Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!

πηγή

Η 15χρονη Amelia Forman δεν είναι μια μέση έφηβη. Από τότε που ήταν παιδί μοιράζεται μια ζεστή και βαθιά σχέση με τα ζώα σε καθημερινή βάση, σαν να είναι αδέλφια! Η μητέρα της, βραβευμένη φωτογράφος και καθηγήτρια Φωτογραφίας Robin Schwartz έχει συλλάβει απίθανες εικόνες της κόρης της με τους αγαπημένους της φίλους, καταδεικνύοντας αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους.
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
Από σκύλους, γάτες και άλογα μέχρι πιθήκους, καγκουρό και ελάφια, η νεαρή κοπέλα είναι ιδιαίτερα τυχερή που περιτριγυρίζεται από τόσο σπάνιους φίλους. «Η Amelia από μικρή έχει στενή σχέση με τα ζώα. Αγαπιούνται και δεν χωρίζονται στιγμή. Ξέρει ο ένας τις ιδιαιτερότητες του άλλου. Μια μοναδική σχέση που αξίζει να παραμείνει αναλλοίωτη στο χρόνο», λέει η μητέρα της.
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!
perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!



perierga.gr - Κορίτσι μεγαλώνει μαζί με ζώα από τη γέννησή του!

Νοσοκομείο Αγρινίου : «παίζοντας» με τις αντοχές και τις ζωές

νοσοκομείο

Από καιρού εις καιρόν τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Αγρινίου, αναδεικνύονται… αλλά παραδόξως σχεδόν κανείς από τους φορείς της περιοχής και το πολιτικό προσωπικό δεν έχει ασκήσει την ανάλογη πίεση για να λυθούν ή τουλάχιστον να αμβλυνθούν σε βαθμό που να μην «διαλύουν» το υπάρχον προσωπικό και να μην θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.
Διόλου τυχαία η τελευταία αναφορά μιας και το τελευταίο διάστημα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Αγρινίου έχει μείνει με έναν γιατρό που καταβάλει κυριολεκτικά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 98 αιμοκαθούρμενων που εξυπηρετεί το νοσοκομείο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ο μοναδικός νεφρολόγος πριν λίγες μέρες κατέρρευσε από την εξάντληση. Από τη ζωή και τις αντοχές αυτού του ανθρώπου εξαρτάται ουσιαστικά και η ζωή των 98 αιμοκαθούρμενων που χρειάζονται κάθε δεύτερη μέρα αιμοκάθαρση. Σημειωτέον ότι εκτός από τους αιμοκαθαρούμενους η συγκεκριμένη κλινική παρακολουθεί συνολικά πάνω από 200 ασθενείς! Αυτός ο όγκος δουλειάς απαιτεί τουλάχιστον 4 νεφρολόγους, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα…
Μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της κλινικής και τη λήξη των συμβάσεων δυο επικουρικών γιατρών η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού απέμενεινε με έναν γιατρό που επικουρείται τρεις φορές την εβδομάδα με νεφρολόγο από το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Και πάλι όμως η κατάσταση δεν σώζεται… Η Διοίκηση του νοσοκομείου από την μεριά της έχει ζητήσει επικουρικό γιατρό από το υπουργείο καθώς επίσης και τη μετάθεση ενός ακόμη νεφρολόγου… και περιμένει την απάντηση του υπουργείου Υγείας… Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι κατά την προ μηνός επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε γίνει γνωστό ότι το θέμα με την έλλειψη γιατρού στη Μονάδα Τενχητού Νεφρού θα επιλυθεί με απόσπαση, εάν δεν εγκριθεί το αίτημα για θέση γιατρού…

πηγή 

Λαμπρό συλλείτουργο στην Λευκάδα (ΦΩΤΟ)

πηγή

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιουνίου η Σύναξις της Παναγίας της Πεφανερωμένης στην Ομώνυμη Ιερά Μονή της Λευκάδος.
Στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος και Λευκάδου κ. Θεοφίλου.
Χιλιάδες πιστοί από την Λευκάδα αλλά και διάφορα μέρη της Ελλάδος, σχημάτισαν ουρές για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημερινό εορτασμό της Παναγίας.
Επίσης ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για το νησί και την Μονή.
(ΦΩΤΟ: Αθ. Θανόπουλος)
90
92
94
95
97
litourgia-23
litourgia-24
litourgia-33
litourgia-36
litourgia-39
litourgia-43
litourgia-45
litourgia-53
litourgia-55
 0litourgia-1
01




