τα φυλλώδη λαχανικά είναι απαραίτητα στην ελληνική κουζίνα», λέει η Μπερναντί. «Θυμάμαι τις εκδρομές στα βουνά με τη γιαγιά μου, όταν ήμουν παιδί και ζούσα στην Ελλάδα, για να μαζέψουμε άγρια χόρτα για να τα βάλουμε σε σαλάτες, να προσθέσουμε σε βραστά φαγητά ή απλά να τα βράσουμε και να τα φάμε με λάδι και λεμόνι». «Στην αρχαία Ελλάδα τα χρησιμοποιούσαν για ιατρικούς σκοπούς αλλά και σήμερα οι Ελληνες τα καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να τα ξεχωρίζουν! Και να  θυμάστε, παντού υπάρχει χώρος για λίγα πράσινα λαχανικά: Βάλτε τα σε σούπες, χυμούς, ομελέτες, σαλάτες!». 
  • Χρησιμοποιήστε αγνά υλικά που ξέρετε την προέλευσή τους 
Η Μπερναντί συστήνει να χρησιμοποιούμε στη μαγειρική συστατικά που είναι στην εποχή τους. 
  • Φροντίστε η μαγειρική να είναι απλή 
«Κάθε πιάτο θα πρέπει να είναι απλό. Με λίγο λάδι, μια πρέζα αλάτι και κύμινο», λέει η Μπερναντί. Αυτή η προσέγγιση, «πίσω στα βασικά» δηλαδή, θα έχει επιπτώσεις παντού: Στην τσέπη σας και στην υγεία σας. «Στην ελληνική μαγειρική τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι μέτρια και απλά, δεν εξουδετερώνει το ένα το άλλο», λέει και προσθέτει: «Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ισορροπία και αρμονία, έτσι ώστε το κάθε υλικό να τραγουδά!». 
  • Προσθέστε λίγο τυρί 
Ο κανόνας της ισορροπίας και της απλότητας ισχύει και για τα τυριά. Ενα άγγιγμα τυριού στα πιάτα σας προσθέτει έναν υπαινιγμό αλμυρής γεύσης που συμπληρώνει τέλεια τα φρέσκα μυρωδικά και τα λαχανικά εποχής στο πιάτο σας. Εφαρμόζοντας αυτό το τέχνασμα θα κάνετε το γεύμα σας ικανοποιητικό και δεν θα αρχίσετε και το τσιμπολόγημα, όπως τονίζει η Μπερναντί. 

  • Τυλίξτε 
«Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εμμονή με το τύλιγμα», λέει η σεφ και προσθέτει: «Τύλιγαν κομματάκια τροφίμων, όπως κρέας και πατάτες. Και αν αυτό ήταν η λύση των αρχαίων για να μην χρησιμοποιούν πιρούνια και κουτάλια μπορούμε όλοι σήμερα να το χρησιμοποιήσουμε για να ενσωματώνουμε περισσότερα χορταρικά στη διατροφή μας». 
  • Απολαύστε το επιδόρπιο 
«Ο Πλάτωνας πίστευε ότι τα τρόφιμα πρέπει να έχουν απλές γεύσεις και έγραφε ότι ακόμη και τα γλυκά θα πρέπει να τραγουδούν με την απλότητά τους», λέει η Μπερναντί. Αυτό σημαίνει ότι λέμε όχι στα κέικ, τα μπισκότα, τα παγωτά και όλα τα άλλα γλυκά με τα άπειρα υλικά. Και ναι στην ελληνική διατροφή υπάρχει χώρος για μια γλυκιά απόλαυση που δεν περιλαμβάνει τίποτα από τα παραπάνω. Γράφει η Μπερναντί: «Στο σπίτι μου, το επιδόρπιο σήμαινε τη λήξη του γεύματος. Ηταν τόσο απλό. Φρέσκα φρούτα εποχής, γιαούρτι με μέλι καρύδια και κανέλα ή κάτι πιο σύνθετο όπως μπακλαβάς. 

Ο γνωστός ηθοποιός Cary Hiroyuki Tagara βαπτίστηκε Ορθόδοξος!


 

Ο Αμερικανός ηθοποιός,Ιαπωνικής καταγωγής Cary Hiroyuki Tagara βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός.Είναι γνωστός από τις ταινίες ''Hachiko'',''Οι αναμνήσεις μίας γκέισας'',''Mortal Kombat''και άλλες.
Η τελευταία του ταινία ήταν το ''Priest-San -η εξομολόγηση ενός Σαμουράι'',όπου υποδυόνταν έναν Ιάπωνα Ορθόδοξο ιερέα.




Την είδηση έκανε γνωστή ο Ρώσος ηθοποιός Ivan Okhlobystin ο οποίος δήλωσε:«Αδελφοί και αδελφές!Φως Χριστού φαίνει πάσι!Ο Cary Hiroyuki Tagara μετά από βαθιά περισυλλογή αποφάσισε να βαπτιστεί Ορθόδοξος»
Το μυστήριο ετέλεσε ο μητροπολίτης Βολοκαλάμσκ Ιλαρίωνας.



«Όταν ήλθα στην Ρωσία είχα πολύ λίγο χρόνο για να μπω στο πετσί του ρόλου μου.Έτσι επισκέφτηκα πολλούς Ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια,επισκέψεις που με επηρέασαν βαθιά»δήλωσε ο Cary Hiroyuki Tagara.Στην βάπτιση έλαβε το όνομα Παντελεήμων και εξέφρασε την επιθυμία του να λάβει την ρωσική υπηκοότητα.




Στην ταινία υποδύεται έναν Ιάπωνα Ορθόδοξο ιερέα ο οποίος εγκαταλείπει την Ιαπωνία εξαιτίας της Ιαπωνικής μαφίας(Yakuza)και κατευθύνεται σε μία μικρή ρωσική πόλη όπου βοηθάει στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
πηγή/Απόδοση στα Ελληνικά proskynitis