Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ TOYΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Ποιος ή ποιοι ήταν οι στόχοι του ισλαμιστή τρομοκράτη που εντοπίστηκε στην Κω;






 
Σοκ έχει προκαλέσει ο εντοπισμός του τζιχαντιστή μέλους της ISIS, Laith Al Saleh μεταξύ εκατοντάδων λαθρομεταναστών στην Κω. Ο Al Saleh ο οποίος ηγείτο «ομάδας» 700 ενόπλων  (δύναμη τάγματος!) αρχικά στις υπηρεσίες του αυτοαποκαλούμενου «Ελεύθερου συριακού Στρατού» και στη συνέχεια στην ISIS έδωσε συνέντευξη στο Associated Press το οποίο τον παρουσιάζει ως λίγο έως πολύ θύμα του πολέμου ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύει ειρωνικά σχόλια προς την Ελλάδα στην οποία, όπως σημειώνει το ΑΡ,  κανείς δεν θέλει να κάτσει εξαιτίας της εχθρικής στάσης των κατοίκων και της τραγικής οικονομικής κατάστασης.

Ο τζιχαντιστής ο οποίος όταν ενττοπίστηκε υποστήριξε ότι "Θέλει να πάει στην Ολλανδία" παρουσιάζεται λίγο έως πολύ ως… μάρτυρας ο οποίος "αναγκάστηκε να φύγει από την Συρία εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση της χώρας βομβαρδίζει χωριά και πόλεις σκοτώνει αμάχους, ενώ οι «αθώοι» αντάρτες πολεμούν για την ελευθερία!
Ηδη ερευνάται ποιοι και πού τον ανέμεναν στην Ελλάδα και τι είχε οργανωθεί σε ότι αφορά την άφιξή του. Γιατί ο συγκεκριμένος μόνο τυχαίος δεν είναι
Ο τζιχαντιστής ο οποίος είναι άγνωστο πόσους Σύρους έχει σκοτώσει αυτός και η ομάδα του αναφέρει πως για όλα φταίει ο Assad  και σκοτώνει γυναίκες και παιδιά. «Κανένας δεν είναι ασφαλής στην Συρία» αναφέρει συμπληρώνοντας:
Η αλήθεια βέβαια είναι πως μετά τον FSA ο Σύρος «πρόσφυγας» μεταπήδησε στην ISIS από όπου έφυγε και τώρα η οργάνωση τον αναζητά.
Βέβαια αυτό που έχει σημασία στην περιγραφή του είναι το πώς έφτασε στην Ελλάδα συνοπτικά και με «τουριστικές» διαδικασίες δείγμα ότι η κυβέρνηση έχει πραγματικά σταματήσει κάθε ίχνος έννοιας αποτροπής στον έλεγχο των πρώην συνόρων αφού τέτοια δεν υπάρχουν πια.
Όπως λέει ο ίδιος, πέρασε από τη Συρία στην Τουρκία, περπατώντας για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια πήρε το λεωφορείο για την Αλικαρνασσό, απέναντι από την Κω και μπήκε έτσι απλά στην πρώτη λέμβο που βρήκε και που απέπλεε για την Κω!
Υπάρχει κανονική γραμμή σήμερα με τις λέμβους για τους λαθρομετανάστες που συνδέει την Αλικαρνασσό με την Κω. Αφού πλήρωσε 1000 $ στον επιχειρηματία, (ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων καταλήγει στην τουρκική Αστυνομία και την Ακτοφυλακή ως μπαξίσι) η βάρκα πέρασε απέναντι χωρίς κανείς να τους ελέγξει ή να τους σταματήσει και περπάτησαν κανονικά ως να έχουν περάσει από μια τουρκική πόλη στην άλλη μέχρι την πόλη της Κω.
Ο Al Saleh σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΡ δεν βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα. Αναχώρησε στις 15 Αυγούστου από την Κω με πλοιο και στη συνέχεια πήγε στα Σκόπια με στόχο να φτάσει στην Ολλανδία.
Η περιγραφή του στο πόσο εύκολα έφτασε στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στα πρώην θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Μάλιστα η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει και ένα πλοίο το όποιο θα κάνει το γύρο των νησιών προκειμένου να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στην Αθήνα. Όλοι τους δηλώνουν πρόσφυγες και Σύροι τα στοιχεία λένε όμως ότι μόλις ένα 50% είναι από τη Συρία ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ οι είσοδοι στη χώρα αφορούν αλλοδαπούς από 101 χώρες.
Greece Migrants Syrian Fighter-2.jpg
Greece Migrants Syrian Fighter-3.jpg
Greece Migrants Syrian Fighter-1.jpg
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;