Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ούτε μία ελληνική στον κατάλογο με τις 155 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ:!

 http://www.aformi.gr/wp-content/uploads/2011/11/EU-executioner-1aaa.jpg

Ούτε μια από τις 80 ελληνικές επιχειρήσεις που υπέβαλαν πρόταση για ένταξη τους στο νέο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πρώτων 155 επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.
Αντίθετα την πρώτη φάση του προγράμματος πέρασαν 39 ισπανικές επιχειρήσεις αλλά και πολλές βρετανικές και
ιταλικές.

Οι επιχειρήσεις που επελέγησαν από 21 χώρες θα λάβουν 50.000 ευρώ η καθεμία για να χρηματοδοτήσουν μελέτες σκοπιμότητας για τα σχέδιά τους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι οι 155 επιλεγμένες ΜΜΕ έχουν μεγάλες πιθανότητες να περάσουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, κατά την οποία οι αιτούντες μπορούν να λάβουν από 500.000 ευρώ έως 2,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση καινοτόμων δραστηριοτήτων, όπως επίδειξη, δοκιμές, πιλοτικές εφαρμογές κ.λπ.
Στον πρώτο γύρο επιλογής υποβλήθηκαν 2.662 προτάσεις από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Η αξιολόγηση από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες έδειξε ότι 317 προτάσεις πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Από αυτές, οι 155, δηλαδή το 49%, επιλέχθηκαν τελικά για χρηματοδότηση.
Ο μηχανισμός για τις ΜΜΕ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος της ΕΕ «Ορίζοντας 2020», συνολικού ύψους 80 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση της έρευνας και έχει σκοπό να βοηθά τις καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις να προωθούν καινοτόμα σχέδια από το εργαστήριο στην αγορά.
Στο πλαίσιο του μηχανισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να χρηματοδοτήσει τις πλέον καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις, που παρουσιάζουν σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό. Με προϋπολογισμό περίπου 3 δισ. ευρώ για περίοδο επτά ετών, θα χρηματοδοτεί μελέτες σκοπιμότητας όσον αφορά την επιχειρηματική καινοτομία (πρώτη φάση) και έργα επίδειξης (δεύτερη φάση). Οι ιδέες που είναι ώριμες για επενδύσεις μπορούν επιπλέον να επωφεληθούν από συμβουλές επιχειρηματικής ανάπτυξης και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης (τρίτη φάση).
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι συνεχώς ανοικτή και οι επόμενες καταληκτικές ημερομηνίες για την αξιολόγηση είναι η 24η Σεπτεμβρίου και η 17η Δεκεμβρίου 2014 για την πρώτη φάση, και η 9η Οκτωβρίου και 17η Δεκεμβρίου 2014 για τη δεύτερη φάση.
Αίτηση χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλουν ΜΜΕ από τα κράτη μέλη της ΕΕ ή από χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».
Το 2014, αναμένεται να χρηματοδοτηθούν συνολικά περίπου 645 σχέδια. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 670 το 2015.

Σχόλιο
Δεν θέλει η Ε.Ε. να ανακάμψει οικονομικά η Ελλάδα. Δεν την ελέγχει πλήρως η Γερμανία ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;