Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Νερό στον μύλο του εξτρεμισμού


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
Η σημερινή κυβέρνηση δεν ευθύνεται προφανώς για το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες και τις εστίες τους. Και ασφαλώς το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο. Ωστόσο η πολιτική της από τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση έως και τώρα που έχει αναλάβει την εξουσία λειτουργεί ως ένα διαρκές προσκλητήριο.

Και αυτό προκύπτει από σειρά δηλώσεων και δράσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο οποίος ακόμη και τώρα που η χώρα βουλιάζει από το πλήθος των παρανόμως διακινούμενων μεταναστών ή προσφύγων, δεν λέει κουβέντα για επαναπροώθησή τους, αλλά απλώς αναφέρεται στην ανάγκη ένταξής τους στον κοινωνικό ιστό.

Σε κάθε περίπτωση το μεταναστευτικό είναι μία βραδυφλεγής βόμβα για τη χώρα, σε όλα τα επίπεδα. Κοινωνικό, οικονομικό και υγειονομικό. Και οι πολιτικές τύπου Χριστοδουλοπούλου -για τους λαθρομετανάστες που... λιάζονται- αλλά και ο χαμένος χρόνος στις συζητήσεις για τη νέα συμφωνία που άφησε την Ελλάδα χωρίς πόρους και βοήθειες, συνέβαλαν στην επιδείνωση της κατάστασης.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανικανότητά της και σε αυτό το ζήτημα, αδυνατώντας να ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις προς τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων (αλήθεια τι κάνει ο επίτροπος Αβραμόπουλος;), έχει αρκεστεί σε μία παθητική διαχείριση παρατηρώντας αμήχανα να εισρέουν κάθε μέρα χιλιάδες λαθρομετανάστες στη χώρα. Και τι μέτρα παίρνει; Τίποτα.

Ετοιμάζει τώρα καταυλισμό στον Ελαιώνα, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ωραία λύση! Όλοι στην Αθήνα, η μόνη πρωτεύουσα που το κέντρο της έχει γίνει εδω και καιρό καταυλισμός... Οι Έλληνες δεν είναι ούτε ξενόφοβοι ούτε ρατσιστές. Και ξέρουν τι πάει να πει προσφυγιά και ξεριζωμός. Πολύ φοβάμαι όμως ότι η ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση και οι χειρισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να ρίξουν νερό στον μύλο του εξτρεμισμού.

Όπου και αν βρίσκεται αυτός. Είτε στην άκρα δεξιά, είτε στην άκρα αριστερά. Και ιδιαίτερα ο ακροδεξιός εξτρεμισμός υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προσελκύσει κοινωνικά στρώματα που νιώθουν ευάλωτα σε αυτές εξελίξεις πολύ περισσότερο τώρα που η κρίση τους έχει φέρει σε συνθήκες ανέχειας. Δυστυχώς η ανασφάλεια που προκαλούν οι αδέξιοι χειρισμοί του μεταναστευτικού θα σπρώξουν κόσμο στην αγκαλιά όσων θα εμφανιστούν ως... προστάτες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;