0litourgia-3



0litourgia-7





0litourgia-13



0litourgia-17
0litourgia-18
0litourgia-19

Ἡ χάρη τοῦ Παναγίου Πνεύματος - Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής


Ἡ χάρη τοῦ Παναγίου Πνεύματος δέν ἐνεργεῖ σοφία στούς ἁγίους, χωρίς τό νοῦ πού δέχεται τήν σοφία· οὔτε γνώση, χωρίς τήν δύναμιν τοῦ λογικοῦ πού δέχεται τήν γνώση· οὔτε πίστη χωρίς τήν πληροφορία τοῦ νοῦ καί τοῦ λογικοῦ περί τῶν μελλόντων, πού ἦταν ὡς τότε ἄδηλα σέ ὅλους· οὔτε χαρίσματα ἰμάτων, χωρίς φυσική φιλανθρωπία· οὔτε κανένα ἄλλο ἀπό τά λοιπά χαρίσματα, χωρίς τήν δεκτική ἱκανότητα καί δύναμη τοῦ καθενός. Οὔτε πάλι ὁ ἄνθρωπος μπορεῖ νά ἀποκτήσει ἀπό φυσική του δύναμιν ἕνα ἀπό τά χαρίσματα πού ἀριθμήσαμε, χωρίς τήν θεία δύναμη πού τά χορηγεῖ. Τό φανερώνουν αὐτό ὅλοι οἱ Ἅγιοι, οἱ ὁποῖοι ὕστερα ἀπό τίς ἀποκαλύψεις τῶν θείων ζητοῦν τούς λόγους ὅσων τούς ἀποκαλύφθηκαν.   

 

Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδος (ΦΩΤΟ)

πηγή
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος, παρουσία χιλιάδων πιστών οι οποίοι έφτασαν στο Μοναστήρι από νωρίς.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας ο οποίος αναφέρθηκε στο νοήμα της σημερινής εορτής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο έργο που επιτελεί ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρος.
Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς στην Μονή Φανερωμένης και στην Επαρχία του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μακροχρόνια φιλία που τους συνδέει.
Η ‎Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας είναι ένα ιστορικό Μοναστήρι μόλις 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού και αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι.
Τον 5ο αιώνα μ.Χ οι Λευκαδίτες παραγγέλνουν την εικόνα της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη. Στον σεβάσμιο Ιερομόναχο και αγιογράφο Κάλλιστο.
Μετά από προσευχή και νηστεία η εικόνα φανερώθηκε στον Κάλλιστο με θαυμαστό τρόπο.
Η εικόνα βρέθηκε σχεδιασμένη, "αχειροποίητος" πάνω στο ξύλο και αυτός έβαλε μόνο τα χρώματα. Γι΄ αυτό η εικόνα πήρε το όνομα ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.
Μέσα στους αιώνες η Ιερά Μόνη πέρασε πολλές καταστροφές από τους Ενετούς, Φράγκους και Άγγλους.
Η Ιερά Μονή της Φανερωμένης, αλλά και άλλες Μονές στη Λευκάδα και στα άλλα Επτάνησα, στάθηκαν οι πνευματικοί φάροι που φώτιζαν τον λαό να παραμείνει στην παράδοση του, στην Ορθοδοξία.
(ΦΩΤΟ: Αθανάσιος Θανόπουλος)





pefaneromeni-6
pefaneromeni-7


pefaneromeni-10
pefaneromeni-11
pefaneromeni-12








pefaneromeni-21
pefaneromeni-22



pefaneromeni-26
pefaneromeni-27
pefaneromeni-28

pefaneromeni-30
pefaneromeni-31

 fan-1
fan-1-2
fan-2


0fan-2
0fan-3

0fan-5
0fan-6







0fan-14
0fan-15
0fan-16

artoi-23
artoi-24








artoi-28